Двама загинаха при тежка катастрофа край Русе

Двама мъже загинаха при тежка катастрофа край русенското село Смирненски, съобщи ruse-news.com. Сигнал за инцидента е подаден към 19.20 часа тази вечер. Веднага на място е изпратен екип на Спешна помощ и на полицията.
Катастрофата е станала по пътя град Ветово - Смирненски, на километър от селото, близо до заведението "Крушата". Двама мъже загинаха при тежка катастрофа край русенското село Смирненски, съобщи ruse-news.com. Сигнал за инцидента е подаден към 19.20 часа тази вечер. Веднага на място е изпратен екип на Спешна помощ и на полицията. Катастрофата е станала по пътя град Ветово - Смирненски, на километър от селото, близо до заведението "Крушата".

2-мата българи, задържани в мисията на ОССЕ в Украйна, били разпитани и нахранени

Двама български наблюдатели бяха задържани за 7 часа вчера с мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Източна Украйна, съобщи организацията, цитирана от РИА Новости.
11-членният екип, който пътувал към Днепропетровск, бил спрян на контролно-пропускателен пункт на проруски сепаратисти край село Маринка, Двама български наблюдатели бяха задържани за 7 часа вчера с мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) в Източна Украйна, съобщи организацията, цитирана от РИА Новости. 11-членният екип, който пътувал към Днепропетровск, бил спрян на контролно-пропускателен пункт на проруски сепаратисти край село Маринка,

Двама загинаха при тежка катастрофа край Русе

Двама мъже загинаха при тежка катастрофа край русенското село Смирненски, съобщи ruse-news.com. Сигнал за инцидента е подаден към 19.20 часа тази вечер. Веднага на място е изпратен екип на Спешна помощ и на полицията.
Катастрофата е станала по пътя град Ветово - Смирненски, на километър от селото, близо до заведението Двама мъже загинаха при тежка катастрофа край русенското село Смирненски, съобщи ruse-news.com. Сигнал за инцидента е подаден към 19.20 часа тази вечер. Веднага на място е изпратен екип на Спешна помощ и на полицията. Катастрофата е станала по пътя град Ветово - Смирненски, на километър от селото, близо до заведението "Крушата".

САЩ искат 10 милиарда долара глоба от БНП

Американските власти поискаха от френската банка БНП Париба да плати глоба от над 10 милиарда щатски долара за нарушаване на американското ембарго срещу Куба и Иран в продължение на четири години, пише в четвъртък Уолстрийт джърнъл (Wall Street Journal).

След открития урок на Мая Манолова в Шишковци резултатът е 15/15/15. Тя: Сега поне всички вече се научиха

“Възможни са и разговори за промяна на бюлетината, за да няма объркване, но мисля, че объркването с нашия кандидат Момчил Неков изигра ролята на кампания.” Така зам.-шефката на НС Мая Манолова, под чието ръководство бе изработен новият Изборен кодекс, коментира феномена 15/15.
588 000 български граждани са се възползвали от възможността да “Възможни са и разговори за промяна на бюлетината, за да няма объркване, но мисля, че объркването с нашия кандидат Момчил Неков изигра ролята на кампания.” Така зам.-шефката на НС Мая Манолова, под чието ръководство бе изработен новият Изборен кодекс, коментира феномена 15/15. 588 000 български граждани са се възползвали от възможността да

Бобева: България е прекрасно място за туризъм

/КРОСС/ „От името на министър-председателя бих искала да изразя удовлетворение от посещението на д-р Талеб Рифай. За нас това е изключително важен импулс за припознаването на българския туризъм от страна на световния пазар, за това, че България е прекрасно място за туризъм." Това заяви вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева по време на церемонията в Министерския съвет, където в присъствието на генералния секретар на Световната организация по туризма Талеб Рифай 14 туристически асоциации подписаха Етичния кодекс на СОТ. „Сътрудничеството със СОТ навлиза във фаза на много конкретни и видими ефекти и ползи", отбеляза Бобева. Тя приветства идеите на организацията и готовността й да подпомогне работата на Министерството на икономиката и енергетиката за подготовката на Плана за действие по Стратегията за развитие туризма. Вицепремиерът акцентира и върху предложението на г-н Рифай за обмяна на студенти, така че те да могат да получат знания и умения в централата на СОТ в Мадрид за това как се прави туризъм в глобална конкуренция. Д-р Рифай връчи на вицепремиера Бобева отворено писмо, изготвено съвместно със Световния съвет за туризъм и пътувания. „Надявам се, че приемайки писмото, България ще поеме ангажимент да поддържа и развива туризма за благото на България и на региона", отбеляза генералният секретар на СОТ

Путин гради нов съюз върху пепелището на СССР

Ройтерс

Путин, Назърбаев и Лукашенко. Снимка: официален сайт

Това не е точно като да се върнеш в СССР, но Владимир Путин полага основите на огромен търговски блок, което неговите опоненти възприемат като опит да възстанови поне отчасти загубената съветска империя. Руският президент и ръководителите на две други бивши съветски републики - Беларус и Казахстан - подписаха днес договор, който претворява мечтата му да обедини единомислещите страни в Евразийски икономически съюз.

С пазара си от над 170 милиона души този митнически и търговски съюз е предопределен от Путин да бъде предизвикателство към икономическата мощ на Европейския съюз, САЩ и Китай. Това изглежда като далечна мечта, но въпреки опроверженията на Путин, критиците разглеждат церемонията по подписването в казахстанската столица Астана като част от много по-голям план.

“Путин не го държи в тайна и през годините на няколко пъти е казвал публично, че разпадът на Съветския съюз е бил ужасна грешка”, заяви министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл по американския обществен тв канал Пи Би Ес. “Сега, според мен, това е предпоставка, че той наистина вярва [в това] и смятам, че той започва оттук”, добави той.

Опонентите смятат, че отнемането на Крим от Украйна през март - което доведе до най-сериозното противопоставяне със Запада от края на Студената война - е друг елемент от усилията по възстановяване на руския контрол върху бившата съветска територия. Путин отхвърля тези твърдения като погрешни и отрича, че създаването на Евразийския икономически съюз има нещо общо с възраждането на съветската империя.

“Ние се стремим да градим интеграционен процес в постсъветското пространство, но не защото искаме да възстановим Съветския съюз, империята, а за да използваме конкурентните преимущества, с които разполагат всички наши независими държави”, каза Путин в събота пред журналисти в Санкт Петербург.

ПОЛИТИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО НА ПУТИН

Но няма никакво съмнение, че новият съюз стана една от големите идеи в третия мандат на Путин и ще бъде част от неговото лично политическо наследство. Путин го възприема като ключов елемент от своите опити отново да направи Русия велика сила, а може би и да възстанови статута й на свръхсила, загубен при разпада на Съветския съюз през 1991 г.

“Едва ли си струва да говорим за пресъздаване на Съветския съюз, след като много неща са се променили за 20 години, но политиката на събиране на територии, която Русия следва сега, е очевидна”, казва Досим Сатпаев, политически анализатор в Казахстан. Според него политическият елит на Русия е поел геополитическата мисия да засили страната чрез прокарването на оглавявани от Москва съюзи в “постсъветското пространство”.

Путин натисна тънката струнка у мнозина руснаци през 2005 г., когато описа рухването на Съветския съюз като геополитическа катастрофа и каза, че “старите идеали” са унищожени. Неговата мечта за “могъщ наднационален съюз” на суверенни държави по модела на ЕС, който да обединява Европа и Азиатско-тихоокеанския район, черпи ресурс от носталгията по стабилните цени, предвидимото управление и отворените граници.

Днешният договор, който влиза в сила на 1 януари, задълбочава установените връзки между трите страни през 2010 г., когато те предприеха първата стъпка със създаването на митнически съюз. Той ще гарантира свободно движение на стоки, услуги, капитали и работна сила и ще координира политиката в главните икономически сектори.

Съюзът обхваща около три четвърти от постсъветския регион - Съветският съюз минус трите балтийски държави - и общия брутен вътрешен продукт на трите икономики е около 2,7 трилиона долара. Армения и Киргизстан също са изявили интерес да се се присъединят. Но Путин бе принуден да ограничи мечтата си само и само да се стигне до церемонията по подписването.

ПРЕПЯТСТВИЯТА ПО ПЪТЯ

Украйна нанесе тежък удар с решението си де не се присъединява към съюза, след като нейният подкрепян от Москва ...

Обама търси баланс между интервенцията и изолацията

Джим Кънхен
Асошиейтед прес

Президентът Обама държи реч във военната академия в Уест Пойнт. Снимка: от тв екрана

Президентът Барак Обама заяви, че САЩ остават единствената държава със способност за водачество на световната сцена, но изтъкна, че ще е грешка тази сила да се насочи в безконтролни военни авантюри.

Подходът на Обама, представен в реч на церемония по дипломиране във военната академия в Уест Пойнт вчера, подчерта усилията му да поддържа баланс между световна изолация и интервенция. Нито едно от двете “не отговаря в пълна степен на изискванията на сегашния момент”, каза той.

“Напълно вярно е, че в 21-и век американската изолация не е вариант. Но да се каже, че имаме интерес да постигаме мир и свобода отвъд границите ни, не означава да се каже, че всеки проблем има военно решение”, заяви Обама пред повече от 1000 дипломирали се офицери.

Обама често се е затруднявал да опише ясно не само какво трябва да запълни пространството между интервенцията и изолацията, но и успехите на администрацията да намери средното положение. Предпочитаният му инструментариум, който включва икономически санкции, дипломатически преговори и изграждане на международни коалиции рядко води до бързи решения и често пъти е по-неясен от по-лесните за обясняване военни действия.

Стратегията на президента също постига смесени резултати. Макар и дипломацията и санкциите да са довели САЩ и Иран по-близо до ядрено споразумение от когато и да било, никой от тези два подхода не е спрял кръвопролитията на продължаваща четвърта година гражданска война в Сирия, нито попречи на Русия да анексира украинска територия.

Резултатът в САЩ е канонада от критики от републиканци и други хора, които казват, че президентът прахосва световното водачество на Америка и е одързостил международни противници като Сирия и Русия, както и Китай. Общественото одобрение на президентската външна политика спада, въпреки че тя се доближава до обявеното противопоставяне на американците на нови военни конфликти.

Вчерашната реч на Обама бе част от усилията на Белия дом да отговори на критиците и да очертае по-ясно външнополитическата си философия. Той представи планове да получи одобрение от Конгреса за отпускане на 5 милиарда долара в помощ на други страни, които се борят с тероризма, намекна за по-активна американска военна програма за обучаване и екипиране на сирийски бунтовници и заяви, че търсенето на международен консенсус чрез ООН или НАТО е пример за американско водачество, а не слабост.

Президентът пламенно защити вярването си, че едностранните американски военни действия трябва да са запазени за случаи, когато са застрашени основните национални интереси или обществената безопасност.

“Бих предал дълга си към вас и към страната, която обичаме, ако ви изпратя да се подлагате на рискове само защото съм видял проблем някъде по света, който се нуждае от уреждане, или защото съм се притеснил от критици, според които военната намеса е единственият начин, по който Америка няма да създава впечатление, че е слаба”, каза Обама на дипломиралите се кадети.

Речта на Обама дойде ден след като той обяви планове за приключване на войната в Афганистан до 2016 г., слагайки край на конфликт, който започна в седмиците след терористичните нападения на 11 септември 2001 г. Той бе аплодиран от публиката, когато отбеляза, че кадетите имат честта да са “първият дипломирал се след (атентатите от) 11 септември випуск, на който може да не се наложи да бъде пратен да се бие в Ирак или Афганистан”.

Тринадесет години след атентатите от 11 септември Обама заяви, че тероризмът остава най-пряката заплаха за американската сигурност, макар и рисковете от масирано нападение на територията на САЩ от една централизирана Ал Каида да са отстъпили пред по-разпръснати заплахи от свързани с нея групировки.

С промяната на заплахата трябва да се променя и реакцията ...

В подправените данните за линейката на Елизабет ставало дума за няколко минути (обзор)

Часовете на тръгване и пристигане на линейката за фотографката Елизабет Димитрова, която почина на улицата в столицата в понеделник, без да дочака Спешна помощ, са подправени. 
Това обяви шефът на Изпълнителната агенция "Медицински одит" д-р Симеон Василев след проверка. По-късно пред "Труд" той уточни, че става дума за разлика в рамките на няколк Часовете на тръгване и пристигане на линейката за фотографката Елизабет Димитрова, която почина на улицата в столицата в понеделник, без да дочака Спешна помощ, са подправени. Това обяви шефът на Изпълнителната агенция "Медицински одит" д-р Симеон Василев след проверка. По-късно пред "Труд" той уточни, че става дума за разлика в рамките на няколк

Волейболистите завършиха 2:2 в учебна игра с Австралия


Българският национален отбор по волейбол завърши наравно 2:2 в учебна игра с Австралия, проведена в зала "Христо Ботев" в София.

Възпитаниците на Камило Плачи спечелиха първите два гейма с 25:23 и 25:22, но загубиха следващите два с 16:25 и 23:25.

Селекционерът остави извън групата Цветан Соколов и Виктор Йосифов, които получиха четири дни почивка и ще се включат за утрешната официална контрола.

В тяхно отсъствие България започна мача в състав Георги Братоев,...

В България и Румъния приемат спокойно антиимигрансткия вот

Раду Маринаш
Ройтерс

Британците имат правото да се притесняват, ако се сдобият с румънци за съседи, това го казва човекът, който триумфира на изборите за Европейски парламент. Въпреки тази неприязън обаче румънците все още оценяват Европейския съюз като най-добрия им шанс да се спасят от бедността.

Някои се опасяват от още по-голяма демонизация на имигрантите от Румъния и съседна България след победите от миналата седмица на десните евроскептични партии във Франция, Дания и Великобритания, където Партията за независимост на Обединеното кралство (ЮКИП) на Найджъл Фараж победи утвърдените партии.

Въпреки това хората от най-бедните страни на ЕС като цяло приемат спокойно резултатите и антиимиграционната реторика, съзнаващи, че партии по-близки до центъра, все още държат властта.

Не мисля, че това ще окаже някакво влияние върху начина, по който живеем, каза Адриана Бериндей, бивша учителка в Румъния, която сега работи във Великобритания като чистачка. Може би те ще предложат антиимигрантски мерки, но дори ако го направят, те няма да успеят да получат одобрение за тях, тъй като нямат мнозинство в Европейския парламент, каза Бериндей.

Румънците остават сред най-твърдите поддръжници на ЕС, като разглеждат членството като път към благополучие. Наред с членството в НАТО те също така го смятат за защита за бившата комунистическа страна, особено след като Русия анексира Крим от съседна Украйна.

Този оптимизъм е подхранван от постепенно увеличаващия се стандарт на живот. Нетните месечни заплати в Румъния почти се удвоиха до 1706 леи (530 долара) от 918 леи, когато Румъния се присъедини към ЕС през 2007 г. Растежът на икономиката на годишна база бе 3,8 процента през първото тримесечие на 2014 г. Членството в ЕС също така предостави на румънците свобода да пътуват в търсене на работа и по-добро заплащане в по-богатите европейски държави - съвсем различно от строгите граници по време на управлението на комунистическия диктатор Николае Чаушеску до 1989 г.

Румънците, работещи в чужбина, са изпратили в родината си над 30 милиарда евро (41 милиарда долара) след присъединяването към ЕС. Не всеки в по-богатите държави от ЕС е доволен от присъствието им. ЮКИП публикува платена обява на цяла страница от вестник, която включваше статистика на престъпленията, извършени от румънци във Великобритания. Фараж отхвърли обвиненията в расизъм от “политически коректния елит”, но каза, че “всеки нормален и безпристрастен човек трябва да има правото да бъде притеснен, ако група румънци изведнъж му станат съседи”.

Дори в бившата комунистическа страна Унгария крайнодясната партия Йоббик стана втора на изборите миналия уикенд. Но нито Румъния, нито България не избраха нито един евроскептичен кандидат от крайнодесните или крайнолевите, като при гласуването имаше открита борба между двете основни партии във всяка една от страните. Избирателната активност в Румъния от 32 процента бе по-висока отколкото преди пет години, когато в страната се състояха първите евроизбори; за сравнение в Полша избирателната активност бе 23,8 процента, а в Словакия бе едва 13 процента.

В Румъния, България, както и в други бивши комунистически страни има преобладаващо проевропейски ентусиазъм, каза Каталин Аугустин Стойка, генерален директор на социологическата агенция КУРС (CURS). Не трябва да забравяме, че от Румъния заминаха голям брой имигранти за богатата Европа - най-вече за Испания и Италия, които оказват финансова подкрепа за семействата си в Румъния. Така че всички, които живеят тук, виждат осезаема полза от членството в ЕС, източник на прехрана, каза Стойка.

Софийският таксиметров шофьор Георги Дишков припомни прогнозите на ЮКИП, че имигрантите от Балканите ще нахлуят във Великобритания в началото на тази година, когато бяха вдигнати оставащите ограничения за работа там - наплив, който досега не се е осъществил. Защо българите трябва да се тревожат заради победите на партии като тази на Фараж, каза 34-годишният Дишков. Те отправяха подобни ...

Руска котка слуша химна на крака (ВИДЕО)

Голям интерес в Русия тези дни предизвика видео клип, в който домашна котка слуша руския химн на крака.

Хиляди младежи протестираха във Франция срещу Марин льо Пен

/КРОСС/ Хиляди младежи протестираха във Франция срещу "Националния фронт" след историческата победа на крайнодясната партия на Марин льо Пен на европейските избори в неделя, пише "Льо Монд". Най-голямото шествие в Париж събра според полицията 4200 млади хора, а според организаторите на демонстрацията младежите са били около 8000 души. Протестиращите издигнаха традиционните лозунги на протестите срещу крайната десница, като: "Младежта е отегчена от Националния фронт", "Ф като фашист, Н като нацист" или "Първо, второ, трето поколение - всички ние сме деца на имигранти". Стотици младежи протестираха и в Лион, Тулуза, Страсбург, Марсилия и в други градове по призив на профсъюзите на учениците и гимназистите, както и на движения на социалистическата, комунистическата и екологичната младеж, съобщава TvEvropa. "Националният фронт" постигна исторически резултат в неделя на европейските избори, които спечели с близо 25%. Близо 30% от хората под 35-годишна възраст излязоха да гласуват за крайнодясната партия.  

Протест за оставка, въпреки дъжда

Около 100 души се събраха на днешния протест в центъра на София срещу правителството на Пламен Орешарски. Дъждът не спря демонстрантите и с чадъри шествието измина традиционния маршрут от пл. „Независимост“ пред Министерски съвет до парламента. И тази вечер народни представители от ГЕРБ се включиха в шествието, което призовава за "Оставка!"  и предсрочни парламентарни избори.

Българите ядат по 1 кг сладолед през лятото

Близо 7000 тона сладолед изяжда българинът през лятото. На човек от населението това прави по около 1 кг, показват данните на агенции за проучване на пазара.
Годишните продажби на ледения десерт пък са за малко над 70 млн. лв. Въпреки че т.нар. импулсни сладоледи в единична опаковка излизат по-скъпо от фамилните за вкъщи, те доминират на пазара. Близо 7000 тона сладолед изяжда българинът през лятото. На човек от населението това прави по около 1 кг, показват данните на агенции за проучване на пазара. Годишните продажби на ледения десерт пък са за малко над 70 млн. лв. Въпреки че т.нар. импулсни сладоледи в единична опаковка излизат по-скъпо от фамилните за вкъщи, те доминират на пазара.

Метеоролозите очакват гръмотевични бури в 11 области утре


Предупреждението "оранжев код" за опасни валежи и гръмотевици обяви в 11 области на Западна България Националния институт по метеорология и хидрология на БАН. В останалата част от страната действа жълт код, което означава, че същите природни явления са потенциално опасни. 

Оранжевият код важи за областите Видин, Враца, Монтана, Ловеч, София - област, София - град, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Смолян. 

Оранжевият код е предпоследната степен на опасност преди...

Партията Подемос се изправя срещу политическата каста

Франс прес

Плакат на ЛГТБ общността в подкрепа на Подемос и лидера Пабло Иглесиас

Произлязла от движението на испанските недоволни, новата радикална лява партия Подемос Ние можем и нейният телегеничен лидер Пабло Иглесиас поднесоха голямата изненада на европейските избори в Испания. Но сега партията ще трябва да се докаже пред политическата каста, която тя критикува.

Появилата се преди едва четири месеца формация Подемос беше учредена от професори от престижния мадридски университет Комплутенсе. Тя успя да постигне четвърти резултат в испанските европейски избори, като получи подкрепата на 1,24 милиона избиратели и 5 места от общо 54-те, с които разполага Испания в ЕП.

Този успех на Подемос се дължи до голяма степен на стратегията и на чара на Пабло Иглесиас, професор по политически науки в Комплутенсе, който е на 35 години и който е свикнал с тертулиас дългите политически дебати, по които си падат толкова много медиите в Испания .

“Ние сме управлявани от слугите на богаташите. Липсва ни правителство, което действително да представлява гражданите”, не престава да повтаря Иглесиас, открояващ се с дългата си коса, вързана на конска опашка.

Според него Подемос е създадена, за да се превърне в алтернатива на политическата каста, установила се на власт и избегнала катастрофалните социални последици от икономическата криза и безработицата в Испания.

В основата на Подемос са кварталните събрания, които доскоро подхранваха и Движението на възмутените, зародило се през май 2011 г. като реакция на неспособността на политическата класа да извади страната от икономическата криза. “Трябва да се защитават хората, сблъскващи се с властта на парите и с корупцията”, твърди Иглесиас.

Неговите противници смятат тези изявления за демагогия. Според Иглесиас обаче подобни изказвания са оправдани в очите на около 6-те милиона безработни в Испания близо 26 процента, от изхвърлените от имотите им собственици заради задлъжнялост към банките, от десетките хиляди млади хора, обречени на икономическо изгнание в чужбина.

Иглесиас предлага като първа мярка в ЕП намаляване на заплатите на депутатите на 1930 евро от около 8000 евро сега.

Иглесиас иска също така въвеждане на минимална заплата и на 35-часова работна седмица, пенсиониране на 60-годишна възраст, парламентарен контрол върху Европейската централна банка и преориентиране на финансовата система, така че банките действително да са в услуга на гражданите.

Тези приказки не са нови, но други партии, изобличаващи корупцията, не успяха да постигнат пробива на Подемос. Такава неуспяла партия е Партия Х, ръководена от французина Ерве Фалсиани, спечелил си слава с това, че през 2008 г. допринесе за завихрянето на световен скандал във връзка с укриването на данъци.

Защо Подемос успя? Защото Пабло Иглесиас успя да спаси онова, което остана от протестното движение на възмутените, казва Инясио Молина, експерт по европейските въпроси в Кралския институт Елкано.

Пробивът на Подемос на изборите не изненада чак толкова много хората извън Испания, защото в чужбина изчезването на възмутените породи по-голяма изненада, разказва Молина.

Наред с това Пабло Иглесиас, произхождащ от семейство, което се е борило срещу франкистката диктатура, е ярка личност. Изказванията му са популистки, лесни за разбиране, разумни и постигащи желания ефект, посочва експертът.

“Иглесиас е възпитан кандидат, който не се дразни от крайните нападки”, написа десноцентристкият в. “Мундо”, който твърдеше също така, че Подемос се финансира от Венецуела - нещо, което Иглесиас отрече.

Съветникът на испанския премиер Мариано Рахой - Педро Ариола, каза, имайки предвид Подемос, че всички “загубеняци на света в крайна сметка се оказват в Мадрид”, на което Иглесиас отговори дипломатично: “Ариола е интелигентен човек, който е способен на много повече.” “При все това Иглесиас отблъсква някои хора заради начина, по който се отъждествява с властта”, смята Инясио Молина.

При настоящата изборна испанска система Подемос може да спечели само 4 депутати от общо 350 в Конгреса долната ...

Какво щеше да каже Достоевски на премиера Ердоган?

Спасители изнасят пострадал миньор. Снимка: от тв екрана

Героят на Достоевски Альоша Карамазов казва следното: “Всички ние сме отговорни за другите, но моята отговорност е по-голяма от тази на останалите”.

Може ли едно общество да се ръководи “добре, ефективно и продуктивно” без справедливост, съвест и свобода?

Партията на справедливостта и развитието (ПСР) в последно време се е съсредоточила върху развитието и растежа, осигурявайки справедливост и свобода само на собствените си избиратели. Идентифицирайки Турция със собствения си електорат, тя желае всички да са облечени в еднакво облекло, да имат същите възгледи и да видят един човек като единствен лидер. Иска само един вид хора, само един вид мнения: развитие, развитие, растеж, растеж, на всяка цена…

Наказва онези, които застанат срещу тази мисия: хора понесоха насилие, загинаха млади, биваха отритнати, уволнявани, набелязвани. Влязоха в мините, за да си изкарат прехраната, а се задушиха от въглероден оксид.

Протестираха за околната среда, за права и свободи, за участие, бяха посрещнати със сълзотворен газ, с насилие.

Загубихме младежи. И продължаваме да ги губим. От Гези (парк в Истанбул, който стана причина за антиправителствените протести миналата година, бел.ред.) до Окмейданъ (квартал на Истанбул, който често е сцена на протести, бел.ред.) - цяло множество млади хора умират.

Турция от ден на ден все повече се превръща в страна, където доверието между различните хора намалява; а между себеподобните е високо, в “общество на общностите”, което няма доверие в различното. Общността заема мястото на обществото. Всяка идентичност създава своя общност и гледа на тази общност като на “сигурно убежище”.

Бързо напредваме към една поляризирана, разделена на общности Турция. Трябва да подчертаем, че затварянето в кръга на себеподобните, разделението на общности, които нямат доверие към различните, е развитие, което може да тласне Турция, и без друго затънала в проблеми, към нежелани места.

Тархан Ердем (известен турски социолог) изчислява, че консервативната общност на ПСР наброява 14 милиона, а светската общност на Народнорепубликанската партия (НРП) около 8 милиона души. Между тези общности доверието е нулево; подхождат едни към други, делейки се на приятели и врагове.

ПСР смята, че е много силна. Става безмилостна към онези, които са срещу нея. Прилага спрямо тях същите несправедливости, които някога самата тя понасяше.

Безмилостният стремеж към растеж, при който на работниците не се гледа като на хора, доведе до трагедията в Сома, загубихме 301 наши миньори.

От Гези до днес загиват младежи, всичките алевии (мюсюлмани, които изповядват по-либерална форма на исляма, бел.ред.). Алевиите подхождат много зряло и не казват “умират алевийски младежи”. На всяка среща в чужбина обаче ми задават един и същ въпрос: “Върви ли Турция към междусектантски сблъсък на основата на алевизма?”. Като някой, който познава недалечната история на Турция, аз съм обезпокоен.

Премиерът Ердоган не отива в Германия като министър-председател на важна държава, която ще стане член на ЕС, а за да се обърне към собствените си избиратели. В Германия за Ердоган се говори по доста неприятен начин. Посещението му е нежелано и това се казва в прав текст. Ердоган пристига, говори пред множество привърженици на ПСР, вътре скандират “за”, а навън “против”. С една дума, тъжно…

Вървим към президентски избори на фона на разединена на общности Турция и безмилостен стремеж за растеж. Нямаме нужда от обичан, боготворен или будещ страх лидер, а напротив, нуждаем се от справедлив и честен ръководител.

Обществото не е общност, а точно обратното, съставено е от плурализъм, различни мнения, идентичности, начини на живот. В плуралистичните общества първостепенно условие, за да бъде възприемана една власт като честна и справедлива, е изказванията и начинът на действие на лидерите и ръководителите да извеждат на преден план правата и свободите и да бъдат водени от съвестта.

В книгата си “Братя Карамазови” Достоевски слага в ...

Дядо Галактион освети четвъртата черква, вдигната с дарения на братя Диневи

Навръх вчерашния Спасовден, когато БПЦ празнува Възнесение Господне, старозагорският митрополит Галактион освети новопострената черква Навръх вчерашния Спасовден, когато БПЦ празнува Възнесение Господне, старозагорският митрополит Галактион освети новопострената черква "Свето Възнесение Господне" в новозагорското село Дядово. Това е четвъртият поред християнски храм, който строителните предприемачи Динко и Йордан Динев вдигат чрез основаната от тях фондация.

Богатите страни от Персийския залив ще са главните съюзници на Ас Сиси

ДПА

Главнокомандващият на египетските въоръжени сили генерал Абдел Фатах ас Сиси обявява отстраняването на президента Морси. Снимка: от тв екрана

Анализатори казват, че при управлението на фаворита на президентските избори Абдел Фатах ас Сиси Египет ще разчита на съюза си с богатите на петрол страни от Залива за подкрепа. В същото време работните отношения на страната със западните държави ще продължат, но може да им липсва сърдечност.

Богатите на петрол монархии от Персийския залив не положиха много усилия да прикрият ликуването си, когато Мохамед Морси от “Мюсюлманските братя” беше отстранен от поста президент на Египет миналата година. Всъщност тяхната реакция на този ход беше да дадат милиарди долари на временния режим.

Сега, след като бившият главнокомандващ Абдел Фатах ас Сиси, който свали Морси и се смята, че е дърпал конците през миналата година, спечели президентските избори, може да се очаква тези връзки само се засилват, казват анализаторите.

Саудитска Арабия, Кувейт и Обединените арабски емирства дадоха първоначално 12 милиарда долара през седмиците след свалянето на Морси и обещаха още, позволявайки на страната да избегне надвисналата криза във валутните си резерви.

“Страните от Персийския залив са твърдо решени да помагат финансово на Египет поне за още 12-18 месеца”, казва Исандр ел Амрани, директор на проекти за Северна Африка в Кризисната група. “Те допускат или се надяват, че след този период Египет ще е в състояние да извърши реформите по програмите си за субсидии и прочие и ще може да покрие критериите на Международния валутен фонд и да търси други източници на финансиране”.

Изключението сред страните в Персийския залив е Катар, който подкрепяше Морси и чиято телевизия “Ал Джазира” все още осигурява много ефирно време на представители на “Мюсюлманските братя” в изгнание, което предизвиква гнева на съседите му и на новите египетски власти.

На среща на върха през април страните от Залива излязоха с изявление, че съперничещите си монархии са разрешили противоречията си. Не се споменаваха обаче никакви подробности, поради което Ел Амрани остава скептичен.

“Някои от неотдавнашните персонални промени в Саудитска Арабия може да подтикнат към сближаване”, казва той, “особено оттеглянето на началника на разузнаването принц Бандар. Но не виждам Катар или “Ал Джазира” да променят тона си към Египет или да прекратяват подкрепата си за лидерите на “Мюсюлманското братя” в изгнание. Това ще е отличителна черта на региона за известно време”.

Това, до което се свеждат нещата, твърди Ел Амрани, е “новото регионално разделение”, при което страните се подреждат за и против подкрепяната от саудитците кампания срещу “Мюсюлманските братя”.

Заедно с Катар, Турция е другият важен поддръжник на ислямисткото движение в региона. Това означава, че отношенията на Египет с правителството на Реджеп Тайип Ердоган вероятно ще останат напрегнати.

Според египетския политически анализатор Гамал Солтан, регионът се завръща към предишното положение, като Египет възстановява отдавнашните отношения с така наречената умерена арабска ос - страните, които като цяло гравитират към САЩ и възприемаха помирителна политика спрямо Израел.

“Има отдавнашни отношения с тези страни, датиращи от времето на сваления диктатор Хосни Мубарак и умерената арабска ос, включваща Египет, Саудитска Арабия и Йордания”, твърди Солтан, професор по политически науки в Американския университет в Кайро. “Ще станем свидетели на възстановяване на умерената арабска ос, която понесе тежък удар след падането на Мубарак”.

Другите ключови връзки на Египет - с отдавнашния стратегически съюзник САЩ и с ЕС, който, разглеждан като блок, е основният търговски партньор на Египет - се разклатиха след свалянето на Морси. Насилствените репресии срещу поддръжниците на сваления президент - с най-малко 700 убити в един ден миналия август - правят трудно за западните правителства да са прекалено топли към новото египетско ръководство.

Въпреки това Ел Амрани отбелязва, че Ас Сиси има своите ...

Свобода за митническия шеф от Свиленград, хванат с дрога

Зам.-шефът на митницата в Свиленград Георги Костадинов, който бе задържан преди дни с близо кило амфетамин, е на свобода.
Вчера спецапелативният съд е пуснал без мярка за неотклонение митническия шеф поради липса на доказателства за извършено престъпление. 
Митничарят бе задържан на 21 май при акция на ДАНС след сигнал на ДЕА (щатската служба за Зам.-шефът на митницата в Свиленград Георги Костадинов, който бе задържан преди дни с близо кило амфетамин, е на свобода. Вчера спецапелативният съд е пуснал без мярка за неотклонение митническия шеф поради липса на доказателства за извършено престъпление. Митничарят бе задържан на 21 май при акция на ДАНС след сигнал на ДЕА (щатската служба за

Тежка катастрофа в Русенско отне живота на двама души

/КРОСС/ Двама мъже загинаха при тежка катастрофа край русенското село Смирненски, съобщиха от полицията в крайдунавския град. Сигнал за инцидента е подаден към 19:20 часа в четвъртък вечер. Веднага на място е изпратен екип на Спешна помощ и на полицията. Катастрофата е станала по пътя град Ветово - Смирненски, на километър от селото. Сблъсъкът е бил между „Опел" с русенска регистрация, управляван от 44-годишен мъж с инициали Ю.Ю., и БМВ с русенска регистрация, шофиран от М.К. на 37 години, съобщава бТВ. При удара и двамата мъже, които са от Смирненски, са загинали на място. В автомобилите, които са силно намачкани, не е имало други пътници. Полицията изяснява причината за инцидента.  

Русия спира газа за Украйна

Русия заплаши, че от понеделник ще спре доставките на природен газ за Украйна, като това би нарушило снабдяването на редица страни в Европа със синьото гориво, сред които и България. Шефът на „Газпром“ Алексей Милер отправи ултиматум по време на заседание с руския президент Владимир Путин и премиера Дмитрий Медведев.

Мъжът на убитата пакистанка удушил първата си жена

Мъжът на Фарзана Парвин, която бе убита с тухли от семейството си, удушил първата си жена от любов към нея

Подписан е Лондонският мирен договор

Лондонският мирен договор от 17 май (30 май по нов стил) 1913 година е договор между държавите от Балканския съюз (България, Сърбия, Гърция и Черна гора) и Османската империя, с който се слага край на...

Очакват Роналдо да е готов за мача с Германия

Контузията на звездата на Португалия Кристиано Роналдо не е чак толкова сериозна, че да застраши участието му в груповата фаза на световното първенство. Става въпрос за мускулно разтежение в лявото бе...

Софийски градски транспорт

вижте Софийския градски транспорт ако си мислите че нашия е зле

https://www.facebook.com/photo.php?v=10204257465938838&set=vb.1293736879&type=2&theater

След 25 г. връзка Гуардиола се ожени изненадващо

След 25 г. връзка с Кристина Сера треньорът на След 25 г. връзка с Кристина Сера треньорът на "Байерн" Пеп Гуардиола вече официално е женен за нея. Изненадващо и без много шум двамата сключиха граждански брак в каталунското градче Матадепера. На церемонията присъстваха трите деца на Кристина и Пеп - дъщерите Мария и Валентина и синът Мариус. Другите гости били общо 10. На 18 г. Пеп се

18-годишен скочи от 10-етажна сграда

18-годишен скочи от 10-етажна сграда на ъгъла на бул. "Иван Гешов" и бул. "Цар Борис III" в столицата, предаде Канал 3.

Младото момче е паднало по гръб и е издъхнало на място. По данни на полицията то е 96 набор. Родителите му са в шок, тялото е отцепено с полицейски ленти. Изясняват се причините, подтикнали младото момче да посегне на живота си. Предполага се, че то е скочило от 3-ия или 4-ия етаж на жилищния блок, в който е семейния апартамент.

Нова тв връща късните новини в 10 вечерта

Ани Салич и Николай Дойнов - най-добрата новинарска двойка на Нова тв, ще работи двойно повече това лято.
На 10 юни в 10 ч вечерта в ефира се връща късната емисия новини, която от почти две години се излъчва в 23,30 ч. Смяната на часа ще бъде съпроводена и с малко по-различен формат на емисията - вместо от един водещ (сега е Богомил Грозев) новини Ани Салич и Николай Дойнов - най-добрата новинарска двойка на Нова тв, ще работи двойно повече това лято. На 10 юни в 10 ч вечерта в ефира се връща късната емисия новини, която от почти две години се излъчва в 23,30 ч. Смяната на часа ще бъде съпроводена и с малко по-различен формат на емисията - вместо от един водещ (сега е Богомил Грозев) новини

Нашенец драснал от бразилски затвор през джунглата

Българин избяга от затвор в Бразилия като успя измине 3000 км през джунглите на Амазонка. 63-годишния Златко Генев от София, бивш републикански шампион по културизъм, бил заловен през март 2010 г. на летището в Ресифе, щата Пернамбуко. В куфара му полицаи открили 4 кг кокаин и той получил присъда от 5 години и 6 месеца.

САЩ не смята да помилва Сноудън

/КРОСС/ Американските власти не са обмисляли възможността за помилване на бившия офицер от разузнаването Едуард Сноудън, който е обвинен в разкриване на класифицирана информация, заяви говорителят на Белия дом Джей Карни, предава РИА Новости. "Мога да кажа, че въпросът за помилването не е бил разгледан, но за повече информация трябва да се обърнете към Министерството на правосъдието", каза още той. Според него, Сноудън със своите действия е нанесъл щети на националната сигурност на страната и трябва да отговаря за тях пред съда.    

Автобус на градския транспорт се превърна в „Титаник” /видео/

София /КРОСС/ Необичайно преживяване имаха днес пътуващите в автобус на столичния градски транспорт. След излелия се над София пороен дъжд се оказа, че спасение от стихията няма дори и на закрито. В това най-добре се увериха пътниците на рейс номер 45. От клипче, качено във Фейсбук, се вижда как подът на возилото е покрито с вода, а хората притеснено са свили крака. В автобуса свободно си плуват боклуци и бутилки, а столичани може би съжаляват, че точно в този момент са си забравили плавниците в къщи. В един момент нивото на водата достига самите седалки. От видеото не става ясно какво точно е причинило нахлуването на водата в рейса, който се е намирал в „Красна поляна". Явно на спирката е имало пълноводна локва, а при отварянето на вратите водата е заляла пода на возилото. В един от коментарите под клипа авторът му уточнява, че „шофьорът е бил голям пич" и е успял да преодолее препятствието, с което колите не са имали шанс. И призовава: „Споделяйте!". Вижте видеото тук    

Софийски градски транспорт

вижте Софийския градски транспорт ако си мислите че нашия е зле

https://www.facebook.com/photo.php?v=10204257465938838&set=vb.1293736879&type=2&theater

Ревизия в две пощи след кражба на пенсии

Десетки пенсионери от сатовчанското с. Крибул останаха без пенсии, които трябваше да получат до 20 май, алармира вчера кметът на селото Ибрахим Шишков. Клоновете на пощите в Сатовча и Гоце Делчев са запечатани и е започнала ревизия.

Откраднати са към 7 хил. лв., каза пред Десетки пенсионери от сатовчанското с. Крибул останаха без пенсии, които трябваше да получат до 20 май, алармира вчера кметът на селото Ибрахим Шишков. Клоновете на пощите в Сатовча и Гоце Делчев са запечатани и е започнала ревизия. Откраднати са към 7 хил. лв., каза пред "24 часа" шефът на "Български пощи" Валентин Петков. Той отрече...

4 г. затвор за Цветанов за шест пъти "НЕ!!!" (обзор)

ившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще лежи 4 години в затвора. Присъдата произнесе вчера съдия Тони Гетов от Софийския градски съд. Цветанов бе признат за виновен, че от 26 август до 18 септември 2009 г. е сложил резолюция “НЕ!!!” върху шест искания за прилагане на СРС спрямо бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров... ившият вътрешен министър Цветан Цветанов ще лежи 4 години в затвора. Присъдата произнесе вчера съдия Тони Гетов от Софийския градски съд. Цветанов бе признат за виновен, че от 26 август до 18 септември 2009 г. е сложил резолюция “НЕ!!!” върху шест искания за прилагане на СРС спрямо бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров...

Парламентът на Абхазия предложи на президента доброволно да подаде оставка

/КРОСС/ Парламентът на Абхазия прие призив към президента на автономната република Александър Анкваб с предложение доброволно да подаде оставка, предаде РИА Новости. От 21 депутати, присъстващи на срещата, "за" това решение са гласували 20 души, един се е въздържал. Освен това депутатите приеха постановление за обявяване на вот на недоверие към премиера Леонид Лакербая. Постановленията влизат в сила от момента на тяхното приемане.  

Центърът на Бургас потъна в екскременти

Бургас /КРОСС/ Проливният дъжд, който се излива над Бургас към момента, не може да се поеме от старата мръсна канализация в района около площад „Тройката", където тече ремон.Партерният етаж на търговския център „Трия" вече има около 7-8 см вода, а наемателите на магазините са в ужас. Целият ресторант „Рубаят Трия" буквално плува в изпражнения, след като избиха всичките му тоалетни, а мръсотията заради наклона от три стълби се изтича във фоайето на търговския център.Луксозното кафене „Рома" пък е опразнено и прилича на езеро с древноримската статуя в средата. Мръсните води се стичат към кафето, магазинерките не сварват да избутват водата, но тя продължава да приижда.Има много наводнени мазета в старите сгради между площад „Тройката" и Централна гара, съобщават възмутени жители на морския град. Основната част от тръбопроводите в ЦГЧ бяха подменени със стотици хиляди левове от европейски програми и това, което се случва към момента за хората е непоносимот, съобщи flagman.bg.

Русия, Казахстан и Беларус в нов икономически съюз (обзор)

Президентите на Русия, Казахстан и Беларус Владимир Путин, Нурсултан Назарбаев и Александър Лукашенко подписаха вчера договор за създаване на Евразийски икономически съюз (ЕАИС), предаде Ройтерс. Документът влиза в сила от 1 януари 2015 година. Руските медии го нарекоха събитието на годината.
Новият съюз е развитие на Митническия съюз от 2010 г. Президентите на Русия, Казахстан и Беларус Владимир Путин, Нурсултан Назарбаев и Александър Лукашенко подписаха вчера договор за създаване на Евразийски икономически съюз (ЕАИС), предаде Ройтерс. Документът влиза в сила от 1 януари 2015 година. Руските медии го нарекоха събитието на годината. Новият съюз е развитие на Митническия съюз от 2010 г.

Джипитата без специалност ще продължат да работят

/КРОСС/ Комисията по здравеопазване предлага Народното събрание да приеме, че общопрактикуващите лекари, които до 2 юни 2014 г. не са зачислени за придобиване на специалност по обща медицина, но се зачислят за придобиване на такава в следващата година, ще продължат да работят без придобита специалност през следващите 5 години. На заседанието си на 29 май 2014 г. народните представители от комисията обсъдиха на първо четене законопроект за промени в Закона за лечебните заведения, внесен от депутатите Нигяр Джафер и Тунчер Кърджалиев. Проектопромените бяха единодушно подкрепени на първо четене от народните представители от Комисията по здравеопазването. С измененията се регламентира, че право да организират и осъществяват индивидуална или групова практика за първична медицинска помощ, след регистрация, имат и лекари, приети за обучение за придобиване на специалност по обща медицина, за период не по-дълъг от определения от Закона за здравето срок за обучение за придобиване на специалността. При представянето на мотивите към законопроекта народният представител Тунчер Кърджалиев отбеляза, че биха били резонни обвиненията, че отново се прави корекция в последния миг, но законопроектът е внесен в спешен порядък, защото съществува опасност 899 919 българи да останат без лекар. 1 708 от общо 4 527-те общопрактикуващи лекари в България нямат придобита специалност, посочи той

Кой колко гласа изгуби или спечели

ГЕРБ има 53 000 гласа повече, отколкото на евроизборите през 2009 г., но 400 000 гласа по-малко от парламентарния вот миналата година
След изборния ден чухме от партии и наблюдатели много сравнения за спечелени и изгубени гласове, съответно подкрепа от избирателите - като аргумент за политически изводи.
Какви са фактите? ГЕРБ има 53 000 гласа повече, отколкото на евроизборите през 2009 г., но 400 000 гласа по-малко от парламентарния вот миналата година След изборния ден чухме от партии и наблюдатели много сравнения за спечелени и изгубени гласове, съответно подкрепа от избирателите - като аргумент за политически изводи. Какви са фактите?

Шефът на Националната баскетболна лига хвърли оставка

/КРОСС/ Иван Ценов подаде оставка като генерален мениджър на Националната баскетболна лига. Причина за решението му са многобройните скандали в първенството, които бившият заместник спортен министър не успя да издържи. "Решението е лично мое, не е продиктувано от някакъв натиск. Не мога да работя при такъв начин - декларации, скандали, грешки на съдии и т. н. Хората, които ме познават, ще разберат за какво става дума. Това трябва да е сигнал към клубовете да преосмислят политиката си. По този начин българският баскетбол не печели и много хора трябва да погледнат по-широко, да загърбят суетата си, егото си. Преди 1 г., започвайки на този пост казах, че най-сложното нещо е да променя мисленето на ръководителите на клубовете, но явно не успях. Дойде ми в повече. Не може двама треньори, членове на Управителния съвет, да се обиждат като хамали. Не може след един мач и двамата наставници да са ощетени, единият лъже. Оставката ми искам да е знак за всички хора в баскетбола, че трябва да се направят много промени. Морала липсва не само в баскетбола, но в целия живот у нас", заяви пред NEWS7 Иван Ценов.

3 милиарда евро са щетите от наводненията на Балканите

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) оцени на близо три милиарда евро щетите в Сърбия и Босна, причинени от най-тежките наводнения в страните от един век насам, случили се в средата на май.

Лятно кино под звездите на Витоша

Новината, че бившият пионерски лагер на Витоша се превърна в лятно кино под открито небе, определено си е касов хит. Страхотната атракция ще привлича любителите на природата и ще радва столичани и гости на града.

Предстоящи събития в страната за утре, 30 май

/КРОСС/ София.Президентът Росен Плевнелиев ще даде брифинг по повод приключилите избори за членове на Европейския парламент от Република България. София.От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание, на което ще бъде гласуван вотът на недоверие към правителството на Пламен Орешарски в сектор „Енергетика". Варна.На летище Варна ще се състои официално събитие по случай първия осъществен авиополет Истанбул - Варна на Турските Авиолинии. На събитието са поканени министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, кметът на община Варна Иван Портних, посланикът на Република Турция Сюлейман Гьокче, председателят на бода на директорите на Турските Авиолинии Хамди Топчу, главеният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД Алета фон Масенбах. София.От 10.30 часа министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще даде брифинг за подготовката и организацията на обезопасяване и контролната дейност по черноморските плажове. Брифингът ще се проведе в сградата на Министерството на регионалното развитие. Варна.От 15.00 часа в Хотел Галерия Графит, зала „Галери-лоундж" заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев ще открие кръгла маса на тема „СПА и морски туризъм"

Юношите на България достигнаха Евро 2014 без загубен мач


Националният отбор на България завърши 1:1 с Италия и приключи без загуба квалификациите за европейското първенство по футбол за юноши до 19-годишна възраст.

Двубоят беше без значение за крайното класиране, тъй като възпитаниците на Александър Димитров си осигуриха предсрочно участие на финалите в Унгария през юли след победите срещу Швеция (2:1) и Чехия (2:0).

Българските футболист спечелиха втора група от елитния квалификационен кръг с актив от седем точки. Швеция остана...

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева

 Утре, 30 май /петък/ министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева ще даде брифинг за подготовката и организацията на обезопасяване и контролната дейност по черноморските плажове.

Събитието  ще се проведе в 10.30 часа в сградата на Министерството на регионалното развитие в залата на четвъртия етаж. 

Генерал и 13 войници гинат в свален хеликоптер в Славянск

14 украински бойци, сред които генерал, загинаха при свалянето на военен хеликоптер от сепаратистите в Източна Украйна близо до Славянск, съобщи Би Би Си. Според други източници жертвите са 12.
Загиналият генерал е Сергей Кулчицки, ръководител на бойната и спецподготовката на Националната гвардия. Новината бе съобщена от и.д. 14 украински бойци, сред които генерал, загинаха при свалянето на военен хеликоптер от сепаратистите в Източна Украйна близо до Славянск, съобщи Би Би Си. Според други източници жертвите са 12. Загиналият генерал е Сергей Кулчицки, ръководител на бойната и спецподготовката на Националната гвардия. Новината бе съобщена от и.д.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване