За вредата от плодовете и зеленчуците

Зеленчуци който не яде, той голям не ще да порасте...” - така се пее в рефрена на популярната детска песничка, с която родители, баби и лели се опитват да залъжат най-малките членове на семейството да си хапват от пълните с витамини и други полезни вещества храни. 
Оказва се обаче, че някои от считаните за най-полезни плодове и зеленчуци могат да Зеленчуци който не яде, той голям не ще да порасте...” - така се пее в рефрена на популярната детска песничка, с която родители, баби и лели се опитват да залъжат най-малките членове на семейството да си хапват от пълните с витамини и други полезни вещества храни. Оказва се обаче, че някои от считаните за най-полезни плодове и зеленчуци могат да

Григор Димитров триумфира на турнира "Куинс Клъб" в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров триумфира на турнира "Куинс Клъб" в Лондон, който е генерална репетиция преди "Уимбълдън". Така 13-тият в света записа трета победа от началото на годината и четвърта в кариерата си.   В инфарктен двубой 23-годишният българин надделя над испанеца Фелисиано Лопес след три тайбрека - 6:7(8), 7:6 (1), 7:6 (6) под погледа на любимата си Мария Шарапова. Двубоят се превърна в гладиаторска битка, която се водеше точка за точка и гейм за гейм. На моменти Григор Димитров изглеждаше доста напрегнат над привидно спокойния Лопес на тревните кортове в британската столица. Българинът на няколко пъти изпусна да затвори мача в своя полза, но все пак всичко свърши с хепиенд за Димитров. Хасковлията е единственият през този сезон, който печелили турнири на три различни настилки – в Акапулко на твърди кортове, в Букурещ на клей и в Лондон на трева. Четвъртата титла на Димитров е от турнира в Стоклхолм преди година. Успехът ще донесе на Григор Димитров чек от 70 100 евро, но няма да го придвижи напред в ранглистата, където заема 13-тото място. Скъсява обаче дистанцията до топ 10 в света, като при добро представяне на "Уимбълдън", който спечели на два пъти като юноша, има шансове да влезе в елита. Григор Димитров: Беше невероятно "Беше невероятно. Благодаря на Фелисиано за страхотния финал. Благодаря на моя треньор. Роджър, благодаря ти!“, каза Димитров след като вдигна купата в най-дългия финал на трева преди "Уимбълдън". "Чудесно е да се връщам тук година след година. Този турнир означава много за мен. Щастлив съм, че успях да спечеля по такъв начин. Благодаря на подкрепата. Беше страхотна седмица. Това е един невероятен турнир", коментира още първата ни ракета. Той изказа специални благодарности и към любимата си Шарапова с думите: "Мария, благодаря ти, че дойде и наблюдава този мач!". Попитан какво си е помислил при грешката в края на двубоя, Григор отговори: "Помислих си, че може и да си платя за това. Знаех, че не е лесно да бъде пробит Фелисиано. Той сервира отлично през цялата седмица, не само на този мач. Имах късмет, че успях да го пробия." "Без съмнение този турни означава много за мен. Тук за първи път повярваха в мен и получих уайлд кард", отбеляза още Григор Димитров. На въпрос, дали ще получи почивка от треньора си Роджър Рашийд, той отговори, че силно се съмнява. "Той няма търпение да ми каже къде съм сбъркал, но това е хубаво", каза Димитров.

Григор Димитров спечели турнира "Куинс Клъб" в Лондон

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели турнира "Куинс Клъб" в Лондон и записа трета титла от началото на годината и четвърта в криерата му. В инфарктен двубой българинът победи испанеца Фелисиано Лопес с 2:1 сета, в отделните части 6:7, 7:6, 7:6. Любимата на Димитров - Мария Шарапова беше на трибуните в Лондон и даваше кураж на българина. С успеха Димитров записа титли на всички видове настилка. От началото на годината хасковлията спечели турнира в Акапулко, Мексико, на твърда настилка, последва този в Букурещ, Румъния, на клей и сега "Куинс Клъб" на трева. Очаквайте подробности

Инфарктен финал за Григор Димитров в Лондон

Най-добрият български тенисист играе инфарктен финал срещу Фелисиано Лопес на турнира "Куинс Клъб" в Лондон. Двубоят започна в 16 часа българско време и се предава пряко по "Евроспорт 2". Испанецът, който играе изключително добре на трева, взе първия сет със 7:6 гейма. Димитров успя давземе втория сет със същия резултат. В момента се играе решаващия трети сет за спечелване на титлата. За съжаление към момента резултата е 4:2 гейма в полза на Лопес. Това е втора среща между двамата тенисисти. Предишната беше преди четири години на същия турнир, като испанецът спечели срещата 6:2, 6:4 във втория кръг. Ако Григор Димитров надделее това ще е негова трета титла за годината и четвърта в кариерата му досега. От началото на годината хасковлията спечели турнира в Акапулко, Мексико, на твърда настилка и този в Букурещ, Румъния, на клей. Приятелката на Димитров – Мария Шарапова също е в британската столица, за да подкрепя любимия. Двамата бяха изловени от папараци в Лондон. След като спечели "Ролан гарос", тази седмица рускинята почива преди началото на турнира на трева "Уимбълдън". Очаквайте подробности

Григор Димитров играе финал срещу Фелисиано Лопес в Лондон

Най-добрият български тенисист играе финал срещу Фелисиано Лопес на турнира "Куинс Клъб" в Лондон. Двубоят започна в 16 часа българско време и се предава пряко по "Евроспорт 2". Това е втора среща между двамата тенисисти. Предишната беше преди четири години на същия турнир, като испанецът спечели срещата 6:2, 6:4 във втория кръг. Ако Григор Димитров надделее това ще е негова трета титла за годината и четвърта в кариерата му досега. От началото на годината хасковлията спечели турнира в Акапулко, Мексико, на твърда настилка и този в Букурещ, Румъния, на клей. Приятелката на Димитров – Мария Шарапова също е в британската столица, за да подкрепя любимия. Двамата бяха изловени от папараци в Лондон. След като спечели "Ролан гарос", тази седмица рускинята почива преди началото на турнира на трева "Уимбълдън". Очаквайте подробности

"Ауди" триумфира в лудото издание на "24-те часа на Льо Ман"


"Ауди" спечели за 13-и път легендарното автомобилно състезание "24-те часа на Льо Ман", чието 82-ро издание предложи страхотни емоции за зрители и състезатели.

Германският отбор постигна двойна победа, след като "Ауди" №2 с пилоти Марсел Феслер, Андре Лотерер и Беноа Трелуйер се възползва от проблемите на основните конкуренти в заключителните часове и остави на три обиколки зад себе си "Ауди" №1. 

​На трето място място с пет обиколки изоставане завърши "Тойота" №8 с пилоти...

"Ауди" триумфира в лудото "24-те часа на Льо Ман"


"Ауди" спечели легендарното автомобилно състезание "24-те часа на Льо Ман", чието 82-ро издание предложи страхотни емоции за зрители и състезатели.

Германският отбор постигна двойна победа, след като "Ауди" №2 с пилоти Марсел Феслер, Андре Лотерер и Беноа Трелуйер се възползва от проблемите на основните конкуренти в заключителните часове и остави на три обиколки зад себе си "Ауди" №1. 

На трето място място с пет обиколки изоставане завърши "Тойота" №8. 
...

Ансамбълът ни с два медала на европейското в Баку

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели два медала - златен и бронзов, на Европейското първенство в Баку, Азербайджан.
Българките станаха шампионки на съчетанието с пет чифта бухалки.
В надпреварата на отделните уреди на съчетанието с три топки и две ленти момичетата получиха бронзов медал. Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели два медала - златен и бронзов, на Европейското първенство в Баку, Азербайджан. Българките станаха шампионки на съчетанието с пет чифта бухалки. В надпреварата на отделните уреди на съчетанието с три топки и две ленти момичетата получиха бронзов медал.

Учени: Прегръдките забавят стареенето

Всеизвестно е, че прегръдките ни карат да се чувстваме по-добре, но сега учени изтъкват още една полза от тях - забавят процесите на стареене. Авторите на настоящото проучване от Калифорнийския университет са установили, че любовният хормон окситоцин, известен още и като "гушкав хормон", тъй като се освобождава в моменти на нежност, помага на старите мускули да функционират като нови.

Джихадистите в Ирак всяват ужас със снимки, показващи убийства на пленени войници

Въоръжената ислямска групировка, която завзе голяма част от Северен Ирак, публикува шокиращи снимки, които изглежда показват как бойците й застрелват десетки пленени иракски войници, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.   На снимките, които са от сайт на джихадистите и чиято автентичност не е потвърдена от независим източник, се виждат бойци от групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта" (ИДИЛ), които свалят пленниците от камиони, след което ги карат да легнат по лице в плитък ров със завързани ръце. На последните изображения пленниците са застреляни, дрехите им са напоени с кръв. Според надписите убийствата са отмъщение за смъртта на командир от ИДИЛ.   Висшият иракски военен говорител генерал-лейтенант Касим ал Мусауи потвърди в неделя автентичността на снимките и заяви, че знае за случаи на масови убийства на пленени иракски войници.   Правителствените сили в контраофанзива   Снимките се появиха в момент, когато иракското правителство твърди, че е поело инициативата в офанзивата срещу сунитските екстремисти от ИДИЛ, които миналата седмица завзеха ключови градове като Мосул и Тикрит. Те обаче вече са отблъснати от няколко други градове.   Иракските сили за сигурност са убили 279 сунитски джихадисти през последните 24 часа, заяви в неделя техен представител и допълни, че се подготвят да започнат контраофанзива, за да спрат мълниеносното настъпление на ИДИЛ.   Сирийската армия обстрелва от едно денонощие базите на ИДИЛ близо до границата със Сирия, съобщи проопозиционна неправителствена организация, цитирана от АФП.   ВВС на Башар Асад бомбардират джихадистите в две северни провинции   Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) уточни, че военновъздушните сили на режима на президента Башар ал Асад бомбардират бастионите на групировката в северните провинции Рака и Хасака. "(Ударите) за първи път са толкова интензивни", отбеляза ръководителят на СЦНЧП Рами Абдел Рахман.   Според него активизирането на сирийската армия се обяснява с факта, че ИДИЛ е успяла да вкара в страната тежки оръжия и по-конкретно танкове и автомобили с висока проходимост.   Известна със своята жестокост, добре организираната и въоръжена групировка се опитва да създаде ислямистка държава вграничните райони в Ирак и Сирия.   Въпреки че миналата година се включи в няколко операции на сирийските бунтовници срещу режима, ИДИЛ от януари воюва срещу въстаниците, които я обвиняват, че служи на интересите на Асад. Над 6000 души са били убити от началото на година в Сирия само в конфликта между сунитската джихадистка групировка и бунтовниците според данни на СЦНЧП.   Губернаторът на Мосул: САЩ и Турция да нанесат въздушни удари   Губернаторът на Мосул в изгнание Атила ан Нуджейфи предложи в интервю за в."Хюриет" САЩ и Турция да нанесат въздушни удари по джихадистите, превзели неговия град, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. Атила ан Нуджейфи, който се намира в изгнание в Ербил, в Иракски Кюрдистан, се обяви против идването на чужди войници в неговия район и спомена единствено за въздушни операции, но не и за сухопътни.   Той осъди също разграбването на офиси на централната банка. По думите му джихадистите са раздали 500 милиона долара на населението и това е засилило влиянието им.   Няма ново развитие около турските заложници, похитени от ИДИЛ   Тази седмица в Мосул бойци на ИДИЛ взеха за заложници 80 турски граждани - 49 души от турското консулство в града, включително генералния консул, други дипломати, деца и членове на турските специални части, както и 31 турски шофьори.   Пет дни след взимането на заложниците, турският зам.-министър на външните работи Наджи Кору изрази в неделя съжаление от липсата на напредък по въпроса за тяхното освобождаване. Няма ново развитие за тези 80 души, каза Кору пред журналисти.   Той повтори, че турските граждани са в добро здраве и че Турция не води "пазарлък" с джихадистите. За нас те (турските граждани) не са заложници, те са задържани от бойци от ИДИЛ, посочи Кору, като изключи всякакъв военен вариант за освобождаването им.   По време на посещение днес в Трабзон (Северна Турция) турският премиер Реджеп Тайип Ердоган изрази безпокойство от "война на верска основа в Ирак".   Огънят обхвана почти всички провинции на Ирак, това вече не е просто на ниво Мосул, каза Ердоган, цитиран от агенция Доган.   Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, който осъди взимането на заложници, се очаква да пристигне в Турция за разговори в понеделник с турските ръководители специално за кризата с пленените турци. Расмусен заяви в четвъртък, че НАТО не възнамерява да се намесва в Ирак, но следи внимателно ситуацията и призовава всички замесени страни да спрат насилието.

Злато и бронз за ансамбъла ни на европейското в Баку

Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели два медала - златен и бронзов, на Европейското първенство в Баку, Азербайджан.
Българките станаха шампионки на съчетанието с пет чифта бухалки.
В надпреварата на отделните уреди на съчетанието с три топки и две ленти момичетата получиха бронзов медал. Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели два медала - златен и бронзов, на Европейското първенство в Баку, Азербайджан. Българките станаха шампионки на съчетанието с пет чифта бухалки. В надпреварата на отделните уреди на съчетанието с три топки и две ленти момичетата получиха бронзов медал.

Вял интерес към референдума в Черноморец

/КРОСС/ Реферндумът за смяна на името на морското градче Черноморец върви относително вяло. До 12 часа са гласували 21 % от жителите, съобщават от ОИК Созопол."Среден е интересът, най-вече защото е лято и времето не е мвого подходящо, но така реши Общинският съвет", коментира пред 24 часа Румен Ангелов от Инициативния комитет за смяна на името от Черноморец на Св. Никола.Това всъщност е старото име на селището, но по време на социализма е сменено на Черноморец.Част от жителите на курортното селище се надяват, че ако се приеме името на светеца, то ще донесе здраве и благополучие. Други обаче са против, тъй като промяната ще доведе до смяна на документите.Според някои жители на градчето пък идеята за смяна на името дошла от бизнес средите, които смятали, че Св.Никола ще е по-привлекателно най-вече за руските туристи, които превземат Южното Черноморие и като летовници и като инвеститори във ваканционните комплекси.Гласуването ще продължи до 19 ч. днес. За да е успешен референдума, от общо 1800 човека, поне 1190 трябва да са гласували „за" смяна на името, обясниха от Инициативния комитет. Снимка: Булфото, всички права запазени

Операта "Борис Годунов" на открито пред "Св. Александър Невски"

На 27, 28 и 29 юни от 21.00 почитателите на оперното изкуство и гостите на столицата ще имат възможност да изживеят на открито и за първи път пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ шедьовъра на руската класика - операта „Борис Годунов“ от Мусоргски. Спектаклите на открито са посветени на тримата най-големи български баси. С тях се отбелязва стогодишнитата на Борис Христов, 85 години от рождението на Николай Гяуров и се почита паметта на отишлия си преди месец Никола Гюзелев. Проектът се реализира в подкрепа на кандидатурата на София и Югозападен регион за Европейска столица на културата - 2019г. Идеята да използва "Александър Невски" за естествен декор на действието е на Директорът на Софийската опера и балет, режисьорът Пламен Карталов. Декорът вече се строи пред храма.

НАТО засилва защитните сили Украйна

/КРОСС/ НАТО подготвя пакет от мерки, насочени към подобряване на отбранителната способност на Украйна. Това призна генералният секретар на Алианса Андерс Фог Расмусен в интервщ за вестник El País. "Подготвяме пакет мерки, който ще предложим на вниманието на украинското правителство до края на юни. Мерките ще включват подпомагане на реформата в сектора на отбраната и модернизация на въоръжените сили", каза Расмусен.Според генералния секретар на НАТО, сътрудничеството ще позволи на Украйна да получи достъп до военно обучение в НАТО.

Москва и Киев подновяват преговорите

Поредният опит за газова договорка между Русия и Украйна стартира около 21 часа българско време. В срещата ще участват още еврокомисарят по...

Драма в бразилския лагер, Хълк се контузи

Нападателят в бразилския национален отбор Хълк се контузи и изправи на нокти целия спортно-технически щаб на Селесао. Травмата сполетя голмайстора на тренировката в неделя. Таранът на руския Зенит (Са...

Телефонът за правна помощ набира популярност у нас

Все повече обаждания започва да получава Националният телефон за правна помощ. На горещата линия всеки може да получи юридически съвет на цената на един градски разговор, вместо на тази на адвокатска ...

Гледат делото срещу Станишев на 16 юни

Съдебният процес срещу председателя на БСП Сергей Станишев за изгубените секретни документи трябва да бъде подновен на 16 юни. На 23 октомври 2013 лидерът на българските и европейски социалисти изп...

Ансамбълът по художествена гимнастика стана европейски шампион на бухалки

Българският ансамбъл по художествена гимнастика стана европейски шампион на бухалки в Баку. Възпитаничките на треньорката Ина Ананиева- Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Михаела Маевска-Величкова и Христиана Тодорова взеха и бронзовото отличие на съчетанието с три топки и две ленти. За разлика от събота, когато ансамбълът допусна груби грешки на две ленти и три топки и остана четвърти в многобоя, днес момичета изпълниха безупречно съчетанията си и заслужено се качиха на почетната стълбичка. Момичетата на Ина Ананиева оставиха след себе си отборите на Русия и Испания в съчетанието на бухалки. Българският ансамбъл беше изпреварен от тимовете на Русия и домакините от Азербайджанна три топки и две ленти.

Борисов: Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него

Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон.
Попитан дали на 55-годишна възраст е готов да стане министър-председател за втори път, Борисов заяви: „А кой да стане? Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон. Попитан дали на 55-годишна възраст е готов да стане министър-председател за втори път, Борисов заяви: „А кой да стане?

Бойко Борисов: Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него

Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон.
Попитан дали на 55-годишна възраст е готов да стане министър-председател за втори път, Борисов заяви: „А кой да стане? Ако има по-опитен за премиер от мен, ще го направим него. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон. Попитан дали на 55-годишна възраст е готов да стане министър-председател за втори път, Борисов заяви: „А кой да стане?

Кучкова заголи бедър пред Христо Сираков

Определено и новата носителка на титлата "Мис Плеймейт" - Елена Кучкова, и бизнесменът Христо Сираков са сред любимците на жълтата преса

Гимнастичките ни се връщат с три медала от европейското в Баку

/КРОСС/ Ансамбълът ни по художествена гимнастика спечели златния медал на финала на бухалки на 30-ото Европейско първенство, което започна вчера в Баку, Азербайджан. Момичетата на Ина Ананиева грабнаха и бронзов медал на три топки и две ленти във финалите на отделните уреди.Петте ни момичета извоюваха престижната титла след перфектно изпълнение на съчетание с пет чифта бухалки, оценено от съдиите и публиката. Те получиха 17.766 точки. Втори след тях се нареди съставът на Русия (17.633), следван от Испания (17.550), Беларус (17.483), Италия (17.433), Азербайджан (17.166), Израел (16.383) и Германия (15.100).Българките завършиха трети със 17.583 точки на три топки и две ленти. Въпреки че заслужаваха дори по-добро класиране, съдиите предпочетоха да ги подредят след Русия и домакините от Азербайджан. Руският ансамбъл получи оценка от 18.366 точки, а този на Азербайджан - 17.650 точки.България завършва участието си на европейското първенство с три мелала - един златен и два бронзови. Освен ансамбъла, Боряна Калейн взе бронз при девойките на финала на топка. Ансамбълът за жени се класира на четвърто място в многобоя, а при девойките отборно България зае четвърто място.

Почина актьор от "Ало, ало"

Британският актьор Сам Кели, известен с ролята си на капитан Ханс Гееринг в популярния сериал "Ало, ало", почина на 70-годишна възраст. Агентът на Кели съобщи тъжната вест, като каза, че актьорът се е борил дълго и смело с тежка болест. "Той не оставя семейство, но има множество приятели, които избра да бъдат неговото семейство", допълва агентът. Освен киното Сам Кели има и успешна театрална кариета. През февруари той се оттегли от сцената заради боледуването си. Редица именити британски актьори и режисьори изказаха съболезнованията си по повод смъртта на своя любим колега.

Доведената дъщеря на Банев го осъди на делба на имоти за 280 хил. лв.

Милионерът Николай Банев трябва да подели 9 имота за стотици хиляди левове с доведената си дъщеря Раиса Иванова, реши Софийският районен съд.
32-годишната жена води съдебна битка с бизнесмена за 1/6 от наследството, останало от майка  Дочка Банева. Раиса е дъщеря от първия брак на покойната поетеса и бизнесдама с лекар. Милионерът Николай Банев трябва да подели 9 имота за стотици хиляди левове с доведената си дъщеря Раиса Иванова, реши Софийският районен съд. 32-годишната жена води съдебна битка с бизнесмена за 1/6 от наследството, останало от майка  Дочка Банева. Раиса е дъщеря от първия брак на покойната поетеса и бизнесдама с лекар.

Версии за покушението срещу Пеевски

Не изключвам опитът за покушение над Делян Пеевски да е за разпределение на порциите по проекта "Южен поток", заяви бившият шеф на Националната служба за сигурност

Платна на десетки художници на обща изложба във Варна

Галерия „Арт Маркони“ Варна отбелязва четвъртата си годишнина със сборна изложба „Маркони и приятели“ с участието на десетки артисти - Ангел Атанасов/Ачо, Антон Антонов, Валентин Балев, Васил Карадимов, Васил Петров, Венцислав Марков, Димитър Кавръков, Димитър Манолов, Димитър Михайлов, Евстати Маринов, Емилия Бояджиева, Ивайло Евстатиев, Илия Касабов, Илиян Пеев, Камен Кисимов, Кирил Янев, Красимир Костадинов, Любен Пашкулски, Маргарита Войнова, Милен Маринов, Марина Русева, Наталия Николова,Николай Русев, Огнян Георгиев, Петър Андреев, Петя Димова, Румен Михайлов, Румен Желев, Радослав Коцев, Светлин Ненов, Севда Драгнева, Стамат Стаматов, Стамен Касабов, Стефан Хаджи-Николов, Татяна Полихронова, Чавдар Дончев.

И бебенце загина при зверската катастрофа край Ловеч

И бебенце загина при зверската катастрофа край Ловеч

И бебе на годинка е загинало при зверското автомеле край Ловеч, съобщиха от полицията.

Припомняме, че по-рано днес стана адска катастрофа в района на село Малиново край Ловеч, в която почина на място шофьорът на единия от сблъскалите се автомобили.

Водачът на „Опел Корса” с търговищка регистрация, починал на място след жестокия сблъсък с русенски „Хюндай”, е баща на детенцето, което е пътувало на задната седалка и също издъхнало на място при тежкия пътен инцидент.

Очаквайте подробности! 

Шофьор разби тестово „Ламборгини“ в София /видео/

София /КРОСС/ Видео, на което се вижда как луксозно Ламборгини "Гаярдо" е разбито на „пух и прах", е новият хит в интернет. Катастрофата е станала на бул. "Цариградско шосе" в района на магазина "Метро" пред няколко дни.Шофьорът дал 60 лева за тест драйв, качил се на булеварда и подкарал колата с 200 км в час.Твърди се, че ударът е станал, докато ламборгинито се опитвало да изпревари друга лъскава кола - „Порше", водачът е разбил тестовото возило напълно. „Ламборгини" се врязало в джип "Ауди", като колите се движели в южното платно на булеварда по посока Пловдив. По чудо няма жертви.Гаярдото е можело да се пробва по време на тунинг шоу в София и е било собственост на фирма за тунинг, пише "24 часа". video:http://www.youtube.com/watch?v=RNSluf26HIw

Акция в хотел в Несебър, въоръжени полицаи с качулки нахлуха в него

Спецзиализирана група от тежковъоръжени полицаи с качулки нахлу около 15 часа в хотел в Несебър, съобщи "Флагман".
Качулките са изскочили от брониран автомобил и със заредено оръжие са влезли в хотела, намиращ се на вътрешния път между Равда и Несебър. Има двама проснати пред самия хотел с белезници. Спецзиализирана група от тежковъоръжени полицаи с качулки нахлу около 15 часа в хотел в Несебър, съобщи "Флагман". Качулките са изскочили от брониран автомобил и със заредено оръжие са влезли в хотела, намиращ се на вътрешния път между Равда и Несебър. Има двама проснати пред самия хотел с белезници.

Антимафиоти атакуваха хотел в Несебър, има арестувани

/КРОСС/ Специализирана група от тежковъоръжени полицаи с качулки нахлу в 15 часа в хотел „Кантилена" в Несебър. Това съобщава за „Флагман" отлично информиран източник , който е пряк свидетел на случаващото се. Качулките са изскочили от брониран автомобил и със заредено оръжие са влезли в хотела, намиращ се на вътрешния път между Равда и Несебър. Има двама проснати пред самия хотел с белезници.Засега не е ясно дали операцията е свързана с търсене на наркотици или друга контрабандна стока. Няма данни за издирвано лице или извършено друго покушение.Телефонът на рецепцията дава непрекъснато заето. Тече претърсване.От хотела казаха само, че нищо не могат да кажат по случая, вероятно по полицейско разпореждане.

Не могат да хванат кучетата, нахапали жената в Морската градина

Не могат да хванат кучетата, нахапали жената в Морската градина

Екипи от варненския кучкарник не могат да заловят кучетата, които преди дни нападнаха и ухапаха жена в Морската градина, съобщи "Петел".

Причината е, че въпросните кучета обитават частен имот в крайморския парк, в който има порутена сграда, а ловците на четириноги нямат право да влизат в частни имоти.

Това е заявил управителят на кучкарника в Каменар Нели Георгиева пред сайта ovarna.bg. Този проблем е бил поставян нееднократно пред компетентните органи.

За съжаление нормативната база, по която се работи, не позволява на ловците, опитващи се да заловят агресивно куче, да навлязат в частен имот, освен ако не са допуснати в него от собственика на имота. Като превантивна мярка ловците продължават да дежурят в района, където са забелязани агресивните кучета.

Антимафиоти обсадиха хотел „Кантилена” в Несебър, има арестувани

Спецзиализирана група от тежковъоръжени полицаи с качулки претърсват хотел „Кантилена” в Несебър. Това съобщи свидетел на случаващото се.

Полицаи с качулки нахлуха в хотел в Несебър

Спецзиализирана група от тежковъоръжени полицаи с качулки нахлу около 15 часа в хотел в Несебър, съобщи Спецзиализирана група от тежковъоръжени полицаи с качулки нахлу около 15 часа в хотел в Несебър, съобщи "Флагман". Качулките са изскочили от брониран автомобил и със заредено оръжие са влезли в хотела, намиращ се на вътрешния път между Равда и Несебър. Има двама проснати пред самия хотел с белезници.

Медии: САЩ и Великобритания изпратиха военна група в Ирак

/КРОСС/ САЩ и Великобритания са изпратили в Ирак съвместна група на специалните си сили, които да окажат помощ на иракските военни в борбата им срещу ислямистите. Зоната на действие на групата включва значителен по площ район, в който влиза и вторият по големина град в Ирак -. Мосул, пише британския Sunday Times. Изданието посочва, че Великобритания вече е реализирала намерението си да изпрати специални части към Ирак и войниците вече се намират на път за арабската страна. Целта на присъствието им ще бъде определяне на позициите на екстремистите от групите "Ислямска държава Ирак и Шам" и "Ислямска държава Ирак и Леванта". Британско-американските бойци ще определят най-важните цели и ще извършват въздушни удари по позиции на екстремистите. Към момента официално потвърждение на новината не е направено нито от САЩ, нито от Великобритания все още не са получили. Според вестника, решението за изпращане на военен контингент в Ирак е направено от британския външен министър Уилям Хейг и държавният секретар на САЩ Джон Кери на 13 юни.    

Днес е Видовден

На 15 юни се посреща Видовден (Вида) . Във фолклора двамата светци Вартоломей и Елисей са представени като братя на Вида.

Нинова: Има три варианта за председателството на Станишев

В БСП в момента има три позиции по председателството на Сергей Станишев. Едната е, че той веднага и на секундата трябва да подаде оставка. Другата, че не бива да подаде оставка. Третата е, че трябв...

Предприятие в Луганск бе превзето неясно от кого

Хора, облечени в камуфлажни дрехи, са проникнали в предприятието "Луганскгаз" и са го превзели. Това съобщи говорителя на Луганската областна полиция Татяна Погукай, предаде "Фокус"...

Просинечки: Мексико няма да падне от Бразилия, ако не изникне някой Нишимура

Бившият полузащитник в хърватския национален отбор Роберт Просинечки е убеден, че Мексико в никакъв случай няма да загуби от Бразилия, ако покаже същата игра като в мача с Камерун. И, естествено, ако ...

Моделка от гринго сайт се разхвърля по стадиона

Бразилският модел Камила Хименес показа отлично настроение по време на поредната фотосесия на стадион по време на световното първенство по футбол. Тя бе облечена в цветовете на бразилския национале...

Предстои официалното откриване на Центъра за настаняване от семеен тип

В понеделник, на 16.06.2014 г., от 13.00 ч., кметът на Община Поморие Иван Алексиев официално ще открие новият Център за настаняване от семеен тип, финансиран с европейски средства по проект на Община Поморие. В него ще намерят дом 14 деца и младежи, на възраст от 3 до 18 години. Поканени на събитието са областният управител на Бургас Павел Маринов, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Бургас Тони Костова, представители на екипа и фирмата изпълнител по проекта.

Преди официалното събитие, от 12.00 ч., в зала № 2 на Община Поморие, ще се състои началната пресконференция по проект „Предоставяне на социална услуга „Център за настаняване от семеен тип” в гр. Поморие”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013 г.

Гласят 6-валентна ваксина за бебетата

С шест вместо с петвалентна ваксина ще се боцкат децата занапред. Това предвижда промяна в наредба на здравното министерство, която се прави в момента. Причината е, че на пазара няма традиционната петвалентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б.

Зверска катастрофа взе три жертви край Ловеч

/КРОСС/ Трима души загинаха при тежка катастрофа край ловешкото село Малиново. Сигналът за инцидента е подаден около 13.00 часа. По първоначални данни в района на село Малиново челно са се ударили джип „Хюндай" и лек автомобил "Опел Корса". В резултат на удара на място са починали водачът на „Опел"-а и 4- месечното му дете. По-късно в болницата е починала и 62-годишна жена, пътуваща в джипа, а други двама са оставени за лечение. Образувано е досъдебно производство. Работата по установяване на причините за тежкия инцидент продължава.    

Зверска катастрофа взе две жертви край Ловеч

/КРОСС/ Двама души загинаха при тежка катастрофа край ловешкото село Малиново. Сигналът за инцидента е подаден около 13.00 часа. Джип с русенска регистрация е навлязъл в насрещното платно, удряйки челно лек автомобил с търговищка регистрация. В следствие на удара на място са загинали дете на възраст около годинка и водачът на търговищкия автомобил. Детето се е возило на задната седалка, заедно с жена, която е в тежко състояние. Двама пострадали има и в джипа. Все още не е ясно какво е състоянието им. Пътят е затворен. Движението е отбито през селата Прелом и Петко Славейково.

Мъж, жена и бебе загинаха при катастрофа в Ловешко

Мъж, жена и бебе на около година загинаха в катастрофа на главния път София-Варна край ловешкото село Малиново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ловеч. Бебето се возело на задната седалка.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване