Разпънаха на кръст 9 души

Гвоздеи бяха забити в ръцете и краката на девет души, които бяха разпнати на кръстове в ритуал по пресъздаване на мъките Христови във Филипините.

Апарат ще търси черните кутии на изчезналия Боинг на рекордна дълбочина

Черните кутии на изчезналия Боинг на малайзийските авиолинии ще бъдат издирвани на дълбочина 4.5 км под водата. Това ще стане с апарата Bluefin-21, приличащ на торпедо робот, снабден с мощен сонар, дълъг 5 м и тежащ 750 кг, съобщава Ройтерс. Според агенцията, която се позовава на министъра на транспорта на Малайзия Хишамудин Хусейн, военноморските сили на САЩ са пренастроили апарата да се спусне на рекордната дълбочина от 4695 метра. Както вече бе съобщено, търсенето на самолета, в което участват САЩ, Китай, Австралия и редица други страни, се координира от Австралия. Самолетът, тръгнал от Куала Лумпур за Пекин, изчезна от екраните на радарите през нощта на 8 март с 239 души на борда, две-трети от които китайци. Според координационния център подводната фаза на издирването на черните кутии ще продължи от пет до седем дни.

"Хората очакват повече Европа за гражданите"

Бъдещият ЕП ще бъде по-балансиран, смята Антония Първанова


Проливният дъжд отприщи свлачищата в Кърджалийско

/КРОСС/ След обилния дъжд има активирали се свлачища в Източните Родопи, а река Върбица застрашително увеличава нивото си в Кирковско, Джебелско и Момчилградско. 8 литра на квадратен метър са падналите валежи вчера в трите общини.13 свлачища в Неделинско и 3 в Златоградско се активирали след последните дъждове. В събота и неделя се очакват нови валежи, обявен е жълт код.„Активирали са се множество свлачища. Много пътища са затворени. Най-тревожно е в района на Долен върли дол, който е отцепен. До там не може да стигне дори линейка", заяви за 24rodopi.com кметът на Неделино Стоян Беширов.

Най-любопитните великденски ритуали

Както всяка година преди Коледа и Хелоуин, така и в навечерието на Великден магазините са препълнени с всевъзможни символи на кича - празнични декорации, шоколадови зайци, вапцани яйца...Въпреки цялата суетня, миряни на различни места по света успяват да съхранят истинския дух на празника чрез впечатляващи по своя колорит ритуали, с които честват Както всяка година преди Коледа и Хелоуин, така и в навечерието на Великден магазините са препълнени с всевъзможни символи на кича - празнични декорации, шоколадови зайци, вапцани яйца...Въпреки цялата суетня, миряни на различни места по света успяват да съхранят истинския дух на празника чрез впечатляващи по своя колорит ритуали, с които честват

Путин: Плащането на газа няма общо с политиката в Украйна

Владимир Путин заяви, че Русия не обвързва газовия дълг на Украйна с политическите й проблеми и призова Запада да финансира Киев

Откъс от "Кой спорт за моето дете?"


Книгата "Кой спорт за моето дете" на италианския педиатър Джанфранко Трапани разглежда подробно различните видове активности, за да помогне на родителите да изберат най-подходящото занимание за хлапетата. 

Авторът се спира на основните проблеми - от мотивацията, през психологическия аспект, храненето, подсилването на имунната система, травмите, преумората, медикаментите и борбата със затлъстяването.  "Детски Дневник" публикува откъс от книгата със съгласието на издателството:

40 000 души се включиха във водения от папата "кръстен поход"

Отчаяни нелегални имигранти, склонни към самоубийство фалирали бизнесмени, жертви на мъчения и всички страдащи по света бяха споменати по време на водения от папа Франциск „кръстен ход” в римския Колизеум късно в петък, предаде Асошиейтед прес. Отвън около прословутата забележителност и по булеварда до нея около 40 000 хиляди богомолци, туристи и жители на града стояха със свещи в ръка, докато със склонена глава и често притворени очи папата слушаше размишленията, прочетени на глас на 14-те спирки на процесията. Едно от размишленията, прочетено от италианската актриса Вирна Лизи, бе посветено на децата войници. Други напомниха за нелегалните имигранти, които рискуват живота си, опитвайки се да стигнат до бреговете на богати държави, за жени и деца, заробени от трафиканти на хора, за затворници, изнемогващи в препълнени затвори. В едно от размишленията се говореше за децата, чието здраве може би е застрашено от изхвърлянето на токсични отпадъци от италианските мафиоти в околностите на Неапол. Майки бяха писали на Светия отец с надеждата да привлекат внимание към проблема. Имайки предвид, че Разпети петък е ден за мълчание папа Франциск предпочете да не подготви проповед за богослужението, обясниха представители на Ватикана. Подборът на темите отразяваше решимостта на папата да фокусира вниманието на католическата църква върху страдащите и маргинализираните в обществото. Полицията твърди, че за церемонията в Рим са пристигнали 800 000 души, включително 19 президенти и 24 премиери. В сравнение с миналата година, когато папа Франциск за пръв път оглави шествието, броят на вярващите, желаещи да участват в него, чувствително се е увеличил. По данни на полицията сега при Колизеума са дошли 40 000 души.

Фалшиви 50 евро, българско производство, заляха Гърция

/КРОСС/ Търговците от остров Крит предупредиха чрез медиите за масово пуснати в обръщение фалшиви банкноти от 50 евро. Качеството на банкнотите е изключително добро и само индикатор може да установи, че са фалшиви.Според експерти от Отдела за борба с икономическата престъпност, банкнотите са направени в България и има пълно сходство с тези, които скоро бяха иззети от други части на страната. Полицията е в готовност да арестува всеки, който направи опит да заплати с фалшиви банкноти.Специалисти разследват пътя на пратката от България и дали част от фалшификатите не са пуснати в обръщение на други места в страната.Полицията в Крит арестува 30-годишен българин, който от години живее и работи на острова. В двора на наетата от него къща е намерена истинска „плантация" с канабис. Българският гражданин е обвинен в отглеждане и притежание на наркотични вещества. Води се разследване за евентуалното му участие и в разпространение на наркотици, съобщи БНР.

Кола с варненска регистрация се обърна на магистрала „Тракия”

Автомобил с варненска регистрация, току-що, се е обърнал на магистрала „Тракия Автомобил с варненска регистрация, току-що, се е обърнал на магистрала „Тракия" на 26 км, посока София, съобщи „Фокус". На мястото има полицейски патрул със софийска регистрация.

Социалната кухня към Ловчанската митрополия нахрани бедните старци

Ловеч /КРОСС/ Социалната кухня към Ловчанската митрополия раздаде на социално слаби хора печено агнешко месо, козунаци и великденски яйца. Кухнята работи от 8 години. В нея всеки ден се хранят 20 социално слаби възрастни хора. Кухнята е създадена по идея на Ловчанския митрополит Гаврил. В нея работят само доброволци. Средствата и продуктите се набират само от дарения, а когато не достигат, Ловчанската митрополия също помага.Има хора, които имат нужда, гладни хора, на които трябва да намерим начин да им помагаме. Стараем се да избираме най- нуждаещи се хора. Искам да им пожелая с Божия помощ и те да изпитат радост през тези велики дни, пожела на бедните митрополит Гавраил, съобщи БНР.

В Белград отново се подготвя опит за провеждане на гей парад


От 19 до 31 май в Сърбия е планирана "Прайд седмица", а шествие в центъра на Белград е насрочено за последния ден на проявата - 31 май, съобщава белградското радио Б-92. Това обяви Горан Милетич от организационния съвет на проявата.

Гей парадът тази година ще продължи по-дълго и ще включи голям брой културни събития, включително изложби и концерти, заяви Милетич пред агенция Танюг.

Той добави, че плановете за протестната демонстрация и нейния маршрут ще бъдат изпратени на...

Четирима убити и девет ранени в атентат в Сирия

Четири мирни жители загинаха и още девет души бяха ранени в терористичен акт в град Саламия, западна Сирия, предаде агенция Сана.

Поне 15 души са загинали след падане на лавина в подножието на Еверест

Поне 15 души са загиналите в следствие на паднала в петък в подножието на Еверест лавина, съобщава китайската агенция Синхуа, цитирана от БТА. Продължава издирването на останалите затрупани под снега планински водачи. Затрупаната група е била съставена от близо 25 души, като до момента са спасени седем от тях. По време на лавината шерпите са прекосявали ледника Хумбу и са носили оборудване за алпинистки лагер. Това е било първото изкачване за сезона и групата е подготвяла маршрута за достигането до върха на Еверест. В групата е имало и няколко младежи. Един от тях е на 22 години и разказва пред журналистите, че леден блок се е стоварил върху хората изведнъж и не оставил шанс да избягат, съобщава АФП. Младежът е оцелял, защото е бил затрупан до шията и е имал възможност да диша. Въпреки това има множество фрактури по тялото и е получил хипотермия, казват лекарите. Представител на непалското министерство на туризма обяви в събота, че няма големи шансове за намирането на още оцелели, защото хората са затрупани повече от 24 часа. Въпреки това издирването продължава.

Издирват се четирима планински водачи на Еверест

Шерпи и спасители с хеликоптери са подновили в събота издирването на четирима планински водачи по долните склонове на връх Еверест, изчезнали след падане на ледена лавина, отнела живота на 12 души, съобщи Ройтерс. Лавината падна в опасна зона, наречен ледопада Хумбу. Тя се намира сравнително ниско – на височина от около 5800 метра, но е пълна с пукнатини и сераци (големи вертикални ледени стълбове или "зъби", образуващи се на предния ръб на ледника), които може ненадейно да се счупят. Според алпинисти това е едно от най-опасните места по пътя към Еверест. „Времето засега е благоприятно, но нямаме надежда да намерим оцелели. Жертвите вероятно ще се окажат повече от 12”, каза служител на непалското министерство на туризма, предаде ДПА. В спасителната операция участват 50 души - спасители, алпинисти, лекари и правителствени служители.

САЩ се заканват на Русия с по-строги санкции

По-строги икономически санкции ще наложат САЩ на Русия, ако Кремъл не изпълни сключеното ново международно споразумение за деескалиране на...

7 неща, които не знаем за Христос

Идва Възкресение и отново за Исус Христос се пише и говори много. По екраните излезе последният посветен на него филм “Синът Божи”. Нови книги претендират, че разкриват тайни за житието му и разказват “истинската му история”. Или доказват, че той никога не е съществувал.
Но с тях трябва да се внимава, повечето са чиста спекулация, Идва Възкресение и отново за Исус Христос се пише и говори много. По екраните излезе последният посветен на него филм “Синът Божи”. Нови книги претендират, че разкриват тайни за житието му и разказват “истинската му история”. Или доказват, че той никога не е съществувал. Но с тях трябва да се внимава, повечето са чиста спекулация,

Гърция залята с фалшиви банкноти от 50 евро от България

Търговците от остров Крит предупредиха чрез медиите за масово пуснати в обръщение фалшиви банкноти от 50 евро. Качеството на банкнотите е изключително добро и само индикатор може да установи, че са фалшиви.

Мисис Даутфайър се завръща

/КРОСС/ Робин Уилямс отново ще облече женски дрехи за продължението на хитовата комедия от 1993 година „Мисис Даутфайър", съобщават медиите на Острова. Режисьор на продължението ще бъде Крис Кълъмбъс, който засне и първата част на лентата. Все още няма информация кога филмът ще излезе по големите екрани.

Пожарна ще дежури тази нощ край Катедралата във Варна

Пожарната във Варна вече провела инструктаж на църковните служители във връзка с Великден. Това заяви за Радио „Фокус” – Варна комисар Тихомир Тотев началник на „Пожарна безопасност и защита на населението”. Според указанията получени от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” във връзка с Великден, в православните храмове са проведени инструктажи с църковните служители за съблюдаване на пожарната безопасност.

Експерт: Еврозоната излиза от рецесията

Еврозоната излиза от рецесията, въпреки че темповете на растеж все още са занижени. Това заяви Стефка Славова от борда на директорите на Европейската...

Модни, шантави селфита

Гримьор, обсебен от модата, създава шантави автопортрети


Шофьор блъсна велосипедист и избяга, полицията го издирва

Полицията издирва шофьор блъснал велосипедист и избягал в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР за „Фокус". Според първоначалната информация инцидентът станал вчера около 19.30 часа на кръстовище между бул. "Васил Левски" и ул. "Георги Бенев".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

5 Полицията издирва шофьор блъснал велосипедист и избягал в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР за „Фокус". Според първоначалната информация инцидентът станал вчера около 19.30 часа на кръстовище между бул. "Васил Левски" и ул. "Георги Бенев". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 5

Синът на Джако не иска да живее с майка си

/КРОСС/ Пет години след смъртта на Краля на попа Майкъл Джексън драмите в семейството му не стихват. Сега в центъра на скандала е втората му съпруга Деби Роу Джаксън, която отчаяно се опитва да получи родителските права над общите им деца Парис и Принс.Деби води битка с братята на Джако, които я обвиняват, че тя вече любезно е дала децата си на Майкъл чрез прехвърляне на всички родителски права, в замяна на което е получила 10 милиона долара. След смъртта на бившия си обаче Деби е започнала активно да се интересуват от децата си и твърди, че братята му не са съгласни да й дадат попечителството заради алчността си. Според нея те просто не искат да загубят парите от издръжката на децата, които се равняват на 50 000 долара месечно. Що се отнася до Парис и Принс, те не горят от желание да се върнат при биологичната си майка. Самият Принс не смята Деби за своя майка, тъй като дълго време не е била до него.

Дъждовете блокираха част от пътищата в страната

Обилните дъждове през последната седмица причиниха нови свлачища и блокираха движението по някои пътища, съобщава "Фокус", позовавайки се на информация от местните кметове и от Агенция "Пътна инфраструктура". Движението през прохода "Петрохан" е затруднено заради снеговалеж. В Монтанско е затруднено движението и по третокласен път III-1024 в участъка Лопушански манастир- Меляне - Попов мост. Там обилните валежи са предизвикали наводнение, като екипи на ГД "Гражданска защита" работят за отстраняването на проблема. От АПИ призовават шофьорите за повишено внимание в участъците на АМ "Хемус" и АМ "Тракия", където се извършват ремонтни дейности. Движението по виадукта край Церово на АМ "Тракия" все още се извършва само в едното платно заради ремонтни дейности. Стесненото платно може да причини задръствания. На АМ "Хемус" движението по виадукта "Бъбреш" и край тунела "Ечемишка" също се осъществява само в едното платно. От АПИ съветват водачите да използват обходния маршрут на АМ "Тракия" по път I-8 през пътен възел "Ихтиман". Временно се ограничава движението по път I-5 Стара Загора - Казанлък, при с.Тулово. Тежка е ситуацията в община Неделино, Смолянско. Има 13 новообразувани свлачища. Прекъснати са пътищата между селата Кочани-Изгрев, Кочани-Раевица-Учурума, Долев Върли дол - Горен Върли дол. На мястото има машини, които работят за разчистването на пътя, но дъждовете продължават и обстановката е усложнена. Значително е свличането на скална маса по маршрута между селата Баряков дол - Неделино, но там има обходен път. Временно затворен е и пътят Белоградчик - Орешец заради нарушена пътна настилка. Затруднено е движението и край селата Ерма и Аламорци в община Златоград, Смолянско. Маршрутите са отворени, но преминаването е затруднено, защото на мястото има машини, разчистващи свляклата се кална маса. Дъждовете са запушили и канализацията на Златоград, но в момента служители на местното ВиК отстраняват проблема. Нивата на язовир "Златоград" и река Върбица, която минава през града, са повишени, но за момента няма опасност за населението.

Маша с ягоди и шампанско за ЧРД

Тя публикува снимки от навечерието на празненството си в Туитър. Изглежда, двамата с Гришо са започнали да се черпят от рано.

Издирват шофьор, блъснал велосипедист и избягал от местопроизшествието

Полицията издирва шофьор блъснал велосипедист и избягал в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР за „Фокус Полицията издирва шофьор блъснал велосипедист и избягал в Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР за „Фокус". Според първоначалната информация инцидентът станал вчера около 19.30 часа на кръстовище между бул. "Васил Левски" и ул. "Георги Бенев". Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS 5

Станислас Вавринка преподаде урок по тенис на Давид Ферер

Световният номер три и първа ракета на Швейцария Станислас Вавринка се класира за третия си финал през годината и първи на Мастърса в Монте Карло, след като победи убедително с 6:1, 7:6 (3) втората ра...

Русеф обеща драконовски мерки за сигурност на световното

Федералните власти на Бразилия спешно изпратиха войскови подразделения в град Салвадор, където ситуацията с престъпността се влоши особено много след започналата стачка на полицията. Отсъствието на с...

Нравствеността - оръжието на Русия срещу Запада

В разгара на кризата около Украйна руските власти работят върху нова културна политика, основана на ценностите, разграничаващи Русия от Запада, която според критично настроени наблюдатели напомня с...

Благодатният огън се запали в храма на Гроба Господен

Той слиза от небето след молитвите на десетките хиляди поклонници


Братът на Орешарски наблюдава изборите в затвора

Братът на премиера Пламен Орешарски - Милети Орешарски, ще бъде наблюдател на изборния ден в затвора в Бобов дол. Той е регистриран от ЦИК след подадено заявление от "Асоциация за реинтегриране на осъдени лица" (АРОЛ).

Боядисване на яйца по красив славянски обичай

В много части на света отбелязването на Възкресение Христово е дългогодишна семейна традиция, изпълнена с множество ритуали. И докато почти навсякъде с месенето на козунаци и боядисването на яйца се заемат предимно по-възрастните членове на семейството и най-вече бабите и майките, то в общността на лужишките сърби в германската провинция Десен това е задължение на децата.

Дъждът наводни къщи във Видинско

Има сигнали за наводнени къщи във Видинско. В Монтанско пък реката в близост до третокласен път ІІІ-1024, в участъка Лопушански манастир – с. Меляне – Попов мост е излязла от коритото си и е заляла три участъка от пътя.

4 нови кораба купува Кирил Домусчиев

Четири нови кораба ще купи Параходство "Български морски флот", чийто собственик е Кирил Домусчиев, съобщи maritime.bg.

Договорът за строителството е подписан, като ще бъдат строени четири кораба с дедуейт (товароподемност) от по 42 300 тона. Сделката включва опция за строителството на още два съда от същия тип.

Четири нови кораба ще купи Параходство "Български морски флот", чийто собственик е Кирил Домусчиев, съобщи maritime.bg. Договорът за строителството е подписан, като ще бъдат строени четири кораба с дедуейт (товароподемност) от по 42 300 тона. Сделката включва опция за строителството на още два съда от същия тип.

Човекът на Путин в София

Москва поддържа топли отношения с много националистически партии в Европа. Тя си има приятели и в България. Един от тях е лидерът на партия "Атака", пише германската преса и нарича Сидеров "човекът на Путин в София". Волен Сидеров не знае милост, когато реши да се гневи на Запада. Откакто в България има супермаркети от веригата "Лидл", бензиностанции на "Шел" и филиали на "Райфайзенбанк", да не говорим за Световната банка и МВФ, страната е "поробена", намира се в състояние на "колониална зависимост". Така поне вижда нещата шефът на партия "Атака" Волен Сидеров: "След падането на Берлинската стена заживяхме с илюзията, че Западът ни желае само доброто. Това обаче се оказа заблуда - под прикрието на западната демокрация всички дойдоха при нас с една-единствена цел - да ни ограбват", цитира "Зюддойче Цайтунг" думите на Сидеров. За хиените, лешоядите и лакеите От статията, озаглавена "Десните приятели на Путин", научаваме още, че според Сидеров българските политици също носят вина за това положение. Неслучайно всички те редовно се отчитат пред американския посланик в София, твърди Сидеров: "Преди България беше под турско робство, а сега е поробена от олигархическата световна мафия" - разбирай: от САЩ и ЕС. Лидерът на "Атака" е известен с острия си език, пише и друго германско издание - сайтът dtj-online.de

Човешкият мозък е създаден за овладяване на много езици

/КРОСС/ Човешкият мозък притежава универсална база за изучаване на езици, твърдят британски учени. Според тях мозъкът ни е адаптиран да възприема срички от всички езици.Преди да достигнат до заключението, експертите са провели изследване, в което са участваха хора от различни възрасти, говорещи на различни езици. Специалистите са обърнали внимание на това как мозъкът им реагира на различни думи, фрази и изречения. И са стигнали до извода, че мозъкът е предразположен към възприемането на езика. Въпреки това, същите тези хора не разбират сричките, които използват рядко.

Кирил Домусчиев купува 4 нови кораба

Четири нови кораба ще купи Параходство Четири нови кораба ще купи Параходство "Български морски флот", чийто собственик е Кирил Домусчиев, съобщи maritime.bg. Договорът за строителството е подписан, като ще бъдат строени четири кораба с дедуейт (товароподемност) от по 42 300 тона. Сделката включва опция за строителството на още два съда от същия тип.

ЕС е подготвил нов пакет санкции срещу Русия

Ако Русия не изпълни ангажиментите си за деескалация на напрежението

Киев отказва да изпълнява женевските договорености

/КРОСС/ Назначеният от Върховната рада и. д. министър на външните работи на Украйна Андрей Дещица заяви, че въпреки постигнатите в Женева споразумения за урегулиране на кофликта, украинското правителство няма намерение да извежда войски от югоизточната част на страната, предаде ИТАР-ТАСС. „Украинското посолство одобри антитерористичната операция в регионите, които са пострадали от екстремистки и терористични действия. Войските, които в момента са разположени там, са на територията на Украйна и нямаме причина да ги извеждаме от там". Същевременно Дещица поясни, че наличието на военните украински сили в югоизточната част на страната, съвсем не означава, че те ще бъдат задействани". При това, представителят на киевските власти подчерта важната роля на ОССЕ в урегулирането на напрежението в югоизточна Украйна: „Ние незабавно ще помолим ОССЕ, чиято мисия вече действа там, да стигне до превзетите административни сгради и да започне преговорите с опълченците", поясни Дещица.    

“24 часа” и БНТ отличават достойните българи на годината

Вече повече от 10 години “24 часа” отличава достойните българи - обикновени хора, извършили необикновени постъпки. Хора, помогнали в труден момент, рискували живота си, за да спасят други хора, отстоявали благородни каузи. Това са хората, които ни карат да се гордеем, че сме българи.
Инициативата на „24 часа“ „Достойните българи на годината“ е Вече повече от 10 години “24 часа” отличава достойните българи - обикновени хора, извършили необикновени постъпки. Хора, помогнали в труден момент, рискували живота си, за да спасят други хора, отстоявали благородни каузи. Това са хората, които ни карат да се гордеем, че сме българи. Инициативата на „24 часа“ „Достойните българи на годината“ е

Депутатите изхарчили над 4 млн. лв. за представителни разходи

Четирите парламентарно представени партии и независимите депутати от 42-ото Народно събрание са похарчили 4 078 501 лв. за представителни разходи до края на март, съобщи бТВ в събота. По данни от справката, предоставена на телевизията, в ГЕРБ са похарчили над 1.6 млн. лева, в Коалиция за България – около 1.4 млн. лева, в ДПС – над 608 000 лева, а в "Атака" – около 400 000 лева. Независимите депутати пък са изразходвали 17 000 лева. На всеки три месеца депутатите трябва да отчитат пред ръководството на парламентарната си група за какво са похарчили двете трети от парите си. Вече има и опция това да се случва на личния им профил на сайта на Народното събрание. Независимите депутати трябва да правят това и на страницата на парламента в интернет. Правилникът за работа на парламента регламентира, че представителните разходи отиват за сътрудници, експертизи и обезпечаване на работата на депутатите, дори и в избирателните им райони. В ГЕРБ депутатите декларират официално тези разходи. "Тези пари, тези две трети, както се тиражира в някои медии, не се дават на ръка на депутатите, тези пари отиват за разходи в групата", обясни зам.-председателят на ГЕРБ Красимир Велчев. И при социалистите по-голямата част от сумата остава в групата. Депутати от Коалиция за България казват, че до момента не им е известно някой от колегите да се е отчел на страницата на парламента. Други твърдят, че броят на внесените законопроекти доказва усилена работа. "Опис за какво точно са изразходвани тези пари, при кого се отчитат тези пари – пред счетоводителите и ръководството на партията", посочи социалистът Филип Попов. "Това е една сложна сметка, парите отиват по предназначение", каза лаконично Павел Шопов от " „Атака". "Служебните разходи – има правила, по които се отчитат тези пари, има много хора, в чиято полза правим разходи", обясни, без да влиза в подробности, депутатът от ДПС Янко Янков. Независимият Светлин Танчев пък споделя, че харчи парите и за случаите, когато се среща на обяд или вечеря със симпатизанти. До отчета в интернет обаче не е стигнал. "Знам, че има такава възможност, но още не мога да се придържам към това нещо, защото нямам необходимото време", оправда се той. Справка на бТВ в сайта на Народното събрание установи, че засега депутатите се отчитат основно пред ръководството на групата си. Опцията за отчет на страницата им в интернет не е задължителна.

14 нигерийски ученични избягали от похитителите от Боко Харам

Още 14 нигерийски ученички от общо 129 отвлечени от въоръжената ислямистка групировка Боко Фхарам, са успели да избягат, предаде АФП, позовавайки се на нигерийските власти.

Младите социалисти зарадваха малчуганите в Бургас

Бургас /КРОСС/ Стотици деца се включиха в празник, организиран за малчуганите от Младежкото обединение в БСП и неговият председател Георги Спасов по повод великденските празници. В специално направен кът в Морската градина в Бургас, децата боядисваха яйца, които подариха на свои връстници. В инициативата се включи и председателят на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова.

Издирват малайзийския самолет на дълбочина, по-голяма от 4500 м

Издирвателните операции по намирането на след от изчезналия преди месец и половина самолет на компания „Малейша еърлайнс” с 239 пътници на борда продължава. Властите на няколко държави, които участват в търсенето на самолета, се надяват да намерят черните кутии от самолета, които се предполага ще се разгадаят мистериозното изчезване на машината.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване