Кърпят улици с пари от ниви

Разбити улици в 16 села от община Шумен видяха нов асфалт благодарение на продадени ниви. Тази седмица ремонтите за общо 320 000 лева приключват. Кметът на Шумен Красимир Костов (БСП) провери на място как е свършена работата.
Инициативата с пари от пустеещи общински земи да се ремонтират пътища започна през миналата година. Разбити улици в 16 села от община Шумен видяха нов асфалт благодарение на продадени ниви. Тази седмица ремонтите за общо 320 000 лева приключват. Кметът на Шумен Красимир Костов (БСП) провери на място как е свършена работата. Инициативата с пари от пустеещи общински земи да се ремонтират пътища започна през миналата година.

Кучкарникът в Каменар е препълнен

След сигнала за агресивно куче в Морската градина на Варна, нападнало вчера жена, екип на ОВарна провери в кучкарника в Каменар, какво е положението към настоящия момент. Управителят на приюта,г-жа Нели Георгиева, потвърди за сигнала и обясни че от вчера нейни екипи са в района и се опитват да заловят кучетата.

Нинова: БСП сама ще реши как да се реформира

И на пленума казах, че когато се изправяме и искаме оставки, давам личен пример как се прави това, затова подавам и моята като част от отговорността. Мисля, че наистина това е принципно.

Това заяви по Нова телевизия народният представител от ПГ на Коалиция за България и председател на социалната комисия в парламента Корнелия Нинова.

"Ще споделя нещо, което досега не съм казвала публично, за да докажа, че позицията ми е принципна, не е плод на емоция, не е поза. През 2009 година, когато загубихме изборите, бях секретар в Изпълнителното бюро на БСП, след загубата подадох оставка като секретар на бюрото", разказа Нинова. Тя добави, че преди 5 месеца, като зам,-председател на парламентарната група, също е подала оставка, защото групата е трябвало да гласува по определен начин важен за България закон, което не се е случило. "Това е вътрешното ми убеждение, че така се прави в живота и политиката", каза още Нинова.

Тя обобщи и настроенията в партията, като каза, че по нейни впечатления има 3 основни позиции по темата с председателството на Сергей Станишев. "Едната е Сергей веднага и на секундата да подаде оставка. Другата е - председателят не трябва да подава оставка. Третата е, че Станишев трябва да помисли за оттеглянето си, имаме нужда от нов председател, но не преди избори. Аз съм за третата ", категорична бе Нинова. Тя подчерта, че е важно да се определи дали се отива на избори с енергия и сила или задълбаване в лидерска битка, в която ще се загуби енергия, нужна за изборите.

Относно това какви ще бъдат промените в партията Нинова бе категорична, че реформирането на БСП ще се реши единствено и само от членовете на партията. Тя коментира и, че само смяната на председателя не решава проблемите в БСП.

Относно това какви са причините за загубата на тези избори народният представите заяви, че една от причините е дали направените политики са дали резултат. "Приемам много болезнено приемам темата за социалната политика, защото свършихме много работа, а очевидно тя не даде резултат. Трябва да видим защо", добави Нинова.

На въпрос дали тя би се кандидатирала за председател на партията Нинова категорично заяви "не". "Напоследък чувам, че оставката ми е част от един замисъл да стана председател на партията или поне член на ИБ на БСП. Използвам повода да кажа категорично, че не, няма да ставам председател на партията и не, не искам да ставам член на ИБ", категорична бе Нинова.

Ще снимат сериал за "Бийтълс"

Американската телевизионна компания Ен Би Си планира да заснеме мини сериал за легендарната британска поп група "Бийтълс", съобщи Дедлайн.

С осъществяването на проекта ще се заеме творческият екип на канадско-ирландския исторически сериал "Династията на Тюдорите", появил се на екран през април 2007 година. Това са продуцентите Майкъл Хърст, Бен Силвърман и Тери Уайнбърг.

Проектът на Ен Би Си ще е първият игрален сериал за Ливърпулската четворка

- нейни членове са Джон Ленън (1940-1980), Джордж Харисън (1943-2001), Пол Маккартни  и Ринго Стар.

Източник: Getty Images/Guliver

Предвижда се мини поредицата да включва 8 серии. Тя ще е част от цикъла проекти, стартиран от Ен Би Си през 2013 година, един от който е "Бебето на Розмари" - римейк на едноименния филм на Роман Полански.

Телевизионният филм за "Бийтълс" е в ранен стадий на разработка, затова няма подробности за сюжета и за датата на излъчване на първия епизод.

Досега съществува само един и то документален сериал за "Бийтълс" - "Антология "Бийтълс".


Петко Димитров на погребението на съдружника си от „Найт Флайт”: Косьо, искам да те запомня с усмивката ти!

"Косьо, искам да те запомня с усмивката ти! Последните дни бяха най-тежките в живота ми." Това каза днес бизнесменът Петко Димитров пред повече от 300 души по време на погребението на неговият приятел и съдружник Костадин Александров, съобщава "блиц". Собственикът на „Найт Флайт” почина при нелеп инцидент в турския курорт Анталия преди дни.

Спецакции в магазини, собственост на „Мюсюлмански братя"

/КРОСС/ Египетските сили за сигурност проверяват верига супермаркети, принадлежащи на две от водещи фигури в "Мюсюлмански братя". Акцията е в рамките на натиска върху забранената от правителството организация, отбелязват източници на силите за сигурност и съдебната власт.Със заповед на специалния комитет е разпоредено да се установят всички активи и начини на финансиране на движението. Сега силите за сигурност са заети с мрежата супермаркети „Зад", собственост на Хайрат ал Шатер и магазини "Сеуди" на Абдул Рахман ал Сеуд."Прави се опис на паричните средства, стоката и оборудването, които принадлежат на лидерите на движението" Мюсюлмански братя", на чиито активи е наложен запор", каза източникът, цитиран от mignews.com.

Полицията задържа трима души в Несебър за грабежа пред банков клон в София

Трима души са задържани в неделя при полицейска акция в Несебър във връзка с въоръжения грабеж в столичния квартал в "Младост" от петък, предаде БНР.   Разследващите са заявили пред националното радио, че това са хората, отнели 15 000 лв. от двама служители на частна фирма, които трябвало да внесат парите в банковия клон в столичния квартал "Младост -2". При обира извършителите напръскаха жертвите си с невропаралитичен спрей и избягаха с торбата им, в която се твърди, че е имало 15 000 лева. Единият от нападателите изпусна газов пистолет на местопрестъплението.   Местни медии съобщиха, че около хотел "Кантилена" в Несебър е пълно с антимафиоти и цивилни полицаи. Двама от задържаните – мъж и жена – са се придвижвали с кола "Пежо" и от тях са били иззети сак и две по-малки чанти, за които местните репортери предположиха, че са пълни с дрога.   От МВР съобщиха, че в акцията участват служители на ГД "Национална Полиция", СДВР и МВР – Бургас.  

Бойко Борисов: България отвън изглежда отвратително

"България отвън изглежда отвратително - нестабилна, непрогнозируема, разкрачена между Изтока и Запада", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след завръщането си от визита в САЩ.

Пред журналисти той коментира, че "всяко следващо правителство е в цугцванг, както се казва в шахмата".

От тук нататък няма полезен ход за България, добави той.

Борисов окачестви като абсурден варианта настоящото правителство да подаде оставка и да управлява следващите два месеца като правителство в оставка. Това е катастрофа за държавата и тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор, заяви Борисов и изрази надежда прокуратурата да се самосезира за случващото се.

"Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш да преговаряш, да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което да даде основание да се съди ЕК с "Газпром", това е престъпление с тежки поражения за България", заяви Борисов и добави, че "отговорни хора в Щатите ми казаха "Орешарски ни лъжеше в очите".

"Видов ден дойде заради нашата глупост, на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров", каза още Борисов. Той коментира намеренията на управляващите "в понеделник да приберат парите на държавните компании", каквито слухове по думите му имало.

"Това навремето го правеше Луканов. Това означава да декапитализираш дружествата и да ги вкараш в несъстоятелност, да похарчиш парите юни, и ноември и декември да бъдат във фалит, това прави експертът Орешарски", каза Борисов.

В отговор на въпрос той отбеляза, че кредитният рейтинг на страната е свален, тъй като няма пенсионна реформа, няма политическа стабилност, има дългове и загуба на основните партии на изборите. Борисов припомни, че е прогнозирал свалянето на рейтинга на страната и добави, че от това следва увеличаване на лихвите по кредитите.

Според лидера на ГЕРБ изборът на ръководство на Сметната палата за седем години е демонстрация на арогантност от страна на управляващите и след този акт няма как да има консенсус. Като условие за евентуален консенсус той постави колективното подаване на оставка на новото ръководство на Палатата.

По отношение на случая с Делян Пеевски Борисов каза, че от опита му като главен секретар на МВР знае, че когато се убиват, никога не се предупреждават или не става ясно.

"Години трябва да минат, някой да се притисне, да пропее килър или да излязат други убийства, както с операциите "Наглите" или "Килърите", каза Борисов.

Той изрази опасения за възможни проблеми в банковата система. "Винаги, когато става въпрос за банка, има опасност за системата. Те са като скачени съдове и ако се разклати една банка, доста проблеми може да има. Опасността е голяма и за финансовата система", каза Борисов.

Попитан дали е готов да стане за втори път премиер, Борисов заяви: "Е, кой да стане? Ако има по-опитен, ще го направим него. Когато зимата има буря, мъжът кара колата, защото е по-опитен", каза Борисов.

По думите му въпросът е дали от катастрофата и банкрута, в които се намира държавата, може тя да бъде изкарана за една-две години и да не стане бедствие, "да полетим като Гърция надолу".

"Тук в един момент ще стане въпрос за излизане на България от НАТО, дотам ще стигнем, ако продължат така. Ние вече не сме надежден съюзник за никого", заяви Борисов.


Сидеров: Евразийската линия е вярната за страната

"Аз съм си аз - едно момче, което се е създало само'. Нито властта ме влече, нито имам болни амбиции. Искам България да е хубаво място за живеене и в близките години да не отцепят, както се задава тази опасност, някои части от нея. Затова не е добре американското посолство да е генератор на идеи." Това заяви в нетипичен за него напоследък спокоен тон лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю за "Всяка неделя". На реплика на водещия Кеворк Кеворкян за влиянието на руското посолство, националистът отсече: "То няма никакво влияние в България, почти нулево". Сидеров добави, че е категорично убеден, че евразийската линия е вярната за страната. Той се обяви за избори веднага. Според него те могат да са още на 27 юли с леки корекции в Изборния кодекс, но политическите сили осъзнали, че за целта за кратко време ще трябва да намерят много пари. "Стряскат се от калкулациите", заяви той, като попита: "30-50 милиона откъде ще намери един нов политик?". Атакистът обясни ниския резултат на "Атака" на евровота с купените гласове, от една страна, а от втора - с факта, че някои от поддръжниците му смятали, че той би заминал за Брюксел и би изоставил партията. Освен това за много хора евроизборите не били особено важни. "Жестоко и брутално купувани избори бяха", посочи Сидеров. Затова според него от резултата не може да се съди за настроенията в обществото. Той твърдо отрече някога да е крепил управлението на БСП и ДПС. "Ако намерите и едно гласуване в парламента, в което "Атака" да подкрепя правителството, черпя каквото кажеш. Но да - остана такова лошо впечатление."

ЦСКА и "Черно море" на финал във водната топка

ЦСКА и "Черно море" на финал във водната топка

Ватерполистите на ЦСКА и "Черно море" ще играят във финалния плейоф от държавното първенство за мъже след мачовете в Топ 6 във Варна.
В последния мач вторият от последния сезон ЦСКА победи в напрегнат сблъсък шампиона "Локомотив Никола Нанов" с 8:7. Така червените завършиха първи без загуба, следва ЦСКА и "Черно море" на финал във водната топка Ватерполистите на ЦСКА и "Черно море" ще играят във финалния плейоф от държавното първенство за мъже след мачовете в Топ 6 във Варна. В последния мач вторият от последния сезон ЦСКА победи в напрегнат сблъсък шампиона "Локомотив Никола Нанов" с 8:7. Така червените завършиха първи без загуба, следва

В Швеция за първи път жена стана епископ

Църковна революция в Швеция - за първи път жена стана епископ. 59-годишмата Анте Жекелен, която е от германски произход, стана първата дама на такъв пост в Лютеранската църква, съобщава вестник Huffi...

Резерви взеха три точки за Швейцария срещу Еквадор

Резерви донесоха трите точки за Швейцария срещу Еквадор в дебютния мач на двата отбора в група "Е" на световното първенство в Бразилия. Селекцията на Отмар Хицфелд спечели с 2:1, въпреки че ...

Киев поиска спирането на "Южен поток"

Проектът "Южен поток" противоречи на интересите на Украйна. Това заяви по БНР украинският посланик Микола Балтаджи.

Ивет Лалова втора на 100 метра във Франция

Идният уикенд Ивет ще участва за България на европейското отборно първенство в Рига (Лат).

Сидеров: Мои активисти не са ме искали в Брюксел

Защо партиите в парламента и тези извън него започнаха да изразяват притеснения?! „Започнаха да си мислят: Откъде ще вземем 50 милиона за избори. Започват да мислят и кой с кого ще се сговори”, заяви Волен Сидеров и допълни, че всички, които ще влязат в новото НС, ще козируват на американския сенатор.

Сидеров: Каквито и коалиции да се въртят, всички ще козируват на посланика на САЩ

София /КРОСС/ Технически и през юли можеше да се направят избори. Ако Орешарски подаде оставка утре 27 юли е възможна дата, с леко преправяне на Избирателния кодекс. Това каза пред Нова телевизия лидерът на "Атака" Волен Сидеров. „Защо трябва да се бавят изборите при положение, че е ясно, че ще има избори?", попита той.„Аз не виждам по-добър вариант или по-добро правителство. Не виждам някакво добро развитие на България през следващите години, ако не стане някакво ясно пробуждане в хората. Те трябва да разберат, че каквито и коалиционни комбинации да се въртят, всички те ще козируват на американския посланик.", заяви Сидеров.За лидера на "Атака" евроизборите са били ужасно купувани. Той бе категоричен, че не трябва да ги взимаме за критерий кой къде стои. „Смятате, че ДПС няма да е в следващия парламент? Че няма да е определящ фактор, може би и още по-определящ? Убеден съм, че ДПС ще влезе в следващия парламент. Това вече не само, че не е моя вина, но и аз бях първия който посочи опасността ДПС.", обясни Сидеров. По думите му много политици се заканват как ще отстранят ДПС от властта. Пожелавам им успех, но заканите им ще се спукат като балончета в момента, в който влязат в парламента и започнат комбинациите, каза Волен Сидеров.Той сподели, че е убеден в това, че задължително трябва да стоим на евразийската линия, защото това е важното за България.

"Отговорно за ГЕРБ" на територията на Благоевград и областта

Инициативата на народния представител Ирена Соколова „Отговорно за ГЕРБ“ набира все повече последователи. След като стартира в област Перник, където близо 130 души подадоха молби за членство в ГЕРБ и получиха партийните си карти лично от председателя Бойко Борисов, следващата „гореща точка“ е Благоевградска област.

Дамите от ЖГЕРБ-Благоевград бяха запознати с основната идея на начинението по време на посещението им в Народното събрание....

Продължава

Цитат на деня: Руското посолство няма никакво влияние в България


Руското посолство няма никакво влияние в България
Лидерът на "Атака" коментира във "Всяка неделя" забележка на Кеворк Кеворкян, че не е добре руското посолство да е генератор на идеи за България. Репликата на водещия беше по повод твърдението на Сидеров, че американското посолство е генератор на директиви.

Смяташ ли?, попита Кеворкян.

Почти нулево, беше отговорът на Сидеров. Както е известно, неговата първа публична поява след евроизборите беше на прием в руското...

Арестувaните в Несебър участвали в грабежа на 15 000 лева в София

Тримата души са арестувани при операция на МВР в Несебър във връзка с извършен в петък следобед в София въоръжен грабеж на 15 хиляди лева от представители на частна фирма, съобщи БНР.
В петък служители на частна фирма бяха нападнати и ограбени на път за банков клон в столичния квартал „Младост”.
Обирът станал, Тримата души са арестувани при операция на МВР в Несебър във връзка с извършен в петък следобед в София въоръжен грабеж на 15 хиляди лева от представители на частна фирма, съобщи БНР. В петък служители на частна фирма бяха нападнати и ограбени на път за банков клон в столичния квартал „Младост”. Обирът станал,

Сдружението "22 септември" става партия и ще участва в предстоящите избори

Сдружението "22 септември" ще стане партия, ще участва на предстоящите предсрочни избори и ще си сътрудничи с ГЕРБ.   Сред инициаторите са операторът Евгений Михайлов, писателката Теодора Димова, поетът Едвин Сугарев, психиатърът Любомир Канов, композиторът Алексадър Кипров. Те настояват за нова конституция, за лустрация за бившите ръководни кадри на БКП и сътрудниците на ДС, както и за въвеждане образователен ценз заедно със задължителното гласуване   "Обръщаме към всички, които припознават тези ценности, които искат край на управлението на задкулисието, край на управлението на олигархията, край на управлението на ДС чрез партиите, производни на нея - БСП, ДПС и другите мутанти”, заяви Евгений Михайлов.   "Искаме да има съдебна система, която да е в защита на гражданите и която да поставя престъпниците на място, искаме да има прокуратура, която да е зависима от интересите на държавата и от интересите на гражданите и да бъде държавен обвинител, а не прокуратурата, която независимо прави безобразие след безобразие в последните години. Искаме да се осъществи това, което се нарича възмездие за престъпленията, за политическите престъпления, за криминалните престъпления. Искаме неща, които са невъзможни без изработване на нова конституция, без да бъдат променени основните правила в държавата", допълни Михайлов.   Едвин Сугарев заяви, че новата партия никога не би си сътрудничила с ДПС и БСП, но не изключи политически диалог с ГЕРБ. Самият той участва в откриването на предизборната кампания на ГЕРБ за евровота.

Арестували тримата в Несебър във връзка с грабежа на 15 000 лева

Тримата души са арестувани при операция на МВР в Несебър във връзка с извършен в петък следобед в София въоръжен грабеж на 15 хиляди лева от представители на частна фирма, съобщи БНР.
В петък служители на частна фирма бяха нападнати и ограбени на път за банков клон в столичния квартал „Младост”.
Обирът станал, Тримата души са арестувани при операция на МВР в Несебър във връзка с извършен в петък следобед в София въоръжен грабеж на 15 хиляди лева от представители на частна фирма, съобщи БНР. В петък служители на частна фирма бяха нападнати и ограбени на път за банков клон в столичния квартал „Младост”. Обирът станал,

Нападателят на Бразилия Хълк се контузи на тренировка


Нападателят Хълк получи контузия на днешната тренировка на националния отбор на Бразилия.

Той стартира заниманието наравно със съотборниците си, но след около 15 минути почувства болки в левия крак и се прибра в съблекалнята с един от лекарите на тима.

Хълк започна като титуляр в първия мач на...

Двама мъже и жена задържани при полицейската операция в хотел в Несебър

Трима са задържани при полицейската операция в хотел в Несебър.
Двама мъже - единият на видима възраст около 50 години, другият на 40 и млада жена на около 30 години са задържани при спецоперацията, съобщава Трима са задържани при полицейската операция в хотел в Несебър. Двама мъже - единият на видима възраст около 50 години, другият на 40 и млада жена на около 30 години са задържани при спецоперацията, съобщава "Флагман". Тримата излизали от хотела около 15 часа, когато антимафиотите изскочили от син микробус на ГДБОП,

Трима задържани при полицейската операция в хотел в Несебър

Трима са задържани при полицейската операция в хотел в Несебър.
Двама мъже - единият на видима възраст около 50 години, другият на 40 и млада жена на около 30 години са задържани при спецоперацията, съобщава "Флагман".
Тримата излизали от хотела около 15 часа, когато антимафиотите изскочили от син микробус на ГДБОП, Трима са задържани при полицейската операция в хотел в Несебър. Двама мъже - единият на видима възраст около 50 години, другият на 40 и млада жена на около 30 години са задържани при спецоперацията, съобщава "Флагман". Тримата излизали от хотела около 15 часа, когато антимафиотите изскочили от син микробус на ГДБОП,

Борисов стои зад решението на президента да не покани ББЦ на консултациите?

София /КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев не ни покани на Консултативния съвет и зад това стои Борисов. Това каза пред TV7 лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. „Страхуват се от мен", обобщи политикът. Той припомни, че му трябват 120 мандата на предстоящите предсрочни избори, за да изпълни дадените обещания пред хората.Според него, на митниците се краде много, на един камион на Бойко Борисов минава и един камион на ДПС с контрабандна стока. Ще дадем бизнеса на обикновения народ и ще стегнем контрабандистите, вероятно ще върна и Ревизоро, продължи Бареков.Изборите през лятото са обида за народа, смята бившият телевизионер. Той твърдо застана зад идеята вотът да е наесен, когато хората се върнат от почивка, а студентите - от работа в чужбина.„Ще извадя всички приватизационни договори, да се види кой какво е получил и на каква цена", обеща лидерът на ББЦ. Той посочи като пример неизпълненото обещание на Кирил Домусчиев да запази работните места в „Български морски флот" и заплаши, че при установяване на неизпълнени задължения по договор ще се развалят приватизационни сделки.    

12 загинали и десетки ранени при терористичен акт в Багдад

Според иракската телевизия атентатор самоубиец, носещ колан с експлозиви, се е взривил в гробница на основател на суфистки орден, живял през Средновековието

Трима арестувани в Несебър за банковия обир в "Младост"

Трима души са били арестувани при полицейска акция в Несебър във връзка с обира пред банков офис в столичния квартал "Младост" 2 от преди два дни, съобщи БНР. Задържани са хората, откраднали 15 000 лв. от двама служители на частна фирма, които трябвало да внесат парите в банковия клон. При обира извършителите напръскаха жертвите си с невропаралитичен спрей и избягаха с торбата им, а единият от тях изпусна газов пистолет на местопрестъплението.

Акад. Сендов: Учителят трябва да бъде на висота

Децата трябва да се учат непрекъснато, да има глад за знание. Да не ги прехранваме, а да ги оставим малко гладни, за да може да имат желание сами да потърсят знание, заяви в „Седмицата" по Дарик акад. Благовест Сендов. Трябва да се учиш да учиш и да получиш възпитание, смята акад.

Силна градушка нанесе нови щети в Сатовча

Силна градушка нанесе нови щети в Сатовча

Силен дъжд и градушка нанесоха нови щети в села в община Сатовча. Поройният дъжд, валял преди час на територията на общината, е оставил поражения в селата Фъргово, Плетена и Вълкосел.

Няма информация за пострадали хора. Общинска комисия обикаля засегнатите места, за да опише щетите. Градушката е унищожила голяма част от селскостопанската продукция и тютюна

Силна градушка нанесе нови щети в Саточва

Силна градушка нанесе нови щети в Саточва

Силен дъжд и градушка нанесоха нови щети в села в община Саточва. Поройният дъжд, валял преди час на територията на общината, е оставил поражения в селата Фъргово, Плетена и Вълкосел.

Няма информация за пострадали хора. Общинска комисия обикаля засегнатите места, за да опише щетите. Градушката е унищожила голяма част от селскостопанската продукция и тютюна

Манолова: Не се заблуждавайте, че на парламентарни избори ще направим толкова нисък резултат

София /КРОСС/ Казахме ясно, че сме готови на бързи избори, де факто сме подали оставки и очакваме това да се случи час по-скоро. С решението на Националния съвет от 10 юни на практика всички, които вземаме институционални длъжности си подадохме оставките. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на парламента Мая Манолова.„Всички, включително и Орешарски, си подадохме оставките. Премиерът ще работи докато президентът определи датата на изборите, даже два месеца преди това, защото така е по Конституция. Нали си давате сметка, че това правителство няма да хвърли всичко и да си тръгне по домовете? Трябва технологично време, в което да се предаде и парламента, и правителството на следващия.", категорична бе Манолова. По думите й важният интерес, които би трябвало да ръководи в тази ситуация, е не политическото надлъгване и политическите блъфове, а интересът на държавата. „Важно е да се чуе, че в този момент имаме нужда от съгласие по няколко основни въпроса, включително и датата за изборите, следващия бюджет и споразумението с ЕС.", посочи още тя.Ако бяха искрени всички, които ни искат оставката, изборите през юли можеше да станат факт, каза Манолова по повод исканото от Сергей Станишев. „Отиваме при президента на консултации с този призив към останалите политически сили: да определим възможно най-близка дата за предсрочни избори.", обясни Мая Манолова. За нея тезата, че правителството е проблем на БСП не е вярна

Спешно търсят 100 000 души за работа по морето

Около 100 000 души се търсят за работа по морето. Остра нужда от кадри изпитват и в строителния бранш, финансите застраховането и недвижимите...

Ученик пострада при катастрофа в столицата

Ученик пострада при катастрофа в столицата

14-годишно момче е било блъснато от лек автомобил на бул. „Ситняково”, съобщшават от пресцентъра на СДВР. Сигналът за инцидента е подаден в 15.30 часа.

По първоначална информация момчето не е сериозно пострадало.

Ученичка пострада при катастрофа в столицата

Ученичка пострада при катастрофа в столицата

14-годишно момче е било блъснато от лек автомобил на бул. „Ситняково”, съобщшават от пресцентъра на СДВР. Сигналът за инцидента е подаден в 15.30 часа.

По първоначална информация момчето не е сериозно пострадало.

Варненски свободен университет ще си сътрудничи с университет от Индонезия

Работна среща на президента на Варненския свободен университет проф. д.ик.н. Анна Недялкова и представители на академичното ръководство с Н.П. Бунян Саптомо, извънреден и пълномощен посланик на Република Индонезия в България се проведе през уикенда.

Кола блъсна неправилно пресичащ пешеходец

София /КРОСС/ Момче е блъснато от лек автомобил на столичния бул. „Ситняково". Инцидентът е станал след 15.30 часа днес. По първоначална информация момчето, което не е пострадало сериозно, е пресичало на място, където няма пешеходна пътека. На мястото има екип на полицията, съобщи БНР.    

Автомобил блъсна 14-годишно момче на столичния бул. "Ситняково"

14-годишно момче е било блъснато от лек автомобил на столичния бул. „Ситняково”, съобщиха зот СДВР. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е подаден в 15:30 часа. По първоначална информация момчето не е сериозно пострадало.
Очаквайте 14-годишно момче е било блъснато от лек автомобил на столичния бул. „Ситняково”, съобщиха зот СДВР. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е подаден в 15:30 часа. По първоначална информация момчето не е сериозно пострадало. Очаквайте

Кола блъсна 14-годишно момче на столичния бул. „Ситняково"

14-годишно момче е било блъснато от лек автомобил на столичния бул. „Ситняково”, съобщиха зот СДВР. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е подаден в 15:30 часа. По първоначална информация момчето не е сериозно пострадало.
Очаквайте 14-годишно момче е било блъснато от лек автомобил на столичния бул. „Ситняково”, съобщиха зот СДВР. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е подаден в 15:30 часа. По първоначална информация момчето не е сериозно пострадало. Очаквайте

Новият закон за МВР дава възможност в системата да влизат бивши агенти на ДС


Новият закон за МВР може да създаде възможност в системата да постъпват служители, които са били сътрудници на бившата Държавна сигурност. За това съобщи пред "Дневник" бившият заместник вътрешен министър Веселин Вучков, който в момента е депутат от ГЕРБ. 

Той заяви, че новоприетият закон предвижда да няма правилник за неговото прилагане. Това означава, че настоящият правилник ще бъде отменен, а в него има текст, който предвижда задължително изискване за предварителна проверка за...

Спортист от Олимпийски надежди застреля треньора си

Тийнейджър нелепо застреля треньора си в училището Олимпийски надежди в град Новокузнецк, Русия, съобщи lifenews.ru. Нелепият инцидент станал по време на тренировка на стрелбището на детско-юношеската...

Нинова: Три са позициите за бъдещето на Станишев в БСП

"Има три позиции за бъдещето на Станишев в БСП. Първата е да подаде оставка веднага. Това искат 22 организации от Софийска област, откъдето съм депутат. Втората е, че той не трябва да подава оставка. Третата е промяна на лидерския пост, но не преди избори. Отиваме на избори и после сменяме председателя, "Има три позиции за бъдещето на Станишев в БСП. Първата е да подаде оставка веднага. Това искат 22 организации от Софийска област, откъдето съм депутат. Втората е, че той не трябва да подава оставка. Третата е промяна на лидерския пост, но не преди избори. Отиваме на избори и после сменяме председателя,

Арх. Диков: Няма как да махнем незаконните гаражи в София

Арх. Диков: Няма как да махнем незаконните гаражи в София

Няма как да бъдат премахнати незаконните гаражи в столицата заради юридически, няма ясни правила и основание, за да ги премахнем. Това обяви пред БНТ главният архитект на София Петър Диков. Той уточни, че макар поставени незаконно и на общинска земя, те са частна собственост и ако бъдат премахнати, трябва да се съхраняват някъде.

"При това положение кметството носи отговорност и за вещите в тях. Поставял съм няколко пъти на юристите въпроса. Трябва да се мине през законово решение", обясни Диков.

Относно застрояването в зелените площи на града главният архитект обяви, че проблемът със застрояването в тях е наследен като терени за възстановяване преди осем-десет години. Според него сегашното ръководство на Столичната община е спряло порочната практика да се строи в паркове и градинки.

На въпрос за планирано застрояване на Северния парк Диков каза, че проектът няма да бъде реализиран.

Той уточни, че общината няма достатъчно средства, за да откупи частни терени, върнати по силата за закона за реституцията, за които е планирано да са паркове, градинки и детски площадки.

Главният архитект на София каза, че започва ремонтът на първата част на Южния парк (около НДК) с европейски пари. Той се надява, че спирането на средствата по оперативна програма "Регионално развитие" няма да забави реализацията на проекта. В другите части на Южния парк предстоят подмяна на настилки на алеите, засаждане на цветя и дървета.

"За мен най-важното трасе в София е бул. "Тодор Каблешков". От много години се опитваме да го разширим в частта, която е изградена, и да го прокараме в частта между ул. "Луи Айер" и "Симеоновско шосе", коментира още арх. Диков.

Готви се план Путин за България - в ролята Борисов

Подготвя се план Путин за България с Борисов като премиер. За това предупреди лидерът на ББЦ Николай Бареков в Предаването на Карбовски по TV 7.

Шофьор, жена и бебе загинаха в кървава катастрофа

Шофьор, жена и бебе загинаха в катастрофа на главния път София-Варна край ловешкото село Малиново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР - Ловеч. По първоначална информация джип с русенска регистрация навлязъл в насрещната лента за движение и ударил автомобил с търговищка регистрация.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване