Продават на търг рядка картина на Ботичели

"Скица за седящия св. Джоузеф" е единствената картина, която ясно може да бъде свързана с една от композициите на Ботичели

Финалисти в конкурса за детско лого "Моята Варна 2019"

На 3-ти април община Варна и eкипът, подготвящ кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 г., със съдействието на Регионалния инспекторат по образование, стартира конкурс за детско лого под мотото „Моята Варна2019”.

Вдигат паметник на Пеци Гюзелев в Каварна

Паметник на легендарния китарист на "Щурците" Пеци Гюзелев ще бъде издигнат в Каварна, съобщиха на пресконференция днес от инициативния комитет, дал идеята за монумента. Главен идеолог е кметълът на България Цонко Цонев. В ИК влизат още известните музиканти Митко Кърнев, Кирил Маричков, Наско и Славчо от БТР, както и членовете на "Сигнал". Паметникът, който днес бе показан като восъчен макет, е дело на популярния скулптор проф. Георги Чапкънов. Монументът ще представи великия Пеци Гюзелев в типичната за него поза с китара зад гърба му, за което неговият приятел и колега Кирил Маричков каза, че "не всеки го може това. Дори съм сигурен, че Пеци го правеше това движение преди световноизвестните музиканти като Джо Пери". Паметникът на Пеци ще бъде поставен до тези на Георги Минчев и Рони Джеймс Дио в рок алеята на Каварна. "Сигурен съм, че паметникът на Пеци ще излъчва ведрост, какъвто бе и самият той приживе", каза щурецът Кирил Маричков. Дарителската сметка е към банка ДСК: IBAN: BG05STSA93000021780186 BIC: STSABGSF За издигането на паметника са нужни около 45 000 лева, като Цонко Цонев сподели, че се надява монументът да бъде завършен до края на годината, стига парите да се съберат бързо.

Изслушват министър Андреева в парламентарна комисия заради кризата в Спешна помощ

Комисията по здравеопазването ще изслуша министър Таня Андреева във връзка с проблемите в Спешната помощ, съобщи „Фокус Комисията по здравеопазването ще изслуша министър Таня Андреева във връзка с проблемите в Спешната помощ, съобщи „Фокус". Предложението за това беше направено от депутата от Коалиция за България Емил Райнов. Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на здравеопазването Десислава Атанасова предложи тази точка да е първа в дневния ред на днешното заседани

ДКЕВР поиска НЕК да намали цената по договорите с двете американски централи


Енергийният регулатор ДКЕВР поиска от НЕК да започне преговори за промяна на условията, при които изкупува дългосрочно енергията, произведена от така наречените американски централи - "Контур Глобал Марица-изток 3" АД и "Ей И Ес 3С Марица-изток 1" ЕООД. Това се разбира от решение на комисията.

Според комисията договорите с двете централи трябва да се променят така, че да се намали с 30% цената, по която в момента се плаща тока на ТЕЦ "AES – 3C Марица-изток 1" с 30%, като се предвиди ...

ЕС ще удължи санкциите срещу Сирия до юни 2015 година

/КРОСС/ Европейският съюз обяви днес, че ще удължи санкциите срещу Сирия до 1 юни 2015 година, предаде АФП. ЕС призова за забрана на износа на луксозни стоки, включително и доставките на технологии с двойна употреба, които "може да бъдат използвани за вътрешни репресии." Черният списък, в който влизат 126 души, остава непроменен, пише ИТАР-ТАСС.    

Отбелязваме Възнесение Господне - Спасов ден!

 Днес се чества християнският празник Възнесение Господне, Възнесение Христово или Спасовден. Празникът е 40 дни след Възкресението, винаги се пада в четвъртък – 39 дни след първия ден на Великден.

Според християнските вярвания, след смъртта и Възкресението си, в продължение на 40 дни Христос се среща с учениците си, за да им разказва за Божието царство. На 40-тия ден, придружен от тях и от Дева Мария, той се изкачва на Елеонския хълм до Ерусалим, и оттам, пред очите на всички, се възкачва на небето, което се смята за край на Христовия път на земята. Въпреки това, Христос не изоставя хората, а им изпраща Светия Дух на Петдесетница и не престава да се застъпва за тях пред Отца.

На български празникът се казва и „Спасовден“, дума, която етимологически произлиза от „спасение“.

Темата за плодородието и интимността има своето продължение и в народните вярвания, и в християнския празник. В нощта срещу Спасовден може да се излекува безплодие. Жената, която иска да зачене, трябва да преспи под растението росен (самодивско цвете) с придружител, с когото няма кръвна връзка. Болни, слепи, сакати също търсят това растение. Когато лягат до цветето, никой не трябва да ги види. Само така ще се излекуват.

В срядата преди Спасовден към света на хората се отправят русалките, прекрачвайки невидимата граница с отвъдния свят.  Те идват, за да посеят роса над нивите, да поникнат семената и да  дадат плод.

Спасовден е професионален празник на хлебари, шофьори, строители, хотелиери и цветари. В някои традиционни католически държави, например във Франция, Възнесение Господне е официален празник и почивен ден.

В народните вярвания, нощта срещу Спасовден е лечебна и болните ходят за росен, лягат до цветето и поставят до главата си някакъв дар за русалките-лечителки.

Народните вярвания гласят още, че, ако на Спасовден вали дъжд, годината ще е богата, а реколтата – обилна.

В следобедните часове днес се очакват валежи и гръмотевици на много места в страната, прогнозират синоптиците.

На Спасовден имен ден имат Спас, Спасена, Спасимир, Спасимира, Спасияна, Спаска.

Патриархът на Москва и цяла Русия Кирил ще отслужи Божествена света литургия в съслужение с българския патриарх Неофит в Казанския катедрален събор в Санкт Петербург по случай празника Възнесение Господне.

Над 6,6 кг хероин хванати по границите

Общо над 6,6 килограма хероин e заловен от служители на ДАНС, полицаи и митничари по време на две операции – в района на Свиленград и на ГКПП „Дунав мост 2”, съобщават от пресцентъра на МВР.
По-голямото количество - 4,2 кг от дрогата, е открито на 26 май при съвместна акция на ДАНС, ОДМВР – Хасково и Митница „Свиленград” за пресичане на наркоканал Общо над 6,6 килограма хероин e заловен от служители на ДАНС, полицаи и митничари по време на две операции – в района на Свиленград и на ГКПП „Дунав мост 2”, съобщават от пресцентъра на МВР. По-голямото количество - 4,2 кг от дрогата, е открито на 26 май при съвместна акция на ДАНС, ОДМВР – Хасково и Митница „Свиленград” за пресичане на наркоканал

Стойнев кани експерти от ЕК и наши депутати за "Южен поток"

Вървим заедно с ЕК, ние сме държава-членка на ЕС, заяви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и припомни, че вчера комисарят Гюнтер Йотингер казал, че има прекрасни взаимоотношения с България. Очакваме техните въпроси относно проекта, като на всички техни въпроси ще им бъде отговорено.

Йовчев: Бъдещето на кабинета зависи от НС

Правителството не е обсъждало евентуални кадрови промени, категоричен е вицепремиерът

"Левски" освободи главния селекционер Дончо Донев


"Левски" обяви, че се разделя с главния селекционер Дончо Донев. Освен това е прекратен и договорът на Кирил Вангелов, чиято задача беше да проучва съперниците на отбора.

Донев беше привлечен на работа преди две години, когато спортен директор беше Георги Иванов-Гонзо. Уволнението му идва малко след завръщането на Иванов на поста.

Слабото представяне на "Левски" през годината предизвика много критики към селекцията, а оттам и към работата на Донев. Той обаче заяви, че не е...

Тръгва най-скъпият армейски проект "без значение от политическата конюнктура"

Военният министър Ангел Найденов обяви, че правителството ще започне проекта за закупуване на нови военни изтребители, който ще излезе най-малко 700 млн. лева, "без значение от политическата обстановка".   "Неоправдано и твърде неуместно ще е, ако се ръководим от политическата конюнктура. Може би тъкмо от съображение за това са отлагали толкова дълго намирането на решение на този проблем, заради което често се изправяме пред огромния проблем за намиране на средства за ремонти на техниката, с която разполагаме", каза Найденов. През юни Министерският съвет трябва да вземе решение с какъв тип изтребители ще продължи да работи ВВС - дали ще заложим на ремонт и сериозна модернизация на наличните руски машини или да бъдат закупени нови.   Найденов заяви, че трябва да се заложи на втората опция и да се реши дълго отлаганият проблем. България обаче не може да си позволи да реализира едновременно и двата варианта.   Закупуването на нови изтребители е най-скъпият проект от модернизацията на армията и се очаква да надхвърли 700 млн. лева. Подготовката му започна по времето на ГЕРБ, но така и не се стигна до договор, въпреки че по неофициална информация се готвеше закупуването на изтребители F-16 втора ръка от Португалия. Първоначалното предложение е за 8 изтребители плюс един за учебни цели, но ние се нуждаем поне от една ескадрила - на първия етап 16 до 24 бойни машини, каза министърът на отбраната.   Военното министерство се готви да закупи девет машини, но според експерти при втория вариант може да се постигне значително по-добра цена за една машина.   "Има голям напредък в работата на екипа, който се ръководи от генерал-майор Румен Радев, и опциите са сведени до няколко, и между тях ще бъде направен изборът", каза Найденов.   Според експерти има основно три възможностите - придобиване на самолети втора ръка Ф-16, "Юрофайтер" и нови "Грипен".   Найденов в четвъртък присъства на ВИП-деня на авиоучението "Тракийска звезда 2014" в Трета авиационна база в Граф Игнатиево.   В съвместните полети участват 8 изтребители F-16С от 148-мо крило на Националната въздушна гвардия на Минесота - САЩ, българските изтребители МиГ-29 и МиГ-21, бомбардировачът Су-25, учебно-бойните L-39, изтребители F-16С от гръцката авиобаза "Неа Анхиало" и МиГ-21 от румънските ВВС.   "Основната цел на учението е повишаване на оперативната съвместимост между ВВС на страните партньори и усъвършенстване на подготовката но военнослужещите за работа в коалиционна среда", каза ген. Франк Горенц, командир на ВВС на САЩ в Европа и Африка и на Компонентното командване на ВВС на НАТО, цитиран от БТА.   "Демонстрираме какво трябва да се направи, за да се развият едни много успешни ВВС на НАТО, на които могат да разчитат както САЩ , така и Алиансът", коментира още ген. Горенц.   Според него българските ВВС са "фантастичен и изключително добър партньор, който допринася много за изпълнението на въздушната охрана, и когато се наложи да оперираме някъде, да няма проблем".   Той посочи, че учението е планирано отдавна и не е в отговор на ситуацията в Украйна, но добави, че заради това трябва да се работи постоянно за усъвършенстване на оперативната съвместимост, защото не се знае каква ще бъде бъдещата опасност.

Заловиха над 6,6 кг хероин по границите

Общо над 6,6 килограма хероин e заловен от служители на ДАНС, полицаи и митничари по време на две операции – в района на Свиленград и на ГКПП „Дунав мост 2”, съобщават от пресцентъра на МВР.
По-голямото количество - 4,2 кг от дрогата, е открито на 26 май при съвместна акция на ДАНС, ОДМВР – Хасково и Митница „Свиленград” за пресичане на наркоканал Общо над 6,6 килограма хероин e заловен от служители на ДАНС, полицаи и митничари по време на две операции – в района на Свиленград и на ГКПП „Дунав мост 2”, съобщават от пресцентъра на МВР. По-голямото количество - 4,2 кг от дрогата, е открито на 26 май при съвместна акция на ДАНС, ОДМВР – Хасково и Митница „Свиленград” за пресичане на наркоканал

"Газпром" свали цената на газа за Литва

/КРОСС/ Литовската Lietuvos Dujos се договори с "Газпром, за намаляване на цената на газа. През първото тримесечие на тази година средната цена на руския газ за балтийските страни бе около 425,9 щатски долара за хиляда кубически метра.Новата тарифа ще влезе в сила от 1 юли и ще важи до края на годината. За различните категории потребители цената ще варира от 14,6 до 22,8%. Тя зависи от обема на използване на газ. Новата максимална тарифа е 0,66 евро на кубичен метър, а минимумът - 0.41 евро на кубичен метър.Литва води преговори с „Газпром" около една година, обсъждайки приемлива цена на газ за страната, проблемите с транзита на газ в региона на Калининград, както и прилагането на третия енергиен пакет на ЕС.

Галя на Азис кърти с визия

Галя на Азис отдавна е била ученичка, но пък абитуриентките направо могат да се скрият.

Направиха уникална за Европа операция с 3D камера

/КРОСС/ Уникална за континентална Европа лапароскопска /безкръвна/ операция с помощта на 3D апаратура извърши в сряда хирургичен екип от старозагорската МБАЛ „Св. Иван Рилски". „Операцията целеше отстраняване на патологично променен жлъчен мехур с камъни. Използвахме новата апаратура, за да се възползваме от многобройните й предимства в ендоскопската техника", обясни след операцията на 28-годишната си пациентка ръководителят на екипа д-р Гео Цировски. Според специалистите новата 3D-лапароскопска апаратура може да се прилага при всички операции, при които може да бъде използвана и стандартната ендоскопска хирургия - при интервенции във всички кухини в човешкото тяло - коремната, гръдната кухина и малкия таз. Чрез нея се постига много по-голяма прецизност и при онкологичната хирургия. Лечението с новата 3D апаратура не оскъпява операцията за пациента, тъй като тя ползва същия консуматив като стандартната апаратура, пише Преса.  

Стойнев кани евроексперти за Южен поток

Стойнев се похвали с казаното от комисаря Гюнтер Йотингер

Фиксинг на БНБ за сряда, 29 май

Валутните курсове на БНБ за 29 май в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. утре са:   за ...

Получаваме газ и през Гърция

Гърция ще трансферира природен газ към България. Това стана ясно, след като от газопреносната компания „ДЕСФА“ потвърдиха завършването на газовия...

Кълбовидна мълния порази момиче

Кълбовидна мълния поразила 16 годишно момиче от Руенското село Ръжица.
Рабие Осман си почивала следобед в леглото, когато мълнията влязла през комина. Според лекари тя била привлечена от металната рамка на кревата.
Момичето е добре, ще го изпишат, разказаха жители на Ръжица. След инцидента то било със силно сърцебиене от преживения стрес. Кълбовидна мълния поразила 16 годишно момиче от Руенското село Ръжица. Рабие Осман си почивала следобед в леглото, когато мълнията влязла през комина. Според лекари тя била привлечена от металната рамка на кревата. Момичето е добре, ще го изпишат, разказаха жители на Ръжица. След инцидента то било със силно сърцебиене от преживения стрес.

Гърция трансферира газ към страната ни

Гърция ще трансферира природен газ към България. Това стана ясно, след като от газопреносната компания „ДЕСФА“ потвърдиха завършването на газовия...

Предвиждат близо 658 млн. лв. по програмата "Добро управление"

Правителството одобри проекта на оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 като основа за провеждане на официални преговори с Европейската комисия. Проектът на оперативната програма е съобразен с приоритетите на основните стратегически европейски и национални документи в сферата на административната и съдебната реформа, електронното управление и електронното правосъдие.

950 хил. лв. са осигурени за децата с изявени дарби

Средствата са предвидени в централния бюджет


Сърбия ги изпрати с овации, ние ги посрещнахме като герои!

Благодаря ви за това, което направихте и че се върнахте живи и здрави без инциденти, без да се налага да се оказва лекарска намеса на екипа, който изпратихме, заяви главният секретар на МВР при посрещането на втората група огнеборци, хвърлили се да спасяват животи в водния ад в съседна Сърбия. Светлозар Лазаров не скри, че се гордее изключително много и от подобаващото изпращане от страна на сърбите – с необходимото уважение и признание.

Кошлуков: Не влизам никъде, не участвам в политиката

Да ви имам информацията. Но все пак да поясня - не влизам никъде, не участвам в политиката, не проумявам как има такива журналисти. По този начин журналистът Емил Кошлуков коментира новината, че ще ст...

Азербайджан взе 3 точки от Гърция

Женският национален отбор по волейбол на Азербайджан прибави още 3 точки към актива си, в квалификацията за Европейско първенство в Баку. Домакините победиха с 3:0 (25:18, 25:21, 25:18) Гърция в първ...

Драмата на Дел Боске - как да мотивира играчи с 222 трофея

Отдавна се коментира, че националният отбор на Испания не е сред големите фаворити в Бразилия, защото няма нужната мотивация, за да се представи възможно най-добре на Световното. Наскоро дори селекци...

Шойбле призовава за преструктуриране на Европейската комисия

Той предлага всички отговорности да бъдат възложени на ограничен брой заместник-председатели на ЕК, на които да бъдат подчинени останалите еврокомисари


Херман ван Ромпой получи наградата "Карл Велики" за принос към единството на Европа

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой получи наградата "Карл Велики" на церемония в германския град Аахен, съобщи агенция "Франс прес".

Дни след изборите за европарламент, на които направиха пробив няколко евроскептични и крайни партии, председателят на Европейския съвет заяви, че е важно "Европейският съюз да бъде закрилник на своите граждани".

"Наложително е ЕС да бъде възприеман не само като институция, носеща полза единствено за фирмите, но също така и...

Търг на Christie's в Хонконг събра 391 млн. долара

От аукционната къща твърдят, че китайските купувачи стават все по-внимателни в покупките си


Лив Тайлър: Гуинет наистина е перфектна във всичко

Дъщерята на Стивън Тайлър позира в червена рокля за списание Red


Звездите в топ 100 на най-влиятелните жени в света

"Форбс" ги подрежда в зависимост от състоянието им, медийното им присъствие, въздействието и сферата им на влияние

МЗ: Подправен е часът на пристигане на линейката при починалата фотографка

Часовете на тръгване и на пристигане на линейката, която е отговорила на сигнала за починалата фотографка Елизабет Димитрова, са били подправени. Това заяви пред БНР директорът на Агенция „Медицински одит“ д-р Симеон Василев. Фотографката почина в понеделник, като според близките й повиканата линейка дошла след 55 минути. Справка на Министерството на здравеопазването показа, че между приемането на сигнала и пристигането на линейката на адреса са минали 19 минути. Здравният министър Таня Андреева нареди проверка по случая. Освен подправените часове, Агенция „Медицински одит“ е установила и редица други нарушения, сред които липсата на екипировка, което означава, че екипът не е бил добре организиран, обясни д-р Василев. По думите му екипът не е действал професионално при пристигането си, тъй като не са извършени всички действия за установяване на смъртта на жената. Не са направени реанимационни действия, а само е установена настъпила смърт, посочи той. Заради случая с починалата фотографка здравното министерство предложи за уволнение директора на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Георги Гелев и неговия заместник д-р Ангел Ангелов. Една от причините за поисканата оставка на директора на Центъра за спешна медицинска помощ в София д-р Георги Гелев е и липсата на кадрова обезпеченост, коментира директора на „Медицински одит“. Д-р Ангел Ангелов обясни по повод случая с починалата фотографка, че линейката е пристигнала за 19 минути, а забавянето от около 8-9 минути е заради липсата на свободен екип в момента на приемането на сигнала. След предложението за уволнение на ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ в София над 100 медици подадоха оставки и излязоха на протест пред Министерството на здравеопазването. 

Васил Петров пее Гершуин с триото на Ангел Заберски

Певецът ще представи най-новия си проект с кавъри на хитове от Джордж Гершуин и Дюк Елингтън. Промо концертът е тази вечер в зала 3 на НДК от 19,00 ч. Заедно с Васил Петров на сцената ще се качат музикантите от Ангел Заберски джаз трио - Ангел Заберски - пиано, Борис Таслев - контрабас и Стоян Янкулов - ударни. Спектакълът е част от 19-ото Певецът ще представи най-новия си проект с кавъри на хитове от Джордж Гершуин и Дюк Елингтън. Промо концертът е тази вечер в зала 3 на НДК от 19,00 ч. Заедно с Васил Петров на сцената ще се качат музикантите от Ангел Заберски джаз трио - Ангел Заберски - пиано, Борис Таслев - контрабас и Стоян Янкулов - ударни. Спектакълът е част от 19-ото

Младите и бизнесът: Решма Сохони и рисковият капитал

Решма Сохони, съосновател на сийд-фонда Seedcamp, е в София, където участва в конференцията DigitalK

Сириец ограби млада жена в „Студентски град”

София /КРОСС/ 22-годишен сирийски гражданин е задържан в полицията за извършен грабеж. На 1 май около 3.30 ч. в ж.к. „Студентски град" непознат мъж е издърпал от ръцете на млада жена дамската й чанта с лични документи, мобилен телефон и малка сума пари. От проведените оперативно издирвателни действия е установено, че извършител на престъплението е А.С./22г./, сирийски гражданин, с хуманитарен статут у нас. По първоначални данни чужденецът e водил скитнически начин на живот. Мъжът е задържан с полицейска мярка до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство. Част от инкриминираните вещи били намерени и иззети. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на задържания е повдигнато обвинение по смисъла на чл.198 от НК и му взета мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок от 72 часа.

Порошенко сравни Русия с Нова Гвинея и помоли Путин да замълчи

/КРОСС/ Победителят на президентските избори в Украйна Петро Порошенко заяви, че руският президент Владимир Путин няма правото, още повече, позовавайки се на украинската конституция, да нарича Виктор Янукович действащ президент на Украйна. Тук е моментът да припомним, че Путин нееднократно заяви, че формални основания за това, че Янукович не може да се счита за легитимен президент, не съществуват. В отговор, Порошенко заяви, че това е личното мнение на гражданина Путин и то „не ме интересува“. Порошенко: кой ви даде право да тълкувате моята конституция? Освен това, Порошенко добави, че ако някой смята, че нещо в Украйна не е както трябва, нека го даде на Конституционния съд. Това може да направи гражданинът Янукович или гражданинът Путин. Отговаряйки на въпросите на журналиста, който го интервюира, Порошенко възмутено уточни: „Кой ви даде право да тълкувате моята конституция? Уважаемият Андрей (кореспондент на в. „Коммерсантъ“) или уважаемият Владимир Владимирович? Вашето мнение като гражданин на вашата страна относно това кой трябва да бъде тук президент, ме интересува точно толкова, колкото интересува руския гражданин мнението на някой си от Канада, Австралия или Папуа – Нова Гвинея. Това не е ваша работа“, отвърна Порошенко.

10 линейки трябва да обслужват Варна, обикновено работят само 7 екипа

Екипите на Спешна помощ, които трябва да обслужват град като Варна, по стандарт са 10. Заради дефицит на кадри обаче на смяна работят обикновено по 7 екипа и непрекъснато имат спречквания с пациенти, че закъсняват, заяви за Дарик д-р Десислава Кателиева, председател на Националната асоциация на работещите в спешната помощ.

Плащането с дебитна карта не винаги е безплатно

Между 30 и 50 стотинки може да ви струва всяко плащане с дебитна карта в магазина. Въпреки че постоянно се твърди колко по-изгодно е да се плаща с картата, а не от нея да се теглят пари, се оказва, че това не винаги е така.

"Феноменът 15" вече с билет за Брюксел

27-годишният Момчил Неков, който беше номер 15 в листата на БСП с кандидати за евродепутати, но заради преференциалния вот измести водача Сергей Станишев, ще отиде в Брюксел. Пред "Фокус" самият  Неков категорично заявява, че ще стане евродепутат, тъй като такава е волята на избирателя.

Младият Неков имал подкрепата на цялата Софийска организация – на депутатите, общинските съветници и 24-те председатели на районните съвети на БСП в София, както и на председателя на Младежкото обединение на БСП. Наред с това получил стотици съобщения във Facebook в своя подкрепа. 

„Младостта ми също не я смятам за порок, а напротив за необремененост и за желание за трупане на още целенасочен опит“, смята Неков.

Относно спечелената преференция над 30 000 гласа той е убеден, че в живота случайности няма и допълва, че у него има желание и хъс за действия, които явно са оценени.

 

На въпрос дали не се притеснява, че измества лидера на партията от първото място, Ненков отговаря, че участието в листата е отборна игра в името на една цел и кауза и припомня, че Станишев публично е заявил, че след евроизборите ще освободи мястото си в листата.

„В този смисъл преференциалният вот за когото и да е от нас не е насочен срещу него“, смята той. Бъдещият евродепутат припомня обещанието си да изгради паметник на хан Тервел в Брюксел. 

В ЕП той ще работи европейските институции да са солидарни към развитието на хилядолетната ни история.

„Тези процеси на събуждане на българската ни гордост ще се базират на пряка взаимовръзка с подобряване на образователната система в страната. Аз съм посредник на волята на българския суверен и трябва да защитавам всеки български интерес, който е разумен, защото по това ще бъда оценяван и защото като социалист аз принадлежа на хората, а не на институциите“, завършва Неков. 

Междувременно депутати от БСП категорично отхвърлиха появилата се информация, че върху Неков е оказван натиск, за да се откаже от мястото в ЕП, като са му предлагани различни постове.

„Те могат да искат и патриарх да го направят, въпросът е, че момчето е избрано за депутат в ЕП и заминава”, заяви червеният депутат Кирил Добрев. "Купил си е вече билет, видях го", добави той. 

Антон Кутев също е убеден, че мястото на Неков е в Брюксел. Според него едва ли е оказван натиск върху Неков и са му предлагани постове.

„Те обикновено са заети, не смятам, че заместник-министър е човек, за който трябва по-малък капацитет, отколкото за евродепутат, не ми изглежда разумно да се предлагат заместникминистерски постове в тази ситуация, ако не става за евродепутат, как ще става за заместник-министър“, настоя той.

Над 25,7 млн. лв. са приходите от концесии в транспорта за 2012 г.

На концесионерите на пристанищните терминали за 2012 г. са признати инвестиции в размер на над 5 млн.лв


Гръмотевични бури и градушки тази вечер

От северозапад ще започне да прониква студен въздух, температурите ще се понижават и максималните ще бъдат между 17 и 22 градуса, по високите западни полета - малко по-ниски

Deutsche Telekom е одобрил оферта на Softbank за T-Mobile US?

Японската телекомуникационна компания беше предложила 50 млрд. долара за четвъртият по големина мобилен оператор в САЩ


Абас и Хамас се разбраха за новия премиер, но не и за външен министър

Правителството е готово, но има един проблем и той е, че „Фатах" и „Хамас"

Арестуваха мъжа на американката, която се самоуби - имал незаконно оръжие

30-годишната американка Алиша се самоуби в Бургас. Младата жена скочи от най- луксозната сграда в града, на бул. "Демокрация" 7, вечерта в сряда. Мигове след това се изля пороен дъжд.
Американката е женена за бургазлията Григор Григоров, който имал частен бизнес. Занимавал се с компютри. Мъжът е на 61 години, всички комшии го наричали Грег. 30-годишната американка Алиша се самоуби в Бургас. Младата жена скочи от най- луксозната сграда в града, на бул. "Демокрация" 7, вечерта в сряда. Мигове след това се изля пороен дъжд. Американката е женена за бургазлията Григор Григоров, който имал частен бизнес. Занимавал се с компютри. Мъжът е на 61 години, всички комшии го наричали Грег.

Арестуваха мъжа на загиналата американка заради незаконно оръжие

Съпругът на 30-годишната американка Алиша, която скочи от най-луксозната сграда в Бургас в сряда вечерта в сряда, е арестуван заради открито в апартамента му незаконно оръжие, съобщиха от полицията за Съпругът на 30-годишната американка Алиша, която скочи от най-луксозната сграда в Бургас в сряда вечерта в сряда, е арестуван заради открито в апартамента му незаконно оръжие, съобщиха от полицията за "Труд". По време на инцидента той също бил в апартамента. Ченгетата намерили пистолет, за който не можел да даде смислено обяснение откъде и защо

Леко оживление на борсата

Консолидираните отчети ще движат търговията в утрешната последна сесия за месеца, посочва Бранислав Ганозов от ИП Фаворит


Напукана от земетресенията къща едва не уби семейство (Снимки)

Напукана от земетресенията къща едва не погреба семейство в Смолян. Едната стена на двуетажната общинска сграда на улица Напукана от земетресенията къща едва не погреба семейство в Смолян. Едната стена на двуетажната общинска сграда на улица "Иван Карастойков" рухва рано сутринта. Вътре спяла Анка Янева с трите си деца. Мъжът й Николай Ковачев ходил да събира дърва за огрев и разбрал от комшии какво става, събудил ги и ги извел веднага.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване