Допълнителни автобуси за Задушница във Варна

С по един допълнителен автобус ще бъдат обслужвани линиите 41 и 22 на общинската фирма "Градски транспорт" до обяд на 22 февруари, събота, по повод Голяма Задушница, съобщиха от пресцентъра на общината за Moreto.net. Част от маршрута на линиите е централния гробищен парк, където се очаква десетки хора да се събират, за да почетат паметта на своите починали близки.

Екоинспекцията проверява защо река Янтра е синя


Великотърновската регионална екоинспекция е започнала спешна проверка по сигнал за замърсяване на река Янтра в района на град Долна Оряховица, съобщава кореспондент на БНР.

Взети са проби за химичен анализ на водата, а експертите издирват източника на замърсяването.
Става дума за водите в района на квартал Калтинец, където те текат изцяло оцветени в синьо.  Установено е, че показателите за киселинността на водата не са в нормата. Окончателните резултати обаче ще бъдат готови...

Проверяват защо река Янтра е синя


Великотърновската регионална екоинспекция е започнала спешна проверка по сигнал за замърсяване на река Янтра в района на град Долна Оряховица, съобщава кореспондент на БНР.

В този район реката е оцветена в синьо и има измряла риба.

Взети са проби за химичен анализ на водата, а експертите издирват източника на замърсяването.

Злато и сребро за Канада в ски кроса при жените

Канадките Мариел Томпсън и Кесли Серва спечелиха златния и сребърния медал в ски кроса от олимпийските игри в Сочи. Бронзът остана за шведката Ана Холмлунд, а четвърта - французойката Офели Давид. Двете представителки на Канада поведоха още след първия завой и запазиха убедително преднината си до края. Така Канада излезе на второто място по спечелени медали с осем титли и общо 22 медала.

Какво може да се купи с парите, които Facebook плати за WhatsApp (ВИДЕО)

Тази седмица гръмна новината, че Facebook са закупили популярната услуга за бързи мобилна комуникация WhatsApp за 16 млрд. долара. Огромната сума...

Катастрофа блокира "Тракия" към Бургас

При 145 км се е обърнал зърновоз, няма данни за ранени

    


Уникален дует - Крисия и Орлин Горанов

Малката Крисия пееше рамо до рамо с Орлин Горанов, въпреки че в дуетите често единият изпълнител взима превес над другия. През цялото време бяха обърнати един към друг, с което показаха и добро сценично сработване.
Накрая емблематичният певец се наведе на едно коляно, прегърна малката сладурана и я целуна. Така публиката направо се трогна до сълзи Малката Крисия пееше рамо до рамо с Орлин Горанов, въпреки че в дуетите често единият изпълнител взима превес над другия. През цялото време бяха обърнати един към друг, с което показаха и добро сценично сработване. Накрая емблематичният певец се наведе на едно коляно, прегърна малката сладурана и я целуна. Така публиката направо се трогна до сълзи

Гръцки фестивал с участието на Марина Абрамович включи български спектакъл в програма си


Независимият авторски спектакъл "Туберкулоза" на Цветелина Стоянова – Цвъ ще участва на фестивала Transions 1. Balkans, инициатива на отдадения на театралните и визуални изкуства културен център "Онасис" в Атина, съобщи режисьорката и актриса пред "Дневник".

Програмата на 7 март включва артисти от САЩ, Сърбия, Македония, Словения, Франция, а лекция и пърформънс в рамките на фестивала ще има живеещата и творяща в Ню Йорк световноизвестна сръбска артистка Марина Абрамович.
...

Портних върна решението за заплатите на общинарите

Варна /КРОСС/ Кметът на Варна Иван Портних върна решението, с което общинските съветници приеха да получават месечни възнаграждения в размер на 70% от брутната заплата на председателя на Общинския съвет, т.е. около 1000 лв. Според градоначалника решението на местния парламент е прието в нарушение на Правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Предложението за увеличение на заплатите е било разгледано от ресорната комисия в присъствието на 9 от общо 18 членове, т.е. при липса на кворум. Освен това след кратките дебати комисията не е излязла с конкретен проект за решение, който да бъде внесен в Общинския съвет.Портних посочва още, че проектът за изменение на Правилника е бил публикуван без мотиви. „Липсата на мотиви за приетите от комисията изменения на правилника е съществено процесуално нарушение, водещо до нестабилност на приетия от Общинския съвет акт. Мотиви за приетия размер на възнаграджение липсват и в самото решение на местния парламент", допълва кметът в предложението си за преразглеждане на решението на ОбС.Припомняме, че на 12 февруари с 32 гласа "за" и 7 "против"общинарите вдигнаха заплатите си. Тогава против гласуваха червените общинари.

Изкупната кампания за тютюна ще приключи до края на февруари

По данни на МЗХ до момента е изкупен над 90% от произведения в страната тютюн. Експертите от областните и общински служби информират, че изкупната кампания на суровината от сортовите групи "Кабакулак", "Бърлей" и "Виржиния" е приключила.

"Ленинопад" - в Украйна продължава свалянето на статуи на Ленин (видео)


В няколко населени места в Украйна в петък продължи премахването на паметници на ръководителя на болшевишката революция от 1917г. Владимир Ленин.

В Хмелницки статуята бе вдигната с кран и натоварена на камион.

Позлатени паметници на Ленин бяха вързани с въжета и съборени в района на Виница - в Илинец и Калиновка.

Местното издание Винница.info допълва, че хората смятали статуята за "идол на комунистите".



Не е известно кои точно са...

Малина се ремонтира

За новия си клип изпълнителката отново легнала да се разкрасява.

Търсят строител за пътя до нов ГКПП със Сърбия

Агенция Агенция "Пътна инфраструктура" е обявила обществена поръчка за строител на пътя от с.Салаш до границата със Сърбия, където трябва да бъде откри нов ГКПП, съобщи областният управител на Видин Кръстьо Спасов. Офертите ще бъдат отворени на 4 април, а срокът за изпълнението на договора е 180 дни. Проектът е един от одобрените в публичната

"Огънят на Анадола" с три спектакъла у нас

Турската трупа гостува в София на 8 декември и сега се завръща отново. Тя ще представи спектакъла си Турската трупа гостува в София на 8 декември и сега се завръща отново. Тя ще представи спектакъла си "Еволюция" на 24 април във Варна, на 25-и във Велико Търново и на 27-и в София в зала 1 на НДК. Постановката разказва историята на Прометей, Зевс и Пандора, представена чрез коренно различни като стилове танци, взети от различни народности

Температурите на Черни връх и Рожен счупиха рекорд

Два положителни температурни рекорда са измерени в страната днес до 14:00 часа, съобщи Фокус.
На връх Черни връх е регистрирана температура от плюс 5,8 градуса, при 4,5 градуса през 1966 година. В местността Рожен е измерена температура – плюс 11,8 градуса, при 10 градуса през 1989 година.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Два положителни температурни рекорда са измерени в страната днес до 14:00 часа, съобщи Фокус. На връх Черни връх е регистрирана температура от плюс 5,8 градуса, при 4,5 градуса през 1966 година. В местността Рожен е измерена температура – плюс 11,8 градуса, при 10 градуса през 1989 година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Модернизират митническата политика на ЕС с договор за 83 млн. евро

Целта е да се премине към изцяло електронна митническа среда до края на 2020 г.

    


ЕТА започна да се разоръжава

/КРОСС/ Баската сепаратистка групировка ЕТА е започнала да унищожава оръжия и боеприпаси, съобщава испанския вестник El Mundo, позовавайки се на група експерти, които контролират процеса.По думите им е „изведено от използване определено количество оръжия и експлозиви", което е важна стъпка в процеса на разоръжаване на групировката и дава надежда, че процесът ще бъде завършен в бъдеще. През 2011 г. , баските сепаратисти обявиха пълно и безсрочно примирие, наричайки това решение стъпка към прекратяване на въоръжената борба за получаване на независимост от Испания.

Рекордно топло на Черни връх и Рожен

Два положителни температурни рекорда са измерени в страната днес до 14:00 часа, съобщи Фокус.
На връх Черни връх е регистрирана температура от плюс 5,8 градуса, при 4,5 градуса през 1966 година. В местността Рожен е измерена температура – плюс 11,8 градуса, при 10 градуса през 1989 година.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1, Два положителни температурни рекорда са измерени в страната днес до 14:00 часа, съобщи Фокус. На връх Черни връх е регистрирана температура от плюс 5,8 градуса, при 4,5 градуса през 1966 година. В местността Рожен е измерена температура – плюс 11,8 градуса, при 10 градуса през 1989 година. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,

Протестиращите в чужбина също призоваха президента за бойкот на олимпиадата

Публикуваме призив на  групата ДАНСwithme Глобъл до Президента с искане да бойкотира закриването на Зимните игри в Сочи на 23 февруари, във връзка с престъпленията извършени от поддържания от Русия режим в Украйна. Искането е в синхрон с по-рано изявения призив на Протестна мрежа и Ранобудните Преподаватели. Ето линк към писмото, което беше изпратено до президента Плевнелиев: 

Г-н Президент,

Ние, от протестната група на българите в чужбина ДАНСwithme Глобъл, се присъединяваме към призива на антиправителствените протестиращи граждански групи в България – Протестна мрежа и Ранобудните Преподаватели – с искането да бойкотирате Зимните олимпийски игри в Сочи.

Приветстваме Ви за публично изявената позиция, осъждаща събитията в Украйна, но червената линия на недопустимостта е премината, само политически призиви вече не са достатъчни, изискват се остри и категорични действия, за да се гарантира постигане на ефективно споразумение и обществен мир в Украйна. Покажете, че не одобрявате и няма да толерирате неправомерното насилие срещу протестиращите граждани от поддържания от Русия украински политически режим и настоявайте за търсене на отговорност на виновните за кръвопролитията.

Призоваваме Ви да инициирате действия с лидерите на другите държави членки на ЕС за координиран съвместен бойкот на закриването на Зимните игри в Сочи, за да изпратите категорично послание до Русия, че не одобрявате поддържането на недомократичния рижим в Украйна, виновен за груби престъпления срещу правата на човека.

Докато светът и Европа броят своите златни медалисти на олимпийските игри в Сочи, Украйна брои своите жертви в резултат на кървавите сблъсъци между про-ЕС протестиращи граждани и про-Русия ориентиран политически режим. Предприетите мерки от 20-21 февруари на украинския парламент и предложеното от г-н Янукович компромисно споразумение са стъпки към справяне със ситуцията. Но тези мерки идват късно, след десетки жертви и стотици ранени. Виновните трябва да бъдат наказани. Управляващите в Украйна имат задълженията и отговорността според международните закони за правата на човека да спазват и закрилят правото на живот на своите граждани, да не използват въоръжено насилие срещу цивилни граждани, освен в крайно наложителен случай, когато има сериозна заплаха срещу живота на околните или служителите на реда. Управляващите са длъжни да потърсят мирно разрешение на настоящите обществено-политически проблеми чрез граждански средства, а не чрез оръжие. За настоящата ситуация в Украйна, Русия носи значителна отговорност, не на последно място, като продължава да поддържа режима в страната.

България, като държава членка по международните договори за правата на човека, има моралната отговорност да използва всички дипломатически средства да промотира и защитава спазването на правата на човека.

Призоваваме Ви да последвате смелата и справедлива реакция на Брюксел и направите всичко възможно, според правомощията Ви, да се наложат санкции спрямо г-н Янукович и обкръжението му във властта, виновни за престъпления срещу правата на човека: да се наложи запор на банкови сметки и имоти и блокиране на визи, както и незабавно ембарго за износ на оръжие и военна техника за Украйна.
На този фон българските управляващи изглеждат изключително неадекватни. Би трябвало да имат доста по-реална представа и по-солидарно отношение спрямо Украйна, като пост-комунистическа страна, бореща се за утвърждаване на демокрацията. За пореден път управляващите не успяват да са представители на огромната част от българите, които сме ужасени от случващото се в Украйна и настояваме за решителни действия за спиране на кръвопролитията и търсене на отговорност за виновните.

Вашата позиция и позицията на другите Европейски лидери е решаваща за справяне с кризата в Украйна и трайното спиране на кръвопролитията.

С уважение

ДАНСwithme Global

The post Протестиращите в чужбина също призоваха президента за бойкот на олимпиадата appeared first on Noresharski.com.

Зам.-шефът на "Подкрепа" стана председател на НОИ

Димитър Манолов ще ръководи 1 година Надзорния съвет

    


Арест за момче на 21, отвлякъл две момичета

Задържаният Тансел Ергин Хасан е направил признания за извършените две отвличания на момичета в Добрич

Арест за момче на 21, отвлакъл две момичета

Задържаният Тансел Ергин Хасан е направил признания за извършените две отвличания на момичета в Добрич

Графа се снима с 5-има негови имитатори, сред които и жена

С грим и репетиции 5 души от екипа на Магърдич Халваджиян се опитаха да заприличат на Графа. Не са само мъже, сред тях има и жена. И само за два часа заснеха кратък рекламен клип. Ето така се рекламира шоуто С грим и репетиции 5 души от екипа на Магърдич Халваджиян се опитаха да заприличат на Графа. Не са само мъже, сред тях има и жена. И само за два часа заснеха кратък рекламен клип. Ето така се рекламира шоуто "Като две капки вода" от сряда вечерта в ефира на Нова тв. Видеото, в което участва и истинският изпълнител, е заснето в новото студио на

Димитър Греков: Реално е новата програма за развитие на селските райони да тръгне през септември

- Г-н министър, първият вариант на новата програма за развитие на селските райони е готов. Кои производители ще бъдат доволни и кои - не?
- Всички имат основания да бъдат доволни. Защото новата програма е осъзната, базирана е на задълбочен анализ на предишния период. Тогава целта беше да се запълни селското стопанство с дейности, които носят бързи - Г-н министър, първият вариант на новата програма за развитие на селските райони е готов. Кои производители ще бъдат доволни и кои - не? - Всички имат основания да бъдат доволни. Защото новата програма е осъзната, базирана е на задълбочен анализ на предишния период. Тогава целта беше да се запълни селското стопанство с дейности, които носят бързи

Учени: Лемурите са сериозно заплашени от изчезване

Заради масовото унищожаване на островните гори 94 процента от видовете лемури са класифицирани като уязвими, застрашени или критично застрашени

Плевнелиев: Управляващите да чуят какво искат украинците

София /КРОСС/ Незабавно да бъде прекратено насилието и бързо да бъде намерено политическо решение на ситуацията в Украйна. За това настоя президентът Росен Плевнелиев пред украинския посланик Микола Балтажи, с когото разговаря днес на „Дондуков" 2. Държавният глава за пореден път остро осъди употребата на сила, действие, довело до отнемането на живота на десетки невинни граждани.Посланик Микола Балтажи информира държавния глава за ситуацията в страната и му благодари за това, че лично той е един от най-силните адвокати за европейското развитие на Украйна.Трайното решение на политическата криза минава през формирането на ново правителство на националното съгласие, провеждане на предсрочни президентски избори и конституционна реформа, посочи Росен Плевнелиев. Президентът подчерта, че е крайно време управляващи и опозиция да осъзнаят историческата си отговорност за бъдещето на страната и на украинския народ. Украинското гражданско общество ясно заяви своя цивилизационен избор и управляващите трябва да го чуят, коментира държавният глава. Росен Плевнелиев припомни, че нееднократно е поставял въпроса пред европейските държавни и правителствени ръководители за ускорени и адекватни действия в подкрепа на демократичното и икономическото развитие на Украйна от страна на ЕС

Братът на Димитър Рачков бил арестуван с фалшиви пари

Бургаската полицията е задържала братът на известния актьор Димитър Рачков – Петър, с фалшиви банкноти от 100 долара, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Масови уволнения във фонд „Земеделие" заради „структурни промени“

Десет души ще бъдат уволнение от Държавен фонд „Земеделие" заради структурни провени, съобщиха пред bTV от ведомствения пресцентър. 
Преди това депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов съобщи в парламента, че във фонда тече „чистка". Добави обаче, че в последните броеве на „Държавен вестник" няма обявени структурни промени, какъвто засега е ... Десет души ще бъдат уволнение от Държавен фонд „Земеделие" заради структурни провени, съобщиха пред bTV от ведомствения пресцентър. Преди това депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов съобщи в парламента, че във фонда тече „чистка". Добави обаче, че в последните броеве на „Държавен вестник" няма обявени структурни промени, какъвто засега е ...

Янукович и опозицията подписаха споразумение за уреждане на кризата в Украйна

Украински демонстранти откриха стрелба по милиционери между площад "Независимост" и парламента, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицейски служител. Не се съобщава дали униформените са отвърнали на атаката.

Със скандални договори частна болница влиза в държавна

Частна болница трябва да заработи в държавната МБАЛ Частна болница трябва да заработи в държавната МБАЛ "Св.Петка" във Видин по силата на скандални договори, сключени от предишното ръководство на държавното здравно заведение. Ако част от договорите не бъдат ревизирани, ще се стигне до агония и фалит на МБАЛ "Св.Петка", алармира на пресконференция изпълнителният директор д-р Виолета Дочкова.

Утре времето ще е предимно облачно с максимални температури между 8° и 13°

През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините с намалена видимост. През нощта само на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд. През деня ще е без валежи, с временни разкъсвания на облачността над Югозападна България.

Учени: Изкуствени мускули от конци са 100 пъти по-здрави от човешките

С помощта на навита рибарска корда и конец за шиене, научен екип е разработил начин за създаване на изключително здрави изкуствени мускули, пише Live Science. Мускулите са сто пъти по-издържливи от човешките мускули със същата дължина и тегло.
Изобретението би могло да се използва при конструирането на хуманоидни роботи, за отваряне и затваряне на С помощта на навита рибарска корда и конец за шиене, научен екип е разработил начин за създаване на изключително здрави изкуствени мускули, пише Live Science. Мускулите са сто пъти по-издържливи от човешките мускули със същата дължина и тегло. Изобретението би могло да се използва при конструирането на хуманоидни роботи, за отваряне и затваряне на

Бивш съпруг нападна стар любовник

Бивш съпруг заформи клане в казанлъшкото село Горно Черковище. Той предизвикал нападение над интимния приятел на бившата си жена.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS65-годишната бивша половинка П. Б. се обадила на 20 февруари в полицията и заявила, че в дома ? има пострадал от сбиване, Бивш съпруг заформи клане в казанлъшкото село Горно Черковище. Той предизвикал нападение над интимния приятел на бившата си жена.Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS65-годишната бивша половинка П. Б. се обадила на 20 февруари в полицията и заявила, че в дома ? има пострадал от сбиване,

Светослав Дяков: По-неприятен беше червеният картон (видео)


Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков оцени като по-неприятен червения картон срещу "Лацио", отколкото пропуснатата лековато дузпа в началото на мача при 0:0.

"Въпреки, че победихме моето настроение не е добро. Трябва да преодолея червения картон и дузпата. Затова сме мъже, а и целият отбор ми помага", каза той при завръщането на отбора в България.

"Получих подкрепа от съотборниците си, от националния отбор, близки и приятели. Бях убеден, че ще успея с дузпата", каза...

Кметът върна решението за заплатите на общинските съветници

Кметът на Варна Иван Портних върна решението на общинския съвет, с което съветниците приеха да получават месечни възнаграждения в размер на 70 на сто от брутната заплата на председателя на общинския съвет, т.е. около 1000 лв. Moreto.

Дипломати мерят сили на ски пистата

София /КРОСС/ На 22 февруари в Банско ще се проведе Петото състезание по ски за дипломати и приятели за купата на министъра на външните работи Кристиан Вигенин. За участие в състезанията са записани над 50 представители на дипломатическия корпус у нас. Най-добрият скиор в състезанието ще получи преходната купа на министъра на външните работи. Програма на събитието: 22 февруари, писта „Шилигарника" 10:00 ч. - Церемония по теглене на стартовите номера на състезателите 10:15 ч. - Официална тренировка 11:00 - 13:00 ч. - Състезание - 2 манша 13:30 - 14:00 ч. - Слалом практика за начинаещи под ръководството на професионалисти 14:30 ч. - Официална церемония по награждаване с участието на министъра на външните работи Кристиан Вигенин      

Масови уволнения във фонд „Земеделие”, обясняват ги със „структурни промени“

Десет души ще бъдат уволнение от Държавен фонд „Земеделие Десет души ще бъдат уволнение от Държавен фонд „Земеделие" заради структурни провени, съобщиха пред bTV от ведомствения пресцентър. Преди това депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов съобщи в парламента, че във фонда тече „чистка". Добави обаче, че в последните броеве на „Държавен вестник" няма обявени структурни промени, какъвто засега е ...

Консерва-билет става вход за прожекциите на "София филм фест"

Авангарден начин да улеснят киноманите, желаещи да посетят прожекциите на стартиращия на 6 март "София филм фест", предлага 18-ото издание на кинофестивала. От петък организаторите на феста са пуснали за продажба в книжарници, кафенета, ресторанти, барове, магазини, галерии, хостели и дори аптека специални консерви (кенове), които играят ролята на универсален билет за вход на желаната от клиента прожекция. Кеновете с логото на тазгодишното издание на феста струват 8 лв. и в тях има запечатани уникални кодове. Купувачът им ще може да си избере от специален сайт, филма от програмата на феста, който иска да гледа, и киното, в което иска да го гледа. След което може да резервира своето място, въвеждайки уникалния код от кена. Запазването на място може да стане и чрез регистрация на кода то безплатния телефон 0800 18 110. Фестивалната програма ще продължи до 16 март, а прожекцията на филмите в рамките на проявата ще са до края на месеца. В 18-ото издание на "София филм фест" са включени 130 ленти, сред които както най-касовите за последните два-три месеца, така и много естетски филми и независими художествени и документални продукции. В рамките на феста ще има пълна ретроспекция на творчеството на скандалния режисьор Ларс фон Триер като българските киномани ще могат да видят и последната му творба "Нимфоманката". Специален гост ще е украинският режисьор Константин Лопушански, който ще представи последната си стилизирана черно-бяла лента "Ролята". За пръв път фестът ще постави във фокус новото кино на Сърбия с пет филма. За целта в София ще дойде "тежката артилерия” режисьори Горан Паскалевич и Горан Маркович и актьори Мики Манойлович и Лазар Ристовски, които ще сред 15-те гости на фестивала от западната ни съседка.

Валери Божинов ще води атаката на "Левски" срещу "Славия" (видео)


"Левски" ще разчита на Валери Божинов в нападение срещу "Славия", обяви треньорът Антони Здравков. Специалистът вече е наясно със състава си.

"Дали е готов Божинов да играе 90 минути? Чисто теоретично - не. Но имайки предвид неговия опит и желание, смятам, че ако се наложи да играе 90 минути, ще преодолее умората и ще играе. Ако видим, че издъхва, няма смисъл да го държим на терена и да рискуваме контузия. Но той ще е титуляр", каза Здравков.

"Отборът се чувства и...

Виж и чуй Крисия и Орлин Горанов в "Шоуто на Слави" (видео)

Малката Крисия пееше рамо до рамо с Орлин Горанов, въпреки че в дуетите често единият изпълнител взима превес над другия. През цялото време бяха обърнати един към друг, с което показаха и добро сценично сработване.
Накрая емблематичният певец се наведе на едно коляно, прегърна малката сладурана и я целуна. Така публиката направо се трогна до сълзи Малката Крисия пееше рамо до рамо с Орлин Горанов, въпреки че в дуетите често единият изпълнител взима превес над другия. През цялото време бяха обърнати един към друг, с което показаха и добро сценично сработване. Накрая емблематичният певец се наведе на едно коляно, прегърна малката сладурана и я целуна. Така публиката направо се трогна до сълзи

Валери Божинов ще води атаката на "Левски" срещу "Славия"


"Левски" ще разчита на Валери Божинов в нападение срещу "Славия", обяви треньорът Антони Здравков. Специалистът вече е наясно със състава си.

"Дали е готов Божинов да играе 90 минути? Чисто теоретично - не. Но имайки предвид неговия опит и желание, смятам, че ако се наложи да играе 90 минути, ще преодолее умората и ще играе. Ако видим, че издъхва, няма смисъл да го държим на терена и да рискуваме контузия. Но той ще е титуляр", каза Здравков.

"Отборът се чувства и...

"Осолено" бебе се бори за живота си

Лекарите в Стара Загора се борят за живота на тримесечно момиченце, чиято майка го "осолявала" два месеца след раждането по съвет на по-възрастна жена.

Плевнелиев пред посланика на Украйна: Единственото трайно решение е независима европейска държава


Незабавно да бъде прекратено насилието и бързо да бъде намерено политическо решение на ситуацията в Украйна. За това настоя президентът Росен Плевнелиев пред украинския посланик Микола Балтажи, с когото разговаря днес на "Дондуков" 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът за пореден път остро осъди употребата на сила, действие, довело до отнемането на живота на десетки невинни граждани.

Посланик Микола Балтажи информира държавния глава за ситуацията...

Президентът ще посети олимпийското село

Плевнелиев ще наблюдава състезания по мъжки биатлон и фигурно пързаляне с участието на български спортисти в Сочи

Пенсионираните учители да получават по 20 брутни заплати

Варна /КРОСС/ Синдикатът на българските учители е предложил при пенсиониране учителите да получават обезщетение от 20 брутни заплати. Това обяви председателят на синдиката Янка Такева.Така както получават военните, така както получават в МВР, така както получават летците, така както получават държавните служители", аргументира се Такева.Според Такева парите за обезщетенията на 5 хиляди учители, които тази година се пенсионират, могат да дойдат от Програмата за актуализация на училищните мрежи. От синдиката предлагат още стартовата заплата на учител да стане минимум 600 лева, за да се задържат младите кадри в образованието, съобщи БНР.

Плевнелиев все пак ще посети олимпийското село

Президентът ще наблюдава състезания по мъжки биатлон и фигурно пързаляне с участието на български спортисти в Сочи

Жители на варненската местност „Фатрико дере“ се бунтуват срещу горска сеч в района

Жители на местност „Фатрико дере“ в района на спирка „Д- р Николаев“ са силно притеснени от намерение за сеч на борова гора в района. За това алармира разтревожена читателка на Moreto.net, чийто родители живеят около мястото. По думите й тази сутрин са дошли камиони с работници, готови да секат боровата гора.

Терористът от „Ал-Кайда“ сам си тръгва от България

Терористът от "Ал-Кайда", който беше задържан преди дни на гарата в Пловдив е поискал доброволно да бъде екстрадиран в Германия, където срещу него има заведено дело за тероризъм.

Аутсайдер започна пролетния дял с победа над "Черно море" на Гонзо

Последният в класирането на А група след есента "Пирин" (Гоце Делчев) победи с 1:0 отбор от първата седмица на подреждането - "Черно море с 1:0 в първи мач от 24-ия кръг на първенството.

Попадението падна в 69-ата минута, когато Любомир Витанов центрира отдясно към наказателното поле, където Васил Панайотов връхлетя и стреля. Александър Ем. Алек Последният в класирането на А група след есента "Пирин" (Гоце Делчев) победи с 1:0 отбор от първата седмица на подреждането - "Черно море с 1:0 в първи мач от 24-ия кръг на първенството. Попадението падна в 69-ата минута, когато Любомир Витанов центрира отдясно към наказателното поле, където Васил Панайотов връхлетя и стреля. Александър Ем. Алек

Владислав Стоянов: Беше много тежък мач, но щастието е голямо (видео)


"Беше много тежък двубой, но е голямо щастие да победиш "Лацио" на "Олимпико", каза вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов.

Стоянов се превърна в героя на мача, след като спаси дузпа и на няколко пъти се намеси феноменално при изстрелите на играчите на италианския отбор.

"Много съм щастлив. За всеки футболист е голямо щастие да победи "Лацио" и то на "Олимпико". Беше много тежък двубой по начина, по който се стече", каза той.

"Наистина беше много трудно, но...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване