Брадърът Миро награби Славея Сиракова

Макар че нямат близки отношения, брадърът Миро и щерката на Наско Сираков - Славея, позират в доста гореща фотосесия.

Купувачите на имоти във Венеция търсят спокойствие далече от центъра

Венеция се слави с едни от най-високите цени на жилищните имоти в Италия, но те са скромни в сравнение с Уест Енд в Лондон или Рив Гош в Париж

    


Турция: До 3 г. затвор заради туит?

Държавното обвинение преследва граждани заради коментари в "Туитър" от типа на: "Не искаме правителство, което да ни казва кога да пием и кога да правим деца"

ВАС: Заснемането на пътни нарушения само със стационарна камера

/КРОСС/ Днес 21.02.2014 година, на общо събрание на Върховен административен съд беше гласувано становището на съдия Лозан Панов относно издаване на тълкувателно решение по въпроса: В хипотезата на чл. 189, ал. 4 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) техническото средство, установяващо и заснемащо нарушение, следва ли да бъде монтирано само стационарно, или може да бъде и мобилно? Съдът реши следното : В хипотезата на чл. 189, ал. 4 от Закона за движението по пътищата, установяването и заснемането на нарушение, може да се осъществи само със стационарно техническо средство, което е предварително обозначено и функционира автоматизирано в отсъствие на контролен орган. Образувано е по искане на министъра на правосъдието до Общото събрание на колегиите във Върховния административен съд за издаване на тълкувателно решение по въпроса: В хипотезата на чл. 189, ал. 4 от Закона за движението по пътищата (ЗДвП) техническото средство, установяващо и заснемащо нарушение, следва ли да бъде монтирано само стационарно, или може да бъде и мобилно? При издаването на Електронен фиш (ЕФ) следва да намери проява общият принцип, че административнонаказателната отговорност не може да бъде обоснована чрез разширителното тълкуване или чрез тълкуване по аналогия (чл. 46, ал. 3 от Закона за административните актове)

"Тоника" с нов репертоар, композитори вече пишат песните

“Тоника” ще пеят отново в Пловдив, след като билетите за концерта им на 12 февруари бяха изкупени дни по-рано. “Най-вероятно ще се върнем там в края на март”, уточни Милица Божинова. Тя каза, че “Тоника” започва нов репертоар, няколко композитори вече пишат песни за групата и първата ще е готова в средата на април. Стефан Диомов не е сред тях, не е “Тоника” ще пеят отново в Пловдив, след като билетите за концерта им на 12 февруари бяха изкупени дни по-рано. “Най-вероятно ще се върнем там в края на март”, уточни Милица Божинова. Тя каза, че “Тоника” започва нов репертоар, няколко композитори вече пишат песни за групата и първата ще е готова в средата на април. Стефан Диомов не е сред тях, не е

Призив от "Фейсбук": Да запалим свещ в подкрепа на Украйна


"Днес в 8 ч. вечерта в Полша ще запалят свещи на прозорците си в знак на солидарност и в памет на загиналите в Украйна протестиращи и полицаи. Нека се присъединим към тях", такъв призив разпространяват все повече български потребители на "Фейсбук".

Вчера стотици чехи се събраха на площад "Св. Вацлав" в столицата Прага в знак на подкрепа на протестиращите украинци. Те почетоха паметта на жертвите на насилието. Някои участници изгориха портрети на президента Виктор Янукович, на които...

5 400 души в община Варна попадат в забранителния списък за гласуване на евроизборите

В община Варна е предоставен списък от Главна Дирекция ГРАО на 5400 души, за които има данни, че са напуснали страната. Ако тези хора не потвърдят пребиваването си в България, ще попаднат в забранителен списък за гласуване на изборите за Европейски парламент на 25 май, научи Moreto.

Украйна върви към предсрочни президентски избори

Страната ще върне и старата конституция от 2004 г., обяви президентът Виктор Янукович

    


Лек автомобил изгоря на магистрала „Тракия”

Лек автомобил изгоря вчера на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив.
В 12:19 часа е съобщено за огнени пламъци, обхванали „Ауди” в района на км 100. Няма пострадали хора. При направения оглед е установено, че пламъците са предизвикани от късо Лек автомобил изгоря вчера на автомагистрала „Тракия”, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Пловдив. В 12:19 часа е съобщено за огнени пламъци, обхванали „Ауди” в района на км 100. Няма пострадали хора. При направения оглед е установено, че пламъците са предизвикани от късо

Бачково ликува, благославя синода за махането на Борис

Свободата изгря и за нас. Честито отстраняване на Борис! Така жители на Бачково и Асеновград се поздравяваха вчера с решението на Светия синод за уволнението на игумена. Ръководството на БПЦ наложи най-тежкото наказание на Борис заради порноклип, който се появи в края на м.г. Твърди се, че главен герой в него е игуменът. 
Свободата изгря и за нас. Честито отстраняване на Борис! Така жители на Бачково и Асеновград се поздравяваха вчера с решението на Светия синод за уволнението на игумена. Ръководството на БПЦ наложи най-тежкото наказание на Борис заради порноклип, който се появи в края на м.г. Твърди се, че главен герой в него е игуменът.

Мария Киркова се пуска в слалома

Мария Киркова е единствената българска представителка в днешния ден на Олимпийските игри в Сочи.

„Атака” сезират ДАНС за протурска страница във Фейсбук

Български територии са маркирани с турското знаме

Разбит е международен канал за трафик на наркотици (обновена)

/КРОСС/Пресечен е международен канал за трафик на наркотици. Задържана е пратка от 1400 килограма чист кокаин на стойност 273 млн. евро. Дрогата е пътувала от Боливия за Западна Европа. Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и посланикът на Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан дадоха извънредна пресконференция, на която оповестиха подробности за акцията.      

Porsche: 911 GT3 да не се кара

Компанията ще инспектира моделите заради риск от самозапалване

    


Пелето излиза титуляр за Левски срещу Славия

Ветеранът ще играе централен защитник в софийското дерби в събота

    


Разбит е международен канал за трафик на наркотици

/КРОСС/ Главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров и посланикът на Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан ще дадат пресконференция, на която ще бъдат оповестени подробности за пресечен международен канал за трафик на наркотици и задържано рекордно количество наркотични вещества. Полицейска акция се проведе снощи в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата. Има задържани, но не е ясно дали случаят има връзка с канала за наркотици.     

Спипаха бракониер на Ивайловградския язовир, конфискуват 2 мрежи

Две мрежи с обща дължина 100 метра са иззети от бракониер на Ивайловградския язовир, след извършена проверка от служители на ИАРА Хасково.

Мъжът е ловил риба от водно колело. Съставен му е акт за нерегламентиран стопански риболов. Уловената от нарушителя 15 кг. риба е върната във водоема.

До 30 април е в сила забрана за риболов на щука, припомнят от пресцентъра на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Още една забрана влиза в сила от 15 март до 15 май. С нея се забранява риболова на бяла риба.

Хасково Новини

Тръгва строителството на подлеза при Орлов мост

Променят се маршрутите на градския транспорт в района на Лъвов мост

Янукович клекна - отива на избори, връща старата Конституция

Дотогава Украйна ще се управлява от кабинет на националното доверие

    

Янукович клекна - отива на избори, връща старата Конституция

Дотогава Украйна ще се управлява от кабинет на националното доверие

    


Полицаи стрелят по товарна кола в Селановци, двама скачат да помагат на шофьора

Полицаи задържаха трима мъже за извършване на множество престъпления в оряховското село Селановци, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Враца.

Вчера в 15.50 часа по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се товарен автомобил „Форд Полицаи задържаха трима мъже за извършване на множество престъпления в оряховското село Селановци, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Враца. Вчера в 15.50 часа по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се товарен автомобил „Форд

56-годишен открит мъртъв в жк. "Дружба"

Тялото на мъжа е открито тази сутрин до блок №24

    


Херцогиня Катрин очаква втори кралски наследник?

Преди около половин година херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън и съпругът й принц Уилям станаха родители за пръв път. Британският престолонаследник Джордж се роди през юли 2013 г., а слуховете, че Кейт отново е бременна не спират на Острова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Преди около половин година херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън и съпругът й принц Уилям станаха родители за пръв път. Британският престолонаследник Джордж се роди през юли 2013 г., а слуховете, че Кейт отново е бременна не спират на Острова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Споразумението с Турция за товарните превози ще бъде обсъдено със сектора

Ще искаме 5-6 хил. допълнителни разрешителни за превози от и за трети страни, каза транспортният министър Данаил Папазов

    


Д. Папазов: Споразумението с Турция за превозвачите ще бъде широко обсъдено

Ще искаме 5-6 хил. допълнителни разрешителни за превози от и за трети страни, каза транспортният министър

    


Заловиха рекордно количество прекурсор за производство на метамфетамин на Капитан Андреево

Рекордно количество псевдоефедрин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево” служители на Митница Свиленград и на ТДНС Хасково. Псевдоефедринът (прекурсор за производство на метамфетамин) е открит във влизащ в страната турски микробус, управляван от български гражданин, информират от пресцентъра на Агенция Митници.

При съвместна акция на служители на Митница Свиленград и на ТДНС Хасково, съгласувани с Окръжна прокуратура Хасково, в товарния отсек на микробуса са открити осем кашона с общо 209 720 таблетки с надпис “CIRRUS”. Общото тегло на задържания прекурсор е 84,570 кг. Това е най-голямото количество псевдоефедрин, задържано на българската граница.

По случая е образувано досъдебно производство в ТДНС Хасково.

Хасково Новини

S&P понижи рейтинга на НЕК

Рейтинговата агенция очаква загуби през първата половина на 2014 г.

    


Пуснаха Йоско Костинбродския от ареста

Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския е бил пуснат от ареста.
На заседание днес Специализираният наказателен съд е пуснал сочения от МВР за лидер на банда за мокри поръчки Килърите-4 от ареста без да му наложи мярка за неотклонение.
Причината е, че липсва Европейска заповед за арест на Костинбродския, издадена от Гърция по делото Килърите-4. Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския е бил пуснат от ареста. На заседание днес Специализираният наказателен съд е пуснал сочения от МВР за лидер на банда за мокри поръчки Килърите-4 от ареста без да му наложи мярка за неотклонение. Причината е, че липсва Европейска заповед за арест на Костинбродския, издадена от Гърция по делото Килърите-4.

Местан: ДПС не е нито салфетка, нито носна кърпичка

Внушенията, че прокарваме своя партиен интерес, а другите партии клякат, е елементарно, заяви председателят на ДПС

Няма пострадали българи в Украйна

250 хил. души с български произход има в страната

    


Туристическите пътувания на българи са се понижили с 1% за последното тримесечие

Пътувалите в страната намаляват с 3,8%, докато броят на пътувалите в чужбина се увеличава с 16,5%

    


Кристен Стюарт прави режисьорски дебют

Кристен Стюарт прави режисьорския си дебют със заснемането на музикален видеоклип за бандата "Сейдж енд дъ сейнтс", съобщи Контактмюзик.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Звездата от сагата "Здрач" за пръв път застава зад камерата. Първият й проект е рекламен клип за приятелката й - Кристен Стюарт прави режисьорския си дебют със заснемането на музикален видеоклип за бандата "Сейдж енд дъ сейнтс", съобщи Контактмюзик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Звездата от сагата "Здрач" за пръв път застава зад камерата. Първият й проект е рекламен клип за приятелката й -

Калфин: Избори, не санкции трябват на Украйна

/КРОСС/ Събитията в Украйна през последните дни прерастват в гражданска война. Защо? Защото украинският народ е разделен и настръхнал. Това е отговорът на евродепутата и бивш министър на външните работи Ивайло Калфин, сега част от проекта АБВ.  Политическата ситуация в Украйна отдавна е нестабилна. Депутатите периодично се бият, институциите са слаби. Хората дори географски са разделени на проевропейски Запад и проруски Изток. Борбата за влияние между ЕС и Русия върху ориентацията на Украйна, изигра ролята на детонатор за напрежението, коментира в личния си блок Калфин.  Вината на ЕС, смята Калфин, е, че след като години наред дава противоречиви и неясни сигнали на Украйна за бъдещото й членство в съюза, на масата беше сложено споразумение за търговска либерализация, приемането на което би довело до дългосрочна категорична обвързаност на страната с ЕС. Подобно предложение има бъдеще или ако е свързано с перспектива за членство, както е в случая със страните, които участват в процеса на разширяване, или ако вече е изградено достатъчно близко сътрудничество и украинските граждани са убедени в ползите от него. Нито едното, нито другото са факт. Това позволи на Русия и на проруските кръгове да удържат тактическа победа. Кремъл използва класическото си оръжие и втвърди позициите си по енергийните доставки

Йоско Костинбродския пуснат от ареста

Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския е бил пуснат от ареста.
На заседание днес Специализираният наказателен съд е пуснал сочения от МВР за лидер на банда за мокри поръчки Килърите-4 от ареста без да му наложи мярка за неотклонение.
Причината е, че липсва Европейска заповед за арест на Костинбродския, издадена от Гърция по делото Килърите-4. Йосиф Йосифов-Йоско Костинбродския е бил пуснат от ареста. На заседание днес Специализираният наказателен съд е пуснал сочения от МВР за лидер на банда за мокри поръчки Килърите-4 от ареста без да му наложи мярка за неотклонение. Причината е, че липсва Европейска заповед за арест на Костинбродския, издадена от Гърция по делото Килърите-4.

До края на февруари плащаме данъците по единната сметка

Плащанията за данъци и осигурителни вноски, които предстоят до края на февруари, ще се извършват по съществуващата и в момента единна сметка. Това...

Намериха издирваното момиче от Добрич, задържаха 21-годишен за отвличането ѝ

Полицията задържа 21-годишен мъж уличен в отвличане на 18-годишно момиче от град Добрич. На 19 февруари, около 22:40 часа в Първо Районно управление „Полиция”-Добрич е получено съобщение за изчезнало 18-годишно момиче от град Добрич.

Екшън в Селановци – двама скачат с кол на полицаи, за да се укрие шофьор

Полицаи задържаха трима мъже за извършване на множество престъпления в оряховското село Селановци, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Враца.

Вчера в 15.50 часа по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се товарен автомобил „Форд Полицаи задържаха трима мъже за извършване на множество престъпления в оряховското село Селановци, съобщиха от пресцентъра ОД на МВР-Враца. Вчера в 15.50 часа по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в Селановци полицейски патрул подал сигнал за спиране на приближаващ се товарен автомобил „Форд

Заради малките парцели интересът на чужденци към покупка на земя е нулев


Няма никакъв интерес от чужденци да купуват земя в България, а заявилите желание бързо се отказват. Това казва в интервю за "24 часа" земеделският министър Димитър Греков помолен да коментира отпадането на забраната за покупка на земя от чужденци от 1 януари 2014 г. 

"Интерес имаше през миналата година от Азия и Арабския свят  - за животновъдство, но търсеха с хиляди декари. Голяма част от тези инвеститори са хора, които познават България от преди 25 - 30 години и смятат, че там...

Търговска мисия до Дубай за български производители от хранително-вкусова промишленост

/КРОСС/ От 22 до 27 февруари 2014 г. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира търговска мисия до Дубай, Обединени арабски емирства, с участието на българските производители от сектор хранително-вкусова промишленост. В състава на търговската мисия са включени представителите на 12 компании: Агро Био Семена ООД - София (производство на ядки и снаксове), Гаврош ООД - София (занаятчийско производство на шоколад и ръчно производство на шоколадово суши), Корте Дилето ООД - София (производство на натурален сладолед от „Копа делла Мага" без добавки, оцветители, консерванти и хидрогенизирани мазнини), МКБ ООД - Пловдив (производство на кроасани с бранд "22 Carats"), Лодис Инвест ООД - Пазарджик (производство на млечни продукти), Мидийст ЕООД - София (производство на шоколад и шоколадови продукти), Ривал Инвест ООД - Пловдив (производство на пуканки за микровълнова обработка), Си Комерсиал 7 ООД -Самоков (производство на шоколадови и захарни изделия, бисквити, снакс и сладолед.), Сладък път ООД - Първомай (производство на шоколадови и захарни изделия), ВАС ЕООД - Габрово (производство на макаронени изделия по домашни рецепти), Витанеа ООД - Пловдив (научни проучвания и производство на продукти на базата на арония, натурални сокове и концентрати), ЗЕТ 1 ООД - Варна (производител на натурален мед, мед с ядки и плодове)

ОЛАФ проверява Плевнелиев и Павлова

Службата за борба с измамите с евросредства (OЛАФ) погва президента Росен Плевнелиев и строителния ексминистър Лиляна Павлова за далавера при изпълнението на воден проект, финансиран по програма ИСПА. ОЛАФ се е сезирала по сигнал на ПК „Екогласност”, пише “Монитор”, като цитира председателя на клуба Емил Георгиев. Още през ноември „Екогласност” подаде сигнал в прокуратурата у нас за случая.

Става въпрос за проекта за изграждане на пречиствателни станции в Стара Загора и Димитровград по ИСПА, при който с решение на Плевнелиев и Павлова крупната сума от над 1 млн. лв. е отишла вместо в родна фирма в германска. Международният конкурс по проекта бил спечелен от консорциум „Хайткамп Маас”, в който влизат две фирми – германската „Хайткамп строителен холдинг” и турската „Маас Арътма Системлери Иншаат Санай ве Тиджарет”. За подизпълнител пък била избрана старозагорската „Строителна компания Загора”. Тя е натоварена със задължението да построи пречиствателната станция в града за 2,9 млн. лв. Посредник по плащанията обаче е била друга турска фирма ­ „Интер Иншаат ве Префабрик”.

„Впоследствие тя се оказва куха и българската фирма има да взима пари за извършена работа по проекта”, припомни Георгиев. „Тя печели съдебно дело в съда да си ги получи, но въпреки това Плевнелиев и Павлова не са се подчинили на решението на магистратите”, твърди председателят на „Екогласност”. Междувременно природозащитниците вчера обявиха и за нов строителен скандал по морето.

„В него е замесена фирмата „СЛЕ-Груп”, която купи от Тодор Бояджиев, кумец на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, терена от 29 дка с дюни в Несебър и се опита да го застрои с къщи”, съобщи шефът на политическия клуб.

„Сега въпросната фирма е притежание на Станимир Стоянов и Лъчезар Богданов строи без разрешение в Св. Влас. В курорта те вдигнаха сграда на 6 етажа с РЗП от 17 000 кв.м, без да имат разрешение за това. Строежът е само на 15 м от дюните и е близо до защитена зона”, твърди той.

Георгиев предупреди, че ако прокуратурата постъпи по същия начин, както с дюните в Несебър, и не защити българската природа, то ПК „Екогласност” ще сезира генералния директор по околната среда на ЕК в Брюксел.

По думите му проектът противоречи на Закона за управление на черноморското крайбрежие и вече е подаден сигнал до Върховната административна прокуратура за нарушенията в Св. Влас. Природозащитникът обяви вчера още, че „СЛЕ-Груп” са били най-активни в инвестициите си през периода от 2009 до 2012 г. по време на управлението на ГЕРБ.

„Основният чадър за дейността им е от правителството на ГЕРБ. Бояджиев е кумец на Цветанов и има обща фирма със собствениците „СЛЕ-Груп”, уточни Георгиев. Според него обществото чака от ДАНС и НАП истината за произхода на онези 4 млн. лв., с които „СЛЕ-Груп” са купили парцела в Несебър от кумеца на Цветанов.

„Вместо това въпросните предприемачи Стоянов и Богданов получиха награда за “Благоустройствената инфраструктура и опазване на околната среда” за деня на строителя ­ Димитровден”, възмути се природозащитникът./КРОСС/

 

 

 

4 влака с промени заради ремонт между Подуяне и Искър

Пет дни БДЖ ще вози пътниците с автобуси до Казичене

    


Подмолен рак защипа видра за окото – осигури си безплатен транспорт

Снимките показват болезнената сцена, в която горката видра „отнася“ една щипка в окото от подмолен рак. Явно в този ден ракът доста го е мързяло да плува ие решил да „фин...

Едните живеят в историята, останалите с Лудогорец!

Случи ли се нещо лошо, веднага го приемаме за нормално. Хубавото обаче смятаме за неестествено, дори незаслужено. Манталитет. Български манталитет. Може би затова продължаваме да гледаме невярващо при...

"Златна зора" е военна структура, смятат следствените власти в Гърция

Гръцката крайнодясна партия "Златна зора" е военна структура с наличен оръжеен арсенал и с ясно изразени референции, свързани с Хитлер и нацизма, предаде БТА. Това е заключението на следств...

Нова детска ясла отваря врати в Бургас

В Бургас, в квартал "Сарафово" ще има нова детска ясла и санирана детска градина, съобщи Агенция Фокус. Дълго време бургазлиите от този квартал с основание организират подписки и редовно из...

Където луната я няма

Има книги, които осветяват скритите места на живота и ни отвеждат там. Има книги, които задълго остават в съзнанието ни заради невероятния усет, с който е подбрана всяка дума. „Където луна...

Robonaut ще бъде космически медик

Както на Земята, така и в космическото пространство хората се разболяват – това е обичаен процес, за справяне с който сме свикнали да търсим лекар. Но ако на Земята имаме огромен избор за то...

Хванаха германец с допинг в Сочи

Голям скандал гръмна по време на олимпийските игри в Сочи. Стана ясно, че спортист е дал положителна допинг проба. Засега не се съобщават никакви подробности с изключение на това, че въпросният състез...

Финансистът на Левски притеснен за пролетния полусезон

Финансовият директор на Левски Константин Баждеков коментира началото на сезона след церемонията по валидирането на марка по повод 100-годишнината на "сините"."Лично за нас няма приходи...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване