Отвлякоха щерката на мастит лихвар от Поморие?

Изчезна дъщерята на известен лихвар от Поморие изчезна. От МВР не потвърдиха, че става въпрос за отвличане, но уточниха, че детето липсва от четвъртък следобед и е обявено за издирване.

Софийски градски съд гледа делото срещу Масларова

Софийски градски съд (СГС) ще гледа делото срещу ексминистъра на труда и социалната политика Емилия Масларова. Делото е образувано по чл. 302 от НПК, като Масларова е обвинена в престъпления по служба и присвоявания в особено големи размери. Делото беше временно спряно през последните седем месеца, защото един от подсъдимите Иван Пенев, бивш главен секретар на министерството получи инсулт и не беше възможно да се явява в съдебната зала. Делото ще се гледа от 09.30 от 2 състав на Софийски градски съд.  

Лятото ще е дъждовно до юли, после топло и сухо

Мека зима, топла пролет, дали лятото няма да ни опече с горещи вълни? Или пък сезонът ще си отмъсти със студ за рекордните досегашни горещини и през лятото ще си износим якетата? На фона на, меко казано, все по-странното време е логично да си го помисли човек.

Това е новият Lexus NX

Моделът дебютира с избор от три задвижващи агрегата


Изчезна дъщерята на лихвар от Поморие

Детето е изчезнало, докато се прибирало у дома от училище. Бащата е арестуван за лихварство, впоследствие станало ясно и че е измъчвал жертвите си

Изчезна дъщерята на лихвар от Поморие

Детето е изчезнало, докато се прибирало у дома от училище. Бащата е арестуван за лихварство, впоследствие станало ясно и че е измъчвал жертвите си

Борисов иска предсрочни избори с евровота на 25 май

Депутатите започнаха работа чак след третия опит да съберат кворум


Гонзо оставя Рамос в Левски

Халфът на Левски Кристовао Рамос ще получи предложение за удължаване на контракта си с още една година. 31-годишният португалец бе освободен от "Герена" в началото на настоящия сезон и преми...

Полицаи атакуваха хотел в Поморие във връзка с изчезнало дете

20 тежко въоръжени полицаи щурмуваха семейния хотел „Лагун“ в центъра на Поморие, съобщи регионалният информационен сайт Флагман. Седем полицейски коли охраняват района около 5-е...

Папирусът, в който пише, че Исус е бил женен, не е фалшификат

Възможно ли е Исус Христос да е имал жена? Не, не става дума за богохулство, а за историческа информация, предоставена от учените. Преди 18 месеца харвардски изследователи представиха папирус, в който...

Черно море няма пари за Стенли Окоро

Черно море със сигурност ще се раздели през лятото със Стенли Окоро, който към този момент играе като преотстъпен на „Тича“, съобщава "Меридиан мач". Той е играл на исп...

Григор Димитров ще започне в Монте Карло с личен рекорд в ранглистата

От понеделник, 14 април, първата ни ракета при мъжете Григор Димитров ще постави нов личен рекорд в ранглистата на ATP. Димитров ще се изкачи до номер 14 в света, след като през тази седмица испанецът...

Кръгчетата влязоха официално в бюлетината за евроизборите

Бюлетината за предстоящите европейски избори ще бъде променена, реши Народното събрание. По предложение на Четин Казак от ДПС номерата на партиите и коалициите, които се намират в дясната част на бю...

Плевнелиев награди Расмусен с орден "Стара планина"

Генералният секретар на НАТО се срещна и с премиера Орешарски


Мутафчиев: Помагаме на таксиджиите, но мислим и мерки за контрол

Относно предложението на БСП животът на таксиметровия автомобил да стане не 10, а 15 години говори в ефира на БНТ социалистът Петър Мутафчиев.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Сред другите предложения на депутатите от левицата са да се увеличат годините за регистрация на такси от 5 на 8 години Относно предложението на БСП животът на таксиметровия автомобил да стане не 10, а 15 години говори в ефира на БНТ социалистът Петър Мутафчиев. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Сред другите предложения на депутатите от левицата са да се увеличат годините за регистрация на такси от 5 на 8 години

Т. Безлов: Заложните къщи раздават вече бързи кредити

2009 г. имахме подобна ситуация със заложните къщи, както сега с пребития човек от Каблешково. Фирмите за бързи кредити са тъй наречените банки на бедните. Сега лихвари не работят само на тези ужасни места. Те могат да се видят в София в определени райони, както и в другите градове – това са цели вериги от заложни къщи.

100 загинали от птичи грип през първите три месеца в Китай

Почти 100 души в Китай са починали от птичи грип с щам H7N9 през първите три месеца от тази година. Броят на заболелите и загиналите намалява през март, съобщава правителството.

Майка на две деца в неизвестност от 17 дни

48-годишната Стоянка Дудекова от Карлово изчезва внезапно на път за работа

Малката дъщеря на поморийски бизнесмен изчезна, предполага се, че е отвлечена

Малката дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца изчезна мистериозно снощи и е възможно да се касае за отвличане, пише "Флагман". Момиченцето е третокласничка в училище „ Иван Вазов” и не се е прибрала у дома си след занятие, макар че наближавало полунощ. Семейството е подало и сигнал в полицията. Малката дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца изчезна мистериозно снощи и е възможно да се касае за отвличане, пише "Флагман". Момиченцето е третокласничка в училище „ Иван Вазов” и не се е прибрала у дома си след занятие, макар че наближавало полунощ. Семейството е подало и сигнал в полицията.

След 4 г.: Кървищата от Трамвай 20 влизат в съда!

В края на април в Софийски районен съд ще бъде направен втори опит да тръгне делото за побоя в трамвай 20, станал през юни 2010 година. При инцидента пострадаха 4-ма младежи, а на подсъдимата скамейка седнаха Димитър Лазаров, Васил Павлов, Марио Елмакуси, Матея Пенев, Росен Кънев и Емил Алексиев.

Възрастен мъж даде 350 евро на измамник във Враца

Измамната схема била "пари за щети от катастрофа"


Изчезна щерката на поморийски бизнесмен, предполагат, че е отвлечена

Малката дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца изчезна мистериозно снощи и е възможно да се касае за отвличане, пише Малката дъщеря на поморийския бизнесмен Веселин Тодоров – Германеца изчезна мистериозно снощи и е възможно да се касае за отвличане, пише "Флагман". Момиченцето е третокласничка в училище „ Иван Вазов” и не се е прибрала у дома си след занятие, макар че наближавало полунощ. Семейството е подало и сигнал в полицията.

Всички служители на Ferrari ще получат по 4000 евро бонус

/КРОСС/ Автомобилният производител Ferrari ще даде по 4096 евро бонус на всеки един свой служител във фабриката. Това е най-високата получавана надбавка в историята. Причината е финансовият резултат на Ferrari за 2013 г. с рекордна печалба и също така повишено качество на производство. До момента вече са направени две авансови плащания за служителите по 1000 евро, а останалите 2096 ще бъдат добавени към месечното възнаграждение за този месец. За младите и наети наскоро работници бонусът представлява допълнителни 20% от годишната заплата, пише Autobild.bg Бонусът е резултат от споразумение с профсъюзите през 2012 като мярка за съпричастност към успехите на компанията. Миналата година освен годишен бонус е платена допълнителна надбавка за тригодишен период.

Украинският премиер ще посети искащите отделяне източни области


Украинският премиер Арсений Яценюк ще се срещне днес в Донецк и Днепропетровск с ръководството на петте източни украински области (Донецка, Луганска, Харковска, Днепропетровска и Запорожка), съобщи РИА Новости, позовавайки се на пресслужбата на украинското правителство. Яценюк ще обсъди с губернаторите, кметовете, ръководителите на силовите структури и представителите на промишлеността положението в тези региони, въпроси на децентрализацията на властта и новата редакция на украинската...

"Фитч" писа добри оценки на Португалия

Рейтинговата агенция "Фитч" (Fitch) повиши прогнозата си за Португалия до "положителна" и поддържа кредитния й рейтинг на равнище BB+.

Кройф: В Барса треньорът не решава нищо

Неймар е жертва на парите, на агента си и на клуба, изригна легендата


Майка на две деца е изчезнала, 17 дни полицията няма версия и следа

Вече 17 дни майка на две деца от Карлово е в неизвестост. 48-годишната Стоянка Дудекова изчезнала внезапно на път за работа. Полицията няма версия или следа, по която да работи, съобщи bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
На 26 март Стоянка напуска дома си малко след 4 сутринта. Вече 17 дни майка на две деца от Карлово е в неизвестост. 48-годишната Стоянка Дудекова изчезнала внезапно на път за работа. Полицията няма версия или следа, по която да работи, съобщи bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На 26 март Стоянка напуска дома си малко след 4 сутринта.

Майка на две деца е в неизвестност от 17 дни, полицията няма следа

Вече 17 дни майка на две деца от Карлово е в неизвестост. 48-годишната Стоянка Дудекова изчезнала внезапно на път за работа. Полицията няма версия или следа, по която да работи, съобщи bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
На 26 март Стоянка напуска дома си малко след 4 сутринта. Вече 17 дни майка на две деца от Карлово е в неизвестост. 48-годишната Стоянка Дудекова изчезнала внезапно на път за работа. Полицията няма версия или следа, по която да работи, съобщи bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS На 26 март Стоянка напуска дома си малко след 4 сутринта.

Преглед на варненския печат - 11 април

Ще купуваме само българско агнешко, четем на първа страница на вестник Черно море. Засега няма внос на замразено месо от Нова Зеландия. За великденските празници големите търговски вериги и специализирани магазини във Варна ще се предлага основно българско охладено агнешко месо.

Замерят Хилари Клинтън с обувка

Жителка на Лас Вегас, щата Невада, хвърли обувка по бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън и бе арестувана в четвъртък. Според телевизиония канал Кей Ти Ел Ей, инцидентът е станал по време на лекция на Клинтън в хотел Mandalay Bay.

Бившият държавен секретар не е била улучена и е приела случилото се с чувство за хумор, отбелязват медиите. Пристигнала полиция и жената, чието име не се посочва, бил изведена от залата. Сега тя е в ареста, мотивът за нападението не е известен.

На 8 април Хилъри Клинтън не изключи вероятността да участва в надпреварата за президентския пост през 2016 година. Тя обаче подчерта, че окончателно решение все още не е взето. "Наистина съм поласкана и горда, че има хора, които ме молят за това (да участва в изборите) и ме насърчават да предприема тази стъпка. Разсъждавам по този въпрос и ще го обмислям още известно време. Не става въпрос за това дали искам да стана президент, а за това какво мога да предложа", каза тя.

Хилъри Клинтън и вицепрезидентът Джо Байдън се смятат за най-вероятните кандидати на Демократическата партия за президентската надпревара. Те все още не са обявили официално плановете си.

Парламентът погва Плевнелиев за топлата му връзка с ЕВН

Росен Плевнелиев ще бъде обследван от депутатите заради прекалено топлите му контакти с ЕВН в момент, когато държавата е подела процедура за отнемане на лиценза на трите ЕРП-та. Това става ясно от интервю на зам.-шефа на НС Алиосман Имамов във в. "Преса".Управляващите обсъждат още дали направо да сезират прокуратурата, или първо да сформират комисията.

Багата за съперник: Добър е, но ще има проблеми с мен!

Проучих Лавар Джонсън и мисля, че знам кои са силните и слабите му страни. Той е много добър боец в стойка и типичен силен удряч, но мисля, че ще си има проблеми с мен. Решен съм да го довърша!

Това обяви Благой Иванов-Багата преди полуфиналния си двубой за световната титла в тежка категория на ММА веригата Проучих Лавар Джонсън и мисля, че знам кои са силните и слабите му страни. Той е много добър боец в стойка и типичен силен удряч, но мисля, че ще си има проблеми с мен. Решен съм да го довърша! Това обяви Благой Иванов-Багата преди полуфиналния си двубой за световната титла в тежка категория на ММА веригата "Белатор". През тази нощ българинът

Откриха мъртъв англичанин в "Пирин голф" край Разлог

67-годишен англичанин бе открит мъртъв рано тази сутрин в хотел на голф-игрището край град Разлог, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Почина 68-годишният, открит с инсулт от проститутки край Е-79

68-годишният мъж, открит с инсулт от трите жрици на любовта на ГП Е-79 край Благоевград тази нощ почина в реанимацията на МБАЛ, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Международен конкурс за арената на "Славия"

Конкурс между строителни фирми от цяла Европа ще определи главния изпълнител на бъдещия стадион на “Славия”. Това е твърдото намерение на германските инвеститори от ISD.
В сряда бе подписан окончателният тристранен договор, който урежда отношенията между “Славия”, Българския футболен съюз и немските компании ISD (инвеститор) и маркетинговите специ Конкурс между строителни фирми от цяла Европа ще определи главния изпълнител на бъдещия стадион на “Славия”. Това е твърдото намерение на германските инвеститори от ISD. В сряда бе подписан окончателният тристранен договор, който урежда отношенията между “Славия”, Българския футболен съюз и немските компании ISD (инвеститор) и маркетинговите специ

Обама смята, че САЩ и ЕС трябва да подготвят нови санкции срещу Русия


Президентът на САЩ Барак Обама е на мнение, че САЩ, ЕС и другите страни партньорки да трябва се подготвят да отговорят на руска ескалация в Украйна с налагане на нови санкции, предадоха световните агенции, цитирайки официално съобщение на Белия дом след негов разговор по телефона с германския канцлер Ангела Меркел. Обама е заявил, че ситуацията в Източна Украйна буди тревога.

"Проруски сепаратисти, очевидно с подкрепата на Москва, продължават да водят организирана кампания на саботаж...

Проверяват зарзавата по пазарите основно по документи

Вносните зеленчуци се изследват още на границата


Лятото ще е дъждовно до юли, после топло и сухо

В дългосрочните метеорологични прогнози времето не дава признаци за крайности. Или поне засега брутални сценарии не се очакват.

Прогностичните модели за 2014-а за България сочат по-дъждовен април, май и първата половина на юни и време като за море до края на лятото. През оставащите седмици от пролетта ще се задържи сравнително топло, но дъждовно.

Ще продължи в тези рамки докъм средата на лятото, а през юли и целия август ще е топло и сухо. Това е дългосрочната прогноза според синоптика Петър Янков, съобщава в. "24 часа". За толкова напред в календара е рисковано да се правят изчисления, но анализ на моделите на големите климатични офиси засега дава основание точно за такава прогноза, обясни експертът.

Топло и влажно време са рай за размножаване на комари и кърлежи. Ако общините не пръскат редовно, популациите ще се размножат мощно. Подобно на сегашното краткотрайно захлаждане ще има и през идните сряда-четвъртък. В най-студените дни на Страстната седмица температурите ще са 12-17 градуса, но бързо ще започнат да се повишават отново. Процесът ще е почти идентичен с времето от днес до Цветница - бързо застудяване и постепенно затопляне.

Веднага след Великден обаче България и особено западните райони ще влязат в мокър период. Валежите ще преизпълнят нормата за април с 50%, смята Янков. Той очаква продължителни и интензивни дъждове да има и през май. Тогава е възможно да вали близо двойно повече от обичайното за това време на годината. По-обилни ще са количествата в Западна България и в планините. Като цяло около абитуриентските балове времето няма да е по-студено от традиционното за месеца.

През май по Черноморието ще е по-хладно, отколкото във вътрешността на страната, но за компенсация на хората там по-рядко ще им се налага да излизат с чадър.

Ако разделим вертикално страната на две, средните температури за месеца ще са 24-29 градуса в западната част и 21-27 за източните райони, предвижда метеорологът. Тенденцията за по-интензивни валежи ще се задържи и през първата половина на юни. Преваляванията ще са типично летни, често и с градушки. След 15-и се очаква да започне по-сух период в цялата страна.

Юли обикновено е най-топлият у нас, макар че през последното десетилетие има и изключения, при които август леко изпреварва като краен резултат. По-чести ще са валежите само в планините и особено в Рило-Родопския масив. Като отпускарско предупреждение звучи и прогнозата за дъждовно лято и по Западното Средиземноморие. Докато в Централна и Северна Европа ще се радват на типично топло време, обясни Петър Янков.

Метеорологът смята, че и там, и у нас са възможни и дни с екстремни явления, които през последните 10 г. зачестяват. Опасните ефекти от изменението на климата вече се усещат на всички континенти и повечето държави не са подготвени за рисковете, се казва в доклад отпреди няколко дни на Организацията на обединените нации. Тя препоръчва на правителствата да вложат усилия в мерки срещу бързото затопляне на планетата.

Япония се завръща към ядрената енергия

Целта е понижаване на зависимостта от външните енергийни доставки, които в условията на поевтиняваща йена тежат върху икономиката


Сменяме доставчиците на ток и газ, ако променят цените

Крайните битови потребители на ток и газ ще могат да едностранно прекратяват договорите си с доставчици, ако последните въведат нови общи условия или...

Сменяме доставчиците на ток и газ, ако променят цените

Крайните битови потребители на ток и газ ще могат да едностранно прекратяват договорите си с доставчици, ако последните въведат нови общи условия или...

Световен ден за борба с Паркинсон

На 11 април ежегодно се отбелязва Световният ден за борба с Паркинсон. Тази година тежко болните пациенти с Паркинсон в България вече се радват на възможностите за пълноценен живот, които най-съвременните методи на терапия им дават.

Путин заплаши, че ще спре газа

Коментар на западните медии за кризата с Украйна


Пътят от София до морето се удължава поне с 1 час

Второ лято от София до Бургас ще може да се пътува изцяло по магистрала. Изминаването на 360 км по “Тракия” обаче и тази година ще отнема повече от обещаваните 3 часа (с разрешената максимална скорост от 130 до 140 км в час за някои участъци и без да се спира). През лятото по старата част на аутобана ще има поне 5 участъка в ремонти и там Второ лято от София до Бургас ще може да се пътува изцяло по магистрала. Изминаването на 360 км по “Тракия” обаче и тази година ще отнема повече от обещаваните 3 часа (с разрешената максимална скорост от 130 до 140 км в час за някои участъци и без да се спира). През лятото по старата част на аутобана ще има поне 5 участъка в ремонти и там

ЕРП си "спестили" търгове за 11 млн. лв.

Две от енергоразпределителните предприятия (ЕРП) - ЕВН и “Енерго про”, са направили нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) за над 11 млн. лв. през 2013 г. Става дума или за непроведени търгове, въпреки че по закон това е трябвало да се направи, или за неоснователно проведени конкурси. Това става ясно от справката на Агенцията за Две от енергоразпределителните предприятия (ЕРП) - ЕВН и “Енерго про”, са направили нарушения на Закона за обществените поръчки (ЗОП) за над 11 млн. лв. през 2013 г. Става дума или за непроведени търгове, въпреки че по закон това е трябвало да се направи, или за неоснователно проведени конкурси. Това става ясно от справката на Агенцията за

Димитър Аврамов: Българинът е оптимист - вярва в Брюксел, не и в София

Ние сме една от еврооптимистичните нации поради много причини. Едната е, че дългият посткомунистически преход е убедил хората, че няма друга алтернатива извън европейското сътрудничество в рамките на ЕС.

Другата е, че вярваме повече в европейските институции, отколкото в националните. Това, разбира се, е тъжен повод, с който не трябва да се хвалим, но е факт. Липсата на доверие към родните ни институции засилва очакванията, че европейските институции ще окажат натиск върху българските институции да има по-справедлив ред, що се отнася до икономическата конкуренция, разпределение на бюджета, изобщо до спазване на закона. Това са основните фактори, които карат българина да харесва ЕС и да бъде еврооптимист.

От Европа никой не ни размахва пръст. Но ние сме особен народ, много сме обидчиви. Като ни казват, че нещо не сме свършили както трябва, ние вместо да се мотивираме и да разберем, че има определени стандарти, които са валидни във всяка една сфера на дейност, ние вместо да работим здраво за постигане на тези стандарти, заставаме в ролята на обидено дете. Не мисля, че европейските политици могат да бъдат упреквани за каквото и да е било. Ако трябва да си говорим честно – България работи здраво за европейското семейство, покри критериите, но имаше и политическо решение по отношение на България. Ние трябва да харесваме европейските институции, не трябва да възприемаме негативно критиките, които идват от Брюксел. Те не са за българските граждани, те са за липсата на усилия от страна на хората в институциите, от страна на политиците. Най-добрият партньор на българското общество все още е Брюксел. За съжаление, защото нашите институции би трябвало да са по-добър партньор на гражданите.

На тези избори ние избираме хора, които ще участват в политиката на обединена Европа. Не избираме хора, които ще представляват България. Националните ни позиции се отстояват от правителството в София и от хората, които са избрани и служат на обществото тук в София. Европейските ни депутати могат да бъдат активни и адекватни в ЕС по отношение на формирането на общоевропейските позиции, на общоевропейските политики. Трябва да прилагаме концепция на български национален интерес, ако са способни да го правят. А за това трябва да имаме концепция у нас кой е националният интерес за страната и кое е най-важно за България в икономическата сфера. Такъв консенсус не виждаме. На предстоящите европейски избори се гледа изцяло като на тест за това дали ще има нови парламентарни и кога ще има. Не се гледа рационално с оглед перспективата и възможностите, които дават европейските избори за засилването на влиянието на България в Европейския парламент. Това не е толкова добре, но, ако погледнем в други страни, и там европейските избори са част от националния политически дневен ред.

Надявам се в предстоящата кампания да има нотка на оптимизъм и конструктивизъм. Иначе хората ще се чувстват отблъснати и пред урните ще се явят по-малко българи. Приемането на дебата като част от дребната ни всекидневна политическа свада, от дребната интрига кой политически председател ще падне, кой ще си спечели още няколко години лесен живот в някое политическо ръководство или в някоя институция. Всичко това принизява европейските избори, прави ги по-безинтересни.

Имам привилегията да съм еднакво отдалечен от всички партии и затова не ги коментирам поотделно, особено тези, които са около бариерата. Виждам, че нарастват изкушенията на анализатори и коментатори да казват кой ще влезе и кой няма. Искам да припомня, че кой минава бариерата и кой не, решават хората в изборния ден. Факт е, че има няколко партии около бариерата и социологическите агенции дават различни сценарии дали тези формации ще влязат или не. Аз отговорно съзнавам, че всяко бутане на тези партии – дали в едната или другата посока, колкото и обективно да е, може да повлияе. Много зависи от партиите, които са на изборната бариера е много важно как те ще комуникират с потенциалните си избиратели и с хората, които ги харесват. Много е възможно всички на изборната бариера да останат под нея. Изводът тогава ще е, че не са комуникирали добре с хората. Ако се обърнем към предишни избори, ще видим, че големите скандали и разкъсването на дневния ред преди изборите, обикновено накланят везните към големите партии. Имам подозрение, че е възможно на тези избори някоя от големите партии да си реализира такъв сценарий и да се опита да изиграе политически ход, при който някакъв скандал или обвинение да поляризира вота. Този сценарий е лош за всички на изборната бариера и облагодетелства трите сигурни партии. Така че малките партии или формации изобщо не трябва да се отпускат, те трябва много здраво да работят през последния месец. Иначе абсолютно е възможно те да останат без представители в ЕС.

Слънчев бряг избира нови шефове в разгара на туристическия сезон

/КРОСС/ Общо събрание на акционерите на "Слънчев бряг" АД е насрочено за 23 юни. Дневният ред за него включвал както избор на нов Съвет на директорите, така й задължителния отчет, което акционерното дружество трябва да прави пред акционерите си веднъж годишно. Така напрактика подготовката за летен сезон 2014 ще бъде осъществена от стария борд. Проведохме заседание в началото на седмицата, правилата за провеждане на атракцията бар-кроул, за достъпа до зона изток и за паркирането остават същите като м.г., каза изпълнителният директор Златко Димитров, цитиран от в. “24 часа”. Все още не е съвсем ясно дали и след провеждането на събранието през юни той ще оваканти поста си, тъй като отново може да се появи проблем с вписването на новите членове. В момомента има висящо дело по жалба на един от миноритарните акционери - Стойчо Малаков, в която се оспорва законността на проведеното на 23 декември Общо събрание. Би трябвало ново събрание да се насрочи едва след приключването на делото, иначе в един момент можем да се окажем с два законно избрани борда, коментира представителя на Малаков - адвокат Веселина Василева. Директорският съвет, който ще се гласува на 23 юни, отново е в състав Йордан Георгиев, Румен Кулев, Васелен Маринов, Светлодара Петрова и Таня Власиаду.

Задръстване по "Цариградско шосе" в посока Пловдив

/КРОСС/ Задръстването по "Цариградско шосе" в посока Пловдив започва малко след моста над "Алея Яворов" и продължава до кръговото на 4-ти километър, където в момента тече трескаво ремонт на платно в посока Пловдив и движението се отклонява в насрещното. Част от автомобилистите се опитват да избегнат задръстването през обиколни маршрути през кв. Изток, но въпреки усилията стигат до ул. Тинтява или ул. Самоков, зависи в коя от двете части на квартала се движат където ги посреща огромна колона коли до КАТ София или колоната коли на завоя под моста на 4-ти километър. Причина за задръстването е започналата рехабилитация на бул. "Цариградско шосе" по мостовото съоръжение над бул. "Д-р Г. М. Димитров". Не може да се отрече, че работниците, които не са никак малко чевръсто връзват арматура и сглабят кофражи и са почти готови за изливане на бетона.   

Facebook отделя чата в самостоятелно мобилно приложение


Facebook започва да изпраща уведомления на потребителите, че скоро няма да могат да използват основното мобилно приложение на социалната мрежа за чат. Вместо това те ще трябва да изтеглят и самостоятелното приложение Facebook Messenger, за да използват чата, съобщава специализираният блог TechCrunch.

Промяната важи за версиите на Facebook за iOS и Android, като постепенно може да обхване и останалите платформи. Решението на компанията е част от стратегията й да създаде голяма гама от...

Европейският шампион Иван Марков: Бях готов и за световен рекорд

Българските щангисти изкачиха връх на европейско, какъвто не бяха покорявали от 10 години - спечелиха 2 титли, 1 сребърен и два бронзови медала. Трети станаха Мая Иванова (53 кг) и Стоян Енев (62), сребърно отличие взе Милка Манева (69), а шампиони са Ивайло Филев (62) и Иван Марков (85). С първата си титла в кариерата бургазлията Марков се утвърди Българските щангисти изкачиха връх на европейско, какъвто не бяха покорявали от 10 години - спечелиха 2 титли, 1 сребърен и два бронзови медала. Трети станаха Мая Иванова (53 кг) и Стоян Енев (62), сребърно отличие взе Милка Манева (69), а шампиони са Ивайло Филев (62) и Иван Марков (85). С първата си титла в кариерата бургазлията Марков се утвърди

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване