Рашидов за номинацията на Пеевски: Най-после ще сме представени от честен и красив човек

София /КРОСС/ Най-после България ще бъде представена от много честен, много красив човек в ЕС. Европа изобщо не ни упрекна за свобода на словото, изобщо няма цензура у нас. Така иронично бившият културен министър Вежди Рашидов коментира пред bTV спорната номинация на Делян Пеевски за евродепутат.„Това са вътрешни решения - Европа няма да ни бие, но преди това дойде една класация, че сме на предпоследно място по свобода на словото. Ще стане евродепутат Пеевски, защото така е подреден шахът, че да е на избираемо място. Тъй като ще се гласува не за Делян Пеевски, а за ДПС, а те имат три сигурни места - ще влезе. Има едни доста мръсни игри на политиците", допълни Рашидов.Той определи парите на нереализиралия се шеф на ДАНС като „хранилката на всички в ДПС".„Един път той трябва да замине, за да се изолира от негативите тук. Второ - ще се изиграе един театър, че тези медии вече ги продават, ще има подставени хора, скрити собственици. Много неща се спасяват по този начин (номинацията му за евродепутат - бел. ред.), бизнесът ще се управлява от Брюксел. И най-важното - Доган прави показано, казва „Аз управлявам България и посочват кой къде да е", коментира още бившият министър и настоящ депутат от ГЕРБ.Скандалният депутат от ДПС, който е рекордьор по отсъствия в парламента, бе издигнат като кандидат-евродепутат от няколко областни структури на партията и подреден на второ място в листата за вота на 25 май.

Агнешко за по 16 лв за килограм ще ядат пловдивчани

Между 12 и 16 лева за килограм се продава агнешкото месо в Пловдив преди Великден, съобщава "Фокус". Такава е цената на най-предпочитаното месо...

Лекарските грешки влизат в регистър

Българският лекарски съюз се заема със съставянето на Национален регистър на лекарски грешки - лични и системни, съобщи председателят му д-р Цветан Райчинов. Регистърът обаче няма да е публичен, а ще е достъпен само за доктори.

Бареков: Борисов иска избори сега, защото започва да му пари под краката

София /КРОСС/ Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Това каза пред ТВ7 лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. "Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното - страната ни се превръща в европейско гето", добави още той. Според него дебатът у нас не е между ПЕС и ЕНП, защото в България те са в слаба позиция. "Алтернативата на цялото статукво сме ние. "България без цензура" се бори навсякъде с тези две партии и имено това прави дебатът в България политически малко по-различен, отколкото този в Европа", коментира Бареков.Посланията ни са прости - българите заслужаваме повече, а тезата ни е, че политиците ни измамиха българския народ и не договориха с ЕС правила и шансове, които народът ни заслужава, каза Бареков. Вместо това е унищожено земеделието, индустрията, европейските фондове бяха изхарчени за магистрали, които не съществуват, не се влагат пари за здравеопазване, за образование и всичко това накара чест от младите хора да напуснат страната, а тези, които оставаме, затъваме в едно гето, коментира лидерът на ББЦ.Реформаторският блок и Меглена Кунева не могат да са конкуренти на "България без цензура", защото не съществуват в много населени места, освен в центъра на София. Според него тази формация няма да се пребори на евровота

Греков: Ще се насочим към подпомагането на традиционните български отрасли

"Искаме в следващия програмен период да насочим усилията си към подпомагането традиционните български отрасли - животновъдство, зеленчукопроизводство, овощарство", каза министърът на земеделието и храните Димитър Греков в предаването „Факторът Кошлуков" на ТВ7.

Ювентус се подсилва с полузащитник на Ман Юнайтед

/КРОСС/ Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Шинджи Кагава попадна в полезрението на италианския Ювентус, съобщава Football Direct News. За трансфера на японския футбол „старата госпожа" е готова да плати 18 милиона евро. Самият Кагава, който така и не успя да се закрепи в състава на „червените дяволи", е готов да промени отбора си.

Диего Симеоне: При нас никой не говори за титлата


Треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне заяви, че предпочита да не мисли за шампионската титла. "Дюшекчиите" направиха нова крачка към нея с успеха с 2:0 срещу "Елче".

"Не искам да мисля за това. Продължаваме с нашия път да гледаме мач за мач. Остават ни четири финала и три от тях са извън дома, което е много", каза Симеоне.

"Атлетико" се нуждае от девет точки в оставащите двубои с "Валенсия", "Леванте", "Малага" и "Барселона", за да спечели първата си титла от 1996...

Георги Марков: Кражбата на подписи говори за хаос в институциите

"Този сюжет е само част от голямата констатация, че на 25-ата година от демократичните промени България се намира в институционален хаос". Това заяви пред "Нова телевизия" бившият конституционен съдия Георги Марков по повод скандала с откраднатите подписи в подписките, с които някои партии се регистрираха в ЦИК. По думите на Марков институциите, чрез своето поведение, изпращат лош сигнал. "Очевидно в нашата страна може всичко. И как да не може, след като само преди три седмици парламентът каза - ще нарушим собствения си закон и няма да попълним ръководството на ЦИК, защото според нас и друг орган го е нарушил. В случая - президентът", каза Марков. Коментарът му бе по повод "надлъгването" между парламента и президентството, което се разрази около назначението на ръководството в ЦИК миналия месец. "Големият проблем у нас е, че ще дойде един момент, в който хората няма да изтърпят всичко тов аи ще поискат радикална конституционна промяна. Тази държава не може да функционира по този начин", прогнозира Марков.

Купувачът на вестниците на Ирена Кръстева се запознал с нея в хода на сделката


Официалният купувач на вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач" и "Борба", които Ирена Кръстева наскоро съобщи, че продава, се е запознал с нея в хода на сделката. Това казва Патрик Халпени, собственик на новорегистрирана ирландска компания Media Maker Limited, която придобива медиите.

"Запознах се с г-жа Ирена Кръстева в хода на сделката след като беше направен значителен финансов и правен дю дилиджънс", казва Халпени в интервю за "Капитал".

Халпени е...

Потоп в Перник! Улици се превърнаха в реки, а мазета са под вода - СНИМКИ

Водна стихия е обхванала пернишкия квартал "Горно Могиличе", засне обектива на ZaPernik.com. Улици и мазета са под вода, канализацията не може да поеме огромните количества вода и избива.

За проблема съобщи читателката Деница Тодорова, която е една от потърпевшите. "Събуждането започва с гледка наводнение, мазетата на всички къщи са под вода, пътя пропадна и се превърна в река. Звъннахме веднага на Гражданска защита, а те от своя страна само погледнаха...

Продължава

Духовият оркестър на ВМС посреща днес трона от Game of Thrones във Варна

Тази вечер - 19 април - точно в 19 часа, на входа на Морската градина във Варна, оркестърът на Военноморските сили ще открие гостуването на Железния трон с музиката от сериала, научи Moreto.net. Концертът под диригентството на кап.

Гарелов: Телевизиите се феодализираха

София /КРОСС/ Телевизиите се феодализираха. Всеки политически лидер си има една, в която го обгрижват, и не ходи в други. Това е липсата на свобода в медиите и, вместо да се занимава с този проблем, Съветът за електронни медии се захваща с нещо несериозно. Така журналистът Иван Гарелов коментира пред ТВ7 скандала, който избухна около шеговитото му "интервю" с Бойко Борисов, излъчено в предаването "Оригиналът".Гарелов изрази изненада както от поведението на Бойко Борисов, така и от поведението на председателя на СЕМ Георги Лозанов."Разбирам Лозанов, Бойко го е назначил, но не така. Човек, когато претендира, че е демократ и се бори за свобода на словото, трябва понякога малко да рискува, да се озъби, да се опъне, да жертва нещо, ако трябва", коментира журналистът и добави, че човек трябва да има и малко чувство за хумор.

Медведев: Правителството ще изпълни всичките си социални ангажименти

/КРОСС/ Правителството разполага с необходимите резерви за постигане на социалните си задължения. Това заяви министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев."За това (изпълнението на майските укази от 2012 г.) ще са необходими значителни ресурси , но въпреки това, което се говори, бих искал да ви уверя, че има ресурси за изпълнение на всички социални задължения, които имаме. Всички ангажименти и в областта на заплатите, и за подкрепа на социалните сектори, ще бъдат изпълнени",каза Медведев."Всичко, което сме очертали , ще бъде изпълнено", категоричен бе той.

При удара на джип с кола край Сандански загинаха четирима младежи

Двама са загинали по непотвърдена информация при тежката катастрофа, която стана на главен път Е-79 край курортния град Сандански. По-късно bTV съобщи, че жертвите са четирима младежи.

Движението в района не е спряно. Сблъсъкът е бил между джип, пътуващ в посока София, и лек автомобил, движещ се в посока Сандански.

Двама са загинали по непотвърдена информация при тежката катастрофа, която стана на главен път Е-79 край курортния град Сандански. По-късно bTV съобщи, че жертвите са четирима младежи. Движението в района не е спряно. Сблъсъкът е бил между джип, пътуващ в посока София, и лек автомобил, движещ се в посока Сандански.

ЕС не смята "Южен поток" за приоритетен проект за Европа

При преговорите за проекта ще се съобразим с общия контекст на отношенията между ЕС и Русия, заяви говорителят на Гюнтер Йотингер


Ловците май не схванаха какво стана в Лясковец

Националната организация на ловците и рибарите е против намаляване срока за действие на разрешителното на оръжие от 5 на 3 ., както бе решено да се промени нормативната база след трагичния случай в Лясковец

Путин одобрява избора на Столтенберг за генерален секретар на НАТО

Президентът на Русия Владимир Путин приветства избирането на бившия норвежки премиер Йенс Столтенберг за генерален секретар на НАТО. Путин каза, че двамата са в "много добри отношения", но ...

Горан Иванишевич се връща в Букурещ

Хърватската тенис-звезда Горан Иванишевич ще играе на турнира от АТП250, Настасе-Цирияк в Букурещ, съобщи сайтът на състезанието. Бронзовият медалист от олимпиадата в Барселона’92, обаче ням...

Капитанът на южнокорейския ферибот е арестуван с още двама души

Капитанът на ферибота, който потъна край Южна Корея със стотици пътници, както и двама души от неговия екипаж, са арестувани тази сутрин и ще отговарят по обвинения в нехайство и пропуски в сигурно...

Вежди: Мюсюлманин съм, но боядисвам яйца и пека агнешко

Синът ми е мелез. Тоест майка му е християнка, аз пък съм мюсюлманин. Като толерантен човек го оставих сам да си избере религията. И той избра християнството. На Великден се събираме всички, аз боядисвам яйцата и пека агнето.

Четирима младежи загинаха при катастрофата край Сандански (обновена)

Двама са загинали по непотвърдена информация при тежката катастрофа, която стана на главен път Е-79 край курортния град Сандански, обяви Двама са загинали по непотвърдена информация при тежката катастрофа, която стана на главен път Е-79 край курортния град Сандански, обяви "Фокус". По-късно bTV съобщи, че жертвите са четирима младежи. Движението в района не е спряно. Сблъсъкът е бил между джип, пътуващ в посока София, и лек автомобил, движещ се в посока Сандански.

Четирима загинаха след тежка катастрофа край Сандански

Тежка катастрофа стана на главен път Е-79 край курортния град Сандански, при която загинаха четирима. Друга катастрофа в района на село Тулово, на пътя между Казанлък и Стара Загора, отне живота на шофьор

Тежки катастрофи помрачават празника и на Велика събота

Тежка катастрофа стана на главен път Е-79 край курортния град Сандански. Друга катастрофа в района на село Тулово, на пътя между Казанлък и Стара Загора, отне живота на шофьор

Обилните дъждове прекъснаха пътища, наводниха къщи и повишиха нивото на язовири


Изключително тежко е положението в община Неделино след дъждовете през последните дни. Това съобщи кметът на Неделино, Стоян Беширов, цитиран от агенция "Фокус".

Прекъснати са няколко пътища, има 13 новообразувани свлачища. Тежко е положението по направленията Долен Върли дол – Неделино, прекъснат е пътя между селата Кочани – Изгрев, невъзможно е преминавате на леки и товарни автомобили и по пътя Кочани – Раевица – Учурума и Долен Върли дол – Горен Върли дол, поясни Беширов.
...

Путин: Плащането на газа няма нищо общо с политиката

Той призава Европа да финансира бюджета на Украйна


Интерпол издирва две момичета, вербувани от ислямисти в Сирия

/КРОСС/ Интерпол обяви за издирване две тийнейджърки от Австрия, които вероятно са били привлечени да се бият на страната на ислямистите в Сирия.Според информация в медиите, 16-годишната Самра Кисенович и 15-годишната Сабина Селимович, които са от семейства на босненски бежанци, са изчезнали на 10 април. След това в пресата се появиха техни снимки с ислямско облекло. На един от фотосите момичето е застанало до мъж, който държи в ръцете си AK -47. Според Daily Mail, Интерпол предполага, че момичетата са били привлечени в Сирия с измама. На свой ред , „Ал Арабия" съобщи, че момичетата могат да са в един от тренировъчните лагери на джихадистите.

Оризът - полезен за здравето и подходящ за диети

Дневната порция ориз не само благоприятства хранителния режим, но е и много полезна за цялостното здраве на човек, установи ново проучване. Според резултатите, белият и кафявият ориз подобряват значително здравословното състояние на човек.

Бареков: Старите политици превърнаха България в европейско гето

Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7.

"Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното - страната ни се превръща в европейско гето", добави още той. Спор Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. "Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното - страната ни се превръща в европейско гето", добави още той. Спор

Реките в София на критично ниво, доброволците в повишена готовност

Реките в София са на критично ниво и има опасност да прелеят след продължаващите от дни валежи. Форумът OFFRoad-Bulgaria.com е получил обаждане от Столичната община с молба да уведоми доброволците си, че може да се наложи да реагират. Ако нивото на реките продължи да се вдига, ще са нужни хора за пълненен на чували с пясък и издигане на диги. OFFRoad-Bulgaria.com има споразумение със Столичната община за съдействие при кризи и природни бедствия. Всеки път когато има сигнал за бедствие, Общината уведомява Форума. След оглед на специалистите се преценява дали има смисъл да се призовава за масова акция на доброволци или институциите имат сили да се справят сами. Към момента все още няма призив за доброволческа акция, а само уведомление, че евентуално може да възникне нужда от доброволци.

САЩ отказва визи на заподозрени терористи и шпиони

Американският президент Барака Обама е подписал закон, с който се забранява издаването на американски визи за работа като представители в ООН на граждани на други държави, заподозрени от САЩ в тероризъм или шпионаж.

Паднали камъни затрудняват движението по пътя Нови Искър-Своге

София /КРОСС/ Паднали камъни затрудняват движението по пътя Нови Искър-Своге, в участъка след село Реброво. Служители на „Гражданска защита" са на мястото и отстраняват камъните. Движението в участъка се извършва нормално. Не са се образували задръствания.

Кремираха тялото на Габриел Гарсия Маркес

Тленните останки на Нобеловия лауреат за литература Габриел Гарсия Маркес са били кремирани, съобщи в събота посланикът на Колумбия в Мексико Хосе Габриел Ортис. Според колумбийското радио "Каракол", което се позовава на източник, близък до семейството на писателя, това е станало още на Велики четвъртък, в деня на неговата смърт. След опелото прахът на Маркес е оставен в погребалната зала на гробището "Гарсия Лопес" на мексиканската столица. Семейството на писателя, който от 1960 г. живее в Мексико, още не е решило дали прахът да бъде разделен между Мексико и Колумбия или да остане на едно място, съобщи посланик Ортис след среща с вдовицата на Маркес – Мерседес Бача. Световно известният писател почина от бъбречна недостатъчност и респираторни усложнения на 17 април. Маркес бе на 87 години. Писателят е роден на 6 март 1927 г. в Аракатака, Колумбия, известен като банановото пристанище на Карибско море. Маркес обаче прекарва по-голямата част от живота си в Европа и Мексико. Често е сочен за най-известния представител на магическия реализъм, елементи от който се откриват в много негови произведения. Основен мотив в тях е самотата. Световната му слава идва с публикуването на книгата "Сто години самота" през 1967 година. Получава Нобеловата награда за литература през 1982 година. Президентът на Колумбия Хуан Мануел Сантос обяви тридневен национален траур заради смъртта на Маркес.

Бургазлии търсят следа от изчезналата медицинска сестра

Повече от 2 часа близки и приятели на изчезналата медицинска сестра от Бургас търсиха следа от нея, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

До 1000 евро за български паспорти искат измамници

Посредниците са от Босилеград и вътрешността на Сърбия

Бареков: Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа

Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Това каза лидерът на Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. "Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното - страната ни се превръща в европейско гето", добави още той. Спор

Гъбаркат се с Гришо на парти в Монте Карло

Юрген Мелцер държа реч на тазгодишното парти на тенисистите в Монте Карло, шегувайки се с Григор Димитров.

Близки и приятели издирват изчезналата бургазлийка

Доброволческа акция за издирването на изчезналата бургазлийка Валентина Иванова бе организирана днес в морския град. Търсенето на младата жена бе организирано в социалната мрежа Facebook в специално създадената по темата група "Да помогнем за намирането на Валентина Иванова". "Молим всеки, който има желание, да се присъедини към нас. Нека бъдем единни в каузата "Да намерим Валя", пишат организаторите. Издирването е насрочено за 9.30 ч. и по план би трябвало да трае един час. Близките на Валя ще я търсят по крайбрежната ивица на Бургас, където Валя е била забелязана за последно. Междувременно в същата Facebook група хора, които се представят като близки на момичето, твърдят, че тя е жива и здрава, но семейството й пази това в тайна от полицията. Една от версиите е, че Валя се е скарала с баща си, с когото били в сложни отношения, и е искала да се махне от вкъщи за няколко дни. 24-годишната Валентина Иванова от Бургас е в неизвестност от няколко дни. Следите на момичето се губят от 15 април вечерта, когато за последно била засечена край морската градина в града. Около 23.00 часа тя слязла от такси, след което никой не знае на къде е поела.

Бирата поскъпва заради глобалното затопляне?

Любимата на милиони хора по света кехлибарена напитка може да поскъпне, а вкусът ѝ да се промени заради глобалното затопляне. Причината са...

Китайски блогър бе осъден на три години затвор


Китайски съд осъди местен блогър на три години затвор заради разпространяване на слухове в интернет. Кин Зхихуй е първият блогър, който попада зад решеките в следствие на общонационална акция за справяне с онлайн спекулациите, съобщава в. Guardian.

Блогърът е един от стотиците задържани, но засега е единственият осъден. Според властите акцията е необходима, за да се запази редът в обществото. Обвинението срещу 30-годишния Кин посочва, че той е "повлиял на обществото и сериозно е...

Двама загинаха при тежка катастрофа край Сандански

Двама загинаха, трети е тежко ранен, след сблъсък на главен път Е-79 край Сандански, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Илиян Марков стигна осминафинал на световното за младежи по бокс

Илиян Марков се класира за осминафиналите, в категория до 60 кг на световното първенство по бокс за младежи в Арена Армеец. Българинът победи по точки Волкан Гьокчек (Турция) с 2:1 съдийски гласа (29:...

Йотингер предупреждава за нова газова война между Русия и Запада

ЕС трябва да помогне на Украйна и да потърси начини за погасяване на дълга й за руски газ, смята комисарят


Николай Бареков: Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа

Старите политици имат провинциално мислене спрямо Европа. Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7. "Те обещаха преди десетина години, че ще превърнат България от периферия на Европа в неин център, но се получи обратното – страната ни се превръща в европейско гето", добави още той.

15 катастрофи и един пострадал за денонощие във Варна

15 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. В една от катастрофите има и един пострадал, който е без опасност за живота. При всички останали инциденти са нанесени материални щети по автомобилите.

Вадят трима от смачканите ламарини на кола след сблъсък на Е-79

Тежка катастрофа стана преди броени минути край мотел "Мамин Кольо" на главен път Е-79, съобщи Struma.bg. В единия ударен автомобил има трима ранени, които са затиснати от ламарините.

В момента екипи ги изваждат, за да бъдат транспортирани до болницата в Сандански.




















Тежка катастрофа стана преди броени минути край мотел "Мамин Кольо" на главен път Е-79, съобщи Struma.bg. В единия ударен автомобил има трима ранени, които са затиснати от ламарините. В момента екипи ги изваждат, за да бъдат транспортирани до болницата в Сандански.

Арестуваха мъж, заплашвал да открие огън в редакцията на вестник

/КРОСС/ Полицията в Лос Анджелис арестува мъж, който заплашвал да използва огнестрелно оръжие в редакцията на „The Los Angeles Times". Според изданието, нападателят бил мъж на около 20 години, работещ за компанията VXA Glonal Global Solutions, помещаваща се в същата сграда. Според очевидци, младият мъж, заплашващ, че ще открие огън, изглеждал "психически неуравновесен и повтарял, че не иска да отиде в затвора". Пак според разкази на свидетели, той е предал на един от служителите в офиса кутия с патрони. При ареста му обаче полицията не е открила у нападателя нито оръжие, нито боеприпаси. Установено е, че "в сградата никой не е стрелял и няма пострадали". По време на разследването на инцидента сградата е била отцепена, а работещите в нея служители били посъветвани да напуснат помещенията.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване