Минимално понижение на цените на тока от 1 юли, предлага ДКЕВР

/КРОСС/ Цената на електрическата енергия за битовите клиенти ще се намали средно с 0,66% от 1 юли. Това предвижда Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Най-голямо ще бъде намалението на цената на тока при енергийната компания EVN. Клиентите на това дружество ще плащат средно с 1,30% по-малко за ток от 1 юли, става ясно от съобщение на ДКЕВР. Намалението на дневната тарифа там е 0,8%, а нощната тарифа пада с 3,93%. При енергийната компания ЧЕЗ има леко увеличение на тарфите с 0,3 на сто. Според сметките на ДКЕВР клиентите на дружеството ще плащат след 1 юли с 0,32% повече за електроенергия през деня. Нощната тарифа ще бъде намалена с нови 0,84%. При клиентите на „Енерго-Про" също има намаление на тарифите за бита. Дневната тарифа се намалява с 0,6% до 0,15862 лв./квтч. При нощната тарифа понижението е с 3,74%.   Изменение на средната продажна цена за битови клиенти: ЧЕЗ - 0,30% ЕВН - -1,30% ЕНЕРГО-ПРО - -1,17% ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ - 4,12% СРЕДНО ИЗМЕНЕНИЕ - -0,66%  

Дик Чейни: Обама е много слаб президент

/КРОСС/ Бившият американски вицепрезидент Дик Чейни заяви, че Барак Обама е много слаб президент. Пред телевизионния канал Fox News Чейни подчерта, че Обама не е наясно с ролята, която Америка трябва да играе в света.Американският политик се завърна от Близкия изток, където събеседниците му непрекъснато са говорили за слабостите на настоящия държавени глава. "Те са абсолютно убедени, че способността на САЩ да бъде лидер и да влияе на събитията в тази част на света е намаляла драстично по време на управлението на Обама", каза Чейни. "Имаме проблем с нашата слабост и центърът на проблема се намира в Белия дом", добави политикътСпоред него за слабостта на Обама свидетелства планът за изтеглянето на американските войски от Афганистан. "Това е глупаво, това не е умно, това само поддържа тезата, че ние сме слаби. Начело на САЩ стои един лидер, който не разбира интересите и задълженията на страната в света и не е готов да действа", подчерта Чейни, цитиран от rt.com.

Кабинетът пусна за ратификация големия външен заем


Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира документите, необходими за емитирането на облигации на международните капиталови пазари, съобщи правителствената пресслужба.

Тя припомня, че на 21 май 2014 г. са подписани договорите с банките - мениджъри на емисията -   Citigroup, HSBC и J.P. Morgan. 

Те позволяват на България да емитира държавни ценни книжа на международните капиталови пазари със стойност до 1 493 000 000 евро (или равностойността в щатски...

„Ден на отворени врати” в Пункта за базиране-Варна

Във връзка с отбелязването на Международния ден на детето на 31 май 2014г., събота, от 10:00ч. до 12:00ч., Военноморските сили ще проведат „Ден на отворени врати” в част от формированията си в градовете Варна и Бургас, научи Moreto.

Силен борсов ден за Елана Агрокредит АД

Най-търгувани бяха книжата на Елана Агрокредит АД-София, които регистрираха 500 хиляди лота на средна стойност от 1,043лв. Силна търговия отбелязаха...

Жълт код за обилни валежи и гръмотевични бури

Проливният дъжд, който се излива към момента в Поморие, не може да се поеме от мръсната канализация. Вследствие обилните валежи има много наводнени улици, призени етажи и мазета. Отчетено в Бургаско е най-голямото количество валежи до момента – 32 л/кв.м. Валежите са придружени с гръмотевични бури и шквалови прояви на вятъра – резки промени в посоката и скоростта му. За Бургаска и още осем области на страната е обявен жълт код за валежи и гръмотевични бури. Валежите ще продължат да бъдат интензивни и придружени с гръмотевични бури и градушки. Очакваните количества на валежите в областтта са до 35 л/кв.м.

Валутни курсове на БНБ за 30 май 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 30 май 2014 година.

ДКЕВР предлага вдигане на цената на парното от 1 юли

В отчаян опит да балансира енергийната система Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) за втори път в рамките на половин година предлага намаляване на изкупните цени на произведения от топлофикациите и заводските централи ток, като за компенсация се кани да повиши цената на парното от 1 юли. Това става ясно от съобщение на ДКЕВР от четвъртък.   Предлага се цената на парното да поскъпне в десет града, като само за Перник и Сливен се предлага намаление на цената.   С над 10% поскъпва парното в шест града. С най-голям ръст цената в Русе (18.9%), която в момента е най-ниската в страната. Поскъпването на топлоенергията в Габрово е с 13.1%, в София – с 11.6%, във Варна – с 11.5%, във Велико Търново – 11.4% и в Пловдив – 10.3%.   С най-малък ръст е цената на парното в Плевен – 4.1%. Топлоенергията поскъпва още в Бургас със 7.1%, Разград – със 7.8% и във Враца с 9.9%.   Топлофикациите в Перник и Сливен пък ще продават топлоенергията на по-ниски цени през новия отоплителен сезон, съответно с 10.3% и с 4.2%. Двете дружества са собственост на бизнесмена Христо Ковачки.   Цената на парното поскъпва и заради предложението на ДКЕВР за повишаване на акцизната ставка на природния газ от 0.1 лв. за гигаджаул на 0.6 лв. за гигаджаул.   В същото време се предлага намаляване на преференциалните цени на изкупуваната енергия от комбинирано производство от топлоцентралите и заводските централи. Това е второ намаление на тези цени, след като те бяха намалени и на 1 април.   Единствените изключения, при които има леко повишение на изкупните цени на тока, са дружествата "Лукойл Енергия и Газ България" (0.8%) и "Унибел" (0.9%). Цената на тока изкупуван от "Брикел" остава без промяна.   С тези изменения на цените се осигурява равнопоставеност между интересите на клиентите, ползващи топлинна или електрическа енергия, твърдят от ДКЕВР.   Предстои докладът на комисията с новите цени да бъде обсъден на открито заседание в присъствието на представители на дружества от сектор "Топлоенергетика". След това ДКЕВР ще излезе с окончателно решение за новите цени на парното и изкупувания ток от заводските и топлоцентралите.

Сирийци на протест пред бюрото на Европарламента в София

Над 50 сирийци протестираха пред сградата на Информационното бюро на Европейския парламент в София. Тяхната демонстрация беше под наслов „Не сме дошли за "туризъм", а за да помолим за помощ“. Демонстрантите твърдят, че България не им разрешава да гласуват в сирийското посолство за избор на нов президент. Сирийците се оплакаха и от лошо отношение спрямо тях. По думите им, страната ни не ги пуска да заминат за Германия. Протестиращите носеха плакати с надпис на английски „Европа, моля отвори границите си“, а на български бе написано единствено: „Не сме туристи, нито терористи, имаме нужда от вашата помощ“. Демонстрантите носеха и български знамена. Вчера стана ясно, че българското Министерство на външните работи не е дало разрешение за провеждането на президентските избори в посолството на Сирия у нас. Решението на МВнР е свързано с позицията на страната да не признава резултатите от планираните за 3 юни избори в Сирия. Снимка: Михаил Самарджиев

Милер: Надяваме се, че скоро Украйна ще започне да плаща за газа

/КРОСС/ "Газпром" се надява, че през следващите дни ще се постигнат споразумения и Украйна ще започне да плаща за руския газ." Това заяви президентът на руската енергийна компания „Газпром" Алексей Милер, предава ИТАР-ТАСС. "Днес една от нашите стратегически цели е да се повиши надеждността на доставките ни в Европа", каза още той. Същевременно Милер напомни, че последният срок за плащане е втори юни.  

Прокурорът по делото срещу Цветанов доволен от присъдата

София /КРОСС/ Много сме доволни от присъдата, макар, че не е влязла в сила. Това каза пред журналисти прокурорът по делото срещу Цветан Цветанов - Калоян Ангелов. „Винаги съм очаквал справедливи присъди от българският съд. Както се изразява един наш подсъдим, трябва да имаме вяра в българският съд. Освен това е много важно никога да не нарушаваме принципа, който беше споменат и от председателя на състава - разделението на властите", допълни Ангелов. Той обясни, че съдът е преценил, че обществената опасност на деянието и на дееца е силно завишено. На въпрос защо прокуратурата е поискала само условна присъда, Ангелов каза, че това позволявал законът. „Погледнете чл. 36 и чл.288 от НК и ще видите", каза прокурорът.    

Смок фантом стресира село

Грамаден смок, изпълзял в двор в монтанско село, уплаши местните и вдигна на крак пожарна и спасители. След дълго издирване влечугото не бе открито, а сред хората тръгнаха страховити слухове. Големият смок се появил в сряда в дома на 64-годишната вдовица Величка К. в село Доктор Йосифово. Пълзящият неканен гостенин бил толкова едър, че стопанката Грамаден смок, изпълзял в двор в монтанско село, уплаши местните и вдигна на крак пожарна и спасители. След дълго издирване влечугото не бе открито, а сред хората тръгнаха страховити слухове. Големият смок се появил в сряда в дома на 64-годишната вдовица Величка К. в село Доктор Йосифово. Пълзящият неканен гостенин бил толкова едър, че стопанката

Новият президент на Египет встъпва в длъжност на 7 или 8 юни

/КРОСС/ Победителят от президентските избори в Египет Абдел Фатах ал Сиси ще встъпи в длъжност на 7 или 8 юни.Според вестник „Ал Масри ал Яум", въпреки факта, че окончателните резултати от вота ще бъдат обявени на 4 юни, вече е ясно, че победата е за бившия министър на отбраната ал Сиси. В момента той е успял да привлече подкрепата на около 93% от избирателите. Единственият му опонент на изборите - левият Хамдин Сабани, е събрал едва 3% от гласовете.Припомняме, че президентските избори в Египет се проведоха в продължение на три дни. Заради ниската избирателна активност гласуването бе удължен с още един ден.

Два руски кораба ще проучват черноморското дъно

Правителството разреши пребиваването в изключителната икономическа зона, в териториалното море и във вътрешните морски води на България в Черно море и посещения в пристанище Варна на научно-изследователските кораби „Akademik Golitzyn” и „Iskatel”, плаващи под знамето на Руската федерация. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Правителството разреши пребиваването в изключителната икономическа зона, в териториалното море и във вътрешните морски води на България в Черно море и посещения в пристанище Варна на научно-изследователските кораби „Akademik Golitzyn” и „Iskatel”, плаващи под знамето на Руската федерация. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.

От матурите: Славеи ръмят, жребиците – разкрепостени

Десетки бисери изловиха проверяващите на матурата по български език и литература.“Животът и изкуството в стихотворението “Кино” на Никола Вапцаров” се падна на зрелостния изпит на 21 май. Абитуриентите можеха да си изберат жанр - интерпретативно съчинение по произведението или есе.

Първанов: Парламентарни избори трябва да се проведат възможно най-скоро

/КРОСС/ Тези избори бяха победа на технологията във всяко едно отношение. Така Георги Първанов, президент на Р България /2002-2012/, обобщи пред медиите характера на изборите и предшествалата ги кампания. Идейният дебат обаче не се състоя, отчете президентът и нарече резултата от вота „триумф на цветановщината". „Казвам го с претенцията, че ние бяхме сред формациите с най-ясно откроени идеи и по отношение на европейските аспекти, и по отношение на националните акценти и приоритети. Но този идеен дебат така и не се състоя. В т.ч. и партията победител в изборите не влезе в никакъв идеен дебат, както и втората партия", коментира Първанов. В изводите си от вота той посочи срив в лявото пространство, на „Позитано" - криза на идентичността, свързана с дългогодишна тежка криза на лидерството и липса на нагласа у избирателите да търсят политики и личности сред партиите участници. „Това отваря една много широка ниша в лявото пространство, която изисква силна ефективна лява политика, каквато ние ще предложим в следващите седмици", каза още президентът. Що се отнася до перспективите пред АБВ, формацията пристъпва ускорено към създаване на партия АБВ, обяви Георги Първанов. Той каза, че условията за целта са създадени и по темата се работи отдавна. Успоредно с това продължава разширяването и укрепването на коалицията АБВ. "Създават се и необходимите организационни структури за подготовка за следващите избори, вкл

Заради интервю в "168 часа" внукът на Вапцаров изгуби щастливото 15-о място в листата на БСП и 650 000 евро

Заради интервю във в. Заради интервю във в. "168 часа" внукът на Вапцаров - Никола, в последния момент бил махнат от щастливото 15-о място в евролистата на БСП. Случаят едва ли щеше да представлява особен интерес, ако впоследствие точно тази позиция не се беше оказала изключително печеливша. Заради объркването на "червения" електорат 15-ият в листата изпревари дори

Фики лети с 200 км/ч на пешеходна пътека

Завършилият току-що абитуриент кара своят жълт Шевролет с бясна скорост по оживена улица, без да се съобразява с ограничението на скоростта.

Емитирането на 1.5 млрд. евро външен дълг вече очаква одобрението на парламента

Министерският съвет предлага на Народното събрание да ратифицира документите, необходими за емитирането на облигации на международните капиталови пазари, съобщиха от правителствения пресцентър след правителственото заседание в четвъртък.   На 21 май 2014 г. бяха подписани Договор за подписка между Република България и съвместните водещи мениджъри Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank PLC и J.P. Morgan Securities PLC, Договор за фискално агентство между България и Bank of New York Mellon в качеството на Фискален агент и Платежен агент, и Bank of New York Mellon (Luxemburg) C.A. - в качеството на Регистратор и Агент по прехвърлянето относно емитирането на облигации, както и Акт за поемане на задължения относно издаването на облигации от страна на българската държава, пишат от пресцентъра.   Договорите обезпечават възможността България да емитира държавни ценни книжа на международните капиталови пазари със стойност до 1 493 000 000 евро (или равностойността в щатски долари), емитирани на един или повече траншове. Те подлежат на ратификация от Народното събрание, тъй като в тях се съдържат финансови задължения за страната, съдебно и арбитражно разглеждане на споровете и изрично се предвижда ратифициране.   Средствата, получени при пласирането на ценните книжа, са предназначени за осигуряване на необходимия финансов ресурс за посрещане на предстоящия падеж в началото на 2015 г. на глобалните облигации на България, за погасяване на дълг от предходни години с падеж през тази година както и за покриване на планирания бюджетен дефицит.

Всеки сам ще предвижда месечните си разходи за парно и топла вода

Всеки клиент на топлофикационните дружества ще може да предвиди месечните си разходи за парно и топла вода. Това става възможно с нова наредба за...

Стойнев: Свършеното за една година има положителен резултат за стабилизиране на енергетиката

/КРОСС/ "Вървим заедно с Европейската комисия, ние сме държава-членка на Европейския съюз. Вчера, комисарят Йотингер каза, че има прекрасни взаимоотношения с България, като ние сме в постоянен диалог с тях. Очакваме техните въпроси относно проекта, като на всички ще им бъде отговорено." Това заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пред журналисти в Министерския съвет по отношение на Южен поток. Министър Стойнев отбеляза, че е поканил експерти от ЕК. „Ще поканя и народни представители, за да обсъдим закона, който касае изграждането на Южен поток в морската му част. Преди да дойдат бележките от ЕК, преди да има диалог, няма как да бъде приет законопроектът на второ четене", каза още министърът. „ЕК трябва да предостави своите въпроси и ние като държава-член ще им отговорим", добави г-н Стойнев. „Необходимо е да има сигурност на доставките на природен газ", каза още министърът и добави: „правим всичко възможно капацитетът на Чирен да бъде максимално запълнен". По думите му дори да има криза, тя няма да се отрази както през 2009 година. „Разбира се, ако тя се проточи във времето, неминуемо ще има негативен ефект върху българската икономика и върху голяма част от страните-членки на ЕС", добави Драгомир Стойнев. „Правителството работи

Едвин Сугарев: Всички дела срещу Цветанов са нагласени, прокуратурата се употребява политически

Присъдата на Цветан Цветанов е на първо равнище, следващото ще я отмени. Всички дела срещу Цветанов са нагласени от прокуратурата. Прокуратурата е лошо употребена политически. Това заяви пред БНТ Едвин Сугарев. Съдът работи на тъмно, при затворени врати, допълни го издателят Петьо Блъсков.

“Южен поток” може да бъде съобразен с европейското законодателство?

Преди второ четене могат да отпаднат текстовете, които ограничават включването на трета страна в морската част на газопровода, смята Рамадан Аталай от ДПС


Градски часовник с немски механизъм отмерва времето в Свиленград

Свиленград /КРОСС/ Градски часовник с немски механизъм вече отмерва времето в Свиленград. Разположен е на върха на кулата, която се издига на бул. „България" срещу площад „5 октомври". Проектиран е от арх. Огнян Симеонов така, че да се вижда от четирите посоки на света - север, юг, изток и запад.Часовникът е с класическа визия - облицовката му е изпълнена от мраморизиран варовик, цифрите са римски, изработени са от черен гранит, а стрелките от алуминий. Часовниковият механизъм е комбинация от елементи немско и чешко производство. Той е дело на най-известния в България часовникар Георги Милчев, реставрирал часовника на църквата "Св. Седмочисленици" в София. Осветлението на циферблата е последно поколение LED осветление. След извършени проби и синхронизиране часовникът вече е настроен и показва точно време. До дни ще завърши и облицовката на часовниковата кула.Инвестицията е на фирма „Магазин Шипка - Фуат Гювен" в размер на 55 000 лв.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на вечерната емисия:

- Скандални резултати показва доклад по проверката на Спешна помощ, разпоредена от здравния министър след като преди няколко дни 40-годишна жена почина в очакване на линейка.

- Лекарите от Спешна помощ започнаха масово да подават оставки и протестираха пред здравното министерство. - Русия, Беларус и...

Съдът призна Цветанов за виновен

Софийски градски съд призна бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за виновен по обвиненията за спряно искане за подслушване на бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Съдът постанови 4 години лишаване от свобода с право на обжалване.

Прокуратурата обвинява Цветанов, че той пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции “Не!!!” на шест искания за СРС- та.

По-рано днес прокуратурата поиска 3 години условна присъда за Цветанов. Прокурор Калоян Ангелов каза: “Наказанието е от 2 до 8 години, така че съм преценил, че е в рамките на средата” и обясни, че е поискал условна присъда, защото според обвинителите извършеното от Цветанов не е тежко престъпление. Самият Цветан Цветанов днес обяснил пред съда, че е невинен и че винаги е спазвал законите и се е придържал да работи в интерес на държавата.

Само преди три дни – в понеделник, по първото от делата срещу него Софийският градски съд като първа инстанция постанови оправдателна присъда по обвинение за длъжностно присвояване на 50 000 лева. /КРОСС/

 

 

 

 

Давид Вия напуска Атлетко, за да играе в САЩ?

/КРОСС/ Нападателят на Атлетико Мадрид и испанския национален отбор Давид Вия може да продължи кариерата си в американската Мейджър Лийг Сокър, съобщава каталунският ежедневник "Спорт". Според изданието, Хлапака е получил оферта за тригодишен договор от тима на Ню Йорк Сити, като бившият футболист на Барселона обмисля сериозно дали да приеме предложението.  

Найденов: На полигона „Змеево" няма да се унищожава ракетно гориво

/КРОСС/ На централния артилерийски технически изпитателен полигон „Змеево" няма да бъде унищожавано ракетно гориво. Това обяви министърът на отбраната Ангел Найденов след като наблюдава демонстрационни стрелби на полигона, част от изложението „Хемус 2014".На 22 май във Виена Ангел Найденов и генералният секретар на организацията за сигурност и сътрудничество в Европа Ламберто Заниер подписаха меморандум за разбирателство за унищожаване на запаси от ракетно гориво.„Няма основания населението на област Стара Загора да се притеснява от този документ. Никога не е имало и намерение да се унищожава каквото и да е гориво на полигона в Змеево. Познавам отдавна повишената чувствителност на хората тук, но няма основание за притеснение в този случай.Това, което подписахме е меморандум, слагащ началото на един съвместен проект за унищожаване на близо 1000 тона ракетно гориво с отпаднала необходимост. Става дума за гориво за снети от въоръжение ракетни комплекси, включително такива от 50 г. насам. Това са силно токсични агенти, особено опасни за хората и за екологията.Чрез този меморандум слагаме началото на проект, който предвижда финансиране от организацията за сигурност и сътрудничество в Европа на други страни донори за унищожаване на компонентите. Това ще спести освен рисковете за хората и природата и повече от 4 милиона лева на българската държава", обясни Ангел Найденов

Уникални исторически снимки, които вероятно не сте виждали

Сайтът sfglobe.com е събрал едни от най-интересните снимки в човешката история. В тази колекция можете да видите редки снимки на Алберт Айнщайн, Мерилин Монро и Осама Бин Ладен.  1914 г. Уилям и Харли Дейвидсън. 1977 г. Бил Гейтс арестуван за шофиране без книжка. Бийтълс. Мохамед Али и Майкъл Джордан.  1960 г. Бийтълс. 1980 г. Робин Уилямс с мажоретки.  1900 г. Хелоуин. Тези костюми са наистина страшнички.  1923 г. Камп Ноу, Барселона. 1923 г. Боксов мач на стадиона на Янките. 1967 г. Чикаго. 1968 г. Арнолд Шварценегер за пръв път в Ню Йорк. Алберт Айнщайн по домашни пантофи. Джон Кенеди и Мерилин Монро. Осама Бин Ладен с приятели джудисти. 1989 г. Дете с изкуствени крака. Статуята на Свободата, преди да бъде изпратена в Америка. 1966 г. Зад сцената на филма "Батман". 1912 г. Последната снимка на Титаник. Хачико преди погребението. 1969 г. Джими Хендрикс и Мик Джагър. 1964 г. Бийтълс и Мохамед Али. Чарли Чаплин и Алберт Айнщайн. Чък Норис и Брус Лий. Стив Джобс и Бил Гейтс. Иън Флеминг и Шон Конъри. Чарли Чаплин и Ганди. Мерилин Монро и Сами Дейвис младши. Уолт Дисни с първите рисунки на Мики Маус. 1950 г. Първият компютър в Англия. Да, доста е големичък. Днес всички ние имаме това в джобовете си. Атина, Гърция 1894 г. Първият маратон по време на летни олимпийски игри. 1937 г. Строежът на Голдън Гейт Бридж. 1960 г. Фидел Кастро и Малкълм X. 1945 г. Оцеляла жена след бомбардировките над Нагасаки. Крис Новоселич и Кърт Кобейн. Путин като тийнейджър. Младият Джони Деп. Мохамед Али и човек, заплашващ със самоубийство. 1947 г. Сватбената торта на Кралица Елизабет II. Последният концерт на Бийтълс 1996 г. Коби Брайант на 18. Бийтълс, последната снимка на групата. Боб Марли. 1988 г. Марадона, Пеле и Мишел Платини. 1980 г. Реклама на компютър. 1957 г. Атлетик Билбао - Манчестър Юнайтед Бил Гейтс. 2001 г. Съобщават на Буш новината за 11 септември.  Джак с вестник, в който е споменат. 1963 г. Ролинг Стоунс Че Гевара и Фидел Кастро. 1932 г. Бунтари играят голф на строящ сте небостъргач.  1905 г. Първита банани пристигат в Норвегия. Японец се предава на американската армия.  1880 г. Конструкцията на Айфелова кула. 1930 г. Паркинг система в Ню Йорк. 1931 г. Първата създадена едноколка. Тийнеджърът Барак Обама. 1970, Германия. Последният концерт на Джими Хендрикс. Ганди в Лондон. 1950 г. Слон върху водни ски. Стивън Спилбърг в сцена от филма "Челюсти". Погребението на Франклин Делано Рузвелт.

Прокурор Ангелов: Много сме доволни от присъдата на Цветанов

Много сме доволни от присъдата, която макар, че не е влязла в сила. Това каза пред журналисти прокурорът по делото срещу Цветан Цветанов, Калоян Ангелов.
„Аз винаги съм очаквал справедливи присъди от българският съд. Както се изразява един наш подсъдим, трябва да имаме вяра в българският съд. Освен това е много важно никога да не нарушаваме Много сме доволни от присъдата, която макар, че не е влязла в сила. Това каза пред журналисти прокурорът по делото срещу Цветан Цветанов, Калоян Ангелов. „Аз винаги съм очаквал справедливи присъди от българският съд. Както се изразява един наш подсъдим, трябва да имаме вяра в българският съд. Освен това е много важно никога да не нарушаваме

Задържаха варненец за две кражби

На 28.05. т.г., е подаден сигнал за кражба от частен имот, намиращ се в к.к. "Св. Св. Константин и Елена", извършена чрез проникване през отключена входна врата. Неизвестно лице е извършило кражба на сумата от 230 лв., лични документи и дебитни карти, съобщиха от полицията за Moreto.

Гуардиола се ожени тайно

Без никой в "Байерн" да разбере, треньорът Пеп Гуардиола се ожени. Той каза "да" на приятелката си Кристина Сера, с която са заедно от 18 години и имат три деца - дъщерите Мария и Валентина и сина Мариус.
Пеп и Кристина не искали никой друг на сватбата им в малко каталунско селцо освен най-близките роднини.
"Байерн" направи първи трансфер за сезо Без никой в "Байерн" да разбере, треньорът Пеп Гуардиола се ожени. Той каза "да" на приятелката си Кристина Сера, с която са заедно от 18 години и имат три деца - дъщерите Мария и Валентина и сина Мариус. Пеп и Кристина не искали никой друг на сватбата им в малко каталунско селцо освен най-близките роднини. "Байерн" направи първи трансфер за сезо

КНДР ще разследва отвличания на японци през Студената война

/КРОСС/ Северна Корея ще започне ново разследване свързано с отвлечени от КНДР японски граждани през 1970-те и 1980-те години в замяна на премахването на някои санкции, наложени на страната, съобщиха властите на двете страни, цитирани от „Асошиейтед прес". От страната на изгряващото слънце обмислят и хуманитарна помощ за Северна Корея в зависимост от това дали разследването ще постигне напредък, като то се очаква да започне след три седмици. Японските санкции, които са в допълнение на санкциите на ООН, наложени на Северна Корея, включват ограничения на двустранния обмен, ограничения за това колко пари могат да вземат със себе си етническите корейци при посещение в Северна Корея, както и забрана за престой на кораби под флага на Северна Корея в японски пристанища.    

Джордж Майкъл влезе в болница

/КРОСС/ Джордж Майкъл е приет в болница в Лондон. Според The Daily Mail, сутринта на 22 май обезпокоен приятел на изпълнителя е извикал „Бърза помощ" в дома му. Според свидетели, лекарите са прекарали около четири часа в къщата на Майкъл, а след това са го откарали в болница. Към момента причините за хоспитализацията му не са уточнени, но агентът на певеца съобщи, че клиентът му е в болницата за планови изследвания. Припомняме, че през май 2013 г. певецът бе приет в болница с травма на главата, получена след падане от кола, която се е движила със скорост над 100 км / час. Преди година и половина пък Майкъл едва не си отиде от пневмония.

Цветлин Йовчев: Продължаваме да реализираме програмата на кабинета

Ние имаме ясна програма, която изпълняваме, вървим стъпка по стъпка и продължаваме в тази насока, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след днешното заседание на Министерския съвет. „Никога не съм се притеснявал за моето място, тъй като това никога не е било цел за мен”, добави Цметлин Йовчев. „Бъдещето на кабинета зависи от Народното събрание. Това нещо не е дискутирано и има ясно определена процедура за това в Конституцията. Винаги съм се стремил да имаме ясна програма, да я изпълняваме”, добави вицепремиерът. „Имаме много текущи неща, които трябва да решаваме и посока, в която да вървим“, каза още той.

Таня Андреева е готова с радост да отстъпи министерския пост


Министърът на здравеопазването Таня Андреева, чието име медиите споменават в контекста на ремонта на кабинета, коментира днес пред медиите, че е готова с радост да освободи поста.

"Ако има някой да оправи тази забатачена система за три месеца, нека заповяда. Аз с радост ще му отстъпя мястото си. Нали знаете вица - на дългата опашка за министри пред здравното министерство за викали на следващите: Чакай, тя бързо минава", каза Андреева пред журналисти след заседание на парламентарната...

Премиерът: Банките могат да бъдат и по- активни при усвояването на европейските средства

Насърчаването на търговията и инвестициите между България и Италия беше един от акцентите в разговора на министър-председателя Пламен Орешарски с председателя на Уникредит Джузепе Вита, съобщиха от Пресслужбата на Министерски съвет.
Премиерът се срещна днес в Министерския съвет с г-н Вита по повод 50-годишнината на банковата институция. Насърчаването на търговията и инвестициите между България и Италия беше един от акцентите в разговора на министър-председателя Пламен Орешарски с председателя на Уникредит Джузепе Вита, съобщиха от Пресслужбата на Министерски съвет. Премиерът се срещна днес в Министерския съвет с г-н Вита по повод 50-годишнината на банковата институция.

Орешарски: Банките могат да бъдат и по- активни при усвояването на европейските средства

Насърчаването на търговията и инвестициите между България и Италия беше един от акцентите в разговора на министър-председателя Пламен Орешарски с председателя на Уникредит Джузепе Вита, съобщиха от Пресслужбата на Министерски съвет.
Премиерът се срещна днес в Министерския съвет с г-н Вита по повод 50-годишнината на банковата институция. Насърчаването на търговията и инвестициите между България и Италия беше един от акцентите в разговора на министър-председателя Пламен Орешарски с председателя на Уникредит Джузепе Вита, съобщиха от Пресслужбата на Министерски съвет. Премиерът се срещна днес в Министерския съвет с г-н Вита по повод 50-годишнината на банковата институция.

Срещата Орешарски-Ренци доведе до уволнение в Би Ти Ви


Дългогодишният репортер и кореспондент на Би Ти Ви в Рим Антоанета Николова е била уволнена предсрочно от новинарския екип по решение на директора на "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков, потвърдиха пред "Дневник" от там. Според нея повод за това става съобщената на 21 май първо от нея новина за отменената среща на премиера Пламен Орешарски с неговия италиански колега Матео Ренци в Рим. От Би Ти Ви твърдят, че причина за уволнението е "незадоволителната работа на госпожа...

Джакпотите оцеляха

Днес всички джакпоти оцеляха и за следващия 44-и тираж на БСТ още по-атрактивни суми очакват тото късметлиите. За неделя джакпотът във второ теглене на играта 6/49 ще достигне 3 390 000 лева. В първо теглене на същата игра се прогнозира сума от 508 000 лева. За играта 6/42 се очаква джакпот от 1 113 000 лева.

В днешния тираж печелившата комбинация в първо теглене на играта 6/49 беше

1, 15, 19, 33, 37, 45, а във второ теглене на същата игра – 5, 10, 20, 31, 35, 46.

За играта 6/42 днешните късметлийски числа бяха 1, 3, 4, 16, 18, 26.

В първо теглене на играта 5/35 изтеглените числа бяха 10, 12, 16, 18, 33, а във второ теглене на същата игра маркираните числа бяха 8, 13, 18, 24, 27. В играта Тото Джокер бяха изтеглени позициите 3, 9, 5, а късметлийските цифри бяха 2, 3, 3.

Късметлия във Варна спечели голямата награда в играта „Втори ТОТО шанс” , която днес беше сума от 10 000 лева.

Джакпотът в играта Тото Джокер от 22 170 лева беше спечелен с онлайн залог от участник от Пловдив. Късметлията е играл онлайн играта 6/49 с две обикновени комбинации и три позиции за Тото Джокер, на стойност 1, 50 лева.

 

 

Прокурор Калоян Ангелов: Много сме доволни от присъдата на Цветанов

Много сме доволни от присъдата, макар че не е влязла в сила. Това каза пред журналисти прокурорът по делото срещу Цветан Цветанов, Калоян Ангелов.
„Аз винаги съм очаквал справедливи присъди от българският съд. Както се изразява един наш подсъдим, трябва да имаме вяра в българският съд. Освен това е много важно никога да не нарушаваме принципа, Много сме доволни от присъдата, макар че не е влязла в сила. Това каза пред журналисти прокурорът по делото срещу Цветан Цветанов, Калоян Ангелов. „Аз винаги съм очаквал справедливи присъди от българският съд. Както се изразява един наш подсъдим, трябва да имаме вяра в българският съд. Освен това е много важно никога да не нарушаваме принципа,

Д-р Гелев: Отишъл е педиатър, а не реаниматор при починалата фотографка

На 7-та минута извадихме от адрес екип, който насочихме към починалата фотографка и 18 минути се движи, каза своята версия за закъснението на Спешна помощ директорът й Георги Гелев.

Андреева: Да дойде вълшебник и да оправи Спешната помощ

Все още не е ясно дали здравният министър ще разпише заповедта за уволнение на Гелев

Изслушване в НС за проблемите в Спешна помощ

Все още не е ясно дали здравният министър ще разпише заповедта за уволнение на Гелев

Здравният министър и шефа на Спешна помощ София на изслушване в НС

Все още не е ясно дали здравният министър ще разпише заповедта за уволнение на Гелев

Путин остана без покана за церемонията по встъпването в длъжност на Порошенко

/КРОСС/ В графика на президента на Руската федерация Владимир Путин не е отбелязано пътуване до Украйна за церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания държавен глава на Украйна Петро Порошенко. Това съобщи прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. По думите му Путин не е получил покана за церемонията.    

Украйна отказа да купува руски газ

Украйна няма да купува руски газ заради високите цени, заяви избраният за президент Петро Порошенко. Вместо това страната се надява на реверсивни доставки от Европа и на втечнен природен газ от САЩ, добави той. "Русия иска да продава на Украйна газ по 500 долара (за хиляда кубични метра).

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване