Сензация: Красьо Черния купува империята КРИТ

Скандално известният плевенчаин Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния, купува една от най-големите строителни фирми в България "КРИТ" ЕООД. Собственик на корпорацията е Румен Иванов, съобщиха за Фрог нюз източници от Камарата на строителите.

22-годишен мъж загина при катастрофа

22-годишен мъж е загинал при катастрофа, станала около 00.30 часа на 16 април. На Околовръстен път, посока село Бусманци, в района на бетонов възел – Казичене, е самокатастрофирал автомобил, съобщиха за Фокус от СДВР.
Превозното средство се е ударило в метален стълб. Починал е 22-годишен пътник в автомобила. 22-годишен мъж е загинал при катастрофа, станала около 00.30 часа на 16 април. На Околовръстен път, посока село Бусманци, в района на бетонов възел – Казичене, е самокатастрофирал автомобил, съобщиха за Фокус от СДВР. Превозното средство се е ударило в метален стълб. Починал е 22-годишен пътник в автомобила.

Турне за повдигане на националното самочувствие на "България без цензурa", ВМРО и ЗНС в Пещера

Спектакълът "Площадът" - част от турнето за повдигане на националното самочувствие на "България без цензур", ВМРО и ЗНС, ще гостува днес (17 април) в град Пещера от 18:30 часа в Народно читалище "Развитие", съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".
В него участие ще вземе и Деси Добрева, а зрителите ще могат да зададат своите въпроси към Спектакълът "Площадът" - част от турнето за повдигане на националното самочувствие на "България без цензур", ВМРО и ЗНС, ще гостува днес (17 април) в град Пещера от 18:30 часа в Народно читалище "Развитие", съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". В него участие ще вземе и Деси Добрева, а зрителите ще могат да зададат своите въпроси към

ЕС защити правото на допълнителна пенсия

/КРОСС/ Правата на работещите в ЕС на допълнителна пенсия в случаите, когато се преместват в друга страна членка, ще бъдат напълно защитени. Хората ще могат да "пренесат" своите пълни пенсионни права, без да губят стаж и средства, съобщи в. "Български новини" и 24 часа. Това стана възможно, след като Европарламентът прие завчера директива в областта на социалното осигуряване. Новите правила, които предоставят защита на правото на допълнителна пенсия, допълват съществуващите разпоредби за защита на правото на държавна пенсия и укрепват свободата на придвижване в ЕС. Промените засягат професионалните пенсии, пенсии, които са финансирани или съфинансирани от работодателите, или по частна схема. Сегашното законодателство на ЕС гарантира запазването и ползването на задължителните пенсионни права - т. нар. държавна пенсия, за хората, които отиват да работят в друга държава членка. Новото законодателство ще помогне за премахване на съществуващите пречки пред свободното движение, като например изискването за много дълги периоди на заетост, за да могат хората да придобият тези права, или риска от загубата им при излизане от пенсионната система след напускане на съответния работодател или страна. Едно от най-важните изисквания в новата директива е "правопораждащият срок", т.е. периодът на активно членство в схема, необходим за един човек да запази допълнителните си пенсионни права, да не превишава 3 години. Сега този срок стига 5 и дори 10 години

Георги Господинов прави "Маратон на четенето" в четири български града


Георги Господинов ще направи турне в четири български града в рамките на инициативата "Маратон на четенето" след Великден, съобщиха издателите му от "Жанет 45".

Писателят ще представи романа "Физика на тъгата", сборника с есета "Невидимите кризи" и последната си книга с разкази "И всичко стана луна" с четене и разговор във Велико Търново, Варна, Русе и Карлово.

Срещата във Велико Търново ще се проведе на 22 април от 18 ч. в читалнята на Регионална библиотека "П. Р....

Турне за повдигане на националното самочувствие на "България без цензурa", ВМРО и ЗНС в Пещера

Спектакълът Спектакълът "Площадът" - част от турнето за повдигане на националното самочувствие на "България без цензур", ВМРО и ЗНС, ще гостува днес (17 април) в град Пещера от 18:30 часа в Народно читалище "Развитие", съобщиха от пресцентъра на "България без цензура". В него участие ще вземе и Деси Добрева, а зрителите ще могат да зададат своите въпроси към

Румен Йончев: Процедурата с подписите е излишна

/КРОСС/ "Има лошо управление на личните данни и някой злоупотребява с тях, което е скандално." Това каза в "Гореща точка" по ТВ7 председателят на ЗНС Румен Йончев. Повод за коментара му бе, че преди няколко дни той откри подписа и ЕГН-то си в подписка на "Синьо единство". По-скандалното според него е, че в момента работодатели привикват своите подчинени, за да ги разпитват защо са се подписали в даден списък. "Всеки началник, всеки работодател има вашите лични данни и може да провери за кого сте се разписали и това се практикува, всеки се проверява от големите партии, което не е редно", коментира Йончев. Според Рада Коджабашева тези злоупотреби налагат да се промени Законът за личните данни. Според нея е изключително лесно да влезеш в Търговския регистър и по едно име да се сдобиеш с всички лични данни на дадено лице. "Това не ненормално, защото на практика тайна на личните данни в момента у нас няма. Още по-абсурдното е, че сега ако желаеш да скриеш данните си, трябва да подадеш молба до Търговския регистър, че желаеш личните ти данни да бъдат скрити, което е смешно", каза тя. "По закон данните ти трябва да бъдат защитени, а се получава един правен абсурд, че ти трябва да направиш допълнителна стъпка, за да ти защитят данните", коментира Коджабашева. Според Румен Йончев процедурата с подписите е излишна

Бившият украински премиер издирван заради злоупотреба с власт

Изпълняващият длъжността главен прокурор на Украйна Олех Махницки заяви, че бившият премиер Микола Азаров е обявен за издирване за злоупотреба с власт, съобщи ИТАР-ТАСС.  По думите на магистрата в момента органите на реда установяват местонахождението на бившия премиер. Азаров напусна премиерския пост в края на януари, за да допринесе за постигане на политически компромис и мирно решаване на конфликта в Украйна.

Откраднаха личните данни на Иван Портних

Личните данни на кмета на Варна Иван Портних са станали обект на нагло посегателство. Проверка на chernomore.bg показа, че градоначалникът на морската столица е един от подписниците в списъка на Съюза на комунистите в България за регистрация на партията в Централната избирателна комисия (ЦИК) за предстоящите европейски избори на 25 май.

Велики четвъртък е!

Днес е Велики четвъртък от Страстната седмица преди Великден.
Сутринта във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Василиeва св. Литургия и се прави Общ маслосвет. По този повод богослужението в митрополитския храм на Пловдив "Св. Марина" ще оглави Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай. Днес е Велики четвъртък от Страстната седмица преди Великден. Сутринта във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Василиeва св. Литургия и се прави Общ маслосвет. По този повод богослужението в митрополитския храм на Пловдив "Св. Марина" ще оглави Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

Велики четвъртък е!

Днес е Велики четвъртък от Страстната седмица преди Великден.
Сутринта във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Василиeва св. Литургия и се прави Общ маслосвет. По този повод богослужението в митрополитския храм на Пловдив Днес е Велики четвъртък от Страстната седмица преди Великден. Сутринта във всички епархии на Българската православна църква се отслужва Василиeва св. Литургия и се прави Общ маслосвет. По този повод богослужението в митрополитския храм на Пловдив "Св. Марина" ще оглави Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

Сашо Диков: Ако Пеевски говори публично, ще срине държавата


Ако Делян Пеевски си отвори устата пред медиите, това ще доведе до катаклизми. Това каза в сутрешния блок на "Нова телевизия" Сашо Диков, един от малцината журналисти, поканен вчера на "откритото" заседание на предизборния щаб на ДПС заедно с областните партийни лидери, на което се обсъждаше подредбата на евролистата.

Сашо Диков уточни, че при единствения си разговор с Пеевски той му е споделил, че не е станал шеф на ДАНС, защото някои хора са го предали и е посочил кои са те. "Ако...

Трима убити при атака срещу военна база в Украйна

Около 300 души са атакували украинска военна база в югоизточната част на страната.Според Арсен Аваков трима от нападателите са убити, 13 са ранени, а 63 са задържани.Сепаратистите са поискали войските да подкрепят бунта им срещу прозападното правителство на страната и когато им е било отказано те нападнали базата

Борисов и Станишев равнис и мирно пред еврокандидатурата на Пеевски

Лидерите на двете най-големи партии БСП и ГЕРБ, едната от които е управляваща, а другата - първа опозиционна сила, не виждат нищо смущаващо в официалното кандидатиране за евродепутат на Делян Пеевски, чийто злополучен избор за шеф на ДАНС миналата година лиши България от доверието на европейските партньори и предизвика масови граждански протести срещу олигархичния модел на управление. Изразените от Сергей Станишев и Бойко Борисов мнения по темата се разминават с позициите на техните европейски партии ПЕС и ЕНП, които единодушно определят като неприемливо изпращането на Пеевски в Брюксел.   Преди ден ДПС постави на избираемото второ място в евролистата си депутата от партията и медиен магнат Пеевски, с което му отвори пътя за пряко участие в европейската политика.   "Виждам, че пак се създава опит за истерия, а всъщност става въпрос за избори и всичко е в ръцете на гражданите", коментира в четвъртък лидерът на БСП Сергей Станишев. Като засвидетелства за пореден път лоялност към коалиционния партньор ДПС, той показа, че тази кауза му е по-важна, отколкото европейската и дори тази на Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател е в момента. Във вторник лидерът на парламентарната група на ПЕС е Европарламента Ханес Свобода недвусмислено нарече Пеевски олигарх и обясни, че издигането му за сигурно място в Брюксел е странно и необяснимо.   Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев обаче не си позволи подобна смелост.   Той призова да престанат опитите за истеризиране от кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат.   Два дни по-рано Свобода заяви, че макар и партийна, а не правителствена, тази номинация е трудно обяснима, като се има предвид колко шум се вдигна и пред какви затруднения се изправи кабинетът, когато същият човек беше определен за шеф на ДАНС и това предизвика масови протести. "Някои хора, които много хора приказват, защо не им беше проблем че България беше представлявана от Борисов - бивш сикаджия, като министър-председател, Слави Бинев беше евродепутат", коментира Станишев пред репортери в Бургас. Така че малко по-полека, всичко е в ръцете на гражданите, призова той.   Междувременно лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, при чието управление бизнес империята на Пеевски се разшири и укрепна, за пореден път се въздържа от критична оценка спрямо кандидатурата му, независимо, че ГЕРБ уж подкрепяше антиправителствените протести, избухнали заради назначението на Пеевски за шеф на ДАНС миналия юни.   "Аз отговарям за ГЕРБ, а не за ДПС, и не ме интересува. Ще направим всичко възможно да ги победим. На 26 май ще знаем кого харесват повече", бе лаконичният коментар на Бойко Борисов пред репортери в четвъртък.   "Моята работата е да направя листата на ГЕРБ такава, че да е не само конкурентоспособна на останалите, но и да бъде най-добрата”, допълни той. На въпрос дали Пеевски е конкуренция, той каза, че всички партии са конкуренция.   Запитан вярва ли, че регионалните организации на ДПС наистина са издигнали Пеевски доброволно, Борисов отговори, че не познава структурите и начина на действие на партията.   Позицията на Борисов – или по-скоро отсъствието на такава – контрастира с мнението на Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е ГЕРБ.   Зам.-шефът на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер заяви, че номинацията на Пеевски е "неприемлив сигнал" и групата на десницата "няма никакъв шанс" да работи с подобни евродепутати.   "Това ще е и нашият сигнал към избирателите в България", заяви Вебер, цитиран от БНР.   Зам.- председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е в остър сблъсък с Пеевски, реагира по-различно от Борисов.   При 60% избирателна активност Делян Пеевски ще остане извън Европейския парламент, прогнозира той в четвъртък.   По неговите сметки, при такава избирателна активност ДПС ще спечели само един мандат, а Пеевски е втори в евролистата на партията си. Европейските либерали, в чиито редици е ДПС, реагираха с думите, че от всяка национална партия зависи да избере кандидатите, които смята за най-подходящи да я представляват в Европейския парламент.

Борисов и Станишев равнис и мирно пред кандидатурата на Пеевски за ЕП

Лидерите на двете най-големи партии БСП и ГЕРБ, едната от които е управляваща, а другата - първа опозиционна сила, не виждат нищо смущаващо в официалното кандидатиране за евродепутат на Делян Пеевски, чийто злополучен избор за шеф на ДАНС миналата година лиши България от доверието на европейските партньори и предизвика масови граждански протести срещу олигархичния модел на управление. Преди ден ДПС постави на избираемото второ място в евролистата си депутата от партията и медиен магнат Пеевски, с което му отвори пътя за пряко участие в европейската политика. "Виждам, че пак се създава опит за истерия, а всъщност става въпрос за избори и всичко е в ръцете на гражданите", коментира в четвъртък лидерът на БСП Сергей Станишев. Като засвидетелства за пореден път лоялност към коалиционния партньор ДПС, той показа, че тази кауза му е по-важна, отколкото европейската и дори тази на Партията на европейските социалисти (ПЕС), чийто председател е в момента. Във вторник лидерът на парламентарната група на ПЕС е Европарламента Ханес Свобода недвусмислено нарече Пеевски олигарх и обясни, че издигането му за сигурно място в Брюксел е странно и необяснимо. Лидерът на БСП и ПЕС Сергей Станишев обаче не си позволи подобна смелост. Той призова да престанат опитите за истеризиране от кандидатурата на Делян Пеевски за евродепутат. Два дни по-рано Свобода заяви, че макар и партийна, а не правителствена, тази номинация е трудно обяснима, като се има предвид колко шум се вдигна и пред какви затруднения се изправи кабинетът, когато същият човек беше определен за шеф на ДАНС и това предизвика масови протести. "Някои хора, които много хора приказват, защо не им беше проблем че България беше представлявана от Борисов - бивш сикаджия, като министър-председател, Слави Бинев беше евродепутат", коментира Станишев пред репортери в Бургас. Така че малко по-полека, всичко е в ръцете на гражданите, призова той. Междувременно лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, при чието управление бизнес империята на Пеевски се разшири и укрепна, за пореден път се въздържа от критична оценка спрямо кандидатурата му, независимо, че ГЕРБ уж подкрепяше антиправителствените протести, избухнали заради назначението на Пеевски за шеф на ДАНС миналия юни. "Аз отговарям за ГЕРБ, а не за ДПС, и не ме интересува. Ще направим всичко възможно да ги победим. На 26 май ще знаем кого харесват повече", бе лаконичният коментар на Бойко Борисов пред репортери в четвъртък. "Моята работата е да направя листата на ГЕРБ такава, че да е не само конкурентоспособна на останалите, но и да бъде най-добрата”, допълни той. На въпрос дали Пеевски е конкуренция, той каза, че всички партии са конкуренция. Запитан вярва ли, че регионалните организации на ДПС наистина са издигнали Пеевски доброволно, Борисов отговори, че не познава структурите и начина на действие на партията.

Всички УПФ и ППФ покриват минималната доходност на КФН за последните две години

Mодифицираната претеглена доходност на универсалните пенсионни фондове за 24-те месеца до края на март е 6,29% годишно, а на професионалните - 6,82%


Съветник: В община Несебър действа организирана престъпна група

/КРОСС/ "На нашите сесии се разглеждат 50 точки за 40 минути. Всичко е предварително уточнено, минават се формално." Това разкри в пряко включване от Несебър в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" общинският съветник от града Венелин Ташев. Той бе категоричен, че в Общината на практика действа организирана престъпна група, която разпределя много пари от незаконни решения, облагодетелстващи отделни бизнесмени и фирми. Според Ташев в община Несебър има рекордна администрация, това се прави заради изборите и необходимите за избирането на кмета гласове. "Много добре се преценява кой от каква фамилия и затова администрацията е 1400 души, а 140 души са само членовете на охранителната общинска фирма при около 10 хиляди жители. Това са хора, които по цял ден висят по кафенетата,не вършат нищо, само пият", твърди съветникът. "Доходите на Николай Димитров, кметът на града, за 10 години по годишни данъчни декларации са 140 000 лева. На главния архитект на Несебър възнаграждението е по-малко, но нетният доход при него е 435 000 лева. Той обаче е придобил имущество на стойност 1 милион и 163 хиляди лева. Ние изчислихме не само доходи от заплата, но и т.нар. „нетен доход". Оказа се и, че съпругата на г-н Димитров притежава фирми." Това каза от своя страна Пламен Георгиев, председател на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, който беше гост по темата в студиото на предаването

Разминаванията на доходите и имуществото на кмета на Несебър са драстични

Разминаванията между доходите на кмета на Несебър Николай Димитров и стойността на придобитото от него имущество са драстични. Това каза в студиото на bTV Пламен Георгиев, шеф на държавната Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество.

Руски военни в Украйна? Глупости!

Путин: Киевските власти "вървят към пропаст и влачат след себе си страната“


България без цензура: Ние сме единствените, които могат да победят ДПС

Целта ни в Брюксел ще е европейски стандарт за българите. Искаме да влезем в Европейския парламент, за да водим ефективна национална политика. На практика битката е България реално да влезе в ЕС, защото от 8 години в Съюза никой у нас не почувства стандарта на това членство, особено извън София. Така лидерът на „България без цензура“ Николай Целта ни в Брюксел ще е европейски стандарт за българите. Искаме да влезем в Европейския парламент, за да водим ефективна национална политика. На практика битката е България реално да влезе в ЕС, защото от 8 години в Съюза никой у нас не почувства стандарта на това членство, особено извън София. Така лидерът на „България без цензура“ Николай

Общинарите си намалиха заплатите само със 100 лв.

Варненските общински съветници ще вземат 60% от заплатата на председателя на съвета, реши временната комисия за правилника на местния парламент. Така те ще получават малко над 900 лв., което е само със 100 лв. по-ниско от сегашното им възнаграждение. До февруари тази година съветниците получаваха 135 лв. Варненските общински съветници ще вземат 60% от заплатата на председателя на съвета, реши временната комисия за правилника на местния парламент. Така те ще получават малко над 900 лв., което е само със 100 лв. по-ниско от сегашното им възнаграждение. До февруари тази година съветниците получаваха 135 лв.

Промени в движението по основните пътища заради трафика по празниците

Днес – 17 април, последният работен ден преди Великденските празници, от 12 ч. и в петък – 18 април, ще има две ленти за движение в посока София – Варна при виадукта „Бебреш“ от АМ „Хемус“, научи Moreto.net. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик, който се очаква в началото на четирите почивни дни и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Вътрешният министър свиква Националния щаб за Украйна

/КРОСС/ Виципремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев свиква днес заседание на Националния щаб за мониторинг на обстановката в Украйна. В срещата ще участват ръководителите на специални служби, представители на министерства и държавни агенции, началниците на полицията, пожарната и "Гранична полиция", както и ръководители на други структури. Ще бъде разгледани развитието на обстановката в Украйна и възможните решения.  

Латвийски модел идва за фотосесия у нас

Младата модна звезда на Рига Сергей Юрков пристига в България през май.

Нов живот за дървета пред изсичане

/КРОСС/ Инженер-химик от София вдъхва нов живот на дървета пред изсичане. Алексей Алексиев украсява с дърворезба паднали и набелязани за премахване дървета в столичната Борисова градина и така ги превръща в произведение на изкуството. В последните четири месеца той резбова ударена от мълния върба и набелязана за отсичане от общината джанка. "Идеята не е нова. Започнах 94-та, направих 12 дървета по центъра на София, доста по-големи от това. Имаше и 15-метрови на "Орлов мост", но всичко изчезна с времето", каза той в ефира на сутрешния блок на БНТ като добави, че сюжетите са изцяло на горска тематика - животни, птици, растения, насекоми, това, което е в природата, в гората. Докато работи на открито по цял ден, седем дни в седмицата, Алексей среща очи в очи своята публика. Твърди, че именно за хората е и неговото изкуство. "На дечицата им е най-приятно да видят как нещо излиза изпод ръцете на човек. И те се включват някой път. Аз им давам да почукат с длетата, да видят как е и те и някои от тях решават, че ще станат резбари", споделя майсторът. "Трудно е за всички, но като една антитеза на това, което се случва. Не може всичко да се руши, трябва и нещо да се гради", убеден е Алексей. За изработката на красивите произведения той казва, че има нужда само от длето, чук и въображение. Джанката с лица на приказни герои смята да завърши до месеци. Вече търси и следващо дърво, на което да вдъхне втори живот.  

Великденски концерти за начинаещи

Седмиците около Великден и Коледа са не само поводи за сдобиване с мобилен телефон и ипотечен кредит. В това време се предоставят възможности за посещение на множество концерти - къде свързани с те...

МВнР предупреждава: В Гърция действа забрана на риболова

В Гърция с решения на областните администрации, е въведена забрана за професионален и любителски улов на риба и всички други водни животни във всички реки на територията на областта, техните притоци и...

PSS и Великденският заек с първи български онлайн концерт в Youtube

На 21 април 2014 г. от 19:30 ч. PSS ще направят първия live streaming концерт на българска група (излъчване в реално време) в Youtube, на който ще представят 6 свои авторски парчета, сред които &n...

Кристиано Роналдо: Свикнал съм всички да ме мразят

Валдебебас, 15 часа следобед. Всичко е спокойно на базата на Реал М. Анчелоти премести тренировката, първоначално планирана за сутринта, за късния следобед. След това играчите трябваше да вземат полет...

Херардо Мартино: Получихме тежък удар


"Барселона" е получил тежък удар във финала за Купата на краля, заяви треньорът на каталунците Херардо Мартино. Воденият от него отбор загуби с 1:2 от големия съперник "Реал" (Мадрид) на "Местая".

"Очакванията ни за мача бяха много високи. Всички имахме желанието да спечелим. Трудно е след загуба да се правят индивидуални оценки. Може би ни липсваше дълбочина, но владеехме топката", каза Мартино.

По думите ми съставът е платил скъпо за двата допуснати гола след...

Паундът на 4-годишен връх след данните за безработицата във Великобритания

Финансовите пазари се подготвят за дългата четиридневна почивка по повод Великден


България без цензура: Ние сме единствените, които могат да победят ДПС

Целта ни в Брюксел ще е европейски стандарт за българите. Искаме да влезем в Европейския парламент, за да водим ефективна национална политика. На практика битката е България реално да влезе в ЕС, защото от 8 години в Съюза никой у нас не почувства стандарта на това членство, особено извън София. Така лидерът на „България без цензура“ Николай Целта ни в Брюксел ще е европейски стандарт за българите. Искаме да влезем в Европейския парламент, за да водим ефективна национална политика. На практика битката е България реално да влезе в ЕС, защото от 8 години в Съюза никой у нас не почувства стандарта на това членство, особено извън София. Така лидерът на „България без цензура“ Николай

Експерт: Всяко нещо, което правим в интернет, оставя следи

/КРОСС/ "До голяма степен присъствието ни в интернет излага на опасност личните ни данни", заяви в „Денят започва" по БНТ етичният хакер и експерт по информационна сигурност Борис Гончаров. "Всяко нещо, което правим в интернет, оставя следи. Всяко вписване в някакъв уеб-сайт, абонирането за някаква услуга в интернет оставя след себе си следи", коментира той. "Проблемът идва от това, че тези данни се съхраняват незнайно колко дълго, не се унищожават след тяхното използване и до голяма степен това компрометира личните данни, които сме предоставили вече", подчерта той. "Със сигурност съществува черен пазар на лични данни в интернет", заяви Гончаров. "Това е добре известен факт не само в България", посочи той.  

Лекарства-ментета по интернет въртят по 17 млн. на година

Обемът на нелегалния пазар на лекарства ментета е голям – около 17 милиона лева годишно и затова е много апетитен за фалшификаторите.Рискът от подобна стъпка е, че в нелегално произведените лекарства може да има съставка, която да предизвика фатални последици за приелия го, каза в студиото на bTV експертът по лекарствена регулация Борислав Борисов.

Сашо Диков: Пеевски може да срине държавата

"От единствения ми разговор с него той казва, че не е шеф на ДАНС, защото някои хора са го предали и посочи кои са те. Ако ги назове публично, ще се стигне до арести. Не изключвам всякакви действия покрай изборите, защото залогът е голям", заяви журналистът

В интернет могат да се намерят ЕГН-тата и на политиците

Оказа се, че е много лесно не просто да намериш ЕГН-та на хора, ами да се сдобиеш с данните на първите мъже в държавата. Екипът на предаването „Здравей, България” откри съвсем лесно в интернет ЕГН-тата на редица политици. Сред тях са данните на президента Росен Певнелиев, на Сергей Станишев, на Бойко Борисов, Лютви Местан и Ахмед Доган. Оказа се, че е много лесно не просто да намериш ЕГН-та на хора, ами да се сдобиеш с данните на първите мъже в държавата. Екипът на предаването „Здравей, България” откри съвсем лесно в интернет ЕГН-тата на редица политици. Сред тях са данните на президента Росен Певнелиев, на Сергей Станишев, на Бойко Борисов, Лютви Местан и Ахмед Доган.

Засилено присъствие на полицаи по пътищата

От "Пътна полиция" ще бъде осигурено активно присъствие на полицейски екипи за регулиране и контрол на движението на най-натоварените и конфликтни пътни участъци в дните с очакван най-интензивен трафик - днес, 18 и 21 април, съобщиха от МВР.
Основните пътни отсечки, на които се очаква засилен трафик, От "Пътна полиция" ще бъде осигурено активно присъствие на полицейски екипи за регулиране и контрол на движението на най-натоварените и конфликтни пътни участъци в дните с очакван най-интензивен трафик - днес, 18 и 21 април, съобщиха от МВР. Основните пътни отсечки, на които се очаква засилен трафик,

С кръгла маса закриват Пролетния салон на изкуствата в НГХНИ-Варна

Днес от 10.30 часа в концертната зала на НГХНИ „Константин Преславски” – Варна ще се проведе Национална кръгла маса на тема: "Ролята и ефективността на профилираните училища по изкуствата за създаване на кадри и формиране на културна среда в страната", съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Полицаи дебнат по пътищата в Гърция и през нощта

Към граничните пунктове с България са разположени много патрули


"24 часа" - 23 години истина

Утре ще станат 23 години, откакто излезе първият брой на любимия ви вестник “24 часа”. През тези бурни и интересни години всеки ден читателите научаваха от “24 часа” истината - новините, каквито са. Попитахме държавници, политици, артисти, колеги защо не спират да четат с голям интерес “24 часа”. Днес и в следващите няколко дни ще публикуваме Утре ще станат 23 години, откакто излезе първият брой на любимия ви вестник “24 часа”. През тези бурни и интересни години всеки ден читателите научаваха от “24 часа” истината - новините, каквито са. Попитахме държавници, политици, артисти, колеги защо не спират да четат с голям интерес “24 часа”. Днес и в следващите няколко дни ще публикуваме

„Российская газета”: Украинската власт има спешна нужда от жертви

/КРОСС/ Киев подготвя провокации в Източна Украйна, пише в. „Российская газета". Украинските власти имат спешна нужда от жертви, без значение какви. Желателно е те да бъдат мъже в униформи, но може да бъдат и цивилни. Само така Киев ще може да оправдае пред Запада въвеждането на войски в районите с протестиращи, само така ще може да стреля безнаказано срещу своите граждани. Ако някой попита защо, отговорът е готов: „Прочистваме Донбас". Служител на украинското Министерство на вътрешните работи, пожелал да остане анонимен, обяснява пред руското издание какъв е планът на управляващите за Донецката област: „В следващите три дни в региона трябва да пристигнат около 1000 сътрудници на украинската армия в униформи. Те трябва да заменят сегашните постове в града и региона. И не само да ги сменят, но и да организират провокации - по възможност, с кръв. След като тази кръв се пролее, войската ще започне да действа". По думите му, спецоперацията е била разработена в Киев.

Обявиха Азаров за издирване

/КРОСС/ Изпълняващият длъжността главен прокурор на Украйна Олех Махницки обяви, че бившият премиер на страната Микола Азаров е обявен за издирване за злоупотреба с власт, предаде ИТАР-ТАСС. "Заведено е углавно дело. Микола Азаров е уведомен за подозренията", заяви Махницки. По думите на магистрата в момента органите на реда установяват местонахождението на бившия премиер. Азаров подаде оставка в края на януари месец с цел създаване на допълнителна възможност за политически компромис за мирно решаване на конфликта в Украйна.      

Обърнатата пирамида на репродуктивното здраве

За борбата с репродуктивните проблеми разказва Д-р Мариела Даскалова пред Puls.bg


Барселона клекна пред Бейл, Купата е за Реал (Мадрид)

"Белият балет" удължи агонията на каталунците, а феноменално изпълнение на Гарет Бейл короняса Реал с Купата и остави Барса "на сухо".

В интернет могат да се намерят ЕГН-тата дори на първите мъже в държавата

Оказа се, че е много лесно не просто да намериш ЕГН-та на хора, ами да се сдобиеш с данните на първите мъже в държавата. Екипът на предаването „Здравей, България” откри съвсем лесно в интернет ЕГН-тата на редица политици. Сред тях са данните на президента Росен Певнелиев, на Сергей Станишев, на Бойко Борисов, Лютви Местан и Ахмед Доган. Оказа се, че е много лесно не просто да намериш ЕГН-та на хора, ами да се сдобиеш с данните на първите мъже в държавата. Екипът на предаването „Здравей, България” откри съвсем лесно в интернет ЕГН-тата на редица политици. Сред тях са данните на президента Росен Певнелиев, на Сергей Станишев, на Бойко Борисов, Лютви Местан и Ахмед Доган.

11 хиляди допълнителни места във влаковете за празниците

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще увеличи с допълнителни вагони съставите на 139 влака, които пътуват по основните направления в страната, съобщиха от БДЖ за Moreto.net. Увеличението на съставите на влаковете се прави с цел да бъде осигурено удобното придвижване на клиентите по време на празничните дни по повод Великден.

До дни „Нова Плама” ще бъде заличена от Търговския регистър

Цялата сума от продажбата на движимото и недвижимо имущество на фирмата възлиза на малко над 45 млн. лева


Трима загинали и 13 ранени при щурм на военно поделение в Мариупол

/КРОСС/ Неизвестни лица щурмуваха батальон на вътрешните войски в град Мариупол, съобщи Интерфакс-Украйна, като се позова на Националната гвардия на Украйна. Подразделенията на МВР са провели операция за локализиране на нападателите. В операцията са участвали и спецчастите „Омега", а в Мариупол са били разположени хеликоптери, съобщи министърът на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков във Фейсбук. Операцията продължава, предаде РИА Новости. Активистите в сиви камуфлажни униформи и скиорски маски са използвали огнестрелно оръжие и коктейли Молотов. Жертви сред служителите на МВР няма. По предварителни данни сред нападателите има трима загинали, 13 ранени и 63-ма задържани.    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване