В Украйна е подписано мирното споразумение, полицията напуска Майдана


Президентът на Украйна Виктор Янукович и лидерите на опозицията подписаха споразумението за слагане край на политическата криза в страната, съобщи "Ройтерс".

Преди това текстът бе съгласуван с лидери на протестиращите на Майдана, които също го приеха, но под условие.

"Това е добър компромис за Украйна, който дава пшанс на мира и отваря пътя към реформите и Европа. Полша и ЕС го подкрепят", заяви присъстващият на събитието полски външен министър Радослав Шикорски.
...

Състоянието на затрупания в Кърджали работник остава критично

Все още е критично състоянието на работника, пропаднал в 3-метров ров и затрупан от голямо количество земна маса по трасето на Водния цикъл на Кърджали, съобщи пред журналисти директорът на многопрофилната болница в Кърджали д-р Тодор Черкезов.
Специалистите в болницата са се справили с тежките бъбречни и белодробни проблеми, Все още е критично състоянието на работника, пропаднал в 3-метров ров и затрупан от голямо количество земна маса по трасето на Водния цикъл на Кърджали, съобщи пред журналисти директорът на многопрофилната болница в Кърджали д-р Тодор Черкезов. Специалистите в болницата са се справили с тежките бъбречни и белодробни проблеми,

Валутни курсове на БНБ за 24 февруари 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 24 февруари 2014 година.

Топенето на Антарктида ще продължи и в следващите десетилетия

Измененията на Пайн айлънд допринасят за почакване на океанското ниво

    


Край Тунис се разби самолет, няма оцелели

Самолет на медицинските части на либийската армия се разби в близост до тунизийската столица. Всички 11 души от екипажа на борда са загинали, информира Ройтерс. Причината за трагедията са проблеми в двигателя. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Машината се е разбила в района на Громбалия на Самолет на медицинските части на либийската армия се разби в близост до тунизийската столица. Всички 11 души от екипажа на борда са загинали, информира Ройтерс. Причината за трагедията са проблеми в двигателя.  Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Машината се е разбила в района на Громбалия на

Светът иска обяснение за титлата на Сотникова във фигурното пързаляне


Олимпийската титла на рускинята Аделина Сотникова при женските солови изпълнения отново върна скандалите в полето на фигурното пързаляне.

Специалисти, наблюдатели и фенове са бесни от решението на съдиите, които фаворизираха Сотникова за сметка на южнокорейката Юна Ким и италианката Каролина Костнер. Когато Сотникова и Ким влязоха във волната програмата, двете бяха разделени от по-малко от точка. Снощи рускинята спечели с над пет точки разлика.

Двукратната олимпийска...

Задържаха брата на Рачков с долари-менте

Бургас /КРОСС/ Братът на актьора Димитър Рачков - Петър, е бил задържан за притежание на фалшиви долари. За ареста на 34-годишния Петър Рачков е съобщено днес в полицейския бюлетин на ОД на МВР Бургас. Арестуван е и неговият съучастник Виктор Рачев на 20 г.При претърсване в дома на Петър Рачков на ул. "Македония" криминалисти са открили 10 фалшиви банкноти с номинал по 100 долара и две с номинал от 50 долара.Установено е, че ментетата са пласирани предимно в казина в морския град.На 10 януари Виктор Рачев бе задържан при опит да пласира 100-доларова банкнота менте в игрална зала на ул."Александровска". Тогава обаче той бе освободен след изтичане на полицейското му задържане от 24 часа.Работата по документиране цялата престъпна дейност на двамата мъже продължава, съобщава "24 часа".

Майка натрива със сол кожата на кърмаче, то бере душа

Специалистите в Детска клиника в МБАЛ Специалистите в Детска клиника в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" АД (Университетска) се борят за живота на кърмаче. Тримесечното момиченце от Стара Загора е доведено от 31-годишната си майка в крайно тежко състояние, съобщи Дарик. Семейството живее в изключително лоши социално-битови условия, а майката обяснила,

44 млн. лв. са заработили българите с най-големи доходи у нас

Общо 44,4 млн. лв. са заработили първите двадесет и пет граждани по доходи в страната. Изчисленията са на база обработените до този момент данъчни...

Британец открадна и глътна розов диамант на стойност 180 000 долара

Австралийските власти задържаха британски турист, който откраднал и глътнал рядък розов диамант на стойност 180 000 долара, съобщи ИТАР-ТАСС. 29-годишният Матю Озбърн опитал да напусне Австралия, но бил задържан на летището в Мелбърн.
Извършителят откраднал скъпоценния камък от бижутерийния магазин Австралийските власти задържаха британски турист, който откраднал и глътнал рядък розов диамант на стойност 180 000 долара, съобщи ИТАР-ТАСС. 29-годишният Матю Озбърн опитал да напусне Австралия, но бил задържан на летището в Мелбърн. Извършителят откраднал скъпоценния камък от бижутерийния магазин "Даймънд галъри" в градчето Кеърнс в щата

Фотограф запамети на лента емоциите на децата си

В продължение на години фотограф заснема семейство си. Той живее в малка къща в югозападна Франция.

През 2007 г. Алаин се запалва по фотографията и решава за запаметява на лента емоциите на хлапетата. Те правят това, което искат, а баща им просто ги следва с фотоапарата, създавайки богата колекция от незабравими спомени. В продължение на години фотограф заснема семейство си. Той живее в малка къща в югозападна Франция. През 2007 г. Алаин се запалва по фотографията и решава за запаметява на лента емоциите на хлапетата. Те правят това, което искат, а баща им просто ги следва с фотоапарата, създавайки богата колекция от незабравими спомени.

Новият изборен кодекс е факт

Народното събрание прие на второ четене новият Изборен кодекс, предаде БГНЕС. След драматични парламентарни дебати, дори с риск да не остане време за всички процедури, включително и евентуално прези...

Арест за брата на Димитър Рачков, полицията в Бургас не признава

Бургаската полицията е задържала брата на известния актьор Димитър Рачков – Петър, с фалшиви банкноти от 100 долара, предаде БГНЕС. В дома на 34–годишния мъж са намерени 10 фалш...

Борисов: Колкото повече напрежението расте, толкова по-тежки ще са последиците

/КРОСС/ Колкото повече напрежението нараства в България, толкова по-тежки ще са последиците. Виждате в Украйна докъде доведоха държавата, каза пред журналисти в Оряхово лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Това няколко пъти им го казваме вече. Но те са решили, тези 500 млн., където са заделили, да ги откраднат, и затова им трябва да сменят и Сметната палата, за да няма кой да ги контролира", посочи той. "Избирателен кодекс, виждате, приема се, почти същия като стария, само че искат да угодят на ДПС, за да могат пак да си идват туристи. А иначе всичките им обещания и това, което и ние искахме, и даже затова се върнахме в парламента - да направят Избирателен кодекс, който действително и неправителствените организации, и толкова много хора искаха да го има, те се отказаха, виждате, и от преференции, и от мажоритарните гласове. Всъщност губи се време за нещо, което на практика не е ново", каза още лидерът на ГЕРБ.    

Полицаи развалиха секса на 80-годишен

80-годишен дядо, тръгнал да наема проститутка на околовръстното шосе край Плевен, остана без секс, защото по същото време полицаите правили акция срещу крайпътните жрици. 
Старецът заделил двайсетачка от пенсията си за удовлетворяване на мерака и в четвъртък сутринта тръгнал пеша към шосето да търси любовни приключения. 
80-годишен дядо, тръгнал да наема проститутка на околовръстното шосе край Плевен, остана без секс, защото по същото време полицаите правили акция срещу крайпътните жрици. Старецът заделил двайсетачка от пенсията си за удовлетворяване на мерака и в четвъртък сутринта тръгнал пеша към шосето да търси любовни приключения.

Ликът на Стив Джобс ще бъде част от колекционерска серия пощенски марки в САЩ


Няма спор, че Стив Джобс остави голяма следа в историята. Хората ще продължават да обсъждат постиженията му и самия него още дълго време.

Следващата година и американските пощенски служби ще почетат създателя на Apple. Документ, разкриващ плановете на пощите, публикуван от в. Washington Post, показва, че следващата година ще бъде пусната пощенска марка с лика на Джобс.

Все още няма яснота как ще изглежда марката. Нейният дизайн е в процес на разработка.

Марката...

Уличеният за убийството на Хюлия още е в Холандия, не е ясно кога ще ни го предадат

Уличеният за убийството на Хюлия Маджар от варненското село Белоградец Иван Тодоров продължава да се намира в арест в Холандия, след като на 6 януари беше задържан на влизане в страната. Процедурата по екстрадирането му все още не е приключила и не е ясно кога ще бъде предаден на българските власти, съобщи за Дарик говорителят на Окръжната прокуратура във Варна Радослав Лазаров.

Вицепрезидентът на "Подкрепа" оглави надзора на НОИ

Димитър Манолов, вицепрезидент на КТ "Подкрепа, който е от квотата на представителните организации на работниците, беше избран за председател на надзора на НОИ. Ще го заместват зам. социален министър и изпълнителен директор на КРИБ.

Сделка с “Фейсбук” направи беден украинец милиардер

Високотехнологичният пазар бе взривен вчера от новината, че “Фейсбук” купува за рекордните $19 млрд. популярното чат приложение WhatsApp. Решението на компанията е част от желанието на нейния основател Марк Зукърбърг да помогне в свързването на хората.Сделката бе подписана в къщата на Зукърбърг, където той и украинският основател на ... Високотехнологичният пазар бе взривен вчера от новината, че “Фейсбук” купува за рекордните $19 млрд. популярното чат приложение WhatsApp. Решението на компанията е част от желанието на нейния основател Марк Зукърбърг да помогне в свързването на хората.Сделката бе подписана в къщата на Зукърбърг, където той и украинският основател на ...

Плевнелиев все пак отива в Сочи


Въпреки отправените призиви към президента Росен Плевнелиев в социалните мрежи да не посети Сочи заради ситуацията в Украйна и ролята на Русия в нея, държавният глава ще замине. Това се съобщава от прессекратирата му.

На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри, се казва в него.

Държавният глава ще наблюдава на 22 февруари надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон,...

Председателят на Агенцията за финансов надзор в Румъния е обвинен в корупция


Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК) в Румъния разследва председателя на Агенцията за финансов надзор Дан Раду Рушану по обвинение в създаване на организирана престъпна група и съучастие в злоупотреба със служебно положение, съобщава агенция Аджерпрес" цитирана от БТА.

Рушану е обвинен, че е предприел стъпки за приемане на спешна правителствена наредба, която да придаде нормативен и задължителен характер на негови лични и групови интереси. Председателят на Агенцията за...

Допинг скандал в германския лагер в Сочи

Трима германски олимпийци са дали положителни допинг проби, но имената на спортистите все още не се съобщават заради очакваното отваряне на вторите проби, съобщи в петък "Дойче Веле". По информация на "Ди Цайт" единият от провинилите се е биатлонистката Еви Захенбахер-Щеле, която се класира четвърта в масовия старт. Малко по-рано допинг експертът Флориан Бауер обяви пред телевизия ARD, че най-вероятно става въпрос за биатлонисти, като употребеният от тях препарат е от класа на стимулантите. За положителните проби е уведомен германският олимпийски комитет, откъдето също отказват коментар до излизането на потвърдителните Б проби.

Странното българско единодушие


Иван Бедров коментира за "Дойче веле" какво означава словесното ожесточение на политиците.

Не е вярно, че разделението и противопоставянето сред политиците са толкова големи, че да застрашават стабилността в страната. Радикализацията е само на думи, които прикриват единодушието по запазване на статуквото.

Лъжци, предатели, престъпници, крадци, убийци, безсрамници, подлеци, родоотстъпници, безсърдечни и безочливи смешници. Тези и още много подобни думи са сред най-често...

Денят в снимки

Улична котка сред парк с цветя и млади строители в Бургас

    


Плевнелиев ще подкрепи олимпийците в Сочи

/КРОСС/ На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри.Държавният глава ще наблюдава на 22 февруари надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон, участие в което ще вземе и българският квартет биатлонисти. Президентът Плевнелиев ще присъства и на гала-спектакъла на турнира по фигурно пързаляне на игрите в Сочи.На 23 февруари Росен Плевнелиев ще посети олимпийското село и ще се срещне с българските спортисти и треньори.

Плевнелиев ще подкрепи българските олимпийци в Сочи

/КРОСС/ На 22 и 23 февруари президентът Росен Плевнелиев ще бъде в Сочи и ще подкрепи българските състезатели, участници в XXII Зимни олимпийски игри.Държавният глава ще наблюдава на 22 февруари надпреварата в щафетното състезание на мъжкия биатлон, участие в което ще вземе и българският квартет биатлонисти. Президентът Плевнелиев ще присъства и на гала-спектакъла на турнира по фигурно пързаляне на игрите в Сочи.На 23 февруари Росен Плевнелиев ще посети олимпийското село и ще се срещне с българските спортисти и треньори.

Лекари в Стара Загора се борят за живота на кърмаче

Тримесечното бебе е в крайно тежко състояние. Семейството, което живее в нищета, е третирало кожата на детето до края на втория месец със сол по съвета на по-възрастна жена. Оттам кърмачето е с напукана и зачервена кожа

В събота ще е до 13 градуса

През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините ще има намалена видимост, съобщиха синоптици за Дарик.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 8 и 13. През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините ще има намалена видимост, съобщиха синоптици за Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 8 и 13.

Изкупиха тютюна на 90%

До края на февруари МЗХ това да стане и с останалите 10 на сто

С кучетата мислим сходно

Човекът и най-добрият му приятел за първи път в сравнение

    


Наемодатели са обявили 95 млн. лв. доходи от наеми през 2013 г.


От началото на данъчната кампания досега собственици на имоти са обявили пред данъчните доходи от наеми за 95 млн. лв., сочат междинните данни на Националната агенция за приходите (НАП). Подаването на данъчни декларации продължава до 30 април. 

В същото време общо 1 340 млади семейства са посочили в декларациите си, че искат да ползват облекчение за ипотечни кредити. Обща сума на лихвените плащания, с която младите семейства са намалили данъчната си основа, възлиза на 4.7 млн. лв....

Задържаха брата на Димитър Рачков с фалшиви долари

Братът на актьора Димитър Рачков - Петър, е бил задържан за притежание на фалшиви долари.
За ареста на 34-годишния Петър Рачков е съобщено днес в полицейския бюлетин на ОД на МВР Бургас.
Арестуван е и неговият съучастник Виктор Рачев на 20 г.
При претърсване в дома на Петър Рачков на ул. Братът на актьора Димитър Рачков - Петър, е бил задържан за притежание на фалшиви долари. За ареста на 34-годишния Петър Рачков е съобщено днес в полицейския бюлетин на ОД на МВР Бургас. Арестуван е и неговият съучастник Виктор Рачев на 20 г. При претърсване в дома на Петър Рачков на ул. "Македония" криминалисти са открили 10 фалшиви

Изкупната кампания за тютюна приключва до края на февруари

Изкупната кампания за тютюна ще приключи до края на месец февруари, съобщиха от МЗХ.

Граничната ограда и границата на "мародерството"

Строителството на оградата по границата с Турция, предназначена да възпре имигрантска вълна и така да защити сигурността на държавата, затъна в познатите съмнения за злоупотреби с публичен ресурс, хаос в институциите и бягство от отговорност. Решението за оградата бе взето като крайна мярка, въпреки резервите на Европейския съюз и ООН. Съоръжението трябваше да бъде изградено спешно до края на февруари, преди затоплянето на времето и свързаните с него очаквания за възобновяване на бежанския поток. Към днешна дата оградата не е готова, разходите по нея скочиха почти двойно, появиха се предположения за нагласени поръчки, а министерствата на отбраната и на вътрешните работи, които отговорят за проекта, си прехвърлят топката кой е виновен. Съоръжението, планирано да глътне около 5 млн. лв., вече гони 10 млн. лева. Въпреки споровете, включително и на министерско ниво, каква е реалната стойност на оградата, Министерството на отбраната (МО) подписа договори с избрани от него фирми без конкурс за над 8 млн. лева. МО решително се съпротивляваше да каже кои са избраните. В крайна сметка стана ясно, че една от компаниите е свързана с БСП, което е и една от причините ГЕРБ да поиска парламентарна комисия да провери проекта. Макар засега да няма недвусмислени данни за нередности около избора на фирмите, традиционното желание на държавата всичко да мине "тихо-покрито", създаде много съмнения около разпределението на средствата. Включително и предположения, че бежанската криза от края на миналото лято ще бъде използвана от властите като претекст за нагласени поръчки. Премиерът Пламен Орешарски демонстрира принципност и разпореди да се провери сметката, като дори заплаши с уволнения. Военният министър Ангел Найденов, който е пряко отговорен за строителството, пък гръмко се закани, че ще приема евентуални злоупотреби като "мародерство"* и ще упражнява строг контрол, но уточни, че не се интересувал кои точно фирми са избрали подчинените му, "за да не мисли някой, че мога да окажа някакъв натиск или съответно влияние". Междувременно строителството значително изостава, темата вероятно ще намери място в богатия парламентарен живот, а данъкоплатците ще продължат да плащат за издръжката на "живата" охрана по границата, макар да са наясно че в България нередностите рядко се доказват, а виновните не носят вина. И докато в обществото бяха нагнетени страх и истерия от бежанците, което стана не без съдействието на политиците, гражданите с основание могат да си зададат въпроса как призваните да защитават сигурността им държавни институции се справят с това.

Апелативният съд отказа Брендо да бъде екстрадиран в Румъния


Софийски апелативен съд отмени заповедта за екстрадация на Евелин Банев - Брендо в Румъния, съобщи агенция "Фокус".

На 21 януари 2014 г. Софийски градски съд разреши екстрадацията му по делото в Румъния по дело, което се води там срещу него, но на днешното си заседание Софийски апелативен съд отмени това решение. Делото в Букурещ е за ръководене на трафик на дрога.

Съдът го предаде на румънските власти, при условие, че той ще бъде връщан в България за заседанията по делата...

Виж къде ЧЕЗ спира тока от 24 до 28 февруари

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешн ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешн

Георги Христов се прави на Лили Иванова

Най-добре платеният певец в България е Георги Христов, потресени са негови колеги от алчността му.

Фиксинг на БНБ за петък, 21 февруари

Валутните курсове на БНБ за 21 февруари в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   ...

Украинският президент Виктор Янукович подаде оставка

Украинският президент Виктор Янукович подаде оставка и обяви, че свиква предсрочни президентски избори и връщане на Конституцията от 2004 г. Това се посочва в изявление, публикувано на сайта на президента. В комюникето Янукович заявява още, че това са стъпките, които трябва да се направят, за да се възстанови спокойствието и да се избегнат следващи жертви.

В Украйна подписаха мирно споразумение

Предвижда се възстановяване на предишната версия на конституцията, провеждане на президентски избори и оттегляне на протестиращите от улиците

    


Над 90% от тютюна е изкупен

София /КРОСС/ До момента е изкупен над 90% от произведения в страната тютюн, сочат данните на земеделското министерство. Експертите от областните и общински служби информират, че изкупната кампания на суровината от сортовите групи "Кабакулак", "Бърлей" и "Виржиния" е приключила. Очаква се до края на месеца да бъдат изкупени останалите количества тютюн от групата „Басми". Припомняме, че един от ангажиментите на МЗХ по отношение на сектора беше, че до края на февруари ще бъде изкупено цялото количество произведен тютюн в страната. Призоваваме фирмите, изкупуващи тютюнева продукция да продължат кампанията в районите, в които все още има останали количества, за да могат земеделските стопани, произвеждащи тютюн да получат достатъчно ресурси за новата кампания.    

ЧЕЗ спира тока за кратко заради подобряване на услугите

ЧЕЗ осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на eлектрически табла, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването, както следва:

По 30-40 хиляди на ден се подписват за референдум

При тези темпове на подписката и при желание от страна на депутатите, референдумът ще може да се проведе заедно с евроизборите, съобщи Георги Близнашки от инициативния комитет

В неделя ще вали дъжд, а в планините - сняг

През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините ще има намалена видимост, съобщиха синоптици за Дарик.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS
Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 8 и 13. През следващото денонощие времето над страната ще бъде предимно облачно, на места в низините ще има намалена видимост, съобщиха синоптици за Дарик. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса, а максималните - между 8 и 13.

Киното е най-конвертируемият културен продукт

През последните години продажбите на гръцки филми в чужбина са се удвоили. Лентите печелят награди на най-авторитетните кинофестивали в Европа и света.

прочети повече

Обявиха агентите на Държавна сигурност в Агробизнесбанк

Бившият шеф на митичната Агробизнесбанк Христо Александров е бил агент на Държавна сигурност. Колеги не само в банката, но и в бившето Шесто управление към ДС са му били членовете на Съвета на директорите Ивайло Мутафчиев, Гинко Ализотов, прокуристите Петър Нейчев и Спас Василев, пише marica.bg.
Имената на ексбанкерите бяха осветени преди ден, Бившият шеф на митичната Агробизнесбанк Христо Александров е бил агент на Държавна сигурност. Колеги не само в банката, но и в бившето Шесто управление към ДС са му били членовете на Съвета на директорите Ивайло Мутафчиев, Гинко Ализотов, прокуристите Петър Нейчев и Спас Василев, пише marica.bg. Имената на ексбанкерите бяха осветени преди ден,

Новият Изборен кодекс е окончателно приет

Депутатите чакат президентът Росен Плевнелиев да реши дали ще наложи вето върху текстовете

    


Фотограф засне вълнуващи снимки от ежедневието на децата си

В продължение на години фотограф заснема семейство си. Той живее в малка къща в югозападна Франция.

През 2007 г. Алаин се запалва по фотографията и решава за запаметява на лента емоциите на хлапетата. Те правят това, което искат, а баща им просто ги следва с фотоапарата, създавайки богата колекция от незабравими спомени. В продължение на години фотограф заснема семейство си. Той живее в малка къща в югозападна Франция. През 2007 г. Алаин се запалва по фотографията и решава за запаметява на лента емоциите на хлапетата. Те правят това, което искат, а баща им просто ги следва с фотоапарата, създавайки богата колекция от незабравими спомени.

Изкуствени мускули от конци са 100 пъти по-здрави от човешките

С помощта на навита рибарска корда и конец за шиене, научен екип е разработил начин за създаване на изключително здрави изкуствени мускули, пише Live Science. Мускулите са сто пъти по-издържливи от човешките мускули със същата дължина и тегло.
Изобретението би могло да се използва при конструирането на хуманоидни роботи, за отваряне и затваряне на С помощта на навита рибарска корда и конец за шиене, научен екип е разработил начин за създаване на изключително здрави изкуствени мускули, пише Live Science. Мускулите са сто пъти по-издържливи от човешките мускули със същата дължина и тегло. Изобретението би могло да се използва при конструирането на хуманоидни роботи, за отваряне и затваряне на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване