Министерството на културата ще удостои с медал Фиоренца Косото

/КРОСС/ Тази вечер /29 май/ в Софийската опера и балет прочутото мецосопрано Фиоренца Косото ще бъде удостоена с възпоменателен медал на Министерството на културата - „100 години Борис Христов". Забележителната певица и вокален педагог Фиоренца Косото ще получи паметния знак на Министерство на културата по време на галаконцерта на участниците в нейния майсторски клас на 29 май 2014 г. в Софийската опера на ул. „Врабча"1, който започва от 19.00 часа. Фиоренца Косото - една от най-добрите оперни изпълнителки на нашето време, е изпяла всички големи мецосопранови партии с най-добрите певци в най-престижните театри по света. Фиоренца Косото е за първи път в България, където проведе свой Майсторски клас. Кулминацията е именно галаконцертът на участниците в нейния майсторски клас в Софийската опера. Певците за нейния клас бяха избрани между няколко десетки кандидати. Галаконцертът на участниците в майсторския клас на Фиоренца Косото ще е под диригентската палка на Николета Конти и на Стефан Линев. Първата у нас Вокална академия на прочутата певица и вокален педагог Фиоренца Косото се проведе в София от 21 до 28 май 2014 г., а като корепетитори в нея бяха поканени да участват вокалните педагози и диригенти Николета Конти и Стефан Линев, както и деканът на Вокалния факултет на Университета в Питсбърг Генко Гешев

Утре ни очакват гръмотевични бури

През следващото денонощие метеорологичната обстановка в страната ще се усложни, причината е бавно подвижен средиземноморски циклон. През нощта и утре валежите ще продължат, в много райони ще бъдат значителни по количество. Очакваме гръмотевични бури с бързи и резки промени в посоката и скоростта на вятъра.

Интернет платформа ще улесни живота на собствениците на "Опел" в България


България е една от първите страни в Европа, в която стартира онлайн порталът myOpel за обслужване на клиентите, стана ясно на презентация днес. Той е част от цялостната интернет базирана система на марката за следпродажбена дейност и има за цел да улесни максимално живота на собствениците на автомобили, като осъществи директен контакт и бърз диалог между тях и дилърите на марката.

Порталът предлага и много допълнителни предимства - персонализиране на информацията, напомняния за...

Папандреу щял да съдейства за преструктуриране на лявоцентристкото пространство в Гърция


Бившият гръцки премиер социалист Георгиос Папандреу даде заявка да съдейства за преструктуриране на лявоцентристкото пространство. В интервю за "Дойче веле", цитирано от гръцките медии и БТА, той заяви, че е готов да допринесе за това преструктуриране, като споменава, че Европейският съюз страда от демократичен дефицит и че има вина за възхода на крайната десница.

Папандреу смята, че е необходимо да се даде тласък на демократичната формация в Гърция, чийто изразител е партията...

Взрив на танкер затри капитана, 4 са обгорели

Експлозия избухна на петролен танкер в крайбрежието на Япония. Капитанът на кораба е в неизвестност. Четирима души от екипажа са пострадали сериозно с изгаряния.

Парното и топлата вода поскъпват от 1 юли в София с над 11%. Вижте доклада на ДКЕВР

На свое закрито заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прие доклад № Е-Дк-210 от 27.05.2014 г. за извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на преференциални цени на електрическа енергия от комбинирано производство на дружества от сектор „Топлоенергетика” от 01.07.2014 г. На свое закрито заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прие доклад № Е-Дк-210 от 27.05.2014 г. за извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на преференциални цени на електрическа енергия от комбинирано производство на дружества от сектор „Топлоенергетика” от 01.07.2014 г.

30 000 лева повече за спорт в детските градини през новата учебна година

Децата могат да участват в безплатни занимания по 28 вида спорт

Смесица от премиери по Discovery Channel

/КРОСС/ Разнообразни премиери тръгват в ефира на Discovery Channel от утре. На 30 май от 21:00 ч. Discovery Channel продължава да изследва човешкото тяло с поредицата „Човешкото тяло: Невероятната машина". В епизодът „Мозъкът" учените обясняват процесите на най-сложния човешки орган и как той се превръща е център на познание и склад за първичните ни инстинкти. Научаваме как той ни контролира и защо може да причини проблеми ако прегрее или се преумори. На 31 май от 16:00 ч. Discovery Channel продължава с втори епизод на поредицата „Проект „Световно първенство". Надникваме зад кулисите на строежа на високотехнологичната "Арена Коринтиънс" - проект, за които се използват неизпробвани досега технологии. В рамките на поредицата „Проект „Световно първенство" телевизионният канал ще излъчи епизод, посветен на „Арена Коринтианс" - стадионът, който ще бъде домакин на откриващия мач (Бразилия срещу Хърватия) от най-голямото футболно събитие на планетата. На 2 юни от 21:00 ч. по Discovery Channel двама оцеляват по-добре от един в новия сезон на „Двойно оцеляване". В новия сезон на природоизпитателят Коди Лъндин и новият му партньор Джоузеф Тети, бивша барета и морски пехотинец, се впускат в нови още по-вълнуващи приключения. Дуото представя първата от поредицата мисии, в които оцеляват в някои от най-негостоприемните райони на света

Пламен Димитров – в ръководни органи на конференцията на МОТ

/КРОСС/ Президентът на КНСБ Пламен Димитров бе избран за заместник-председател на Комисията по предложенията на 103-тата Международна конференция по труда, която бе открита на 28 юни 2014 г. в Женева, Швейцария. Международната конференция по труда е върховен орган на най-старата организация от Системата на обединените нации - Международната организация на труда. Президентът на КНСБ, който в делегацията представлява българските работници в тристранната делегация на България за 103-та сесия на конференцията, бе избран и за заместник-председател и главен преговарящ от името на работниците в Комисията за улесняване на прехода от неформална към формална икономика. Комисията, която работи на тристранен принцип с представители на държавите-членки, на работниците и на работодателите, ще обсъди проблемите на неформалната икономика и ще направи предложения за изготвяне на инструмент на МОТ за улесняване на прехода.  

Стивън Найт ще пише сценария на втората част на "Z-та световна война"

/КРОСС/ Стивън Найт ще се заеме със сценария на втората част на филма "Z-та световна война". Освен Найт, в проекта ще се включи и испанският режисьор Хуан Антонио Байона, а Брад Пит пак ще изиграе главната роля - на бивш военен, отчаяно търсещ лек за вируса, който отново превръща милиони хора в зомбита. Макар подробностите сюжетни да не са известни, се очаква филмът да бъде базиран на едноименния роман на Макс Брукс.

Карин дом предлага да се създаде национална програма за деца с нарушения от аутистичния спектър

Във Варна, к.к.Златни пясъци, ще се проведе Международна конференция по аутизъм 2014, организирана от Карин дом, научи Moreto.net. Специалисти от САЩ и Великобритания ще споделят опит и ефективни модели за работа с деца с нарушения от аутистичния спектър пред над 250 терапевти, учители, родители и лекари от цялата страна и чужбина.

"Феноменалната жена" Мая Анджелоу в 13 цитата


"Жените трябва да са корави и нежни, да се смеят колкото могат повече и да живеят дълго." 

"Феноменалната" дама Мая Анджелоу, афроамериканската писателка, поетеса и една от най-ярките женски фигури на движението за граждански права в САЩ почина на 86 г. вчера в дома си в Северна Каролина, оставайки вярна на всички свои думи, отправени към света по време на дългата си кариера.

Президентите Обама и Клинтън и редица обществени фигури и известни личности изказаха...

Найденов: Ще има ремонт и модернизация на самолетите на българските ВВС

/КРОСС/ „За първи път възстановените вече самолети L-39 и щурмовите самолети Су-25 участват в тази съвместна тренировка, заедно с изтребителите МиГ-21 и МиГ-29. Поне 6 години не е провеждана подобна летателна тренировка с толкова разнообразна техника от военновъздушните сили на четири държави - България, САЩ, Гърция и Румъния". Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов днес, 29 май, по време на Деня за високопоставени гости и медиен ден в авиационната база в Граф Игнатиево. Той се проведе в рамките на съвместната летателна тренировка "Тракийска звезда - 2014 г.". Днес в авиобазата бяха представени мисиите и задачите, изпълнявани от българските, американските, румънските и гръцките участници в съвместната тренировка и бяха изпълнени демонстрационни полети. Гостите имаха възможност да разгледат авиационната техника, участваща в „Тракийска звезда - 2014 г.". Министърът на отбраната Ангел Найденов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов наблюдаваха от борда на самолет KC135 презареждане във въздуха на самолети F-16. В отговор на журналистически въпрос за проекта за нов тип боен самолет министър Найденов заяви, че предстои през юни Министерският съвет да избере един от двата варианта, предложени от Министерството на отбраната

"Жените трябва да са корави и нежни, да се смеят колкото могат повече и да живеят дълго"


"Жените трябва да са корави и нежни, да се смеят колкото могат повече и да живеят дълго."

"Феноменалната" дама Мая Анджелоу, афроамериканската писателка, поетеса и една от най-ярките женски фигури на движението за граждански права в САЩ почина на 86 г. вчера в дома си в Северна Каролина, оставайки вярна на всички свои думи, отправени към света по време на дългата си кариера.

Президентите Обама и Клинтън и редица обществени фигури и известни личности изказаха съболезнования...

Изборите в Украйна донесоха смърт вместо мир!

Янукович призова киевските власти да спрат "кървавия фойерверк"


Влак отряза двата крака на жена

Жена е откарана в болница с премазани крака, след като е била блъсната от влак на жп линията близо до стадион „Пловдив”, съобщи "Марица".
Инцидентът е станал в 14.40. Машинистът на пътническия влак Карлово-Пловдив видял жената, но нямал никакво време за реакция. Колелата на машината са „ампутирали” и двата крайника на жертвата над коленете. Жена е откарана в болница с премазани крака, след като е била блъсната от влак на жп линията близо до стадион „Пловдив”, съобщи "Марица". Инцидентът е станал в 14.40. Машинистът на пътническия влак Карлово-Пловдив видял жената, но нямал никакво време за реакция. Колелата на машината са „ампутирали” и двата крайника на жертвата над коленете.

Допълнителни 8 млн. лв. за Министерство на финансите

Допълнителни над 8 млн. лв. ще бъдат отпуснати от централния бюджет за дейностите на Министерство на финансите и на Комисията за защита на...

Пътните знаци във Варна – като скрита картинка

Морският град заприлича на джунгла, дърветата не са кастрени, клони опасно са се надвесили над улиците и често от вятъра падат върху колите

Вижте цените на топлинната и електрическа енергия от 1 юли

На свое закрито заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прие доклад № Е-Дк-210 от 27.05.2014 г. за извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на преференциални цени на електрическа енергия от комбинирано производство на дружества от сектор „Топлоенергетика” от 01.07.2014 г. На свое закрито заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прие доклад № Е-Дк-210 от 27.05.2014 г. за извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на преференциални цени на електрическа енергия от комбинирано производство на дружества от сектор „Топлоенергетика” от 01.07.2014 г.

Нови епизоди и дългоочаквани премиери по TLC

/КРОСС/ През следващата седмица TLC ще ни изненада с вълнуващи епизоди от любими предавания и дългоочаквани премиери. На 30 юни (петък) от 17:00 ч. поредицата „Супердомове" продължава с епизода „Добър живот". Ако сте се питали кой купува и продава най-скъпите имоти в света, поредицата ви даде верния отговор. Ще ви запознаем с бизнеса на водещата компания за недвижими имоти в света - Сотеби'с Интернешънъл Реалти. Ще отидем в най-скъпите домове в света и ще разберем каква е цената на лукса. В месеца на баловете TLC представя поредицата „Кралиците на бала". На 1 юни (неделя) от 20:00 ч. третият епизод представя Модния експерт Бри, фризьорът Глен и гримьора Гари, които помагат на момичета от цяла Великобритания да се подготвят за вечерта на абитуриентския бал. В края на серията ще разберем коя ще бъде кралицата на бала? На 5 юни (четвъртък) от 17:00 ч. сладкото състезание по TLC продължава със "Следващият велик сладкар: 3-2-1-Взрив!". Напрежението се покачва, тъй като състезателите трябва да създадат торта с космическа тематика за шестия рожден ден на Бъди-младши. Сестрата на Бъди Грейс и жена му Лиса са съдии.

Волейболистките взеха втора победа срещу Португалия в евроквалификациите


Българският национален отбор по волейбол спечели очаквана, но и важна победа в квалификациите за Евро 2015. Воденият от Владимир Кузюткин състав се наложи с 3:0 (25:17, 25:17, 25:19) срещу Португалия.

Това беше първият мач след преместването на четирите отбора от групата в Баку, където се провежда втората част от квалификацията. България вече има десет точки и води с четири пред Азербайджан, като домакините играят по-късно с Гърция.

Капитанът Страшимира Филипова и...

Софийска вода отнесе глоба от 4.8 млн. лв.

Комисията за защита на конкуренцията глоби "Софийска вода" с 4.8 милиона лева, след като установи, че дружеството е извършило злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от регулатора.

Русенските лекари подкрепят колегите си от София

Ако спешно не започнат реформи, всички десет лекари в Спешна помощ в Русе са готови да подадат предизвестия за напускане

Влак блъсна жена, краката й са отрязани

Жена е откарана в болница с премазани крака, след като е била блъсната от влак на жп линията близо до стадион „Пловдив”, съобщи Жена е откарана в болница с премазани крака, след като е била блъсната от влак на жп линията близо до стадион „Пловдив”, съобщи "Марица". Инцидентът е станал в 14.40. Машинистът на пътническия влак Карлово-Пловдив видял жената, но нямал никакво време за реакция. Колелата на машината са „ампутирали” и двата крайника на жертвата над коленете.

"България Ер" с редовни полети до Бейрут в летния сезон

Цените стартират от 109 евро за еднопосочен и от 228 евро за двупосочен билет


Асоциацията на земеделските производители чака повече яснота от МЗХ за директните плащания

/КРОСС/ Все още няма яснота за зелените схеми, а земеделските производители трябва да подготвят площите си още тази есен. Това заяви Венцислав Върбанов, председател на Асоциацията на земеделските производители в България.В писмо, входирано вчера в МЗХ до зам.-ресорните министри на земеделието Бюрхан Абазов и Явор Гечев, АЗПБ поиска спешно яснота във връзка с прилагането на директните плащания от 2015 г.Асоциацията изразява притесненията си, че 1 август 2014 г. е крайният срок, в който страната трябва да реши по какъв начин ще прилага изискванията на новата политика на заплащане по първи стълб в новия програмен период пред ЕК, а яснота към този момент няма. От АЗПБ припомнят, че земеделските производители още тази есен трябва да знаят какви схеми ще прилага България, за да могат да направят своите планове за засяване на съответните култури. Въпреки срока 7 май, поставен от МЗХ за сформиране и заседание на работна група по тези проблеми, на нас не ни е известно да има такава, коментира председателят на АЗБП Венцислав Върбанов.Припомняме, че именно АЗПБ (с писмо вх. №15-99/27.02.2014 г.) поиска обсъждане на тези проблеми със заинтересованите браншови организации в агросектора. Венцислав Върбанов обърна внимание, че земеделските производители са много разтревожени от факта, че все още няма яснота за това какви зелени мерки по първи стълб ще прилага страната, а те трябва да подготвят площите си още тази есен

Калфин: Заличи се митът, че живеем в двумерен свят, където хората избират между ГЕРБ и БСП

След тези избори беше заличен митът, който някои налагаха, че живеем в един двумерен свят, в който хората имат избор между ГЕРБ и БСП. Това каза по време на пресконференция Ивайло Калфин от АБВ, цитиран от Фокус.
Тези две партии събраха под половината от гласуващите, а гласуващите са само 1/3 от българските граждани, което означава, че, След тези избори беше заличен митът, който някои налагаха, че живеем в един двумерен свят, в който хората имат избор между ГЕРБ и БСП. Това каза по време на пресконференция Ивайло Калфин от АБВ, цитиран от Фокус. Тези две партии събраха под половината от гласуващите, а гласуващите са само 1/3 от българските граждани, което означава, че,

Пеевски с 11 хиляди преференции, най-много са от Монтана


Предпочитание за втория в листата на ДПС за евроизборите Делян Пеевски има в 11 183 действителни бюлетини. Това показват данните от вота, след като в сряда Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува окончателните резултати.

За неуспелия шеф на ДАНС, който в изборната нощ обяви, че няма да отиде в европарламента, а ще отстъпи мястото си на екоминистъра и пета в листата на ДПС Искра Михайлова, преференция са отбелязали 2.89% от гласувалите за движението.

За да сработи...

Ел Фанинг е най-готината тийнейджърка в Холивуд

Едва на 16 години Ел Фанинг вече е еднакво успешен модел и актриса, а предложенията й за фотосесии и рекламни кампании не спират да валят от най-луксозните марки в света, предаде БГНЕС. Звездата бл...

Калфин: Митът, че живеем в двумерен свят, където хората избират между ГЕРБ и БСП, се заличи

След тези избори беше заличен митът, който някои налагаха, че живеем в един двумерен свят, в който хората имат избор между ГЕРБ и БСП. Това каза по време на пресконференция Ивайло Калфин от АБВ, цитиран от Фокус.
Тези две партии събраха под половината от гласуващите, а гласуващите са само 1/3 от българските граждани, което означава, че, След тези избори беше заличен митът, който някои налагаха, че живеем в един двумерен свят, в който хората имат избор между ГЕРБ и БСП. Това каза по време на пресконференция Ивайло Калфин от АБВ, цитиран от Фокус. Тези две партии събраха под половината от гласуващите, а гласуващите са само 1/3 от българските граждани, което означава, че,

Гъркът, премазал Катя, обвинен в нанасяне на средна телесна повреда

Гръцкият студент, който блъсна и премаза от кръста надолу 16-годишната ученичка Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив, е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация.
В момента студентът е на свобода срещу парична гаранция от 3000 Гръцкият студент, който блъсна и премаза от кръста надолу 16-годишната ученичка Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив, е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация. В момента студентът е на свобода срещу парична гаранция от 3000

ДКЕВР прие доклад за цените на топлинна и електроенергия

/КРОСС/ На свое закрито заседание Държавната комисия за енергийно и водно регулиране прие доклад № Е-Дк-210 от 27.05.2014 г. за извършване на регулаторен преглед и утвърждаване на цени на топлинна енергия и определяне на преференциални цени на електрическа енергия от комбинирано производство на дружества от сектор „Топлоенергетика" от 01.07.2014 г. След прегледа на представените от дружествата заявления за новия ценови период от 01.07.2014 г. при метод на регулиране „Норма на възвръщаемост на капитала" в ценообразуващите справки са нанесени корекции в съответствие с Указания за образуване на цените на топлинната енергия и на електрическата енергия от комбинирано производство. В доклада се предлага да се намалят преференциалните цени на електрическата енергия, по които общественият доставчик ще изкупува от топлофикационните и заводските централи, най-вече в резултат от намаляване на размера на добавките за преференциалните цени. По този начин се намаляват разходите, които участват във формирането на цената на енергията, по която НЕК ЕАД в качеството си на обществен доставчик продава електрическа енергия на крайните снабдители за осигуряване потреблението за клиентите на регулирания пазар. Намаляването на добавките и повишената акцизна ставка на природния газ от 0,1 лв. за гигаджаул на 0,6 лв. за гигаджаул води до увеличение на ценообразуващи елементи, формиращи цената на топлинната енергия

Вървим заедно с еврокомисията за "Южен поток", обяви Стойнев


Ние вървим заедно с Европейската комисия, ние сме държава - членка на Европейския съюз, коментира пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод обявеното от еврокомисията намерение да замрази проекта, след като България не се съобразява с европейските изисквания по структурирането му.

"Вчера, комисарят Гюнтер Йотингер каза, че има прекрасни взаимоотношения с България, като ние сме в постоянен диалог с тях. Очакваме техните въпроси относно проекта,...

КЗК глоби "Софийска вода" с рекордните 4.8 млн. лева

Комисията за защита на конкуренцията глоби с рекордната сума от 4 800 600 лева "Софийска вода" заради злоупотреба с господстващо положение, съобщиха от КЗК. Причината е практиката на дружеството да начислява лихва за забава на служебно начислени задължения на клиентите за доставката на питейна вода, отвеждането и пречистването на отпадни води на територията на Столична община без отчет на водомерите, се казва в решението на Комисията. Това е налагане на нелоялно търговско условие по смисъла на чл.21, т.1 от Закона за защита на конкуренцията. Санкцията е процент от оборота на дружеството на нашия пазар. Производството е образувано след самосезиране на КЗК. Комисията е установила, че съгласно Общите условия на „Софийска вода“ АД потребителите трябва всеки месец да плащат ползваните от тях ВиК услуги, като отчитането на действително изразходваното количество вода се извършва веднъж на три месеца. За всеки от двата месеца, в които не се извършва реално отчитане, дружеството начислява количество вода, определено въз основа на средния месечен разход от предходните два два отчета, като изравнителната сметка, която се изготвя в края на тримесечния период, установява размера на общо използваното количество вода, но не и точния размер на потребеното количество вода за всеки отделен месец. В същото време Общите условия на „Софийска вода“ АД възпроизвеждат правилото на чл. 86 от ЗЗД, съгласно което при неизпълнение на парично задължение, длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата. Следователно ВиК операторът начислява лихви за забава и върху фактурирани прогнозни количества вода, а не само върху стойността на реално потребена вода , която се изчислява веднъж на тримесечие след действителен отчет на водомерите. Това поведение на ответното дружество директно уврежда интересите на потребителите, доколкото задълженията за заплащане за първите два отчетни месеца не са установени по размер, а задължението за обезщетение за забава предполага точно изчислена стойност на реално използваната услуга. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Станишев: Не бързайте за предсрочните избори

Кратко и лаконично председателят на БСП Сергей Станишев отговаряше на журналистически въпроси, след като на няколко пъти избягваше среща с медиите. Той все пак обяви да не се бърза да се говори за предсрочни избори, а относно оцеляването на кабинета - това щяло да стане ясно в петък, когато парламентът ще гласува и вота на недоверие.

Гъркът, премазал Катя, обвинен в нанасяне на средна телесна повреда

Гръцкият студент, който блъсна и премаза от кръста надолу 16-годишната ученичка Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив, е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация.
В момента студентът е на свобода срещу парична гаранция от 3000 Гръцкият студент, който блъсна и премаза от кръста надолу 16-годишната ученичка Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив, е обвинен в нанасяне на средна телесна повреда. Наказанието, което законът предвижда за това престъпление, е лишаване от свобода до три години или пробация. В момента студентът е на свобода срещу парична гаранция от 3000

Парламентарна комисия изслушва здравния министър Андреева заради Спешна помощ

Комисията по здравеопазването ще изслуша министър Таня Андреева във връзка с проблемите в Спешната помощ, съобщи „Фокус".

Предложението за това беше направено от депутата от Коалиция за България Емил Райнов. Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова предложи тази точка да е първа в дневния ред на днешното заседани Комисията по здравеопазването ще изслуша министър Таня Андреева във връзка с проблемите в Спешната помощ, съобщи „Фокус". Предложението за това беше направено от депутата от Коалиция за България Емил Райнов. Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова предложи тази точка да е първа в дневния ред на днешното заседани

Видео: Виталий Кличко призова протестиращите да напуснат Майдана




Украинският боксьор в тежка категория и нов кмет на Киев Виталий Кличко призова протестиращите, които все още са в лагера на Майдана да напуснат. Текст от Дебора Лътърбек.

Кличко беше избран за кмет, днес говори с протестиращите и ги призовава да обърнат нова страница.

"Имаме нова власт, Янукович вече го няма. Ние, украинците, избрахме нов президент. Украинците и жителите на Киев избраха нов общински съвет и нов кмет на града. Днес трябва да направим така, че...

Обвиниха гръка, премазал Катя на автобусна спирка

Районна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинение на гръцкия студент Христос Боскус за нанасяне на средна телесна повреда, защото премаза от кръста надолу 16-годишната ученичка Катерина Матеева на автобусна спирка в Пловдив.

Първанов прави партия и тръгва към избори срещу ГЕРБ, БСП и ДПС

От "Позитано" нямало признаци за съживяване, имало само статукво

Пуснаха на свобода митничарския шеф в Свиленград

Заместник-началникът на Митница Свиленград Георги Георгиев, който бе вкаран в ареста за притежание на наркотици, е освободен от Специализирания съд.

ЕС удължи санкциите срещу Сирия до 1 юни 2015 г.

Отбелязва се, че две имена са махнати от оригиналния „черен списък"

ДКЕВР предвижда по-скъпо парно и топла вода от 1 юли

Най-рязко ще скочи цената за клиентите на Топлофикация-Русе


Момчил Неков Суперстар - и Костов се е снимал с него

Новият евродепутат Момчил Неков, който бе избран като №15 в листата на Коалиция на България благодарение на преференциите, продължава да вълнува социалните мрежи.
В туитър се завъртя снимка на Некол с Иван Костов. Кадърът е направен през февруари 2013 г.
Снимката се споделя с познатата закачлива забележка "Костов е виновен :)"
По-рано и Радан Новият евродепутат Момчил Неков, който бе избран като №15 в листата на Коалиция на България благодарение на преференциите, продължава да вълнува социалните мрежи. В туитър се завъртя снимка на Некол с Иван Костов. Кадърът е направен през февруари 2013 г. Снимката се споделя с познатата закачлива забележка "Костов е виновен :)" По-рано и Радан

Жени Живкова с ревю на премиерата на книгата на проф. Любомир Стойков

Жени Живкова в рокля с пришити 3D цветя се появи на представянето на новата книга на проф. Любомир Стойков Жени Живкова в рокля с пришити 3D цветя се появи на представянето на новата книга на проф. Любомир Стойков "Световни модни икони". По време на премиерата Жени, София Борисова и други дизайнери показаха ревю спектакъл с техни модели. Идеята да проучи стила на популярните и добре облечени жени, хрумва на Стойков преди 12 г. В книгата той прави

Кабинетът одобри проектите на две оперативни програми

Проектите на две от оперативните програми за следващия седемгодишен период до 2020 г. бяха одобрени на редовното заседание на кабинета. Става въпрос...

Държавата набързо щяла да увеличи такса смет в пъти


Държавата се готви набързо да въведе нов метод за изчисление на размера на такса смет, с който цената на обществената услуга ще поскъпне в пъти. Такива опасения изразиха днес председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков и кметът на София Йорданка Фандъкова.

От местната управа са получили писмо за сформиране на експертна работна група, която най-късно до 6 юни да измисли как да замени сегашния метод за изчисление с промили на база данъчната оценка на имота. С поправки в...

Луис Енрике събира отбора на 14 юли

/КРОСС/ Новият старши треньор на Барселона Луис Енрике обяви плановете за подготовка на клуба за новия сезон. Играчите, които не участват с отборите си на Световното първенство в Бразилия, ще се съберат за тренировъчен лагер на 14 юли. През първия ден ще им бъдат направени медицински прегледи, след което футболистите ще се запознаят с новия треньорски щаб. В рамките на подготовката за предстоящия сезон на 9 август "каталунците" ще изиграят приятелски мач в Хелзинки.

БНТ иска промяна в критериите за определяне на финансирането ѝ

От обществената телевизия настояват програмните намерения за годината да играят важна роля


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване