Провал на газовите преговори между Русия и Украйна ден преди крайния срок

Тристранните преговори за цената на газа за Украйна завършиха около 02 часа тази нощта в Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост в Киев, без да е постигнат резултат. Това съобщи официалният представител на "Газпром" Сергей Куприянов, цитиран от ИТАР-ТАСС. Не са определени срокове за нови преговори, добави той. Срокът за плащанията на Украйна по газовия дълг от близо 2 милиарда долара изтича в 10 часа московско време утре в противен случай за доставките на газ ще й бъде въведен режим на предплащане. През миналата седмица Кремъл официално обяви готовност да свали цената на синьото гориво до 385 долара за 1000 кубични метра. Украинският премиер Арсений Яценюк обаче отхвърли предложението с мотива, че това не е договореност, а политически жест, от който Владимир Путин може да се откаже във всеки един момент.

Брезник "патентовал" Видовден след неофициален спор с Трън и Годеч

На този ден не се работи, за да не се предизвикат светците „градушкари”. Днес най-активно празникът се чества в Годечко, Брезнишко и Трънско. В района на Граовско Видовден се почита като празник на здравето на очите и против слепота. Смята се, че тази традиция идва от Европа. Хората, които имат проблеми със зрението, на този ден стават рано и пръскат очите си със свежи, мокри от росата зелени клонки. Според някои предания, благодарение на това много слепи са...

Продължава

ГЕРБ с 2 сценария за задължителния вот

 ГЕРБ обмислят поне две стратегии за Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник и за бъдещото си поведение до предсрочните избори, научи "Труд".

Първата е да се поиска: избори на 28 септември, дата за оставката на кабинета "Орешарски", референдум за задължително, мажоритарно и електронно гласуване заедно с вота. За този сценарий хората на Бойко Борисов се надяват решението на ВАС да е в полза на инициативния комитет. Той събра 500 000 подписа за задължителния вот, но от ГРАО не признаха всички. Сега парафите са досъбрани и могат да бъдат проверени за 5 дни. Ако това стане, парламентът е длъжен да свика референдум.

Ако това не стане, вторият сценарий предвижда ГЕРБ да гласува с БСП за референдум, при който задължителен вот има само в рамките на България. Така партията ще се спаси от подозрението, че работи в комбина с ДПС, които не искат задължително гласуване. Ако във вторник не стане ясно кога ще има оставка на властта, ГЕРБ обаче обмисляли и бойкот на парламента.

Според източници от БСП Сергей Станишев няма да излезе с предложение кога да са изборите на срещата при президента. Лидерът на червените каза вчера пред БГНЕС, че хората са уморени от конфронтацията между партиите и е необходим диалог. ДПС също ще си мълчат за датата на изборите на КСНС.

На този етап според източници на "Труд" мненията на политиците са, че във вторник няма да има окончателни решения по всички въпроси.

Имаме юридически проблем с премахването на незаконните гаражи в София, призна главният архитект


В София по официални данни има 7600 незаконни гаражни клетки, според мен те дори са повече. Проблемът с премахването им е юридически, нямаме ясни правила и основание, за да ги премахнем, каза в предаването "Денят започва" по БНТ главният архитект на София Петър Диков.

Той уточни, че макар поставени незаконно и на общинска земя, те са частна собственост и ако бъдат премахнати трябва да се съхраняват някъде. При подобен сценарий общината би носила отговорност и за вещите в тях....

Внукът на Тодор Живков: Не я искам тая държава!

Внукът на Тодор Живков: Не я искам тая държава!

Не я искам тая държава! То и държава не остана. По-добре да я закрием, заяви в ефира на Би Ти Ви Тодор Славков – внук на бившия Първи по времето на социализма Тодор Живков.

„Най-тъжното е, че нищо не зависи от нас. Ако ме питаш дали съм искал да стана политик, ще ти кажа откровено – никога не съм искал. Но са ме канили от много партии и винаги съм отказвал“, каза още той и допълни лаконично: „Аз не ставам за политик“.

Запитан кои са били любимите му привилегии по времето на всевластния му дядо, той отговори: „Не сме имали чак кой знае какви привилегии. Но имах лична кола например. Имахме охрана. Всъщност бях много малък по това време. Но когато тръгнах по детски рождени дни и излязох от моя кръг, видях, че другите деца живеят по коренно различен начин“.

Тодор каза още, че той и сестра му били „държани много изкъсо“. „Не бяхме лигави деца, които си позволяваха всичко. Няколко жени се грижеха за нас и те следяха да не правим каквото си поискаме“.

Топла, но дъждовна неделя

 Днес над по-голямата част от стараната ще има значителна облачност. Отново главно в Южна България и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевици. На повече места и по-интензивни ще са явленията след пладне и до полунощ. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Агенция "Фокус".

Вятърът ще се ориентира от север, в източните райони и от североизток, ще бъде слаб.

Максимални температури - между 25° и 30°, в София 25°.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места по крайбрежието ще превали дъжд, в следобедните часове в южните райони и с гръмотевици. Сутринта вятърът ще е северозападен и постепенно ще се ориентира от североизток-изток. Максимални температури: 23°-25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна. Ще превалява дъжд, главно след пладне и до полунощ, придружен с гръмотевици. Максимална температура на 1200 метра - около 18°, на 2000 метра: 10°-11°. Атмосферното налягане ще бъде близко, но малко по-ниско от средното за юни, а вечерта ще се повиши.

Пловдив се възстановява след силна буря

Над 100 сигнала са получили тази нощ екипите на "Пожарна безопасност и защита на населението" в града

22 катастрофи във Варна през изминалото денонощие

22 катастрофи са регистрирани във Варна през последното денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от „Пътна полиция”. При всички инциденти са нанесени материални щети по автомобилите. Пътните настилки във Варна са сухи. Трафикът е с нормална интензивност по основните улици и булеварди.

Парад за рождения ден на Елизабет II

 Британската кралица Елизабет II официално отпразнува днес 88-я си рожден ден като направи традиционния преглед на частите и присъства на въздушен парад.

Тя бе заобиколена от кралската фамилия в пълен състав, с изключение на малкия принц Джордж.

Облечена в манто от бледосин сатен и шапка в небесно синьо и турско синьо, кралицата заедно със съпруга си принц Филип направи преглед от своята открита карета на частта от близо хиляда войници в парадна униформа, които след това преминаха под строй.

Принцеса Ана, принц Чарлз, престолонаследник и полковник от кралските уелски гвардейци, както и синът му принц Уилям следваха на коне и в парадна униформа откритата кралска каляска.

Елизабет II бе приветствана от тълпата по протежение на Мол, алея започваща от Бъкингамския дворец.

Съпругите на принц Чарлз и Уилям – Камила и Катрин – облечени съответно в бледорозов и синосив тоалет – участваха в кортежа във втора карета, в която бе и принц Хари.

Но принц Джордж, синът на Уилям и Кейт, който е едва на десет месеца, не бе на церемонията. След това кралската фамилия присъства на въздушния парад от балкона на Бъкингамския дворец.

Елизабет II e родена на 21 април 1926. Обикновено тя празнува юбилея си веднъж на самия ден и втори път някоя събота на юни на официална церемония с парад, наречен "Trooping the colour", близо Бъкингамския дворец.

"Бисери" от матурата? Това не е смешно

СЕСИЛИЯ ТЕЛЛАЛОВА, филолог
 НА матурата през май 2014 г. зрелостниците трябваше да пишат съчинение върху стихотворението СЕСИЛИЯ ТЕЛЛАЛОВА, филолог  НА матурата през май 2014 г. зрелостниците трябваше да пишат съчинение върху стихотворението "Кино" на Никола Вапцаров.  В това стихотворение, най-общо казано, поетът (в ролята на зрител) иронизира блудкавите холивудски сюжети и се възмущава от отсъствието на реалната житейска драма в киното.

Над 100 сигнала за наводнени мазета и паднали дървета след бурята

Над 100 сигнала за наводнени мазета и паднали дървета след бурята

Над 100 сигнала са получили тази нощ екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ след бурята, съобщи пред Дарик говорителят на Пожарната Георги Кунев.

До момента са обработени 76 сигнала, 13 от които са за отводняване на мазета и подлези, а над 60 са за паднали дървета. През нощта е имало и 2 пожара причинени от бурята, но са били овладени бързо и не са довели до проблеми.

„12 екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ работят по сигнали в Пловдив и към този час“, уточни той. Няма данни за жертви и пострадали, но има много данни за материални щети, предимно върху автомобили.

Мощната буря, която удари града снощи след полунощ, за минути превърна основните улици и булеварди в града в реки. На места водата достигна до вратите на автомобилите. На много места имаше прекършени от силния вятър клони. За момент дори уличното осветление спря.

Облигационният пазар обърква инвеститорите

Анализатори в клона на Фед в Ню Йорк са модифицирали своя мярка за доходността на американските ДЦК


Малайзия не се отказва от издирването на изчезналия Боинг

/КРОСС/ Малайзийските власти са решили да прекратяват издирването на изчезналия през март Боинг 777. Самолетът продължава да се търси, съобщи Star, позовавайки се на министър-председателят на страната Наджиб Тун Разак. Припомняме, че машината изчезна от радарните на 8 март. Самолетът изпълняваше полет от Куала Лумпур до Пекин. На борда му имаше 239 човека. Предполага се, че Боингът е променил маршрута си, обръщайки на 180 градуса, към Индийския океан.

10-годишен пловдивчанин е най-младият колекционер в света

/КРОСС/ 10-годишен пловдивчанин е най-младият колекционер в света. Меружан Вартанян притежава уникална колекция от 50-милилитрови шишенца с алкохол. Третокласникът от арменското училище в Пловдив е на път да покори Рекордите на Гинес със сбирката си от близо 700 мини бутилки. Страстта на Меружан към мини бутилките се родила съвсем спонтанно миналата година след едно пътуване с родителите му до Австрия, когато харесал формата на малките бутилки. Така за една година третокласникът напълнил в дома си шест витрини със 693 малки шишенца от цялата гама с алкохолни напитки. Най-голямата бутилка е от 70 милилитра, а най-малката е ампула от 10 милилитра. В колекцията си има миниатюрни шишета, които са от преди 50-години и са изключителна рядкост. Голяма част от бутилките са внесени от чужбина - Австрия, Гърция, Турция, Мексико, Германия и Армения. Детската възраст на колекционера се оказва за него най-големият му проблем, защото не може сам да си купува шишенцата с алкохол, тъй като е непълнолетен. Всички мини бутилки са запечатани с восък, за да не изветрее алкохолът в тях. Мечтата на третокласника е да запълни всички стени на жилището с витрини с шишенца. Още утре Меружан се кани да попълни сбирката си с още няколко оригинални екземпляра, които вече е набелязал в търговската мрежа, съобщи Нова телевизия.

Черешите са силен защитник срещу рак

Черешите са силен защитник срещу рак

Черешите са богат източник на антиоксиданти. Те помагат за предотвратяване на щетите, които свободните радикали нанасят върху организма, пише "24 часа".

Черешите са богати на кверцитрин, който освен че е един от най-мощните противоракови агенти, е най-доброто антихистаминно средство, тоест препоръчва се на хора с алергии.

Квертицинът освен това намалява риска от инсулт и инфаркт.

Преговорите за руския газ приключиха отново без резултат

 Тристранните преговори за цената на газа за Украйна завършиха около 02:00 часа през нощта в Министерството на енергетиката и въгледобивната промишленост в Киев, без да е постигнат резултат. Това заяви пред журналисти официалният представител на "Газпром" Сергей Куприянов, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Не са определени срокове за нови преговори, добави той.

По-рано украинският министър на енергетиката и въгледобивната промишленост Юрий Продан заяви, че тристранните преговори Русия – Украйна - ЕС за газа в Киев са приключили безрезултатно и ще продължат сутринта на 15 юни.

"Всяка от страните днес обяви предложенията, за които знаете, но решение не бе намерено. Затова, по предложение на еврокомисаря г-н Йотингер, е планирано преговорите да продължат утре сутринта", заяви Продан.

Според него позицията на Европейската комисия е да се намери конструктивно решение в преговорите и да се предотврати ескалация в газовия сектор.

През миналата седмица Кремъл официално обяви готовност да свали цената на синьото гориво до 385 долара за 1000 кубични метра. Украинският премиер Арсений Яценюк обаче отхвърли предложението с мотива, че това не е договореност, а политически жест, от който Владимир Путин може да се откаже във всеки един момент.

"Газпром" очаква до 10 часа на 16 юни украинската страна да погаси дълга си от 1,9 милиарда долара, в противен случай за доставките на газ ще й бъде въведен режим на предплащане.

Виж как арестуват 17 полицаи на семинар (видео)

Цели 17 служители от Магистрална полиция са извикани за заблуда на семинар, за да бъдат арестувани изненадващо накуп за организирана пътна корупция, при която се оказва, че само един от 60 екипа не взема подкупи, защото работи тайно за дирекция “Вътрешна сигурност”.”
Това разкрива в предаването “На прицел” по БНТ разследващият журналист Слави Цели 17 служители от Магистрална полиция са извикани за заблуда на семинар, за да бъдат арестувани изненадващо накуп за организирана пътна корупция, при която се оказва, че само един от 60 екипа не взема подкупи, защото работи тайно за дирекция “Вътрешна сигурност”.” Това разкрива в предаването “На прицел” по БНТ разследващият журналист Слави

Витков: Трябва да се спре практиката с платените застъпници

София /КРОСС/ Късата памет ни пречи. Това заяви пред bTV лидерът на „Глас народен" Светльо Витков. Според него трябва да се спре практиката с платените застъпници, както и да има образователен ценз при гласоподавателите. „Манипулациите, които стават в изборния ден, са неописуеми. Завържат ли се чувалите, мачът свърши. Така че не си мислете, че като гласувате, вашият глас е защитен", посочи той. Витков подчерта, че от „Глас народен" няма да правят коалиция с никого. „Че ще има извънредни избори, ще има. Но нека да изчакаме правителството да си хвърли кърпата. За нас не е проблем дали изборите ще са по-рано, или след септември. Просто промяната не може да стане веднага", каза още Витков.      

Жельо Бойчев: БСП не се разграничи от корпоративния модел на управление

Разбрахме, че се нуждаем се от значима промяна и това трябва да е много ясен знак към избирателите ни - че сме разбрали какво са ни казали на 25 май . Това обяви пред БНР Жельо Бойчев, депутат от БСП. Според него промените трябва да са в персонален и в съдържателен план - в ръководството и в начина, по който се вземат решенията и се провеждат политиките. Смяната на един или друг човек, без да сменим подхода на работа, не носи нищо, уточни. Според него един от големите проблеми на партията му е бил, че не са успели да се разграничат от корпоративния модел на управление. "При управлението на ГЕРБ имаше определени връзки между политическата и изпълнителната власт и бизнеса. Ние поехме ангажимент, че можем да сложим край на всичко това, но не успяхме да го направим", призна Бойчев. Относно не състоялата се оставка на кабинета, Бойчев заяви, че няма как премиерът да подаде оставка и да се влезе в рулетката на връщане на мандати. Отговорната позиция е да седнем и да договорим датата, каза социалистът.  Той каза още, че преди предсрочните избори БСП ще има конгрес, на който ще бъде определен и коалиционният формат на управлението.

Издирването на малайзийския самолет продължава

 Малайзия заяви днес, че няма да се откаже от търсенето наизчезналия самолет на авиокомпания "Малейжа еърлайнс", докато не го намери, предаде ДПА.

"Не можем и няма да спрем, докато не го открием", заяви министърът на транспорта Хишамудин Хюсейн по повод навършващите се днес 100 дни от изчезването на машината, пътувала за Пекин с 239 души на борда.

В началото на месец март полет MH370 на "Боинг 777-200" за Пекин изчезна около час след излитането си от Куала Лумпур с 239 души на борда – 227 пасажери и 12 души екипаж.

"Не можем и няма да изоставим семействата на екипажа и пътниците", отбеляза министърът след критики за протичането на издирвателната операция, особено от близките на пътниците. Той благодари на Австралия, Китай и всички страни, които се включиха в досега безплодното търсене.

В четвъртък седем роднини на пасажери от изчезналия самолетполучиха 50 000 долара предварително плащане от застрахователите на "Малейжа еърлайнс".

Застрахователите уточниха, че окончателните суми за обезщетенията ще бъдат определени, едва когато приключат издирвателните операции.

Среднощна буря потопи Пловдив

Мощна буря удари Пловдив малко след полунощ и вилня един час. За няколко минути поройният дъжд превърна улиците в реки.

Търсят преките роднини на първия чуждeнец, посетил "Слънчев бряг"

Търсят преките роднини на първия чуждeнец, посетил "Слънчев бряг"

Издирват се преки роднини на първия чужд турист посетил курорта "Слънчев бряг". От летописната книга на туристическия комплекс се знае, че на 8 юни 1959 година първият гост на "Слънчев бряг" е Франтишек Силвестър от град Острава, Чехия. Летовникът е отседнал в хотел "Калина". Това каза на пресконференция с журналисти и хотелиери в курорта "Елените" заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев, цитиран от БТА.

Снимка на Франтишек Силвестър има в някои книги за историята на "Слънчев бряг". Фотосът показва посрещането на чеха в курорта, заяви от своя страна Елена Иванова, председател на Управителния съвет на Съюза на собствениците. Родните на Франтишек Силвестър се издирват за да им бъде връчена награда - безплатна седемдневна почивка в "Слънчев бряг".

Ваучерът ще бъде връчен лично от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев. Той пое ангажимента да осигури престоя им у нас, а наградата се дава по повод 55-тата годишнина на туристическия комплекс. Ботев припомни, че курортът "Слънчев бряг" е учреден на 30 юни 1958 година с постановление номер 120 на Министерския съвет на НРБ. Тогава в документите, Слънчев бряг фигурира като летовище.

"Откриването на първия турист посетил курорта "Слънчев бряг" или негови роднини, ще бъде голям успех. По-голяма реклама от тази, да се срещнем с тях и да ги докараме на почивка в "Слънчев бряг", едва ли ще имаме за Централна Европа и Чехия", каза на пресконференция министърът.

Вчера, по покана на Съюза но собствениците-Слънчев бряг, Ботев се срещна с хотелиери и журналисти в курорта Елените. Там се състоя кръгла маса на тема "Националните курорти-пътят към тяхната самостоятелност", а по-късно с водосвет, заря, голям концерт и коктейл, хотелиерите дадоха старт на новия летен туристически сезон в курорта Слънчев бряг.

Прокуратурата ще протестира освобождаването на задържаните за опит за убийство на Пеевски

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд (СГС) да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това каза гово...

Оскар: Мексико винаги затруднява Бразилия

Смятаният за най-голям фаворит за световната титла Бразилия трябва да спечели срещу Мексико във втория си мач от груповата фаза на Мондиал 2014, но "ацтеките" не трябва да бъдат подценявани,...

54-годишен загина след обръщане на автомобил

54-годишен мъж загина на място при жестока катастрофа край Шумен, след като "Рено" с нидерландски номер се преобърна извън пътя.

Скандална съдийка пусна тримата, опитали да убият Пеевски

 Скандалният съдия от Софийския градски съд Димитрина Ангелова пусна на свобода вчера тримата килъри, уговорени от банкера Цветан Василев да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Въпреки че арестантите са извършили неуспешен опит за атентат срещу народния представител през май тази година, както пише в постановлението на Софийска градска прокуратура, те бяха освободени от килията без никаква мярка за неотклонение.

 

Юристи шокирано обясниха, че подобно решение застрашава сериозно разследването, тъй като тримата могат да се укрият и дори да избягат зад граница. Решението на съда ги освобождава дори от забрана да напускат пределите на страната. Определението на Ангелова може да бъде обжалвано пред по-горната инстанция Софийския апелативен съд, но юристи обясниха, че дотогава тримата може да са духнали.

 

Скандалната магистратка

 

е известна в средите на Темида с опасните си връзки с известния адвокат Менко Менков, който защитава ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Заради твърдения, че съдийката и юристът въртят любовна афера и след силния обществен натиск, тя бе принудена да си направи отвод от едно от делата срещу бившия МВР шеф.

 

Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов бяха задържани заради подаден сигнал, че готвят убийството на народния представител Делян Пеевски. Държавното обвинение вчера поиска от съда да ги задържи за постоянно в ареста, докато тече разследването срещу тях. Заседанието на съда се проточи почти цял ден, тъй като материалите по делото бяха доста обемни и се наложи часове наред страните да се запознават с тях. Въпреки солидните доказателства обаче Ангелова записа в своето определение, че не намира обосновано предположение тримата да са извършили престъплението.

 

Двама от арестантите – Христов и Върбанов, бяха докарани с микробус на „Охрана на съдебната власт” още към 9 часа сутринта в Съдебната палата вчера. Закопчани

 

с общи белезници

 

те бяха изведени от буса, след което влязоха в съда от задния вход на сградата. Така и не стана ясно обаче кой кой е. Единият задържан беше около 40-годишен мъж с кафява тениска на райета и дънки, а другият по-млад и едър, със синя тениска и дънки. Те вървяха с наведени глави и не отрониха и дума. По-късно в палатата дойдоха и няколко адвокати, един от които Илиян Василев. Сред известните клиенти на юриста е несебърският наркобос Димитър Желязков – Очите.

 

Малко след 16 часа обаче дойде вестта, че третият арестант Красимир Методиев няма как да бъде конвоиран от МВР болница в съда, тъй като е в интензивно отделение. Той се намирал там от предната вечер, след като му станало зле в килията. По време на повдигането на обвиненията срещу тримата в петък вечерта  на Георги Христов му прилошало, тъй като бил диабетик и хипертоник, каза адвокатът му. Затова в следствения арест бил извикан екип на Спешна помощ, който свестил арестанта.

 

По същото време и на друг от задържаните – на Красимир Методиев, му станало лошо. Лекарите измерили и неговото кръвно и установили почти максимални стойности. Затова решили само той да бъде отведен в МВР болница. Там Методиев бил поставен на системи и изкарал цялата нощ.

 

През деня вчера от конвойната група на „Съдебна охрана” отишли до МВР болница, за да отведат Методиев към съда. Един от лекуващите лекари обаче заявил, че състоянието му не позволява да бъде конвоиран. Затова беше взето решение мярката за неотклонение и на тримата да се гледа в болничното заведение. Малко след 18 часа там бяха конвоирани и другите двама арестанти. Пред сградата имаше и екипи журналисти, но те не бяха допуснати вътре.

 

Междувременно  защитникът

 

на Христов адвокат Николай Хаджигенов се разприказва пред медиите. Той обясни, че по делото е имало още един задържан – Бисер Димов, но той е дал показания срещу останалите и така не е попаднал сред обвиняемите лица. Освен това по разследването са използвани и СРС-та, допълни Хаджигенов и уточни, че те са прилагани в продължение на няколко седмици.

 

Пред медиите защитникът обясни, че клиентът му се познава с Цветан Василев. Христов имал две фирми. Търговски връзки имало между всички задържани, включително и свидетеля Димов, заяви Хаджигенов.

Мощна буря удари Пловдив

Пловдив /КРОСС/ Над 100 сигнала са получили тази нощ екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението", след бурята, съобщи пред Дарик говорителят на Пожарната Георги Кунев.До момента са обработени 76 сигнала, 13 от които са за отводняване на мазета и подлези, а над 60 са за паднали дървета. През нощта е имало и 2 пожара причинени от бурята, но са били овладени бързо и не са довели до проблеми.„12 екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението" работят по сигнали в Пловдив и към този час", уточни той. Няма данни за жертви и пострадали, но има много данни за материални щети, предимно върху автомобили.Мощната буря, която удари града снощи след полунощ, за минути превърна основните улици и булеварди в града в реки. На места водата достигна до вратите на автомобилите. На много места имаше прекършени от силния вятър клони. За момент дори уличното осветление спря. Елхата, посадена в края на 70-те по повод раждането на 300-хилядния жител на Пловдив, рухна тази нощ под напора на силния вятър.

Стотици са сигналите за наводнени мазета и паднали дървета след бурята тази нощ

Над 100 сигнала са получили тази нощ екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ след бурята, съобщи пред Дарик говорителят на Пожарната Георги Кунев.
До момента са обработени 76 сигнала, 13 от които са за отводняване на мазета и подлези, а над 60 са за паднали дървета. През нощта е имало и 2 пожара причинени от бурята, Над 100 сигнала са получили тази нощ екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ след бурята, съобщи пред Дарик говорителят на Пожарната Георги Кунев. До момента са обработени 76 сигнала, 13 от които са за отводняване на мазета и подлези, а над 60 са за паднали дървета. През нощта е имало и 2 пожара причинени от бурята,

Издирват роднини на първия турист, посетил Слънчев бряг

Издирват  се преки роднини на първия чужд турист посетил курорта Слънчев бряг.  От летописната книга на туристическия комплекс става ясно,...

Безпощадна Русия отвя нашите в Сургут

 Волейболните ни национали загубиха с 0:3 (-18, -22, -15) като гости на олимпийските шампиони от Русия в мач от група "Б" на Световната лига. Това е пето поражение в пет срещи за избраниците на Камило Плачи. Загубата в Сургут остави нашите на последното четвърто място в групата с актив от едва две точки. Сборная пък отбеляза първи успех досега и ни изпревари, като вече е на трето място в потока.

 

Дебют за националния отбор

 

записаха двама млади волейболисти от ЦСКА. Централният блокировач Красимир Георгиев започна като титуляр, а в края на първата част влезе и разпределителят Георги Сеганов. Втори пореден мач като основен разпределител игра Добромир Димитров. Както е ясно, за Русия въобще не заминаха Георги и Валентин Братоеви, както и центърът Николай Николов. Нашите отдавна загубиха шанс да се борят за финалите на Лигата и Плачи изпробва вариант с младите.

 

Руснаците пък привикаха в състава си опитните си играчи, които пропуснаха старта на комерсиалната верига.

 

До средата на първия гейм играта беше равностойна, но след това домакините взеха инициативата и със силни атаки бързо дръпнаха в резултата и диктуваха играта до края на двубоя.

 

Най-резултатен за българите беше диагоналът Цветан Соколов с 12 точки, а Тодор Скримов добави още 10. Николай Павлов и Денис Бирюков отбелязаха по 13 точки и имат основен принос за успеха на Русия. Днес от 15 ч. двата отбора ще изиграят втората среща помежду си.

 

"Русия игра много по-добре от нас и спечели заслужено мача. Имаше разлика в играта в атака на двата отбора. Продължаваме да

 

анализираме грешките си

 

коментира след мача Плачи.

 

"Двубоят беше доста тежък за нас. Някои от най-опитните руски състезатели вече се присъединиха към техния състав. Ние бяхме с волейболисти, които за първи път са в Русия. Борихме се и играхме добре до третия гейм", заяви капитанът на нашите Тодор Алексиев, който е състезател на клуба от Сургут.

 

В другия мач от нашата група отборът на САЩ надделя над гостуващия Сърбия с 3:0 (28, 20, 16) и излезе начело в класирането с 5 победи  от 5 мача и актив от 13 т. Сърбите допуснаха първо поражение и останаха втори в подреждането с 10 т.

 

Бразилия пък е на път

 

да запише най- слабия си сезон

 

в надпреварата. "Селесао" претърпя 5-о поражение от 7 мача в група „А”, след като отстъпи с 2:3 (18, -25, 20, -17, -9) при гостуването си на Иран.

Над 100 сигнала за наводнени мазета и паднали дървета след бурята

Над 100 сигнала са получили тази нощ екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ след бурята, съобщи пред Дарик говорителят на Пожарната Георги Кунев.
До момента са обработени 76 сигнала, 13 от които са за отводняване на мазета и подлези, а над 60 са за паднали дървета. През нощта е имало и 2 пожара причинени от бурята, Над 100 сигнала са получили тази нощ екипите на „Пожарна безопасност и защита на населението“ след бурята, съобщи пред Дарик говорителят на Пожарната Георги Кунев. До момента са обработени 76 сигнала, 13 от които са за отводняване на мазета и подлези, а над 60 са за паднали дървета. През нощта е имало и 2 пожара причинени от бурята,

Мъж загина на място при катастрофа край Търговище

Шумен /КРОСС/ 54-годишен шуменец загина при катастрофа край Търговище. Около 14:35 часа вчера на тел. 112 в ОД на МВР - Шумен е получен сигнал за настъпило ПТП на главен път І-4 посока от град Шумен за град Търговище, след разклон за село Градище. Изпратеният на място автопатрулен екип на „Пътна полиция" установява, че лек автомобил Рено с нидерландски регистрационни табели е напуснал пътното платно от ляво на посоката му на движение, след което се е преобърнал в землището. В следствие на катастрофата на място е починал О. Е. - на 54 г. от град Шумен. В МБАЛ - Шумен е откаран М. Х. - на 55 г. от град Шумен, като след преглед е установено, че същият е с фрактури на осем ребра. М. Х. е настанен за лечение в МБАЛ - Шумен без опасност за живота. В ОД на МВР - Шумен е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на обстоятелствата около ПТП, както и за установяване водача на МПС продължава.

Областното ръководство на ПП ГЕРБ –Перник уважи традиционния събор на село Дебели лаг

Областното ръководство на ПП ГЕРБ –Перник уважи традиционния събор на с. Дебели лаг. По покана на кметския наместник Зоя Николова на празненството присъстваха областният координатор на ГЕРБ-Перник д-р Вяра Церовска, организицаонният секретар на местната структура Владислав Караилиев и областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Милена Миланова.

Те поздравиха жителите на селото и им пожелаха все така да уважават местните традиции и обичаи. Въпреки дъжда десетки...

Продължава

Видовден е

„Одила е Вида низ мала градина, Биле е брала, вода сбирала, очи да мие, здравье да добие…” Сигурно всеки от нас е чувал израза „Ще дойде Видовден”, „Всяка коза на свой крак, но като дойде Видовден ще видим”. Смисълът на това е, че ще дойде денят на възмездието, когато всеки ще си получи заслуженото и ще бъде наказан за сторените дела, пише Hera.

VoCore е Linux компютър с размерите на монета


Създаването на умни домове все още е трудно предизвикателство, защото голяма част от устройствата и бялата техника не са пригодени за света на интернет. Малката китайска компания VoCore ще се опита да ускори навлизането на компютърните технологии в тази сфера чрез своя миниатюрен компютър.

Той е приблизителните размери на монета (25х25мм), като разполага с WiFi модул за връзка. Устройството има 32MB SDRAM и 350MHz процесор. Операционната система е комбинация от Linux и OpenWrt....

Бомба за Порошенко в Киев

 Мощно взривно устройство бе открито на входа на сградата на президентската администрация в Киев. В събота през нощта сътрудник от Държавната охрана намерил саморъчно направено взривно устройство точно там, където пристига президентският кортеж на Петро Порошенко. Бомбата била направена от пет противопехотни гранати, допълнително поразяващи метални елементи (болтове и гайки), взривател и мобилен телефон.

 

Поставилият бомбата мъж бил забелязан, но той успял да избяга, без да взриви устройството. В пакета с адската машина имало бележка: Ако не спреш войната,

 

войната ще дойде при теб

 

Междувременно военно-транспортен самолет Ил-76 на украинските военно-въздушни сили бе свален в района на Луганск през нощта срещу събота. Загинали са всичките на борда – 9 души екипаж и 40 украински военнослужещи, общо 49 души.

 

Според украинското министерство на отбраната самолетът се е приготвял да кацне, когато сепаратистите са го обстреляли от преносим зенитно-ракетен комплекс и едрокалибрена картечница. По данни на ведомството на борда на самолета е пренасяна техника, муниции и храна. Според съобщенията на украински медии в момента Луганск се контролира от сепаратистите, но летището е под властта на украинските силови части. Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви 15 юни, неделя, за ден на траур за загиналите военнослужещи и граничари. „Обявявам неделя за ден на траур за нашите военни. Това е голяма загуба не само за семействата на загиналите, но и за цялата страна. Украйна скърби, но ние решително продължаваме борбата за мир”, казва държавният глава в изявление, разпространено от пресслужбата му.

 

Междувременно опълчението в град Горловка съобщи, че е свалило един от двата бомбардировача Су-24, атакували през нощта срещу събота сградата на местната полиция. Мястото на падане на самолета е открито, пилотът е задържан от сепаратистите.

 

Тези дни в района на източноукраинския град Славянск сепаратисти обстреляха от зенитни установки друг военен самолет. Според представители на украинските срецчасти това е бил военнотранспортен Ан-26, който е превозвал хуманитарни пратки, събрани от доброволци.

 

Според сепаратистите обаче е ставало дума за разузнавателен Ан-30Б. Тогава очевидци разказаха, че пилотите са успели да напуснат

 

горящата машина

 

като са скочили с парашут.

 

В края на май отново близо Славянск бе свален хеликоптер, превозващ военнослужещи. Тогава загинаха 14 души, включително украински генерал.

 

В петък украинските власти съобщиха, че са поели контрола над Мариупол. По думите на министъра на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков военните са успели да унищожат бронирана разузнавателна кола и да премахнат снайперистките пунктове.

Млади пианисти от младежки дом - Мошино очароваха публиката в Двореца на културата

Класът на г-жа Славена Вражалска от РМД Мошино завърши учебната година с впечатляващ концерт.

Млади пианисти очароваха публиката с талант и вдъхновение. Класът по пиано на музикалния педагог Славена Вражалска от РМД Мошино завърши учебната година, съобщиха от Двореца на културата за ZaPernik.com.

По традиция децата и тяхната преподавателка споделиха с родители и приятели това, което са усвоили през годината. Те демонстрираха завиден талант и умения пред публиката, която аплодираше всяко тяхно изпълнение с възхищение. Изявиха се почти всички възпитаници - от...

Продължава

Черешите са силен защитник срещу рак

Черешите са богат източник на антиоксиданти. Те помагат за предотвратяване на щетите, които свободните радикали нанасят върху организма.
Черешите са богати на кверцитрин, който освен че е един от най-мощните противоракови агенти, е най-доброто антихистаминно средство, тоест препоръчва се на хора с алергии. Черешите са богат източник на антиоксиданти. Те помагат за предотвратяване на щетите, които свободните радикали нанасят върху организма. Черешите са богати на кверцитрин, който освен че е един от най-мощните противоракови агенти, е най-доброто антихистаминно средство, тоест препоръчва се на хора с алергии.

Преговорите за газа между Киев и Москва продължават, още няма компромис

Още няма споразумение между Русия и Украйна за цената на газа. Двете страни не могат да постигнат компромис, макар че преговарят с посредничеството на ЕК. "Газпром" е дал срок на "Нафтогаз"-Украйна до 10 часа в понеделник да плати дълг от близо 2 милиарда долара за доставен газ.

Топ 10 на съдийските престъпления в световни първенства

Футболът явно е обречен на съдийски произвол и издевателства. Имало ги, има ги и ще ги има. И нищо не може да спре съдийските безумия. Но пък и си заслужава да приемем, че футболът не би бил това, което е , без “решителните” съдийски намеси.
 Всъщност има ли класация на съдийски гафове? За най-големи грешки се водят неотсъдените чисти дузпи или да Футболът явно е обречен на съдийски произвол и издевателства. Имало ги, има ги и ще ги има. И нищо не може да спре съдийските безумия. Но пък и си заслужава да приемем, че футболът не би бил това, което е , без “решителните” съдийски намеси. Всъщност има ли класация на съдийски гафове? За най-големи грешки се водят неотсъдените чисти дузпи или да

Вдигат санкциите срещу Иран

 Иран и “шесторката” се договориха за вдигането на санкциите срещу Техеран и страната ще продължи процеса на обогатяване на уран. Това съобщи иранският президент Хасан Рохани, цитиран от Ройтерс.

 

По думите му всички въпроси по ядреното досие на страната могат да бъдат решени с международните посредници.

 

Поредният кръг от преговорите между Иран и “шесторката” международни посредници (Русия, САЩ, Китай, Великобритания, Германия, Франция) е насрочен за 16 юни във Виена.

Израелските власти арестуваха 80 палестинци по случая с отвлечените тийнейджъри

/КРОСС/ Израелски войници са арестували 80 палестинци на Западния бряг на река Йордан, в това число членове на "Хамас", в рамките на операцията по издирването на трима отвлечени тинейджъри, предаде ИТАР-ТАСС.Арестите са осъществени в градовете Хеврон, Рамала и Тубас. Сред арестуваните е и Хасан Юсеф Юсеф, високопоставен член на „Хамас" и един от духовните лидери на движението.    

Ван Перси като Батман, Супермен, Питър Пан и Еди Гереро

След смазващата победа на Холандия с 5:1 срещу действащия световен и европейски шампион Испания, футболните фенове веднага реагираха с брилянтни снимки, изображения и колажи на Робин ван Перси, Ариен Робен и Луис ван Гаал.
Летящият холандец Робин ван Перси, който вкара изумителния първи гол с плонж бе оприличен на Суперман, Батман, След смазващата победа на Холандия с 5:1 срещу действащия световен и европейски шампион Испания, футболните фенове веднага реагираха с брилянтни снимки, изображения и колажи на Робин ван Перси, Ариен Робен и Луис ван Гаал. Летящият холандец Робин ван Перси, който вкара изумителния първи гол с плонж бе оприличен на Суперман, Батман,

Издирването на малайзийския самолет продължава

"Не можем и няма да спрем, докато не го открием", заяви министърът на транспорта Хишамудин Хюсейн по повод навършващите се днес 100 дни от изчезването на машината

Янков: Не може да се мълчи в ситуация, в която България има нужда от изключителна стабилност

София /КРОСС/ Инатът на политическите партии води само до това самите те да губят рейтинг, да се свиват и да изчезват от политическото пространство. Ние запазваме политическото си присъствие, защото винаги сме смятали, че поведението ни е функция от гласа на хората. Всяка предварителна договореност е несериозно политическо поведение. Това заяви пред БНР Янко Янков от ДПС. Той подчерта, че на лидерско ниво не е чул думи, които по някакъв начин да обиждат коалиционния партньор. Никога не сме имали такова намерение, подчерта той. И бе категоричен, че не може да оправдаваш загубата си на изборите с недостатъчно присъствие във властта. Така ти признаваш, че първоначалното конструиране на властта е било грешка, посочи той. Целият народ вижда, че това правителство в сложно положение положи усилия, създаде сравнително спокойна ситуация в страната. Имаме нужда от изключително устойчива политическа среда и ако не го разберат партиите, България я чакат много трудни дни, подчерта Янков. Не може да се мълчи в ситуация, в която България има нужда от изключителна стабилност. Ако си затваряме очите, само ще навредим на страната, каза още Янков.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване