Земунският клан отново се активизира в Сърбия, твърди бивш министър

Земунският клан отново действа активно в Сърбия и не е изключено Милорад Улемек-Легия, който е осъден за убийството на министър-председателя Зоран Джинджич, да избяга от затвора. Това предупреди ли...

Уейн Рууни: Разочарован съм! След като изравнихме бяхме сигурни в победата

Нападателят на националния отбор по футбол на Англия Уейн Руни заяви след загубата на тима от Италия на Световното първенство, че е разочарован от резултата и от това, че не е успял да вкара гол, но в...

Испанец спечели €100 000 от резила на своите

Колкото и да е изненадващо, има и испанци, които се радват, че "Ла Фурия роха" загуби разгромно първия си мач на Мондиала с 1:5 от Холандия. Сред малцината такива е архитектът от Валенсия Х...

Азия с рекорден ръст в продажбата на SIM карти

През първите три месеца на годината на континента са били сключени 70 милиона нови договори с мобилни оператори


Мотоциклетист загина край Велико Търново

23-годишен мотоциклетист загина при пътен инцидент край град Килифарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Сигнал за тежкия инцидент е получен около 11.30 часа в полицейското управление в града. Произшествето е станало на пътя Велико Търново - Стара Загора, в района на паркинг, непосредствено преди град Килифарево. 23-годишен мотоциклетист загина при пътен инцидент край град Килифарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Сигнал за тежкия инцидент е получен около 11.30 часа в полицейското управление в града. Произшествето е станало на пътя Велико Търново - Стара Загора, в района на паркинг, непосредствено преди град Килифарево.

Насрочиха нови преговори за цената на руския газ за Украйна

/КРОСС/ От Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна съобщиха, че тристранните преговори за газа с участието на представители на Украйна, Русия и ЕС ще бъдат възобновени на 15 юни в около 14.00 московско време в хотел „Хилтън" в Киев."Преговорите ще бъдат възобновени следобед. В момента се уточнява дали след тях ще има пресконференция", съобщиха от ведомството.

Млад мотоциклетист загина край Велико Търново

23-годишен мотоциклетист загина при пътен инцидент край град Килифарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Сигнал за тежкия инцидент е получен около 11.30 часа в полицейското управление в града. Произшествето е станало на пътя Велико Търново - Стара Загора, в района на паркинг, непосредствено преди град Килифарево. 23-годишен мотоциклетист загина при пътен инцидент край град Килифарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново. Сигнал за тежкия инцидент е получен около 11.30 часа в полицейското управление в града. Произшествето е станало на пътя Велико Търново - Стара Загора, в района на паркинг, непосредствено преди град Килифарево.

Рекордно високи наеми на Женския пазар

Наемите на новите павилиони на Женския пазар от 40 евро/кв.м биха всички рекорди по скъпотия. Те са двойно по-високи от средните в оборотните столични молове и се равняват на тези в търговската част на магазините по бул. "Витоша", съобщи Mediapool. Въпреки че над половината обекти останаха незаети след първия опит за отдаването им под наем, в началото на юли ще бъде направен втори опит като цените остават без промяна. Това e решил Столичният общински съвет (СОС). Не високите цени, а невежеството на търговците са причината първият конкурс да се провали, обяснява Николай Георгиев, изпълнителен директор на "Пазари Възраждане". По думите му на първия конкурс интересът към 89-те търговски обекта е бил огромен, като кандидатите са били над 120. Повече от половината обаче били декласирани заради неправилно попълнена документация за участие.  Търговци обаче обявили пред Mediapool, че именно високите наемни цени са ги отказали да участват в търга. Вторият конкурс за отдаването на 53 обекта на Женския пазар ще се проведе в началото на юли.  Павилионите са с различна площ. Най-малкият е от 6 кв. м с начална наемна цена от 490 лв., а най-големият е 21 кв. м с цена от 1600 лв. месечно. Магазините, които ще бъдат отдадени на търг, са специализирани за месо, мляко, хляб, ядки, екохрани, подправки, захарни изделия, сувенири, цветя и други. Има и павилиони за занаятчии.

Българки шият "Прада" за левче на час

Българки шият "Прада" за левче на час

"Прада" и "Хуго Бос", "Адидас" и "Зара" са сред множеството западни марки, които плащат мизерни надници и потъпкват трудовите права на работниците си в Източна Европа. Това твърди доклад на "Кампанията чисти дрехи" - неправителствена организация и най-големият синдикален съюз в текстилната индустрия в света, цитиран от в. "Гардиън".

България, Румъния, Словакия, Грузия, Молдова и Турция са "задният двор на евтината работа ръка на модните гиганти", посочва документът.

Българска шивачка, която работи от дома си за луксозна марка, е споделила, че получава по 0,45 евро (0,88 лв.) на час за бродиране на блузи и по 0,50 евро (0,98 лв.) за пришиване на мъниста, съобщава в. "Преса".

От "Хуго Бос" заявиха, че ще коментират случая, след като проучат детайлите. От "Прада" отказаха коментар.

"168 часа": Местим България на запад с 218, 6 метра

Росен Янков
България се оказа малко по-западна държава, отколкото се е смятала. Най-западната точка е определяна погрешно.
Тя хем не е там, където твърдят учебниците, хем в действителност е още по-западна. По Великден в. Росен Янков България се оказа малко по-западна държава, отколкото се е смятала. Най-западната точка е определяна погрешно. Тя хем не е там, където твърдят учебниците, хем в действителност е още по-западна. По Великден в. "168 часа" откри тази грешка и я поправи след най-прецизните измервания на географски координати,

Банда обира незаключени домове в Лом

Банда обира домове в Ломско, научи "Конкурент". Апашите обикалят и търсят къщи с незаключени врати, влизат ловко и безшумно и задигат ценности и пари. Крадците действат много бързо, грабват плачката си и изчезват за секунди.
Само в събота са отарашени две къщи. В село Трайково апашите успели да влязат в дома на 58-годишната Е.Н. Банда обира домове в Ломско, научи "Конкурент". Апашите обикалят и търсят къщи с незаключени врати, влизат ловко и безшумно и задигат ценности и пари. Крадците действат много бързо, грабват плачката си и изчезват за секунди. Само в събота са отарашени две къщи. В село Трайково апашите успели да влязат в дома на 58-годишната Е.Н.

Банда в Лом обира незаключени домове

Банда обира домове в Ломско, научи Банда обира домове в Ломско, научи "Конкурент". Апашите обикалят и търсят къщи с незаключени врати, влизат ловко и безшумно и задигат ценности и пари. Крадците действат много бързо, грабват плачката си и изчезват за секунди. Само в събота са отарашени две къщи. В село Трайково апашите успели да влязат в дома на 58-годишната Е.Н.

Нетаняху обвини „Хамас” в отвличането на трима тийнейджъри

/КРОСС/ Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини екстремистите от движението „Хамас", че са отвлекли трима израелски тийнейджъри на Западния бряг, предаде AFP.„Отговорните за отвличането на младежите ни са членове на „Хамас", заяви Нетаняху на ежеседмичното събрание на израелския кабинет, което се провежда във военното министерство.Преди това Нетаняху твърдеше, че отговорност за отвличането трябва да носи главата на Палестинската автономия Махмуд Абас.

Труп на жена открит в Пловдив

Труп на жена бе открит тази сутрин върху козирката на вход В на блок 149 в жилищен район "Тракия" в Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града под тепетата.

Мощната буря отнесе дървета и събори електрически стълбове в Пловдив

Мощната буря отнесе дървета и събори електрически стълбове  в Пловдив

Снощната буря изкорени дървета и събори електрически стълбове в Пловдив, съобщи Агенция "Булфото".

Наводнени са подлези, мазета и къщи. Има информация за строшени автомобили, закъсали такива в подлези, изпочупени тото пунктове и други. Съборена е и емблематичната за града елха, която всяка година се украсява за коледните празници.

Дървото е посадено през 70-те години на миналия век по случай раждането на 300-та хилядния жител на града. Екипи на пловдивската пожарна и полиция са реагирали на над 200 сигнала след снощната природна стихия.

Пожарникари са отстранявали паднали дървета и клони по основни булеварди - "Христо Ботев", "Шести септември", "Васил Априлов" и "Руски", които са затруднявали движението. За щастие, няма пострадали.

Външният министър на Украйна не изключи прекъсване на отношенията с Русия (видео)


Външният министър на Украйна Андрей Дещица не изключва варианта Украйна да прекъсне дипломатическите си отношения с Русия. В разговор с обсадилите руското посолство в Киев вчера той уточнява, че "това е най-крайният възможен вариант".

"Нужно е да намерим други механизми. Ако прекъснем дипломатическите отношения, няма как да решаваме проблемите на украинците, които са в Русия" посочил Дещица.

Той беше поканен за разговор в радио "Ехото за Москва", за да обясни защо вчера се...

Шуменец загина на място, колата му се преобърна по таван

54-годишен шуменец загина на място при ужасяваща катастрофа край село Градище. В болница със счупени ребра е спътникът му, предаде кореспондентът на БГНЕС от град Шумен.

NASA ще изстреля космически апарат за наблюдение на нивото на въглеродния двуокис

Националната космическа агенция на САЩ ще изстреля в Космоса сателит, който ще помогне на учените да разберат повече за причините за климатичните промени на Земята и най-вече да следят изкъсо нивата на въглероден диоксид. Апаратът ще изпраща точни данни всеки ден и ще засича и природните, и човешките източници на замърсяване.

Жена скочи от 7-и етаж на кооперация в Пловдив

Мъртва жена с неустановена самоличност е открита при блок 149 в жилищен район „Тракия” в Пловдив. Най-вероятно става дума за смаоубийство.

Новите цени на тока облагодателстват богатите, смятат НПО-та

Новите цени на тока и парното носят дивиденти за богатите. Това заявиха представители на сдружението "Глас", асоциацията "Активни потребители", синдикалисти и Европейската мрежа...

Сколари: Ако не спечелим Световното ще емигрирам в Кувейт

Луис Фелипе Сколари изведе своята Бразилия до успеха 3:1 срещу Хърватия, но всички очакват от треньора на Селесао още много победи до финала на турнира на 13 юли. Опитният Сколари знае как се печели с...

Стъридж: Разочаровани сме, заслужавахме да вземем нещо от Италия

Нападателят на Англия Даниел Стъридж е доволен от представянето на отбора срещу Италия, въпреки загубата с 1:2. Според играча на Ливърпул поражението не означава край на шансовете на тима да премине г...

Лео ди Каприо гледа Мондиала на яхта в Рио де Жанейро

Американската звезда Леонардо ди Каприо ще следи отблизо Световното първенство в Бразилия. Според Globo TV, актьорът е отседнал в яхта край бреговете на Рио де Жанейро. Корабът е собственост на шейх М...

Кавани рядък оптимист: Борбата не е свършила

Нападателят на Уругвай Единсон Кавани призна, че загубата на отбора му от Коста Рика (1:3) е заслужена и закономерна с оглед на показаното на терена. "Беше тежък мач, но ситуацията е позната за ...

Майката на Лазар Колев: Проклинам децата нa тези, които затвориха сина ми доживот

Майката на Лазар Колев: Проклинам децата нa тези, които затвориха сина ми доживот

"Някой плаща, за да стои синът ми в затвора, бият го с метални тръби, малтретират го", плаче жената, пише "Флагман".

"Синът ми разбра, че е осъден на доживотен затвор от телевизията. Всички, които са осъждани за изнасилване, ги привикаха и им взеха ДНК. И след година и половина привикаха Лазар. Иван Даскалов се издигна след делото, много добре си свърши работата, проклинам неговите деца. Да си погребват децата, защото и той е взел пари". Това заяви в предаването "На светло" по Нова телевизия Марияна Лазарова - майката на Лазар Колев, единственият осъден за убийството на сестрите Белнейски.

По думите на Лазарова престъплението е извършено от особено жестоки хора. "Той не е такъв. Знам, че не е той. Още пазя една бележка, която беше скрил в следствието. В нея пише: "Мамо, не ги познавам". Да си търсят убийците, аз си познавам детето. Мисля, че има Господ и Лазар няма да лежи доживот в затвора. Дали ще намерят истинските убийци, не ме интересува. Аз си искам детето", категорична е Марияна.

Майката на Лазар разкри, че той е станал отново жертва на побой зад решетките. Този път е бил пребит с метална тръба. "Тези, които го пребиха, пак бяха пуснати на свобода. Някой плаща, за да бъде Лазар в затвора. Аз не вярвах, че ще му повдигнат това обвинение, не вярвах, че ще го направят, но го направиха и окото им не мигна. Замесиха името на Георги Петърнейчев, не мога да кажа кой ги е убил тези деца, но трябваше да измият името на някого и наистина спряха да говорят за него, след като задържаха Лазар. Защо не назначат втори детектор на лъжата, защо трябва да вярвам на този експерт от БСП, не му вярвам, защото е излъгал. Големи схемаджии. Те си мислят, че аз ще млъкна и ще си оставя детето там", коментира още Лазарова.

В предаването се включи и майката на убитите сестри - Фани Белнейски, която бе категорична, че всички доказателства сочат към Лазар Колев.

"Изобщо не ме интересува Фани Белнейска, моето дете няма нищо общо нито с нея, нито с дъщерите й. Убийците да мислят за нея. Аз нямам пари да им дам, нито пък Лазар. Тя е толкова объркана, калкото съм и аз. Сигурно и тя като мен пие по една шепа антидепресанти. До последно баща ми чакаше Лазар да се прибере, но не го дочака, почина.

Вуйчо му е зле и затова не му ходи на свиждане. Вярвам, че ще бъде свободен, тук като няма правосъдие", заключи майката на Лазар Колев.

Вигенин на официално двудневно посещение в Кипър

/КРОСС/ Министърът на външните работи на България Кристиан Вигенин е на официално двудневно посещение в Кипър, където има срещи на най-високо политическо ниво.Програмата на българския министър започва сред българската общност в страната. Вигенин ще е гост на тържеството на най-новото българско училище "Никола Вапцаров" в Никозия по случай завършването на първата му учебна година. В училището той ще открие и барелеф на неговия патрон, поета Никола Вапцаров, изработен от живеещия и работещ в Кипър български скулптор Иван Иков.В понеделник, дипломат № 1 на България ще се срещне с министъра на външните работи на Кипър Йоанис Касулидис. Двамата министри ще обсъдят отношенията между Кипър и България и възможностите за задълбочаване на двустранното сътрудничество, най-новото развитие на преговорите по Кипърския въпрос, ситуацията в Украйна, както и други европейски и регионални въпроси от общ интерес.В рамките на посещението, външният министър ще бъде приет от президента на Кипър Никос Анастасиадис и председателя на Камарата на представителите Янакис Омиру. Вигенин ще посети също архиепископа на Кипър Хризостомос Втори и ще отпътува от Кипър в понеделник вечерта, съобщи БНР.

Гришо срещу Фелисиано Лопес днес от 16,00 часа

Четвъртият в схемата Григор Димитров ще играе срещу поставения под номер 10 испанец Фелисиано Лопес на финала на турнира на трева в Лондон, който е с награден фонд от 711 010 евро. Двубоят е насрочен за днес от 16,00 часа българско време и може да бъде наблюдаван директно в ефира на "Евроспорт 2".

Каролев: Няма риск за парите на хората в КТБ

„Няма риск за парите на хората в КТБ“, обяви пред Нова телевизия финансистът Владимир Каролев. Той посъветва хората с вложения в КТБ да търсят информация в БНБ, а не да се водят от слухове. Каролев напомни, че една банка може да бъде срутена, ако хората, които са вложили пари в нея, ги изтеглят. "Всякакви разправии между хора, които са в бизнеса, не са добре за държавата". Така финансистът, който членува в НДСВ, коментира обиските в офиси на банкера Цветан Василев и обвиненията за необслужвани кредити на депутата Делян Пеевски . „В България години наред нещата икономически не вървят добре. Реформите у нас спряха в средата на мандата на тройната коалиция“, смята той. Относно последния вот на недоверие за финансовата политика на правителството той обяви: „България е фискално стабилна“. Като "глупости" той определи твърденията на опозицията, че държавата ни е пред фалит. По думите на Каролев финансовата стабилност е гарантирана от факта, че сме в борд. Според него важните теми са спряната пенсионна реформа, както и състоянието на здравеопазването. Икономистът критикува и енергийната политика не само на кабинета „Орешарски", но и на предходното управление, което пратило барети в офиса на ЕВН. Това правителство продължи сиромахомилството в енергетиката, категоричен е Каролев.

Украйна е в траур за загиналите от сваления самолет

Ден за траур е в Украйна в памет на загиналите 49 войници от сваления самолет над Луганск.

Наводнения и паднали дървета след буря в Пловдив


Силна буря, придружена с проливен дъжд нанесе поражения в Пловдив снощи. Над 60 сигнала за паднали и изпочупени клони са постъпили на телефона за спешни случаи, съобщи Би Ти Ви.

Елхата, посадена в края на 70-те по повод раждането на 300-хилядния жител на Пловдив, рухна тази нощ под напора на силния вятър в бурята. Дървото се намира пред сградата на общината и всяка Коледа бива украсявано, уточнява БГНЕС.

Много от основните булеварди в града се превърнаха в реки, а други...

Ден на траур в Украйна

Траурът е в памет на 49-имата войници, загинали при свалянето на самолета им над Луганск от проруските активисти

Отиде си Сам Кели от "Ало Ало"

/КРОСС/ На 70-годишна възраст след продължително боледуване почина известният английски комик Сам Кели. Агентът му Линда Ронън споделя, че познатият ни като капитан Ханс Гееринг от сериала "Ало Ало" актьор е починал в съня си, "спокойно и без да се мъчи"."Сам Кели почина тихо и спокойно тази сутрин, след като дълго време храбро се опитваше да пребори болестта си. Той не остави свое семейство, но за сметка на това имаше десетки верни приятели, които бяха неговото семейство. Смъртта му е голяма загуба за тях, а и за професията", добави с прискърбие Линда Ронън.

Hewlett-Packard преосмисли компютъра

В изобретението си "Машината", технологичният гигант е натъпкал революционни технологии, с които иска да се върне на голямата сцена


Жена се хвърли от седмия етаж

Труп на жена на видима възраст около 50 години бе открит на козирката на вход В на блок 149 в жк „Тракия” в Пловдив. Тялото на жената е намерено днес около 8.30 ч, когато съседка го забелязала. По всяка вероятност се касае за самоубийство. Предполага се, че жената е скочила от седмия етаж от прозореца на стълбищната площадка. Единствено той е отворен в целия вход.

Ежедневно роми горят кабели във Владиславово и задушават жителите на квартала

Граждани на І микрорайон във Владиславово се оплакват от задушлива миризма на изгоряла гума, която се разнася всяка вечер от района на ромската махла. Жителите на околните блокове предполагат, че ромите горят кабели, за да извадят от тях медните проводници.

Франция се оплака от шпионаж с дрони, ФИФА ще разследва


Селекционерът на Франция Дидие Дешан се съмнява, че тренировката преди първия мач от световното първенство срещу Хондурас е била проследена от шпионска мисия на дрон.

Дешан каза, че ФИФА провежда разследване на странния инцидент, който се е случил по време на тренировъчната база в Рибейрао Прето преди отпътуването на Порто Алегре.

За момента не е ясно кой стои зад въздушната мисия. Самият Дешан не е бил впечатлен, но повечето френски футболисти реагирали с почуда, когато...

Новият iPhone 6

/КРОСС/ В мрежата изтекоха първите снимки на новия iPhone 6. Те са публикувани в блога на австралиеца Сони Диксън. Той показва два модела смартфона с различен диагонал на екрана. Ако може да се вярва на фотосите му, клиентите ще могат да избират между 4,7 и 5,5-инчов телефон. Говори се, че Apple планира да пусне 4,7-инчовия iPhone 6 през септември, а 5.5-инчовия iPhone 6 месец или два по-късно.

Антонина Зетова: Руските отбори с италиански треньори играят модерен волейбол

Бърз анализ на руския и италианския волейбол направи бившата националка Антонина Зетова след победата на България с 3:1 над Турция. „Преди 20 години Владимир Кузюткин ми беше треньор в Турц...

Принц Уилям е най-популярният член на британското кралско семейство

Принц Уилям е най-популярният сред населението член на британското кралско семейство, като надминава дори баба си - кралица Елизабет II. Това показва проучване на The Independent, цитирано от БНР. ...

Фенка на САЩ се оплака от опит за изнасилване в Куяба

24-годишна американка се обърна към полицията в бразилския щат Мато Гросо, за да се оплаче от опит за изнасилване в Куяба, съобщават медиите в Щатите. По думите на момичето инцидентът се е случил на ...

Лазаня и сладкиши в цветовете на Бразилия станаха хит

Туристите луднаха по местните бразилски ястия и десерти в цветовете на националния флаг. Хит стана лазанята със спанак и сирене. Порцията е за четирима, но зависи колко са гладни. В La Vera Pasta ...

Венгер: Ако не бием Хондурас, по-добре да спрем с футбола

Треньорът на Арсенал Арсен Венгер е на мнение, че Франция трябва на всяка цена да победи Хондурас в старта на участието си на световното първенство в Бразилия. "Ако Франция не успее да победи Хо...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване