330 хил. евро за мерцедес на Тодор Живков на търг в Монако

Мощна българска интрига владее тези дни Монако. След като Гришо и Бербо очароваха наред в княжеството, сега търсачите на силни усещания могат да се сдобият с една от лимузините на Тодор Живков. 330 000 евро е началната цена за Adenauer Mercedes Benz 300.

Проливните дъждове откъснаха от света 7 села в Монтанско

Валежите в страната не спират вече трети ден. От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код в половин България. Потенциалната опасност от наводнения обаче не е необичайна за сезона, съобщи Нова тв.

Равносметката - за последните пет дни се е излял толкова дъжд, колкото за цял месец, отбелязват експертите. 
Виж тук новите Валежите в страната не спират вече трети ден. От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код в половин България. Потенциалната опасност от наводнения обаче не е необичайна за сезона, съобщи Нова тв. Равносметката - за последните пет дни се е излял толкова дъжд, колкото за цял месец, отбелязват експертите. Виж тук новите

Нов логистичен център ще бъде построен на АМ "Тракия"

Голяма търговка верига ще изгради логистичен  център в близост до автомагистрала "Тракия" край село Кабиле, община Тунджа, това съобщи...

Дилов: Обградени сме от млади нации, които си измислят история

София /КРОСС/ Историята винаги се пише, тя е в процес на писане. Това коментира пред TV7 археологът проф. Николай Овчаров. Той посочи, че в последните месеци е имало много опити България да бъде атакувана. Например историите с т. нар. помаци, които пренаписват директно историята. Причината е, че имаме слаба държава. Докато мъдрите се намъдруват, лудите ще се налудуват", каза археологът.„Понякога, когато се чувстваш несигурен в настоящето си, започваш да ровиш във факти от миналото. На Балканите това е характерно, защото навсякъде около нас постоянно се появяват нови държави. Историята с помаците е същата - вероятно могат да се намерят аргументи, че църквата в Средновековието е била строга", коментира от своя страна Любен Дилов - син. „Аз не съм тук като политическо лице. За мен най-фрапиращият момент е пренаписването на българската история по време на социализма, когато Първата световна война е променена. Тя изобщо не се е наричала така", отбеляза зам.-председателят на „България без цензура" Росен Петров. „Военните ни победи не са малко, но трябва да отбележим и културните постижения, които имаме. Нашата църква е първата славянска църква", каза Овчаров. „Ние сме обградени от млади нации, които си измислят история, за да си създадат легитимация. На Балканите кръвта е обща и никой няма собствена история", заяви Дилов в ефира на TV7.

Няма наводнени участъци по поречието на река Струма в квартал "Изток"

Няма наводнени участъци, вследствие на обилните валежи в пернишкия квартал "Изток", научи ZaPernik.com.

"Заради построената стена на реката при "Албените" няма наводнени участъци. Нивото на реката не е критично. Преди два дни се качих на микро язовира над бившето поделение и нивото на водата там е нормално. Има още доста докато се напълни водоема. Постоянно следя реката и микро язовира.", каза за ZaPernik.com кметът на "Изток"...

Продължава

Наводнения откъснаха села след тридневни проливни дъждове

Валежите в страната не спират вече трети ден. От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код в половин България. Потенциалната опасност от наводнения обаче не е необичайна за сезона, съобщи Нова тв.

Равносметката - за последните пет дни се е излял толкова дъжд, колкото за цял месец, отбелязват експертите. 
Виж тук новите Валежите в страната не спират вече трети ден. От Националния институт по метеорология и хидрология обявиха жълт код в половин България. Потенциалната опасност от наводнения обаче не е необичайна за сезона, съобщи Нова тв. Равносметката - за последните пет дни се е излял толкова дъжд, колкото за цял месец, отбелязват експертите. Виж тук новите

ЮНЕСКО защити още 13 обекта в Турция


След турското кафе, мазните борби в Одрин, театърът на сенките Хадживат и Карагьоз, и др., нови 13 културно-исторически забележителности в Турция тези дни бяха включени в списъка на ЮНЕСКО за опазване на световното културно и природно наследство, съобщи БТА.

С това общо защитените от световната организация обекти в Турция станаха 54.

Сред включените наскоро забележителности със световно значение са Момината крепост край средиземноморския град Мерсин, Археологическите...

Банев: Богатите деца се възпитават по-трудно

София /КРОСС/ Много по-трудно е да възпиташ правилно дете, когато имаш финансови възможности. Това каза пред TV7 милионерът Николай Банев, който гостува на едно от предаванията на медиата с многолюдната си фамилия.Когато имаш повече пари, изкушенията са повече. Ако ти като родител им се поддадеш, то няма как правилно да възпиташ детето си, заяви родният предприемач. Ако ти ходиш на дискотека по цяла нощ, това ще прави и детето ти.Големият син на бизнесмена в момента учи в Лондон мениджмънт и руски език и е най-добрият в своето училище, а родителите му се гордеят с постиженията му. Когато учеше в частно училище у нас, му пишеха шестици без покритие. Трябваше да му осигурим добри учители и да му обясним, че най-важното не са оценките, а това, което знаеш, заявиха Николай-старши и съпругата му Евгения. Резултатът е повече от добър, а сега двамата разчитат на Николай-син след завършването си да поеме бизнеса.Малките - артистичната Теа и близнаците, с нетърпение чакат баткото да се прибере у дома, защото винаги им носи подаръци и ги глези.Евгения и Николай смятат тази година да ориентират бизнеса си към децата и да им осигурят много изненади за едно приятно лято.

"Тотнъм" засилва "Фулъм" към изпадане

"Тотнъм" продължи кошмарния сезон на "Фулъм" и спечели лондонското дерби с 3:1. Двата бивши отбора на Димитър Бербатов са в двата края на класирането. "Шпорите" са шести и това им дава право на участие в Лига Европа. А "Фулъм" е в зоната на изпадащите.

Бразилският национал Паулиньо откри резултата за "Тотнъм", но Стив Сидуел изравни преди почивк "Тотнъм" продължи кошмарния сезон на "Фулъм" и спечели лондонското дерби с 3:1. Двата бивши отбора на Димитър Бербатов са в двата края на класирането. "Шпорите" са шести и това им дава право на участие в Лига Европа. А "Фулъм" е в зоната на изпадащите. Бразилският национал Паулиньо откри резултата за "Тотнъм", но Стив Сидуел изравни преди почивк

15 са вече загиналите под Еверест

До 15 души нарасна броят на загиналите под лавината, паднала вчера в подножието на хималайския връх Еверест

Запушена с чакъл и камъни канавка наводни гараж в град Батановци

Гараж е бил наводнен тази сутрин в градчето Батановци. Запушена с камъни и чакъл канавка е станала причината за наводнението на гаража в "Трънска махала", научи ZaPernik.com.

"Гаражът вече е отводнен. Звъннах на "Пътно управление" - Перник, които поддържат канавката. Момчетата дойдоха и отпушиха затлачената с камъни и чакъл канавка. Водите в реките Конска и Струма са придошли, но засега няма опасност от преливане. Коритото на Струма е...

Продължава

Самоубийство в бежанския център в Харманли

Афганистанец се самоуби в Регистрационния приемателен център на Държавна агенция за бежанците в Харманли. 63-годишният мъж по първоначална информация сам е посегнал на живота си, а смъртта е настъпила от прободна рана в областта на корема.

33 неща, които не знаете за Райън Гослинг

Предлагаме ви доста неизвестни факти за звездата


61 починали от вируса Ебола в Гвинея

Епидемията от хеморагична треска в Гвинея взе 61 жертви, предаде АФП, позовавайки се на последните официални данни. Общо 109 са потвърдените случаи на зараза с вируса Ебола от януари до април 2014.

Краткотрайни превалявания на Великден по Черноморието

През нощта облачността ще предимно значителна, а на места в Западна България все още ще превалява дъжд. Минималните температури ще са между 4° и 9°. Утре преди обяд облачността ще се разкъса и намалее и ще има и слънчеви часове, повече в Източна България.

Скандал в Пловдив – феновете на Локо прекратиха дербито с Ботев

Отборите на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив) изиграха само 42 минути, в които не си отбелязаха гол, в градското дерби от 34-ия кръг на “А” група, съобщи sportal.bg. Мачът бе прекратен от рефера Георги Кабаков три минути преди края на първата част заради множество бомбички и димки, хвърлени от феновете на “смърфовете”. Привържениците, които са в открит конфликт със собственика на тима, обстрелваха терена през цялата първа част и видимо имаха за цел да саботират провеждането на срещата. Крайното решение на съдията дойде, след като една бомбичка падна в близост до бранителя на “канарчетата” Сърджан Лукин.

Двата тима започнаха срещата без излишно проучване и на високи обороти. Още в началните секунди Юнес Хамза нахлу по лявото крило и центрира, но нямаше кой да засече топката. В 3-ата минута Спас Делев отправи опасен удар, но топката премина встрани от вратата. Малко след това феновете на домакините изсипаха куп бомбички на терена и срещата бе прекратена за няколко минути. “Канарчетата” продължиха с активната игра и в 12-ата минута Вандер Виейра проби отдясно, подаде на Мариян Огнянов, чийто шут обаче бе избит пред самата голлиния от Йордан Тодоров. Лоша новина за “черно-белите” дойде в 14-ата минута, когато Здравко Лазаров получи контузия и бе заменен от Дани Кики.

Последваха дълги минути на равностойна игра, в които нямаше чисти голови положения, а преобладаваха нарушения и разправии по терена. В 42-ата минута привържениците на “смърфовете” метнаха поредна бомбичка, която падна близо до Лукин и това принуди съдията отново да прекрати двубоя за втори път. Този път той прибра двата тима в съблекалнята в очакване обстановката да се успокои. Това обаче така и не се случи и срещата бе окончателно прекратена.

 

 

Черно море спечели варненското дерби при младшата възраст

Младшата възраст на Черно море (набор 1998 г.) спечели с 2:0 срещу градския си съперник Спартак 1918 (набор 1998 г.) в среща от 22-ия кръг на зоналното първенство. „Моряците” реализираха по един гол в двете полувремена и заслужено взеха трите точки.

15 станаха жертвите на лавината под Еверест

Броят на загиналите вследствие на падналата вчера лавина в подножието на Еверест достигна 15 души, съобщи ИТАР-ТАСС. Спасителните операции продължават, но властите в Непал съобщиха, че шансовете да открият оцелели са малки. До момента от ледената хватка са спасени седем души, а трима остават в неизвестност. Вчера огромна снежна маса се срина в подножието на Еверест, затрупвайки група от 25 непалски планински водачи. Т. нар. "шерпи" са транспортирали оборудване за лагер на алпинисти. Един от оцелелите разказа от болницата в Катманду, че изведнъж огромен леден блок се е стоварил върху групата и планинарите не са имали шанс да избягат. По данни на местното сдружение на алпинистите този инцидент е най-смъртоносният в цялата история на експедициите до Еверест.

Благодатният огън може да не дойде навреме за вечерното богослужение за Великден

С още 1 час се удължава закъснението на делегацията, носеща Благодатния огън от Йерусалим. Първоначално бе обявено, че дядо Николай ще кацне на летище Пловдив със закъснение от 2 часа, но се оказва...

Нахална лисица ровчи в градината на Обама

Белият дом си има нов, неканен гост - от няколко месеца насам при семейство Обама се е настанила лисица, която прави пакости, пише "Уолстрийт Джърнал". Хитрата животинка вече е изровила здр...

Губерния би Газпром-Югра, поведе с 2:1 в плейофа

Руският Губерния, воден от Пламен Константинов, поведе с 2-1 мача в четвъртфиналния плейоф на Суперлигата по волейбол. Тимът от Нижни Новгород победи с 3:0 (25:18, 25:20, 25:15) като гост Газпром-Югра...

Стойнев: Агресията излезе извън граници

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Методи Стойнев бе изключително ядосан от поведението на феновете на своя тим, които доведоха дербито с Ботев до прекратяване. С действията си – хвър...

Извършват контролирано изпускане на язовир "Копринка", може да прелее

Извършва се контролирано изпускане на язовир Извършва се контролирано изпускане на язовир "Копринка" край Казанлък, съобщи БНР. Има опасност от преливане, защото язовирът е почти изцяло запълнен. От общината предупреждават жителите в района и по поречието на река Тунджа, че е възможно да има затворени пътища заради преливане на реката.

Украйна търси алтернативи на руския газ

Страната примамва инвеститори в енергетиката, обещавайки преференциални условия и държавна подкрепа


РИА "Новости": Украински кораби не са напускали Севастопол

/КРОСС/ Корабите от военноморския флот на Украйна не са напускали Севастопол и продължават да си стоят на кейовете. Това съобщи кореспондентът на РИА "Новости" от града.По-рано украинските медии разпространиха информация, че всички украински военни кораби са напуснали Севастопол и Донузлав и са потеглили към Одеса.

Язовир "Копринка" може да прелее, извършват контролирано изпускане

Извършва се контролирано изпускане на язовир "Копринка" край Казанлък, съобщи БНР. Има опасност от преливане, защото язовирът е почти изцяло запълнен.

 От общината предупреждават жителите в района и по поречието на река Тунджа, че е възможно да има затворени пътища заради преливане на реката.

Извършва се контролирано изпускане на язовир "Копринка" край Казанлък, съобщи БНР. Има опасност от преливане, защото язовирът е почти изцяло запълнен. От общината предупреждават жителите в района и по поречието на река Тунджа, че е възможно да има затворени пътища заради преливане на реката.

Великденско примирие в Украйна

Правителството обяви, че няма да настъпва срещу проруските сепаратисти по празниците

Мила Кунис очаква момиче

Близък до обкръжението на актрисата е потвърдил слуховете, че красавицата чака дъщеря от Аштън.

Полицията не връща откраднато колело на собственика му вече 2 години

Млад столичанин вече две години обикаля институциите, за да си получи откраднатото колело, което за разлика от повечето случаи, е намерено от полицията, съобщи Нова телевизия.

Абсурдът е, че столичните полицейски управления не поддържат връзка помежду си, а крайното решение за връщането на колелото зависи от прокуратурата и съда. Колелото е откр Млад столичанин вече две години обикаля институциите, за да си получи откраднатото колело, което за разлика от повечето случаи, е намерено от полицията, съобщи Нова телевизия. Абсурдът е, че столичните полицейски управления не поддържат връзка помежду си, а крайното решение за връщането на колелото зависи от прокуратурата и съда. Колелото е откр

ИТАР-ТАСС: България уверява, че продължава работата по "Южен поток" въпреки ЕС

Говорителката на еврокомисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер Сабине Бергер заяви в интервю за ИТАР-ТАСС, че политическите разговори между Европейската комисия и Русия относно строителството на газопровода "Южен поток" са замразени и двете страни обсъждат само юридически и технически въпроси.

Мъж и дете са загинали при стрелба в Белгия

Мъж и момче на 10 години са били убити тази нощ при стрелба в град Визе, близо до Лиеж, предаде агенция Белга. Според кмета на града мъж, намиращ се в кола, открил огън по прибиращи се към дома си мъж, жена и дете. Момченцето загинало на място, а мъжът, който не бил негов баща, починал малко по-късно от раните си. Жената е получила тежки наранявания, допълва БГНЕС. Според информации, поместени в белгийски медии, убиецът е причакал жертвите. Засега не е ясно дали стари семейни проблеми са причина за убийствата.

Водите на река Струма наводниха няколко къщи в квартал "Бела вода"

Тази сутрин са били наводнени 3 - 4 къщи в пернишкия квартал "Бела вода", които се намират в близост до коритото на река Струма", научи ZaPernik.com.

"Положението вече е овладяно. От 7 часа сутринта багери прокопават канал в квартала. Пожарната също идва, но не можа да помогне. По телевизиите дават, че съм бил казал, че в квартала положението е бедствено. Това не е вярно. Никакви изявления не съм давал. Цял ден обикалям "Бела вода"....

Продължава

2 години полицията не връща откраднато колело на собственика му

Млад столичанин вече две години обикаля институциите, за да си получи откраднатото колело, което за разлика от повечето случаи, е намерено от полицията, съобщи Нова телевизия.

Абсурдът е, че столичните полицейски управления не поддържат връзка помежду си, а крайното решение за връщането на колелото зависи от прокуратурата и съда. Колелото е откр Млад столичанин вече две години обикаля институциите, за да си получи откраднатото колело, което за разлика от повечето случаи, е намерено от полицията, съобщи Нова телевизия. Абсурдът е, че столичните полицейски управления не поддържат връзка помежду си, а крайното решение за връщането на колелото зависи от прокуратурата и съда. Колелото е откр

Австралия обеща за 7 дни да намери „черните кутии” на изчезналия Боинг

/КРОСС/ Австралийските власти планират да приключат с търсенето на "черните кутии" на изчезналия малайзийски Боинг през следващите 5 до 7 дни. От координационния център посочиха, че това е краят на един от етапите на операцията по издирването, съобщи „Ройтерс". Към момента австралийските власти планират да продължат търсенето на самолета в Индийския океан, но ще променят параметрите и методите на търсенето, ако те не донесат очакваните резултати. След повече от месец безплодно търсене на останки сега издирвателните работи са съсредоточени в район с радиус 10 километра около мястото, от което на 8 април бе засечен предполагаем сигнал от черна кутия. От координационния център за издирвателните дейности, в които участват много държави, обявиха днес, че поради добрите метеорологични условия за работа подводният робот действа ефективно и ще приключи проучването на обозначение район след пет, най-много седем дни. От центъра не казаха дали настоящият етап от издирването под вода ще даде някакъв резултат, нито съобщиха какви ще бъдат следващите стъпки, ако резултат няма.В понеделник главният координатор на операцията, австралиецът Ангъс Хюстън, каза, че търсенето по въздух и вода на останки може да бъде преустановено към средата на тази седмица заради операцията под вода.Но издирването по вода и от въздуха продължава засега всекидневно с участието на 11 военни самолета и 12 плавателни съда, които проучват акватория с площ около 50 200 квадратни километра

Греков: Нежеланието на земеделците да се обединяват, прави производството им нерентабилно


Българските земеделски производителите продължават да не се обединяват в групи, което преми да получават европейски субсидии и препятства износа на големи количества. Това коментира земеделският министър Димитър Греков в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ7.

Заради липсата на такива обединения и производството не е толкова ефективно, допълни министърът.

Той посочи, че докато в ЕС около 40% от земеделските стоки се произвеждат от групи производители, у нас тя е 1 на сто....

Украйна обяви Великденско примирие

Прекъсва се активната фаза на антитерористичната операция


Градушки и сняг валят из страната

Четири валежа от градушка удариха селата в Община Кирково и унищожиха напълно посевите, съобщава БГНЕС. Първият валеж е бил вчера, а днес следобед в областта са ударили още три градушки. В момента в Кърджалийско вали обилен дъжд. Заради бурята в момента жителите на село Лозенградци са без ток. Обилният валеж е повишил значително нивото в язовир "Кърджали", където в момента се извършва контролирано изпускане. Същата процедура се извършва и в язовир "Копринка" край град Казанлък. Продължителните валежи покачиха нивото на много реки у нас. По-рано днес форумът OFFRoad-Bulgaria е получил обаждане от Столична община с молба да уведоми доброволците си, че може да се наложи да реагират. Ако нивото на реките продължи да се вдига, ще са нужни хора за пълненен на чували с пясък и издигане на диги. Междувременно на няколко местав в страната вали сняг. В района на Доспат днес цял ден валя обилно сняг, а бялата покривка там достига 20 см. Заснежени са пътищата край Сърница и настилката на пътя Батак-Доспат. В Пазарджишко също вали сняг, като в местността "Картела" е натрупана покривка от 10 см. Сняг вали и в местността Ярема в Самоковско.

Гърция залята с фалшиво евро от България

Фалшиви банкноти от 50 евро, произведени в България, заляха съседна Гърция.

Афганистанец се прободе смъртоносно в корема в бежанския център в Харманли

63-годишен мъж от Афганистан се самоуби в Регистрационния приемателен център на Държавна агенция за бежанците в Харманли, съобщи Нова тв, позовавайки се на МВР.

Сигнал за починал чужд гражданин е получен тази сутрин към 10.30 часа в дежурната част на областната дирекция на полицията. На място е пристигнал екип, който е извършил оглед. 

Виж ту 63-годишен мъж от Афганистан се самоуби в Регистрационния приемателен център на Държавна агенция за бежанците в Харманли, съобщи Нова тв, позовавайки се на МВР. Сигнал за починал чужд гражданин е получен тази сутрин към 10.30 часа в дежурната част на областната дирекция на полицията. На място е пристигнал екип, който е извършил оглед. Виж ту

Коко Динев бесен: Група фенове постигнаха целта си

Кратък и конкретен бе собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев, след като заради действията на част от феновете на отбора дербито с Ботев (Пловдив) бе спряно в 40-ата минута. “М...

Два мощни труса удариха Папуа-Нова Гвинея

Трус с магнитуд 7,5 бе регистриран привечер на западното крайбрежие на островите Бугенвил в Папуа-Нова Гвинея, предават осведомителни агенции, позовавайки се на информация от сайта на геоложката сл...

Спешно изпускат яз. Копринка

Язовир Копринка се препълни в следствие на обилните валежи през последните дни на територията на община Казанлък и община Павел баня. Водата е на 5 сантиметра от приливниците и започва спешно изпускане на вода, съобщи кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Благодатният огън от Йерусалим кацна в България

Пловдивският владика пристигна с частен полет, придружаван от делегация

Благодатният огън кацна в България от Йерусалим

Пловдивският владика пристигна с частен полет, придружаван от делегация

Благодатният огън закъснява с 3 часа за България

Този обрат поставя под въпрос дали Благодатният огън ще пристигне в българските епархии навреме за вечерното богослужение за Великден

Десетки хиляди хора видяха чудото на Благодатния огън

Поклонниците запалиха от свещения огън фенери, с които ще пренесат огъня до домовете си

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване