Донецк остава под контрола на сепаратистите


Проруските сепаратистки сили продължават и днес да държат под контрол в спокойна обстановка сградата на регионалната администрация на Донецк, в източната част на Украйна, след като отхвърлиха споразумението от Женева, чиято цел е да успокои кризата в страната, предаде Франс прес.

Петдесетима проруски симпатизанти се бяха събрали около внушителната сграда, окупирана от лидерите на самопровъзгласилата се "Донецка република". В основите на зданието са натрупани чували с пясък, гуми и...

Измолиха Благодатния огън в Йерусалим, очакваме го в България около 18,30 часа

Благодатният огън, символизиращ неръкотворната светлина на Христовото возкресение, се запали в храма на Гроба Господен в Йерусалим след молитвите за йерусалимския патриарх Теофил ІІІ и десетките хиляди поклонници, съобщи РИА Новости.

Патриарх Теофил ІІІ предаде огъня на събралите се в храма. От тук той ще бъде доставен до всички православни стра Благодатният огън, символизиращ неръкотворната светлина на Христовото возкресение, се запали в храма на Гроба Господен в Йерусалим след молитвите за йерусалимския патриарх Теофил ІІІ и десетките хиляди поклонници, съобщи РИА Новости. Патриарх Теофил ІІІ предаде огъня на събралите се в храма. От тук той ще бъде доставен до всички православни стра

Наводнения и свлачища в Западна България и Родопите

В цяла Западна България и в Родопите метеорологичната обстановка е усложнена заради проливните дъждове, които не спират почти две денононощия. Тежка е ситуацията в община Неделено, където са се активизирали свлачища и са прекъснати пътища.

"Левски" е най-популярният отбор в България, доказа проучване на УЕФА

"Левски" е най-популярният български отбор, доказва проучване на УЕФА. Сините получават подкрепата на 31% от българите. В данните са показани само първенците в отделните страни и не е ясно с каква разлика "Левски" води пред останалите български клубове. Сините се нареждат на шестото място в класацията за отборите-първенци. Повече подкрепа са получили тимовете-любимци в Португалия, Румъния, Турция, Холандия и Испания. Убедителен водач е "Бенфика" с 47% в Португалия, следван от румънския "Стяуа" (45%) и турския "Галатасарай" (37%). В Испания "Барселона" и "Реал" (Мадрид) получават по 33%. Любопитно е, че в 11 страни най-популярни са чужди клубове. В Словения например "Барселона" е на първо място с 28%. България заедно с Израел са двете държави, които бележат най-голям ръст в посещаемостта на мачовете през 2012-13 г. спрямо 2011-12 - с повече от 20%. Интересен казус е седмото място на страната по брой хора, които се интересуват от футбол - 88%. Процентът на тези, които са силно заинтересовани обаче е едва 15%, което нарежда България на една от последните позиции. Поне 30% от участниците в проучването казват, че се интересуват от поне едно чуждо първенство. В България най-много хора се вълнуват от Висшата лига, на второ място е Примера дивисион, а след това се нарежда Серия А.

БДЖ поднесе на клиентите си незабравимо 12-часово пътуване

/КРОСС/ Българските държавни железници и тази година не пропуснаха да изненадат своите клиенти за празниците. Пътниците на един от влаковете до Варна без малко да си помислят, че холдингът им подарява за Великден пътуване до Китай, тъй като стигането до крайната дестинация на трена отне горе - долу толкова, колкото е полетът до далечната източна страна.В четвъртък вечерта (16 април), когато започна "голямото преселение на народите", пътниците, решили да се качат на влака София - Варна в 22:35 часа, се оказаха "заклещени" в столицата. Повече от два часа след уреченото за тръгване време, клиентите на БДЖ чакаха да отпътуват. Според информацията, която била предоставена на нервните пасажери, закъснението се дължало на това, че се търсело под дърво и камък захранване за спалните вагони, за да има ток в тях.След голямото чакане пътниците си отдъхнали, че все пак ще стигнат до желаната от тях точка. Железниците обаче им поднесли нова изненада. Край село Славяново машината спряла отново и не потеглила около 2 часа.Причината се оказала техническа. Поради по-големия брой вагони, закачени заради празниците, композицията не успяла да вземе отсечка, намираща се на баир. Така пасажерите трябвало да поемат дълбоко въздух отново и да изчакат около 2 часа да дойде машина, за да изтегли тежкия и закъсал влак.Цялото пътуване отнело около 12 часа, например, за пасажерите, отправили се за Шумен. При нормални обстоятелства пътят отнема около 6 часа, пише inews.bg.

Повечето пътища в страната са хлъзгави, има условия за аквапланинг


На много места на магистрала "Тракия" има локви и течаща вода, което създава условия за аквапланинг, съобщи агенция "Фокус".

Мокри и хлъзгави са пътните настилки в почти цялата страна.

Движението при км 70 на автомагистрала "Хемус", посока Варна, временно ще се осъществява в лявата лента, поради пътнотранспортно произшествие, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура.

По-рано от там посочиха, че заради снеговалеж е затруднено преминаването през...

Афганистанец се самоуби в бежанския лагер в Харманли

63-годишен мъж от Афганистан се самоуби в Регистрационния приемателен център на Държавна агенция за бежанците в Харманли, съобщиха от МВР.

Как да се спасим на Великден

Понякога се чудя дали Спасителят не е искал да ни постави на изпитание, като е загивал и е възкръсвал за нас цял един дълъг уикенд. Щото то ден-два всеки може да си наляга парцалите и да е смирен и богоугоден. Трудно е да сме християни цели 4 (четири) дни. Дни, в които имаш време за всичко. Да измиеш прозорците два пъти, Понякога се чудя дали Спасителят не е искал да ни постави на изпитание, като е загивал и е възкръсвал за нас цял един дълъг уикенд. Щото то ден-два всеки може да си наляга парцалите и да е смирен и богоугоден. Трудно е да сме християни цели 4 (четири) дни. Дни, в които имаш време за всичко. Да измиеш прозорците два пъти,

Катастрофи, дъжд и наводнения на Велика събота

Тежка катастрофа край Сандански, инцидент на магистрала "Хемус", дъжд и наводнения белязаха днешната Велика събота, предаде репортер на БГНЕС.

Първите операции с роботизираната система "Да Винчи" вече са факт

Плевен /КРОСС/ Първите две онкологични операции с роботизираната система "Да Винчи" бяха извършени в Университетската болница в Плевен. Според създателя на центъра професор Григор Горчев, България все още не се е отворила за новите технологии в медицината. В Плевен вече работи втора система за роботизирана хирургия и към онкогинекологичните операции се добавиха урологичните и коремните. Професор Славчо Томов, ректор на Медицинския университет и част от екипа, който работи със системата се изказа положително за новата система.Поставяме началото на една съвсем нова революционна епоха въобще в българската хирургия с този нов вид оперативен подход, който ще даде шанс на много български пациенти със злокачествени тумори - на дебелото черво, а и други злокачествени коремни тумори да бъдат оперирани с роботизираната система, с всичките нейни предимства, посочи той.Постигаме тази сигурност, която я постигаме с отворената хирургия, само че този път с много по-голяма прецизност. Това е голямото предимство, допълни проф. Ташко Делийски, ръководител на екипа на първите две коремни операции.Специалистите изчисляват, че и финансово роботизираната система не прави хирургията по-скъпа, защото чрез нея се постига по-кратък болничен престой и временна нетрудоспособност на пациента, както и бързото му възстановяване и връщане на работа, съобщи БНР.

Бомби, агресия и злоба прекратиха дербито на Пловдив

Неприятна случка беляза четвъртото за сезона пловдивско дерби между Локомотив и Ботев. Четири минути преди края на първото полувреме на сблъсъка привържениците на домакините хвърлиха бомбички и димк...

Използвайте заобиколен път при км 67 на АМ Тракия, съветва МВР

За избягване на образуването на тапи в района на километър 67 на автомагистрала „Тракия” на територията на област Пазарджик се препоръчва водачите да ползват алтернативен маршрут...

Путин даде 30-дневен ултиматум на Украйна да плати на "Газпром"

"Москва ще чака още месец за решаването на въпроса за изплащането на украинските газови задължения", съобщи Украинские Национальные Новости , позовавайки се на интервю на президента Путин пред руските медии. Държавният глава е уверил, че позицията му около търговските отношения между Киев и "ГАЗПРОМ" няма нищо общо с кризата в Украйна. "Ние не можем да чакаме вечно. И не можем да прехвърлим върху бюджета на Русия и на руския данъкоплатец това на една 45-милионна държава", коментира още президентът. Държавният глава е казал още, че възнамерява да възнагради всички военнослужещи в Крим, които са участвали в референдума на 16 март, чрез който полуостровът се обяви за част от Русия. Междувременно обстановката в Източна Украйна остава напрегната. Хеликоптер прелетя днес над окупирания от сепаратистите украински град Славянск, за да разпръсне листовки със споразуменията от Женевската конвенция, постановяващи, че територията на Украйна е автономна и неприкосновена. Вертолетът предизвика гнева на проруски настроените активисти и бе обстрелван с автоматично оръжие, съобщи "Обозреватель", позовавайки се на информация от ръководителя на Центъра за Военнополитически изследвания Дмитрий Тимчук. По-рано днес стана ясно, че медиите в града са прекратили работа заради непосилните условия. Информацията бе съобщена от "Новости Донбас", откъдето се позоваха на сведения от Олег Зонтов - председател на градската организация на Националния съюз на журналистите. "Репортерите в Славянск работят във военни условия. Прибират им техниката, заставят ги да предават флашките с материалите си", коментира Зонтов, който е и главен редактор на вестник "Славянските ведомости". В събота вечер в Краматорск маскирани мъже са опитали да щурмуват барикадите, които сепаратистите са разположили край градския съвет. Лидерът на проруски настроените активисти Сергей Пономарьов заяви, че са успели да избегнат по-сериозни сблъсъци, благодарение на подкрепленията на сепаратистките сили, дошли от Славянск. В събота следобед външният министър на Русия Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери обсъдиха в телефонен разговор обстановката в Украйна. Двамата са обсъдили идеята за международно сътрудничество в преодоляване на кризата в страната.

Над 1,7 тона хуманитарна помощ пристигна в Крим

/КРОСС/ Над 1,7 хиляди тона хуманитарна помощ са доставени от руските региони в Република Крим. Това съобщи говорителят на министерството на извънредните ситуации на Русия Александър Дробишевски, предаде ИТАР-ТАСС. От 14 март досега в Крим са пристигнали 32 автомобилни колони с хуманитарни товари - главно хранителни стоки, лекарства и предмети от първа необходимост. На път са още две автоколони, едната от Удмуртия, другата от Татарстан. Те карат 16 тона помощи, каза представителят на министерството.    

78-годишен мъж опита да се обеси в село Градево

78-годишен мъж от село край Симитли е настанен в реанимацията на МБАЛ-Благоевград, след като бе свален от въжето при опит да се обеси, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Български фалшификатори върлуват в Гърция

Фалшиви банкноти от по 50 евро с високо качество на изработката и вероятен български произход бяха засечени да се разпространяват на гръцкия остров...

Парагвайските гърли в еротичен календар за световното

Парагвайските моделки, които са признати за едни от най-красивите в света, посветиха пикантен календар на световното първенство по футбол.

Нови палежи на автомобили във Варна

Продължава серията от палежи на коли във Варна. Два нови автомобила бяха запалени в нощта на Разпети петък в район "Младост", съобщиха от местната полиция. За последната седмица във Варна горяха няколко коли на различни места града.

Доброволци на БЧК преглеждаха възрастни хора в Найден Герово

Пловдив /КРОСС/ В навечерието на един от най-големите християнски празници Великден, доброволци от БЧК и кардиолог прегледаха безплатно повече от 100 жители на пловдивското село Найден Герово. Това е второто село след Цалапица, в което след всеки преглед беше изготвена здравна анкетна карта на всеки човек.„В малките населени места има дефицит на лекари, а на места липсват здравни служби. По тази причина доброволци започват да обикалят селата в помощ на възрастните и самотни хора, заедно с помощта на охранителни патрули", заяви директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.Данните от прегледите на хората се въвеждат в здравни карти. Те ще дават една ясна представа за здравето на пациента, когато отиде при лекар. Периодичното измерване на кръвното налягане може да даде информация за назряващ проблем. Смесените патрули между доброволци от БЧК и частни охранители ще работят в района на Пловдив напълно доброволно, като се очаква до края на годината година всеки пенсионер да се сдобие с подобна здравна карта.„Не разменяме никакви средства и никакви финанси - всичко е на доброволни начела от наша страна и този ресурс, с който разполагаме го предоставяме напълно безплатно, включително транспортните средства са за наша сметка", заяви управителят на „Трафик сот" Александър Апостолов.Предстои БЧК и охранителната фирма да направят социална приемна, където ще се дават социални консултации и при нужда ще се прави социално подпомагане на хората

Фалшиви банкноти от 50 евро от България залели Гърция

Търговците от остров Крит предупредиха чрез медиите за масово пуснати в обръщение фалшиви банкноти от по 50 евро. Качеството на банкнотите е изключително добро и само индикатор може да установи, че са фалшиви, съобщи БНР.

Според експерти от Отдела за борба с икономическата престъпност, банкнотите са направени в България. Имало пълно сходство с т Търговците от остров Крит предупредиха чрез медиите за масово пуснати в обръщение фалшиви банкноти от по 50 евро. Качеството на банкнотите е изключително добро и само индикатор може да установи, че са фалшиви, съобщи БНР. Според експерти от Отдела за борба с икономическата престъпност, банкнотите са направени в България. Имало пълно сходство с т

Новият собственик на вестниците на Ирена Кръстева не я познавал преди сделката

Официалният купувач на вестниците "Монитор", "Телеграф", "Политика", "Меридиан мач" и "Борба", които Ирена Кръстева наскоро съобщи, че продава, се е запознал с нея в хода на сделката. Това заяви самият Патрик Халпени, собственик на ирландската компания "Медия Мейкър Лимитед", регистрирана само 2 дни преди сделката за медиите.. "Запознах се с г-жа Ирена Кръстева в хода на сделката след като беше направен значителен финансов и правен дю дилиджънс", казва Халпени в интервю пред в. "Капитал". Халпени е бивш изпълнителен директор на радиогрупата "Communicorp", която притежава радиостанциите "Радио1", "БГ радио", "Нова", "Енерджи", "Вероника", "Радио 1 Рок" и "Сити". На въпрос защо купува вестници, след като досега се е занимавал с радиостанции, той посочва, че всъщност неговият опит досега е в сливания и придобивания и се надява това да е успешна инвестиция. "Да, прочетох вашето отразяване след обявяването на сделката. Уверен съм, че когато се срещнем ще си формирате собствено мнение. Всичко, което мога да кажа на този етап е - времето ще покаже. Аз купувам групата и се надявам да мотивирам и да дам възможност на всички, така че новото начинание да бъде успешно", заяви Халпени, помолен да коментира съмненията, че в случая става въпрос за фиктивна сделка. Ирландецът не посочва цената по сделката с мотива, че е търговска тайна. Коментира и че няма да се меси в редакционната политика.

Прекратиха дербито на Пловдив заради бомбички

Двубоят бе прекратен в 42-ата минута от рефера Георги Кабаков

Феновете на Локо прекратиха дербито с Ботев

Двубоят бе прекратен в 42-ата минута от рефера Георги Кабаков


Холандски студент си продаде личните данни на търг за 350 евро


Холандският студент Шон Бъклъс е продал всичките си лични данни на търг, като от това е спечелил 350 евро, съобщава специализираното сп. Wired. Бъклъс казва, че иска сам да решава кой да използва неговата информация.

Търгът е бил за абсолютно всички лични данни. От браузър история, личен календар, имейли, чатове, през местоположение, пътувания, здравен картон и дори... мислите си.

"Хората изглежда не разбират, че поверителността на информацията и автономията са свързани и...

Благодатният огън слезе на Земята

/КРОСС/ Благодатният огън, символизиращ чудотворната светлината на Възкресението, се запали в храма на Божи гроб в Ерусалим по време на молитвата на патриарха на Йерусалим Теофил Трети и десетки хиляди поклонници. Патриархът предаде огъня на събралите се в храма вярващи. Благодатен, или още Свещен огън, се запалва свръхестествено всяка година на Възкресение Христово в съсобствения на различни християнски конфесии храм „Възкресение Христово", построен точно върху Божия гроб в Йерусалим. Православните християни твърдят, че това запалване става по свръхестествен начин. Този огън в първите минути след запалването има уникалното свойство да не излъчва топлина и да не изгаря.В България Благодатният огън ще пристигне с пловдивския митрополит Николай. Очаква се самолетът, с който дядо Николай ще пътува, да кацне в Пловдив около 19.00 ч. В полунощ светлината от Божи гроб трябва да е пристигнала до всички кътчета на страната, за да може точно в 12.00 ч. да запалим свещ и да се поздравим с „Христос Възкресе".

Гърция залята с фалшиви банкноти от 50 евро от България

Търговците от остров Крит предупредиха чрез медиите за масово пуснати в обръщение фалшиви банкноти от по 50 евро. Качеството на банкнотите е изключително добро и само индикатор може да установи, че са фалшиви, съобщи БНР.

Според експерти от Отдела за борба с икономическата престъпност, банкнотите са направени в България. Имало пълно сходство с т Търговците от остров Крит предупредиха чрез медиите за масово пуснати в обръщение фалшиви банкноти от по 50 евро. Качеството на банкнотите е изключително добро и само индикатор може да установи, че са фалшиви, съобщи БНР. Според експерти от Отдела за борба с икономическата престъпност, банкнотите са направени в България. Имало пълно сходство с т

Гореща сцена разпалила Диляна и Блатечки

Актьорите Диляна Попова и Асен Блатечки се влюбват след гореща сцена на снимачната площадка. Сега те чакат първото си бебе.

Сноудън – марионетка на Путин?!

Изявата на бившия агент в PR-акция на руския президент повдигна доста въпроси


Дизайнерът на Google Glass за задачата "просто го направи удобно и красиво"


Дизайнерът Изабел Олсън разказва как е направила очилата с добавена реалност Google Glass нещо, което няма да те е срам да сложиш на лицето си: "Получих прототипа заедно със задачата - просто го направи удобно и красиво. Това е голямо предизвикателство, защото става въпрос за наистина сложна технология, която искахме да изглежда просто. Например трябваше да тежи не повече от 65 грама, а първият прототип беше 150 грама", разказва тя.

Признава, че покрай този проект вече е обсебена на...

Дъждът предизвика наводнения във Видинско

Продължителните валежи наводниха къщи във Видинско. Димчо Горанов, началник на пожарната в обласния град информира, че има сигнали за засегнати къщи в селата Бела Рада, Ивановци и Арчар. По думите му екипи на видинската пожарна работят по всички сигнали, а в село Дреновец работи и общинският щаб за защита при бедствия. В същото време от службата по метеорология в Бургас информираха, че в областта са паднали до 6 литра валежи на квадратен метър през изминалото денонощие. В Ахтопол измерените количества паднал дъжд са 2 литра на кв. м., в Карнобат – 6.6 литра, в Сунгурларе – 5.8 литра. От пожарната в Бургас казаха, че не са постъпвали сигнали за наводнени къщи и обществени сгради.

Три дами с благородна мисия, създават центрове по изкуства в родните училища

Три дами обединиха усилия в името на благородната кауза да образоват българските ученици в областта на изкуствата. За тази цел те създават Сдружение „Време за обичане” и започват срещи с държавните институции. Идеята е във всяко училище децата от първи до седми клас да могат да повишат общата си култура за великите майстори на киното, музиката, театъра, изобразителното изкуство.

Студ, дъжд и градушки преди Великден

Най-много валежи за последните шест часа, до 15:00 часа, са паднали в Благоевград – 10 литра на квадратен метър и в Сандански – 7 литра на квадратен метър, съобщиха пред БГНЕС от...

61 загинали от Ебола в Гвинея

Епидемията от хеморагична треска в Гвинея взе 61 жертви, предаде АФП, позовавайки се на последните официални данни. Общо 109 са потвърдените случаи на зараза с вируса Ебола от януари до април 2014,...

Русия опрости $10 млрд. дълг на Северна Корея


Руският парламент даде съгласието си да бъдат опростени почти 10 милиарда долара, които Северна Корея дължи още от времената на бившия СССР. Смята се, че по този начин ще се отвори възможност за строителство на газопровод от "Газпром" и навлизане на руските държавни железници в проекти в самоизолиралата се азиатска страна.

Ратифицираното споразумение е от края на 2012г. и определя, че Пхенян дължи към 17 септември 2012г. общо 10.96 милиарда долара.

Остатъкът от малко над 1...

Петков: АБВ спира лъжата в политиката

Белене /КРОСС/ АБВ е с ясната амбиция да спре лъжата в политиката и това е един от мотивите за създаването на този проект. Това каза на среща с жители на Белене Румен Петков. В празничния ден с хората от града се срещнаха Цветан Антов - областен председател на АБВ в Плевен и Венцислав Конов. „Белене е един от примерите за това как хората са използвани и лъгани. Аз и моите колеги от АБВ не можем да си позволим участието в лъжа, защото ние сме против неизпълнението на поетите ангажименти", заяви Румен Петков. Той припомни, че жителите на Белене участваха активно в референдума ЗА или против изграждането на АЕЦ „Белене", но въпреки това и до днес правителството не изпълнява ангажимента си за строежа на Втора атомна. „Има инвеститорски интерес към централата, има готовност от руска страна,но правителството не отива към изграждането й. Възмутително е поведението както на БСП заради неизпълнения ангажимент, така и на Атака, които внесоха предложение в НС за рестартиране на проекта, но го изтеглиха дни след това. На лъжата в политиката в България трябва да се сложи край. За нас от АБВ АЕЦ - „Белене" е въпрос над въпросите за бъдещето не само на региона, но и на страната", категоричен е Румен Петков. Пред жителите на Белене той коментира и въпросът с „Южен поток". „Това, което се случва с „Южен поток" е удар върху българската икономика

Четирима младежи загинаха в катастрофа край Сандански

Четирима младежи на възраст между 25 и 28 години са загинали в тежка катастрофа край Сандански, съобщиха от полицията в събота. Трагичният инцидент е сатанал около 10.00 часа в събота на път Е-79 в района на железопътен прелез. Според първоначалната информация кола, движеща се от София към Сандански, се завъртяла на завой, навлязла в насрещното платно за движение и се блъснала в джип, пътуващ от Сандански към София. След сблъсъка автомобилът с читиримата загинали се ударил в еластичната ограда и се преобърнал извън шосето. Всички жертви са от село Яворница. Двама от загиналите са братя, като се предполага, че пътувалите с тях две млади жени са били приятелките им, коментира пред Дарик радио шефът на полицията в Благоевград Георги Костов. Четиримата младежи са пътували към Петрич за празниците. Предстои при роднините на жертвите да бъде изпратен психолог. Състоянието на 45-годишния шофьор джипа е стабилно и няма опасност за живота му.

Путин: Няма да чакаме вечно Украйна да си плати газовите дългове

Президентът на Русия Владимир Путин напомни, че Москва ще чака още месец за решаването на въпроса за изплащането на украинските газови задължения, съобщи УНН.

В интервю за програмата „Вести в събота", Путин също така заяви, че искането на Москва към Киев да изплати дълговете си по никакъв начин не е свързано с политическия процес в Украйна, и пр Президентът на Русия Владимир Путин напомни, че Москва ще чака още месец за решаването на въпроса за изплащането на украинските газови задължения, съобщи УНН. В интервю за програмата „Вести в събота", Путин също така заяви, че искането на Москва към Киев да изплати дълговете си по никакъв начин не е свързано с политическия процес в Украйна, и пр

Туроператорите продължават с измамите

София /КРОСС/ Измамите заради фалирали туристически агенции продължават. Въпреки законовите промени, с които се защитават туристите, фирмите намират вратички при фалит да не се издължат и дори да заблудят застрахователя, така че и той да не плаща обезщетение.В подобен казус изпада Асен Бърнев, който се обърна  за съдействие към ТВ7. Той заплаща 1800 лв на туристическа фирма за пътуване за двама до Рим. Ден преди заминаването минава през фирмата, но заварва заключен и празен офис. На вратата стоял залепен лист с информация, че фирмата има затруднения, екскурзия няма да има, а потърпевшите да си търсят парите от застрахователя.Асен Бърнев спазва 14-дневния срок и внася всички необходими документи при застрахователя. Жалва се и до Комисията за защита на потребителите и Комисията по финансов надзор. Вече 7 месеца Бърнев чака някой да му върне парите, но без успех. Официално застрахователното дружество казва, че не може да го обезщети, защото турагенцията не е събрала достатъчно хора за пътуването и това е основната причина за провалената екскурзия. Фалитът на агенцията бил следствие.Според потребителските организации обаче е без значение каква е причината и туроператорът е длъжен да възстанови парите на туристите със свои пари или от застраховката. За Бърнев остава да си търси правата в съда.

Русия опрощава 90% от севернокорейския дълг

Диктаторският режим дължи 10 млрд. долара от времето на СССР

Освободиха френските журналисти, отвлечени миналата година в Сирия

/КРОСС/ Френските журналисти, които бяха отвлечени в Сирия, са освободени. Френският президент Франсоа Оланд съобщи, че четиримата са в добро здравословно състояние. Едуард Елиаз, Дидие Франсоа, Никола Хенин и Пиер Тор са в плен от юни миналата година. Те са били намерени днес от турски граничари край границата със Сирия. Смята се, че те са били отвлечени от сирийската бунтовническа групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта".

Кристовао Рамос пропусна тренировката на "Левски", Топузаков обмисля състава


Полузащитникът на "Левски" Кристовао Рамос е пропуснал сутрешната тренировка на сините, съобщава "Гонг". Португалецът е излязъл за кратко на терена и е провел занимание без топка.

Според информацията Рамос със сигурност ще бъде извън състава на "Левски" за дербито с ЦСКА в понеделник. Сините ще са и без наказаните Владимир Гаджев и Станислав Ангелов.

Рикардо Нунеш и Орлин Старокин са възстановени от травмите си и ще могат да излязат срещу червените.

Очаква се в...

Путин за газовите дългове на Украйна: Русия няма да чака вечно

Президентът на Русия Владимир Путин напомни, че Москва ще чака още месец за решаването на въпроса за изплащането на украинските газови задължения, съобщи УНН.

В интервю за програмата „Вести в събота Президентът на Русия Владимир Путин напомни, че Москва ще чака още месец за решаването на въпроса за изплащането на украинските газови задължения, съобщи УНН. В интервю за програмата „Вести в събота", Путин също така заяви, че искането на Москва към Киев да изплати дълговете си по никакъв начин не е свързано с политическия процес в Украйна, и пр

Нашенско фалшиво евро залива Гърция

Банкнотите са от 50 евро и с добро качество

В САЩ изплува писмо в бутилка, пуснато преди 5 месеца във Варна

/КРОСС/ В САЩ е открита една от 50-те бутилки, които преди 5 месеца отплуваха от Варненския залив с посланията към вселената на децата от школа "Дедал". Във всяка от бутилките е запечатан документалният филм "Писмо в бутилка", който разказва за мечтите и надеждите на децата за бъдещето. Бутилката е открита от семейство Осмър на плажа Hole In The Wall, който се намира на западното крайбрежие, в щата Вашингтон. Находката е била в сравнително добро състояние след дългото й пътуване. Американското семейство разказва, че мястото, където са намерили бутилката е доста диво, до него няма пътища и може да се стигне само пеша. Георги Кръстев, школа "Дедал", цитиран от БНТ."Това е едно семейство от Вашингтон, което сподели, че има четири внуци, пуснали са им самия филм, те пък съответно искат да го споделят със съучениците си по училищата, имат идея да заснемат кратки клипчета с интервюта, може би и рисунки, снимки, които да ни пратят. И може би в следващите месеци ще се осъществи по-конкретна връзка. Преди да бъде намерена тази бутилка още през миналата година Златка Станчева и Кирил Дачев от Добрич откриват две в местност между Балчик и Тузлата.

Обама подписа закона, забраняващ визите за заподозрени в шпионаж и тероризъм

Американският президент Барак Обама подписа в събота закона, позволяващ на САЩ да отказват визи на всеки, който е заподозрян в шпионаж или в участие в терористична дейност, съобщават световните информационни агенции. На базата на въпросния закон, приет от Конгреса на 10 април, Вашингтон вече уведоми ООН, че отказва виза на новия посланик на Иран в организацията – Хамид Абуталеби. Както е известно, той е бил член на студентската група, която завзе американското посолство в Техеран през 1979 г. и държа 52-ма американски граждани като заложници в течение на 444 дни. Съобщението на Белия дом, че Обама е подписал закона, бе придружено от т.нар. президентска декларация при подписването. Президентите публикуват такава, когато искат да декларират, че според тях част от законодателния акт противоречи на конституцията и затова те възнамеряват да го игнорират или да го приложат по свое усмотрение. "Aктовете на шпионаж и тероризъм срещу САЩ безспорно са изключително сериозни и аз споделям загрижеността на Конгреса, че лица, ангажирани в подобна дейност, може да използват прикритието на дипломацията, за да получат достъп до нашата страна", заявява Обама. Президентът уточнява обаче, че ще третира закона като препоръчителен. Причината е, че според него той накърнява неговите правомощия във външната политика и дипломацията, гарантирани от американската конституция.

Магистрала „Тракия” - локви и течаща вода по платното, кола се обърна

Автомобил с варненска регистрация, току-що, се е обърнал на магистрала „Тракия" на 26 км, посока София, съобщи „Фокус".

На мястото има полицейски патрул със софийска регистрация.








































































Автомобил с варненска регистрация, току-що, се е обърнал на магистрала „Тракия" на 26 км, посока София, съобщи „Фокус". На мястото има полицейски патрул със софийска регистрация.

Стоянка Мутафова: Не съм допускала, че на тези години ще пълня салоните

„Аз, ако не работя - не се чувствам добре. Пътувам и играя на пълни салони. Не съм отхвърлена още, въпреки годините ми. Не съм допускала, че мога на тези години да се явявам на сцена и да пълня салоните", каза голямата българска актриса Стоянка Мутафова в предаването на Нова телевизия "Събуди се".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване