Рождениците днес

София /КРОСС/ Информационна агенция КРОСС честити рождените дни на: Андон Николов, олимпийски шампион по вдигане на тежести Борис Луканов, актьор Ген. Бриго Аспарухов, бивш директор на НСС О.р.ген. Валентин Петров, бивш главен секретар на МВР, бивш директор на НС "Полиция" Галя Божанова, заместник-председател на "Менса-България" Гинка Станчева, актриса Ген. Димитър Владимиров, бивш директор на НСО Йордан Господинов, футболист Николай Бучков, политик, eксдепутат Петър Дачев, лекоатлет, европейски шампион на скок дължина в зала Татяна Буруджиева,политолог, депутат    

Днес се отбелязва денят на бащата


Всяка трета неделя на юни честваме Международния ден на бащата. Той отдава почит на ролята на бащите в изграждането на характера на децата. Традицията повелява на този дент да се отдаде почит на всички мъже, които полагат грижи за децата – баща, дядо, чичо, друг роднина или наставник.

Легендата разказва, че още в развалините на древен Вавилон, преди 4000 години, едно малко момче нарисувало на глинена плочка пожелание в картинки до своя баща. Така се създала традицията на един...

15 юни в историята

/КРОСС/ На днешната дата през 1215 г. в Англия е подписана Магна харта, ограничаваща правата на монарха за сметка на правата на аристокрацията и църквата.През 1253 г. българският цар Михаил II Асен сключва договор с Дубровник, насочен срещу сръбския крал Стефан Урош I.През 1389 г. (по стар стил) се е състояла битката на Косово поле, при която Османската империя побеждава обединените сили на сърби и босненци.През 1510 г. папа Лъв X отлъчва от църквата Мартин Лутер за ерес.През 1826 г. в Цариград избухва Бунт на еничарите с участие на около 20 000 наемници, който е против решението на султан Махмуд II да модернизира армията и да създаде редовна турска войска.През 1836 г. Арканзас става 25-я щат на САЩ.През 1858 г. е изигран първият мач по Австралийски футбол.През 1863 г. излиза първият брой на вестник „Гайда",редактор на който е Петко Славейков.През 1876 г. в резултат на цунами в Япония загиват около 28 000 души.През 1907 г. в Хага започва втората световна мирна конференция с участие на представители на 44 държави.През 1911 г. е основана корпорацията Tabulating Computing Recording Corporation (IBM).През 1930 г. в София е създаден Съюз на славянските дружества.През 1954 г. в Базел, Швейцария е учреден европейският футболен съюз УЕФА.През 1969 г

Гърция сваля драстично цените на плажа

Гърция сваля драстично цените в заведенията по плажовете. Натискът идва от Министерството на развитието, което ги задължи да продават определени стоки на фиксирани цени.

Фелисиано Лопес се надява да изненада Григор Димитров с агресивност

Испанският тенисист Фелисиано Лопес заяви пред сайта на Асоциацията на професионалните тенисисти преди финала на турнира в Лондон, че за да има шансове срещу Григор Димитров трябва да играе максимално...

Взрив уби членове на афганистанската избирателна комисия

Четирима членове на избирателната комисия в Афганистан загинаха, след като микробус се натъкна на мина в провинция Самангана. Жертвите са общо единадесет, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от "Фокус&q...

Жителите на Черноморец гласуват на референдум за преименуването му на Свети Никола


Жителите на Черноморец, който се намира на няколко километра от Созопол, гласуват днес на референдум дали градът да се преименува на Свети Никола. Решението за допитването беше взето на сесия на общинския съвет през май с 11 гласа "за", два "въздържал се" и също толкова "против".

Преди това инициативен комитет започна подписка за връщането на името, което Черноморец е носил до 1951 година, но се появиха и противници на идеята, и така се стигна до референдума. За да бъде той признат,...

Адв. Хаджигенов: Моят клиент не се споменава в делото за Пеевски

Моят клиент Георги Христов не се споменава в делото. Замесен е единствено защото се познава с останалите двама задържани, обясни в „На светло с Люба Кулезич” адвокат Николай Хаджигенов.

Вестниците пишат...

София /КРОСС/ Водещи заглавия в българската преса: в. "Телеграф"Таксиджии ни правят дишане уста в устаОбучение на таксиметрови шофьори 8 оказване на първа помощ на пострадали при катастрофи и други инциденти започна Българският червен кръст.По време на тридневния курс шофьорите ще бъдат обучени как да оказват първа долекарска помощ при пътнотранспортни произшествия, докато на място пристигне медицински екип. Към проекта са включени и специално оборудвани 120 мотора, 2 хеликоптера и линейки, които обаче все още не се използват. в. "24 часа"Гърция сложи таван на цените на плажаТаван на цените на плажове с билет за вход въведе министерството на развитието в Гърция. В четвъртък то промени наредбата, регулираща цените на пазара. Очаква се мярката да привлече повече туристи.Сандвичите, минералната вода и кафето ще се продават с до 30% по-евтино от досега. Единичното кафе еспресо от 1,70 става 1,35 евро, фрапето ще е 1,20 вместо 1,60 евро, а бутилираната вода от половин литър пада от 50 на 35 евроцента. Тостът с шунка и кашкавал това лято ще струва 1,35 вместо 1,80 евро. в. "Труд"ГЕРБ с 2 сценария за задължителния вот ГЕРБ обмислят поне два сценария за Консултативния съвет по национална сигурност при президента Росен Плевнелиев във вторник и за бъдещото си поведение до предсрочните избори, научи „Труд"

Предстоящи събития в страната за днес, 15 юни

***София /КРОСС/ От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА Сдружение „ГЛАС", Асоциация „Активни потребители", представители на синдикатите и Европейска мрежа „Антибедност" ще дадат пресконференция на тема: „Новите цени на тока и парното: кой печели и кой губи?". ***София /КРОСС/ От 12.00 часа в Национален пресклуб БТА Движение „22 септември" ще даде пресконференция на тема: „Участие на Движение „22 септември" на предстоящите предсрочни парламентарни избори с призив за постигане на убедително патриотично антикомунистическо конституционно мнозинство. ***София /КРОСС/ От 11.00 часа на пространството пред Народния театър „Иван Вазов" ще бъде открита фотоизложба „Татко и аз", посветена на Международния ден на бащата. ***София /КРОСС/ Национален радиоконкурс за детско литературно творчество „Искри" ще се проведе в Българското национално радио. „Холдинг БДЖ" ЕАД ще осигури безплатното пътуване на децата, които ще участват в конкурса. ***Благоевград /КРОСС/ От 9.00 часа Неврокопски митрополит Серафим ще оглави Архиерейска Света Литургия в храм „Въведение на Пресвета Богородица" - Благоевград. ***Благоевград /КРОСС/ От 11.00 часа в зала „Скаптопара" ще се състои втори открит Балкански турнир по кикбокс. ***Бургас /КРОСС/ От 13

Дончев: Не си представям ГЕРБ да се коалира с БСП или ДПС

Дончев: Не си представям ГЕРБ да се коалира с БСП или ДПС

„Не си представям коалиция между ГЕРБ и БСП. Изключват се и предположения за коалиция с ДПС. Подобен сценарий за мен е невъзможен. Ние имаме много разлики. Подобно сътрудничество би било наказано от всички наши симпатизанти. Реформаторският блок би трябвало да се счита за естествен партньор, с него имаме много общо неща, но и много разлики.” Това заяви пред Нова тв евродепутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Той уточни, че коалицията с други политически сили е въпрос на политическа хигиена и травматичен опит след случилото се през последната една година. „В нея има много уроци и ако те бъдат забравени, ще е ужасно тъжно, защото има опасност грешките да бъдат повторени”, убеден е Дончев.

Относно кафето, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изпи с лидера на ДПС Лютви Местан в Кърджали, Дончев обясни, че политиците трябва да си говорят, дори тези, които са политически опоненти.

84-годишният Клинт Истууд пак влюбен

Две любовни връзки завихри холивудската легенда Клинт Истууд само за година след развода си. 84-годишният актьор и режисьор вече има ново гадже.

Черноморец решава с референдум дали да смени името си

/КРОСС/ Жителите на Черноморец решават на референдум дали да се промени името на града им. Изборният ден започна в 6 часа и трябва да приключи в 19 часа, но ако има хора пред секциите, той ще бъде удължен. Хората гласуват в две избирателни секции. Тъй като на предишните избори са гласували общо 1191 души, за да бъде успешен референдумът, в неделя трябва да пуснат бюлетина минимум 1191 избиратели. Необходимо е също повече от половината от тях да са гласували за смяна на името, обясни председателят на Общинската избирателна комисия - Созопол Иванка Кирязова. Снимка: Булфото, всички права запазени

Черноморец решава с референдум дали да смени името си

/КРОСС/ Жителите на Черноморец решават на референдум дали да се промени името на града им. Изборният ден започна в 6 часа и трябва да приключи в 19 часа, но ако има хора пред секциите, той ще бъде удължен. Хората гласуват в две избирателни секции. Тъй като на предишните избори са гласували общо 1191 души, за да бъде успешен референдумът, в неделя трябва да пуснат бюлетина минимум 1191 избиратели. Необходимо е също повече от половината от тях да са гласували за смяна на името, обясни председателят на Общинската избирателна комисия - Созопол Иванка Кирязова.

Рой Ходжсън: Това беше най-добрият ни мач от 2 години и от загубата боли


Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че е трудно да се приеме загубата от Италия след най-добрия мач, който отборът е изиграл в последните две години. 

Англичаните загубиха с 1:2 в първия си мач от група D на световното първенство след попадението на Марио Балотели в 50-ата минута.

"Трудно е да повярваме, че загубихме. Вечерта не беше трудна за Джо Харт, но допуснахме поражение. Дори при 2:1 в тяхна полза смятах, че можем да се върнем в двубоя", заяви Ходжсън....

Рой Ходжсън: Това беше най-добрият ни мач от 2 г. и от загубата боли


Селекционерът на Англия Рой Ходжсън заяви, че е трудно да се приеме загубата от Италия след най-добрия мач, който отборът е изиграл в последните две години. 

Англичаните загубиха с 1:2 в първия си мач от група D на световното първенство след попадението на Марио Балотели в 50-ата минута.

"Трудно е да повярваме, че загубихме. Вечерта не беше трудна за Джо Харт, но допуснахме поражение. Дори при 2:1 в тяхна полза смятах, че можем да се върнем в двубоя", заяви Ходжсън....

Черноморец решава с референдум дали да си смени името

Черноморец решава с референдум дали да си смени името

Желаете ли да се възстанови старото име на Черноморец - Свети Никола? Това е въпросът на днешния референдум за жителите на града, съобщава „Стандарт“. Възможните отговори са „Да“ или „Не“.

Гласуването ще става в две избирателни секции, каза председателят на Общинската избирателна комисия - Созопол Иванка Кирязова. Тя обясни, че на предишните избори са гласували общо 1191 души. Това означава, че за да бъде успешен референдумът, в неделя трябва да пуснат бюлетина минимум 1191 избиратели. Необходимо е също повече от половината от тях да са гласували за смяна на името. 

„Ако са гласували повече от минимум 596 души, означава, че референдумът е успешен и ще следва промяна на наименованието“, обясни тя. Застъпници няма, а секционните комисии са назначени с решение на Общинската избирателна комисия - Созопол. Кирязова допълни, че ден за размисъл би трябвало да има, въпреки че законът не го предвижда. Тя съобщи още, че всичко по подготовката за референдума е минало нормално, а изборният ден започва в 6.00 часа. 

Междувременно кметът на града Добри Добрев обяви, че следващата събота е откриването на туристическия сезон в Черноморец. Ще има концерт на ансамбъл „Тракия“, а после заря. 

"Морско конче" продължава и днес във Варна, в 19.30 е Галаконцертът и награждаването

От 10 часа днес в Аулата на Икономически университет-Варна ще продължи осмото издание на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” 2014 г. Конкурсът е включен в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и се организира от Общински детски комплекс-Варна, с финансовата подкрепа на Община Варна и съдействието на РИО-Варна.

Фиркан руснак скъса синджира и нападна полицаи в Бургас

Фиркан руснак скъса синджира и нападна полицаи в Бургас

32-годишният руснак Александър Василиевич бе осъден от Бургаския районен съд на 500 лева глоба заради това, че си позволи да нападне полицаи и да ги ругае, пише "Флагман".

Инцидентът се разигра преди дни на ул.“Цар Калоян“ в ж.к.“Възраждане“.

Около 17:00 часа вчера фирканият до козирката Александър влиза във фризьорски салон на ул.“Цар Калоян“ 41 и започва да се държи арогантно. Собственичката на салона се опитва да го изгони, но руснакът никак не се дава и започва да я заплашва. Дамата, видимо притеснена, веднага вика полиция. На място се оказват двама униформени от Първо РПУ, които приканят Александър да излезе от салона, но той не само, че не го прави, а и започва да ги ругае.

„Хванете ме за х.я и ме изпикайте“, крещи той на полицаите. Те се опитват да го арестуват. Александър обаче е як и дава сериозна съпротива. В крайна сметка вонящ на алкохол той е прибран за 24 часа и пратен в Отрезвителното.

На следващият ден срещу Александър е повдигнато обвинение по Указа за борба с дребно хулиганство (УБАХ). При гледане на делото в Бургаския районен съд руснакът се покайва за стореното и моли за налагането на най-лекото наказание – глоба от 100 лева.

По думите му още щом бил арестуван, осъзнал грешката си и се извинил. Александър Василиевич е с криминално досие и е осъждан за кражби, заради което съдия Георги Грънчов му налага най-тежкото наказание по внесеното обвинение – глоба от 500 лева.

Томислав Дончев: Не си представям коалиция БСП-ГЕРБ

„Не си представям коалиция между ГЕРБ и БСП. Изключват се и предположения за коалиция с ДПС. Подобен сценарий за мен е невъзможен. Ние имаме много разлики. Подобно сътрудничество би било наказано от всички наши симпатизанти. Реформаторският блок би трябвало да се счита за естествен партньор, с него имаме много общо неща, но и много разлики. „Не си представям коалиция между ГЕРБ и БСП. Изключват се и предположения за коалиция с ДПС. Подобен сценарий за мен е невъзможен. Ние имаме много разлики. Подобно сътрудничество би било наказано от всички наши симпатизанти. Реформаторският блок би трябвало да се счита за естествен партньор, с него имаме много общо неща, но и много разлики.

Томислав Дончев: Не си представям ГЕРБ да се коалира с БСП или ДПС

„Не си представям коалиция между ГЕРБ и БСП. Изключват се и предположения за коалиция с ДПС. Подобен сценарий за мен е невъзможен. Ние имаме много разлики. Подобно сътрудничество би било наказано от всички наши симпатизанти. Реформаторският блок би трябвало да се счита за естествен партньор, с него имаме много общо неща, но и много разлики. „Не си представям коалиция между ГЕРБ и БСП. Изключват се и предположения за коалиция с ДПС. Подобен сценарий за мен е невъзможен. Ние имаме много разлики. Подобно сътрудничество би било наказано от всички наши симпатизанти. Реформаторският блок би трябвало да се счита за естествен партньор, с него имаме много общо неща, но и много разлики.

Уругвай свален на колене от Коста Рика

Скромният тим на Коста Рика срази четвъртия от последниая Мондиал - Уругвай.

Над 300 деца в Китай отровени с олово

Замърсяването на въздуха е един от най-големите проблеми на Китай и добива все по-плашещи размери. Днес повече от 300 деца са били приети в болница в централната китайска провинция Хунан заради отравя...

Домакинска атмосфера за Босна и Херцеговина срещу Аржентина

Отборът на Босна и Херцеговина ще се чувства като у дома си на легендарния стадион "Маракана" тази вечер в дебютния двубой на отбора на Мондиал 2014 срещу Аржентина. Причината за това е, че...

Учени успяха да извлекат вода от сух въздух

Научните открития не спират да ни изненадват. Изследователи от университета Райс например са конструирали приспособление, което събира вода от сух въздух, подобно на вид бръмбар, ендемичен за пустинят...

Дел Боске защити Касияс и загатна за промени в състава на световните шампиони

Селекционерът на испанския национален отбор Висенте дел Боске е запазил своя оптимизъм, въпреки срамното поражение на световните и европейски шампиони с 1:5 от Холандия в първия мач от груповата фаза ...

500 българи се нуждаят от кръв всеки ден

500 българи се нуждаят от кръв всеки ден

Над 500 българи всеки ден се нуждаят от кръв, а страната ни е на едно от последните места по доброволно кръводаряване в Европа. Това отчетоха от Българската организация за доброволно кръводаряване (БОДК) по повод Световния ден на кръводарителя.

В 62 държави 99,9% от кръвта и плазмата се набавя чрез доброволци, докато у нас кръводарителите все още са под 25%. Останалото необходимо количество кръв и плазма се осигурява чрез платени донори и членове на семействата на нуждаещите се. Кръвта на черно върви от 50 до 100 лв., твърдят циганите, навъртащи се около кръвния център в Пловдив. За да насърчат хората да даряват, а не да продават кръвта си, от БОДК въведоха система за регистрация на потенциални доброволни кръводарители и на пациенти, нуждаещи се от кръв.

Само за една година през онлайн платформата и мобилното приложение „Дари кръв” са регистрирани над 500 българи, които при нужда даряват безвъзмездно кръв за хората в беда. Чрез електронния регистър на доброволците сдружението успешно провело близо 130 акции за спешно набиране на кръв. Световният ден на доброволния кръводарител има за цел да популяризира доброволчеството и да отдаде дължимото на онези, които са дарили кръв напълно безвъзмездно и са спасили живота на хиляди пациенти.

Денят се отбелязва в цял свят вече 11-а поредна година на 14 юни – рождения ден на Карл Ландщайнер, австрийски биолог и лекар, откривател на системата за класификация на кръвните групи А, В и 0, пише в. "Монитор".

6-валентна ваксина за децата

С шест вместо с петвалентна ваксина ще се ваксинират децата занапред. Това предвижда промяна в наредба на здравното министерство, която се прави в момента. Причината е, че на пазара няма традиционната петвалентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б.

Имунизират бебетата с 6-валентна ваксина

Имунизират бебетата с 6-валентна ваксина

С шествалентна, вместо с петвалентна ваксина, ще се имунизират децата занапред. Това предвижда промяна в наредба на здравното министерство, която се прави в момента.

Причината е, че на пазара липсва традиционната петвалентна ваксина срещу дифтерия, тетанус, коклюш, полиомиелит, хемофилус инфлуенце тип Б.

На търга на ведомството не се е явила нито една компания заради производствени проблеми. Затова занапред здравното министерство трябва да купува 6-валентна ваксина, съобщава "Стандарт".

В противен случай страната е застрашена от появата на полиомиелит. Заразата може да се внесе заради потока емигранти от Сирия, Афганистан и някои африкански страни, обясняват от здравното ведомство.

Два пъти са скочили хората, пипнали лаймска болест, в сравнение с миналата година.

Инфекцията се получава след ухапване от кърлеж и може да има фатален край. От началото на годината в страната е съобщено за 124 случая, а през 2013 г. за този период са регистрирани 65, отчитат от Националния център по заразни и паразитни болести. Причината за повишението са дъждовете, заради които тревата избуява и кърлежите се увеличават, обясниха експертите.

Увеличение на случаите при останалите болести, които се предават от кърлежи, като марсилската треска и ку-треската, обаче няма.

Черноморец решава с референдум дали да си смени името

Референдум "за" или "против" смяната на името се провежда в Черноморец, съобщи Фокус . Изборният ден е започнал в 6 часа. Гласувалите към 7 часа са 41 души, каза Иванка Кирязова, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Созопол.
„Всичко е нормално. Нямаме подадени сигнали за нарушения. Надяваме се така да продължи и целия ден ”, Референдум "за" или "против" смяната на името се провежда в Черноморец, съобщи Фокус . Изборният ден е започнал в 6 часа. Гласувалите към 7 часа са 41 души, каза Иванка Кирязова, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Созопол. „Всичко е нормално. Нямаме подадени сигнали за нарушения. Надяваме се така да продължи и целия ден ”,

Григор Димитров играе днес на финал в Лондон

Григор Димитров ще играе днес на първия си финал на турнир на трева при професионалистите в Лондон. Той се изправя срещу испанеца Фелисиано Лопес. Двамата ще излязат на централния корт в лондонския клуб днес от 16.00 часа.  Гришо стигна петия си финал при професионалистите, след като в полуфиналите надигра шампиона от Australian Open и поставен под номер 1 в "Куинс" Станислас Вавринка. "Чувството е страхотно. Винаги съм искал да играя финал в "Куинс". Да изляза на този корт в неделя означава много за мен. Не знам защо имам толкова голяма привързаност към този турнир. По някаква причина за мен той винаги е бил един от най-големите. Няма нищо по-добро от това да си на финал. Ще дам всичко от себе си, за да спечеля титлата", коментира Димитров след мача. Испанецът Лопес пък спечели трудна в мач срещу чешкия ветеран Радек Щепанек. 32-годишният испанец ще играе за десети път на финал в турнир на АТП. Димитров и Лопес са се срещали до момента само веднъж - именно в "Куинс" през 2010 г., когато испанецът победи. "Григор е един от младите и многообещаващи тенисист, а вече е един от най-добрите на тура. Вече победи Стан и ще ми бъде много трудно. Той ще играе с голямо самочувствие, но същото се отнася и за мен, тъй като през тази седмица спечелих няколко завързани мача", обяви Лопес, когато стана ясно, че ще играе срещу Гришо.

Боцкат бебетата с 6-валентна ваксина

С шествалентна, вместо с петвалентна ваксина, ще се имунизират децата занапред. Това предвижда промяна в наредба на здравното министерство, която се прави в момента.

Съдът пусна задържаните за опит за убийство на Пеевски

Софийският градски съд пусна от ареста тримата задържани за опит за убийство на Делян Пеевски. На Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев не им наложена каквато и да е мярка за неотклонение, защото няма доказателства.

Черноморец провежда референдум да се сменя ли името на града

Референдум Референдум "за" или "против" смяната на името се провежда в Черноморец, съобщи Фокус . Изборният ден е започнал в 6 часа. Гласувалите към 7 часа са 41 души, каза Иванка Кирязова, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Созопол. „Всичко е нормално. Нямаме подадени сигнали за нарушения. Надяваме се така да продължи и целия ден ”,

Контрапротестиращата Нина Гергова: Хората не искат протести и избори

Контрапротестиращата Нина Гергова: Хората не искат протести и избори

"На хората им омръзна от протести. Те не искат протести, не искат избори. Така шумно рекламираният протест от всички медии не се състоя, защото София не е България”, заяви пред Нова тв едно от лицата на контрапротестите Нина Гегова във връзка с протеста на 14 юни, когато се навърши и 1 година от началото на протестите срещу кабинета „Орешарски”.

„Хората искат протести с кауза. Ние видяхме, че за тази една година този протест не може да роди една кауза. Защо не казаха нищо срещу програмата на този кабинет?”, запита Нина Гергова. Тя бе категорична, че кабинетът „Орешарски” е работел добре и в полза на хората.

Гергова открито изрази разочарованието си:

„Аз искам да попитам политиците кой им каза, че народът иска избори? Народът иска хляб. 65% не отидоха да гласуват. Хората искат да имат бизнес, искат да имат хляб, да си гледат децата в тази България, да има по-добро бъдеще за децата.”

Според Нина Гергова правителството трябва да остане, но проблемът е, че „политиците просто искат да си поделят баницата”. Като виновни тя посочи ГЕРБ и Реформаторският блок, които „пречат през цялата година на кабинета да си върши работата”.

Тя призова премиерът Пламен Орешарски да свика на кръгла маса извънпарламентарните групи и гражданските организации, за да се реши „как ще върви България оттук нататък”. Нина Гергова апелира, ако „все пак има избори”, то хората да гласуват.

 

Гърция сваля драстично цените по плажовете

Гърция сваля драстично цените в заведенията по плажовете. Сандвичи, минерална вода и кафе ще се продават на фиксирани цени, които са поне с 30% по-ниски от досегашните. Мярката е одобрена от министерство на развитието след оплакване на туристи за високите цени в заведенията по морските курорти.
Според решението на министерството всички заведения Гърция сваля драстично цените в заведенията по плажовете. Сандвичи, минерална вода и кафе ще се продават на фиксирани цени, които са поне с 30% по-ниски от досегашните. Мярката е одобрена от министерство на развитието след оплакване на туристи за високите цени в заведенията по морските курорти. Според решението на министерството всички заведения

Свалят драстично ценитe по гръцките плажове

Гърция сваля драстично цените в заведенията по плажовете. Сандвичи, минерална вода и кафе ще се продават на фиксирани цени, които са поне с 30% по-ниски от досегашните. Мярката е одобрена от министерство на развитието след оплакване на туристи за високите цени в заведенията по морските курорти.
Според решението на министерството всички заведения Гърция сваля драстично цените в заведенията по плажовете. Сандвичи, минерална вода и кафе ще се продават на фиксирани цени, които са поне с 30% по-ниски от досегашните. Мярката е одобрена от министерство на развитието след оплакване на туристи за високите цени в заведенията по морските курорти. Според решението на министерството всички заведения

ГЕРБ бойкотират парламента, ако във вторник няма дата за вот

ГЕРБ отиват с два сценария на КСНС при президента - с дата за вот и референдум на 28 септември и с вариант - референдум за задължителен вот само в България, за да се спасят от съмненията, че играят с ДПС.

Младен Сърбиновски: Македонизмът е триумф на нищото

- Кога разбрахте, че ще станете писател?
- Колкото повече остарявам, колкото повече пиша и преподавам, все повече съм убеден, че и на мен не ми е много ясно как ми се случи този неразумен порив и как все още ме държи. Това не е някаква голяма грешка, може би е повече проклетия, която променя и усложнява живота ти. 

- Кои са важните книги в живо - Кога разбрахте, че ще станете писател? - Колкото повече остарявам, колкото повече пиша и преподавам, все повече съм убеден, че и на мен не ми е много ясно как ми се случи този неразумен порив и как все още ме държи. Това не е някаква голяма грешка, може би е повече проклетия, която променя и усложнява живота ти. - Кои са важните книги в живо

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.
Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.
При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Ген. Атанасов: Опитът за покушение над Делян Пеевски е разпределение на порциите по „Южен поток“?

Ген. Атанасов:  Опитът за покушение над Делян Пеевски е разпределение на порциите по „Южен поток“?

Не изключвам опитът за покушение над Делян Пеевски да е разпределение на порциите по „Южен поток“. Това заяви в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия ген. Атанас Атанасов.

„Обръчи на ДПС са основни играчи в строителството на газопровода на българска територия, така че свързани са нещата според мен“, добави той. Знам, че банката е била участничка в преговорите чрез свои представители, обясни той замесеното име на шега на КТБ Цветан Василев. ДПС е партията, която управлява държавата, категоричен бе ген. Атанасов. Според него ДПС трябва да бъде извадено от управлението на държавата, защото те ще мафиотизират икономиката.

„Това е въпрос на избори, да се надяваме, че тази година ще има такива“, каза генералът. Всичко това стана видно, когато Василев придоби нова банка, продължи с разсъжденията той. По думите му прокуратурата е дебалансирана институция, като например всеки може да задържи министър-председателя. „Един от големите проблеми в последните години е, че на прокуратурата й бе позволено да разпорежда подслушване.

Страшно много се злоупотребява с това правомощие“, коментира Атанас Атанасов. „Съдът не само, че не взе мярка „задържане под стража“, той отказа да вземе всякаква мярка. Това е някакъв тип мероприятие за силно фокусиране на публичното внимание“, възмути се той.

За запетайките и как се продава дълг

Проф. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ
ПРЕПОДАВАТЕЛ В СУ
Преди да клеймим абитуриентите, че им се губят запетайките, да се научим да разбираме смисъла на това, което казваме и пишем
Из ония дни чета заглавия в пресата: “70% ОТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ЗАПЕТАЙКАТА”, “АБИТУРИЕНТИТЕ МНОГО ЗЛЕ С ПУНКТУАЦИЯТА”.
Мисля си: не е хубаво да не познаваш запетайката. Проф. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ ПРЕПОДАВАТЕЛ В СУ Преди да клеймим абитуриентите, че им се губят запетайките, да се научим да разбираме смисъла на това, което казваме и пишем Из ония дни чета заглавия в пресата: “70% ОТ ЗРЕЛОСТНИЦИТЕ НЕ ПОЗНАВАТ ЗАПЕТАЙКАТА”, “АБИТУРИЕНТИТЕ МНОГО ЗЛЕ С ПУНКТУАЦИЯТА”. Мисля си: не е хубаво да не познаваш запетайката.

Ген. Атанасов: Разривът е между Доган и Цветан Василев

Сергей Станишев е отишъл в сараите на Доган след изборите, отишъл е при него, а не при Местан. Това означава само едно – че Доган дърпа конците, заяви в „Събуди се” ген. Атанас Атанасов.

Контрапротестиращата Нина Гергова: Хората не искат протести и избори

"На хората им омръзна от протести. Те не искат протести, не искат избори. Така шумно рекламираният протест от всички медии не се състоя, защото София не е България”, заяви пред Нова тв едно от лицата на контрапротестите Нина Гегова във връзка с протеста на 14 юни, когато се навърши и 1 година от началото на протестите срещу кабинета „Орешарски”.

Нина Гергова: Хората не искат протести, не искат избори

"На хората им омръзна от протести. Те не искат протести, не искат избори. Така шумно рекламираният протест от всички медии не се състоя, защото София не е България”, заяви пред Нова тв едно от лицата на контрапротестите Нина Гегова във връзка с протеста на 14 юни, когато се навърши и 1 година от началото на протестите срещу кабинета „Орешарски”. "На хората им омръзна от протести. Те не искат протести, не искат избори. Така шумно рекламираният протест от всички медии не се състоя, защото София не е България”, заяви пред Нова тв едно от лицата на контрапротестите Нина Гегова във връзка с протеста на 14 юни, когато се навърши и 1 година от началото на протестите срещу кабинета „Орешарски”.

Траурна агенция от Прага ще транспортира ковчега с 23-годишния Марио

Траурна агенция от Прага ще транспортира ковчега с 23-годишния Марио

Близки на загиналия 23-г. гастарбайтер Марио Мицев в началото на следващата седмица ще заминат за чешката столица Прага, пише "Струма БГ".

До късния следобед вчера бяха събрани близо 5000 лева, необходими за транспортирането на ковчега с тленните останки на младежа, като в тази сума са и отпуснатите 2000 лева по решение на здравната комисия към ОбС - Петрич.

Траурна агенция от Прага ще транспортира трупа на Марио до село Коларово, където ще бъде погребан.

Причината да се спрат на чешка фирма е езиковата бариера и административните проблеми, с които българска агенция по-трудно ще се справи в чужбина.

Кметът на село Коларово Атанас Гошев вчера заяви, че са се отзовали много фирми и физически лица не само от селото, но и от всички подгорски села, както и от Петрич, и са помогнали за събирането на парите.

Управникът изрази надежда, че днес ще бъде събрана и останалата сума от 1000 лева, за да може Марио да бъде погребан на родна земя.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване