Борисов кацна у нас и заплаши правителството с прокурор

Надявам се, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши от правителството. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон.

Вандали изрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ "Изток" в Перник

Вандали изрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ "Изток" в Перник

Вандали изрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ "Изток" в Перник - младата надежда на партията Емо Ненков.

Автомобилът е бил паркиран през нощта пред блока на Ненков в пернишкия квартал "Изток", когато е бил нарисуван от вандали с надписи "К*р, МВР".

"Аз нямам лични врагове, вандалският акт е на политическа основа", коментира пред "За Перник" Емо Ненков, един от най-новите членове на партията на Бойко Борисов в града.

 

Вандали обрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ "Изток" в Перник

Вандали обрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ "Изток" в Перник

Вандали обрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ "Изток" в Перник - младата надежда на партията Емо Ненков.

Автомобилът е бил паркиран през нощта пред блока на Ненков в пернишкия квартал "Изток", когато е бил нарисуван от вандали с надписи "К*р, МВР".

"Аз нямам лични врагове, вандалският акт е на политическа основа", коментира пред "За Перник" Емо Ненков, един от най-новите членове на партията на Бойко Борисов в града.

 

Баби готвят и пеят на нашенци и чужденци за Еньовден

/КРОСС/ Бабите в гоцеделчевското село Делчево са в трескава подготовка за Еньовден. Те се стягат за посрещането на празника, който няма да е на 24 юни, а в края на тази седмица - на 21 и 22 юни.„Ще го направим в събота и неделя, тъй като очакваме много гости от страната, Гърция и Македония. Стотици ще са тези, които ще почетат нашия празник. Ще ги посрещнем подобаващо, осигурили сме много атракции. Ще омесим прочутите делчовски баници с локум. Ще пеем на мегдана за нашите гости. Сега правим и сувенири, които да им подарим за спомен", споделят възрастните жени в селището. Българи, гърци и македонци ще станат свидетели на уникалното честване на Еньовден от местните хора. Страшен змей ще открадне мома от хорото в селището. В постановката „Змейова сватба" ще участват самодейци от общината. Докато младите жени играят, от гората ще се появи змеят, който ще си хареса една от танцьорките, ще я грабне и ще избяга с нея в планинските дебри. Между двамата ще пламне любов и те ще се върнат в селото със своето бебе. Змеят ще стане покровител на населеното място, а заради добрината му от две чешми на мегдана ще бликнат бяло и червено вино. Привечер в събота всички, включително змеят и свитата му от кукери, ще тръгнат към местността „Вълчова тумба" за „мълчана вода". Девойки ще я налеят от три различни извора. Не бива да издават нито звук, докато трае този обичай. Водата ще се напълни в менче, в което ще има и много билки

Добър вятър край Балчик за регатата "Посейдон-Калиакрия къп"


След тежък безветрен офшорен етап от Ефорие Норд до Балчик в петък "Посейдон-Калиакрия къп" предложи атрактивно и интересно състезание в съботните гонки край Балчик. 

Международната надпревара, която за първи път обединява българската регата "Калиакрия къп" и румънската "Посейдон", се провежда между 12 и 15 юни в български и румънски води.

Слабият вятър в петък изключително затрудни ветроходците и голяма част от екипажите успяха да акостират на марина Балчик едва в малките...

НПО: От новите цени на тока и парното печелят богатите

Поредното символично според тях намаляване на цените на тока и по-високите цени на парното ощетяват енергийно бедните домакинства в България, които са над 65 на сто

52 литра дъжд на кв. метър в Кърджалийско

Кърджали /КРОСС/ 52 литра дъжд на кв. метър са се изсипали в Кърджали през изминалото денонощие, сочат данни на хидрометеорологичната станция. Както първи 24rodopi.com писа, автомобили останаха под вода в квартал „Възрожденци".Проливният валеж бе съпроводен с градушка. Най-голямо е количеството валежи в община Кърджали. В Ардино измерените валежи са 18 литра на квадратен метър,в Джебел 21,а в Момчилград-17, съобщава 24rodopi.com.   Снимка: 24rodopi.com.

Борисов: Това, което направиха с държавата за година, няма оправяне за 10 години напред

Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон.
„Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон. „Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан,

Кметът на Благоевград уволни общинска шефка

/КРОСС/ Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е уволнил дисциплинарно в края на работния ден в петък бившия началник на отдел „ Общинска собственост" Ели Лазарова. Официалният мотив е системно несправяне със служебните задължения.Преди няколко месеца Лазарова бе преназначена на по-ниска длъжност в същия отдел, а на нейно място директор стана инж. Валери Тимчев.Това е второто за две седмици дисциплинарно уволнение в община Благоевград, след като кметът отстрани началника на служба „Обществен ред и сигурност" Димитър Николов, , съобщава Struma.bg.

Куче оцеля след падане от 16-и етаж във Флорида

"Това е истинско чудо! Тя няма нито едно счупване, не е повреден нито един вътрешен орган! Има само няколко натъртвания", казал ветеринарният лекар, прегледал Сюзи след инцидента

„ЧЕЗ Разпределение” плаща дивидент

„ЧЕЗ Разпределение” плаща дивидент

Акционерите на „ЧЕЗ Разпределение България” АД одобриха изплащането на дивидент в брутен размер на 250 лева на акция и взеха решение за сплит на акциите на дружеството, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Сплитът ще се извърши като намаляване на номиналната стойност на акциите на дружеството от 10 лева на 1 лев всяка и същевременно издаване на нови акции с новия номинал от 1 лев, така че общият основен капитал на дружеството да остане непроменен.

Решенията бяха взети на годишното общо събрание на акционерите, което се проведе на 12 юни 2014 г.

„Убеден съм, че благодарение на решението за сплита ще се постигне по-голяма ликвидност на акциите на дружеството, от която могат да спечелят най-вече миноритарните акционери и индивидуалните инвеститори. Ще се активизира търговията на фондовата борса, което също ще има положителен ефект”, каза Радослав Димитров, директор „Връзки с инвеститорите” в „ЧЕЗ Разпределение България” АД.
Предложената за разпределяне печалба на „ЧЕЗ Разпределение България” АД възлиза на 48,2 милиона лева бруто.

Решението бе взето по предложение на борда на дружеството, одобрено впоследствие от надзорния съвет. Така ще бъде извършено първото разпределяне на дивидент откакто компанията стана публична.

„ЧЕЗ Разпределение България” АД и „ЧЕЗ Електро България” АД са публични компании от 19 септември 2012 г., а през октомври 2012 г. Българската държава продаде през Българската фондова борса миноритарните си дялове от 33% в двете дружества.
От приватизацията през 2004 г. досега от „ЧЕЗ Разпределение България” АД и „ЧЕЗ Електро България” АД са разпределяни дивиденти само през 2010 г.

Тогава държавата получи 41 млн. лева като собственик на 33% от двете дружества. През останалите години акционерите в двете компании са вземали решения печалбата да бъде реинвестирана, за да се гарантира финансовата стабилност на дружествата и да се осигурят средства за инвестиции и подобряване на обслужването на клиентите.

Тервел Пулев е всеотдаен баща

Тервел Пулев се показа като грижовен и всеотдаен баща. Това стана ясно от папаршките кадри на „Поверително от NL“, които доказаха, че боксьорът е отдаден изцяло на сина си Калоян.

Кончита Вурст и мъжа й ще стават родители

/КРОСС/ Звездата на тазгодишния песенен конкурс "Евровизия" Кончита Вурст и половинката й Жак Патриарк планират да осиновят дете. Новината бе официално потвърдена от главата на семейството Патриарк във Виена. Той отбеляза, че след като избраницата му е спечелила конкурса, една от австрийските консервативни партии се е съгласила да преразгледат закона, който забранява на гей двойки да осиновяват деца. „След победата на Кончита една от австрийски консервативни партии реши да преразгледат закона, забраняващ на гейовете да осиновяват деца", щастливо призна Жак.

Първа брачна нощ на остров Св. Анастасия

За по-малко от месец, откакто е открит за посещения, остров Св. Анастасия е посетен от над пет хиляди души. Хората избират острова не само за да видят направените промени и опитат от морската кухня. Някои от тях виждат възможности и за изненади, които да поднесат на любимите си хора. Такава ще има днес. За по-малко от месец, откакто е открит за посещения, остров Св. Анастасия е посетен от над пет хиляди души. Хората избират острова не само за да видят направените промени и опитат от морската кухня. Някои от тях виждат възможности и за изненади, които да поднесат на любимите си хора. Такава ще има днес.

Злато за ансамбъла на България на Евро 2014 в Баку

Ансамбълът на България по художествена гимнастика спечели европейска титла на шампионата на Стария континент в Баку, Азербайджан, съобщава БНТ. Българките в състав Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова с треньор Ина Ананиева победиха във финала на съчетанията с пет чифта бухалки.

Автомобил на Мусолини беше продаден за рекордна сума

Автомобил, принадлежал на италианския диктатор Бенито Мусолини, беше купен на търг в Кан от руски музей, съобщи ИТАР-ТАСС. Аукционната къща не...

Газова бутилка се взриви в къща в София

Газова бутилка се взриви в къща в кв. „Малинова долина" в София малко преди 12 ч. днес, съобщи БНР. В болница е откаран един пострадал. Взривът е нанесъл сериозни щети на къщата. Мястото е отцепено от полицията. Има и екипи на пожарната. Най-вероятната причина за взрива е неправилна експлоатация на бутилката.

Гражданско движение прерасна в нова дясна партия

Възникналото миналата година Движение „22 септември” официално се трансформира в нова дясна партия. Политическото формирование ще участва на предсрочните избори и ще си сътрудничи ...

Видал: Загубата от Холандия допълнително ще мотивира испанците

Полузащитникът на националния отбор по футбол на Чили Артуро Видал заяви, че очаква много тежък мач срещу Испания. Двата отбора се срещат в двубой от втория кръг в груповата фаза на Световното първенс...

Папата ще посети Албания през септември

Папа Франциск ще посети Алабания през септември по покана на епископите и на албанските граждански власти, съобщава БГНЕС. "С тази кратка визита искам да подкрепя албанската църква и да окуража ...

Иран е против всякаква външна военна намеса в Ирак

Техеран изрази готовност да помогне на Багдад да даде отпор на сегашната джихадистка офанзива, но без да се намесва на територията на тази страна

Само един открит басейн ще работи в Ямбол

Ямбол /КРОСС/ И тази година в Ямболско язовирите и реките са забранени за къпане. Двата закрити басейна в областния център ще останат затворени, а от откритите ще работи само един. Закритият басейн в основното училище в Стралджа също ще остане затворен поради липсата на средства. Жителите и гостите на Елхово могат да се разхладят в открития басейн, в който за поредна година ще се проведат и курсове по плуване за деца. Със заповеди на кметовете на общините са поставени предупредителни табели с надпис "Къпането забранено!". Независимо от забраните обаче ежедневно десетки деца се къпят в неохраняеми язовири и напоителни канали.      

Изберете си покойник

Преди време чух д-р Николай Михайлов да казва: „Изглежда, българската политика е вече покойник". Освен вярна, тази мисъл е и полезна - човек дори да следи онова, което става в българската политика, не се чувства особено ангажиран и съответно не чак толкова омерзен: покойниците правят там нещо, карат се, въртят едни пари, редуват им се лекичко процентите през четири години, изобщо - като всеки уважаващ себе си покойник са ангажирани с някаква дейност. Обаче какво да правим в моменти като сегашния: когато, еуфоризирани от новите избори, изпадат в натрапчив брътвеж, при който опитът да си обясниш поведението им се сблъсква с някаква ирационална форма на живот и замайваща липса на логика? Като кофти песен е - няма как да не й обърнеш внимание, понеже дразнението е по-голямо от способността ти да я игнорираш. Истинска логическа задача е да си обясним - не че някога сме успявали - това, което се случва с Волен Сидеров. Той се появи с плакат „Оставка". Човек не може да не се поддаде на впечатлението, че за няколко дни Волен Сидеров се превърнал в опозиция на Волен Сидеров. Това е неразрешим конфликт, невъзможно стълкновение. Задача, която всеки привърженик на „Атака" (и тримата) трябва да реши. Но Сидеров в това отношение се повтаря - преди година пак стана същото, подкрепяйки власт с ДПС в управлението. Човек не иска да пише следващото изречение, но ето го: Волен вече е опозиция на опозицията, която бе сключил сам със себе си

Бойко: Орешарски прави това, което в шах-мата се казва цунг-цванг (обновена)

Бойко: Орешарски прави това, което в шах-мата се казва цунг-цванг (обновена)

Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон, предаде „Фокус”.

„Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров – на новата тройна коалиция. Това, което чувам сега, е че прибират парите на националните компании. За понеделник искат да ги съберат. Това навремето го правеше Луканов”, посочи Борисов.

„Това се казва да декапитализираш дружествата и да ги вкараш в несъстоятелност – да харчиш парите им и да ги докараш до фалит. Ето това прави Орешарски. В шах-мата се казва цунг-цванг. Всеки ход оттук-нататък е грешен за България, няма правилен ход за България”, допълни той.

 

Надявам се, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши от правителството.

 На въпрос дали е говорено с него, че премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставка във вторник след консултациите при президента и да остане правителство в оставка, Борисов каза: „Абсурд, това е катастрофа за държавата. Тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор и аз се надявам, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши. Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш, че ще подписваш договор, въобще да се откажеш да подписваш договор и да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което даде основание да се съди ЕК с „Газпром” – това са престъпления с много тежки поражения със стотици милиони загуби за България”.

„Тук не става въпрос да остават премиери, или да остават просто – те трябва да си правят сметка как ще се обясняват пред прокурорите и следователите. Сега в Щатите отговорни хора казват: „Орешарски ни лъжеше в очите”. Той лъжеше целия народ”, подчерта Борисов.
В коментар на това дали подаръкът за рождения му ден от председателя на парламента Михаил Миков – футболна топка – е символ, Бойко Борисов каза: „Не обръщам внимание на тези хора. Те са лишени от всякаква мъдрост, толерантност и усет. Това просто не е политическа класа. В сряда казва: „В петък си подавам оставката”, в петък казва: „Няма да си подавам оставката”.

Във вторник си сипят пепел на главата, че са провалили всичко, а сега казват – ние сме добре. За съжаление няма нормално говорещи хора”.
Борисов обясни, че посещението му във Вашингтон е било планирано през април, но тогава не му се е пътувало.

„Знам, че покрай рождения ми ден вдигате голяма гюрултия – и ТВ7, и „Алфа” идват в нас да гледат кой идва – по-добре да го празнувам в Щатите”, заяви Бойко Борисов.

 

Бойко: Орешарски прави това, което в шах-мата се казва цунг-цванг

Бойко: Орешарски прави това, което в шах-мата се казва цунг-цванг

Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон, предаде „Фокус”.

„Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров – на новата тройна коалиция. Това, което чувам сега, е че прибират парите на националните компании. За понеделник искат да ги съберат. Това навремето го правеше Луканов”, посочи Борисов.

„Това се казва да декапитализираш дружествата и да ги вкараш в несъстоятелност – да харчиш парите им и да ги докараш до фалит. Ето това прави Орешарски. В шах-мата се казва цунг-цванг. Всеки ход оттук-нататък е грешен за България, няма правилен ход за България”, допълни той.

Поискаха ленти за тирове на ГКПП "Маказа"

На ГКПП „Маказа“ трябва да бъдат пуснати две допълнителни ленти за тежкотоварни камиони настоява. Това поиска областният управител на Кърджали Бисер...

Първа брачна нощ на остров Св. Анастасия

За по-малко от месец, откакто е открит за посещения, остров Св. Анастасия е посетен от над пет хиляди души. Хората избират острова не само за да видят направените промени и опитат от морската кухня. Някои от тях виждат възможности и за изненади, които да поднесат на любимите си хора. Такава ще има днес. За по-малко от месец, откакто е открит за посещения, остров Св. Анастасия е посетен от над пет хиляди души. Хората избират острова не само за да видят направените промени и опитат от морската кухня. Някои от тях виждат възможности и за изненади, които да поднесат на любимите си хора. Такава ще има днес.

Пеят ли чучулиги в парламента?

В списание "Тайм" през 1938 г. се появява следната дописка: "51 гласоподаватели от Милтън, щата Вашингтон, миналата седмица пуснаха бюлетини за някой си Бостън Къртис, кандидат на републиканците за областен съветник. Бостън Къртис беше избран. Кметът на Милтън - Къртис Симънс, не можеше да скрие своето задоволство. Той бе издигнал кандидата Къртис и бе доказал, че гласоподавателите нямат идея кого подкрепят. Бостън Къртис е голямо кафяво магаре." Хитрата акция унижава политическия противник, защото магарето е издигнато от името на Републиканската партия, а е символът на нейния най-голям противник - Демократическата партия. Идеята за участие на животните в политиката не е от ХIХ век. Достатъчно е да си припомним примера на Калигула, който назначил своя кон за консул и жрец. Като че ли само в Съединените щати обаче е възможно животно да консумира власт. През вече далечната 1981 г., когато България празнува 1300 г. от основаването си, кучето Боско печели изборите за кмет на градчето Сунол, Калифорния. Боско управлява 13 г. до смъртта си. От балканските топ политици днес само Ердоган има шанс да го надмине по дълголетие във властта. От известно време и български политици въвличат животните в обществените отношения. На 3 май т.г. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заявява пред овцевъди, събрали се на събор край Петропавловския манастир: "Ние давахме по 40 лв. на овца, сега дават четири лева

50-годишна жена колабира насред нива край Благоевград

50-годишна жена колабира насред нива край Благоевград

50-годишна жена от Рила е приета по спешност в благоевградската болница, след като припадна на нивата, пише "Струма БГ".

Инцидентът стана днес на обяд. Незабавно екип на Спешен център-Рила й е оказал първа помощ и с линейка е транспортирана в МБАЛ - Благоевград.

Първоначално съмненията са били за натравяне след пръскане на картофи, но изследванията установили инфаркт.

Тръбите за "Южен поток" тръгнаха от Бургас

Тръбите за "Южен поток" тръгнаха от Бургас

Първата от общо трите транспортни баражи, които ще превозват тръби за подводната част на газопровода "Южен поток" от Бургас към Паша дере край Варна, бе завързана вчера за кея на бургаското пристанище "Запад", видя репортер на в. "Преса".

На Терминал 2 е разположена стартовата база за изграждането на българската част от проекта. Там е най-дълбоката част на порта, а каналът е проектиран така, че да обслужва кораби с голямо газене. Баржата е с дължина 49 метра и ширина около 25 метра.

Плавателният съд бе превозен до Бургас в четвъртък вечер на буксир с влекач от Новоросийск. Все още не е ясно дали екипажът му ще остане руски или изпълнителят на проекта ще намери българи.

Очаква се втората баржа, която е с по-големи параметри, да хвърли котва на западното пристанище следващата седмица. Третата ще акостира във Варна.


Унизително е

Част от задкулисието в България се самонападна и започна да се разпада. На фона на този разпад обаче още повече става ясно как държавната репресивна машина, както и прокуратурата, може да бъде ползвана за конкретни лични цели и разправи. Става ясно и какво дълбоко срастване има между бизнеса, престъпността и властта. Държавата функционира само по поръчка и срещу заплащане. Иначе държава няма. Това се вижда и от демонстрирането на липсата на суверинитет при взимането на правителствени решения. Много коментари се направиха през седмицата за Южен поток, за правителството, за БСП, ДПС и политическата ситуация. Симпатичен е коментарът на Валери Найденов, който той публикува на своята страница във фейсбук, позволявам си да го цитирам: „Човек не може да се изказва "за" или "против" Южен поток, докато не види договора. А договорът е таен, не се знае дори дали има договор. Европейската комисия настоява да го спре заради корупционни практики. Американците - заради техните геостратегически интереси. Орешарски избра второто, вероятно за да прикрие първото." Закачлив, но неприятно истински коментар. Невероятно звучи, но българската власт винаги съчетава две основни характерни черти - алчност и невежество. Дори най-непросветеният човек би се досетил, ей така от обща култура, че процедурата по изграждането на Южен поток ще се гледа с извънредно голяма лупа

Румен Драганов: Туризмът ни се развива хаотично

Румен Драганов работи в сферата на туризма повече от 30 години. Завършил е Техническия университет в София и УНСС. През годините е заемал различни длъжности в сферата на туризма – екскурзовод, туристически представител, офис директор в международната търговска организация “Балкантурист”, изпълнителен директор на капитала на холдинга Balkan Holidays international, президент на клоновете на Balkan Holidays в Лондон, Ню Йорк, Рим, Москва, Кайро и др.

Прокуратурата ще оспори пускането на тримата задържани

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани по подозрения за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Протестът от последната година е само началото, успехът предстои – ако сме готови за него

Не преди година, а по-късно - когато Ранобудните превзеха Университета - писах, че няма начин да не успеем. Че няма друг изход освен победата на достойното и свястното над неморалното и пошлото. Успехът е предстоящата #ОСТАВКА. Точно за да не признаят поражението си, продажните наши "народни представители" (каква подигравка с двете думи!) не се разделят формално с властта си преди днешната годишнина на Протеста. Но "Светът е голям и #ОСТАВКА дебне отвсякъде". Крахът на това откровено олигархично, нагло и про-тоталитарно управление е наистина непосредствено предстоящ. Дали наистина Протестът от лятото на 2013 е фундаментално различен от досегашното недоволство през годините ще се измери по това: ще си направим ли труда да намерим свестни, достойни хора, които да изберем в следващото управление. Дали хората в партиите ще изметат ръководствата си и ще сложат начело неопетнени и добронамерени личности. Дали новите партии - някои от които вече възникнаха, а може би ще видим и още - ще разберат и приемат за най-главна цел промяната на обществения избор, така че той да допуска само хора с достойнство, чувство за чест и отдаденост в обществената полза. Дали останалите огромно мнозинство граждани - които са негативни към партийната система (без да знаят или предлагат алтернатива) - ще разберат, че проблемът не е в "системата", а най-вече във всички нас - хората, които създаваме и оперираме тази система

Галя от "Каризма" била сервитьорка в Лондон, Миро тъгува за дуета

Галя от „Каризма" работи като сервитьорка в Лондон. Вместо да прави музикална кариера, бившата дуетна половинка на Миро по цял ден разнасяла таблите в английска кръчма.

САЩ са длъжни да поемат отговорност!

Белият дом е споходен от призраците на миналото, а главата за Ирак в американската история още не е прочетена докрай! Президентът Обама е длъжен да предприеме нещо срещу ислямистите, твърди в коментара си Михаел Книге. Едва ли има друга неприятна ситуация, към която така идеално да приляга фразата: "Нали ти казах, че така ще стане!" Само два месеца преди САЩ да нахлуят в Ирак през 2003 г., ЦРУ е предупредило в поверителен доклад Белия дом и Конгреса на САЩ, че свалянето на Саддам Хюсеин от власт може да засили ислямския тероризъм в Ирак и региона. Като реалистичен сценарий документът тогава е оценявал и възможността, в Ирак да избухнат насилия между различни регионални групировки. Президентът Джордж Буш явно е игнорирал предупреждението - той постоянно повтаряше, че светът ще бъде по-добър без Саддам Хюсеин. След 14 години на неспиращи кървави сблъсъци, в които загинаха десетки хиляди души, днес в Ирак се появи ислямистка терористична групировка, която заплашва да превземе цялата страна и която е прекалено радикална дори в очите на Ал Кайда. С кашата в Ирак сега трябва да се справят двама противници на войната в Ирак: президентът Барак Обама и военният му министър Чък Хейгъл, който още като сенатор сравняваше Ирак с Виетнам

Прокуратурата протестира освобождаването на обвинените в опит за убийство на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд (СГС) да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани с обвинение за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това обяви говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова , съобщи БНР. Снощи съдът прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че Георги Христов , Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са опитали да убият Пеевски. Според адвоката на Георги Христов - Николай Хаджигенов , освен, че по делото липсват доказателства, прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е било извършено покушението. Според защитника, обвинението не е посочило и мотив за извършването на опита за убийство на депутата.

Мъж бере душа, блъснат от кола в Асеновград

78-годишен мъж е с опасност за живота, след като е бил блъснат от автомобил, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив.
Вчера около 21.00 часа в Районно полицейско управление – Асеновград е било получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на улица „Цар Иван Асен II”. По първоначални данни лек автомобил „БМВ” при движение с несъобразена скорост 78-годишен мъж е с опасност за живота, след като е бил блъснат от автомобил, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив. Вчера около 21.00 часа в Районно полицейско управление – Асеновград е било получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на улица „Цар Иван Асен II”. По първоначални данни лек автомобил „БМВ” при движение с несъобразена скорост

Газова бутилка се взриви в къща в София

София /КРОСС/ Газова бутилка се взриви в къща в кв. „Малинова долина" в София малко преди 12 ч. днес. В болница е откаран един пострадал.От взрива са нанесени сериозни щети на къщата. Мястото е отцепено от полицията. Има и екипи на пожарната.Най-вероятната причина за взрива е неправилна експлоатация на бутилката, съобщи БНР.

Мъж, блъснат от кола в Асеновград, е с опасност за живота

78-годишен мъж е с опасност за живота, след като е бил блъснат от автомобил, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив.
Вчера около 21.00 часа в Районно полицейско управление – Асеновград е било получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на улица „Цар Иван Асен II”. По първоначални данни лек автомобил „БМВ” при движение с несъобразена скорост 78-годишен мъж е с опасност за живота, след като е бил блъснат от автомобил, съобщиха от ОД на МВР - Пловдив. Вчера около 21.00 часа в Районно полицейско управление – Асеновград е било получено съобщение за пътнотранспортно произшествие на улица „Цар Иван Асен II”. По първоначални данни лек автомобил „БМВ” при движение с несъобразена скорост

БМВ удари 78-годишен на зебра в Асеновград

78-годишен мъж е в болница с опасност за живота, след като е блъснат от автомобил на зебра, съобщиха от полицията в Пловдив.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване