Лекари пред BNews: Хеморагичната пневмония сее жестока смърт

Въпреки че пикът на грипната вълна отмина, все още заболяемостта е 136 на 10 000. Сега обаче текат страшните последици от свинския вирус - хеморагичните пневмонии, които косят наред, когото спипат, и срещу които антибиотици не помагат, а често и антивирусните препарати са безсилни, обясниха за BNews епидемиолозите д-р Мира Кожухарова и д-р Ангел Кунчев.

Преглед на варненския печат - 22 февруари

“Всеки варненец с кола”, четем от първа страница на вестник “Черно море”. В КАТ са регистрирани 300 хиляди автомобила при население от 330 486 души. Според управителят на фирма “Общински паркинги и синя зона” Младен Иванов, над 100 хиляди коли имат регистрация от други градове или са записани като служебни автомобили.

Дилърите на Cadillac отказват да продават ELR

Причината са големите разходи за обслужване на хибридното купе

    


Преглед на печата - 21 февруари

Парламентарният маратон с приемането на изборния кодекс е водеща тема за петъчните вестници. „Избирателната система при изборите за народни представители ще е пропорционална с преференциален вот. Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове от новия Изборен кодекс, съобщи Дарик.

Токийската фондова борса завършва петъка със скок

Индексът Никей на Токийската фондова борса се качи с около 3% по време на петъчната сесия, след спада в четвъртък.

Разглеждат жалбата на Брендо срещу екстрадицията му в Румъния

Според защитата му той не е необходим на съда в Букурещ

Антонио Конте: Можехме да вкараме още няколко гола на Трабзон

Турският отбор не е за подценяване, предупреди треньорът на Юве

    


От блоговете: Провалът, наречен Европа


Препубликуваме текста от блога на Георги Камов innovationation. Акцентите са на "Дневник":

В края на 2008-ма седях в една заседателна зала с представители на външните министерства на Русия и Грузия. Нa пръв поглед нищо особено, освен ако вземем предвид факта, че това беше първият официален контакт между администрации на двете страни след войната между тях, приключила преди броени седмици. Мястото беше Истанбул, а заседателната зала се намираше в секретариата на Организацията за...

Киевчани опразват магазини и банкомати


Жителите на Киев започнаха в четвъртък усилено да теглят пари от банкоматите и да опразват рафтовете на магазините. Мнозина предпочетоха изобщо да не се показват на улицата в деня с най-голямо кръвопролитие от обявяването на независимост на страната преди повече от 20 години.

Много магазини, банки и ресторанти в централната част на града, които обикновено са пълни с хора, в четвъртък дори не отвориха врати.

Засега конфликтът, отнел живота на поне 75 души от вторник насам,...

Резерват Ормана пред екологична катастрофа заради незаконната сеч на роми

От години роми секат и продават дървета в Ормана – резерват с над 500 биологични вида. Никой не може да ги спре.
Заради незаконната сеч районът днес е пред екологична катастрофа, съобщи bTV.
Ормана е емблематично място за всички ямболии. От 1956 г. местността, която се простира на повече от 7500 хектара, От години роми секат и продават дървета в Ормана – резерват с над 500 биологични вида. Никой не може да ги спре. Заради незаконната сеч районът днес е пред екологична катастрофа, съобщи bTV. Ормана е емблематично място за всички ямболии. От 1956 г. местността, която се простира на повече от 7500 хектара,

Диляна Попова се снима в новия клип на Тодор Георгиев

Диляна Попова е главен герой в новото видео на младия певец Тодор Георгиев. Двамата заснеха общи сцени за клипа към песента му Диляна Попова е главен герой в новото видео на младия певец Тодор Георгиев. Двамата заснеха общи сцени за клипа към песента му "Не вярвам" на летище София вчера. "Ще има преследване, малко екшън", разказа Тодор Георгиев. Режисьор и оператор на видеото е Радостин Събев-Шошо. Парчето "Не вярвам" вече втора седмица оглавява музикалната класация

Регистрацията на коли в КАТ спира временно

/КРОСС/ Заради оптимизиране на системата на пътна полиция в страната днес и в понеделник ще има затруднения в регистрацията на автомобили. Ще бъде извършвана профилактика и допълнителна настройка на системата, затова след 12 часа няма да се извършва обработка на документи за регистрация и пререгистрация на автомобили в цялата страна, предаде Нова телевизия. В понеделник са възможни проблеми и с административното обслужване на граждани, които искат да сменят или да регистрират колите си. Не се очаква да има затруднения с останалите административни дейности на пътна полиция и работния режим остава без промяна.

Сензационна победа на "Лудогорец" срещу "Лацио" в Рим

Шампионът на България по футбол постигна не много очаквана победа при гостуването срещу римския "Лацио" в осминафинален мач от "Лига Европа". Играчите на българския отбор започнаха мача със самочувствие и още в 8-ата минута получиха право на дузпа за игра с ръка на албанския защитник на "Лацио" Цана в наказателното поле.

Япония не отстъпва от гъвкавата си монетарна политика

Основната цел продължава да бъде обезценка на йената и постигане на инфлация от 2%

    


ОЛАФ проверява Плевнелиев и Павлова

/КРОСС/ Службата за борба с измамите с евросредства (OЛАФ) погва президента Росен Плевнелиев и строителния ексминистър Лиляна Павлова за далавера при изпълнението на воден проект, финансиран по програма ИСПА. ОЛАФ се е сезирала по сигнал на ПК „Екогласност", пише "Монитор", като цитира председателя на клуба Емил Георгиев. Още през ноември „Екогласност" подаде сигнал в прокуратурата у нас за случая. Става въпрос за проекта за изграждане на пречиствателни станции в Стара Загора и Димитровград по ИСПА, при който с решение на Плевнелиев и Павлова крупната сума от над 1 млн. лв. е отишла вместо в родна фирма в германска. Международният конкурс по проекта бил спечелен от консорциум „Хайткамп Маас", в който влизат две фирми - германската „Хайткамп строителен холдинг" и турската „Маас Арътма Системлери Иншаат Санай ве Тиджарет". За подизпълнител пък била избрана старозагорската „Строителна компания Загора". Тя е натоварена със задължението да построи пречиствателната станция в града за 2,9 млн. лв. Посредник по плащанията обаче е била друга турска фирма ­ „Интер Иншаат ве Префабрик". „Впоследствие тя се оказва куха и българската фирма има да взима пари за извършена работа по проекта", припомни Георгиев

Нощен парламент: 5% праг за оглавяване на партийна листа за евроизборите

Избирателите ще могат да гласуват за определен кандидат на евровота, а ако някой събере повече от 5% от гласовете за партийната листа, ще може да я оглавява. По предложение на Мая Манолова бе прието предложението на ГЕРБ прагът да бъде намален на 5 на сто.

До 18° днес, облачно и със слаб вятър

Времето ще бъде предимно облачно, със слаб източен вятър. Преди обяд по поречието на Дунав и северното Черноморие ще има мъгла.
Температурите ще са все още високи – максималните между 13° и 18°, в северозападната част от страната и по Черноморието - между 9° и 12°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология Времето ще бъде предимно облачно, със слаб източен вятър. Преди обяд по поречието на Дунав и северното Черноморие ще има мъгла. Температурите ще са все още високи – максималните между 13° и 18°, в северозападната част от страната и по Черноморието - между 9° и 12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология

САЩ: Опасност от обувки бомби в самолетите

Предупреждението се отнася за презокеанските полети към САЩ, а не вътрешни полети или полети от САЩ за други страни

Пътна обстановка в Област Варна и страната - 21 февруари

До 150 м. е ограничена видимостта в районите на Девня и Суворово, поради мъгла, съобщават от Областно пътно управление Варна. Пътищата от републиканската пътна мрежа на територията на областта са преобладаващо сухи. Времето е облачно и тихо.

Търговото предложение за Агро Финанс АДСИЦ може да бъде прието до 3 април

Цената е 2,35 лв. на акция и е предложена от Уинслоу Ленд Инвест АД, което притежава 84% от АДСИЦ-а

    


Облачно и със слаб вятър, температурите остават високи

Времето ще бъде предимно облачно, със слаб източен вятър. Преди обяд по поречието на Дунав и северното Черноморие ще има мъгла.
Температурите ще са все още високи – максималните между 13° и 18°, в северозападната част от страната и по Черноморието - между 9° и 12°.
Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология Времето ще бъде предимно облачно, със слаб източен вятър. Преди обяд по поречието на Дунав и северното Черноморие ще има мъгла. Температурите ще са все още високи – максималните между 13° и 18°, в северозападната част от страната и по Черноморието - между 9° и 12°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология

Варненци "окупират" театри в София

Театромани в София, събудете се - следващата седмица идва часът на Варненския драматичен театър. Четири от най-новите спектакли на трупата ще бъдат показани от 24 до 27 февруари, а три от тях очакват награди "Икар" в края на март.
В понеделник правилното място е театър "София". На негова сцена ще оживее постановката на Стилиян Петров "Канкун". 
Театромани в София, събудете се - следващата седмица идва часът на Варненския драматичен театър. Четири от най-новите спектакли на трупата ще бъдат показани от 24 до 27 февруари, а три от тях очакват награди "Икар" в края на март. В понеделник правилното място е театър "София". На негова сцена ще оживее постановката на Стилиян Петров "Канкун".

Д-р Ангел Кунчев: Грипен вирус се лекува с противогрипни лекарства, не с антибиотици

През тази година грипът удари доста тежко България и доведе дори до обявяване на епидемии в много области в страната. Дали коварната болест затихва, какви са особеностите, кои лекарства са ефективни и...

Ахмед Башев искал учителите в Рибново да са помаци, а не мохамедани

Учителски протест продължава вече втори ден в село Рибново заради уволнението на директора на училището. Преподавателите и близо 450 ученици не влязоха в клас и застанаха зад бившия си вече ръководите...

67-годишна жена почина от пневмония

67-годишна жена е починала вчера в село край Симитли от недоизлекувана пневмония, 26-годишна благоевградчанка е в реанимация след употреба на алкохол, събощи БГНЕС. Елена Д. от село Крупник, община...

Русия: първи игри за хомосексуални

След броени дни в Москва би трябвало да започнат първите руски спортни игри за хомосексуални. Организаторите на Open Games обаче се опасяват, че игрите може и да бъдат отменени. Всичко зависи от нас...

Мирно споразумение в Украйна ще има, подробности - по-късно днес

Вече са очертани параметрите на споразумение за разрешаване на кризата. Това стана ясно след продължилите цяла нощ разговори между украинския президент Виктор Янукович и външните министри на Германия,...

Обесиха Янукович във Варна

/КРОСС/ Снощи около 22:30 в град Варна, пред украинското консулство (което вече се помещава на улица Феликс Каниц 33), беше обесено чучело на президента на Украйна Виктор Янукович. Акцията е организирана от съпричастни лица и варненци с украински произход. Целта е да се покаже солидарност към украинският народ.      

S&P понижи рейтинга на Украйна до ССС

От администрацията на Янукович съобщават за постигнато споразумение с външните министри на Франция, Германия и Полша, загиналите в Киев надвишават 100 души

    


Търговци на печатни издания във Варна: "Lafka" налага нов феодализъм


Веригата "Lafka", свързвана с депутата ДПС Делян Пеевски и Корпоративна търговска банка на Цветан Василев, е само на крачка от пълен монопол на пазара за разпространение на печата във Варна. Това каза Младен Енчев, един от собствениците на последните оцелели малки дружества за търговия с печатни издания в града. Компанията му "Младен Енчев-ЕМ Е" е една от първите, появили се във Варна с либерализацията на търговията с вестници и списания след 1989 г.

Сред последните оцелели са...

5% праг за преференцията на евроизбори

/КРОСС/ Избирателите ще могат да гласуват за определен кандидат на евровота, а ако някой събере повече от 5% от гласовете за партийната листа, ще може да я оглавява. По предложение на Мая Манолова бе прието предложението на ГЕРБ прагът да бъде намален на 5 на сто. Според действащия кодекс той е 6%, а от левицата първоначално предлагаха 7%. Това стана на среднощното парламентарно заседание. В пленарната зала Манолова изтъкна, че при изборите за евродепутати, където партиите имат само една листа за цялата страна, се работи с хиляди гласове. Така прагът от 7% на практика е много висок. Четин Казак (ДПС) възрази, че партията му нямала "двойни стандарти". "Нямаме подобно прикрито, да не кажа изменчиво поведение, само и само да се харесаме на някои неправителствени организации", заяви той, като намекна, че ниският праг е бил едно от основните изисквания на гражданските организации, които участваха в дискусиите за новия Изборен кодекс, организирани от Мая Манолова, пише Дневник.  

На 21 февруари рожден ден имат

Александър Грънчаров, бизнесмен, зам.-председател на УС на “Виваком”
Васил Докев-Вадо, художник
Георги Гайтаников, актьор
Дончо Папазов, мореплавател, бивш депутат
Проф. Емилия Друмева, бивш конституционен съдия, председател на Обществения съвет към комисията за Изборния кодек
Ивайло Иванов, изп. директор на Агенцията за социално подпомагане
Александър Грънчаров, бизнесмен, зам.-председател на УС на “Виваком” Васил Докев-Вадо, художник Георги Гайтаников, актьор Дончо Папазов, мореплавател, бивш депутат Проф. Емилия Друмева, бивш конституционен съдия, председател на Обществения съвет към комисията за Изборния кодек Ивайло Иванов, изп. директор на Агенцията за социално подпомагане

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето новините, които днес ще следи обществената телевизия:


Фабио Капело повика грешен играч в националния на Русия


Фабио Капело се оказа в центъра на конфузия в Русия, тъй като повика погрешно футболист в националния отбор. 

Италианският специалист избра резервата на "Локомотив" (Москва) Андрей Семьонов сред 23-мата национали за контролата с Армения на 5 март. Капело всъщност искал да извика съименника му от "Терек" (Грозни).

"Трябва да призная, че бях изненадан", заяви локомотивската версия на Семьонов, който е на 21 години и никога не е играл за първия отбор на московските...

Депутатите се успаха! Липсват двама за кворума

118 се регистрираха, Борисов скастри БСП и ДПС, че спят

    


Европейската ОЛАФ ще разследва Плавнелиев и Павлова

Службата за борба с измамите с евросредства (OЛАФ) погва президента Росен Плевнелиев и строителния ексминистър Лиляна Павлова за далавера при изпълнението на воден проект, финансиран по програма ИСПА. ОЛАФ се е сезирала по сигнал на ПК „Екогласност”, пише "Монитор", като цитира председателя на клуба Емил Георгиев.

Без ток във Варна и областта днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 21 февруари - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 18:00 ч. - кв.Трошево бл.78, бл.79, бл.80, бл.

10 000 протестираха и тази нощ в Киев, за 3 дни 363 души са постъпили в болница

Заместник-началникът на украинския Генерален щаб Юрий Думанский е подал оставка, предаде РИА Новости.
Думанский заяви, че не е съгласен с въвличането на военните в конфликта, който разтърсва страната.
„Това може да доведе до смъртта както на военнослужещи, така и на мирни граждани, което е недопустимо. Заместник-началникът на украинския Генерален щаб Юрий Думанский е подал оставка, предаде РИА Новости. Думанский заяви, че не е съгласен с въвличането на военните в конфликта, който разтърсва страната. „Това може да доведе до смъртта както на военнослужещи, така и на мирни граждани, което е недопустимо.

Мадуро гони CNN от Венецуела

Според Мадуро, CNN представя Венецуела като страна в гражданска война

Украинският парламент прие постановление за демилитаризиране на Киев

/КРОСС/ Украинските депутати приеха постановление за спиране на насилието по улиците, връщане на полицията и жандармерията в казармите и демилитаризиране на Киев. На документа не може да бъде наложено вето от президента Виктор Янукович - само Върховният административен съд има подобна власт, предаде RT. Сесията бе проведена по инициативата на опозицията, а председателят на Върховната рада Владимир Рибак не беше дори в сградата На заседанието, на което се взе решението, присъстваха 238 депутати, от които "за" гласуваха 236. Тепърва ще се изяснява дали части от приетия документ не противоречат на конституцията и други закони, за да ги подпише председателят на парламента. С текста се нарежда на частите за борба с безредици, вътрешните войски и армията да се върнат в местата си на постоянна дислокация и се забранява употребата на оръжие. Забранява се блокирането на транспортни комуникации и ограничаването на трафика. На правителството и органите на държавната власт е наредено да спрат да изпълняват програмата мерки, наречени "антитерористична операция", т.е. се отменя съответното решение на Съвета за национална сигурност. Здравното министерство публикува късно снощи информация за жертвите, според която официално загиналите в сблъсъците от вторник насам са 75, а ранените - 571, от които 363 са настанени в болници.    

"Грейт уол" е най-големият китайски производител на автомобили за миналата година


"Грейт уол" е китайският автомобилен концерн с най-много продажби през миналата година, пише в анализ на сайта chinacartimes.com. Частният производител, който сглобява коли и в България, е продал през миналата година 627 434 автомобила, което е ръст с 28.72% спрямо 2012 г.

По всичко личи, че няма какво да спре "Грейт уол", особено като си дадем сметка, че допреди 10 години концернът беше гаражен производител на бледи копия на "Тойота Хайлукс", предназначени за местния пазар,...

5% ще бъде преференциалният праг за европейските избори

Уседналостта за местните избори остава шест месеца, а за европейските ще бъде три месеца, решиха депутатите на среднощно заседание

    


За 3 дни 363-ма са хоспитализирани в Киев, 10 000 протестираха и тази нощ

Заместник-началникът на украинския Генерален щаб Юрий Думанский е подал оставка, предаде РИА Новости.
Думанский заяви, че не е съгласен с въвличането на военните в конфликта, който разтърсва страната.
„Това може да доведе до смъртта както на военнослужещи, така и на мирни граждани, което е недопустимо. Заместник-началникът на украинския Генерален щаб Юрий Думанский е подал оставка, предаде РИА Новости. Думанский заяви, че не е съгласен с въвличането на военните в конфликта, който разтърсва страната. „Това може да доведе до смъртта както на военнослужещи, така и на мирни граждани, което е недопустимо.

Пуснаха тролейбусите в Перник

Вчера от ЧЕЗ им спряха тока заради неплатени сметки

    


Любовта е три четвърти любопитство

/КРОСС/ Джакомо Казанова, италиански авантюрист, изявявал се като търговец, дипломат, шпионин, политик, философ, магьосник, писател и преводач. Известността му обаче се дължи главно на похожденията му: Любовта е три четвърти любопитство

Над 4 млрд. лв. печалба ни е донесло членството в ЕС

Малко над 4 млрд. лева е спечелила България от членството си в Европейския съюз. Това показва сметката, направена на база данни на Министерството на финансите и единния информационен портал, отразяващ изпълнението на програмите по структурните фондове на ЕС.

Състоянието на републиканските пътища на 21 февруари

Видимостта в някои области е намалена поради мъгла

Телевизионно утро

/КРОСС/ БНТ, „Денят започва" Тема: Олимпийските новини в Линия Сочи Тема: Сметките за парно в София - колко ще струва топлата зима? Очакваме и вашите сигнали Тема: Нови разкрития за атентата в Сарафово - коментар на Славчо Велков Тема: Десницата преди Европейските изброи - Надежда Нейнски Тема: Украинският посланик Микола Балтажи - какъв е изходът от кризата в Киев Тема: И още - позицията на България - външният министър Кристиан Вигенин Тема: В "Светът е седем" - може ли Украйна да се разцепи - поглед към кризата от Москва   БТВ, „Тази сутрин" Тема: Снайперисти разстрелват хора в Киев. На живо от Украйна как премина нощта? Тема: На живо - Бунт в Рибново заради партийно кадруване в училище Тема: Ще се превърне ли Сметната палата в наказателна бригада? Гост: Валели Димитров, председател на Сметната палата Тема: На живо - Защо простреляха две деца от Монтанско? Тема: Внимание - кражба на фирми. Как едър земеделец успя да си върне бизнеса откраднат от клошар? Тема: БГ парадокс - Защо няма места в детските градини в страна с демографска криза? Има ли решение? Тема: Детска група Бон - Бон роди нова звезда? 13-годишната Изабела Алексиева - Изи с първи сингъл   Нова телевизия, „Здравей, България" Тема: На живо от барикадите в Киев - специалният пратеник на Нова телевизия Данаил Глишев

"Ауди" S3 вече и с версия кабрио


Новото "Ауди" А3 кабрио от това лято ще има и спортна версия, по традиция носеща означението S3. Тя ще дебютира на автосалона в Женева, който отваря врати на 4 март.

Автомобилът е дълъг 4.43 метра и има междуосие от 2.60 м. В салона има четири индивидуални седалки.

Покривът е текстилен, с електрозадвижване, като рамката му е направена от магнезий, алуминий и стомана. Трансформацията на колата от купе в кабриолет става за 18 секунди при движение с до 50 км/ч. Мекият покрив...

Засегнати от политиката на Фед искат уважение

Индонезия и Южна Африка поискаха в петък от Федералния резерв на САЩ да комуникира по-добре по въпроси на водената от него монетарна политика. Действията на Фед пряко засягат развиващите се икономики, изправени пред изтичането на капитали, пише АФП.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване