Възможна рокада в образователния инспекторат, ВАС връща Панайотов

Иван Панайотов

Възможна е рокада в образователния инспекторат в Хасково, след като бившият началник Иван Панайотов спечели дело за отмяна на заповедта, с която министърът на образованието го освободи от поста. Решението е взето на първа инстанция и подлежи на обжалване в 14 дневен срок.

На 6 юни миналата година за шеф на инспектората бе върната Мариела Златева, заради влязло в сила съдебно решение на ВАС.

„Министърът неправилно ги е тълкувал, тъй като в тях е посочено, че ако служителят отговаря на изискванията по Закона за държавния служител за заемане на държавна служба следва да бъде назначен, а ако не отговаря или длъжността не съществува, следва да откаже като обоснове и мотивира отказа си“, пише в сегашното решение на магистратите.

ВАС не е дал указания да се възстанови Златева на предишната заемана длъжност, което е направил министъра на образованието и науката, става ясно от решението.

Мариела Златева

„За да бъде възстановена Златева е следвало да има влязло в сила решение, с което е уважен искът й по Кодекса на труда, което не е налице. Ето защо настоящият състав намира, че обжалваната от Панайотов заповед следва да бъде отменена, като постановена в нарушение на материалния закон“, гласи решението на ВАС.

 Хасково Новини

 

Трима от Хасково хванати за кражба

Трима хасковлии са задържани за кражба, извършена преди месец.  Младежите са на възраст 16 , 17 и 18 години, съобщиха от ОД на МВР Хасково.

Откраднати са 8 автомобилни гуми с джанти, 2 дрелки и ъглошлайф от две мазета на ул. „Драгоман”  в областния град. Вещите са открити и иззети с протокол за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини

ДПС не е салфетка, нито носна кърпичка!

Местан към депутатите в НС: Отхвърляте предложения, от които нямате интерес

    


Виктория Бекъм свали силикона

Модната дизайнерка Виктория Бекъм призна за силикона в гърдите си, чието предполагаемо съществуване вълнуваше медиите близо едно десетилетие.

ОбС ще решава за нова таксиметрова стоянка пред жп-гарата в Димитровград

Докладна с искането на димитровградски превозвачи да бъде обособена нова таксиметрова стоянка пред жп-гарата е депозирал председателят на Общински съвет Стефан Димитров, информират от канцеларията му.

Предложението е разгледано и одобрено вчера на Председателски съвет. Решението да има, или не таксиметрова стоянка ще вземат общинските съветници на предстоящото си заседание на 27 февруари.

Димитров е взел решението си да подкрепи исканията на таксиметровите фирми, след среща с техни представители, на която се били обсъдени всички проблеми на бранша. Преди дни те проведоха среща и с кметът на общината Иво Димов.

Хасково Новини

Сделка предвижда до 48 часа Янукович да изгуби част от властта си


В следващите 48 часа президентът на Украйна ще бъде лишен от част от правомощията си и властта му ще бъде ограничена. Това ще стане чрез завръщането към Конституцията от 2004г., с която в страната действаше парламентарна, а не президентска република, съобщи в. "Украинская правда", позовавайки се на свои източници.

Решението се съдържало в проекта на Споразумението за уреждане на кризата, което се очаква да бъде подписано в 12 часа местно време в президентството.

Освен това...

Бисер Петков: Тази година ще има повече пенсионери

Има принципно съгласие пенсионната възраст да се обвърже с продължителността на живота, каза управителят на НОИ

    


Nestle пуска машина Nespresso със супер размери в САЩ

Въпреки че Nespresso е една от най-бързо развиващите се марки на Nestle, делът ѝ на пазара в САЩ е само 3% спрямо 72% за Green Mountain

    


Парламентът събра кворум, продължава с гласуването на Изборния кодекс

Парламентът събра кворум за започване на днешното заседание, след като 126 народни представители се регистрираха в зала.
Депутатите гласуваха да отпадне парламентарния контрол, 123 депутати гласуваха „За”.
Народните представители предложиха удължаване на днешното заседание до приемането на Изборния кодекс, като 139 депутати гласуваха „За”. Парламентът събра кворум за започване на днешното заседание, след като 126 народни представители се регистрираха в зала. Депутатите гласуваха да отпадне парламентарния контрол, 123 депутати гласуваха „За”. Народните представители предложиха удължаване на днешното заседание до приемането на Изборния кодекс, като 139 депутати гласуваха „За”.

Липса на кворум забави парламента, депутатите ще работят извънредно заради Изборния кодекс


Заседанието на парламента днес започна с половин час закъснение заради липса на кворум.

В 9 часа, когато започва заседанието, в залата имаше депутати от БСП, ДПС и "Атака", както и трима души от ГЕРБ – лидерът на партията Бойко Борисов и депутатите Вежди Рашидов и Делян Добрев. Първата регистрация показа едва 117 души, но беше отменена от председателя на парламента Михаил Миков. За кворум са нужни 120, след като Владислав Горанов (ГЕРБ) напусна парламента, а Димчо Михалевски (БСП)...

Депутатите продължават гласуването на новия Изборен кодекс

Ще работят в събота и неделя, ако днес не успеят да го приемат

Стряскаща статистика за образованието на нацията

Между 250 и 300 хиляди българчета до 17 години са напуснали образователната система по едни или други причини за последните 10 години. Това показват...

Втори депутат от ДПС ходил в МВР, заяви Цветелин Кънчев

Александър Методиев поддържал близки отношения с Цветан Цветанов

Ди Каприо дари $3 милиона за опазване на океаните

Звездата преди време засне и филм за глобалното затопляне

    


Цената на златото се понижи

Златото с незабавна доставка отчете понижение в цената в размер на 0,3% до 1 318,68 долара за тройунция и достигна 1 318,94 долара в 9:19 часа местно...

Емилия Петкова: През последните посетителите в парк–музей „Владислав Варненчик” във Варна се увеличават

През последните 5-6 години има тенденция на непрекъснато увеличение на посетителите в парк – музей „Владислав Варненчик” във Варна , както от страна на български, така и на чужди туристи. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна директорът на музея Емилия Петкова.

Nikkei записа най-голямото си седмично повишение от 3 месеца

Оптимизмът на Wall Street зарази по-голямата част от борсите в Азия

    


Треньорът на "Лацио": Не сме очаквали този резултат, но отиваме в България за обрат


Треньорът на "Лацио" Едоардо Рея поздрави "Лудогорец" за силната игра при победата с 1:0 в Рим. Италианският специалист заяви, че българският шампион вече е фаворит в двубоя от 1/16-финалите в Лига Европа.

"Започнахме мача притеснено, а "Лудогорец" пресираше много добре. Имахме четири или пет възможности да вкараме, но не успяхме. Естествено, не сме очаквали такъв резултат, но сега трябва да отидем в България и да опитаме да го обърнем", каза Рея.

Специалистът остана...

Парламентът събра кворум, ще гласува Изборния кодекс

Парламентът събра кворум за започване на днешното заседание, след като 126 народни представители се регистрираха в зала.
Депутатите гласуваха да отпадне парламентарния контрол, 123 депутати гласуваха „За”.
Народните представители предложиха удължаване на днешното заседание до приемането на Изборния кодекс, като 139 депутати гласуваха „За”. Парламентът събра кворум за започване на днешното заседание, след като 126 народни представители се регистрираха в зала. Депутатите гласуваха да отпадне парламентарния контрол, 123 депутати гласуваха „За”. Народните представители предложиха удължаване на днешното заседание до приемането на Изборния кодекс, като 139 депутати гласуваха „За”.

Бизнесът с фактури на „Илиянци” тече необезпокоявано вече 15 години

/КРОСС/ Бизнесът с фактури на „Илиянци" тече необезпокоявано вече 15 години. Екип на Нова телевизия успя да се сдобие с фалшиви фактури, попълнени наполовина, както и с касови бележки към тях. „От едната страна е попълнено името на едната фирма, а който си купува си допълва неговата фирма. Има си печат", обясни репортерът на Нова телевизия Марин Николов. Преди известно време в предаването „Разследване" ви показахме историята на профилакториума в Перник, който е докаран пред фалит. Болницата е за рехабилитация и долечение. След натрупан огромен дълг, скандали, запор над сметките на лекарите и сестрите и спрени заплати, изскочиха наяве съмнителни сделки за въглища, за храна на пациенти, за медицински отпадъци. Показахме ви една фактура сделка за храни на нереално високи цени, сключена между доставчик на болницата и нейното ръководство. В нея се вижда как килограм фиде е закупено за около 7 без ДДС, 8.40 - с ДДС. Оказа се, че има и други такива фактури за странно скъпа храна от доставчика, избран с обществена поръчка, защото болницата е собственост на общинския съвет. След настъпилото безпаричие в заведението, управителят д-р Боян Богданов напуска поста, заедно със счетоводителката. Опитахме се пред камера и микрофон да му продадем фиде за 8 лв., за да видим би ли го купил. Така и не успяхме

Караянчева скочи на Башев. Сакън, спря я Миков

ГЕРБ винят ДПС, че реализират сценарий за напрежение в Родопите

    


Вигенин: Не бива да сме оптимисти за Украйна

Само ЕС може да съдейства да се разреши кризата, но е важно да бъде ангажирана и Русия в търсене на изхода, заяви българският външен министър

Вигенин: Не бива да сме оптимисти за Украйна

Само ЕС може да съдейства да се разреши кризата, но е важно да бъде ангажирана и Русия в търсене на изхода, заяви българският външен министър

Джон Кери: Насилието в Украйна трябва да спре, виновните да понесат отговорност


Украинският народ и международната общност ще държат отговорни виновните за случилото се, а САЩ вече започнаха да прилагат санкции чрез забрана за пътувания на украинците, виновни за насилието, заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери, като настоя, че "насилието трябва да спре".

"Ясно осъждаме употребата на сила срещу граждани от силите по сигурността и призоваваме тези сили да бъдат незабавно оттеглени", подчерта той.

"Протестиращите трябва да упражняват правата си...

Градският транспорт в Пловдив ще се движи с делнично разписание на Задушница

Градските автобуси в Пловдив ще се движат с делнично разписание на Задушница, съобщи Агенция Фокус. С цел осигуряване на нормалното транспортно обслужване на населението на град Пловдив по време на ц...

Работливите мъже имат здрави жени

Ново изследване показва, че колкото по-дълго време работи мъжът в семейството, толкова по-здрава е жената. Изследователи от Тексас установили, че по-големите доходи са основната причина семейството д...

Хванаха заподозрения за обира на ПИБ Валентин Кирилов-Пуйката

Снощи край Сандански е бил задържан Валентин Кирилов-Пуйката, заподозрян за извършения преди дни обир на клон на Първа инвестиционна банка в столичния квартал „Хаджи Димитър”. Кола...

Нов 3D принтер произвежда цели мебели

Проблемът при повечето триизмерни принтери е, че основата им е твърде малка, пише CNET. Това не е проблем при производството на малки предмети като кухненски принадлежности, играчки, украси и части, н...

Чушки с кускус, фета и билки

Необходими продукти за 2 порции: 2 червени чушки ½ чаша кускус ½ ч. л. сол ¼ чаша сушени червени боровинки сокът от ½ зелен лимон 1 глава лук &fr...

Нова детска градина в Стария Несебър

Община Несебър спечели поредния си проект по Програма за трансгранично сътрудничество България – Турция. Договорът за безвъзмездна финансова помощ бе подписан от заместник кмета на Община Не...

Кметът на Смолян преряза лентата на новия кукления театър

Кметът на Смолян Николай Мелемов преряза лентата на новия кукления театър, съобщи Агенция Фокус. Театърът се открива в сградата на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов”-Смо...

Реформаторският блок: Срамуваме се от българското правителство

Срамуваме се от поведението на българското правителство, от лидера на ПЕС и на БСП Сергей Станишев и всички лъжепатриоти, които в тези критични мигове показаха, че не се интересуват от българските нац...

ДПС ще инициира подписка за сезиране на КС заради уседналостта

ДПС ще инициира подписка за сезиране на Конституционния съд във връзка с уседналостта. Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Лютви Местан, предаде „Фокус”. „У...

10 най-достъпни дестинации, които да посетиш през 2014-та (Част 1)

Ако обичате да пътувате, но не и да харчите всичките си спестявания за това, винаги може да откриете много красиви и евтини места за отдих. Ето и дестинациите, които попадат в класацията за най-достъп...

Крадец на розов диамант хванат в Австралия

Австралийската полиция залови и снима с рентген крадец на розов диамант на стойност 180 000 долара. Според властите, крадецът е глътнал скъпоценния камък.

Лошите кредити - най-големият проблем за гръцките банки

В първата седмица на март се очаква да бъдат публикувани резултатите от стрес-тестовете

прочети повече

Башев уволнил директора от Рибново по куриер, докато е в болничен

Учителският протест в село Рибново заради уволнението на директора на училището продължава. Преподавателите и близо 450 ученици не влязоха в клас и застанаха зад бившия си вече ръководител Манчо Джуркин.

Допълнителни субсидии за малките и средните земеделски производители

/КРОСС/ Министерството на земеделието смята да предоставя допълнителни субсидии от схемата за плащане на площ на стопанства с обработваема земя до 30 хектара. Това е записано в наредба на ведомството. Първа срещу документа реагира Асоциацията на земеделските производители. В ефира на Националното радио представителят й Венцислав Върбанов обясни какви са притесненията им: "Отреагирахме адекватно. Имаме богат опит. Искаме да знаем по-какъв начин ще се случат нещата. И на кого ще бъдат дадени средствата. Просто не трябваше да се стига дотук. Хората имат активна позиция, съвсем не са безразлични. Венцислав Върбанов съобщи, че Асоциацията на земеделските производители до 2 сеoмици ще направи своите анализи и ще ги предостави и на медиите." Радослав Христов от Асоциацията на зърнопроизводителите заяви, че той не е сигурен в крайния ефект на мярката. След като видях наредбите, се обърнах към министъра. Отговорът беше "Ние сме взели политическо решение". Апелирам към изпълнителната власт: Политическо решение не би трябвало да се взима, когато става въпрос за следващите 7 години. Ние не търсим електорат, ние искаме да развием сeлското стопанство. След като има политическо решение, нищо няма да се промени. Не съм против тази мярка, но не съм сигурен в крайния ефект, каза Христов.  Занимавам се животновъдство и със зърнопроизводство. Според дребните фермери нашите членове ще бъдат най-облагодетелствани от тази наредба. Можем да говорим за 10-15 лв

Мерил Стрийп - по-споменавана и от Господ

/КРОСС/ Мерил Стрийп има най-много номинации за Оскар - общо 18, от които за 35 години кариера е взимала статуетката три пъти. Тя е ненадмината дори, когато става дума за това колко пъти е споменавана в благодарствените речи по време на церемонията. В ново проучване на сп. Slate се твърди, че през последните малко повече от 10 години името Стрийп е споменавано от победителите в отделните категории по-често от името господне. Стрийп заема върха в класацията на известните личности, споменавани в благодарствените речи, изпреварвайки Господ, Сидни Поатие и Опра Уинфри. От 2002 г. насам на нея са благодарили четири от общо 47 души на сцената на церемонията, което е с един повече от трима, казали по нещо за Бог и съответно по двама - за Поатие и Уинфри. Без да е особено изненадващо, най-често носителите на отличието благодарят на Американската академия на филмото изкуство, която е споменавана общо 32 пъти. Режисьорите -общо 42 пъти. Съпрузи са споменавани 25 пъти, деца - 2 пъти, а сценаристи или писатели - 19. Останалите номинирани в категорията пък са получили благодарности едва 17 пъти от 47 победители досега, предаде Дневник. Жените актриси обикновено имат по-дълъг списък от хора, на които да благодарят, докато един от носителите на награда за поддържаща мъжка роля пък не е благодарил на абсолютно никого. Това се случва през 2006 г

Кой как ще играе до евровота

"Атака” се радикализира и заплашва, че ще напусне парламента. И ГЕРБ заплашва със същото. Аз обаче не виждам в това знаци за политическо прегрупиране, макар редица анализатори да тълкуват събитията именно така. Аргументът ми е прост - прегрупиране би имало, ако “Атака” изведнъж обяви, че минава на страната на ГЕРБ. Само че такива заявки няма.

КАТ спира временно регистрацията на автомобили

Заради техническа профилактика на системата на Пътна полиция за регистрация на МПС-та след 12 часа гишетата в КАТ в цялата страна няма да приемат документи за обработка.

Владимир Шопов: Украйна върви към федерализация

/КРОСС/ Европейският съюз все пак не е национална държава, 28 страни трябва да формулират обща позиция. Той гони няколко цели. Да бъде демократичен, да се разширява - също. Очевидно е, че има доста координирана реакция на западния свят. Коментарът е на политолога Владимир Шопов. В интервю за Националното радио той заяви: Европа не може да изпрати войски, не може да наложи общи санкции върху целия украински народ. Има неразбиране за общата картина. Русия няма работещ икономически модел. Русия бърза да изгради около себе си някакъв римейк на СССР. Украйна върви към няколко варианта. Това е евентуалната федерализация на страната. Добър край значи съгласие за избори, конституционна промяна. Това е програма максимум.  

В интернет са публикувани "разговори на снайперисти" в Киев


Запис, за който се твърди, че съдържа радио комуникацията между снайперисти в Киев, бе публикуван в интернет. 

Той е качен в световната мрежа на 20 февруари и ако е автентичен, то по него може да се съди, че те са били разположени на няколко места в центъра на украинската столица, а базата им е била в хотел "Украйна".

"Внимателно с улица "Грушевски", пригответе се за работа. Ако има движение с оръжие, докладвате и работите. "Беркут" се готвят да настъпят, ще ги...

Парламентът в почивка от 30 минути, няма кворум

Парламентът излезе в почивка от 30 минути поради липса на кворум.Tя бе поискана от председателя на парламента Михаил Миков, след като за втори път не се сформира кворумът, нужен за започване на парламентарното заседание.Ако след почивката се регистрират достатъчно народни представители, се очаква депутатите да продължават с приемането на текстове Парламентът излезе в почивка от 30 минути поради липса на кворум.Tя бе поискана от председателя на парламента Михаил Миков, след като за втори път не се сформира кворумът, нужен за започване на парламентарното заседание.Ако след почивката се регистрират достатъчно народни представители, се очаква депутатите да продължават с приемането на текстове

Секси Цвети изгря в родния "Cosmpolitan"

Тенисистката ни радва окото на корицата на списанието

    


Изборите ще се провеждат пропорционално с преференциален вот

Депутатите от управляващото мнозинство отхвърлиха и последните демократични промени на изборните правила. След като отказаха да въведат задължителното и електронното гласуване, те показаха червен картон и на мажоритарния вот. Темата очаквано разгорещи страстите в пленарната зала.

Българи ще ловят лъжи в социалните мрежи

Университетски учени разработват система, която да отсява слуховете от достоверните новини в социалните медии, съобщи АФП.

По проекта работят екипи от пет европейски университета и четири компании. Те са водени от българката Калина Бончева от Шефилдския университет. С основен принос сред фирмите е българската “Онтотекст”. Университетски учени разработват система, която да отсява слуховете от достоверните новини в социалните медии, съобщи АФП. По проекта работят екипи от пет европейски университета и четири компании. Те са водени от българката Калина Бончева от Шефилдския университет. С основен принос сред фирмите е българската “Онтотекст”.

Оборотът в транспорта намалява със 7% в края на миналата година

На годишна база оборотът в транспортния сектор се увеличава с 3,5%, сочат данните на НСИ за четвъртото тримесечие на 2013 г.

    


Посланикът на Украйна у нас: Няма друг път освен диалога

/КРОСС/ Посланикът на Украйна в България н. пр. Микола Балтажи изрази неговите дълбоки съболезнования към загиналите му сънародници и техните роднини и близки в студиото на сутрешния блок на БНТ. Според посланика насилието поражда насилие и става все по-тежко да се разкъса омагьосаният кръг. Той каза, че вчера следобед се е отбелязала тенденцията за диалог. "Като че мъртвите откриха очите на живите", добави Балтажи. Това, което става в Украйна е недопустимо според него. Той се солидаризира с украинския народ, с неговата борба за свобода и независимост, с неговата борба за европейско бъдеще. Много важно е, че и властта и опозицията са стигнали до диалог. Според него е възможно да се прекрати насилието. Управляващата партия е излязла с изявление към всички участници във въоражения конфликт. В него те призовават да прекратят употребата на оръжие. До сега подобни призиви са останали без отговор, заради липсата на доверие. Той припомни, че дори след като голямата част от исканията са били удовлетворени отово се е появила нова вълна на насилие. Приоритет номер едно в момента е да се спрат кръвопролитията. Посланикът мисли, че и двете страни са готови на компромиси. Политиците в Украйна в момента са готови да продължат диалога въпреки неговата крехкост и трудност. Няма друг път освен диалога, каза Балтажи. Според посланика, европейската идея винаги е обединявала украинското общество

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване