Арестуваха капитана на потъналия в Южна Корея кораб

Капитанът на кораба, потънал в сряда край бреговете на Южна Корея, е задържан, съобщават световните медии. Съдът в град Мокпхо е издал заповед за ареста на 68-годишния Ли Чжун Сока и още двама членове на екипажа. Основанието за задържането са опасенията на магистратите, че капитанът и екипът му може да се укрият или да се опитат да унищожат улики по случая. Корабът с над 450 души на борда, повечето от които - ученици, потъна буквално за минути край бреговете на Южна Корея. По неофициална информация, специалистите, разследващи случая, са установили, че инцидентът може да се дължи на грешна маневра от страна на капитана. Междувременно акциите по издирването на липсващите близо 270 души продължават. До момента потвърдените жертви на катастрофата са 26 души. Близо 170 от тях бяха спасени, като състоянието на десетима от пострадалите е тежко. Операциите по издирването са затруднени заради лошо време, което намалява видимостта и създава подводни течения.

Плевелите в градината на Исус

С наближаването на Великден избуяват плевелите в градината на Исус. Нови и нови автори, самонарекли се учени, надничат, ровят и вадят пикантерии от Христовото битие. Към купищата книги и самоволни изводи, нямащи нищо общо с каноничната конструкция на светата биография, се появиха знайни и незнайни, афиширани като много убедителни автори в мрежата. С наближаването на Великден избуяват плевелите в градината на Исус. Нови и нови автори, самонарекли се учени, надничат, ровят и вадят пикантерии от Христовото битие. Към купищата книги и самоволни изводи, нямащи нищо общо с каноничната конструкция на светата биография, се появиха знайни и незнайни, афиширани като много убедителни автори в мрежата.

В благотворителна акция деца ще украсяват великденски яйца за социално слаби варненци

Сдружение „Възход за Варна” съвместно с църковното настоятелство при храм „Св. Атанасий”, организират великденска благотворителна акция. Днес, 19 април - събота от 10 ч., в двора на храма, деца от школите по изкуства към църквата ще боядисват великденски яйца.

Търсят още по-дълбоко черната кутия на боинга

Черната кутия на изчезналия Боинг 777 на авиокомпанията Malaysia Airlines ще бъде издирван в океана на дълбочина, по-голяма от 4,5 километра.

Новите санкции срещу Русия биха засегнали страни от ЕС, призна еврокомисар

България е сред страните, които биха пострадали от евентуална ответна реакция от страна на Москва, смята Януш Левандовски


Крадец остави полицай по пистолет

Крадец промъкна в дома на полицай и отмъкна цялото му служебно оборудване - униформата, кобура, белезниците, патроните и даже ламаринената полицейска свирка.

Гъргоров тренира с топка, Крачунов вероятно отпада

Емил Гъргоров ще изведе ЦСКА с капитанската лента в шестото за сезона вечно дерби срещу “Левски” в понеделник. Успокоението за “червения” щаб е, че Бадема вече тренира с топка. Имаше опасения най-добрият футболист на ЦСКА през сезона да не успее да се възстанови. 

Гъргоров получи няколко дни почивка, след като игра с болки при 0:2 срещу “Локомот Емил Гъргоров ще изведе ЦСКА с капитанската лента в шестото за сезона вечно дерби срещу “Левски” в понеделник. Успокоението за “червения” щаб е, че Бадема вече тренира с топка. Имаше опасения най-добрият футболист на ЦСКА през сезона да не успее да се възстанови. Гъргоров получи няколко дни почивка, след като игра с болки при 0:2 срещу “Локомот

Софийското летище ще проверява и обувките на пътниците

„Летище София“ ЕАД въвежда драконовски мерки върху пътниците, които напускат или пристигат в България.

Истина или лъжа: Петко Димитров не давал на Яна да се върне на работа месец след раждането

Петко Димитров се сърдел на съпругата си Яна, защото искала да се върне на работа само месец след раждането на първото им дете, пише жълто издание. Според клюката двамата често се карали по този повод, защото Димитров бил на мнение, че майката трябва да е плътно до детето си поне в първите няколко месеца. 
Потърсихме Петко Димитров и ето какво ка Петко Димитров се сърдел на съпругата си Яна, защото искала да се върне на работа само месец след раждането на първото им дете, пише жълто издание. Според клюката двамата често се карали по този повод, защото Димитров бил на мнение, че майката трябва да е плътно до детето си поне в първите няколко месеца. Потърсихме Петко Димитров и ето какво ка

Обилни валежи в Западна и Централна България

Велика събота ще бъде белязана с обилни валежи в 16 области от Западна и Централна България.

Медуза опари Дейвид Камерън

Медуза опари премиера на Великобритания Дейвди Камерън. Неприятният инцидент е станал на остров Лансароте, където той бил на почивка със съпругата и децата си.

Александър Балкански-син: Циркът е сън

Циркът е приказно място, което може да те остави без дъх след страшните и чувствени изпълнения, да те просълзи от смях и да те накра да се влюбиш в красотата и добротата на артистите. За съжителствот...

Търсят отломките на малайзийския Боинг на 4,5 км дълбочина

Черните кутии на изчезналия Боинг 777 на малайзийските авиолинии ще бъдат издирвани на дълбочина 4,5 км под водата с апарата Bluefin-21, приличащ на торпедо робот, снабден с мощен сонар, дълъг 5 м ...

Старокин: Срамно е, че всеки ни се подиграва на „Герена“

“Жалко и срамно е, че идват да се подиграват с нас на “Герена“. Не говоря само за съдиите. Такива приказки “Идваме, бием и си заминаваме“, все едно &a...

1 загинал и 25 ранени в катастрофи

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 19 тежки пътнотранспортни произшествия с 1 загинал и 25 ранени, съобщиха от СБА.

Преглед на печата - 19 април

Разговорът между държавния глава Росен Плевнелиев и американския вицепрезидент Джо Байдън за ситуацията в Украйна е сред актуалните теми на вестниците. „Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и президентът на България Росен Плевнелиев проведоха телефонен разговор, в който се изказаха в подкрепа на запазването на целостта на Украйна, съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на Белия дом.

За Великден - писани яйца и айрян с баница на екрана

Яйца, музика и свети лица ще преливат от тв екрана за Великден, показа бърза проверка на "Труд".


Един от хората, които със сигурност няма да почиват за празниците, е водещият на "Тази събота" и "Тази неделя" по Би Ти Ви Антон Хекимян. Днес, събота, той ще напусне студиото на телевизията в НДК и ще се изнесе в Пловдив, където е поканил на Яйца, музика и свети лица ще преливат от тв екрана за Великден, показа бърза проверка на "Труд". Един от хората, които със сигурност няма да почиват за празниците, е водещият на "Тази събота" и "Тази неделя" по Би Ти Ви Антон Хекимян. Днес, събота, той ще напусне студиото на телевизията в НДК и ще се изнесе в Пловдив, където е поканил на

Велика събота е

Днес е Велика Събота. Това е последния ден от страстната седмица, в която се разказва как Христос слезнал в Ада, пише женското списание Hera.bg. Обикновено на този ден се пече великденския хляб - символ на христовата плът /днес най-често козунак/, а който не е успял да боядиса яйца в четвъртък може да го направи сега.

Пътна обстановка в страната - 19 април

Във връзка с настъпването на активния почивен сезон и с цел осигуряване на по-висока безопасност, ще се ограничава движението по участъци от републиканската пътна мрежа на тежкотоварни автомобили над 12 тона (включително ремаркета и полуремаркета) с повече от две оси, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника за официалните празнични дни и дните петък и неделя - целогодишно за периода на официалните празници: последния работен ден преди празници – от 18:00 часа до 21:00 часа и последния почивен /празничен/ ден – от 14:00 часа до 20:00 часа.

Да помогнем на Юлия

Юлия Малчева е на 47 години от град Тутракан. На 29 март тя е приета в Спешна помощ – Тутракан. Там и поставят диагноза субарахноидален кръвоизлив вследствие на мозъчна аневризма. Юлия Малчева е транспортирана спешно до Военномедицинска акдемия – София, където е извършена неотложна операция за спасяването на живота й. В момента Юлия е стабилизирана, но се нуждае от втора операция. За нея са необходими 50 000 лева, с които семейството й не разполага. Всеки, който има желание да помогне, може да направи това чрез банкова сметка: BG56STSA93000008098194 BIG STSABGSF Банка ДСК АД, клон Тутракан Фондация „Обществен дарителски фонд – Тутракан“ Дарение за Юлия

Разпятието на Христос е съдебна грешка

С клетвените думи С клетвените думи "Кръвта му да бъде върху нас и върху чадата ни" древните юдеи пращат Исус Христос на разпятието. Този грях лежи върху еврейския народ вече две хилядолетия. Израелтяните се мъчат да го крият и трият, но вината продължава да свети със страшна сила. Най-сериозният опит да се ревизира историята е направен през 1931 г.

ЕС готов с нов пакет от санкции срещу Русия

Те ще засегнат по-дълбоко руската икономика и активи


Валя скочила в морето

25-годишната медицинска сестра Валентина Иванова от Бургас е в неизвестност повече от три денонощия. Според разследващи мистерията вече е разкрита. По изрично настояване на семейството й обаче подробностите се пазят в тайна.

19 април в историята

548 г. — Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-мия епископ на Равена Максимиан Равенски. 1332 г. — Състои се сватбата на Стефан Душан и Елена Българска. 1346 г. — Полският крал Кажимеж III Велики дава на Бидгошч статут на град.

Световният дизайн в Капана на Пловдив

Тази година няма да има Sofia Design Week, фестивалът се превръща в One Design Week, понеже отпътува към Пловдив. Ще го приютят романтичните улички на живописния старинен квартал Капана. Сградите му може да са олющени и да изглежда западнал, но Капана е артистичен и влиза като туристическа забележителност в основните европейски гидове.
Тази година няма да има Sofia Design Week, фестивалът се превръща в One Design Week, понеже отпътува към Пловдив. Ще го приютят романтичните улички на живописния старинен квартал Капана. Сградите му може да са олющени и да изглежда западнал, но Капана е артистичен и влиза като туристическа забележителност в основните европейски гидове.

Прогноза за времето - 19 април

Днес времето над Западна и Централна България ще остане облачно и дъждовно. Над Източна ще бъде предимно слънчево, но главно в следобедните часове и през нощта ще има увеличения на облачността и на места ще превали слаб дъжд. Южният вятър в източната половина от страната временно ще се усили.

Слависти скочиха на Благо Георгиев за пари

Обществен комитет "100 години Славия" разпространи отворено писмо до медиите, което поставя под съмнение морала на бившия национал Благой Георгиев.

Ердоган се оплака пред съда, че Facebook го тормози

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган внесе иск в Конституционния съд на страната, в който обвинява социалните мрежи Facebook и Twitter, че нарушават правата и личното пространство на него и семейството му. Министър-председателят на Турция е гневен, защото той и управлението му са честа тема на обсъждане в двете социални мрежи. Преди месец властите в Турция забраниха социалните мрежи и сайтовете на Twitter и Facebook станаха недостъпни. По-късно Конституционният съд постанови, че мерките са били противозаконни, в нарушение с основните граждански свободи, и достъпът до мрежата бе възстановен.

Великденският хляб - за Господ, за стопанина и домочадието

Традицията за великденските български хлябове е доста богата. Това заяви в интервю за БГНЕС Елена Водинчар, главен асистент в Института за етнология и фолклористика в Етнографския музей при БАН. Т...

Зума призна: Динев е сърдит на част от феновете

Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев потвърди информацията, че собственикът на клуба Константин Динев е обиден на част от феновете на клуба. В сутрешния блок на bTV Зума призна, че ...

Свободата да не бъдеш "медия" на празника

Великденските празници, а и които и да са празници, са истински бич за медиите. Тогава, съвсем нормално, болшинството хора искат да си починат, да бъдат оставени намира. Съвсем нормално всички колеги...

Разпънаха девет души на кръст във Филипините

Ритуалът е смесица от местни поверия и християнство


Глобалното затопляне удря бирата

Бирата може да поскъпне, а вкусът и? да се промени заради глобалното затопляне, пише в. “Дейли мейл”. Заради покачването на температурата ще последват суши на местностите, където традиционно се отглежда ечемик, смятат австралийски учени от университета “Куинсланд”. Той е основна съставка на бирата. Заради това има вероятност тя да поскъпне. Бирата може да поскъпне, а вкусът и? да се промени заради глобалното затопляне, пише в. “Дейли мейл”. Заради покачването на температурата ще последват суши на местностите, където традиционно се отглежда ечемик, смятат австралийски учени от университета “Куинсланд”. Той е основна съставка на бирата. Заради това има вероятност тя да поскъпне.

Тимошенко сформира наказателни бригади в Донецк

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко посети вчера Донецк, за да основе там клон на своето движение "Съпротива". Миналата седмица тя обяви, че създава "Съпротива" с цел да помогне на силите на реда в стабилизацията на страната. "Движение "Съпротива" има за цел да събере специални бригади на регионалната отбрана, всички резервисти, които имат военен опит. Първата такава бригада е организирана днес в Донецка област", заяви Тимошенко. До момента не е ясно какви ще са правата на бригадите на Тимошенко и дали официално е обсъдена с полицията възможността за съвместна работа. Междувременно, в опит да успокои обстановката в източната част на страна, украинският премиер Арсений Яценюк направи изявление, в което обеща на проруски настроените граждани, че държавата ще осигури специален статут за руския език, така че той да се практикува спокойно. В допълнение, Яценюк обеща и известна степен на децентрализация и повече права за местната власт. "Ще съгласуваме специален статут на руския език и ще гарантираме неговата защита. Планираме и конституционни реформи, които да прехвърлят повече правомощия на регионите", коментира премиерът. Обстановката в Украйна се следи и от Държавния департамент на САЩ, откъдето заплашиха Русия със санкции, ако не съблюдава изпълнението на Женевските споразумения относно Украйна. "Ние ще следим дали Русия ще предприеме стъпки по изпълняването на женевските договореност. Ако не го направи, ще има последствия", коментира говорителят на Държавния департамент Джен Саки. Властите в САЩ са убедени, че Русия е в състояние да въздейства на украинците, които желаят федерализацията на страната. Саки каза още, че САЩ вече обмислят кои руснаци трябва да бъдат засегнати от евентуалните бъдещи санкции.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето акцентите, които медиата ще следи днес:


Велика събота е, пече се обредният хляб

Днес Църквата чества Велика събота - последния ден от Страстната седмица, предшестващ Великден.

На тази дата: Актрисата Мей Уест е осъдена за морално разложение


"На тази дата" беше сред най-харесваните рубрики във вестник "Дневник" в продължение на години. Сега тя се възражда онлайн, като ще използва богатия архив на медиата и ще допълва поредицата с нови статии. Всеки ден ще ви припомняме накратко интересни събития, които са се случили на тази дата.

На 19 април 1927 г. известната американска актриса Мей Уест е осъдена за морално разложение. Повод за присъдата е участието й в пиесата "Секс", поставена на Бродуей.

Самата тя е...

Как най-мразената американска авиокомпания продължава да печели?

Spirit Airlines е най-критикувания от пътниците превозвач в САЩ


Медуза опари Дейвид Камерън


Медуза опари британския премиер Дейвид Камерън, съобщи в. “Дейли мейл”. Той кара ваканция на Канарските острови със съпругата си Саманта и трите си деца.
Инцидентът станал на остров Лансароте. Всички, които почивали на плажа там, били предупредени, че морето е пълно с медузи.
Дейвид Камерън извел от водата децата си, Медуза опари британския премиер Дейвид Камерън, съобщи в. “Дейли мейл”. Той кара ваканция на Канарските острови със съпругата си Саманта и трите си деца. Инцидентът станал на остров Лансароте. Всички, които почивали на плажа там, били предупредени, че морето е пълно с медузи. Дейвид Камерън извел от водата децата си,

ЦСКА обмисля бенефис на Мартин Петров, кани звезден тим

Ръководството на ЦСКА обмисля да организира пищен бенефис на Мартин Петров, ако нападателят се откаже от футбола, съобщава “Труд“. Свръхзвуковият е любимец на агитката и подобен дв...

Греков: Държавата ще поощрява и дори принуждава кооперирането

Голямата ни идея е да насочим парите от Европа към сектори извън производството на житни култури и зърно – главно плодове и зеленчуци. Това каза министърът на земеделието и храните Димитър Г...

Александър Балкански-син: Циркът е сън

Циркът е приказно място, което може да те остави без дъх след страшните и чувствени изпълнения, да те просълзи от смях и да те накра да се влюбиш в красотата и добротата на артистите. За съжителствот...

Румен Петков: Шефът на АПИ е некадърен и корумпиран

Организацията по пътищата във вчерашния първи почивен ден е поредният ярък изблик на неспособност на тази странна птица Чайков да управлява потоците по пътищата, в това число, за съжаление, и на пър...

Кражбите на антики - един смъртоносен бизнес

Твърди се, че някои антики са прокълнати. Тези, които са откраднати, оставят след себе си купища съдебни дела, а понякога взимат и жертви


Анастасия котка арабски шейх

Атрактивната певица и медсестра Анастасия бе засечена от фотографи в компанията на арабски шейх по време на събитието "Вечер на миските" в столичен пиано бар.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване