Жертвите в Киев достигнаха 80

/КРОСС/Жертвите в Киев достигнаха 80. Данните са на Министерството на здравеопазването на Украйна. Броят на ранените се оценява на 613 души, от тях 375 се намират в болница и им се оказва медицинска помощ. През изминалана нощ са постадали още 132 души, 82 са били транспортирани в болници, на другите се оказва медицинска помощ на място. Участници в масовите безредици в Киев са открили огън срещу сътрудници на вътрешното министерство на Украйна. Стрелбата е била открита в района на улица "Институтска", когато част от протестиращите се опитали да си проправят път към сградата на Върховната рада. В изявлението не беше посочено дали служителите на реда са отвърнали на стрелбата или са се опитали да удържат протестиращите. Опозиционният лидер Арсений Яценюк каза в изявление от парламента, че въоръжени милиционери са влезли в сградата. Според заместник-председателя на Върховната рада обаче те са били принудени да напуснат сградата.За охрана на протеста на площад „Независимост" в Киев пристигнаха милиционери, включително такива с високи чинове, преминали на страната на протестиращите. Според агенция УНИАН, милиционерите, чиито автобус спря на Михайловския площад, най-вероятно са от град Лвов, в западната част на страната. От машината са слезли около 100 човека, повечето в униформи. Има и бивши военни, ветерани от Афганистан. Бившият вътрешен министър Юри Луценко е провел инструктаж. Според репортер на държавната агенция, Луценко е подчертал, че те

Димитър Бербатов е възстановен за мача с "Реймс"


Българският нападател Димитър Бербатов се е възстановил от травмата си в левия крак. Той ще е в състава за домакинския мач с "Реймс".

Бербатов остана извън групата за гостуването на "Бастия" заради контузия в коляното. В негово отсъствие монегаските спечелиха с 2:0 с головете на Джеймс Родригес.

Треньорът Клаудио Раниери потвърди, че ще може да разчита на Бербатов. Специалистът обяви, че очаква много труден двубой.

"Те са третият най-добър гост в първенството...

Оборотите на трудовите посредници и туроператорите се увеличават


Трудовото посредничество, туроператорската дейност, производството на филми и музика се съживяват, а издателската дейност се свива. Това сочат данните на Националния статистически институт за индекса на оборотите в услугите през третото тримесечие на 2013 г. 

В сравнение с юли - септември трудовите посредници отчитат увеличение на оборотите с 12.5%, а спрямо края на 2012 г. - с 29.7%. Туроператорската и турагентската дейност нараства на тримесечна база с 6.2%, а на годишна - с 16.9%....

Петър Курумбашев: Не виждам основание парламентарната група да подкрепи връщане и гласуване на вече гласувани текстове

Не виждам основание в момента парламентарната ни група да подкрепи връщането и гласуването на вече гласувани текстове. Това каза народният представител Петър Курумбашев пред журналисти в парламента, цитиран от Фокус.
„Вчера беше въведен моментът с преференциите и това е реално въвеждане на мажоритарен елемент в пропорционалната система и то с Не виждам основание в момента парламентарната ни група да подкрепи връщането и гласуването на вече гласувани текстове. Това каза народният представител Петър Курумбашев пред журналисти в парламента, цитиран от Фокус. „Вчера беше въведен моментът с преференциите и това е реално въвеждане на мажоритарен елемент в пропорционалната система и то с

Хванаха германски спортист с допинг в Сочи

Голям скандал гръмна по време на олимпийските игри в Сочи. Стана ясно, че спортист е дал положителна допинг проба. Засега не се съобщават никакви подробности с изключение на това, че въпросният състез...

По повод 3 март ще се открие изложба в историческия музей в Смолян

По повод 3 март в Регионален исторически музей „Стою Шишков”- Смолян ще се открие гостуваща изложба на Национален литературен музей-София, съобщи Агенция Фокус. Изложбата носи име...

Костите от Авалон

Една млада кралица заема  престола на Англия. Елизабет е призвана да обедини страната.  Но спомените за клади, кръв и опустошения са живи и младата кралица е преследвана от непресъхв...

И депутатите подкрепиха Стария бряст на Сливен

Председателят на Народното събрание Михаил Миков и народни представители подкрепиха кампанията на община Сливен за популяризиране на участието на Стария бряст в конкурса „Европейско дърво на...

Втората инстанция не пусна Брендо в Румъния

Заповедта за екстрадиране на сочения за крал на кокаина Евелин Банев-Брендо беше отменена от Софийския апелативен съд. Брендо трябваше да бъде екстрадиран по дело, което се води в Румъния. На днешнот...

Биатлонистката Еви Закенбахер - Щеле е спипаната с допинг

Германската биатлонистка Еви Закенбахер-Щеле е дала положителна допинг проба на Олимпийските игри в Сочи, съобщава ДПА. По-рано днес от Германския олимпийски комитет признаха, че немски състезател се ...

Харманлийци на протест срещу бежанците, организират се във фейсбук

Протест срещу бежанското присъствие в Харманли готвят на 28 февруари, петък жители на града. Недоволните се организира във фейсбук, като за целта са създали страница, регистрацията на която е от днес.

В ранния следобед 226 души бяха потвърдили, че ще присъстват на протеста. Покани са изпратени на други 1 319 харманлийци.

На страницата жители на града изразяват притесненията си за сигурността на семействата си. Според някои от тях бежанците в лагера трябва да имат ограничен достъп до града. Това е вторият протест, който недоволните организират.

Хасково Новини

Германец даде положителна допинг проба в Сочи

Голям скандал гръмна по време на олимпийските игри в Сочи, след като стана ясно, че спортист е дал положителна допинг проба.
Първият спортист, дал положителна допинг проба на Зимните олимпийските игри 2014 г., е германец, съобщиха от Немския олимпийски комитет.
Засега не се съобщават никакви други подробности. Голям скандал гръмна по време на олимпийските игри в Сочи, след като стана ясно, че спортист е дал положителна допинг проба. Първият спортист, дал положителна допинг проба на Зимните олимпийските игри 2014 г., е германец, съобщиха от Немския олимпийски комитет. Засега не се съобщават никакви други подробности.

Земята губи способността си да отразява светлината

Заради глобалното затопляне планетата ни губи способността си да отразява светлината.

Кметовете на Бургас, Созопол и Поморие: Рестарт на Бургас-Александурполис? Хората вече казаха НЕ

Морските кметове от областта са готови да свикат нови референдуми, на които хората да кажат какво е отношението им към опитите за рестарт на проекта Бургас-Александруполис. Според руският енергиен министър Александър Новак, на междуправителственото заседание през април, темата за тръбата ще бъде обсъдена отново.

Това предизвика незабавната реакция на кметовете от Созопол, Поморие и Бургас, тъй като петролопроводът ще засегне именно тези общини, предаде Gramofona.com. За созополският градоначалник Панайот Рейзи на този етап повод за притеснение няма. Според него и държавата е наясно, че България няма нужда от този проект. „Хората вече разбраха какъв ще е отрицателният ефект от тръбата. Разбраха, че няма да има и приходи”, коментира Рейзи. Той е готов на нов местен референдум и е убден, че и този път созополчани ще се обявят срещу петролопровода.

„Ние вече пета година казваме какво ни е отношението към петролоповода. До момента не намираме сериозен повод за притеснение, но чакаме по-категорична информация от Външно министерство”, заяви бургаският кмет Димитър Николов и допълни, че отношението на бургазлии по темата е до болка ясно.

За кмета на Поморие Иван Алексиев опитите за възраждане на проекта не са случайни. Той припомни интервю в руските медии на сегашния председател на парламента Михаил Миков, който още преди месеци заговори за рестарт на Бургас-Александруполис. За Алексиев обаче е недопустимо да се дават милиони левове за преброяване на делфините в Черно море, а да не се дава време на жителите от Бургаския залив да кажат мнението си по темата.

Иван Алексиев припомни и референдум в Поморие от 16. 05. 2009 год. Тогава в общината категорично се обявиха срещу изграждането на петролопровода. Мнението на Алексиев е, че в сегашната ситуация управляващите забравят своя суверен, който е изказал категоричната си позиция.

Депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на околната среда Ивелина Василева определи като странна реакцията на българската държава след изявлението на Александър Новак. „Нашата твърда убеденост е, че този проект няма нито смисъл, нито икономическа обосновка. Да не говорим за щетите, които могат да бъдат нанесени върху околната среда и местната икономика. В този смисъл индикациите на руското правителство и за пореден път липсата на реакция от страна на българското правителство събуждат притеснение”, коментира Василева. Тя припомни, че проектът за петролопровода вече беше денонсиран от българския парламент.

Милион българи са боледували от грип тази зима

Грипната епидемия отшумява, но болниците са пълни с пациенти с усложнения. Около 1 милион българи са боледували от грип тази зима, а 1 процент от тях са развили допълнителни заболявания, съобщи bTV.

Във варненската болница има 5 смъртни случая. Отделението по белодробни болести на университетската болница в морската столица се задъхва заради лип Грипната епидемия отшумява, но болниците са пълни с пациенти с усложнения. Около 1 милион българи са боледували от грип тази зима, а 1 процент от тях са развили допълнителни заболявания, съобщи bTV. Във варненската болница има 5 смъртни случая. Отделението по белодробни болести на университетската болница в морската столица се задъхва заради лип

Фермери ще се обучават безплатно с европари

Обучения по растениевъдство, лесовъдство и животновъдство ще бъдат финансирани по европейска програма за професионално обучение

Местан: ДПС не е нито параван, нито носна кърпичка

/КРОСС/Ако Народното събрание може да приеме процедура за преразглеждане на гласувани текстове, каквито примери има поне 20 в законодателната ни практика, призовавам лидерите на БСП и на ГЕРБ да постигнем съгласие и да прегласуваме текста за преференциите в Изборния кодекс, предложен от Мустафа Карадайъ, заяви председателят на ДПС Лютви Местан в парламента. Според предложението на депутата от ДПС, гласувано вчера, когато няма отбелязана преференция в бюлетината, гласовете отиват в полза на първия в партийната листа. Местан подчерта, че ДПС няма партиен интерес от това предложение. Единственото, което ги е водило, е убедеността ''да не се стига до изкривяване на вота на българските граждани''. Местан заяви, че ДПС не е "параван на другите партии и няма да остави нито една провокация без отговор", защото "партията не е нито салфетка, нито нечия носна кърпичка". Според него има тенденция да се изгради образ на ДПС, чрез който ''едва ли не партията налага своите позиции в страната''. Местан отрече категорично твърдения в медиите, че партията му прокарва своя партиен интерес.'' Прекалено е елементарно, за да е вярно'', каза той. Според него, когато другите партии решат да не приемат предложение на ДПС, те се обединяват срещу него и то отпада. И даде пример с казуса с уседналостта в новия Изборен кодекс, като допълни, че към партията му се правят опити да бъде смачкана и да остане в изолация

Курумбашев: Не виждам основание парламентарната група да подкрепи връщане и гласуване на вече гласувани текстове

Не виждам основание в момента парламентарната ни група да подкрепи връщането и гласуването на вече гласувани текстове. Това каза народният представител Петър Курумбашев пред журналисти в парламента, цитиран от Фокус.
„Вчера беше въведен моментът с преференциите и това е реално въвеждане на мажоритарен елемент в пропорционалната система и то с Не виждам основание в момента парламентарната ни група да подкрепи връщането и гласуването на вече гласувани текстове. Това каза народният представител Петър Курумбашев пред журналисти в парламента, цитиран от Фокус. „Вчера беше въведен моментът с преференциите и това е реално въвеждане на мажоритарен елемент в пропорционалната система и то с

ГЕРБ: Eтническото напрежение обслужва предизборните интереси на ДПС и „Атака”

Парламентарната група на ГЕРБ изразява силна тревога от зачестилите опити за изкуствено създаване и ескалиране на етническо напрежение, на които сме свидетели в последните дни. Още по-притеснително е, че в реализацията на сценариите с етническата карта участват целенасочено управляващите партии БСП и ДПС и тяхната патерица „Атака”, се казва в декларация на ГЕРБ.

Разработва се софтуер за проверка на слухове в социалните мрежи


Социалните мрежи са източник на много информация, която обаче не винаги е достоверна. Екип от учени, заедно с помощта на четири компании, разработват софтуерна система, която да проверява данните в социалните мрежи, съобщава БиБиСи.

Своеобразният виртуален детектор на лъжата се разработва от екип от специалисти в Университета в Шефийлд. Проектът се ръководи от българския учен др. Калина Бончева, като участие имат пет университета и няколко компании - Atos, iHub, swissinfo и...

Учени разработват софтуер за проверка на слухове в социалните мрежи


Социалните мрежи са източник на много информация, която обаче не винаги е достоверна. Екип от учени, заедно с помощта на четири компании, разработват софтуерна система, която да проверява данните в социалните мрежи, съобщава БиБиСи.

Своеобразният виртуален детектор на лъжата се разработва от екип от специалисти в Университета в Шефийлд. Проектът се ръководи от българския учен др. Калина Бончева, като участие имат пет университета и няколко компании - Atos, iHub, swissinfo и...

Изборният кодекс отложи за сряда заседанието за Христо Бисеров и Петното

Заседанието на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното се отлага за сряда.
Това каза председателят на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата Заседанието на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното се отлага за сряда. Това каза председателят на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата

"Менар филм фест" стартира днес във Варна

Жителите и гостите на Варна ще бъдат въвлечени в екзотичното приключение наречено "Менар" – Фестивал за близкоизточно и северноафриканско кино, който гостува в Морската столица от 21 до 25 февруари. Фестивалът, гостува във Варна за втори път.

Представиха рибарската и селскостопанската политика за 2014 – 2020 пред бранша в Поморие

4-1

„Вашият регион е един от малкото в България, който може да служи за пример на добри практики в сферата на рибарството и земеделските политики. Рибарството е многовековен поминък и важен сектор не само за България и Черноморски регион, но и за ЕС като цяло. Целта на този форум е да представи основните нови моменти и акценти от програмния период 2014-2020 г., които бяха постигнати след месеци на преговори между отделните институции. Преди 2 месеца гласувахме и одобрихме нови мерки в политиката за рибарство, чрез които да се борим с проблемите в сектора. Насочили сме усилията си в посока развитие на рибарството по устойчив начин, за да бъде конкурентно-способен бранш.

Надявам се всички заедно с представителите на ЕК днес, да намерим отговори на въпроси от национално и местно значение, да обсъдим ролята на местните рибарски организации, които са основна движеща роля. След 4 години на реформи, многобройни дискусии, постигнахме по-справедлива и гъвка Обща селскостопанска политика.  Тя е една от най-важните за България и аз се радвам, че заедно ще обсъдим конкретните мерки за периода 2014-2020 г.”. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ и член на комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент Мария Габриел по време на откриването на национална кръгла маса на тема „Рибарска политика 2014 – 2020“ в Поморие.

Участници в нея са зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Община Бургас Димитър Николов, народните представители от ГЕРБ Ивелина Василева и Десислава Танева, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, както и представителите на Европейската комисия Франко Биаджи (съветник в отдел “Средиземноморие и Черно море” на ГД “Морско дело и рибарство) и Пауло Гувея (директор Общи въпроси в COPA –COGECA). Събитието уважиха кметовете Димитър Германов (Приморско), Панайот Рейзи (Созопол), Георги Лапчев (Царево), Атанас Желязков (Ахтопол). На форума присъстваха народните представители от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев, Иван Вълков, Диана Йорданова и д-р Галина Милева, както и министърът на околната среда и водите в мандата на ГЕРБ Нона Караджова, нейният заместник Евдокия Манева, Румен Порожанов, изпълнителен директор на Държавен фонд “Земеделие”  в периода 2011- август 2013 г. и Цветан Димитров (зам.-министър на земеделието и храните при управлението на ГЕРБ).

1

„Всички присъстващи обединиха усилията и познанията си като експерти в съответните области. Участниците в тази кръгла маса са представители от цялата страна и черноморските общини, заедно ще търсим отговори на въпросите в сектор рибарство и земеделие”, заяви Ивелина Василева.

„Това е важна среща, на която присъстват експерти с доказан  опит и знания. С ваша помощ ще обсъдим акцентите от следващия програмен период. В сложната обстановка на протести и тотално разделение в държавата, имаме потенциал за развитие в местната политика в сектора на рибарството и аквакултурите. Акцент по време на кръглата маса ще бъдат освен масовата индустрия и хората с малки плавателни съдове, защото на територията на нашата област те са около 90 процента от регистрираните. Важно е чрез политиката на ЕС и ОП „Рибарство и аквакултури” да се даде шанс да се съхрани рибарството като поминък, крайбрежният туризъм, черноморските връзки и да се развие нов сегмент за развитието на туризъм, различен от традиционния”, заяви зам.-председателят на ГЕРБ, Димитър Николов. По думите му основен акцент от мерките, които трябва да се вземат е съхранението на един от основните поминъци – рибарството, а това може да се случи с предоставяне на средства и добри условия за работа на хората, които имат по една, две лодки.

Кметът на Поморие Иван Алексиев посочи рибарството, туризмът, лозарство като основен поминък на поморийци и на всички жители по Черноморието.

Бургаският депутат от ГЕРБ Ивелина Василева представи презентация на тема „Политики за устойчиво управление и опазване на природните ресурси и интегрирано развитие на Черноморското крайбрежие”.

„Устойчивото развитие се основава на три стълба – икономическо развитие,опазване на околната среда и социално развитие. Интегрираното управление на крайбрежните зони (ИУКЗ) изисква информираното участие и сътрудничество на всички заинтересовани страни в дадена крайбрежна зона, при определяне на визията и целите на развитието й. Черноморското крайбрежие се развива благодарение на силните си страни като богато биологично разнообразие и развита мрежа от защитени зони и територии, които са повод за национална гордост. Усилията ни трябва да са насочени към дебати и разрешаване на проблемите, свързани с ПП Странджа, община Царево, строителството върху дюни. За съжаление, повече от 10 месеца правителството не предприема никакви действия за обявяване на различни зони в България за защитени. Това показва липса на воля и действия на тъмно, които не са от полза за опазването на природните ценности”, заяви народният представител.

Тя коментира, че опазването на Черно море е изправено пред множество предизвикателства като промени в биологичното разнообразие и в климата. Ивелина Василева очерта още основните акценти от Споразумението за партньорство 2014-2020 и целите на интегрираното развитие на Черноморското крайбрежие.

„Ще настояваме правителството да намери гъвкав механизъм за компенсация на рибарите за това, че полагат усилия за опазване на околната среда и видовете”, заяви Ивелина Василева.

44-годишен кла пенсионер заради 65-годишна изгора

44-годишният бивш съпруг на 65-годишна жена в Казанлъшко промуши с нож настоящия й любовник - 76-годишен дядо.

"АС": Реал иска да отмъкне Куртоа от Атлетико

Представител на Кралския клуб вече се е срещнал с белгийския вратар

    


Теракотената армия – едно от чудесата на Китай

Фигурите са били изработвани на части, които в последствие са сглобявани

    


"Зелени" индекси на БФБ с изключение на CGIX

В ранната търговия днес (21 февруари) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) с изключение на CGIX, бяха с ръстове. SOFIX се повиши с...

Привикват Борисов в комисията за Петното?

Бившият премиер Бойко Борисов може да бъде привикан да се обяснява за срещата си с Бисер Миланов-Петното. Това ще стане, ако депутатите от анкетната комисия, разследваща случая, вземат такова решение. Не е невъзможно да се препита и самият Миланов, коментира пред BNews председателката на комисията Сияна Фудулова.

Плащанията към бюджета до края на февруари се правят по единната сметка

Във връзка с множество въпроси, постъпващи в НАП от приходната агенция съобщават на клиентите си, че плащанията за данъци и осигурителни вноски, които предстоят до края на февруари ще се извършват по съществуващата и в момента единна сметка.

Учени настояват историята на комунизма да се учи в гимназията


В гимназията да се учи историята на комунистическия режим, предлагат преподаватели и общественици.

По идея на проф. Евелина Келбечева от Американския университет в България е подготвена петиция, с която се предлага промяна на учебните планове и въвеждане на изучаване на тоталитарните режими в сравнителен план, както и конкретно на българския комунизъм в средното училище.

В петицията се казва: "Четвърт век след падането на комунизма в България ние продължаваме да живеем в...

Отлохиха за сряда заседанието за Христо Бисеров и Петното заради Изборния кодекс

Заседанието на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното се отлага за сряда.
Това каза председателят на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата Заседанието на Временната анкетна комисия за Христо Бисеров и Бисер Миланов-Петното се отлага за сряда. Това каза председателят на Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в Народното събрание и политическата

Хванаха германец с допинг в Сочи

Голям скандал гръмна по време на олимпийските игри в Сочи, след като стана ясно, че спортист е дал положителна допинг проба.
Първият спортист, дал положителна допинг проба на Зимните олимпийските игри 2014 г., е германец, съобщиха от Немския олимпийски комитет.
Засега не се съобщават никакви други подробности. Голям скандал гръмна по време на олимпийските игри в Сочи, след като стана ясно, че спортист е дал положителна допинг проба. Първият спортист, дал положителна допинг проба на Зимните олимпийските игри 2014 г., е германец, съобщиха от Немския олимпийски комитет. Засега не се съобщават никакви други подробности.

Започва ремонта на „Лъвов мост”

Въвежда се временна организация на движението при изграждане на пътен възел „Лъвов мост” от 23 февруари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Столична община.
От 7.00 часа на 23 февруари 2014 г. до 24.00 часа на 01 юли 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. Сливница от ул. „Г.С. Раковски” до бул. Въвежда се временна организация на движението при изграждане на пътен възел „Лъвов мост” от 23 февруари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 7.00 часа на 23 февруари 2014 г. до 24.00 часа на 01 юли 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. Сливница от ул. „Г.С. Раковски” до бул.

Учени могат да блокират страха

Учени откриха неврони в хипокампуса, които потискат страховитите спомени, съобщи Би Би Си.  Тези неврони инхибитори гарантират, че неутрални спомени в дадения контекст няма да бъдат "за...

Цачева: ГЕРБ не подкрепя предложението да се гласува с два знака

Няма съгласие от наша страна по отношение на предложението на ДПС вотът да се отбелязва с два знака. Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева, предаде "Фокус". &bdqu...

75 начина да преодолееш инерцията и да промениш живота си

„Превърни се в човек на възможностите. Няма значение колко черни изглеждат или са нещата. Вдигни очи и виж възможностите: не спирай да ги виждаш, защото те винаги са тук.“ Норман ...

Механик бе „убит“ във Фейсбук – разбира го, след като се връща от отпуска

Реставратор на класически автомобили се завърна от круиз с жена си и след броени часове разбира от свои клиенти, че бил обявен за мъртъв. 74-годишният Брайън Лойд и жена му Джули останали слисани от ...

Преговорите за Украйна – в „деликатна” фаза

Преговорите за успокояване на обстановката в Украйна са на „деликатен” етап. Това заяви полският външен министър Радослав Сикорски. Изявлението му идва, след като украинският прези...

Почти мъртъв

Провокативна, изпълнена с хумор и ирония динамична трагикомедия повдига неудобни въпроси за повсеместната лудост, която цари днес в Близкия изток. „Гаврон е един от най-оригиналните и възде...

Kaнадка спечели златния медал в ски кроса

Канадката Мариел Томпсън спечели златния медал от кроса на ските - свободен стил на Олимпиадата в Сочи. 21-годишната Томпсън доминира тотално в днешното състезание, като бе най-бърза във всички старто...

Секция 59, или избори 2011


На 13-тия рожден ден на "Дневник" се опитахме да обобщим медиата и ценностите й в 13 ключови думи. Съкратихме до: свобода, позиция, принципи, кауза, качество, достоверен, почтен, космополитен, толерантен, аналитичен, общителен, черна овца, тънка червена линия. 
Публикуваме текстове от архива, които си заслужава да бъдат препрочетени отново, като след избора им свързахме всеки от тях с някоя от думите. Днес избрахме към думата достоверен  историята на броенето на гласовете от изборна секция...

Започва реконструкцията на „Лъвов мост”, ограничават движението

Въвежда се временна организация на движението при изграждане на пътен възел „Лъвов мост” от 23 февруари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Столична община.
От 7.00 часа на 23 февруари 2014 г. до 24.00 часа на 01 юли 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. Сливница от ул. „Г.С. Раковски” до бул. Въвежда се временна организация на движението при изграждане на пътен възел „Лъвов мост” от 23 февруари 2014 г., съобщиха от пресцентъра на Столична община. От 7.00 часа на 23 февруари 2014 г. до 24.00 часа на 01 юли 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. Сливница от ул. „Г.С. Раковски” до бул.

Как Ikea поражда екосистема от фирми за аксесоари

Според шведската компания в света за нея работят около 2,7 млн. души

    


Пуснаха в употреба пощенската марка, посветена на годишнината на Левски

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов пусна в употреба пощенска марка, посветена на 100 години от създаването на футболен клуб Левски. В продължение на 25 години, тимът е бил свързан с Българските пощи и това е бил и отборът на пощенци, заяви по време на церемонията министър Папазов. Той припомни, още през 1964 г., за 50-годишнината на клуба, се появява първото филателно издание за „синия" отбор и той се превръща в първия български футболен клуб, за който е издадена пощенска марка. По-късно на пощенски марки няколко пъти е изобразяван и Георги Аспарухов - легендарният център-нападател на „Левски" и българския национален отбор. Новата пощенска марка за футболния отбор „Левски" изобразява състава на тима от 1933 г., когато е извоювана първата шампионска титла на отбора,", каза още министър Данаил Папазов. Изданието се отпечатва в тираж 20 000 бр. Художник на проекта е Людмил Веселинов. На церемонията по валидиране присъстваха народни представители, изпълнителният директор на клуба Константин Баждеков, филателисти и приятели на футбола.  

Жена почина от пневмония край Симитли

67-годишна жена е починала вчера в село край Симитли от недоизлекувана пневмония, съобщи БГНЕС.Елена Д. от село Крупник, община Симитли била на лечение във Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград от двустранна пневмония от 1 до 8 февруари, когато е изписана. На 11 февруари жената дошла в Спешно-приемно отделение с оплаквания, че не е излекувана. 67-годишна жена е починала вчера в село край Симитли от недоизлекувана пневмония, съобщи БГНЕС.Елена Д. от село Крупник, община Симитли била на лечение във Вътрешно отделение на МБАЛ-Благоевград от двустранна пневмония от 1 до 8 февруари, когато е изписана. На 11 февруари жената дошла в Спешно-приемно отделение с оплаквания, че не е излекувана.

Над 100 български студенти в чужбина потърсиха Агенцията по заетостта

Над 100 автобиографии само в рамките на две седмици бяха получени от български студенти, учещи в чужбина на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес rabotazamen@az.government.bg. CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ за съдействие при намиране Над 100 автобиографии само в рамките на две седмици бяха получени от български студенти, учещи в чужбина на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес rabotazamen@az.government.bg. CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ за съдействие при намиране

Над 100 български студенти в чужбина потърсиха Агенцията по заетостта

Над 100 автобиографии само в рамките на две седмици бяха получени от български студенти, учещи в чужбина на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес rabotazamen@az.government.bg. CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ за съдействие при намиране Над 100 автобиографии само в рамките на две седмици бяха получени от български студенти, учещи в чужбина на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес rabotazamen@az.government.bg. CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ за съдействие при намиране

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване