Хората на Кличко намалиха хонорара на Кобрата

/КРОСС/ Мениджърът на Владимир Кличко - Бернд Бьонте се похвали, че е изнудил Международната боксова федерация (IBF) да намали хонорара за Кубрат Пулев в предстоящия сблъсък между двамата. Традиционно претендентът получава 25% от общата сума, която се събира от търг, срещу 75% за шампиона. Германският импресарио разкри, че от IBF са направили специален жест, с който да намалят на 20% парите на Кубрат. За сметка на това Кличко ще вземе 80%, пише Sportal. "Владимир благодари на президента на IBF Дарил Пипълс и на борда на директорите за подкрепата и промяната на процентите", обяви Бьонте пред Boxingscene.    

НОИ с положително становище за разсрочване на задълженията на "Въгледобив" ЕООД

/КРОСС/ Положително е становището на надзорният съвет на Националният осигурителен институт за разсрочване на задълженията на "Въгледобив" ЕООД- Бобов дол, съобщи в Невестино управителят на НОИ Бисер Петков."Условието е въпросният осигурител изплаща редовно текущите си задължения. Те са в размер на 40 млн. лв. Самото предприятие е заложено в полза на търговска банка. Така, че ако е по общият ред едва ли държавата в реда на кредиторите ще получи нещо. При изпълнение на оздравителният план ще бъдат погасени задълженията към държавното обществено осигуряване. Крайното становище обаче ще бъде взето от министъра на финансите. Нашето решение е един етап от една дълга процедура", заяви Петков. Той не се ангажира със срок, кога ще завърши процедурата.„Едно от съображението за запазване на предприятието, е че то осигурява работа в региона на около 2 500 души", допълни Петков, цитиран от Дарик.

Диета съсипала Къванч Татлъту

Къванч Татлъту винаги е бил в добра физическа форма, но какво му коства това?
Звездата от Къванч Татлъту винаги е бил в добра физическа форма, но какво му коства това? Звездата от "Север Юг" набляга на упражненията във фитнеса и специалните хранителни режими.  Виж още: Над 130 телевизионни програми - в 24chasa.bg Но мачото малко се поувлякъл и успял да си докара чернодробно нарушение, което за щастие се разминало без тежки последствия.

Момчил Неков обяви, че отива в Брюксел като евродепутат

Номер 15 в бюлетината на БСП за евровота Момчил Неков, който измести Станишев от първата позиция, най-накрая оповести своето решение. Той ще изпълни волята на избирателите и ще замине за Брюксел като евродепутат. Неков обяви, че е получил единна и красноречива подкрепа от Софийската организация и от младежкото БСП.

Отменена втората степен на готовност при опасност от наводнения

/КРОСС/Поради понижаване на водите на Дунав днес бе отменена втората степен на готовност при опасност от наводнения. Нивото на реката вече е под 7 метра. Остава, обаче, нуждата от наблюдение на застрашените участъци и на нивото на подпочвените води.  

Цв. Цветанов: Невинен съм, придържал съм се към българското законодателство

Това, което съм казал е, че съм невинен, заяви ексвътрешният министър Цветан Цветанов в Съдебната палата след приключване на заседанието по делото за отказа му да разреши използването на СРС срещу бившият ръководител на БОП – Велико Търново, Орлин Тодоров. Съдът ще прочете присъдата срещу Цветанов в 17.00 часа днес.

25 лекари без специалност в Спешна помощ-София

Одитен доклад констатира редица нередности

Полицай е отговорен за смъртта на протестиращ в Истанбул

Извършените анализи на огнестрелното оръжие, причинило смъртта на един човек по време на ожесточените сблъсъци миналата седмица в Истанбул, показали, че то принадлежи на полицай, съобщава осведомителна агенция Доган.

Созополският вампир вдъхновява авангарден творец

Созополският вампир не спира да разпалва въображението на чуждестранните гости. След като телевизия National Geographic направи филм за археологическата находка, сега тя е извор на вдъхновение и за т...

ЕС изпраща 350 войници в Босна

Около 350 европейски войници ще бъдат мобилизирани за увеличаване на европейските сили в Босна и Херцеговина и оказване подкрепа на местната армия в помощ на пострадалите при наводненията, които за...

Дъждът в София доведе до дерайлирал трамвай по линия номер 10

Проливният дъжд в София доведе до инцидент с трамвайте - трамвай дерайлира при Летния театър на бул. "Драган Цанков". Инцидентът е станал по линията на трамвай номер 10. Засега не е ясно да...

Манолова брани преференцията, не само в БСП имало "15/15"

В никакъв случай няма да се откажем от преференцията за изборите. Това заяви категорично заместник-председателят и двигател на новия Изборен кодекс Мая Манолова в предаването „Лице в лице&am...

Роналдо раздаде автографи на малчугани пред хотел Мариот

Звездата Кристиано Роналдо отдели цели пет минути за феновете си в Лисабон. С риск да закъснее за събирането на националния отбор на Португалия, той не можа да подмине най-верните си почитатели &n...

Категорична победа за Порошенко на изборите в Украйна

/КРОСС/ В Украйна след преброяването на 100% от електронните протоколи за милиардера Петро Порошенко са гласували 54,7% от избирателите, съобщиха от ЦИК, позовавайки се на изпълняващия длъжността президент на Украйна Александър Турчинов. Юлия Тимошенко е събрала 12,81% от гласовете на избирателите. За депутата от Върховната Рада Олег Ляшко са гласували 8.32%. Анатолий Гриценко е събрал 5.48% от вота на избирателите, а Сергей Тигипко - 5.23%.    

Пушилин потвърди, че наблюдателите на ОССЕ са задържани от опълченците

/КРОСС/ Един от лидерите на самопровъзгласената Донецка Народна Република Денис Пушилин потвърди информацията за задържаните от опълченците на Донбас наблюдатели на ОССЕ, съобщи РИА Новости. „Народният кмет" на Славянск Вячеслав Пономарьов заяви в четвъртък на 29 май, че опълченците наистина са задържали четиримата наблюдатели на ОССЕ и в момента провеждат проверка. По думите му, наблюдателите се намират при опълченците в Макеевка, а мисията на ОССЕ в Киев държат връзка с тях. Пономарьов също така заяви, че при наблюдателите е намерено „подозрително оборудване". По-рано той заявил, че ако статутът на наблюдателите бъде потвърден, те ще бъдат освободени. „Тази група наистина е при нас и в момента я проучваме. Трябва да се убедим, че тези хора наистина са наблюдатели на ОССЕ. Има подозрения, че са шпиони. Характерен бе моментът, когато по време на боя до летището връзката с тях бе прекъсната, а веднага след боя връзката отново бе възстановена", заяви Пушилин.По-рано от ОССЕ са заявили, че връзката с наблюдателите е възобновена в района на Донецка област. Освен това, връзката е изчезнала веднага, след като групата е тръгнала на поредното патрулиране към изток на Донецка област и били спрени от неизвестни в района на блокпоста до град Шахтьорск

Мароканските скакалци нападнаха и Хасковско

Хасково /КРОСС/ Нашествие на марокански скакалци стресна жителите на Хасковска област. Напастта причинява сериозни вреди на земеделската продукция в Ивайловград и Маджарово.Според специалисти причината за бурното размножаване на насекомите е топлата зима и пустеещите земи. Вредителите се унищожават от местните власти с препарат, който щади полезните насекоми.Мароканските скакалци нападнаха и Кърджали, като обработването на земеделските площи срещу вредителите е започнало от село Боровица. Оценки на специалисти показват, че само в района скакалците са унищожили около 50 000 декара посеви.Пръскането в района е започнало със заповед на министъра на земеделието проф. Димитър Греков от 21 май, съобщи БНР.

Откриха отново медицинските пунктове на плажовете

В ДКЦ 1 “Света Клементина откриха отново медицинските пунктове на плажовете. Тази инициатива на общинското здравно заведение за извънболнична помощ се извършва за девета поредна година, съобщиха от здравното заведение за Moreto.net.

Цветлин Йовчев: Колко ще бъде дълъг мандатът на това правителство, ще се реши в парламент

Колко ще бъде дълъг мандатът и животът на това правителство, ще се реши в парламента. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след редовното заседание на Министерски съвет.
„Имахме съвсем нормално заседание на Министерски съвет, имаме много текущи неща, които трябва да решаваме и посока в която да вървим. Колко ще бъде дълъг мандатът и животът на това правителство, ще се реши в парламента. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след редовното заседание на Министерски съвет. „Имахме съвсем нормално заседание на Министерски съвет, имаме много текущи неща, които трябва да решаваме и посока в която да вървим.

Пощите и БДЖ ще продадат три апартамента

НАП ще продаде по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс имущество, отнето в полза на държавата, решиха министрите


Любимец 15 проговори: иска да е евродепутат

Кандидат номер 15 в листата на КБ Момчил Неков проговори пред медиите и потвърди желанието си да замине на мандат в Европарламента. Пред агенция "Фокус" човекът, събрал най-висок преференциален вот в червената листа, коментира, че и той, и издигналата го софийска органзиация на БСП подкрепят заминаването му за Брюксел. Позицията на БСП до момента бе, че решението дали Неков ще стане евродепутат е на структурата, която го е издигнала. "Получих единна и красноречива подкрепа от Софийската организация - всички народни представители, общински съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София. Нееднозначно вече Централната избирателна комисия (ЦИК) окончателно потвърди, че такава е конституционната воля на българския избирател. Що се касае до моята позиция да бъда евродепутат, считам, че аз съм я показал още със съгласието си да бъда номиниран и издиган от основните партийни организации в БСП", каза Неков. Той добавя, че в такъв дух е и позицията на председателя на Младежкото обединение на БСП.  „Още сега искам да заявява, че аз в чужди битки нямам намерение да участвам или да изпадам в подобни полемики. Искам да ви се представя с няколко думи, за да осветля картината около мен. Магистър съм по политология и Международни икономически отношения. В момента съм докторант в Софийски университет. Автор съм на две книги на политологична тематика. Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив - за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит”, казва бъдещият евродепутат. „В живота неминуемо има късмет, но случайности няма. Обикалях цялата страна в продължение на два месеца, като първоначално си промотирах само книгата - „От първо лице”. Срещнах се с десетки хиляди хора, получих подкрепата им. А относно другата страна на отговора, вие наемате ли се да ми кажете, колко от тези гласове биха се дължали на грешка или на случайност и изобщо кой може да ми каже това”, коментира той твърдението за грешка в избора му заради съвпадението на номера му в листата с номера на партията в бюлетината - 15-15. „Да ви информирам, че още преди да започне кампанията, Сергей Станишев публично заяви, че след приключване й ще освободи мястото си в листата. В този смисъл преференциалния вот за когото и да е от нас, не е насочен срещу него”, допълни Неков. Относно дейността си в Европейския парламент, той казва: „България трябва да развива природно и културно-историческите си дадености, характерни за нашия регион. И за да опредметя това говорене ще започна с обещанието да изградя паметник на хан Тервел в Брюксел. Ще работя за това европейските институции да са солидарни към устойчивото развитие на хилядолетната ни история. Нека да не забравяме, че тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимоовръзка с подобряване на образователната система в страната. И най-вече аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен”.

Десет съвета за спасение при гръмотевична буря


Каква е адекватната реакция, когато човек попадне в гръмотевична буря - прочетете съветите на Столичното управление "Пожарна безопасност и защита на населението":  

- Ако се намирате сред природата по време на гръмотевична буря, постарайте се да застанете далеч от високи дървета и стърчащи канари. При наличие на сух предмет, седнете върху него.

- Ако сте на открито, не лягайте и не докосвайте земята с ръце. Клекнете и плътно съберете крака в ходилата. Наведете главата си...

Цветлин Йовчев: Бъдещето на кабинета зависи от Народното събрание

Колко ще бъде дълъг мандатът и животът на това правителство, ще се реши в парламента. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след редовното заседание на Министерски съвет.
„Имахме съвсем нормално заседание на Министерски съвет, имаме много текущи неща, които трябва да решаваме и посока в която да вървим. Колко ще бъде дълъг мандатът и животът на това правителство, ще се реши в парламента. Това каза пред журналисти министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев след редовното заседание на Министерски съвет. „Имахме съвсем нормално заседание на Министерски съвет, имаме много текущи неща, които трябва да решаваме и посока в която да вървим.

Къща се срина в Смолян

Смолян /КРОСС/ В Смолян е получено съобщение около 07.08 ч. тази сутрин за евакуиране на хора от сграда ул."Иван Карастойков", която се руши, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР - Смолян. Екип на „Спасителна дейност" - при ОУ ПБЗН-Смолян е извел 4 човека от сградата, съобщиха от полицията. От къщата е паднала едната стена. Семейството не разбрало, тъй като било навън. Сигнал подали комшии, които чули трясъка от падащата стена и разбитите прозорци, съобщи smolyanpress.net.Районът около рушащата се сграда в Смолян е обезопасен и е ограничен достъпът на хора. На мястото е присъствала и комисия от община Смолян.От стаите, от които е преценено, че не създават опасност е изнесено имущество, а за тези, които са компрометирани и има опасност да се срутят е забранено да се влиза. В момента се предприемат действия за запечатване на подходите за влизане.

Лидерът на унгарските социалисти също подаде оставка

/КРОСС/ Председателят на Унгарската социалистическа партия Атила Мещерхази подаде оставка днес, след като партията претърпя съкрушително поражение на националните и европейски избори, предаде Ройтерс. По думите на Мещерхази той ще се откаже също от поста парламентарен лидер на партията. Социалистите заеха трето място на евроизборите като събраха едва 10,92% или две места към Партията на европейските социалисти. Припомняме, в понеделник лидерът на Испанската социалистическа работническа партия Алфредо Перес Рубакалба обяви, че подава оставка след разочароващите резултати на изборите за Европейски парламент. Премиерът на Белгия Елио ди Рупо също напусна поста си поради слабите резултати на социалистите в страната.  

Университетът в Перник се жалва в Европа заради отказания прием

"Европейският политехнически университет ще запознае всички институции в страната и Европа за престъпните деяния срещу него, целящи отклоняването на студенти и блокиране на дейността му." Това се казва в декларация на ръководството на ВУЗ-а, изпратена до медиите. Поводът за нея е решението на Министерския съвет от 10 май да откаже да отпусне бройки за прием в университета за престоящата учебна година с мотив, че Националната агенция за оценяване и акредитация му е отказала акредитация. Решението на МС е в разрез със Закона за висшето образование, според който новооткритите университети имат статут на акредитирани и могат да обучават до изтичането на определения от НАОА срок. В случая с Пернишкия университет (който е открит през 2008 г. с решение на Народното събрание) този краен срок е месец май 2016 година, т.е. дори и акредитацията му да не бъде продължена, той със сигурност има право да обучава през учебната 2014/2015 г. След създаването им новите ВУЗ-овете са длъжни да подадат в НАОА проекти за откриване на професионални направления. Утвърждаването на тези проекти от НАОА им дава правото да продължат да обучават в специалностите, включени в съответните направления. ЕПУ е подал 7 проекта за откриване професионални направления на 15 май 2013 г. До момента има три отказа от НАОА, които са обжалвани от висшето училище. Според текста на изпратената днес декларация "от самото създаване на Университета през 2010 г. досега ежегодно по време на кандидат-студентската кампания се измислят и изопачават факти срещу Университета, с цел неговото дискредитиране". В текста й се казва още: "Заявяваме, че Европейският политехнически университет е легитимна българска институция, която спазва всички закони и никой няма право да петни доброто й име. Възползвайки се от служебното си положение, определени личности, срещу които Университетът е завел дела, чрез някои слугински медии продължават да тиражират в публичното пространство груби лъжи и изкривена информация". OFFNews потърси президента на ЕПУ Тошко Кръстев с молба за повече информация за заведените дела. "Заведени са две дела срещу директора на дирекция "Висше образование" в МОН г-жа Мария Фъртунова. Първото е заради отказа й да издаде удостоверения на приети кандидат-студенти, в резултат на който те не успяха да получат визи и да дойдат да учат при нас. Загубата за университета беше за над половин милион евро", каза Кръстев. Второто дело е заради отказ от страна на Фъртунова да осигури стикери за дипломи. Така завършили магистърска степен в ЕПУ вече втора година били без документ за завършената степен на висше образование и започнали дела срещу университета в Перник. ЕПУ обжалва пред Върховния административен съд решението на МС за определяне на броя студенти за предстоящата учебна година, с който се отнема правото на ЕПУ да обучава. Ще информираме Европейската комисия, както и комисарят по образованието, категоричен бе Кръстев.

Евроскептиците се разделиха на две, още не е сигурно, че ще сформират групи


Фронтът на евроскептиците се разцепи на две, но все още не е сигурно, че и двете фракции ще успеят да формират парламентарни групи.

Атаката срещу Европа беше подета вчера, като в Брюксел започнаха да се оформят две отделни групи, които са привърженици на идеята за запазване на националния суверенитет и за борба срещу европейската интеграция, пише италианското издание "Либеро куотидиано", цитирано от БТА.

Едната група, чиито контури се оформиха вчера, е крайнодясна коалиция...

Финансови проверки откриха нарушения за 38 хил. лева

Агенцията за държавна финансова инспекция е установила нарушения, възлизащи на повече от 38 хил. лева за изминалата 2013 г. след извършени проверки....

Задават се бури и градушки довечера


Привечер на 29 май валежите от запад ще се активизират. Още преди полунощ срещу 30 ще започнат интензивни валежи, придружени от променлив по скорост и посока вятър. Ще се развият гръмотевични бури, ще има и градушки.

Това съобщава на сайта си Националният институт по метеорология и хидрология към БАН. 

В девет области на Западна и Югозападна България - Видин, Монтана, Враца, Ловеч, София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград, е обявен жълт код за потенциално...

Евроскептиците се разделиха на две, но още не е сигурно, че ще сформират групи


Фронтът на евроскептиците се разцепи на две, но все още не е сигурно, че и двете фракции ще успеят да формират парламентарни групи.

Атаката срещу Европа беше подета вчера, като в Брюксел започнаха да се оформят две отделни групи, които са привърженици на идеята за запазване на националния суверенитет и за борба срещу европейската интеграция, пише италианското издание "Либеро куотидиано", цитирано от БТА.

Едната група, чиито контури се оформиха вчера, е крайнодясна коалиция...

"Преди 10" стана "Ресторант на годината" на наградите "Бакхус"


Миналогодишният носител на наградата за дебют на списание "Бакхус", столичният ресторант "Преди 10", взе през 2014 г. най-голямото отличие "Ресторант на годината", като освен това спечели и вота на читателите на церемония, провела се снощи в Хладилен завод.

Ресторантът, чиято основна концепция е опазване на традициите и възраждане на стари и древни рецепти от района на Балканите и донякъде Близкия изток, изпревари останалите конкуренти в категорията за "Ресторант на годината" -...

И местен парламент не може да осигури кворум. От ГЕРБ не влизат в зала

Плевен/КРОСС/ По пример на съпартийците си в НС и ГЕРБ - Плевен провалиха извънредна сесия на Общинския съвет като не се явиха.  Дългоочакваният и вече веднъж отлаган дебат за управлението на Плевен, който трябваше да се случи вчера се провали заради липса на кворум. В 14 часа председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов прикани общинските съветници да се регистрират. Оказа се, че в залата има само 14 старейшини - от групите на БСП и БНД „Обединена десница". Банките на групата на ГЕРБ в средата на залата стояха празни, липсваха и представители на други политически групи. Ситуацията доведе до 15-минутна почивка, но и след нея нещата не се промениха. При повторното преброяване системата отчете присъствието едва на 18 общински съветници, при което се оказа, че заседание не може и няма да има. „Когато става дума за жизненоважни въпроси за Плевен, ние трябва и в бъдеще да бъдем заедно, както в този случай - с искането за извънредна сесия и дебат за това как се управлява Плевен. Разочаровани и огорчени сме от това, което стана днес." - коментира пред местни медии председателят на групата на БСП Чавдар Велинов.   

СГС осъди Цветан Цветанов на 4 години затвор

Съдът обяви бившия вътрешен министър за виновен за това, че не е разрешил шест пъти използването на СРС


Легендата Бьорндален ще кара с криви щеки

Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален е решил да изпробва през идващия сезон нов вид щеки при ски бягането. Те са криви по подобие на тези, които се използват в спускането на алпийските ски.

Легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален е решил да изпробва през идващия сезон нов вид щеки при ски бягането. Те са криви по подобие на тези, които се използват в спускането на алпийските ски. "Благодарение на тези щеки мога да съм по-бърз между 10 и 15 секунди в спринтовата дистанция на 10 км. Грубо казано, това е разликата между

ДКЕВР предлага да определя годишни квоти за изкупуване на зелена енергия


Енергийният регулатор ДКЕВР предлага да се промени Законът за енергията от възобновяеми източници, така че да й бъде дадена възможност всяка година да определя колко зелена енергия ще бъде изкупена, въз основа на потреблението в страната. Това стана известно от решение на регулатора на негово заседание. Квотите се отнасят до енергията, която ще се заплаща по преференциални цени.

Анализът на ДКЕВР показал, че има икономически необосновани разходи, произтичащи от наредбите на Закона за...

Ученици събират подписи - искат ареста на грък, премазал момиче на спирка

Пловдив /КРОСС/ Ученици от пловдивската ЕГ „Иван Вазов" организират петиция за задържането под стража на младежа, който блъсна на автобусна спирка Катерина Матеева на 19 май. Младежите от 11 „ж" клас разпространяват петицията в социалните мрежи. За едва 48 часа има събрани близо 900 подписа. Не сме съгласни причинителят на катастрофата да е на свобода, особено след всичко, което причини на Кари, коментира за Дарик, момичето дало идеята за петицията, Цветелина Георгиева. Младежите планират да изпратят подписката, прикрепена с писмо до президента Росен Плевнелиев с искане гръцкият гражданин да бъде арестуван. Инициативата на пловдивските ученици, можете да подкрепите тук: http://www.peticiq.com/spravedlivostzakari Снимка: Булфото, всички права запазени

Parov Stelar с голям концерт в "Арена Армеец"

Любимците на българската публика идват за пореден път

Родните фирми са притеснени от кризата в Украйна

Спад в поръчките и продажбите, забавени плащания от украински фирми, косвени загуби по линия на партньори, търгуващи в Украйна и региона, отчитат...

Явор Куюмджиев: Експерти от ЕК идват у нас на 13 юни заради "Южен поток"

Убедени сме, че нарушение на европейското законодателство няма, каза в предаването "Преди всички" депутатът от Коалиция за България и заместник-председател на Комисията по енергетика в НС Явор Куюмждиев за "Южен поток".

Агенцията по вписванията ще предоставя свободен и безплатен достъп до Търговския регистър на граждани в ЕС

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър във връзка с транспониране на Директива 2012/17/ЕС на Европейския парламент за изменение на директива 89/666/ЕИО и Директиви 2005/56/ЕО и 2009/101/ЕО на Европейския парламент и на Съвета по отношение на взаимно Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър във връзка с транспониране на Директива 2012/17/ЕС на Европейския парламент за изменение на директива 89/666/ЕИО и Директиви 2005/56/ЕО и 2009/101/ЕО на Европейския парламент и на Съвета по отношение на взаимно

Германската прокуратура не намери доказателства за шпионската дейност на NSA

/КРОСС/ Главната прокуратура на Германия не намери достатъчно доказателство за дейността на американските спецслужби в страната. Това се случи, след като вестник Der Spiegel отказа да предостави на прокуратурата документите на Едуард Сноудън. Окончателното решение ще бъде взето от главния прокурор Харалд Ранге, който ще трябва да подпише отказ от започване на разследването. Според вестник Die Suddeutsche Zeitung, след като разгледал всички доказателства, Ранге решил да не се започне разследване. Документите за отказ от разследване вече са изработени и остава да бъдат подписани от държавния обвинител, посочва изданието. Главният прокурор ще вземе окончателно решение скоро, съобщи прессекретарят му. По думите му, предстои да бъдат изяснени някои точки в документа. Причина за провала на разследването стана липсата на доказателства за дейността на американската NSA и британските разузнавателни служби в Германия. Вестник Der Spiegel, който публикува документите на Сноудън, е отказал да предостави оригиналните документи на прокуратурата. Опитите на прокурорите да се свържат с разобличителя също са останали без успех. Отказът на немската прокуратура от разследване на случая бе посрещнато с "недоумение" в Службата по защита на информацията в Шлезвиг- Холщайн. Ръководителят на службата Тило Вайхерт отбеляза, че прокурорите са имали възможност да използват най-малко три книги, написани от германски журналисти по материали на Сноудън

С над 657 млн. лв. ще разполага България по ОП „Добро управление”

Правителството одобри проекта на оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 като основа за провеждане на официални преговори с Европейската комисия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Проектът на оперативната програма е съобразен с приоритетите на основните стратегически европейски и национални документи в сферата на Правителството одобри проекта на оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 като основа за провеждане на официални преговори с Европейската комисия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Проектът на оперативната програма е съобразен с приоритетите на основните стратегически европейски и национални документи в сферата на

Здравният министър предлага временен директор да поеме столичната Спешна помощ

Новозавършили медици ще могат да практикуват като семейни лекари преди да са придобили специалност обща медицина, решиха депутати


Седем година затвор получи мъж, отвлякъл избягала булка

/КРОСС/ Седем година затвор получи мъж, отвлякъл избягала булка.  Врачанският окръжен съд постанови лишаване от свобода само на един от мъжете, участвал в отвличането, тъй като четирима сключили споразумения и получили условни присъди. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София. Петимата бяха признати за виновни в това, че в съучастие на 7 февруари 2013 г. са отвлекли 35-годишна жена. Похитителите били пратени от бащата на мъжа й. Отвлечената живеела в плевенското село Долни Луковит, но решила да избяга. Свекър й обаче решил да прибере булката и изпратил мъже да я приберат от село Остров. Групата нахлула в къщата на 31-годишния Илиян от оряховското село. Първо посегнали на родителите му, а след това дръпнали засуканата невеста, с която той заживял от десетина дни. После нападателите я хванали за косите и я набутали в лекия автомобил с който се предвижвали и отпрашили към Плевенско. Щом стигнали в Долни Луковит, похитителите изхвърлили на площада булката беглец и изчезнали. Наказанията за похитителите, които се споразумяха с прокуратурата, бяха между 2 и 2 години и половина лишаване от свобода, с 4 години изпитателен срок.

Агенцията по вписванията ще предоставя свободен и безплатен достъп до Търговския регистър на граждани в ЕС

Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър във връзка с транспониране на Директива 2012/17/ЕС на Европейския парламент за изменение на директива 89/666/ЕИО и Директиви 2005/56/ЕО и 2009/101/ЕО на Европейския парламент и на Съвета по отношение на взаимно Министерството на правосъдието публикува за обществено обсъждане проект за изменение и допълнение на Закона за търговския регистър във връзка с транспониране на Директива 2012/17/ЕС на Европейския парламент за изменение на директива 89/666/ЕИО и Директиви 2005/56/ЕО и 2009/101/ЕО на Европейския парламент и на Съвета по отношение на взаимно

Видео: Празникът на "Левски" от птичи поглед


Привържениците на "Левски" представиха видео с различен поглед към празненствата по случай 100-годишния юбилей на клуба.

Кадрите показват тържеството и феновете от птичи поглед. Виждат се най-колоритните моменти - вдигането на хореографиите, както и пиротехническото шоу.

"Левски" отпразнува юбилея си с около 35 хиляди запалянковци на 23 май на Националния стадион "Васил Левски". Като част от празненствата сините изиграха приятелски мач с "Лацио", като победиха с 3:2....

С над 657 млн. лв. ще разполага България по ОП „Добро управление”

Правителството одобри проекта на оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 като основа за провеждане на официални преговори с Европейската комисия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Проектът на оперативната програма е съобразен с приоритетите на основните стратегически европейски и национални документи в сферата на Правителството одобри проекта на оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 като основа за провеждане на официални преговори с Европейската комисия. Това съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. Проектът на оперативната програма е съобразен с приоритетите на основните стратегически европейски и национални документи в сферата на

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване