БСП: Освободихме таксиджиите от робство

"Те спят в автомобилите и работят по 14 ч. да изкарат рентата"


Руско-украинският конфликт ще понижи търсенето на петрол

Международната агенция по енергетика понижи прогнозата си за световното търсене на горивото през 2014 г.


Ето я изчезналата щерка на поморийски бизнесмен

9-годишната Александра Тодорова бе отвлечена вчера вечерта на път за дома си в Поморие и все още е в неизвестност. Тя е дъщеря на бизнесмена Веселин Тодоров – Германеца, пише "Флагман".
Алекс се е връщала от занималня в СОУ „Иван Вазов” в морския град, но не се прибрала. Полиция разпитва учителите и съучениците на малкото момиченце. 9-годишната Александра Тодорова бе отвлечена вчера вечерта на път за дома си в Поморие и все още е в неизвестност. Тя е дъщеря на бизнесмена Веселин Тодоров – Германеца, пише "Флагман". Алекс се е връщала от занималня в СОУ „Иван Вазов” в морския град, но не се прибрала. Полиция разпитва учителите и съучениците на малкото момиченце.

Джони Деп ще се посвети на музиката

"Той отдавна иска да го направи. Има неудовлетворени амбиции в рокмузиката и при всичкия успех, който пожъна като актьор, още иска да пробие като музикант", каза негов близък

Ето я изчезналата дъщеря на поморийски бизнесмен

9-годишната Александра Тодорова бе отвлечена вчера вечерта на път за дома си в Поморие и все още е в неизвестност. Тя е дъщеря на бизнесмена Веселин Тодоров – Германеца, пише 9-годишната Александра Тодорова бе отвлечена вчера вечерта на път за дома си в Поморие и все още е в неизвестност. Тя е дъщеря на бизнесмена Веселин Тодоров – Германеца, пише "Флагман". Алекс се е връщала от занималня в СОУ „Иван Вазов” в морския град, но не се прибрала. Полиция разпитва учителите и съучениците на малкото момиченце.

Още един кораб на НАТО влиза в Черно море

Още един кораб от силите на НАТО се очаква днес да навлезе в акваторията на Черно море. Снощи там влезе разузнавателният кораб Още един кораб от силите на НАТО се очаква днес да навлезе в акваторията на Черно море. Снощи там влезе разузнавателният кораб "Дюпюи дьо Лом", съобщи за Интерфакс Главният щаб на руския Военноморски флот. Очаква се този кораб да остане в Черно море до 30 април, посочи събеседник на агенцията в щаба.

Сигурност за здравето на бебето още по време на бременността

Вече 25 години специалистите от Медицински комплекс “Д-р Щерев” са известни с това, че спомагат за създаването на най-голямата радост за доверилите им се пациенти – звънкия плач на бебе у дома. През изминалите две десетилетия екипът на доц. Атанас Щерев е помогнал на бял свят у нас да се появят 5000 българчета, заченати инвитро. Вече 25 години специалистите от Медицински комплекс “Д-р Щерев” са известни с това, че спомагат за създаването на най-голямата радост за доверилите им се пациенти – звънкия плач на бебе у дома. През изминалите две десетилетия екипът на доц. Атанас Щерев е помогнал на бял свят у нас да се появят 5000 българчета, заченати инвитро.

Пореден кораб на НАТО влиза в Черно море

Още един кораб от силите на НАТО се очаква днес да навлезе в акваторията на Черно море. Снощи там влезе разузнавателният кораб "Дюпюи дьо Лом", съобщи за Интерфакс Главният щаб на руския Военноморски флот.
Очаква се този кораб да остане в Черно море до 30 април, посочи събеседник на агенцията в щаба. Още един кораб от силите на НАТО се очаква днес да навлезе в акваторията на Черно море. Снощи там влезе разузнавателният кораб "Дюпюи дьо Лом", съобщи за Интерфакс Главният щаб на руския Военноморски флот. Очаква се този кораб да остане в Черно море до 30 април, посочи събеседник на агенцията в щаба.

Политолог: Ние сме еврооптимисти и БГ песимисти

Липсата на доверие към родните институции засилва очакванията, че европейските институции ще окажат натиск върху българските, смята Димитър Аврамов

Публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета на община Варна за 2013г.

Кметът на община Варна и председателят на Общински съвет Варна канят жителите на общината, представители на бизнеса, НПО и цялата варненска общественост на обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета за 2013 година, научи Moreto.

Борисов го удари на вицове: Кучето се изака в хола!

Депутат е по време на пленарно заседание, звъни сина му. Какво бе, сине, питал го депутатът. „Кучето се е изакало по средата на хола”, отвърнало момчето

Златен век за Испания и Англия в Шампионската лига

Испания и Англия царуват в турнира на шампионите през новия век. След сезон 2000-2001 тимове от Примера са стигнали 19 пъти на полуфинал в Шампионската лига, а англичаните имат 18 участия на този етап.

Шест испански "армади" са стигали сред последните 4 на мегатурнира. По този показател Испания също е номер едно.

Освен грандовете "Реал" и "Ба Испания и Англия царуват в турнира на шампионите през новия век. След сезон 2000-2001 тимове от Примера са стигнали 19 пъти на полуфинал в Шампионската лига, а англичаните имат 18 участия на този етап. Шест испански "армади" са стигали сред последните 4 на мегатурнира. По този показател Испания също е номер едно. Освен грандовете "Реал" и "Ба

Тяло на англичанин откриха на голф игрище в Разлог

67-годишен англичанин бе открит мъртъв рано тази сутрин в хотел на голф-игрището край град Разлог, пише struma.bg.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Сигналът за открития мъртъв Л. Бонд е подаден към 5 часа тази сутрин от комплекс "Пирин голф" на 5 км от Разлог. 67-годишен англичанин бе открит мъртъв рано тази сутрин в хотел на голф-игрището край град Разлог, пише struma.bg. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Сигналът за открития мъртъв Л. Бонд е подаден към 5 часа тази сутрин от комплекс "Пирин голф" на 5 км от Разлог.

Независим журналист: Изчезналият самолет е отвлечен, пътниците са живи, но дрогирани

Независимият журналист Джим Стоун твърди, че изчезналият малайзийски самолет не е катастрофирал, а е отвлечен. Стоун твърди също така и че е разговарял по телефона с един от пътниците, пише International Business Times AU.
Според него той бил служител на американската компания IBM и се казвал Филип Уд. Независимият журналист Джим Стоун твърди, че изчезналият малайзийски самолет не е катастрофирал, а е отвлечен. Стоун твърди също така и че е разговарял по телефона с един от пътниците, пише International Business Times AU. Според него той бил служител на американската компания IBM и се казвал Филип Уд.

Нова теория: Изчезналият самолет е отвлечен, пътниците са живи, но дрогирани

Независимият журналист Джим Стоун твърди, че изчезналият малайзийски самолет не е катастрофирал, а е отвлечен. Стоун твърди също така и че е разговарял по телефона с един от пътниците, пише International Business Times AU.
Според него той бил служител на американската компания IBM и се казвал Филип Уд. Независимият журналист Джим Стоун твърди, че изчезналият малайзийски самолет не е катастрофирал, а е отвлечен. Стоун твърди също така и че е разговарял по телефона с един от пътниците, пише International Business Times AU. Според него той бил служител на американската компания IBM и се казвал Филип Уд.

Труп на британец откриха на голф игрище в Разлог

67-годишен англичанин бе открит мъртъв рано тази сутрин в хотел на голф-игрището край град Разлог, пише struma.bg.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Сигналът за открития мъртъв Л. Бонд е подаден към 5 часа тази сутрин от комплекс 67-годишен англичанин бе открит мъртъв рано тази сутрин в хотел на голф-игрището край град Разлог, пише struma.bg. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Сигналът за открития мъртъв Л. Бонд е подаден към 5 часа тази сутрин от комплекс "Пирин голф" на 5 км от Разлог.

"Слънчев бряг" АД ще си избира ръководство в разгара на лятото

"Слънчев бряг" АД ще смени ръководството си в разгара на летния сезон. Общото събрание на акционерите е насрочено за 23 юни. Дневният ред включва...

Издирваното от полицията в Поморие момиченце бе открито мъртво

Седемгодишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца, която изчезна в четвъртък следобед в Поморие, бе открита мъртва от полицията към 19 часа в петък на тавана в блока, където е семейното жилище. Информацията бе потвърдена от МВР, като бе съобщено, че повече информация ще бъде дадена от Окръжната прокуратура в Бургас. Арестувана е една жена, на която е повдигнато обвинение за жестокото престъпление. От полицията не дават повече информация коя е жената, нито как е умъртвено детето. Александра е ученичка в първи клас и учи в училище "Иван Вазов". Тя не се е прибрала след края на учебните занятия в четвъртък, въпреки че родителите по принцип подписват декларация, че детето само не може се прибира от училище, а трябва да бъде взето от възрастен. След като родителите подали сигнал, ме детето е изчезнало, от полицията започнали издирване.Разпитани били родителите, както и целият педагогически състав на училището, роднини, съседи и познати. Целия ден в петък продължи издирването. На всички пътища, извеждащи от Поморие, имаше патрули, които проверяват щателно всяка кола. Около обед в петък барети нахлуха в хотел "Лагун" в града и направиха тараш на всички помещения. От полицията не обясниха за какво е била акцията, подозренията са, че е работено по сигнал, че там се намира момиченцето. Неофициалната информация е, че собственикът на хотела Веселин Тошев е възможно да е длъжник на бащата на детето Веселин Тодоров. След като стана известно, че детето е мъртво, първите версии бяха, че убийството е извършено от жената и тъщата на Тошев. Това обаче не бе потвърдено, а арестуваната жена не е една от двете сочени преди това жени. Бащата на Арександра - 55-годишният Тодоров е добре известен в града. Той е родом от него. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на ликвидни имоти край морето. Бил е собственик и на заложна къща. През 2010 г. е арестуван за лихварство заедно със свои приближени, сред които е бил и големият му син Методи (27 години). Освен огромните лихви (между 10 и 20% месечно), които начислявал на отпусканите заеми, неговите хора отвличали нередовните длъжници и ги обработвали жестоко, докато не осигурят дължимите пари, твърдят разследващи. Въпреки делото Тодоров не е осъждан. Имотите и големият му автопарк обаче остава запорирани вече четвърта година във връзка с разследването срещу него. Затова първите съмнения бяха, че малката му дъщеря може да е отвлечена с цел откуп или за отмъщение от засегнато лице.

Полицията издирва седемгодишното момиченце, което изчезна в Поморие

Седемгодишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца, която изчезна в четвъртък следобед в Поморие, се издирва усилено от полицията. Работи се по различни версии, включително, че детето може да е отвлечено. От средите на разследващите неофициално се твърди, че версията отвличане е най-сериозна. От МВР се въздържат от коментари, като за момента водят случая за изчезване. Александра е ученичка в първи клас и учи в училище "Иван Вазов". Тя не се е прибрала след края на учебните занятия, въпреки че родителите по принцип подписват декларация, че детето само не може се прибира от училище, а трябва да бъде взето от възрастен. Разпитани са родителите на детето, както и целия педагогически състав на училището, роднини, съседи и познати. ПХродължава масираното полицейско присъствие. На всички пътища, извеждащи от Поморие, има патрули, които проверяват щателно всяка кола. Около обед в петък барети нахлуха в хотел "Лагун" в града и направиха тараш на всички помещения. От полицията не обясниха за какво е била акцията, подозренията са, че е работено по сигнал, че там се намира момиченцето. Неофициалната информация е, че собственикът на хотела Веселин Тошев е възможно да е длъжник на бащата на детето Веселин Тодоров. 55-годишният Тодоров е добре известен в града. Той е родом от него. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на ликвидни имоти край морето. Бил е собственик и на заложна къща. През 2010 г. е арестуван за лихварство заедно със свои приближени, сред които е бил и големият му син Методи (27 години). Освен огромните лихви (между 10 и 20% месечно), които начислявал на отпусканите заеми, неговите хора отвличали нередовните длъжници и ги обработвали жестоко, докато не осигурят дължимите пари, твърдят разследващи. Въпреки делото Тодоров не е осъждан. Имотите и големият му автопарк обаче остава запорирани вече четвърта година във връзка с разследването срещу него. Затова съмненията са, че малката му дъщеря може да е отвлечена с цел откуп или за отмъщение от засегнато лице.

Изчезнала е седемгодишната дъщеря на поморийски бизнесмен

Седемгодишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца е изчезнала в четвъртък вечерта и е възможно да е била отвлечена, съобщи бургаското издание flagman.bg. От МВР се въздържат от коментари, като за момента водят случая като изчезване. Александра е в първи клас и учи в училище "Иван Вазов". Тя не се е прибрала след края на учебните занятия, въпреки че родителите по принцип подписват декларация, че детето само не може се прибира от училище, а трябва да бъде взето от възрастен.. Според свидетелства на очевидци в града има масирано полицейско присъствие и напускащите коли от Поморие щателно се проверяват. Веселин Тодоров е роден в Поморие. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на имоти край морето. Бил е собственик и на заложна къща. През 2010 г. е арестуван за лихварство заедно със свои приближени, сред които е бил и големият му син Методи. Освен космическите лихви, които начислявали, те отвличали жертвите си и ги подлагали на нечовешки изтезания, пише flagman.bg. Имотите и големият автопарк на бизнесмена са запорирани във връзка с делото, което се води срещу него.

Изчезнала е осемгодишната дъщеря на поморийски бизнесмен

Осемгодишната дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца е изчезнала в четвъртък вечерта и е възможно да е била отвлечена, съобщи бургаското издание flagman.bg. Александра е в трети клас и учи в училище "Иван Вазов". Тя не се е прибрала след края на учебните занятия. Според свидетелства на очевидци багажниците на напускащите коли от Поморие се проверяват. Веселин Тодоров е роден в Поморие. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на апетитни имоти край морето. Бил е собственик и на заложна къща. През 2010 г. е арестуван за лихварство заедно със свои приближени, сред които е бил и големият му син Методи. Освен космическите лихви, които начислявали, те отвличали жертвите си и ги подлагали на нечовешки изтезания, пише flagman.bg.

Дъщерята на поморийски бизнесмен е изчезнала

Малката дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца е изчезнала снощи и е възможно да е отвлечена, съобщи бургаското издание flagman.bg. Александра е в трети клас и учи в училище "Иван Вазов". Тя не се е прибрала след края на учебните занятия в четвъртък. Според свидетелства на очевидци багажниците на напускащите коли от Поморие се проверяват. Веселин Тодоров е роден в Поморие. Бизнесът му е свързан с покупко-продажба на апетитни имоти край морето. Бил е собственик и на заложна къща. През 2010 г. е арестуван за лихварство заедно със свои приближени, сред които и големият му син Методи. Освен космическите лихви, които начислявали, те отвличали жертвите си и ги подлагали на нечовешки изтезания, пише flagman.bg.

Бекъм заложи на шотландското, пуска своя марка

Залязващата футболна звезда и неувяхващо рекламно лице - Дейвид Бекъм, ще пуска своя собствена марка шотландско уиски.

Фестивал “Созополис” с трето издание

От 29 май до 2 юни 2014 г. в град Созопол ще се проведе третото издание на фестивал “Созополис”. Организатори са Община Созопол и Сдружение “МУЗИТЕ”. Събитието, чието начало стартира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., по проект „Изминати/бъдещи пътища”, дог. №BG161PO001/1.1-10-2010/027 е изцяло иновативно за Общината. Община Созопол продължава да надгражда постигнатото и с партньорството на Сдружение „Музите“ има удоволствието да Ви покани на фестивал „Созополис“ 2014.

Дейностите по проекта за фестивал „Созополис” са насочени към гражданите на Созопол, жителите от населените места на територията на община Созопол и към всички посетители и гости.

Петдневната програма включва събития от различни сфери на изкуството с широко участие на професионалисти и аматьори, хора с увреждания, групи в неравностойно положение. Специално са предвидени четири конкурса с осигурен награден фонд за лауреатите в раздели: „Видеопродукция“, „Литература“, „Изобразително, приложно и фото изкуство” и ,, Мис и Мистър фестивал”.

Участието във фестивала е свободно, без такса за участие. Наградният фонд, транспортните разходи, престоя за лауреатите в програмата и журито и в конкурсите се поемат от организаторите.

Всички участници получават дипломи за участие и предметни награди. Лауреатите в конкурсите са удостоени с парични награди и грамоти.

Приемът на заявки е открит.

 

Парламентът събра кворум от третия опит (обновена)


От третия опит, след час и половина изчакване и разпращане на съобщения на депутатите от "Атака" парламентът успя да събере кворум от 123 народни представители и започна работа.

В 9 часа в пленарната зала бяха 110 народни представители, заради отсъствието на "Атака" и отказа на ГЕРБ да се регистрират. Председателят на Народното събрания Михаил Миков даде 30 минути почивка. След нея в залата се регистрираха 112 депутати, при необходими 121. След втория провал за събиране на кворум...

Парламентът отново търси кворум


Парламентът отново не събра кворум в началото на днешното заседание заради отстъвието на депутатите от "Атака" и отказа на тези от ГЕРБ да се регистрират. В 9 часа в пленарната зала бяха 110 народни представители, а председателят на Народното събрания Михаил Миков даде 30 минути почивка. След нея в залата се регистрираха 112 депутати, при необходими 121. След вторият провал за събиране на кворум Миков даде още половин час почивка.

Председателят на НС предупреди депутатите, че ще...

Парламентът отново няма кворум


Парламентът отново не събра кворум в началото на днешното заседание заради отстъвието на депутатите от "Атака" и отказа на тези от ГЕРБ да се регистрират. В 9 часа в пленарната зала бяха 110 народни представители, а председателят на Народното събрания Михаил Миков даде 30 минути почивка. След нея в залата се регистрираха 112 депутати, при необходими 121. След вторият провал за събиране на кворум Миков даде още половин час почивка.

Председателят на НС предупреди депутатите, че ще...

Петъчната сесия започна с понижения*

От по-ликвидните позиции с най-голям ръст е КТБ, а с най-голям спад - Билборд


Супер скандал! Софийските прокурори саботират отчета си

Невиждан скандал в магистратурата: прокурорите от Софийска градска прокуратура саботирали годишния отчет и не се явили на насрочената сбирка. Там те били чакани от главния прокурор Сотир Цацаров, неговите заместници, шефът на Националното следствие, членове на ВСС и шефове на други структури. Дошли двайсетина души, но близо 90 отсъствали, без каквото и да било обяснение.

Остеопорозата смъртоносна колкото рака

Остеопорозата е смъртоносна колкото и рака. С изключение на белодробния карцином, фрактурите от нея водят до летален изход не по-рядко, отколкото останалите туморни заболявания. Това констатира вчера, позовавайки се на актуално проучване, д-р Пламен Попиванов от Медицинския университет в София по време на кръгла маса в парламента по проблемите на хората с това заболяване.

Отличават светило в неврохирургията с доктор хонорис кауза на МУ-Пловдив

/КРОСС/ Един от най-добрите неврохирурзи в света – проф. Патрик Делем ще бъде отличен с почетното звание „доктор хонорис кауза на Медицински Университет – Пловдив”. Званието се присъжда за приноси към международната дейност и сътрудничество с университета. Професор Делем е водещ преподавател по неврохирургия във всички степени на университетското образование по медицински науки. Проф. Делем е член на френските дружества по медицина, неврохирургия и педиатрия, както и на хирургическото дружество в Лил. Той е председател на Френското дружество по детска неврохирургия в последните девет години. През 2003 година проф. Патрик Делем се присъединява към проф. Филип Пелерен – пластичен хирург от същия университет, във връзка с академичен обмен по програма „Еразъм” с Медицински университет - Пловдив, както и по молба на Фонда за лечение на деца на здравното министерство. Той изнася лекции, извършва показни операции в областта на детската неврохирургия и краниофациалната хирургия в съвместен екип Лил - Пловдив. Член е на благотворителната организация КИВАНИС от Секлен, Северна Франция, която цели да подпомага болни деца, и чрез която беше изпращана хуманитарна помощ с участието и на лекари от Пловдив. Проф. Делем редовно взема участие в хуманитарни мисии в Камбоджа и Африка, където продължава да оперира при извънредно трудни условия.  Той е женен с 5 деца

Станишев обвини Борисов в лицемерие заради Русия

"На българите казва едно, в ПАСЕ - друго, да обясни кого лъжат"


Златото се насочи към второ седмично поскъпване

Златото се насочи към второ седмично поскъпване, след като напрежението в Украйна продължи да оказва влияние, информира „Блумбърг“. Благородният...

Борисов: Незабавни избори 2 в 1, държавата вече няма парламент

Незабавни избори 2 в 1. Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази държава. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
 „Незабавни предсрочни избори 2 в 1. Незабавни избори 2 в 1. Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази държава. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Незабавни предсрочни избори 2 в 1.

Изгоря домът на семейство с шест деца

Инцидентът станал в следобедните часове на 8 април, докато най-малкото дете – 8-месечно бебе, е било в къщата

Таня Андреева: Държавата ще обезпечава 11 "Пироговчета"

Искаше ми се да направя така, че лимитите на болниците да отпаднат и да няма върнати пациенти. За съжаление това е невъзможно при сега действащата нормативна уредба и дефицита на НЗОК. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева по bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Искаше ми се да направя така, че лимитите на болниците да отпаднат и да няма върнати пациенти. За съжаление това е невъзможно при сега действащата нормативна уредба и дефицита на НЗОК. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева по bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Семейство с шест деца остана без дом след късо съединение

/КРОСС/ Семейство с шест деца остана без дом, след като къщата им в село Лютиброд изгоря заради късо съединение. В момента децата живеят при своята баба в съседно село. „Не знаем какво се случи. Отвън нямаше следи, че вътре има пожар. Усетихме дим, отворих вратата и отвътре все едно е излят бензин”, разказа майката на децата Наталия в сутрешния блок на Нова Телевизия. Инцидентът станал в следобедните часове на 8-ми април, докато най-малкото дете – осеммесечно бебе, е било в къщата. Искрата е тръгнала от стая, която семейството ползвало като склад. Комшийка чула виковете на Наталия и се обадила на пожарната. В огъня са изгорели учебниците на най-голямото от децата, както и документи, сред които и актовете за раждане на децата. На този етап Дирекция „Социално подпомагане” ще разгледа молби за отпускане на еднократна помощ и за двете семейства, живеещи в изгорялата къща. С усилията на всички институции се надяваме семейството да може да се справи, тъй като е невъзможно само да поеме всички разговори, обясни директорката на дирекцията в Мездра. Семейството се надява някой да им помогне.

Непосредствено преди Великден шуменци пазаруват яйца от "нещастни" кокошки

От Областна дирекция по безопасност на храните в Шумен алармират, че са свършили яйцата в магазинната мрежа, които са от свободни кокошки. По думите на експертите от дирекцията яйцата в областта са с...

Строителството се съживи

С почти 22 на сто са повече започнатите строежи на сгради над 1000 квадрата през 2013 г. спрямо предходната, сочат данните на Националния регистър за ново строителство и реконструкции. „Тов...

Ринат Ахметов подкрепи исканията за децентрализация, но в рамките на Украйна

Протестиращите в Донецк искат преди всичко "техният глас да бъде чут". Това заяви най-богатият и мощен украински олигарх Ринат Ахметов. На съвещание на ръководителите на източните региони...

Енрике Иглесиас - непринудено секси

Енрике Иглесиас коментира видеото към последната си песен "I`m A Freak" и призна, че клипът към парчето не е сниман секси умишлено. "Не трябваше да е секси, това беше просто парти. Реж...

Топлофикация - София не предвижда положителен финансов резултат

За съжаление, Топлофикация - София не предвижда за тази година положителен финансов резултат, заради огромния размер на старите задължения. Това заяви Елен Герджиков, председател на Столичния общин...

Руското МВнР предупреди руснаците да не ходят в България

Министерството на външните работи на Русия предупреди своите граждани да не посещават България. Причината – препоръката се отнася за всички държави, които имат договори със САЩ за задържане ...

"Атака" иска комисия срещу Плевнелиев или няма да влиза в парламента

Присъствието на "Атака" в зала ще зависи от поведението на управляващите и решението им дали ще подкрепят създаването на комисия, която да разследва срещата на държавния глава Росен Плевн...

Путин: Русия субсидира Украйна с $35,4 млрд заради намалената цена на газа

/КРОСС/ Русия оценява финансовата помощ, която е оказала на Украйна за сметка на понижената цена на газа, на стойност $35,4 млрд за последните четири години, се казва в писмото, което руският президент Владимир Путин е изпратил на 18 лидери на европейски държави, включително България, предаде INTERFAX.RU. "През последните четири години Русия е субсидирала украинската икономика като предлагаше занижени цени за природния газ, възлизащи на общо 35.4 млрд. Долара", се казва в писмото. Путин подчерта още, че формулата на цената на газа , фиксирана в договора от 2009 г., не е променяна оттогава и Украйна е плащала за гориво в съответствие с тази формула. Руският президент отбеляза, че такава значителна поддръжка на икономиката на Украйна не е оказвал никой друг, освен Русия. "А какво да кажем за европейските партньори? Вместо да предложат на Украйна реална подкрепа, те говорят за деклариране на намерения", добави Путин. Причина за кризата в украинската икономика В писмото си към европейските лидери Путин отбеляза, че кризата в украинската икономика в голяма степен е предизвикана от дисбаланса в търговията със страните-членки на ЕС, което се отразява и на договорните задължения на Украйна за доставка на руски газ

Народното събрание отново не събра кворум

Народното събрание няма кворум.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков поиска регистрация на народните представители, въпреки че „ситуацията в залата е очевидна”.
Регистрираха се 110 народни представители. Михаил Миков обяви 30-минутна Народното събрание няма кворум. Председателят на Народното събрание Михаил Миков поиска регистрация на народните представители, въпреки че „ситуацията в залата е очевидна”. Регистрираха се 110 народни представители. Михаил Миков обяви 30-минутна

Полуфиналистите във футболния турнир на Лига Европа са ясни

Два испански отбора "Валенсия" и "Севиля", португалският "Бенфика" и италианският "Ювентус" се класираха за полуфиналите на Лига Европа по футбол. Най-впечатляваща беше победата на "Валенсия", който отстрани българския шампион "Лудогорец", срещу "Базел". Швейцарците имаха три гола аванс от първата среща, но испанският отбор постигна 5:0 срещу "Базел" в реванша и продължава напред. Другият испански отбор "Севиля" пък победи "Порто" с 4:1 у дома и с общ резултат 4:2 се класира за полуфиналите. След като спечели първата среща като гост с 1:0 "Ювентус" не допусна изненада в реванша у дома срещу "Олимпик Лион", който победи с 2:1. Така с общ резултат 3:1 италианците продължават напред. Същото направи и "Бенфика", който спечели реванша срещу "АЗ Алкмар" с 2:0. Португалците победиха и в първата среща с 1:0 и с общ резултат 3:0 се класираха за полуфиналите на Лига Европа.

Таня Андреева: Целта ни е да изградим патронажни центрове със социална и медицинска дейност

Съвместно с кметовете на общини говорим за възможност да се изградят патронажни центрове, които освен със социална ще бъдат свързани и с медицинска дейност, заяви д-р Таня Андреева в предаването „Тази сутрин” на БТВ. По думите й проблем е не само причината, че лекарите не искат да работят в селата и малките населени места но и комуникацията между тях и големите общински центрове е затруднена. Тя посочи, че има места, на които 14 км. се изминават за един час. Д-р Андреева каза, че ще бъде трудно лекарите и специалистите да отидат да работят на място в малките населени места, но към това се трябва да се върви. Тя допълни още, че на среща с Управителния съвет на Сдружението на общините е обсъждано съвместната работа, за да може политиката на министерство на здравеопазването и другите министерства да се реализира по места.

Относно новия списък с медикаменти, с които разполагат спешните центрове, министър Андреева коментира, че след проверка на медицински одит списъкът се е оказал твърде остарял и е предписано той да се поднови, защото някои лекарства в него вече не се произвеждат. Създадена е била работна група от експерти от министерството и е било взето и становище от директорите на спешните центрове и Националния консултант по спешна медицина за съдържанието на този списък с медикаменти. Той е бил подложен и на обществено обсъждане, като за две седмици не е било получено предписание против. „ Ще разпоредя да се разгледа отново този списък със становище на всички национални консултанти за медикаментите, които са в съответните области. Искам да стане ясно, че за всяко едно състояние, с което може да бъде изгубен човешки живот, трябва да има медикамент и лекарите, работещи в спешната помощ трябва да знаят как да го прилагат”, каза д-р Андреева.

„Листа на чакащи е обичайна практика по света”, коментира министърът на здравеопазването. Тя допълни, че в много държави тя е въведена с цел да се прогнозират и да се контролират бюджетите на лечебните заведения. Министърът заяви още, че се надява да няма връщане на пациенти. Проблемът миналата година е идвал от това, че бюджетът на НЗОК е бил разписан до октомври месец и това е довело до напрежение в системата. „За тази година решението, което НЗОК е взела, е методиката за разпределяне на бюджетите и анализът на разходването на средствата на лечебните заведения и районните каси да бъдат месец за месец”, уточни здравният министър.

 

Народното събрание отново не събра кворум

Народното събрание няма кворум.
Председателят на Народното събрание Михаил Миков поиска регистрация на народните представители, въпреки че „ситуацията в залата е очевидна”.
Регистрираха се 110 народни представители. Михаил Миков обяви 30-минутна Народното събрание няма кворум. Председателят на Народното събрание Михаил Миков поиска регистрация на народните представители, въпреки че „ситуацията в залата е очевидна”. Регистрираха се 110 народни представители. Михаил Миков обяви 30-минутна

Последният уловен сигнал в Индийския океан не е от изчезналия самолет

Обечалените близки ще бъдат транспортирани до мястото, където вероятно е паднал


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване