Тома Томов: Путин е тактическият победител; Крим ще остане за Русия

Не очаквам нищо от Женева, това е съвсем начален етап, заяви по ТВ 7 журналистът Тома Томов по повод днешната среща. Вече казах, че живеем в предвоенно време, а сега казвам, че живеем във военно време. Участваме в една колосална информационна война.

НЗОК сама да определя бюджета, настояват пациентски организации

Не министърът на финансите, а Надзорният съвет на НЗОК да решава колко пари ще са й необходими и държавата да е длъжна да ги осигури. През 2015 г. бюджетът за здраве да е поне 5% от БВП - за това настоява Българската асоциация за закрила на пациентите, организатор на днешната кръгла маса „Приоритети на здравеопазването в интерес на пациентите.

Путин смята мнозинството западни лидери за порядъчни хора

Президентът на Русия Владимир Путин смята мнозинството западни лидери за "порядъчни и интересни хора", предаде ИТАР-ТАСС. На въпрос на журналисти след пряката линия, държавният глава не каза с кого от своите западни колеги би отишъл на разузнавателна мисия. "Те се занимават с други видове дейност и за да получат сами някаква информация, на тях не им е необходимо да ходят на разузнавателна мисия, имат си разузнавателни служби", отбеляза Путин. При това той подчерта, че западните лидери "обикновено са много порядъчни, интересни хора, с които не просто е интересно да говориш, да общуваш, това е много полезно, и обикновено това са много надеждни партньори". "Но те са обременени от определени задължения и са членове на военно-политически блокове, и са принудени да действат в рамките на вътрешноблокова дисциплина", поясни Путин. "По същество тези страни доброволно са се отказали от част от суверенитета си; такъв е бил техният избор, така е станало исторически, но в личен план това са порядъчни хора". Путин се надява, че по време на италианското председателство на Европейския съюз, което започва от 1 юни, "отношенията между Русия и Европа ще получат нов импулс". "Ние с Италия не просто имаме добри отношения. В европейски мащаб Италия е един от най-важните ни търговско-икономически партньори, наш традиционен партньор в Европа. В Италия се получи общонационален консенсус по повод отношенията с Русия. У нас също, ние много ценим нашите отношения с Италия", отбеляза Путин. Той припомни, че бившият премиер Силвио Берлускони е бил инициатор на създаването на Съвета Русия-НАТО.

Благотворителен маратон "Моето сърце е съпричастно” ще се проведе във Варна

"Моето сърце е съпричастно" e част от интернационална инициатива, стартирала през 2011 г. в Кьолн и обиколила няколко държави. Идеята e на младата българка Ангелина Маркова, която следва и работи там. Тя решава в малкото си свободно време да се захване с едно добро дело – да направи сърцата на повече хора съпричастни.

Стотици служители на „Амазон” в Германия стачкуват

Те настояват за по-високо заплащане от своя работодател

"Мадара Юръп": "Кара дере" ще привлича богати туристи

Петзвездният екокурорт ще бъде разположен на по-малко от 250 декара и в реализацията му ще бъдат вложени над 100 милиона лева

Дрога, завист и проституция около убийството на малката Алекс

/КРОСС/ Арестуваната за убийството на малката Алекс от Поморие Атанаска Георгиева постоянно е вземала наркотични вещества. Информацията сподели по-малката й сестра Северина, както и обикновени поморийци. 43-годишната жена често посещавала аптеките в града, за да си купува медикаменти като диазепам, лексотан и ксанакс. Според хора от обкръжението й тя се снабдявала и тайно с морфин. Казвала на близките си, че взема опиатите, за да може да спи нормално. Постепенно се пристрастила към тях. Бедността, самотата и страхът от бъдещето отключили желанието й да приема наркотични вещества, споделиха криминални психолози от МВР-Бургас. Атанаска започнала да приема психотропните медикаменти след 2008 г. Дотогава имала сравнително добра работа и малък бизнес. От него имала приличен доход за българските стандарти и не чувствала финансови притеснения. След избухването на кризата положението коренно се променило. Доходите на Атанаска спаднали драстично и тя била в постоянен недоимък. Стресът, безпаричието и депресията я накарали да посегне към успокоителните. Първоначално започнала с един-два диазепама, за да може да заспи. След това обаче се налагало постоянно да увеличава дозата, докато не стигнала до тежки токсични нива от осем-десет хапчета на ден. Според специалисти това се отразило изключително зле както на психиката й, така и на физиологичното й състояние

Германски медиен бос скочи срещу "Гугъл"

В открито писмо до изпълнителния директор на “Гугъл” Ерик Шмид, публикувано в сряда във “Франкфуртер алгемайне цайтунг”, шефът на издателска къща “Алекс Шпрингер” Матиас Дьопфнер заяви, че американците развиват бизнес модел, който “в не толкова почтени кръгове се нарича рекет”. Германецът обвинява най-голямата онлайн търсачка в дискриминация. В открито писмо до изпълнителния директор на “Гугъл” Ерик Шмид, публикувано в сряда във “Франкфуртер алгемайне цайтунг”, шефът на издателска къща “Алекс Шпрингер” Матиас Дьопфнер заяви, че американците развиват бизнес модел, който “в не толкова почтени кръгове се нарича рекет”. Германецът обвинява най-голямата онлайн търсачка в дискриминация.

Фенове искат Бербатов да остане

Димитър Бербатов спечели най-много гласове в допитване кой футболист трябва да остане в “Монако” след края на сезона. Българинът събра 37,24% от гласовете.

Бербатов вкара гол, но сензационно “Гингам” изхвърли богаташите в полуфинал за купата на Франция - 3:1 след продължения. Бербатов изравни резултата в края на първото полувреме, а в 66-ата Димитър Бербатов спечели най-много гласове в допитване кой футболист трябва да остане в “Монако” след края на сезона. Българинът събра 37,24% от гласовете. Бербатов вкара гол, но сензационно “Гингам” изхвърли богаташите в полуфинал за купата на Франция - 3:1 след продължения. Бербатов изравни резултата в края на първото полувреме, а в 66-ата

Български ученик работи върху първия таблет за незрящи хора

Ученик от математическата гимназия в Русе разработва уникален проект, свързан със създаването на първия в света таблет за незрящи хора, съобщи сайта...

Украйна ограничи достъпа на мъже от Русия на нейна територия

Пограничните служби на Украйна въведоха забрана за достъп на украинска територия на руски граждани от мъжки пол на възраст от 16 до 60 години, съобщи РИА "Новости" в четвъртък. Лицата, попадащи в тази категория, няма да могат да попаднат на украинска територия независимо с какъв транспорт пътуват. Пред агенция Интерфакс от пресцентъра на украинската гранична служба заявили, че от днес съществено са ограничили пропускането в Украйна на възрастни руснаци. Решението било прието във връзка с наличието на информация за възможни провокации и терористични актове. Същевременно руската авиокомпания Аерофлот е предупредила пътниците си за наложени ограничения за влизането на територията на Украйна за някои граждани на Русия и граждани на Украйна с регистрация в Крим и Севастопол, се посочва на сайта на въздушния превозвач, цитиран от Ройтерс. Позовавайки се на официално съобщение на украинските власти, Аерофлот посочва категориите граждани, на които може да бъде отказано да преминат границата с Украйна. Така например държавната граница с Украйна няма да могат да преминат руски граждани от мъжки пол на възраст от 16 до 60 години. "Пропускането на тази категория хора ще става по решение на началника на регионалното управление (на граничния отряд) след осъществяването на контрол само в извънредни случаи при наличието на документи, потвърждаващи роднински връзки, смърт или тежко заболяване на близки роднини, заверени оригинали на покани на юридически и физически лица или на основание на сведения, изпратени от администрацията на държавната гранична служба. Без потвърждаващи документи влизането ще бъде разрешено само на руски граждани, които са със семействата си с деца", се посочва в съобщението. Освен това влизането ще бъде ограничено за граждани от мъжки пол и на Украйна на възраст от 16 до 60 години, които са регистрирани на територията на република Крим и град Севастопол. "Гражданите на Украйна от женски пол на възраст от 20 до 35 години, които са регистрирани на територията на Крим и град Севастопол, ще бъдат пускани на територията на Украйна само след филтрационно-проверовъчни мероприятия", се посочва в съобщението. Аерофлот препоръчва на пътниците от посочените категории временно да се въздържат от пътувания до Украйна, обещавайки да върне стойността на самолетните билети по линиите от Москва до Киев, Днепропетровск, Донецк, Харков и Одеса без санкции.

Козунак с плънка

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

НАТО отхвърли обвинението на Путин, че Расмусен тайно е записал техен разговор

НАТО отхвърли като "пълен абсурд" твърдението на руския президент Владимир Путин, че генералният секретар на организацията Андерс Фог Расмусен, в предишното си качество на премиер на Дания, е записал тайно и огласил личен разговор между двамата, съобщи Ройтерс. "Тези обвинения са пълен абсурд. По време на мандата си на поста премиер на Дания господин Фог Расмусен никога не е носил диктофон, за да записва срещи с господин Путин или някой друг", заяви в отговор на въпрос на Ройтерс говорителката на алианса Оана Лунджеску.   "Като цяло, за да отклони вниманието от собствените си нелегални и нелегитимни действия в Украйна, Русия отправи поредица обвинения срещу НАТО, които изопачават фактите", посочи тя.   По-рано в четвъртък Путин каза, че е възмутен от действията на Расмусен, които описа по време на телевизионно предаване, в което отговаряше на зрителски въпроси в продължение на близо четири часа.   "На една от срещите ни, когато още беше министър-председател на Дания, той, както се оказва, бил взел със себе си диктофон, записал тайно разговора ни, а после го публикувал в пресата. Не мога да повярвам на ушите и очите си - каква глупост!. "Какво доверие може да има след такива инциденти?", посочи Путин.

Ваканционното селище в Карадере ще привлича богати туристи

Бяла /КРОСС/ Ваканционното селище в Карадере ще бъде изцяло съобразено с природните дадености на местността, но ще привлече богати туристи. Това съобщиха от фирмата инвеститор „Мадара Юръп" в град Бяла по време на презентацията на проекта. Петзвездният екокурорт ще бъде разположен на по-малко от 250 декара и в реализацията му ще бъдат вложени над 100 милиона лева.Инвеститорите са категорични, че строителство няма да започне, докато не излезе докладът за въздействието върху околната среда. Похвалиха се, че в терените за застрояване дори са описани вековните дървета, които ще бъдат запазени.От „Мадара Юръп" обясниха още, че в офшорката няма нищо скрито покрито и всички инвеститори са извадени на светло.Противниците на проекта обаче не получиха отговор на въпроса кои парцели точно ще бъдат застроени, съобщи Нова телевизия.    

Манолова предрече колосални фалшификации при електронно гласуване

Злоупотребата с подписите при регистрацията на партии в ЦИК поставя под съмнение електронното гласуване, което предлага президента и е предмет на искания референдум, коментира в Кюстендил зам.- председателят на НС Мая Манолова. „Ако личните данни на хората са толкова лесни за кражба, какво електронно гласуване може да има? Тук ще се получи колосална манипулация.

Проруските активисти в Донецк: Първо освободете Майдана!

Засега нямат намерение да се изтеглят от областната администрация


Петьо Блъсков купува "Труд" и "Жълт Труд"

София /КРОСС/ Петьо Блъсков подписа предварително споразумение с Венелина Гочева за покупка на всекидневника „Труд" и седмичника "Жълт Труд".Сделката предстои да бъде финализирана след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията.Ръководството на всекидневника се поема от новия издател, пише „Труд".

Медик взема награда „Варна“ за постижения в науката

Журито на награда „Варна“ в сферата на науката и образованието обяви своите номинации. В областта на хуманитарните науки с индивидуалния приз ще бъде удостоен проф. д-р Александър Хинев за цялостната му научноизследователска, преподавателска и лечебна дейност.

Първанов ожали "Южен поток"

„Южен поток“ означава 3.7 млрд. лева инвестиции за България. „Южен поток“ щеше да донесе хиляди работни места и да донася всяка година по няколко стотин милиона такси от това, че по една тръба тече газ. И аз питам защо нашият, същият този министър не казва нищо против, но казва – добре, ние тук ще получим компенсация.

СЕ създаде наръчник за правата на интернет потребителите

Съветът на Европа (СЕ) създаде наръчник за интернет потребители, който да им помага да разберат по-добре своите човешки права в мрежата и какво да...

Деца на зелено училище приети в болница

/КРОСС/ Деца, които са били на зелено училище в Кюстендил, са били приети в болница, след като не са се почуствали добре. Директорът на кюстендилската болница д-р Александър Величков съобщи, че сутринта са приели седем деца, но след като са им преляти банки, те са се почуствали добре и са били освободени и прибрани от родителите си. Причината може да е вирусна инфекция. Децата, които са били настанени в болницата, са първокласници и са от София, уточниха от здравното заведение. Според управителя на хотела, където са били настанени децата, само едно от децата е било с оплаквания. Децата си заминали за София, защото днес изтекла смяната им, предаде БНР.

Петьо Блъсков купува "Труд" и става негов главен редактор (допълнена в 20:27 ч.)


Петьо Блъсков е подписал предварително споразумение с Венелина Гочева за покупката на всекидневника "Труд" и седмичника "Жълт Труд", съобщи trud.bg. По-късно "Дневник" научи, че Блъсков ще бъде и главен редактор на вестника, а синът му - управител.

Пред "Дневник" Блъсков отказа да коментира

финансиране, промени и т. н. и заяви, че има само една дума да каже за читателите ни: "вярно е".  И че ще изнесе повече подробности за сделката след празниците. 

"Дневник" се...

Петьо Блъсков купува "Труд" (допълнена)


Петьо Блъсков е подписал предварително споразумение с Венелина Гочева за покупката на всекидневника "Труд" и седмичника "Жълт Труд", съобщи trud.bg.

Пред "Дневник" Блъсков  отказа да коментира

финансиране, промени итн. заяви, че има само една дума за каже за читателите ни: "вярно е" и че ще изнесе повече подробности за сделката след празниците. 

"Дневник" се опита да се свърже с Гочева, но на мобилния й телефон отговори жена, която поясни, че тя е в среща....

Петьо Блъсков купува "Труд"


Петьо Блъсков подписа предварително споразумение с Венелина Гочева за покупката на всекидневника "Труд" и седмичника "Жълт Труд", съобщи trud.bg.

За да бъде осъществена сделката, трябва да се произнесе Комисията за защита на конкуренцията.

Ръководството на всекидневника "Труд" се поема от новия издател, информира едноименният сайт. 

Венелина Гочева купи тези две издания и други издания от бизнесмена Огнян Донев. В карето на "Труд" тя е посочена като председател...

Първанов: Не ни трябва изостряне на отношенията с Русия

Перник /КРОСС/ На България не й е необходимо изостряне на отношенията с Русия. Това коментира на среща със земеделски производители и представители на малък и среден бизнес в пернишкото село Дивотино Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/. Той е категоричен, че влошаване на отношенията с Русия ще бъдат огромен удар за българската икономика.По темата за гласуваните от ЕП санкции срещу Русия и новината за спирането на проекта „Южен поток", президентът Първанов припомни, че заедно с „Белене", това е другият голям проект, който той е договорил с Владимир Путин. „Южен поток" означава 3 млрд., 700 млн лева инвестиции за България. „Южен поток" щеше да донесе хиляди работни места и да донася всяка година по няколко стотин милиона такси от това, че по една тръба тече газ. И аз питам - защо нашият, същият този министър не казва нищо против, но казва - добре, ние тук ще получим компенсация... Колко компенсации получихме от юго войната?! Нула. Това ще получим и от сегашните санкции срещу Русия. Трябва да е ясно, че от санкциите срещу Русия губят народите - и руския, и българския, заяви Георги Първанов.Що се отнася до енергийната политика на кабинета, Първанов заяви, че практически е обезсмислен вота на българите на първия национален референдум, който се отнасяше до строежа на АЕЦ „Белене"

Властите в Киев подхванаха "съдиите на Янукович"

Украинската прокуратура е започнала наказателни производства срещу съдиите от Конституционния съд, които са "разширили" правомощията на Виктор Янукович, съобщи украинската информационна агенция УНИАН, цитирана от "Правен свят". Съдиите са разследвани за връщане в сила на Конституцията от 1996 година.   Информацията е съобщена от изпълняващия длъжността главен прокурор Олег Махницкий. Реваншизъм има и по отношение на следователите и съдиите, участвали в "газовото дело" срещу бившата министър-председателка Юлия Тимошенко. Те са обвинени за фалшифициране на делото.   Основа за това дело е решението на Върховният съд на Украйна, който прие през тази седмица, че всъщност няма данни за извършено от Тимошенко престъпление. Делото срещу бившия премиер бе силно критикувано от ЕС заради отношението на съда към подсъдимата. Съдията по делото на първа инстанция изгони първо всички медии от залата, после започна да гони и нейните адвокати, а според твърденията на нейните защитници – не е приел и много от оневиняващите я доказателства.   По ирония привържениците на Тимошенко, един от основните лидери на "Оранжевата ревоюция", обвиниха тогава Виктор Янукович в прояви на репресия и реваншизъм. Европейският съд по правата на човека в Страсбург вече осъди Украйна за липсата на справедлив процес по това дело.   Редица дела срещу конституционни съдии   "Мога да ви кажа, че към момента се води разследване по редица наказателни дела, в това число и срещу съдиите от Конституционния съд, които са предоставили на Янукович прекомерни правомощия и по този начин са го подпомогнали да узурпира властта", обяви и.д. главният прокурор на Украйна Олег Махницкий.   Той уточни, че наистина има процесуални пречки пред това разследване, заради "така наречените гаранции за независимостта на съдебната власт, които предвиждат специална процедура за привличане на съда към отговорност".   Махницкий потвърди също така, че в момента се водят наказателни производства срещу съдиите от общите съдилища, които са приемали несправедливи решения, както и срещу прокурори и следователи.   Той дори започна да сочи с пръст определени съдии: "Това са съдиите от Печорския и Шевченковския съд в Киев. Тези съдии, както и редица други от други съдилища, по-специално са вземали незаконни решения за привличане към наказателна и административна отговорност на участниците в Майдана".   "Това са последните събития. Също така съм инструктирал прокурорите да разследват не само последните събития, но и други факти, които са настъпили преди събитията на Майдана", заявява още главният прокурор.   Властта срещу магистратите по "газовото дело"   Срещу съдиите и следователите, които са участвали в "газовото дело" срещу бившия министър-председател Юлия Тимошенко, е започнало разследване по обвинения за фалшифициране на делото. Информацията бе оповестена от адвоката на Тимошенко Сергей Власенко, който е и депутат в украинската Върховна Рада.   Той не споменава конкретни имена заради тайната на разследването, но е допълва, че "всички решения, които бяха взети в този случай, са незаконни". Власенко обяснява, че в основата на преследването срещу Тимошенко стои сваленият президент Виктор Янукович.   "Всички, подчертавам, всички държавни органи на ниво ръководителите им, действаха координирано по въпроса, свързан с Юлия Владимировна. Всичко се случи в зловеща координация и на върха на тази координационна пирамида стоеше лично Виктор Фьодорович Янукович", заявява Власенко.   По неговите думи експрезидентът Янукович лично е вземал основните решения, свързани с делото на Тимошенко. "Координатори на процесите към последващите изпълнители бяха главният прокурор Виктор Пшонка и зам.-шефът на президентската администрация Алексей Портнов", уверен е Власенко.   Същевременно адвокат Власенко заявява, че не всички изпълнители по делото на Тимошенко могат да бъдат привлечени към наказателно преследване, защото някои в момента имат парламентарен имунитет. "За хора като Владимир Олийник и Сергей Мищенко, а могат да се назоват още имена, въпросът стои на морално-етична основа", казва Власенко.

Овчаров копае за замъка на Фружин - последния ни цар

Успях да локализирам последната българска столица, която се намира край град Липова, в румънската част на Банат. Ще търсим останките от замъка на последния български цар Фружин, разкри археологът проф. Николай Овчаров пред медиите.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на вечерната емисия:

Европейският парламент призова днес газопроводът "Южен поток" да не бъде изграждан, както и да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС.

Ще се борим проектът "Южен поток" да се осъществи, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Руският президент...

Петьо Блъсков купува „Труд“ и „Жълт Труд“

Сделката предстои да бъде финализирана след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията

Първите дипломати на Русия, САЩ и ЕС изработват документ за разрешаване на украинската криза

/КРОСС/ Първите дипломати на Русия, САЩ и ЕС в Женева се събраха на среща в Женева. Целта на срещата е да бъде намерен изход от кризата в Украйна. "В момента срещата продължи без участието на украинската страна", цитира ИТАР- ТАСС думите на източник от западната делегация. По думите му страните обсъждат конкретен документ за изход от кризата в Украйна. Не е изключено, ако страните успеят да се споразумеят по всички пунктове, той да бъде приет.

Над 200 хил. лева глоби за замърсяване наложи МОСВ през март

208 801 лв. са наложените санкции за месец март за замърсяване на околната среда над допустимите норми и за неспазване на емисионните норми, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МО...

САЩ, Русия, Украйна и ЕС се споразумяха по план за смъкване на напрежението

ОССЕ ще наблюдава прилагането на споразумението, което предвижда разоръжаване на въоръжените групи и амнистия за протестиращи в Украйна


Румен Петков брани Камен Петков от ген. Атанасов

Задържаният кокаин във Франция не разбирам каква е връзката с България. Не разбирам тази история каква връзка има и с Брендо. Свотлозар Лазаров казва това, което казва тъстът му Камен Петков, коментира в „Лице в лице” ген. Атанас Атанасов.

България в топ 5 на страните с най-много новорегистрирани коли

Регистрацията на нови пътнически автомобили в Европа през март отбеляза солидно повишение за седми пореден месец, показват данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители (ACEA). Продажбите (регистрацията) на нови пътнически автомобили в Европейския съюз се повишиха през третия месец на годината с цели 10,6% на годишна база (спрямо март 2013-а) след повишение с 8% през февруари.

Смехът продава по-добре от секса

Вижте смешни реклами, които не бихте подминали


Обвинение за изнудване срещу мъжа, заплашил живота на детето на бизнесмена от Шумен

Обвинение за изнудване ще бъде повдигнато на мъжа, заплашил в писмо живота на детето на бизнесмен от Шумен, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжна прокуратура Орлин Куздов.
По-рано днес от полицията съобщиха, че 49-годишен мъж от Шумен на 15 април е открил плик под чистачката на колата си, паркираната на ул. „Цар Освободител” в града. Обвинение за изнудване ще бъде повдигнато на мъжа, заплашил в писмо живота на детето на бизнесмен от Шумен, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжна прокуратура Орлин Куздов. По-рано днес от полицията съобщиха, че 49-годишен мъж от Шумен на 15 април е открил плик под чистачката на колата си, паркираната на ул. „Цар Освободител” в града.

Повдигат обвинение на мъжа, заплашил живота на детето на бизнесмена от Шумен

Обвинение за изнудване ще бъде повдигнато на мъжа, заплашил в писмо живота на детето на бизнесмен от Шумен, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжна прокуратура Орлин Куздов.
По-рано днес от полицията съобщиха, че 49-годишен мъж от Шумен на 15 април е открил плик под чистачката на колата си, паркираната на ул. „Цар Освободител” в града. Обвинение за изнудване ще бъде повдигнато на мъжа, заплашил в писмо живота на детето на бизнесмен от Шумен, съобщи пред журналисти говорителят на Окръжна прокуратура Орлин Куздов. По-рано днес от полицията съобщиха, че 49-годишен мъж от Шумен на 15 април е открил плик под чистачката на колата си, паркираната на ул. „Цар Освободител” в града.

Путин: Расмусен тайно записа наш разговор

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин обвини генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, че в качеството си на премиер на Дания, тайно е записал и разпространил тяхна частна среща."На една от срещите, когато той още беше премиер-министър на Дания, той ме помоли за среща. Тя не беше планирана, но аз се съгласих, срещнахме се, поговорихме. Оказва се, че той носел диктофон, тайно е записал нашия разговор, а след това го публикува в пресата. Не можах да повярвам на ушите и очите си", каза президентът. Президентът отбеляза , че след такива случаи е трудно да се говори за доверие. "Тези обвинения са абсолютна безсмислица. По време на мандатите си като премиер на Дания господин Расмусен никога не е носил диктофон, за да записва срещите си с господин Путин или с когото и да е", заяви говорителката на алианса Оана Лунджеску в отговор на запитване на "Ройтерс"."Като цяло, опитвайки се да отклони вниманието от своите незаконни и нелегитимни действия в Украйна, Русия отправи поредица от обвинения срещу НАТО, които изкривяват фактите", допълни тя.

Задръствания преди Великден, дъжд по празниците

Ясна е и прогнозата за времето в празничните дни. В петък повече ще са валежите в западната половина на страната. В събота отново ни очакват валежи от дъжд, но времето ще започна бавно да се затопля. В неделя градусите ще са малко по-високи

Боксьорите с четвърти успех на световно

Българските боксьори записаха четвърта победа на световното за младежи в “Арена Армеец” в София, след като Даниел Асенов-Тайсъна се класира за 1/8-финал в кат. до 52 кг. 

Европейският ни шампион за юноши преодоля руснака Павел Фьодоров, а следващият му съперник е Батамир Гамболд (Монголия). Победи записаха още Роберт Чамасанян (69 кг), Душко Бла Българските боксьори записаха четвърта победа на световното за младежи в “Арена Армеец” в София, след като Даниел Асенов-Тайсъна се класира за 1/8-финал в кат. до 52 кг. Европейският ни шампион за юноши преодоля руснака Павел Фьодоров, а следващият му съперник е Батамир Гамболд (Монголия). Победи записаха още Роберт Чамасанян (69 кг), Душко Бла

През 2013 г. населението на България намалява и застарява


През 2013 г. населението на България намалява и застарява. Продължава тенденцията семейните двойки да живеят без официално сключен брак и така да отглеждат децата си. В същото време делът на извънбрачните раждания е по-голям в селата, отколкото в градовете. 

Изселилите се в чужбина българи са повече, отколкото пристигащите за постоянно в страната. Едновременно с това преселванията от града към селото вече са с по-голям дял, отколкото в обратната посока. 

Това са някои от...

Глоби за стотици хиляди са наложили екоинспектори през март

100 хиляди лева е най-голямата глоба, наложена през март от експертите на 16-те регионални инспекции по околна среда и води при извършените 1 843...

Петьо Блъсков купува „Труд"

Петьо Блъсков подписа предварително споразумение с Венелина Гочева за покупка на всекидневника „Труд“ и седмичника “Жълт Труд“. Сделката предстои да бъде финализирана след произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията, съобщава вестник "Труд". Ръководството на всекидневника „Труд“ се поема от новия издател. Очаквайте подробности!

Нови близнаци при волейболистите

Втора двойка близнаци ще има в националния по волейбол - засега само в разширения състав. Селекционерът Камило Плачи определи списък от 16 играчи за първия лагер на 21 април и сред тях са Чоно и Розалин Пенчеви - братя на баткото Николай Пенчев. Младоците са съответно разпределител и посрещач, но не се знае дали ще попаднат сред 22-та с картотеки з Втора двойка близнаци ще има в националния по волейбол - засега само в разширения състав. Селекционерът Камило Плачи определи списък от 16 играчи за първия лагер на 21 април и сред тях са Чоно и Розалин Пенчеви - братя на баткото Николай Пенчев. Младоците са съответно разпределител и посрещач, но не се знае дали ще попаднат сред 22-та с картотеки з

Над 550 водолази и 170 плавателни съда издирват изчезналите от потъналия южнокорейски кораб (видео)


287 души, пътували на южнокорейския пътнически кораб, потънал вчера край бреговете на страната, все още са в неизвестност, а спасителната операция през целия ден е затруднена от лошите метеорологични условия, разказва Би Би Си.

Мрачното време и силните морски течения пречат на мобилизираните 555 водолази от американските и южнокорейските военноморски сили да проникнат в корпуса на плавателния съд, където се предполага, че са хванати в капан много от пасажерите. В операцията участват...

Над 500 водолази и 170 плавателни съда издирват изчезналите от потъналия южнокорейски кораб (видео)


287 души, пътували на южнокорейския пътнически кораб, потънал вчера край бреговете на страната, все още са в неизвестност, а спасителната операция през целия ден е затруднена от лошите метеорологични условия, разказва Би Би Си.

Мрачното време и силните морски течения пречат на мобилизираните над 500 водолази от американските и южнокорейските военноморски сили да проникнат в корпуса на плавателния съд, където се предполага, че са хванати в капан много от пасажерите. В операцията...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване