Остава дъждовно, затопля се от събота

През нощта валежите ще обхванат и Източна България. Утре времето ще се задържи облачно и дъждовно. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 10°, максимални от 6°-8° в западните до 14°-15° в югоизточните райони. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.
В петък повече ще са валежите в западната половина на През нощта валежите ще обхванат и Източна България. Утре времето ще се задържи облачно и дъждовно. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието до 10°, максимални от 6°-8° в западните до 14°-15° в югоизточните райони. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус. В петък повече ще са валежите в западната половина на

Внесоха обвинителния акт в спецсъда срещу "Килърите 3"

Групата е обвинена за поръчкови убийства, разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора

Овчаров: Единственото правилно решение за АЕЦ "Белене" е извън арбитража

Единственото правилно решение за АЕЦ "Белене" е извън арбитража - чрез преговори, на които да бъдат намерени интересите и на едната, и на другата...

Роботът, издирващ изчезналия самолет, за пръв път изпълни изцяло задачата си

Подводният робот, който проучва дъното на Индийския океан в търсене на черните кутии и на отломките от малайзийския самолет, изчезнал на 8 март, за пръв път изпълни изцяло задачата си, предаде Франс прес. Проучването на зоната ще приключи за една седмица, каза австралийският премиер Тони Абът. Машината проучва район от океана, разположен на 2170 километра северозападно от западния австралийски град Пърт. Двете предишни спускания на робота не дадоха резултат, защото бяха съкратени - първото заради дълбочината на обследвания участък, за която роботът не е пригоден, а второто по неуточнени технически причини. В нощта на сряда срещу четвъртък роботът е успял да изпълни изцяло мисията си и се подготвя за ново спускане. Зоната, в която работи апаратът, е определена след засичането на сигнали, наподобяващи тези на предавателите на черните кутии на малайзийския самолет. Австралийският премиер поясни, че ако едноседмичната мисия на робота не даде никакви резултати, ще се мисли за следваща фаза в работата му. След всяко потапяне на робота данните, регистрирани от сонара на апарата, който има формата на петметрово торпедо, се събират на борда на австралийския кораб "Оушън шийлд" и там се анализират, за да се види дали е засечено нещо необичайно на морското дъно. Роботът може да се спуска на не повече от 4500 метра и експертите мислеха, че зоната, в която работи машината, не е по-дълбока, но се оказа, че на определени места дълбочината превишава капацитета на уреда.

Скандалът с личните данни - голяма неразбория!

И Папазов учуден, че ЕГН-то му е в подписка на партия


Южен поток - жертва на предизборните битки, според депутат

България има нужда и от АЕЦ Белене, и от още два, а не един, блока в АЕЦ Козлодуй, коментира депутатът Явор Куюмджиев


Очаква се сериозен ръст на туристите от Молдова във Варна и по Северното Черноморие

„Варна е приоритет за това правителство и днешната среща доказва това.” Това заяви областният управител на Варна Иван Великов при откриването на работна среща на министъра на външните работи Кристиан Вигенин с представители на туристическия бранш от Варна.

Спецпрокуратурата внесе в съда делото "Килърите 3"

Специализираната прокуратура внесе в съда делото срещу т.нар. група за мокри поръчки "Килърите 3", известна още и като "пернишките килъри". Нейните членове за обвинени в убийства, трафик на наркотици и хора, както и лихварство.   Обвинителният акт е срещу сочените за лидери на група Васил Василев (известен като Бай Васо - баща на пернишкия подземен бос Райко Кръвта) и Милчо Петров. Участниците в групата са още Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов, Мартин Николов и Мария Василева.   Единствената жена в група е съпруга на сочения за тартор Васил Василев. Мария Василева е обвинена в незаконно притежание на огнестрелно оръжие.   Бащата на Райко Кръвта ще отговаря още за подбуждане към умишлено убийство на Теодор Неофитов и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие. За извършител на убийството се сочи Милчо Петров.   На Борислав Николов е повдигнато обвинение за незаконно притежавани устройства за подслушване. У него са намерени дигитален часовник със скрити микрофон и камера, както и дигитална химикалка с камуфлирана видеокамера.   Акцията по задържането на голяма част от сочените за членове на "Килърите 3" бе проведена в средата на август миналата година. Според обвинението групата е действала от 2004 г. до 16 август 2013 г. в Перник, Радомир и София.   Малко след провеждането на операцията главният секретар на МВР Светлозар Лазаров създаде големи очаквания, че с дейността на "Килърите 3" могат да се обяснят някои от най-шумните поръчкови убийства на Прехода.   Той обясни, че разследващите са събрали оперативни данни, че разбитата наскоро пернишка банда е съпричастна към убийството на боса на ВИС-2 и "ВАИ Холдинг" Георги Илиев. Лазаров поясни, че става дума за "данни, а не за доказателства", но не каза на широката публика каква разлика прави между двете думи.   От внесения в съда обвинителен акт се разбира, че няма ни "данни", ни "доказателства" за подобно нещо.   Задържането на голяма част от "Килърите 3" стана, след като властите откриха тленните останки Теодор Неофитов, известен като Ханс.

Париж е готов да обсъди затягане на санкциите срещу Русия

Париж не изключва възможността за затягане на санкциите срещу Русия, ако преговорите за решаване на украинската криза в Женева се провалят, заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от осведомителните агенции в четвъртък. Може да засилим санкциите, ако не се очертае никакво решение (в Женева), посочи френският държавен глава в Елисейския дворец след среща с чешкия премиер Бохуслав Соботка. Той допълни, че такова решение може да бъде взето на извънредна среща на върха на ЕС в Брюксел. Оланд подчерта, че подобно развитие няма да бъде най-желаното за Франция. По думите на Оланд решаването на кризата в Украйна трябва да бъде съпроводено със "спазване на политическия дневен ред", като това включва провеждането на президентски избори на 25 май, които трябва да осигурят "излизане от кризата". Говорейки за четиристранните преговори за кризата в Украйна, френският президент посочи, че те са възможност за диалог и по такъв начин за решение на кризисната ситуация. Женева днес е домакин на четиристранни разговори, посветени на кризата в Украйна. В разговорите участват Русия, Украйна, ЕС и САЩ, представени от руския външен министър Сергей Лавров, украинския външен министър Андрий Дешчица, дипломат номер едно на ЕС Катрин Аштън и американския държавен секретар Джон Кери.

Спецпрокуратурата внесе обвинителен акт срещу 12 от групата за "мокри поръчки", вилняла в Перник и Радомир

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 12 души за организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотици, лихварство и трафик на хора, съобщиха от прокуратурата.

Обвинителният акт е срещу Васил Василев, Милчо Петров, Борислав Николов, Иван Цветков, Йордан Костадинов, Георги Георгиев, Димитър Начков, Евгени Миленов, Марио Арнаудов, Калоян Томов, Мартин Николов и Мария Василева.

В...

Продължава

Златка Райкова захваща нов бизнес

„Няма да кажа с какво ще се занимавам, за да не предупреждавам конкуренцията", отсече Русата Златка.

Путин наклепа генералния секретар на ООН и постави въпроса за доверието

Интересен случай преди срещата на върха в Женева между ЕС, САЩ, Русия и Украйна припомни руския президент Владимир Путин. С него Путин постави своеобразно въпроса за доверието в международните отношен...

Руски дипломат пострада при катастрофа край Русе

Ранени са шофьорът му и жената, която е управлявала другия автомобил

Григор Димитров отстъпи на Ферер в Монте Карло


Най-добрият български тенисист отпадна в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло, след като загуби с 4:6, 2:6 от испанеца Давид Ферер. 

Въпреки че почти през целия мач беше равностоен като поведение, българинът допусна общо пет пробива в двата сета и отстъпи за четвърти път на един от майсторите в играта на клей.

Мачът започна добре за 14-ия в света Димитров, който успя да поведе с 2:0. Той обаче редуваше великолепни отигравания с лесни грешки и загуби...

Патриарх Неофит посети дома на отец Иван в Нови хан

На Велики Четвъртък патриарх Неофит посети дома на отец Иван в Нови Хан, за да отнесе подаръци на децата и възрастните, кои живеят там и да им предаде лично своето патриаршеско благословение, съобщиха от Светия Синод на Българската православна църква.   Негово Светейшество е пожелал на отец Иван и обитателите на дома "Здраве и напредък в добродетелния живот, душевен мир и радостно посрещане на Светлото Христово Възкресение".   Всички присъстващи са имали възможността да получат лично благословение от патриарх Неофит, който раздаде на децата и възрастните иконки на Възкресение Христово. За Великденските празници патриархът занесе в дома в Нови хан козунаци и великденски яйца.   Патриарх Неофит е разгледал сградите на дома, запознал се е с условията, при които живеят обитателите му и се е информирал за проблемите, с които се сблъсква отец Иван в своето служение.   Домакинът е разказал на Негово Светейшество за новия проект, по който работи - 52 къщи в с. Якимово, Монтанско, които отец Иван е закупил и ремонтирал, и в които е настанил бездомни, сред които майки с деца.

КЗЛД започва проверка на администраторите на лични данни за Евровота

На свое редовно заседание, проведено днес, Комисията за защита на личните данни констатира, че Централната избирателна комисия е изпълнила нормативно установените изисквания на чл. 136 от Избирателния кодекс (ИК) и е осигурила възможност всеки избирател - български гражданин, да прави справка в списъка по чл.

Реформаторите поканиха на среща Станишев, Местан и Миков

София /КРОСС/ Лидерите на Реформаторския блок изпратиха писма за срещи с председателя на БСП - Сергей Станишев, председателя на ДПС - Лютви Местан и председателя на Народното събрание - Михаил Миков. Срещата е част от серията разговори, която блокът започна с водещите политическите фактори, във връзка с кризата между България и ЕС, изискваща от страната ни извънредни решения. Реформаторският блок е силно обезпокоен от засилващите се процеси на отклоняване на България от нейния Европейски път и тласкането й в посока към Евразийския съюз. Ситуацията в Украйна става взривоопасна, а с това нарастват и рисковете за националната ни сигурност. Всичко това води до вътрешнополитическа нестабилност, задълбочава икономическа криза и обрича българския народ на бедност. В тази връзка Реформаторският блок твърдо настоява за: 1. Провеждане на предсрочни парламентарни избори, чиято дата да бъде договорена преди изборите за Европейски парламент.2. Възприемане на ясна и конструктивна позиция за българския национален интерес за кризата в Украйна.3. Ясно определяне на политическите сили по оста проевропейско или проевразийско развитие на България.4. Ясна позиция по проекта Южен поток и кризата в енергетиката. Обръщаме се към вас с предложение за провеждане на среща между председателите и представители на БСП, ДПС и Михаил Миков и на РБ, на които да се обсъдят горните въпроси и да се излезе с открити позиции по всяка от тях.  

Путин даде на Украйна месец за погасяване на газовия дълг

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин даде месец на Украйна, за да предприеме стъпки за уреждане на газовия си дълг към Москва, като заплаши, че след това ще премине към система на авансово плащане на доставките."Ще проявим търпение още един месец. Но, ако до месец няма никакво плащане, съгласно договора ще преминем към авансово плащане", заяви Путин, отговаряйки на въпроси на гражданите. Путин отбеляза, че Украйна е длъжна да плати за месец напред и Русия ще й достави толкова газ, колкото пари постъпят. По думите на президента подобна форма на разчети е много тежка: тя може да доведе до смущения в транзита на газ за европейските потребители. Президентът отбеляза, че в разговорите му със западни партньори, включително и с Германия, е заявил, че "ние не настояваме за незабавно плащане, ние разбираме трудностите на Украйна". При това Путин е помолил западните партньори да подпомогнат украинската икономика. Киев натрупа дълг от 2,2 милиарда долара заради неплатени сметки за доставения руски газ и отхвърля увеличаването на цената с 80%, което беше решено от Москва в началото на април. Преминаването към система на авансово плащане фактически ще доведе до спиране на газа за Украйна с риск за нарушаване на доставките към ЕС, както по време на газовите войни от 2006 и 2009 г

От Южен поток сами си демонтирали тръбите

Тръбите от газопровода Тръбите от газопровода "Южен поток" на територията на монтанска област са демонтирани по решение на самите експерти. Те са прибрани на съхранение в "Пристанищен комплекс"ЕАД -Лом, уточни кметът на село Медковец Венцислав Куткудейски. В края на октомври миналата година в землището между селата Пишурка и Расово,

Путин: Ще се оженя, когато намеря мъж за бившата си жена

Ще се оженя отново, когато намеря мъж за бившата си жена. Това заяви руският президент Владимир Путин в отговор на въпроса кога Русия ще види нова първа дама. Путин отговаря на въпроси на граждани в рамките на няколко часа като част от поредния традиционната „пряка линия“. „Отначало ще трябва да омъжа бившата си жена, а след това вече ще помисля и за себе си“, заяви Путин. Владимир Путин и съпругата ми Людмила обявиха официално, че са се развели през юни миналата година. Преди това двамата са разделени за повече от пет години, като това е публична тайна, но не се съобщава официално. През това време медиите пишат, че Путин има връзка с гимнастичката Алина Кабаева и дори, че тя му е родила дете. Нито Путин, нито Кабаева обаче коментират информацията в пресата.

Третият испанец в Монте Карло пребори Григор

Григор Димитров отпадна от турнира в Монте Карло.

Празник за Деня на Земята в Кметство „Изток”

Международният Ден на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея, за широка гражданска подкрепа в създаването на устойчиви екологични политики за развитие.

С подписването на Декларацията за пълномощие за живот...

Продължава

Проф. Маргарита Младенова: Духовете на времето определят театъра днес

- Г-жо Младенова, наскоро гледахме премиерата на най-новия ви спектакъл "Господин Пунтила и неговият слуга Мати" в столичния Младежки театър. Защо избрахте именно тази пиеса на театралния реформатор Бертолд Брехт?
- От много години ценя начина, по който Брехт гледа на театъра - събарянето на "четвъртата стена", обръщането на посланията на - Г-жо Младенова, наскоро гледахме премиерата на най-новия ви спектакъл "Господин Пунтила и неговият слуга Мати" в столичния Младежки театър. Защо избрахте именно тази пиеса на театралния реформатор Бертолд Брехт? - От много години ценя начина, по който Брехт гледа на театъра - събарянето на "четвъртата стена", обръщането на посланията на

Започва изграждането на два центъра за наблюдение на корабния трафик


В два нови брегови центъра за наблюдение на корабния трафик ще бъдат инвестирани 4 млн. лв., съобщи транспортният министър Данаил Папазов при посещението си във Варна, където започнаха строителните дейности.

"След миналата рекордна година за пристанище "Варна", първото тримесечие на тази година отново ни дава повод да бъдем оптимисти", каза Данаил Папазов. По думите му до средата на април дружеството е обработило около 2.5 млн. тона товари, което е с над 2 % повече от постиженията...

Американски сенатори подкрепиха пътя на Молдова към ЕС

Американските сенатори Джон Маккеин, Джон Баразо, Джон Ховън

Валутни курсове на БНБ за 22 април 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 22 април 2014 година.

Млади социалисти с раздадоха великденски яйца в ЦДГ №6 „Българче”

Членове на младежкото обединение на БСП – Перник раздадоха великденски яйца на децата във филиала на ЦДГ №6 „Българче” в кв. Изток.

Инициативата е едно изпълнено обещание на младите социалисти от началото на месец април. Станалата вече традиция акция е и продължение на вчерашната инициатива, когато те подариха великденски козунаци на хората от дома за възрастни „Св.Иван Рилски” в гр. Радомир.

„На такива празници трябва да...

Продължава

Ферер отстрани Григор Димитров от "Мастерс"-а в Монте Карло

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна в третия кръг на турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло след загуба от шестия в света Давид Ферер с 4:6, 2:6.   Ферер не даде никакви шансове на Димитров и успя да го победи за 1 час и 37 минути игра.   Той ще срещне на 1/4-финалите сънародника си Рафаел Надал, който по-рано в четвъртък отстрани италианеца Андреас Сепи.   Григор Димитров не успя да защити 180-те точки от миналата година, когато достигна до 1/4-финалите на надпреварата и отпадна именно от Надал.   С участието си тази седмица той спечели 90 точки за ранглистата и 35 775 eвро от наградния фонд.

Зависима ли е България от руския газ в краткосрочен план?

Страната ни може да разчита на Гърция за до 3 милиона кубични метра газ на ден, както и на собствен добив и натрупани резерви


Звездите в "Като две капки вода" на Великден заедно

Мая, Нети, Стефания, Неве, Деян, Павел, Иво и Къци ще съчетаят празника с подготовка за шоуто

Посегнаха и на теменужките пред Съдебната палата във Варна

След като в началото на миналата седмица 32-годишен варненец беше задържан и осъден, заради посегателството на лалетата в градинката пред общината, варненската полиция залови друг крадец на цветя. На 16 април, след полунощ, в момент на кражба на декоративни сезонни насаждения - теменужки от градинката пред сградата на Окръжен съд - Варна е установено и задържано лицето Н.

Наливат около 4 млн. в бреговите центрове във Варна и Бургас

Варна /КРОСС/ Инвестираме близо 4 млн. лв. за изграждането на два брегови центъра за наблюдение на корабния трафик във Варна и Бургас. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на официалното стартиране на строителните дейности на обекта в град Варна. На събитието присъстваха и министърът на външните работи Кристиан Вигенин, председателят на Комисията по регионална политика и местно самоуправление на Народното събрание Борислав Гуцанов, областният управител на Варна Иван Великов, кметът на Община Варна Иван Портних, генералният директор на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура" Ангел Забуртов, представители на морската общественост и др.„След миналата рекордна година за пристанище Варна, първото тримесечие на тази година отново ни дава повод да бъдем оптимисти", каза Данаил Папазов. По думите му до средата на месец април дружеството е обработило около 2,5 млн. тона товари, което е с над 2 % повече от постиженията през същия период на предходната година. „Резултатите показват, че всяка инвестиция в пристанище Варна е обоснована", заяви министърът и допълни, че в момента се работи по проекта за възстановяване на проектните дълбочини на пристанище Варна и за обновяване на пристанищната техника.Строителството на двата брегови центъра трябва да приключи до края на тази година

ГЕРБ обяви цялата си евролиста

Двама депутати повече от БСП в Европарламента е целта на ГЕРБ на предстоящите избори. Това обяви пред журналисти председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов след като представи официално 17-членната листа на партията за евровота.

„Хубав ден Великден” – празник на открито в Кметство Изток

На 21 април от 17.00 ч. на Центъра за отдих на открито, жителите и гостите на кварталите „Мошино” и „Изток” ще се съберат, за да се поздравят с най-светлия християнски празник Великден. Кметът на Кметство „Изток”- Ивайло Иванов, ще поздрави своите съграждани, като отправи пожелания за здраве, късмет и доброта, за възраждане на вечните християнски добродетели – любов, трудолюбие и милосърдие.

Както повелява традицията на този празник всички...

Продължава

Ферер изрита Гришо от турнира в Монте Карло

/КРОСС/ Давид Ферер отстрани Григор Димитров от турнира от сериите „Мастърс" в Монте Карло с награден фонд от 2.8 милиона евро. Испанецът се наложи над хасковлията с 6:4, 6:2.На четвъртфинала Ферер ще се изправи срещу сънародника си Рафаел Надал.    

Скандалната "Чистота-Искър" незаконно давала поръчки на замесен с "Кокаиновите крале"

Станалата през последните седмици любима тема на управляващите – за разпънатия чадър над трафика на кокаин по времето на ГЕРБ, за пореден път бе продължена в четвъртък от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той обяви, че скандалното общинско дружество "Чистота-Искър" в миналото е заобикаляло Закона за обществените поръчки, наемайки като подизпълнител при извозването на бали с боклук фирма на Матей Боев, нашумял през 2012 г. с ареста си по време на акцията "Кокаинови крале". Боев, чиято съпруга Милена е бивш съдружник на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, бе искан през 2012 г. от италианските власти по подозрения, че е осъществявал връзката между заключения тогава Евелин Банев-Брендо и местната мафия. Темата стана особено популярна през последните седмици, след като френските власти по сигнал на родното МВР заловиха през февруари 1.4 тона кокаин, скрит в гуми, превозвани на кораб за рали "Дакар". Същия ден от силовото ведомство контролирано спуснаха информацията, че в рамките на международната акция се обискират имоти на Алексиев, който е редовен участник в автомобилното състезание. Оттогава досега името на общинския съветник от ГЕРБ редовно е коментирано в парламента в контекста на евентуалното му участие в трафик на кокаин от Латинска Америка към Европа, въпреки че и до момента Алексиев няма повдигнати обвинения. Името му обаче се появи в справка на ДАНС, огласена в медиите, от която ставаше ясно, че службите са проследявали контактите му. Ръководството на МВР пък на два пъти бе изслушвано по този повод парламента – първо във вътрешната комисия миналата седмица, а след това и на извънредно закрито заседание на депутатите във вторник. Междувременно Светлозар Лазаров за пореден път "подгря" политическата дискусия по темата, обявявайки лаконично пред ТВ7, че замесени с "кокаиновите крале" са се облагодетелствали с публични средства от Столичната община, без да се впуска в подробности. Продължавайки серията си от разкрития на принципа – на час по лъжичка, главсекът обяви в четвъртък пред журналисти, че е визирал именно фирмата на Матей Боев "Шик Кар Трейдинг". "Има търговско дружество, собственост на Столична община, където по незнайни причини, чрез него, е заобиколен Законът за обществените поръчки, и "Чистота-Искър" са предоставяли на определени юридически лица да извозват балите с боклук по неясни критерии и причини. Явно едно от условията е било тези юридически лица да нямат собствени моторни превозни средства. И не виждам кой може да го опровергае, това е факт", коментира Лазаров. Именно изказванията на главния секретар на МВР станаха повод депутатите да се ангажират толкова подробно с този въпрос, тъй като той неведнъж обясни през последните десетина дни, че предишното ръководство на силовото ведомство е работело избирателно по "кокаиновите крале". "Нормално е, когато имаме задържани лица с повдигнати обвинения, част от определено разследване и когато се изяснява характерът на тяхната дейност, да се установяват техните връзки – обективирани юридически или такива, за които има оперативна информация. Това не е направено. Защо, аз не мога да кажа. Категорично мога да заявя, че това е факт. Имало е определена информация, налична в службите, която не е проверявана и по която не е работено", заяви Лазаров в четвъртък, помолен да уточни какво точно има предвид. Главсекът свика пресконференция, за да се похвали с нови два удара на полицията и митниците срещу наркотрафика. По думите му е бил предотвратен трафикът на 35 кг хероин, скрит в бус "Мерцедес", който бил спрян на ГКПП Силистра. "При проверката е установено, че има три лица от област Силистра. Микробусът е с разградска регистрация. В тавана на моторното превозно средство над декоративната кора са поставени 65 броя правоъгълни пакети – черни и сини опаковки. Веществото реагира на хероин", заяви Лазаров, уточнявайки, че целта на трафикантите била Западна Европа. Той оповести и друг успех на подчинените си – през октомври м.г. полицаи открили на бивша площадка за цветни и черни метали в Димитровград изгоряла кола, в която имало трансформатор, пълен със 70 кг кокаин, който обаче "със сигурност" нямал общо с този, открит в гуми за рали "Дакар". "Има напрежение предвид този случай. Доста лица, съпричастни към организираната престъпност, работят по случая. Взимаме всички мерки да не се стигне до саморазправи", допълни лаконично Светлозар Лазаров. Не пропусна случая и да обобщи колко по-ефективно е заработило МВР под неговото оперативно ръководство в сравнение с това при предшественика му Калин Георгиев. По думите му от началото на т.г. досега е предотвратен трафикът на 2 тона наркотици и прекурсори, колкото е цялото заловено количество дрога през 2013 г. Лазаров добави още, че за първото тримесечие за т.г. спрямо първото тримесечие за 2013 г. има 8 % ръст на обмена с Европол.

Да не се палим за Аляска, предложи Путин

"За какво ви е? Там е студено", каза руският президент


Не двама, а трима са убийците на студента Балтов!

Те трябва да излежат присъдите при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието в затвор. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

МЗХ създава работна група заради директните плащания

София /КРОСС/ Министерството на земеделието и храните създава Работна група за детайлно обсъждане на решенията и прилагането на директните плащания в периода 2015-2020 г., както и бъдещата държавна помощ за горива с намален акциз. През 2015 г. влизат в сила новите правила, определящи директните плащания за следващия програмен период. Основните принципи вече са определени в Регламент (ЕС) № 1307/2013. Дава се възможност на всяка държава да вземе решение по прилагането на редица въпроси като се отчитат националните приоритети, структурата на стопанствата и националната спецификаМинистерство на земеделието и храните предвижда широка експертна обществена дискусия по бъдещото прилагане на директните плащания в България с цел подходяща подготовка за въвеждането на новостите в областта на директните плащания и вземането на решения с национален консенсус между всички засегнати страни. Основни теми за дискусия ще бъде постигането на най-благоприятен начин за въвеждането на многопластовата структура на директните плащания в България от 2015 г., а именно: „зелените" директни плащания, преразпределителното плащане, таванът на директните плащания, схемата за дребни земеделски стопани, схемата за млади земеделски стопани, СЕПП и много други. За тази цел ще бъде създадена Работна група, която да дискутира детайлите на прилагането на директните плащания в периода 2015-2020 г., както и бъдещата държавна помощ за горива с намален акциз

Луис Суарес призова феновете на "Ливърпул" за спокойствие


Голмайсторът на "Ливърпул" Луис Суарес призова феновете да запазят спокойствие в момент, в който клубът се опитва да намали напрежението заради очакванията за спечелване на първа титла на Англия след 24 години.

Уругвайският нападател, чиито 29 гола помагат за първото място на червените, призна, че не може да си позволи да се концентрира заради заобикалящата атмосфера.

"Нормално е феновете да се вълнуват и да обсъждат шансовете ни", заяви Суарес пред клубната интернет...

Когато в България е имало канализация, в Лондон и Париж не са знаели какво е това

Директорът на Преславския музей съобщи вчера, че в старопрестолния град е открит водопровод от Х век, т. е. от времето, когато цар Симеон изгражда новата столица. Само две-три малотиражни печатни медии съобщиха за това откритие. Ако колегите бяха намерили кило-две златни накити или златни съдове за пиене, находката щеше да бъде представен с огромна снимка на първа страница на всички вестници и с репортаж за нея щяха да започват новините в праймтайма на всички телевизии. За съжаление, през...

Продължава

Шестият в света Ферер отстрани Гришо в Монте Карло

Шестият в света - Давид Ферер (Испания) отстрани Григор Димитров с 6:4, 6:2 в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс Шестият в света - Давид Ферер (Испания) отстрани Григор Димитров с 6:4, 6:2 в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс" в Монте Карло. Мачът започна перфектно за Гришата - бързо спечелен сервис гейм, след което няколко непредизвикани грешки на Ферер доведоха и до ранен пробив за българина. За съжаление обаче на свой ред Димитров направи грешки

Гришо отпадна от шестия в света Ферер в Монте Карло

Шестият в света - Давид Ферер (Испания) отстрани Григор Димитров с 6:4, 6:2 в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс" в Монте Карло.
Мачът започна перфектно за Гришата - бързо спечелен сервис гейм, след което няколко непредизвикани грешки на Ферер доведоха и до ранен пробив за българина. За съжаление обаче на свой ред Димитров направи грешки в Шестият в света - Давид Ферер (Испания) отстрани Григор Димитров с 6:4, 6:2 в третия кръг на турнира от сериите „Мастърс" в Монте Карло. Мачът започна перфектно за Гришата - бързо спечелен сервис гейм, след което няколко непредизвикани грешки на Ферер доведоха и до ранен пробив за българина. За съжаление обаче на свой ред Димитров направи грешки в

Извадиха дете от потъналия ферибот, родителите му още липсват (видео)

Вчера спасителен екип успя да извади 6-годишно момиче от потъналия южнокорейски ферибот, пише BBC. Родителите и братът на детето обаче са сред пътниците, останали в неизвестност.Voice of America съобщи, че днес продължава издирването на близо 290 души, които остават в неизвестност след потъването на ферибота край южните брегове на Южна Корея. Вчера спасителен екип успя да извади 6-годишно момиче от потъналия южнокорейски ферибот, пише BBC. Родителите и братът на детето обаче са сред пътниците, останали в неизвестност.Voice of America съобщи, че днес продължава издирването на близо 290 души, които остават в неизвестност след потъването на ферибота край южните брегове на Южна Корея.

Донецката република: Евреите да се регистрират, иначе – депортация и конфискация

Самообявилата се Донецка народна република иска от евреите в големия областен град в Източна Украйна Донецк да се регистрират заедно с членовете на семействата си и с имотите си под заплахата от депортация и конфискация. Това съобщава информационният сайт "Новости Донбаса", като публикува факсимиле от документ с подобно съдържание, разпространяван в града и се позовава на членове на донецката еврейска общност. Според тях на 15 април три неизвестни лица с маски тип качулка и със знаме на Руската федерация разлепили в района на Синагогата в града листовки с антисемитско съдържание. Те са подпечатани с печата на Донецката република и подписани от самопровъзгласилия се за "народен губернатор" Денис Пушлин. Листовките съдържат следното обръщение: "Уважаеми граждани от еврейска националност! Във връзка с това, че лидерите на еврейската общност в Украйна подкрепиха бандеровската хунта в Киев и са враждебно настроени по отношение на православната Донецка република и нейните граждани, Главният щаб на Донецката република постанови: Всички граждани от еврейска националност над 16-годишна възраст, живеещи на територията на суверенната Донецка република, трябва в срок до 3 май 2014 година да се явят при изпълняващия длъжността комисар по въпросите на националностите в сградата на областната администрация, кабинет 514 за регистрация. Стойността на регистрацията е 50 американски долара. Носете със себе си парични средства на стойност 50 американски долара за заплащане на регистрацията, паспорт за отбелязване на вероизповеданието, документи за състава на семейството ви, както и правоустановяващи документи за всички принадлежащи ви недвижими имоти и транспортни средства. В случай на отклоняване от регистрация виновните ще бъдат лишени от гражданство и депортирани в принудителен порядък извън пределите на републиката с конфискация на имуществото." Достоверността на този документ и съдържащата се в него заплаха не може да бъде доказана. Според цитираните от украинския сайт членове на местната еврейска общност по този начин някой се опитва да ги провокира към конфликт, за да може после да ги обвини в нападение срещу сепаратистите. Така или иначе тази информация е станала повод за Съвета на църквите и религиозните организации в Донецка област да излезе с официално позиция, в която обвинява привържениците на Донецката народна република в антисемитизъм и ксенофобия и моли органите на властта и правоохранителните органи да обърнат внимание. "Съветът на църквите и религиозните организация в Донецка област обръща внимание на органите на властта върху зачестилите случаи на отявлена ксенофобия и откровен антисемитизъм от страна на сепаратистките сили от така наречената Донецка народна република, които се проявяват както в разпространените от тази марионетна организация, предприела опит за незаконно узурпиране на властта в Донецка област и позволяваща си да говори от името на всички граждани на района, материали, така и в пряко провокационни действия, което води след себе си страшни последствия от противоправен характер", се казва в изявлението на Съвета на църквите и религиозните организации, която представлява всички религии, изповядвани от хората в областта. Областната администрация в Донецк бе окупирана от проруски активисти преди няколко дни. От вчера е завладяна и сградата на градския съвет. Направени бяха и опити за овладяване на местната структура на Службата за сигурност на Украйна, нееднократно бяха щурмувани и сградите на прокуратурата и милицията.

Петима мъже задържани за непристойно поведение в село Сава

Полицията задържа петима мъже за непристойно поведение в село Сава, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна.
Вчера между 21.00 до 22.00 часа пред входа на земеделска кооперация в селото петима мъже на възраст от 29 до 53 години са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, Полицията задържа петима мъже за непристойно поведение в село Сава, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Вчера между 21.00 до 22.00 часа пред входа на земеделска кооперация в селото петима мъже на възраст от 29 до 53 години са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред,

Малките пациенти в УМБАЛ „Александровска“ боядисаха яйца

София /КРОСС/ Деца, на лечение в Педиатричната клиника на УМБАЛ „Александровска" боядисаха пъстри великденски яйца. Инициативата е на „Сдружение Азбукари" в партньорство с УМБАЛ „Александровска", за популяризиране на Националната кампания за социална интеграция „Вярвам в теб!" Както повелява обичаят първото яйце беше боядисано в червено. С него медицинските сестри натъркаха челцата на малките деца и ги благословиха да са живи, здрави, алени и засмени. Доброволците от „Сдружение Азбукари" запознаха децата с различни техники за боядисване на яйцата, подариха им забавни и образователни детски книжки и ги почерпиха с вкусни козунаци, осигурени от детска кухня „Българче". „Целта на инициативата е децата да се запознаят с обичаите за Великден, като боядисват и рисуват яйца и участват в развлекателни игри, свързани с големия християнски празник. Ще се радваме, ако сме направили децата щастливи и сме ги докоснали до домашния уют", каза председателят на сдружението Цвета Кирилова. Педиатричната клиника на Александровска болница е най-старата в страната, основана през 1905 г. Тя е тясно профилирана за лечение на остри дихателни инфекции и за диагностик,а и лечение на хронични белодробни заболявания при деца на възраст от 30 дни до 18 години

Вигенин не очаква икономически санкции за Русия, ако нейни войски не нахлуят в Украйна

Няма да има икономически санкции за Русия, ако нейни войски не нахлуят в Украйна. Това е нагласата на по-голямата част от страните членки на ЕС, заяви във Варна министърът на външните работи Кристиан Вигенин, предаде репортер на Moreto.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване