Изборният кодекс отложи заседанието на комисията "Бисеров-Петното"

/КРОС/ Заседанието на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното се отлага за сряда поради неудобния момент, предвид приемането на Изборния кодекс, обясни  в кулоарите на парламента Сияна Фудулова - председател на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и ДПС.  Следващото заседание ще се проведе, когато депутатите обявят почивка в сряда, най-вероятно в 11.00 часа. Съставът на комисията е готов с предложение за работна програма, каза още Фудулова. Последното заседание на временната анкетна комисия "Бисеров-Миланов" беше на 14 февруари.   

Приключи първата работна сесия на министрите на отбраната от ЕС

/КРОСС/ Министърът на отбраната Ангел Найденов участва вчера, 20 февруари, в първата работна сесия на срещата на министрите на отбраната от Европейския съюз, която се провежда в Атина, Република Гърция. Акценти в дискусията бяха бъдещите действията на Съюза по прилагането на заключенията на Европейския съвет по въпросите на сигурността и отбраната от декември 2013 г. Като основен приоритет, който изисква внимание, министър Найденов посочи развитието на всеобхватния подход на Европейския съюз, което да включва мерки за улесняване процеса на споделяне на информация, подобряването на контрола на границите на ЕС и предотвратяване на нелегалната миграция. Друг приоритет е изграждането на капацитет. В това отношение министър Найденов изрази подкрепа за изготвянето на концептуална база на ЕС в тази област. „Готови сме да споделим нашия опит от процеса по подготовка на предстоящо обучение на либийски военни в България", допълни той. Според министър Найденов въпросът за създаването на политическа рамка, както и разглеждането на идеята за Пътна карта на стратегическата отбрана в подкрепа на по-систематичен и дълъг период на сътрудничество ще бъде най-голямото предизвикателство, което трябва да бъде решено. Той посочи още, че сътрудничеството на ЕС с неговите трансатлантически и регионални партньори трябва да бъде засилено

Борисов за дезертирането на негов депутат към Бареков: Голяма партия сме, има за всички да дадем

"Голяма партия сме, има за всички да дадем". С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира решението на бившия шеф на НАП Красимир Стефанов да работи за партията на Николай Бареков, след като напусна парламентарната група на ГЕРБ и се обяви за независим депутат.   "Има да дадем на всички - и на Бареков, и на БСП, голяма партия, голяма организация сме”, каза Борисов пред репортери в петък в отговор на въпрос разочарован ли е от поведението на Красимир Стефанов.   Преди ден лидерът на "България без цензура" Николай Бареков съобщи, че Красимир Стефанов ще помага като експерт на неговата партия.   Бареков освен това обяви, че партията му ще има свой депутат в сегашния парламент, който скоро ще заяви принадлежността си. Той обаче уточни, че не става дума за Стефанов, а за друг депутат от ГЕРБ, който бил "млад и неопитен".   Стефанов е третият народен представител от ГЕРБ, който напусна парламентарната група на Борисов и се обяви за независим. Преди седмицата Борисов се прости и с Владислав Горанов, който обаче предпочете да напусне парламента, а не само групата на ГЕРБ и мястото му ще заеме следващия от партийната листа.

Задържан е сериен похитител на момичета в Добрич


Полицията в Добрич задържа 21-годишен мъж, похитил две момичета само за десетина дни. На 19 февруари той е отвлякъл 18-годишна ученичка на улица в града, след като използвал физическа сила и заплахи. Взел е златните накити и лични вещи на пострадалата.

Похитеното момиче е открито на пътя край генералтошевското село Преселенци сутринта на следващия ден след сигнал на родителите и последвала масирана полицейска акция.

Десет дни по-рано същият млад мъж е отвлякъл друго...

Пуснаха в интернет разговори между снайперисти в Киев (видео)

Аудиозапис, за който се твърди, че съдържа прихванати разговори по радиостанции между снайперисти в Киев, бе публикуван вчера в Youtube. Ако е автентичен, по него може да се съди, че стрелците са били разположени в няколко точки в центъра на Киев, а щабът им е в хотел "Украйна". "Внимателно с улица "Грушевски", пригответе се за работа.

Затварят част от "Сливница", почват кръговото на Лъвов мост

За малко повече от четири месеца част от столичния булевард "Сливница" ще бъде затворен заради изграждането на пътния възел "Лъвов мост". Приектът предвижда създаването на кръгово с по две ленти за движение, пешеходна и велоалея, като старият исторически мост ще бъде освободен от автомобилното движение, което го амортизира и натоварва.

Разследват млада дознателка за подкуп

Дознателка от Лом е задържана за 72 часа по подозрения за подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 Действията са предприети под наблюдението на Окръжна прокуратура - Монтана. Полицейска операция е проведена вчера на територията на град Лом от служители на Дирекция Дознателка от Лом е задържана за 72 часа по подозрения за подкуп, съобщиха от пресцентъра на МВР. Действията са предприети под наблюдението на Окръжна прокуратура - Монтана. Полицейска операция е проведена вчера на територията на град Лом от служители на Дирекция "Вътрешна сигурност" - МВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от

За да регулираме апетита – пилешко месо

Особено препоръчителна храна за мъжете

    


Валидираха пощенска марка за 100 г. ФК „Левски“

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов валидира пощенска марка на тема „100 години ФК Левски (1914-2014)“.

''Дейли телеграф'': Българи и румънци се пишат самонаети, за да взимат социални помощи

/КРОСС/ Почти 60 процента от румънските и българските имигранти, които са живеели във Великобритания миналата година, са се обявили за самонаети, което им позволява да получат пълен достъп до социалната система на страната, се посочва в доклад, цитиран от лондонския в. "Дейли телеграф". Центърът за наблюдение на миграцията към Оксфордския университет уточни, че 59,1 процента от работниците от двете страни са заявили, че са със свободни професии, спрямо 14 процента от местното британско население. 'Цифрата е доста по-висока от 15-те процента самонаети от другите осем бивши комунистически страни, които се присъединиха към ЕС през 2004 година. Без значение каква е мотивацията, този статут осигурява достъп до социалната система, се посочва в доклада. 'Делът от близо 60 процента се равнява на 69 000 румънски и български работници', се отбелязва още в доклада, въпреки че изчисленията са направени преди да бъдат оповестени данните по-рано тази седмица, според които броят на имигрантите от двете страни се е повишил още. Според коментатори цифрите сочат, че румънците и българите, които решили имигрират във Великобритания, са били в страната още преди да бъде премахнато ограничението за пълен достъп до британския пазар на труда на първи януари. Декларацията за самонаети позволява на гражданите на двете страни да заобиколят строгите правила, които ги ограничават главно до определени нискоквалифицирани работни места

Павлова си поправи правописа, но я порязаха

Депутатите от комисията по инвестиционно проектиране не приеха проекторешението на Лиляна Павлова за предприемане на неотложни мерки за опазване на Природен парк „Странджа“. Тя подчертаха, че с мерките на регионалния и екоминистъра са изпълнени задълженията в проекторешението.

Кристина Агилера е бременна с второто си дете

Американската поп звезда Кристина Агилера съвсем скоро за втори път ще стане майка, съобщи сп. "Пийпъл".  Преди седмица в Деня на Свети Валентин 33-годишната певица обяви годежа си с 29-годишния кинопродуцент Матю Ратлър, с когото се запозна през 2010 година на снимачната площадка на филма "Бурлеска". Американската поп звезда Кристина Агилера съвсем скоро за втори път ще стане майка, съобщи сп. "Пийпъл". Преди седмица в Деня на Свети Валентин 33-годишната певица обяви годежа си с 29-годишния кинопродуцент Матю Ратлър, с когото се запозна през 2010 година на снимачната площадка на филма "Бурлеска".

ГЕРБ с нова декларация срещу етническото напрежение

От ГЕРБ заявиха, че всички действия на Ахмед Башев и ДПС в района на Благоевград, Гоце Делчев и Гърмен подклаждат напрежение от етнически характер

Депутатите връщат въпроса за пътуванията на ученици към министерството

Депутати ще искат становище на образователното министерство по проектозакона на Министерски съвет, с който се разрешава ученически превози да се извършват и в част от тъмните часове на денонощието. Промените в Закона за туризма се разрешава са внесени в парламента и ще бъдат гласувани на първо четене от комисията по икономика и туризъм.

Бате Енчо и Албена Михова влизат в "Денсинг старс"

Смешни танци – специалността на Енчо, страст за рокли – мотивацията на Албена

България планира тройно по-голямо количество азерски природен газ

/КРОСС/България планира да доставя тройно по-голямо количество азерски природен газ след 2019-а година. Премиерът Пламен Орешарски обсъди конкретни инвестиционни проекти с президента на Азербайджан Илхам Алиев и с премиера Артур Расизаде. След срещата с президента министърът на икономиката Драгомир Стойнев обяви, че договорът на "Булгаргаз" за 1 милиард кубически метра от находището "Шах Дениз" в Каспийско море може да се предоговори за по-големи количества: Този един милиард може да бъде умножен по три. Газът ще пристига в България по газопровода ТАП и от Гърция ще се отклонява за страната ни по интерконектора. Премиерът Орешарски посочи: България практически е първата страна, която стои на пътя на азербайджанския газ към Европа - газ, на който разчита Южна Европа като възможност за диверсификация. По-конкретни инвестиционни намерения от страна на Баку отново са в газовата ни система, добави Стойнев: Имат намерение да инвестират в разширяването на газохранилището в Чирен и също така съвместно с българска компания за разширяване на нашата газова инфраструктура както за промишлеността, така и за бита. Интерес е бил проявен и към българския опит в изграждането на зимни центрове.  

Кола бомба избухна пред двореца на сомалийския президент, има убити

/КРОСС/ Срещу президентския дворец в сомалийската столица Могадишо беше извършено нападение с кола бомба, съобщи Франс прес, позовавайки се на полицейски източник. По първоначална информация колата се е блъснала в оградата и е експлодирала. Взривът е бил последвам от атака с огнестрелни оръжия. Сомалийският президент Хасан Шейх Мохамуд е невредим според специалния представител на ООН в Сомалия Ник Кей атаката е взела живота на няколко души.  

Най-лудите неща правени от любов

Любовта е онова чувствто, което може да те накара да направиш всичко, стига човекът до теб да е щастлив. Импулсивна, прекрасна и безусловна... това е истинската любов, която прави чудеса. Ето и някои ...

Надзорният съвет на НОИ с ново ръководство

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) избра председател и двама заместник-председатели, съобщиха от институцията. За председател бе избран Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ &...

Преди концерт Тимбърлейк медитира и виси с главата надолу

Джъстин Тимбърлейк отмени шоуто си 20/20 Experience в Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк поради здравословни причини, които отказа да разкрие. За да бъде концертът на звездата на максимално високо ниво,...

Промяна в щафетата ни в биатлона

Малка промяна са предприели треньорите в състава на биатлонската на щафета. Владимир Илиев и Иван Златев си разменят местата като втори и трети пост.Така подредбата става следната: първи пост за капит...

Отмяна на наредба за психично болни лица поиска Омбудсманът

Националният омбудсман Константин Пенчев препоръча на министъра на труда и социалната политика да бъде отменено Указателно писмо 9100-286/19.11.2010 г. на изпълнителния директор на Агенцията за соц...

Задържаха близо тон и половина кокаин

1400 кг чист кокаин е задържан при пресечен международен канал, съобщи БГНЕС.Това стана ясно на пресконференция на главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и френския посланик Ксавие Л...

Хайди Клум позира за Maserati

Топмоделът стана лице на марката за Северна Америка

    


ГЕРБ със съмнения за оградата по границата

Опозицията иска анкетна комисия за това как се харчат парите

Киев анулира емисията държавни облигации за 2 милиарда долара

/КРОСС/ В съобщение на украинското финансово министерство до ирландската фондова борса се казва, че Киев е анулирал планираната емисия от 5-годишни държавни облигации за 2 милиарда долара. Облигациите трябваше да бъдат купени от Русия в опит да се спаси украинската икономика от фалит. Рейтинговата агенция "Стандард енд Пуърс" понижи дългосрочния рейтинг на Украйна на CCС. Според агенцията, кризата поставя под съмнение възможността на правителството да обслужва дълговете си.  

Без критики от ГЕРБ управляващите обезсилиха и преференцията за местен вот


С мълчаливото съгласие на ГЕРБ парламентът обезсили и преференцията при изборите за общински съветници и бетонира водачите на партийните листи. С гласовете на БСП, ДПС и "Атака" по предложение на Мустафа Карадайъ (ДПС) за местните избори без дебати бяха приети правила, аналогични с тези за парламентарния вот, одобрени в четвъртък – когато избирателят не отбележи предпочитание за определен кандидат, гласът му да се счита за преференция за водача на листата.

Така става непосилно за...

Нападнаха президентския дворец в Сомалия

Взрив на кола-бомба и престрелка е имало в Могадишу

Спецсъдът пусна от ареста Йоско Костинбродския, за кратко

Той не може да бъде подведен под отговорност по обвинения, различни от записаните в европейската заповед за ареста му

Спецсъдът пусна от ареста Йоско Костинбродския

Той не може да бъде подведен под отговорност по обвинения, различни от записаните в европейската заповед за ареста му

Учени от Харвард принтират 3D тъкани

Учени от Харвард успешно са принтирали сложна тъкан от няколко вида клетки и кръвоносни съдове, съобщава Gigaom.
Изследователите са създали функционираща кръвоносна мрежа в 3D тъкaни преди имплантирането им. Те отбелязват, че така от една страна могат да се формират по-дебели парчета тъкaн, а от друга те биха могли по-лесно да се свържат Учени от Харвард успешно са принтирали сложна тъкан от няколко вида клетки и кръвоносни съдове, съобщава Gigaom. Изследователите са създали функционираща кръвоносна мрежа в 3D тъкaни преди имплантирането им. Те отбелязват, че така от една страна могат да се формират по-дебели парчета тъкaн, а от друга те биха могли по-лесно да се свържат

Благодарствен молебен по повод една година от интронизацията на Патриарх Неофит

/КРОСС/ На 24 февруари 2013 г. Патриаршеският избирателен църковен събор избира първия предстоятел на Българската православна църква в най-новата история на България. В навечерието на навършването на една година от служението на Патриарх Неофит, на 23 февруари 2014 г. (Неделя Месопустна), от 9.30 ч. в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще бъде отслужена тържествена св. Литургия, която ще бъде оглавена от Тивериополския епископ Тихон. Веднага след нея ще бъде отслужен благодарствен молебен по повод една година от избора на Патриарх Неофит. Молебенът ще бъде оглавен от Негово Светейшество. Снимка: Булфото; всички права запазени 

Връчват почетни награди за патриотизъм и български дух във Варна

Сдружението за опазване на културно-историческото наследство Велика Болгариа ще връчи почетни награди за патриотизъм и силен български дух в морската ни столица Варна по повод националния празник на България - 3 март. Финалистката от Евровизия и инициаторка за най-дългото хоро Елица Тодорова ще бъде сред наградените на 27 февруари от 19 ч.

Млада вдовица с едно дете оцелява с 35 лева на месец

Млада жена от Добрич с бебе на година и девет месеца живее с 35 лева на месец, съобщи bTV. 21-годишната Теодора Георгиева наскоро е загубила и съпруга си. Тя обаче не моли за помощ от държавата, а просто иска работа. Преди година заедно с бащата на детето решили да заживеят отделно от близки и излезли на квартира.

„Живеех на семейни начала с моя Млада жена от Добрич с бебе на година и девет месеца живее с 35 лева на месец, съобщи bTV. 21-годишната Теодора Георгиева наскоро е загубила и съпруга си. Тя обаче не моли за помощ от държавата, а просто иска работа. Преди година заедно с бащата на детето решили да заживеят отделно от близки и излезли на квартира. „Живеех на семейни начала с моя

Екскурзиите в чужбина се увеличават, средният бюджет е под 390 лв.


През  четвъртото тримесечие на 2013 г.  685.4 хил. български граждани са осъществили
туристически пътувания като всеки пети е бил в чужбина, сочи изследване на Националния статистически институт. Спрямо същия период на миналата година пътуванията в страната намаляват с 3.8%, а за чужбина нарастват с 16.5%. 

Средната сума, отделена за екскурзия в страната, е 218.66 лв., а зад граница - 389.32 лв. Най-голямо разходно перо е транспортът - 36-37 на сто, следван от храненето....

Трима братя нападнаха полицаи с тояги

Братя от врачанското село Селановци нападнали с тояги и блъскали полицаи по време на специализираната операция за борба с битовата престъпност.

Бой между украинските депутати заради властта на Янукович

Депутатите в украинския парламент се сбиха, след като председателят обяви почивка, с което отложи дебата за възможна резолюция, призоваваща за ограничаване на правомощията на президента Виктор Янукович, предаде Ройтерс.
Няколко депутати си размениха удари по време на неколкоминутния хаос в парламента. Депутатите в украинския парламент се сбиха, след като председателят обяви почивка, с което отложи дебата за възможна резолюция, призоваваща за ограничаване на правомощията на президента Виктор Янукович, предаде Ройтерс. Няколко депутати си размениха удари по време на неколкоминутния хаос в парламента.

Огън, следвай ме

/КРОСС/ През 1987-а в град Хадера, Израел, един 29-годишен мъж на име Яков Хехт създава училище, в което нищо не е такова, каквото си свикнал. В него няма оценки, няма изпити, няма нито един задължителен предмет. Децата не са разпределени в класове по година на раждане и никой не намира и грам логика в идеята, че всички седемгодишни - само защото са седемгодишни - трябва да могат да пишат и да четат. Яков кръщава това училище демократично, понеже хората в него (от 4- до 19-годишни) се подготвят да влязат с пълни сили в демокрация (а не да служат на диктатура, с каквато цел е създаден онзи модел, който до болка познаваш). В демократичното училище вярват, че всеки човек (тоест ученик) е уникален и би било пълна загуба на енергия за вселената, ако той не развива точно този свой талант, с който може да й пренареди атомите. Дори да не може да чете и да пише на седем. Затова всеки ученик сам съставя своята учебна програма и сам поставя целите пред себе си. Затова всеки ученик притежава правото, но и носи отговорността, да бъде свободен в избора си какво да учи, как да го учи и на кой етап от трасето да го научи. Затова всеки ученик участва във всяко решение за живота и правилата в своето училище, наравно с учителите и родителите си. Затова всеки ученик следва своя личен път. Поради тази причина няма нужда някой да го кара да учи. Този ученик никой не може да го спре да се учи. Яков Хехт беше в София миналия уикенд

Лицата на бунта в Украйна

Вижте протестиращите от барикадите в Киев

    


Шведската принцеса Маделин роди дъщеричка

Шведската принцеса Маделин е родила дъщеричка, предаде АФП, позовавайки се на изявление от кралския двор. 
Бебето, чието име все още не е обявено, е родено в 22:41 часа в четвъртък в Ню Йорк, където живее 31-годишната принцеса.
„И майката, и детето се чувстват добре”, се казва в съобщението.
През юни Маделин, Шведската принцеса Маделин е родила дъщеричка, предаде АФП, позовавайки се на изявление от кралския двор.  Бебето, чието име все още не е обявено, е родено в 22:41 часа в четвъртък в Ню Йорк, където живее 31-годишната принцеса. „И майката, и детето се чувстват добре”, се казва в съобщението. През юни Маделин,

Отложиха заседанието на комисията за Бисеров и Петното

Заседанието на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното се отлага за сряда. Това съобщи в кулоарите на парламента Сияна Фидулова - председател на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и ДПС.

Пътуваме повече в чужбина спрямо година по-рано

С 16,5% се увеличава броят на пътувалите лица в чужбина за последното тримесечие на 2013 г. спрямо същия период на предходната година, сочат...

„Еврофутбол“: Лудогорец с предимство пред Ботев при старта на пролетния шампионат

/КРОСС/ Лудогорец е с леко предимство пред Ботев Пловдив при старта на пролетния шампионат - това показват коефициентите на „Еврофутбол" за срещата, която ще се играе на 23.02.2014 г. от 14 ч. в града под тепетата. Шансовете за победа на домакините са „оценени" с 2.55 срещу 2.15 за гостите и 2.91 за равенство. 29 вида залози предлага букмейкърската къща за мача - можете да ги намерите тук. Вчерашната победа на разградчани над Лацио в 1/8-финалите на Лига Европа пък зарадва много от участниците с парични и предметни печалби. Столичанин се довери на момчетата на Стойчо Стоев и заложи 100 лева на техния успех - това му донесе 7 742 лева срещу 100 лева. Друг, от Несебър пък „се пусна" на крайния изход на четири двубоя от клубния турнир, един от които Лацио - Лудогорец, в права колонка и взе 4 318,90 лева срещу талон за 100 лева. Познавачите от Фейсбук групата на „Еврофутбол" също отбелязаха попадения, участвайки в играта - кой пръв ще познае точния резултат на първо полувреме/краен изход на сблъсъка. Първите трима, които успяха да предвидят правилно 0-1/0-1, получиха награди от букмейкърската къща. Поради огромния интерес - над 1 100 генерирани коментари за деня, компанията реши да връчи подаръци и на следващите двама. Ето и още интригуващи новини от българския букмейкър - акцентите в програмата от идните дни: Шалке 04 - Майнц 05 Сингъл, Live „1"- 1.60 „Х"- 3.34 „2"- 4

Украинските депутати се сбиха при дебати за властта на Янукович

Депутатите в украинския парламент се сбиха, след като председателят обяви почивка, с което отложи дебата за възможна резолюция, призоваваща за ограничаване на правомощията на президента Виктор Янукович, предаде Ройтерс.
Няколко депутати си размениха удари по време на неколкоминутния хаос в парламента. Депутатите в украинския парламент се сбиха, след като председателят обяви почивка, с което отложи дебата за възможна резолюция, призоваваща за ограничаване на правомощията на президента Виктор Янукович, предаде Ройтерс. Няколко депутати си размениха удари по време на неколкоминутния хаос в парламента.

Шведската принцеса Маделин роди момиче

Шведската принцеса Маделин е родила дъщеричка, предаде АФП, позовавайки се на изявление от кралския двор. 
Бебето, чието име все още не е обявено, е родено в 22:41 часа в четвъртък в Ню Йорк, където живее 31-годишната принцеса.
„И майката, и детето се чувстват добре”, се казва в съобщението.
През юни Маделин, Шведската принцеса Маделин е родила дъщеричка, предаде АФП, позовавайки се на изявление от кралския двор.  Бебето, чието име все още не е обявено, е родено в 22:41 часа в четвъртък в Ню Йорк, където живее 31-годишната принцеса. „И майката, и детето се чувстват добре”, се казва в съобщението. През юни Маделин,

Млада майка от Добрич живее с 35 лева на месец, търси работа

Млада жена от Добрич с бебе на година и девет месеца живее с 35 лева на месец, съобщи bTV. 21-годишната Теодора Георгиева наскоро е загубила и съпруга си. Тя обаче не моли за помощ от държавата, а просто иска работа. Преди година заедно с бащата на детето решили да заживеят отделно от близки и излезли на квартира.

„Живеех на семейни начала с моя Млада жена от Добрич с бебе на година и девет месеца живее с 35 лева на месец, съобщи bTV. 21-годишната Теодора Георгиева наскоро е загубила и съпруга си. Тя обаче не моли за помощ от държавата, а просто иска работа. Преди година заедно с бащата на детето решили да заживеят отделно от близки и излезли на квартира. „Живеех на семейни начала с моя

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване