Видовден е

/КРОСС/ На 15 юни се посреща Видовден. Празникът, познат още като Вида се почита, за да се предпазим от градушка. В традиционната култура и фолклор двамата светци Вартоломей и Елисей са представени като братя на Вида.Смята се, че Вида "види" пакостите, които са сторили двамата светци и ги наказва. Може да се търси връзка между действията на Вида спрямо братята й и народните вярвания, че градушката (както и другите природни бедствия) идват като божие наказание за извършен грях. Това християнско по произход схващане се смята, че поражда и изразът: "Ще дойде Видовден", т.е. ще има възмездие за провинилите се.В народната митология Вида е своеобразният образ на възмездието. Тя разделя правото от грешното, а денят се приема като еманация на Страшния съд. Хората вярват, че дори и да има забавяне (забравяне) на правдата, тя идва на Видовден и тогава сметките се уреждат: "Господ забавя, но не забравя!". Прието е, че на този ден не трябва да се подхваща никаква работа, за да не се разгневят светците градушкари.Видовден се празнува също за здраве на очите и против слепота.На Видовден момите изпълняват магически практики и любовни гадания: мият се с "видовденска" вода, за да са хубави и буйни косите им и да са красиви лицата им; срещу празника те отрязват три стръка от растението шавар, наричат ги на имената на момците, които харесват, и вярват, че до края на годината ще се омъжат за момъка, чийто стрък е израснал най-високо

В Русе излизат на протест заради комарите

Жителите на Русеса пропищели от напастта на лятото - комарите, и дори ще излязат на протест, за да изразят недоволството си, че общината не взима достатъчно мерки по въпроса. Демонстрацията се орган...

Феновете - парад на маски и емоции

Костюми, маски, прически, и гримове, емоции и сълзи заливат дванадесетте града домакини на световното първенство по футбол. Феновете се превръщат в различни образи и герой от приказки и филми, и ше...

Лоша вест: "Скуадрата" без капитана си и срещу Коста Рика

Титулярният страж на Италия Джанлуджи Буфон, който е и капитан на тима, може да влезе в игра за "адзурите" едва в последния им мач в груповата фаза, съобщават медиите на Ботуша. Двубоят е ср...

Кметът на Благоевград уволни общинска шефка заради некадърност

Кметът на Благоевград уволни общинска шефка заради некадърност

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов е уволнил дисциплинарно в края на работния ден в петък бившия началник на отдел „Общинска собственост” Ели Лазарова, съобщава Struma.bg.

Официалният мотив е системно несправяне със служебните задължения.

Преди няколко месеца Лазарова бе преназначена на по-ниска длъжност в същия отдел, а на нейно място директор стана инж. Валери Тимчев. 

Това е второто за две седмици дисциплинарно уволнение в община Благоевград, след като кметът отстрани началника на служба „Обществен ред и сигурност” Димитър Николов.

Прокуратурата ще обжалва пускането на задържаните за опит за убийство на Пеевски

София /КРОСС/ Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд /СГС/ да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това съобщи за БТА говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова.Съдът снощи прецени, че обвинението не разполага с доказателства, че Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев са опитали да убият Пеевски. Пред журналисти вчера адвокатът на Георги Христов - Николай Хаджигенов коментира, че освен, че по делото липсват доказателства, прокуратурата не е посочила конкретно нито кога, нито къде е било извършено покушението.Според защитника обвинението не е посочило и мотив за извършването на опита за убийство на депутата.Прокуратурата може да протестира решението на СГС пред Софийския апелативен съд. Снимка: Булфото, всички права запазени

Пожар е избухнал в КЦМ Пловдив

Шест пожарни автомобила са гасили пожар в Комбината за цветни метали край Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Пожар в КЦМ Пловдив

Шест пожарни автомобила са гасили пожар в Комбината за цветни метали край Пловдив, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Прокуратурата протестира решението на съда да освободи „килърите” на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това обяви говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова.

Принц Уилям – по-популярен и от Елизабет II

/КРОСС/ Херцогът на Кеймбридж Уилям се оказа по-популярен от 88-годишната си баба - британската кралица Елизабет II. Това става ясно от данните на социологическата агенция ComRes, провела проучване сред жителите на Острова. За принц Уилям са гласували 68% от британците, а за баща му Чарлз - 43%. Кралицата се намира между сина си и внука си, събирайки симпатиите на 63% от своите поданици.Кралското семейство се оказва доста по-популярно от британски политици. Дори кметът на Лондон Борис Джонсън, който има най-висок рейтинг сред властимащите, не успява да измести кралски особи. Зад него се нарежда британският премиер Дейвид Камерън и външният министър Уилям Хейг. От проучването става ясно още, че Лейбъристката партия е надминала по одобрение управляващите консерватори, пише The Independent.

Лияна призна: Обичам да дразня мъжете

Фолкпевицата Лияна не стои със скръстени ръце и вече е факт поредният й клип.

Моторист загина след удар в ТИР

Мотоциклетист е загинал при пътен инцидент край Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. Произшествието е станало около 11.30 ч в района на паркинга край град Килифарево.

270лв за охрана дневно ще плаща ТМПЦ-Варна

Мерките за сигурност в Драматичния театър във Варна ще бъдат завишени. Ръководството на Театрално-музикалния продуцентски център (ТМПЦ) планира да наеме охрана, която да следи за обществения ред и безопасността на посетителите. За целта вече е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител.

Соня Васи: Ако беше жив Васил Илиев кой знае къде щяхме да сме

Васил Илиев ми беше най-добър приятел. Ако беше жив, никой не знае къде щяхме да сме. Но тогава – няма такъв добър приятел, казвам ти. Това казва Соня Васи в интервю за Васил Илиев ми беше най-добър приятел. Ако беше жив, никой не знае къде щяхме да сме. Но тогава – няма такъв добър приятел, казвам ти. Това казва Соня Васи в интервю за "24 часа".Аз съм кръстница на Венци, мъжа на Мария Грънчарова. Той беше приятел с Васил. Запозна ни, когато дойдох в България за първи път след “Плейбой” и направих в Борисовата

Abercrombie & Fitch търси пътя към успеха в Китай

Компанията стартира бизнеса си в азиатската страна изключително успешно, но пред нея остава въпросът как да запази добрите си резултати


Реформаторският блок, “комониздете” и прегръдка с Борисов и Пеевски

Някои се чудят защо в e-vestnik не клеймим достатъчно Бареков, защо не го разобличаваме. Е, какво да й разобличаваш на тази палачинка? Писали сме по друг повод – където е текло, пак ще тече. Утре Бареков като нищо ще се прегърне пак с Борисов, чието копие е. Така прави в момента и Пеевски, който е обърнал отново палачинката.

Но по-страшно е, че докато се леят интелектуални хленчове за Бареков, надеждата Реформаторски блок (РБ) се вмирисва скоропостижно. Седесарска болест го е обзела и блокът ще изтече в канала. Основните му лозунги са обсесия на тема комунизъм, комунистите и Путлер.

Ето случка от вчера – в страницата на РБ във Фейсбук се появи цитат от Божидар Лукарски, лидер на СДС и един от лидерите на РБ. Според него “големият български демократ” Александър Стамболийски е “зверски убит от комунистите”. Които сега не щели да подават оставка (виж накрая снимка).
След като зевзекът Венци Мицов започна да ги подиграва из Фейсбук на тема „комониздете”, там се усетиха и поправиха статуса.

Лукарски е завършил класическа гимназия в София и показва историческа неграмотност, което не се знае дали е плод на тодорживковата образователна система или на неговата лична обремененост. Той не е изключение. Справка за незапознатите, каквито изглежда има много: Стамболийски е убит при преврата 1923 г., при който са избивани комунисти, земеделци и част от интелигенцията. Конкретно Стамболийски е убит от хора на ВМРО, които са отрязали главата и дясната му ръка - “ръката, подписала Ньойския договор”, както казват главорезите. Стамболийски няма вина за този договор. И е спорна фигура, която трудно се вмества в определението “големият демократ”. По-скоро земеделската партия на Стамболийски, която е форма на рустификация (завземане на властта от необразовани маси), напомня на някакъв ранен вариант на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Вместо да натрупват авторитет и влияние, РБ изпадат във все по-смешно положение. Сега те подкрепят ГЕРБ и Борисов все по-явно. Очевидна негова патерица. След като с едногодишни призиви за оставка и въпроси „кой” за Пеевски, те видяха на последните избори, че единствено ГЕРБ има шанс да направи правителство, както се вижда с помощта на ДПС и тях. Така РБ ще се окаже в съдружие със същия този Пеевски, срещу когото подскачаха една година.

И не само РБ ще се окаже в това положение, а и т. нар. протестиращи, като по-широко понятие.
Както се изрази д-р Николай Михайлов пред бТВ – „Ако стане така, че високата морална нота на протестите е произвела такъв резултат, какъвто е реабилитацията на ГЕРБ и Пеевски, това означава, че имаме не само негодна политическа класа, но и негодно гражданско общество. Това обаче няма да доведе до нова вълна от протести, защото протестиращите и тези, които ги водят, никога няма да протестират срещу ГЕРБ и неговата присъдружна организация, патерица в лицето на Реформаторския блок.”

Статус на страницата на Реформаторския блок във Фейсбук, в който Божидар Лукарски, лидер на СДС и един от лидерите на блока, беше написал, че Стамболийски е “зверски убит от комунистите”. След подигравки на читатели, статусът беше редактиран.

Вижте потресаващи снимки от мястото, където се метна жена в Пловдив (галерия)

Вижте потресаващи снимки от мястото, където се метна жена в Пловдив (галерия)

Труп на жена на видима възраст около 50 години бе открит на козирката на вход В на блок 149 в ЖР „Тракия”в Пловдив, предаде "Марица".

Припомняме, че тялото на жената бе намерено днес  около 8.30 ч., когато съседка го забелязала.

По всяка вероятност се касае за самоубийство.

Предполага се, че жената е скочила от седмия етаж от прозореца на стълбищната площадка. Единствено той е отворен в целия вход.

Жена скочи от седмия етаж (снимки 18+)

 

 

 

Клинтън - най-уважаваният президент на САЩ за последните 25 години

/КРОСС/ Бил Клинтън е най-уважаваният президент на САЩ за последните 25 години. Това става ясно от данните от проучване, проведено от NBC News. За него са гласували 42% от респондентите. Настоящият президент Барак Обама е получи 18% от гласовете на анкетираните. За Джордж Буш-младши са гласуваха 17%, а за баща му - Буш-старши - 16%.

Черното мумио край Кушла лекува счупено

Мумио ли търсиш. Идвай, ще ти го дам евтино. Няма да съжаляваш, лекува счупено по-добре от лекарства, а и гипс не ти трябва.”
Така посрещат всеки външен, който се появи в златоградското с. Кушла. Селцето е на 100 м от границата с Гърция и добива лечебна глина - мумио, която се пие разтворена във вода за лек. Мумио ли търсиш. Идвай, ще ти го дам евтино. Няма да съжаляваш, лекува счупено по-добре от лекарства, а и гипс не ти трябва.” Така посрещат всеки външен, който се появи в златоградското с. Кушла. Селцето е на 100 м от границата с Гърция и добива лечебна глина - мумио, която се пие разтворена във вода за лек.

Мариана се мята на сърф, Симо зяпа птички с бинокъл

В семейството на водещата от Би Ти Ви Мариана Векилска всеки четвъртък вечерята е риба. Освен това и четиримата обитатели на дома "Векилска. Колев", както пише на вратата, могат да готвят. Не само съпругът Симеон Колев, който е познат от сутрешния ефир на БГ радио, или дъщерята Габриела, която тази година завърши гимназия, но даже и най-малкият В семейството на водещата от Би Ти Ви Мариана Векилска всеки четвъртък вечерята е риба. Освен това и четиримата обитатели на дома "Векилска. Колев", както пише на вратата, могат да готвят. Не само съпругът Симеон Колев, който е познат от сутрешния ефир на БГ радио, или дъщерята Габриела, която тази година завърши гимназия, но даже и най-малкият

Дъждът отнесе асфалта на улица в „Аспарухово“

Варна /КРОСС/ Улица „Чонгора" във варненския район „Аспарухово" пострада сериозно от пороя в събота. След като валя около час, потоците от дъждовна вода отнесоха парчета асфалт от настилката й, съобщи читател на „Petel.bg".Той е заснел пораженията и ни ги изпрати. Ние ги предоставяме на вниманието на районното кметство и община Варна с надеждата, че след края на валежите последствията от тях ще бъдат отстранени бързо.

Все повече унгарци и поляци искат да почиват на Слънчев бряг

Макар заради кризата в Украйна да се забелязва отлив на туристите от тази страна, много хора от Централна Европа продължават да проявяват интерес към българските курорти. Сериозни запитвания има от ст...

Ансамбълът на България спечели европейска титла на бухалки

Със злато се окичи ансамбълът на България по художествена гимнастика на Европейското първенство в Баку, Азербайджан. Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величков...

Коща: Мачът с Чили ще е на живот и смърт

Нападателят на Испания Диего Коща е уверен, че въпреки слабия старт на отбора на Световното - загуба с 1:5 от Холандия, световните шампиони все още могат да поправят положението. Това ще се случи с по...

Федерер направи нещо невиждано (видео)

В събота Роджър Федерер победи Кей Нишикори, с което се класира за финала на турнира в Хале. Носителят на 17 титли от големия шлем обаче развесели всички на корта след последната точка, тъй като забра...

Решават с референдум дали да сменят името на Черноморец

Жителите на Черноморец гласуват на референдум дали градът да смени името си на Свети Никола. Решението за допитването беше взето на сесия на...

Първа брачна нощ на о-в Св. Анастасия

Бургас /КРОСС/ За по-малко от месец, откакто е открит за посещения, о-в Св. Анастасия е посетен от над пет хиляди души. Хората избират острова не само, за да видят направените промени и опитат от морската кухня.Някои от тях виждат възможности и за изненади, които да поднесат на любимите си хора. Такава ще има днес. Островът е избран за първа брачна нощ от Николай от Стара Загора. Той е решил да направи изненада на избраницата на сърцето си - Боряна. Николай и Боряна Пунчеви ще закрепят връзката си именно тук. Николай е подготвил и други изненади, които ще предложи на любимата си на острова. Това не е единственото по-различно приключение на острова. Наскоро тук имаше и кръщене.Като цяло интересът към новата атракция на Бургас е доста силен. Много варненски и пловдивски групи са посетили Св. Анастасия. Заявки за цялото лято са направени за беседи от английски и руски туристи. Лекарната и музеят определено задържта вниманието на гостите, а в ресторанта интересът е към мидите.Една от изненадите тези дни е изявеното желание на отец Андрей от манастира "Св. Марина", край Варна, да се грижи за манастира на острова. Той се е свързал с общината и е изказал желанието си. Засега обаче то няма как да бъде осъществено, отговарят от администрацията, самият манастир не е действащ, пише BurgasUtre.bg.

Щетите от бурята в Пловдив: Изкоренени дървета и съборени стълбове

Снощната буря изкорени дървета и събори електрически стълбове в Пловдив. На земята е емблематичната за града елха, която всяка година се украсява за коледните празници.

Вижте как изглежда Пловдив след бурята

Счупени клони, паднали дървета, скъсани жици, потопени подлези – така изглежда градът към 10 часа след мощната буря и проливен дъжд. Влаковете Пловдив-Карлово бяха спрени, след като върху релсите срещу "Лидъл" беше паднало дърво, заприщвайки движението, пише "Марица".
В детска градина „Чучулига” дърветата бяха изтръгнати като от смерч. Счупени клони, паднали дървета, скъсани жици, потопени подлези – така изглежда градът към 10 часа след мощната буря и проливен дъжд. Влаковете Пловдив-Карлово бяха спрени, след като върху релсите срещу "Лидъл" беше паднало дърво, заприщвайки движението, пише "Марица". В детска градина „Чучулига” дърветата бяха изтръгнати като от смерч.

Франция е изправена пред дупка в бюджета от 14 млрд. евро

Правещата усилия да намали драстично бюджетния си дефицит Франция може да се сблъска с дупка в бюджета за около 14 милиарда евро. Прогнозата се съдържа в доклад на Сметната палата, която обяви, че приходите от събираемостта на данъците за 2013 г.

Пловдив е като бойно поле след бурята (снимки и видео)

Счупени клони, паднали дървета, скъсани жици, потопени подлези – така изглежда градът към 10 часа след мощната буря и проливен дъжд. Влаковете Пловдив-Карлово бяха спрени, след като върху релсите срещу Счупени клони, паднали дървета, скъсани жици, потопени подлези – така изглежда градът към 10 часа след мощната буря и проливен дъжд. Влаковете Пловдив-Карлово бяха спрени, след като върху релсите срещу "Лидъл" беше паднало дърво, заприщвайки движението, пише "Марица". В детска градина „Чучулига” дърветата бяха изтръгнати като от смерч.

Хаджигенов: Прокуратурата урежда бизнесотношения

Юристът, който е защитник на Георги Христов - един от арестуваните за опит за убийство на Делян Пеевски, посочи, че единствената "вина" на клиента му е познанството с Цветан Василев и правенето на бизнес с "Булгартабак"

„ЧЕЗ Разпределение” плаща дивидент

Акционерите на „ЧЕЗ Разпределение България” АД одобриха изплащането на дивидент в брутен размер на 250 лева на акция и взеха решение за сплит на акциите на дружеството, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ България.

Германия няма да изпраща свои войски в Ирак

/КРОСС/ Германия няма да изпраща свои войски в Ирак, където въоръжени екстремисти от групата "Ислямска държава в Ирак и Леванта" атакуват северната част на страната. Това заяви министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер в интервю за германските медии. "Не мога да си представя ситуация, в която германски войски ще участват в операцията", заяви ръководителят на немската дипломация.Според него, през последното десетилетие федерална република е положила много усилия за стабилизиране на положението в Ирак. Щайнмайер също така смята, че трансформирането на терористичната групировка "Ислямска държава в Ирак и Леванта" във военна организация, която завзема град след град в Ирак, е много опасно и заплашва да дестабилизира ситуацията в Близкия изток. "Това е изключително опасна ситуация, която заплашва да дестабилизира целия регион. "Ислямска държава в Ирак и Леванта" се превръща от терористична групировка във военна организация, която разширява сферата си на влияние и е в състояние да извършва по-мащабни операции", заяви министърът. Според него, тази ситуация "заплашва единството на Ирак и съседните страни".

Двойка падна от тераса по време на секс и загина в Лондон

Руска студентка в Лондон загина заедно с гаджето си, падайки от балкон по време на секс. Анастасия Татик и приятеля й, обладани от страстта, не забелязали как се напукала стъклената преграда. Когато тя поддала, младежите загубили равновесие и паднали на земята от 20-метрова височина, съобщава Lifenews.ru. Руска студентка в Лондон загина заедно с гаджето си, падайки от балкон по време на секс. Анастасия Татик и приятеля й, обладани от страстта, не забелязали как се напукала стъклената преграда. Когато тя поддала, младежите загубили равновесие и паднали на земята от 20-метрова височина, съобщава Lifenews.ru.

Откриха сезона в Слънчев бряг

/КРОСС/ "Необходимо е да се създаде курортен ареал, който да регламентира курорта като териториална единица със собствена инфраструктура и специален статут, като идеята е да може да се самоуправлява. Важно е да има възможност да участва в управлението на средствата, които самият той е генерирал и с колективен управяващ орган. Това каза заместник-министърът на икономиката и енергетиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, който откри новия туристически сезон в курортен комлекс "Слънчев бряг". В рамките на откриването на сезона се проведе и кръгла маса на тема: "Проблеми на националните курорти и пътя към тяхната самостоятелност", организирана от Съюза на собствениците на Слънчев бряг, с председател Елена Иванова. Заедно със зам.-министър Ботев проблемите на българските курорти обсъдиха представители на туристическия бранш в страната, както и медии в региона на Бургас. Участниците в кръглата маса поставиха редица важни въпроси, стоящи на дневен ред по отношение на статута на българските курорти и законовите регламенти на тяхното функциониране и финансова издръжка.Трябва да се търси решение на проблемите, а това минава през приемането на единен закон, който да регламентира дейността на туризма, наложил се като структуроопределяща индустрия в България

Украйна, Русия и ЕС продължават преговорите днес за цената на газа

От Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост на Украйна съобщиха, че тристранните преговори за газа с участието на представители на Украйна, Русия и ЕС ще бъдат възобновени днес - 15 юни, в  14 ч. московско време в хотел „Хилтън" в Киев. "Преговорите ще бъдат възобновени следобед. В момента се уточнява дали след тях ще има пресконференция", съобщиха от министерството. Проговорите вчера, които продължиха до 2 ч. тази нощ, завършиха без резултат. Срокът за плащанията на Украйна по газовия дълг от близо 2 милиарда долара изтича в 10 часа московско време утре. В противен случай за доставките на газ от Русия ще бъде въведен режим на предплащане.

23-годишен моторист се удари в ТИР и загина

23-годишен мотоциклетист загина при пътен инцидент край град Килифарево, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

Прокуратурата оспорва свободата на "убийците" на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд да бъдат пуснати от ареста тримата уличени в опит за убийство на Делян Пеевски. Това заяви говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова.

Орешарски забавя оставката?

/КРОСС/ Нова версия кога премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката на кабинета шества в политическите кулоари.Дали и този сценарий ще се сбъдне, зависи и от заседанието на КСНС във вторник.Идеята обаче била оставката да е факт между 28 юни и 4 юли. "На 4 юли Орешарски може направо да обяви независимост", шегуват се парламентаристи от всички цветове заради датата - Денят на независимостта на САЩ.Другата опция е оставката да се случи още във вторник следобед или в сряда, твърдят запознати, но и това зависело от консултациите при държавния глава, пише "Труд".

Английската преса хвали отбора и Стърлинг въпреки загубата


Загубата с 1:2 от Италия постави Англия в неизгодна позиция в битката за класиране на осминафиналите на световното първенство в Бразилия, но британските медии похвалиха представянето на футболистите на мениджъра Рой Ходжсън.

"Балотели осъди смелата Англия на загуба", написа вестник "Телеграф", докато "Гардиън" похвали 19-годишния Рахим Стърлинг за доброто представяне срещу четирикратните световни шампиони. 

Дух на оптимизъм идва и от вестник "Индипендънт", според който в...

Жена скочи от седмия етаж

Пловдив /КРОСС/ Труп на жена на видима възраст около 50 години бе открит на козирката на вход В на блок 149 в ЖР „Тракия". Тялото на жената е намерено днес около 8.30 ч., когато съседка го забелязала. По всяка вероятност се касае за самоубийство. Предполага се, че жената е скочила от седмия етаж от прозореца на стълбищната площадка. Единствено той е отворен в целия вход.На 6-и етаж се вижда розова джапанка, която се е заклещила на предпазната решетка. Тя вероятно е паднала по време на полета. При първоначалния оглед не е установена самоличността на мъртвата. В началото съседи се объркали, че трупът е на болна жена от блока, но в последствие се оказало, че жената е жива и здрава. Домоуправителят е категоричен, че тялото не е на обитателка на входа. В момента на място е оперативна група от Пето районно и съдебен лекар. Те правят оглед на местопроизшествието. Съседи недоумяват как жената е влязла във входа, тъй като входната врата се отваря с чип, пише "Марица". Снимка: Булфото, всички права запазени

Младите варненските плувци чупят рекорди на „Весел Делфин”

Варненският плувец Дениел Нанков постави четири рекорда на турнира "Весел делфин", държавен личен-отборен шампионат по плуване за деца до 11 години във Варна. В първия ден на шампионата младият талант подобри рекорда на България на 200 м свободен стил, като финишира за 2:22,28 минути.

Всеки ход оттук нататък е грешен за България.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при завръщането си от САЩ. Според него направеното от настоящите управляващи за една година няма да може да бъде преодоляно за десет години напред.

Рекорд! 850 хиляди паунда на човек за американците ако вдигнат трофея

Националният отбор по футбол на САЩ може да спечели рекордна премия от почти 20 милиона паунда, ако успее да вдигне титлата на Мондиал 2014! Макар че дори селекционерът на отбора Юрген Клинсман смята...

Марадона: Испания прекали с "тика-така", вече е предвидима

Легендарният аржентински нападател и световен шампион през 1986 г. - Диего Марадона, разкритикува националния отбор на Испания и селекционера им Висенте дел Боске заради техния предвидим стил на игра,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване