Леят куршум на Мис Силикон заради трусовете в Перник

След трусовете в Перник преди 2 години Гери изпаднала в шок. Няколко дни не смеела да се прибере у дома.

„Бях неадекватна, имах усещане, че всичко около мен се люлее. Същия ужас изпитах и сега, в събота, когато беше земетресението в Егейско море. Добре че сега не бях вкъщи, щях да се изплаша много повече, а така в колата някак по-леко го приех”, разказва Гери. Единственото спасение за Райчевска се оказало леенето на куршум. Тя вярва, че това е единствения...

Продължава

Преправян е часът на линейката за починалата фотографка

Протестиращи медици от Спешна помощ защитиха шефа си


Михаил Константинов: 12 октомври е прекрасна дата за предсрочни избори

Мисля, че 12 октомври е една прекрасна дата за предсрочни избори. Трябва да има избори, защото този парламент не работи, а не защото е еди-какъв си. Който и да е, трябва да си гледа работата - трябва да се формулират приоритети и да се следват политиките. Това каза за БТВ математикът проф. Михаил Константинов. Мисля, че 12 октомври е една прекрасна дата за предсрочни избори. Трябва да има избори, защото този парламент не работи, а не защото е еди-какъв си. Който и да е, трябва да си гледа работата - трябва да се формулират приоритети и да се следват политиките. Това каза за БТВ математикът проф. Михаил Константинов.

Прокуратурата иска 3 години условно за Цветанов за отказаните СРС-та

Три години усовно наказание за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов поиска прокуратурата по делото за отказа от подслушване на бившия шеф на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров. Освен това държавното обвинение поиска съдът да накаже Цветанов със забрана да заема висша държавна длъжност. Три години усовно наказание за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов поиска прокуратурата по делото за отказа от подслушване на бившия шеф на антимафиотите от Велико Търново Орлин Тодоров. Освен това държавното обвинение поиска съдът да накаже Цветанов със забрана да заема висша държавна длъжност.

Кюстендилец се нацепи в два пернишки автомобила при изпреварване и прати мъж в болница

46-годишен кюстендилец реализира пътно – транспортно произшествие, вследствие на движение с несъобразена скорост в радомирско, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Вчера , около 11:30 часа в района на село Дебели лаг, лек автомобил "Опел Астра" с кюстендилска регистрация, движейки се с несъобразена скорост, навлиза в лентата за насрещно движение и блъска последователно два автомобила с пернишки регистрации. Вследствие на ПТП- то, 50-годишения...

Продължава

Проф. Константинов: 12 октомври е прекрасна дата за предсрочни избори

Мисля, че 12 октомври е една прекрасна дата за предсрочни избори. Трябва да има избори, защото този парламент не работи, а не защото е еди-какъв си. Който и да е, трябва да си гледа работата - трябва да се формулират приоритети и да се следват политиките. Това каза за БТВ математикът проф. Михаил Константинов. Мисля, че 12 октомври е една прекрасна дата за предсрочни избори. Трябва да има избори, защото този парламент не работи, а не защото е еди-какъв си. Който и да е, трябва да си гледа работата - трябва да се формулират приоритети и да се следват политиките. Това каза за БТВ математикът проф. Михаил Константинов.

Менда Стоянова: ДПС показа на БСП, че е непреодолим фактор

/КРОСС/ ДПС успя да консолидира избирателите си и да постигне максимална мобилизация на евроизборите, включително и с купуване на гласове, коментира в предаването Денят On Air депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова. По думите й хората около Лютви Местан са организирали кампанията си така, за да покажат на БСП, че ДПС не е непреодолим фактор. „Тази демонстрация започна с изборите и завърши с думите на Местан, че идеята за избори трябва да се обсъди трезво. И това е насочено към БСП- не само към ръководството, а към БСП като цяло. Виждате, че има брожения срещу ръководството на социалистите вътре в самата партия и срещу политиката, която води. Но мисля, че това, което показва ДПС е, че което и да е друго ръководство, то не може без този ДПС", заяви Стоянова. На въпрос дали ДПС ще отвори вратата и към ГЕРБ Стоянова заяви, че като започнат преговорите в Европарламента най-вероятно ЕНП и АЛДЕ ще отворят взаимно вратите си, тъй като имат по-близки ценности, в сравнение със социалистите, например. „Но нашата либерална партия се различава от либералните партии в Европа. Нашата либерална партия има специфика, тъй като има етнически характер и това я прави различна като политически партньор на тази база", коментира Стоянова. Тя поясни, че ако тези послания се изпращат от НДСВ, която също е либерална партия, ГЕРБ няма да има никакъв проблем, „но с ДПС нещата стоят по-различно, защото те не са само платформа, виждания за реформи

48.8% от българките дебели, Великобритания с най-висок процент в Западна Европа

48.8% от българките над 20 г. са с наднормено тегло, а със затлъстяване са 20.3%. Това сочат данни от международно проучване, публикувано в медицинското сп. The Lancet. При момичетата (до 20 г.) процентите са съответно 25.7 и 6.7%. 26.7% от момчетата са с наднормено тегло, а 6.9% са със затлъстяване. При мъжете процентите са съответно 59.7% и 16.6%. България е поставена в групата на централноевропейските държави, където са още Албания, Босна и Херцеговина, Румъния, Македония, Сърбия, Хърватия, Чехия, Черна Гора, Хърватия, Словакия, Словения, Полша. В нашата група най-тежък е проблемът в Унгария, Словения, Черна гора и Албания. Най-много момчета с наднормено тегло има в Словения - 33.1%, със затлъстяване - в Албания, 11.5%. Най-много са мъжете с наднормено тегло и със затлъстяване в Унгария - съответно 65.6% и 21.7%. При момичетата (до 20 г.) най-тежък е проблемът с наднорменото тегло в Черна гора (27.3%), а със затлъстяване при девойките - в Албания, 12.8%. Най-много жени (над 20 г.) с наднормено тегло сред централноевропейските държави има в Черна гора - 57%, процентът на затлъстели жени е най-тежък в Унгария - 24.7%. Великобритания е страната в Западна Европа, където проблемът е най-тежък. Там най-много момичета до 20 г. са със затлъстяване или наднормено тегло. Изследването показва, че 29.2% от жените на възраст под 20 г. във Великобритания са с наднормено тегло или затлъстяване. От 22-те изследвани европейски страни единствено Гърция е почти на едно ниво с Великобритания, като в южната ни съседка разликата е само 0.1% по-ниска честота на затлъстяването сред жените до 20-годишна възраст. Изследването потвърждава, че приблизително 1/4 от възрастното население на Великобритания страда от затлъстяване. Сред хората на възраст 20 г. и повече 66.6% от мъжете и 57.2% от жените са с наднормено тегло или затлъстяване. Изследването обхваща 188 държави. То показва, че между 1980 и 2013 г. броят на хората с наднормено тегло или затлъстяване е нараснал от 857 милиона души на 2.1 милиарда. Увеличението е с 28% при възрастните и 47% при децата. Най-тежък е проблемът със затлъстяването (процентът на засегнатите надхвърля 50%) е при мъжете в Тонга и при жените в Кувейт, Кирибати, Федеративни щати Микронезия, Либия, Катар, Тонга и Самоа.

Борисов: Мъка за държавата, чакаме ги да се наспят, преброят

Нали сме парламентарна република. Всяка сутрин ги чакаме да се наспят, да се преброят. Дадох им един глас и пак не стига. Незабавна оставка – това е мъка за държавата, това е унищожаване на институцията.

Три години условно за Цветанов иска прокуратурата

Делото срещу бившия вътрешен министър е за отказ за СРС-та

Прокуратурата поиска 3 години условно за Цветанов

 Прокуратурата поиска 3 години условна присъда за бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Държавното обвинение поиска още за период от три години Цветанов да не може да заема висша държавна длъжност. Пледоарията по второто от делата срещу зам.-председателя на ГЕРБ - това за отказаните СРС-та срещу бившия ръководител на БОП-Велико Търново Орлин Тодоров, бе при закрити врата, допълва БГНЕС. Самият прокурор Калоян Ангелов отказа да каже каква присъда е поискал в пледоарията си.

Прокуратурата обвинява Цветанов, че пренебрегвайки разрешенията, подписани от съдия, е поставил собственоръчно резолюции "Не!!!" на шест искания за СРС- та. Краят на процеса бе отложен в средата на май, заради постановление на прокуратурата за образуване на досъдебно производство, което съдът изиска, но не беше получил.

Съдия Тони Гетов обясни, че това постановление е важно заради датата, на която е образувано досъдебното производство - т.е. дали тя предхожда датата на исканията за използване на СРС-та.

Кабинетът да каже в прав текст за "Южен поток", зове президентът

На кого да се доверя аз като държавен глава, пита Плевнелиев


Фестивал на цветовете и Vbox7.com провокират ученици

От 28 май колоритната инициатива, подкрепена от Vbox7.com и Нова ТВ, провокира изобретателността и екипността на учениците

Фестивал на цветовете и партньори провокират ученици

От 28 май колоритната инициатива, подкрепена от Vbox7.com и Нова ТВ, провокира изобретателността и екипността на учениците

Полша предага Шикорски за наследник на Аштън

/КРОСС/ Полша предлага външния министър Радослав Шикорски за наследник на британката Катрин Аштън на поста върховен представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността, предава Reuters. „Ще го кажа направо: Полша придоби толкова голямо влияние във външната политика, че т. нар. върховен представител ще бъде в обсега на нашите интереси", каза премиерът Доналд Туск пред журналисти. „Кандидатурата на Радослав Шикорски се подразбира", допълни той. 51-годишният Шикорски е известен като яростен критик на управлението на руския президент Владимир Путин. Той заема поста външен министър от 2007 г., а за две години преди това беше министър на отбраната. Шикорски е застъпник на по-решителна политика в защита на интересите на Европа и на нейните съседи от руската експанзия. Външният министър е бивш лидер на стачка срещу комунистическото правителство в Полша преди падането на Берлинската стена, заради което е бил арестуван. След това получава политическо убежище във Великобритания, следва в университета в Оксфорд и работи като журналист в Афганистан и Ангола. Радослав Шикорски е женен за американската писателка Ан Епълбаум, която през 2004 г. спечели журналистическата награда „Пулицър" за книгата си „ГУЛаг", посветена на историята на съветските лагери за политически затворници.

Фестивал на цветовете и пратньори провокират ученици

От 28 май колоритната инициатива, подкрепена от Vbox7.com и Нова ТВ, провокира изобретателността и екипността на учениците

Има ли нацисти в Европа

Колко кафяви са „Националният фронт“ и „Златна зора“?


Ваучерите за гориво за фермерите се оказаха неизползваеми засега


След като дълго отлаганата помощ за фермерите под формата на ваучери за гориво за селскостопанската техника най-сетне влезе в сила, се оказа, че от нея никой не може да се възползва. Причината за това е, че бензиностанциите не приемат ваучерите заради опасения, че може да са фалшифицирани, съобщава "Капитал daily".

По данни на асоциацията на зърнопроизводителите досега няма нито един случай на реализиран ваучер, а само след седмици секторът влиза в най-активната си кампания по...

Пернишки ченгета и софийски митничари иззеха 10 000 контрабандни цигари

Пернишки криминалисти от сектор "Противодействие на икономическата престъпност" към ОДМВР - Перник, съвместно със служители на 'Митница Столична' установиха и иззеха близо 10 000 къса цигари без акцизен бандерол, съобщиха за ZaPernik от полицията.
 

Акцията е проведена вчера. При проверка на адрес, обитаван от 47 –годишния перничанин С. Ф. в пернишкия квартал "Изток" са намерени и иззети по надлежния ред 9360 къса безакцизни...

Продължава

Каменна арка с легендарния тюлен монах се руши край Варна

Неизвестни варненци събират пари за укрепването на единствения в града, а навярно и в България, паметник на тюлена монах, намиращ се близо до разклона за местността Траката по пътя за Евксиноград. Монументът е изграден в центъра на строена през 60-те години каменна арка, а до една от пейките, намиращи се покрай съоръжението, е поставена метална кутия за дарения, видя екип на Topnovini.

Мъж нападна Брад Пит на червения килим

Актьорът не е получил наранявания и малко по-късно раздаде автографи

Борислав Гуцанов: Твърде рано е да се коментира ремонт на кабинета

/КРОСС/Твърде рано е да се коментират темите за ремонт на кабинета и предсрочни избори, заяви в Сутрешния блок на Bulgaria On Air депутатът от „Коалиция за България" Борислав Гуцанов. Той допълни, че безспорно това е темата, която вълнува хората, които са ангажирани с политическия живот в страната, но в момента нямало преговори и не се водили разговори по въпроса. Гуцанов подчерта, че няма полза от прибързани действия. Преди това трябвало да мине вотът на недоверие към кабинета, „да има успокояване на държавата, на управлението, да продължават реформите в икономиката и едва тогава, трябва да се престъпи към вътрешнопартийните въпроси и необходимите действия в кабинета". Гуцанов коментира още, че не мисли, че внесеният вот на недоверие няма да мине на гласуването в петък и че темата не е удачно избрана от опозицията. „Точно за енергетиката да се иска вот на недоверие на този кабинет, беше твърде странно решение на основните ни опоненти, все едно ние да кажем, че не сме загубили изборите преди няколко дена. Няма друг кабинет в годините на прехода, който да е намалял цената на тока," заяви Гуцанов

Министреството търси нов ВУЗ за пернишките студенти

Държавата отказва да признае дипломи на студенти, учили в ЕПУ само една година

Европейският политехнически университет (ЕПУ) в Перник вероятно няма да приеме студенти тази година. Националната агенция за оценяване и акредитация (НАОА) поряза 3 от специалностите му и отказа да ги акредитира. Много е възможно обаче и онези студенти, които вече учат в университета, да довършат образованието си в други вузове, за да имат дипломите им все пак някаква стойност., съобщава „Стандарт“. За това обаче решение трябва да вземе Министерството на образованието (МОН), твърдят...

Продължава

Радан Кънев хвали Момчил Неков

Лидерът на ДСБ и говорител на Реформаторския блок Радан Кънев похвали нашумелия Номер 15 в листата на КБ Момчил Неков. Във фейсбук профила си Кънев разказа, че двамата се запознали преди време и публикува тяхна обща снимка с шеговит коментар: "Конспирацията започна преди година..." Кънев добавя, че Неков му направил добро впечатление на разумен и компетентен млад мъж, което обаче не означава, че идеологически между тях може да има сближаване. А сериозно: При срещата ни, Момчил направи впечатление на разумен и компетентен млад мъж с научни амбиции. Задаваше рядко точни и задълбочени въпроси за научната си работа. Може да се окаже приятна изненада в ЕП. Разбира се, идеологически сме много, много различни. Но и лявото има нужда от промяна, пише лидерът на ДСБ.

Колумбия загуби полузащитник, ще чака Фалкао до последно


Полузащитникът Едвин Валенсия отпадна от състава на Колумбия заради контузия и ще пропусне световното първенство в Бразилия, съобщиха от щаба на отбора.

Халфът на бразилския "Флуминензе" е получи мускулна травма и няма да се възстанови напълно за мондиала, който стартира след две седмици.

Играчът напусна лагера на националния тим в аржентинското градче Кампана, където възпитаниците на Хосе Пекерман водят подготовка. С неговата липса в разширения състав на Колумбия останаха...

Синът на Кен Киси ще повтори легендарното му пътуване от 1964 г.

/КРОСС/Синът на автора на „Полет над кукувиче гнездо" Кен Киси ще повтори прочутото пътешествие на баща си 50 години по-късно, съобщи „Гардиън". Зейн е направил дубликат на шарения училищен автобус, с който баща му и тайфата му, нарекла се „Веселите пакостници", прекосяват САЩ през 1964 г. Пътуването има за цел да рекламира книгата на Киси „Понякога велика идея". Зад волана е Нийл Касиди. Тогава хипи движението е в разгара си, а ЛСД-то се продава легално. Киси и пакостниците обикалят САЩ и раздават дрогата с шепи. Част от пътуването е заснето на филм. За да финансира начинанието, Зейн Киси събира пари чрез платформата Kickstarter. Според него за целта ще са необходими 27 500 долара. Желаещите да се повозят ще трябва да платят по 200 долара, а наркотици със сигурност няма да се раздават. „Гардиън" пусна снимка и на оригиналния автобус, произведен през 1939 г. и наречен Фърдър, който се съхранява във фермата Киси в Орегон.  

Путин подписва създаването на нов икономически съюз

Руският президент Владимир Путин пристигна в столицата на Казахстан Астана. Там той ще подпише споразумение с колегите си от Беларус и Казахстан за създаването на нов икономически съюз, управляван от Москва.

Владимир Путин: Договорът за Евразийския икономически съюз е готов за подписване

Договорът за Евразийския икономически съюз е готов за подписване. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща на Върховния евразийски икономически съвет, съобщи РИА Новости.
„Евразийският икономически съюз ще работи на базата на универсални прозрачни и разбираеми за всички принципи, Договорът за Евразийския икономически съюз е готов за подписване. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща на Върховния евразийски икономически съвет, съобщи РИА Новости. „Евразийският икономически съюз ще работи на базата на универсални прозрачни и разбираеми за всички принципи,

Мария Пиргова оправда Бобов дол с Оланд и Меркел, 15/15 било "техническа грешка"

В Бобов дол изобщо не са гласували за БСП така, както се говори. В Бобов дол са гласували 50% за БСП, 50% за ГЕРБ, Бареков и ДПС, заяви днес в студиото на Би Ти Ви политоложката Мария Пиргона, майка на кандидата за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Лаверн.
"Такива магазини, каквито показва по медиите, В Бобов дол изобщо не са гласували за БСП така, както се говори. В Бобов дол са гласували 50% за БСП, 50% за ГЕРБ, Бареков и ДПС, заяви днес в студиото на Би Ти Ви политоложката Мария Пиргона, майка на кандидата за евродепутат от листата на Коалиция за България Достена Лаверн. "Такива магазини, каквито показва по медиите,

Искат само условна присъда за „Не“-тата на Цветанов

3 години условна присъда и три години без право да заема държавна длъжност е поискала прокуратурата от Софийски градски съд за бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Присъдата ще бъде прочетена в 17 часа.

Не бързайте с предсрочни избори, има вот на недоверие

Станишев: Имам няколко часа да реша за евродепутатското място


Путин: Договорът за Евразийския икономически съюз е готов за подписване

Договорът за Евразийския икономически съюз е готов за подписване. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща на Върховния евразийски икономически съвет, съобщи РИА Новости.
„Евразийският икономически съюз ще работи на базата на универсални прозрачни и разбираеми за всички принципи, Договорът за Евразийския икономически съюз е готов за подписване. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на среща на Върховния евразийски икономически съвет, съобщи РИА Новости. „Евразийският икономически съюз ще работи на базата на универсални прозрачни и разбираеми за всички принципи,

2500 лв. заплата за лекар в "Бърза помощ"! Веднага!

Онзи ден една жена умря, чакайки да дойде линейка. Всички знаят къде е проблемът - в столичната “Спешна помощ” има 94 свободни щата за лекари и вместо 180 има по-малко от 90 лекари. Затова всеки ден вървят 11 линейки вместо нужните поне 50. 
Проблемът е от години и никой не го решава, защото той е сложен като да гласуваш пропорционално. Пишат се Онзи ден една жена умря, чакайки да дойде линейка. Всички знаят къде е проблемът - в столичната “Спешна помощ” има 94 свободни щата за лекари и вместо 180 има по-малко от 90 лекари. Затова всеки ден вървят 11 линейки вместо нужните поне 50. Проблемът е от години и никой не го решава, защото той е сложен като да гласуваш пропорционално. Пишат се

Абдел Фатах ал Сиси е новият президент на Египет

/КРОСС/ Бившият командващ на армията Абдел Фатах ал Сиси постигна безспорна победа на президентските избори в Египет, пише германският вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung. Въпреки това, 59-годишният фелдмаршал, който е известен като човек на контрареволюцията, събра по-малко гласове от предвиденото. По данни на египетските медии, Ал Сиси е получил гласовете на 23,6 милиона египтяни, което е повече от 97%. За единствения му съперник, левия Хамдин Сабани, гласуваха едва 3,5% от избирателите. Според член на избирателната комисия, в изборите са участвали 25,6, от общо 54, милиона души с право на глас. Един милион от гласовете са били невалидни. Тъй като в първите два дни избирателната активност беше по-ниска от очакваното, непосредствено преди края на втория изборен ден, във вторник, избирателната комисия взе решение да удължи гласуването с 24 часа. Официалните резултати се очакват в началото на следващата седмица.

"Скайп" с гласов превод в реално време

/КРОСС/ "Скайп" скоро ще се сдобие с гласов превод в реално време, обяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на "Майкрософт". Според Надела "Скайп" има над 300 млн. месечно активни потребители. "Искаме да сме сигурни, че всеки от тях ще може да комуникира с всеки без езикови бариери", уточни Надела. Засега "Скайп преводач" (Skype Transtator) ще поддържа 40 езика. Новата разработка променя начина, по който сме свикнали да комуникираме, сваляйки освен географската, и езиковата бариера. "Скайп преводач" става реалност след 10 години работа и сериозен напредък в машинния превод и разпознаването на живия човешки говор. Новото приложение ще е достъпно за Windows 8.  

Полша предложи външния си министър за наследник на Катрин Аштън


Полша предложи външния си министър Радослав Шикорски за наследник на британката Катрин Аштън на поста върховен представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността, предаде "Ройтерс".

"Ще го кажа направо: Полша придоби толкова голямо влияние във външната политика, че т.нар. върховен представител ще бъде в обсега на нашите интереси", каза премиерът Доналд Туск пред журналисти. "Кандидатурата на Радослав Шикорски се подразбира", допълни Туск.

51-годишният...

Три години условно иска прокуратурата за Цветанов заради отказите да разреши СРС

Три години условно иска прокуратурато за Цветан Цветанов по делото за шестте отказа да разреши използване на СРС спрямо бившия антимафиот Орлин Тодоров.
Пледоарията на на прокурора Калоян Ангелов и обяснението на Цветанов приключиха току що на закрити врати. Така и ще протече пледоарията на адвоката на Цветанов Менко Менков. Три години условно иска прокуратурато за Цветан Цветанов по делото за шестте отказа да разреши използване на СРС спрямо бившия антимафиот Орлин Тодоров. Пледоарията на на прокурора Калоян Ангелов и обяснението на Цветанов приключиха току що на закрити врати. Така и ще протече пледоарията на адвоката на Цветанов Менко Менков.

Осман Октай: Готвят Делян Пеевски за министър

Цената на отказа от евродепутатското място на Делян Пеевски е назначаването му за министър на околната среда и водите. Това обяви в сутрешния блок на ТВ "Европа" бившият депутат от ДПС Осман Октай. Според него партията на Лютви Местан няма да оттегли подкрепата си от правителството на Пламен Орешарски, а ще се опита чрез натиск да увеличи присъствието си в кабинета.

Безплатни SMS услуги от ЧЕЗ

Близо 60 000 клиенти са регистрирани от 2009 г. досега за безплатните SMS услуги на ЧЕЗ – известие преди предстоящо прекъсване на електрозахранването и проверка на сметката със SMS. Само през първите четири месеца на 2014 г. повече от 7000 абонати на дружеството са заявили желанието си да бъдат известявани при изтичане на срока им за плащане на месечната сметка.

WikiLeaks: Порошенко е добре познат на САЩ

/КРОСС/ Новият украински президент е добре познат на администрацията на САЩ Както пише в. „Коммерсантъ”, милиардерът Петро Порошенко не е нов за американската администрация. В продължение на години той заема високи постове на властта в Украйна. Изданието пояснява, че американските дипломати са писали за новоизбрания украински президент в секретни писма, разкрити от WikiLeaks, където името му се споменава 100 пъти и съвсем невинаги в позитивен контекст. Голяма част от негативните характеристики на Порошенко от страна на американските дипломати е направена в периода 2006-2009 г. По това време Порошенко е депутат в „Наша Украйна” и заема поста председател на съвета на Националната банка на Украйна. На 26 май 2006 г. заместник-ръководителят на дипломатическата мисия на САЩ в Киев Шейла Гуолтни съобщава на Държавния департамент, че имиджът на Порошенко „е компроментиран от напълно правдоподобни обвинения в корупция”. В лобиране на интересите на Порошенко, един от приближените на Виктор Юшченко по времето на „Оранжевата революция”, го обвинява премиерът Юлия Тимошенко. Заради противопоставянето с нея и украинската рада, през септември 2066 г. Порошенко се лишава от поста на секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана. През февруари 2006 американският посланик в Киев Джон Хърбст нарича Порошенко „опозорил се олигарх”

Неков: Ще бъда евродепутат

Получих единна и красноречива подкрепа от Софийската организация – всички народни представители, общински съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София. Това каза Момчил ...

Паметно събитие в медицината - картографираха протеините в човешкия организъм

Американски и германски учени създадоха каталог на протеините в човешкия организъм, съобщи ДПА. Учени от университета "Джонс Хопкинс" в Балтимор и Техническия университет в Мюнхен извършили...

Контузия извади Ким Джин от състава на Корея

Левият защитник на Южна Корея Ким Джин-Су отпадна от състава за Мондиал 2014 заради контузия. 21-годишният футболист на Албирекс Ниигата получи травма на десния глезен по време на тренировка през мин...

Майкъл Оуен: Италия няма да излезе от групата на Световното

"Англия не трябва да се плаши от своите съперници, очаквам да излязат от групата, заедно с Уругвай", заяви бившият английски национал Майкъл Оуен. "Трите лъва" са в най-тежката гр...

Пицар и продавач за 600лв. на Китен тъсят в пернишкото Бюро по труда

Работа за 600 лева заплата предлагат в Бюрото по труда в Перник

Възнагражденията са за обявените свободни работни места за кулокранист с квалификация и опит, шофьор на автокран, технолог химик, за който се изисква висше образование- химия и владеене на английски език. Други две длъжности с 600 лева възнаграждение са пицар и продавач – консултант, като местоработата е в морския курорт Китен.Предлага се и работа за отчетник на застрахователни полици и оценка на риска, който срещу висшето...

Продължава

Пеем и танцуваме, за да не плачем

Спектакълът ще бъде представен в Бургас, Созопол, Черноморец, Приморско, Китен, София

Огнян Минчев: Правителството няма да падне, докато не изпълни ангажимента си към „Газпром”

Правителството няма да си отиде току-така, защото има ангажименти пред руския гигант „Газпром" за „Южен поток". Докато не изпълни ангажиментите си няма да подаде оставка- Тезата е на политолога Огнян Минчев пред bTV.

Огнян Минчев смята, че резултатите от евроизборите не задължават кабинета да се оттегли, но противното ще е мъка за всички.

Правителството няма да си отиде току-така, защото има ангажименти пред руския гигант „Газпром" за „Южен поток". Докато не изпълни ангажиментите си няма да подаде оставка- Тезата е на политолога Огнян Минчев пред bTV. Огнян Минчев смята, че резултатите от евроизборите не задължават кабинета да се оттегли, но противното ще е мъка за всички.

Мислителят на Роден вече е в София, трябва да се види!

Оригиналът на една от най-прочутите скулптури за всички времена - "Мислителят" на Огюст Роден, вече е в София. Очаква се днес на откриването й да присъства премиерът Пламен Орешарски.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване