Таня Андреева: "Пироговчетата" ще са 11, държавата ще плаща

Искаше ми се да направя така, че лимитите на болниците да отпаднат и да няма върнати пациенти. За съжаление това е невъзможно при сега действащата нормативна уредба и дефицита на НЗОК. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева по bTV.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4, Искаше ми се да направя така, че лимитите на болниците да отпаднат и да няма върнати пациенти. За съжаление това е невъзможно при сега действащата нормативна уредба и дефицита на НЗОК. Това каза министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева по bTV. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,

Райони без вода днес във Варна

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария днес без вода ще са абонатите следните места: - абонатите около ул."Орел" в кв."Аспарухово" от 10 часа до 14 часа; - част от ж.к."Победа" в района на ул.

Членовете на ЦИК ще бъдат 18

Парламентът прие окончателно промените в Изборния кодекс


Борисов: Незабавни избори 2 в 1, държавата вече няма парламент

Незабавни избори 2 в 1. Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази държава. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Фокус.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
 „Незабавни предсрочни избори 2 в 1. Незабавни избори 2 в 1. Държавата вече няма парламент, тресе се, буксува. Само лошо може да се случи в тази държава. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, съобщи Фокус. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Незабавни предсрочни избори 2 в 1.

26 катастрофи във Варна за денонощие

26 катастрофи са регистрирани на територията на Варна за последните 24 часа, съобщават от полицията. При инцидентите няма пострадали. Нанесени са материални щети по автомобилите.

Няма да се връщат пациенти, чакащи за операции, увери здравният министър

Оказало се невъзможно да изпълни обещанието си за отпадането на лимитите в извънболничната помощ, т.е. да няма върнат пациент в случай, в който той има нужда, по две основни причини

Пътешествие в света на книгите предложиха на втория ден на Салона на изкуствата

Драматизации, срещи с писатели и четения пренесоха любителите на словото в чудния свят на книгите.

Вълнуващо приключение в чудния свят на книгите предложи на почитателите на литературата вторият ден от Пролетния салон на изкуствата в Перник. Драматизации, срещи с писатели и четения наситиха деня и превърнаха Двореца на културата в истински дом на книгата, съобщиха от Двореца на културата за ZaPernik.com.

В уютна и стилна обстановка многобройните приятели на изкуството на словото се докоснаха до любимите си книги, срещнаха се с обичани и популярни...

Продължава

Обява за работа

Здравница Санмарина (бившият център Св. Георги ) в Поморие търси да назначи за целогодишна работа:

-сервитьори;

-готвачи;

-охрана;

-поддръжка хотел

Справка на място или на тел.0596 5 35 45: 0893438648

Няма да има нулева година в усвояването на европари

Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова успокои, че няма да има нулева година в усвояването на европари. Тя подчерта, че...

Майка на две деца потъна вдън земя

48-годишната Стоянка Дудекова от Карлово не е отишла и на работа. Полицаите, сигнализирани от близките на жената, отишли в завода, в който работи, но колегите й заявили, че не са я виждали. Не е била и на спирката, където всеки ден чака автобуса за работа.

Обама призовава Европа да наложи нови санкции на Русия

/КРОСС/ В телефонен разговор с Ангела Меркел, американският президент Барак Обама призова да бъдат наложени нови санкции на Русия, съобщи ИНТЕРФАКС.Двамата държавни глави обсъдили и въпросите, свързани с подготовката на четиристранната среща във връзка с обстановката в Украйна, която може да се състои още идната седмица.Президентът Обама призова канцлера на Германия Ангела Меркел, Европа да бъде готова към въвеждането на нови санкции срещу Руската Федерация. Той подчерта, че САЩ и Европа трябва да бъдат подготвени за ответен удар на новата ескалация от страна на Русия с допълнителни санкции. Напомняме, че срещата във формата Русия - Украйна - САЩ - ЕС, може да се състои на 17 април в Женева. Лидерите на страните участнички вече са потвърдили участието си. При това, Русия настоява, в преговорите да участват и лидерите на административните окръзи в Източна Украйна, където в момента продължават протестните действия на привържениците на федерализацията.До настоящия момент ЕС и САЩ са въвели персонифицирани финансови и визови санкции по отношение на редица високопоставени руски политици и бизнесмени. Европейският „черен списък" се състои от 33 фамилии, при това ЕС не изключва варианта, този списък може да се разшири до 107 фамилии. Също така, преди седмици САЩ въведе ограничителни мерки по отношение на 20 руски политика и бизнесмена, както на банка „Русия" и нейните клиенти.  

Тежка катастрофа на пътя Поморие – Слънчев бряг

Тежка катастрофа на пътя Поморие – Слънчев бряг като по чудо се размина без жертви, съобщават от полицията. На 10.04.т.г. около 09.10 ч., на околовръстния път на Поморие в посока Слънчев бряг, на регулирано с пътни знаци и маркировка кръстовище, л.а. «Форд Ескорт», с бургаска регистрация, управляван от 75- годишния С.С. от Поморие, поради неспазване на пътен знак «СТОП», отнема предимството и блъска движещия се по път с предимство от Бургас за Варна л.а. «Тойота Авенсис», със софийска регистрация, управляван от 35 годишната И.З. от София. От удара «Тойтата» навлиза частично в лентата за насрещно движение и се блъска почти челно с автобус «Бова», с варненска регистрация, управляван от 45 год. Я.Я. от Варна. От ПТП леко е пострадала И.З., която е прегледана в МБАЛ – Бургас и освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

Соломон Паси извади мобилния за "НАТО селфи"

Расмусен, Плевнелиев и Паси се увековечиха


Най-успешният месец в историята на BMW

През март за първи път в историята си компанията реализира повече от 200 хил. коли в рамките на един месец


Защо се стигна до разпродажбите в технологичния сектор

Моментно състояние, естествена корекция, промяна в рисковите нагласи или нов дотком балон са част от предположенията на анализаторите


Депутатите ни пак си играят с кворума

От цялата партия ГЕРБ се регистрира единствено Бойко Борисов

Куп номинации за рокдинозаврите от Б.Т.Р.

2014-та е годината на голямото завръщане на Б.Т.Р. Рокдинозаврите по нищо не отстъпват на младите и бяха класирани за 4 от статуетките на БГ радио. След 6-годишно мълчание се завръщат и с нов албум.

Хилъри Клинтън беше замерена с обувка

Бившият държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън бе замерена с обувка по време на реч в казино в Лас Вегас, съобщи Си Ен Ен. Докато се качваше на сцената, за да открие конференция относно преработката на промишлени отпадъци, жена от публиката се промъкна през охраната и опита да уцели съпругата на експрезидента, но не й достигнаха няколко сантиметра. След случката политикът се пошегува, че е по-добра на софтбол от нападателката си и заради това е успяла да се измъкне невредима.

Стефанов: ЦСКА (Москва) иска да вземе Велков, но внимават заради казуса "Барселона"


ЦСКА (Москва) има желание да привлече защитника Стефан Велков, твърди президентът на "Славия" Венцислав Стефанов. По думите му руският клуб обаче подхожда внимателно.

Велков тренира три дни с московчани, като в два от тях се включи в заниманията на мъжкия отбор. "Направиха му прегледи. Тренира два пъти с отбора, но това не значи, че е бил на проби. Те го гледат доста отдавна и искат на всяка цена да го закупят", каза Стефанов, цитиран от "Тема спорт".

Той обясни, че...

Великденски лекоатлетически крос ще се проведе във Варна

Великденски лекоатлетически крос под надслов „Великден с децата на Варна” ще се състои в Морската градина, предаде репортер Радио „Фокус” – Варна. Той ще стартира от 12.00 часа на 11 април – петък - пред сцена „Раковина” в Морската градина.

Инфлацията в Германия най-ниска от три години

Темпът на инфлацията в Германия спадна до най-ниското си ниво през март от три години.

Киелини недоволен от запалянковците на Юве

Маркизио призна, че голът му срещу Лион е бил доста късметлийски


Google пуска очилата си в САЩ в свободна продажба, но само за ден

Въпреки високата цена от 1500 долара се очаква засилен интерес към джаджата


Стреляха по Хилари Клинтън с обувка

По време на лекция в Лас Вегас бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън е била замерена с обувка от жена, пише RT. Обувката минава точно покрай главата на Хилар Клинтън и тя не пострада. В отговор на атаката Хилари вкара своето чувство за хумор в действие.   Полицията арестува жената хвърлила обувката.    Тук може да се види видеото.  <iframe width="640" height="360" src="//www.youtube.com/embed/16T6UJW5oWY?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>    

Расмусен: За мен е привилегия да работя с България в НАТО

НАТО промени България и целия ни регион към по-добро, заяви президентът Росен Плевнелиев


Следете внимателно делото срещу Сидеров, съветват от ГЕРБ

Красимир Велчев: Бареков да каже дали подкрепя правителството или не


Да си купиш апартамента на съседа

Заможните собственици на жилища в Лондон търсят начини за разширяване на апартаментите си


Почина мъжът, открит с инсулт от проститутки край Благоевград

68-годишният мъж, открит с инсулт от трите жрици на любовта на главен път Е-79 край Благоевград тази нощ почина в реанимацията на МБАЛ.
В 14.20 часа в сряда Р.А. от село край Благоевград бе открит в безпомощно състояние от една от трите проститутки, обслужващи клиенти на разклона за село Бараково, на 5 км след Благоевград в посока Дупница. 68-годишният мъж, открит с инсулт от трите жрици на любовта на главен път Е-79 край Благоевград тази нощ почина в реанимацията на МБАЛ. В 14.20 часа в сряда Р.А. от село край Благоевград бе открит в безпомощно състояние от една от трите проститутки, обслужващи клиенти на разклона за село Бараково, на 5 км след Благоевград в посока Дупница.

Мумифицирана певица е звездата в нова изложба в Лондон


Певица е звездата в нова изложба на мумии в Британския музей, за която са били използвани модерни медицински скенери, които да изследват осем мумифицрани тела и да открият как са изглеждали приживе, как са живяли и какво е причинило смъртта им, разказва "Ройтерс".

Технологията е помогнала на изследователите да погледнат отвъд ковчезите, във вътрешността на мумиите, които никога не са били отваряни. Така са направили снимки на амулетите им, както и на статуите, затворени заедно с...

Гуардиола издаде защо Меси бе слаб срещу Атлетико

Звездата на Барселона Лео Меси разочарова феновете си със слабото си представяне в мача реванш с Атлетико (Мадрид) в Шампионска лига, загубен с 0:1. Аржентинецът пробяга само 6.8 км., като това е само...

Първа сонда за проучване за шистов газ е била издигната в източната част на Румъния

Първа сонда за проучване за шистов газ е била издигната в периметъра на компанията Шеврон между румънските селища Силищя и Пунджещ в източната част на Румъния, предаде агенция Аджерпрес. Според предс...

Св. свещеномъченик Антипа, епископ на Пергам Асийски

Гонението срещу християните започнало още през първите години от живота на Църквата. Най-напред те били преследвани, мъчени и убивани от неповярвалите юдеи, след това от езическите тълпи, а от втората...

Тежка катастрофа с пострадали на метри от полицията в Ямбол

През вчерашния ден в града е възникнало тежко ПТП, след което има и пострадали. Около 13:30 часа, на кръстовището на ул. &bdquo;Преслав&ldquo; с ул. &bdquo;5-ти януари&ldquo;, е възн...

Сидеров награди Расмусен с тиквен медал

Венецът на протеста на "Атака" срещу визитата на генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен се оказа тиквен медал. Отличието беше закачено пред президентството лично от лидера на "...

Блатер: Бразилия ще е готова за Мондиал 2014

Президентът на ФИФА Сеп Блатер успокои феновете на най-великата игра &ndash; футбола, че Бразилия ще бъде готова да посрещне световното първенство на 12 юни. Такова обещание той е получил в послед...

Получаваме газ по "Южен поток" по-рано

Страната ни ще може да се сдобие с газ по "Южен поток" веднага щом първата от общо 4 паралелни тръби на газопровода свърже Варна и Анапа по дъното на...

Появата на Пеевски в ЕП ще е подигравка към българите

Евентуалното влизане на Делян Пеевски в Европейския парламент (ЕП) ще е подигравка към българите, смята водачът на листата на АБВ Ивайло Калфин. Според него ако това се случи, то ДПС ще има много тежки проблеми със семейството на либералите. Това заяви Калфин пред Нова телевизия. В последните дни неуспелият шеф на ДАНС Делян Пеевски беше номиниран от няколко структури на ДПС в страната за водач на листата на партията на Ахмед Доган. Стартът беше даден от Кърджали, ключов град за движението. Зам.-председателят на парламента Алиосман Имамов потвърди, че той ще бъде на едно от трите избираеми места в листата на ДПС. Това предизвика подновяване на протестите в страната и остри изказвания на редица политически лидери. В същото време Пеевски пази мълчание по въпроса. "Появата на господин Делян Пеевски в ЕП, след като знаем, че включително последния доклад на Европейската комисията, без да му споменава името, много на широко се занимаваше с него, означава две неща. Най-малкото аз очаквам ДПС да има много тежки проблеми със семейството на либералите. Не си представям как ще седне господин Пеевски в семейството на европейските либерали. И на второ място, това мисля, че е подигравка към българите", каза Калфин. "Виждам, че има един ентусиазъм в структурите на ДПС напоследък за неговото номиниране и издигане. Това не прави никаква услуга на ДПС. Кандидатуирането му за мен е скандално, защото той е един от хората, които предизвикаха масови протести в България и то с назначението му на най-неподходящото място", допълни Калфин. През юни 2013 г. Пеевски беше избран за шеф на ДАНС след законови промени, така че да отговорят на неговия профил. Това доведе до масови протести срещу задкулисието в българската политика. "Готов съм да се боря с господин Делян Пеевски, даже много ми е интересно да обсъждам европейски теми с него, той вероятно ги познава много добре", добави бившият външен министър по времето на тройната коалиция и настоящ евродепутат от БСП Калфин. "Имаше една много спонтанна реакция след неговото назначение и до там бяха всъщност и успешните протести, доколкото управляващите се отказаха от тази безумна идея – да го сложат за ръководител на ДАНС", каза още Калфин. Относно предстоящите избори и това дали са вътрешни или европейски Ивайло Калфин каза: "Това, което правим и за това участваме в това състезание е действително да се обявим против статуквото и аз бих казал против начина, по който в момента виждаме левицата да управлява. Ние затова сме се борили сума време и не може да има този вид управление и това, което се случва в момента да се свързва с лявата алтернатива, просто е абсурдно". "Залогът е голям. Като пътуваме из страната непрекъснато имаме изключително голям интерес към нас, което вече е залог след това за добра подкрепа”, заключи водачът на листата на АБВ за евроизборите Ивайло Калфин.

Доверието в гръцките облигации се пренесе и в останалата част от континента

Според експерти доверието в Гърция е и сигнал за доверие в политиките на Европа и в частност на Европейската централна банка


Ръст от 231% на електронните книги през миналата година

/КРОСС/ С 231% повече са продадените електронни книги през 2013 г. спрямо предходната. Броят им от началото на тази година също продължава да расте. Това показва статистиката на водещия сайт за електронни книги на български - biblio.bg. Знаем ли достатъчно за съвременния формат на книгата - електронният? Какво е актуалното състояние на пазара на електронни книги в България? Как най-лесно и защо да издадем електронна книга? Какви са новостите при електронното публикуване? Самопубликуването – имаме ли достатъчно информация по тази тема?  На такива и други въпроси ще ни отговорят на първата по рода си конференция Digital Biblio Tehnologies, която ще се проведе на 11 април във Френския културен център на площад Славейков. Организатори са Библио.бг в партньорство с издателство Колибри – две от водещите организации на пазара на електронни книги в България. Събитието ще бъде отворено за участници от издателския бранш, автори, блогъри, специалисти от Интернет медии, инвеститори, разработчици, студенти и специализанти, както и за всички с интерес към алтернативни и нови технологични методи за издаване и разпространение на книги и периодични издания. Водещи специалисти от издателския и технологичния бранш ще бъдат лектори и ще споделят своя опит и добри практики. Част от лекторите са Жаклин Вагенщайн, Александър Петров, Жюстин Томс, Алекс Ненов и Мая Манчева

Опасна намеса на кредитния пазар

В модерните общества, базирани на индивидуални права, свобода на сдружаване и пазарна конкуренция, държавата се намесва в стопанския живот само когато докаже наличието на т.нар. пазарен провал. С други думи инициаторите на всяка забрана, регулация или ограничение трябва да демонстрират, че взаимоотношенията между пазарните играчи не могат В модерните общества, базирани на индивидуални права, свобода на сдружаване и пазарна конкуренция, държавата се намесва в стопанския живот само когато докаже наличието на т.нар. пазарен провал. С други думи инициаторите на всяка забрана, регулация или ограничение трябва да демонстрират, че взаимоотношенията между пазарните играчи не могат

Плевнелиев ще награди Расмусен с орден „Стара планина“ I степен

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен е на посещение в България. В рамките на визитата си у нас той ще проведе серия от срещи с представители на властта. „Визитата на генералният секретар на НАТО не е извънредна. Тя е планирана по повод 10-годишнината от приемането на България в Алианса, както и заради края на мандата на Расмусен, който предава поста през септември", увери външният министър Кристиан Вигенин в сряда.

АНС отказа достъп на Ангела Меркел до нейния файл

/КРОСС/ Правителството на САЩ отказа да даде достъп на Ангела Меркел до нейния файл с разработка в АНС, като отговори твърде формално на въпросите на Германия за своята дейност по наблюдение в страната. Това допълнително покачи залозите преди решаваща визита на германския канцлер във Вашингтон, пише The Guardian. Меркел ще се срещне с Барак Обама след три седмици, като това е първата и визита в столицата на САЩ, след като изтекли документи от Едуард Сноудън разкриха, че АНС е подслушвало телефона и. Срещата лице в лице между двамата световни лидери е била замислена като опит да излекува раните публично след скандала, но Германия остава разочарована от отказа на Белия дом да излезе чист за своите разузнавателни дейности в страната.   

Членове на Революционна борба стоят зад бомбата в Атина

Символиката на целта, начина на действие на терористите и видът на използваните експлозиви показват директна връзка с действия на членове на групировката, твърдят гръцки антитерористи.

прочети повече

Уловиха пак сигнали от изчезналия самолет

Този път сигналите били прихванати от самолет, участващ в диренето на останки от самолета Боинг777, който изчезна на 8 март с 239 души на борда.

СБ: Икономическият растеж не е достатъчен, за да сложи край на бедността

Президентът на Световната банка Джим Йон Ким призова развиващите се държави да преразпределят повече ресурси за крайно бедните


Листата на чакащите е нормална практика по света, посочи здравният министър


Листата на чакащите за хоспитализация е нормална практика по света, това е възможност да се прогнозират и контролират разходите, каза днес по Би Ти Ви здравният министър д-р Таня Андреева. Като недостатък в сегашната система на работа тя посочи фактът, че лечебните заведения оказват пълен обем изследвания на постъпилите за диагностика и лечение, а здравната вноска покрива само част от тях.

В отговор на въпрос д-р Андреев каза, че се надява тази година да не се стигне до връщане на...

Втори ден: Парламентът буксува без кворум

Парламентът отново не можа да започне на време заради липса на кворум.

Таня Андреева: НЗОК не се управлява от министъра на здравеопазването

/КРОСС/ Здравният министър д-р Таня Андреева каза в сутрешния блок на BTV „Тази сутрин”, че в световен мащаб, листите на чакащите в лечебните заведения са една обичайна практика. НЗОК не се управлява от министъра на Здравеопазването, той има всъщност много малко правомощия в оперативната работа на касата, допълни тя. Д-р Андреева се обоснова по нашумелият напоследък казус с частната болница във Видин, че лечебното заведение не е даден лиценз, защото то не отговаря на всички нормативи по закон. По отношение на новият списък с лекарства за Спешна помощ, министър Андреева каза, че има предписание от Медицински одит списъкът с лекарства, с които работят в Спешна помощ да бъде подновен, защото е изключително остарял и в него има медикаменти, които вече не се произвеждат. Андреева признава, че има идея в България да бъдат основани болнични комплекси, на територията на съществуващи вече такива, които ще бъдат използвани за спешни случаи – при инсулти, инфаркти, тежки изгаряния и ПТП-та и в рамките на 100 км. ще има такива лечебни заведения. На въпрос на зрител, д-р Андреева отговори, че не смята, че в България се доставя некачествено медицинско обслужване, като уточни, че страната ни работи по стандарти, които са международно приети. Ще подема инициативата за междуведомствена работна група между министерствата, за да се прецени кои държавни служители могат и трябва да плащат сами здравните си осигуровки, завърши здравният министър.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване