Ген. Атанасов: Опитът за убийство на Пеевски е активно мероприятие

Разследването на опит за убийство на депутата от ДПС и нереализиран шеф на ДАНС Делян Пеевски е активно мероприятие, за да минат незабелязано други неща. Това обяви ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок, бивш шеф на Национална служба сигурност. В петък беше пуснат слуха, че собственикът на КТБ Цветан Василев е поръчал убийството на Пеевски , а вчера бяха задържани трима души , обвинени за готвеното убийство на депутата, но вечерта бяха освободени заради липса на доказателства. Според него става въпрос за разпределяне на порциите по проекта "Южен поток" и основни участници в "тази грандиозна далавера" са обръчите от фирми около ДПС. По информация на ген. Атанасов КТБ  е участвала в преговорите за проекта, но е останала неудовлетворена, защото не е получила това, което е очаквала. Сега я наказват, защото е поискала повече, отколкото й се полага, смята бившият шеф на НСС. Той напомни думите на Ахмед Доган , че той управлява обръчите и той разпределя порциите. Ген. Атанасов има информация, че разривът между БСП и ДПС се дължи на среща между лидера на социалистите Сергей Станишев и Доган в Сараите, на която те не са се разбрали.

Бойчев: Проблемът е, че БСП не успя да се разграничи от корпоративния модел

Големият проблем е, че БСП не успя да се разграничи от корпоративния модел, който доби връх по време на управлението на ГЕРБ. Знаете, че цели сектори бяха картелизирани и монополизирани. И ние бяхме п...

Селекционерът на Хондурас: Ние сме бойци - не могат да ни победят лесно

Селекционерът на националния отбор на Хондурас Луис Суарес отхвърли твърденията, че тимът играе изключително грубо. По-късно днес Хондурас ще се изправи срещу Франция в първия си мач на Мондиал 2014. ...

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.


И днес без тролейбуси във Варна

И през днешния 15 юни във Варна няма да функционира тролейбусният транспорт. Припомняме, поради ремонтни работи на бул. "Трети март" и на кръстовището с бул. "Ян Хуняди" от вчера е изключено захранването на тролейбусната мрежа.

Всички разбираме от футбол и сега е времето да го покажем

Ако смяташ, че ти би се справил по-добре от съдията Нишимура или че Фред заслужава приз за пируетите и актьорската си игра в наказателното поле на Хърватия, време е да го заявиш на всички.    Симулацията на централния нападател на Бразилия от първия и откриващ мач на Световното първенство, заради която бразилците получиха спорна дузпа и поведоха в резултата, предизвика доста коментари от най-различни специалисти и футболни фенове.    Новата игра на OFFNews "Нация от експерти" е мястото, където можеш да споделиш и ти мненето си за първия двубой от Мондиала, както и за всички останали мачове до края на надпреварата.  За най-изявлените експерти сме подготвили и страхотни награди, осигурени от Мтел: 4 броя смартфон Sony Xperia M 1 брой таблет Sony Xperia Tablet Z Регламентът е прост: Записвате видео на себе си (а може и с приятел) на което правите коментар или анализ на футболен двубой от Световното първенство. За съдията, роднините му, треньора и вратаря. Всичко, което ви интересува и трябва да бъде казано. Клипчето качвате в OFFTube.bg в категория "Нация от експерти" . Ограничение на качените клипове няма! Победителите ще бъдат определяни по това, кой клип е най-гледан за това е важно да споделите вашето експертно мнение с приятели. Смартфоните ще бъдат раздадени по следния ред: 1 брой след края на груповата фаза, 1 брой след 1/8 финала, 1 брой след 1/4 финала и 1 брой след 1/2 финала. Победителят с голямата награда Sony Xperia Tablet Z ще бъде обявен след финала на Мондиал 2014. Всеки от победителите ще получи съобщение на пощата си, с която се е регистрирал в OFFTube как да получи наградата си, а потребителското му име ще бъде публикувано тук и във Фейсбук страницата на OFFNews.

Румен Драганов: Туризмът ни има проблем с Европа

Туристическият сезон се очертава като доста труден. Това се обуславя от политическата криза в региона, и най-вече от руско-украинския конфликт.

10-годишно си счупи черепа при падане от каруца

10-годишно дете от Разлог падна от каруца на главата си и получи тежка черепно-мозъчна травма. Момченцето е закарано в "Пирогов".

"Подуене блус бенд" записали "Комунизмът си отива" тайно и с връзки

През 80-те години Васко Кръпката гледал един унгарски филм, който променил живота му. Казва се “Плешивото куче”, а главни герои в него са музикантите от унгарската блус група “Хобо блус бенд” с вдъхновител, фронтмен и автор на песните Ласло Фьолдеш. Тогава Кръпката дори не подозирал, че един ден - през 2006 г. на концерт в Букурещ, а след това и През 80-те години Васко Кръпката гледал един унгарски филм, който променил живота му. Казва се “Плешивото куче”, а главни герои в него са музикантите от унгарската блус група “Хобо блус бенд” с вдъхновител, фронтмен и автор на песните Ласло Фьолдеш. Тогава Кръпката дори не подозирал, че един ден - през 2006 г. на концерт в Букурещ, а след това и

До 30° днес с облаци и превалявания

Над по-голямата чест от стараната ще бъде с предимно значителна облачност. Отново главно в Южна България и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевична дейност. На повече места и по-интензивни ще са явленията след пладне и до полунощ. Вятърът ще се ориентира от север, в източните райони - и от североизток, ще бъде слаб. Над по-голямата чест от стараната ще бъде с предимно значителна облачност. Отново главно в Южна България и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевична дейност. На повече места и по-интензивни ще са явленията след пладне и до полунощ. Вятърът ще се ориентира от север, в източните райони - и от североизток, ще бъде слаб.

Откъс от автобиографията на Рафаел Надал "Рафа. Моята история"


Тази неделя в рубриката "Четиво" на "Дневник" ви предлагаме откъс от автобиографията на Рафаел Надал "Рафа. Моята история", която излиза на българския пазар малко след последния му триумф на турнира за Големия шлем - "Ролан Гарос", предоставен ни от издателство "Ентусиаст" в превод от английски език на Катя Перчинкова.

В нея, за да разкаже историята си, Надал обединява сили с Джон Карлин, автора на "Да надвиеш врага: Нелсън Мандела и играта, която създаде една нация" − книгата, по...

Облачно с максимални температури от 25° до 30°

Над по-голямата чест от стараната ще бъде с предимно значителна облачност. Отново главно в Южна България и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевична дейност. На повече места и по-интензивни ще са явленията след пладне и до полунощ. Вятърът ще се ориентира от север, в източните райони - и от североизток, ще бъде слаб. Над по-голямата чест от стараната ще бъде с предимно значителна облачност. Отново главно в Южна България и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевична дейност. На повече места и по-интензивни ще са явленията след пладне и до полунощ. Вятърът ще се ориентира от север, в източните райони - и от североизток, ще бъде слаб.

Хотелиери настояват за туристическа полиция

Хотелиери настояват за туристическа полиция

48 полицаи пристигат в понеделник в курорта Слънчев бряг. Това съобщиха от полицията в Бургас вчера. Униформените са командировани от вътрешността на страната и ще помагат на колегите си от местното РУП.

 В Приморско пристига и жена- полицай от Чехия. Мирослава Мюлерова, която перфектно владее български идва в курортното градче, за да помага на свои сънародници, които традиционно избират Приморско за своята лятна ваканция, пише "Труд".

Един от проблемите в курорта Слънчев бряг е, че в комплекса няма имена на улици. Затова често е трудно при спешни случаи, инстанциите да се ориентират бързо къде е инцидентът, алармираха още в началото на лятото хотелиерите. Освен това, според тях, командированите полицаи не познават обстановката. 

Незабавно трябва да се увеличи щата в местното РУП и да се направи туристическа полиция, предлага хотелиерът Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в курорта.

През лятото вторият по големина трад в България е Слънчев бряг и той се разраства до 500 000 души от Поморие до Обзор, обясняват хотелиерите.

За пръв път тази година в РУП на курорта е сформирана следствено-оперативна група с преводачи, която денонощно ще бди за реда, съобщават от полицията.

Пикаещ Ленин се яви в Краков

Поляци издигнаха в Краков необичайна статуя фонтан на Владимир Илич Ленин, на която вождът на революцията от 1917 година в Русия уринира.
Скулптурата на пикаещия вожд на световния пролетариат е на централния площад “Роналд Рейгън” в квартал “Нова Хута” в Краков. Тя е в отровножълт цвят и е наречена “Фонтанът на бъдещето”. Авторът не се уточнява. Поляци издигнаха в Краков необичайна статуя фонтан на Владимир Илич Ленин, на която вождът на революцията от 1917 година в Русия уринира. Скулптурата на пикаещия вожд на световния пролетариат е на централния площад “Роналд Рейгън” в квартал “Нова Хута” в Краков. Тя е в отровножълт цвят и е наречена “Фонтанът на бъдещето”. Авторът не се уточнява.

Аржентина чака Меси и Марадона - бащата и синът

На 27 години той е в златната възраст и на върха на славата. Спечелил е толкова много пари и призове, че сигурно би забравил някой трофей, ако го помолите да ги брои. Но все още не е влязъл напълно в сърцата на своите сънародници.

Лео Меси, четирикратният кавалер на "Златната топка", няма това, което увековечи Диего Марадона - да направи Арженти На 27 години той е в златната възраст и на върха на славата. Спечелил е толкова много пари и призове, че сигурно би забравил някой трофей, ако го помолите да ги брои. Но все още не е влязъл напълно в сърцата на своите сънародници. Лео Меси, четирикратният кавалер на "Златната топка", няма това, което увековечи Диего Марадона - да направи Арженти

Езерото в „Дружба” пълно чак след година

Езерото в „Дружба” пълно чак след година

Езерото в жк „Дружба 1” в София, край което се строи удължението на метрото до летището, ще се напълни след година. Прогнозата на специалистите от Минно-геоложкия университет е за 9 месеца, но все още строителите черпят вода от него и ще мине малко повече време. Това съобщи пред „Монитор” шефът на столичното метро инж. Стоян Братоев, който преди време призна, че 40% от вината за пресушаването на водоема се дължи на строителните работи и водочерпенето, а 60% на сушата.

Той обясни, че в края на юни двете помпи на „Станилов” трябва да спрат засмукването на водата, а в средата на юли и тази на „Трейс”. „Въпреки обилните валежи през последния месец нивото на езерото се повиши само с 15-20 см. Затова съм поискал допълнителна експертиза от Минно-геоложкия университет, но не за причините за намаляването на обема му, а за това как може да се запълни”, каза пък кметът на район „Искър” Ивайло Цеков. Той е притеснен, че нивото се повишава бавно, а под моста, който разделя двете части на езерото, все още има островче.

Такива има и в южната част на водоема. За да се увеличи водният обем и да се успокоят живеещите в квартала, които смятат, че езерото ще изчезне напълно, беше възложено „Софийска вода” да го запълни с 30 000 кубика промишлена вода от езерото в Панчарево, която не е допълнително пречиствана и обработвана. Тогава от „Метрополитен” и „Софийска вода” бяха категорични, че промишлената вода, с която е пълнено езерото в „Дружба 1”, ще се плати от строителя на метрото във въпросния участък.

За да се измерва точното й количество, бил монтиран водомер. Има два варианта езерото да бъде спасено, ако занапред няма достатъчно валежи за възстановяване на нивото.

Първият предвижда при строежа на метрото подпочвени резервоари да се насочат към водоема. Вторият е да се монтират помпи и сондажи, но това ще е изключително скъпо, защото езерото е голямо.

Протестът - този хубав трън

Наистина нямат повод да са спокойни. Няма вече повод и да ехидничат след свиването на протеста през есента, зимата и първата половина на 2014. Защото той взе, че изригна в деня, когато се навърши г...

Селекционерът на Босна: Аржентина, Меси, Маракана - това е нещо невероятно

Селекционерът на Босна и Херцеговина - Сафет Сушич, е убеден, че футболистите му ще дадат най-доброто от себе си в предстоящия мач от Мондиал 2014 срещу един от фаворитите за титлата Аржентина. Двата ...

Днес е Световният ден на бащата

Почитта към фигурата на майката като че ли винаги е била малко по-голяма. На днешния ден (и не само, разбира се) обаче е хубаво да засвидетелстваме обичта и уважението си и към другия си родител. Свет...

Снимат сериал за легендарните „Бийтълс”

Почитателите на една от най-великите групи в историята – „Бийтълс”, имат повод за радост. Те ще могат да гледат пресъздадените от актьори образи на любимците в нов минисе...

Серхио Рамос: Извиненията са за неудачниците

Футболистите от испанския национален отбор са категорични, че съкрушителната загуба с 1:5 на световните и европейски шампиони от Холандия не означава край на една ера. Серхио Рамос е убеден, че фенове...

Купете си вестник "24 часа" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "24 часа" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева.Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.При поискване е възможно да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

Президентът на Украйна обяви 15 юни за ден на траур за загиналите военнослужещи

Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви 15 юни, неделя, за ден на траур за загиналите военнослужещи и граничари. „Обявявам неделя за ден на траур за нашите военни. Това е голяма загуба не само за семействата на загиналите, но и за цялата страна.

Оптимизъм завладява бизнеса

Бизнесът е оптимистично настроен за броя на наетите през следващите 12 месеца.

Хотелиери настояват за туристическа полиция

48 полицаи пристигат в понеделник в курорта Слънчев бряг. Това съобщиха от полицията в Бургас вчера. Униформените са командировани от вътрешността на страната и ще помагат на колегите си от местното РУП. В Приморско пристига и жена- полицай от Чехия. Мирослава Мюлерова, която перфектно владее български идва в курортното градче, за да помага на 48 полицаи пристигат в понеделник в курорта Слънчев бряг. Това съобщиха от полицията в Бургас вчера. Униформените са командировани от вътрешността на страната и ще помагат на колегите си от местното РУП. В Приморско пристига и жена- полицай от Чехия. Мирослава Мюлерова, която перфектно владее български идва в курортното градче, за да помага на

Уволнен се жалва на прокуратурата от кмет на ГЕРБ

Асен Баков твърди, че е бил принуждаван от кмет на ГЕРБ да агитира за партията на Борисов и Цветанов. Прокуратурата обаче отказа да образува дело.

Какво не знаете за черешите?

Черешите подаряват много хранителни съставки и витамини, а едновременно с това една череша съдържа само 4 калории

прочети повече

Референдум за името на Черноморец

Желаете ли да се възстанови старото име на Черноморец - Св. Никола? Това е въпросът на днешния референдум за жителите на града. Възможните отговори са "Да" или "Не".

Аржентина ще доказва шампионската си класа срещу дръзките босненци


Ако има отбор освен Бразилия, от който всички очакват да направи нещо голямо, това е Аржентина. Небесносините не са преминавали четвъртфиналите на световно първенство от 1990 г., когато загубиха финала срещу Германия, а през последните 24 години страната винаги е разполагала с изключителни поколения, но нито веднъж не успя да реализира потенциала си. 

Сега погледите са вперени с огромни очаквания и голям оптимизъм в състава на Алехандро Сабея, предвождан от вечно критикувания за...

Дъжд и хладно време до следващата събота

Дъждовно и хладно ще е чак до следващата събота - 21 юни, сочи прогнозата на Sinoptik.bg. В понеделник и вторинк преди обед ще бъде слънчево, но следобед отново главно над западните и централни райони ще превали. В сряда и четвъртък времето ще остане неустойчиво. На места дъждовете ще са интензивни не са изключени и градушки. Температурите ще се понижават. В петък ще бъде ветровито и все още ще превалява, а от събота най-накрая ще започне подобрение на времето. На 15-и юни, неделя, ще превалява в Южна и Западна България следобед,  През деня над страната ще има разкъсана облачност, временно намаляваща преди обед. Главно в Южна и Западна България ще превалява дъжд, в следобедните часове ще има и гръмотевици. Привечер валежи ще има и над северозападните райони. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. В сутрешните часове температурите ще са от 13 до 20 градуса, максималните ще достигат от 23 до 28 градуса. Над Черноморието още от сутринта ще има разкъсана и променлива облачност. По-интензивин превалявания се очакват по южното крайбрежие. Ще духа североизточен вятър. Температурата на водата ще е от 21 до 23 градуса. Над планините през деня ще бъде предимно облачно. По-интензивни валежи с гръмотевици ще има в Рило-Родопската област. По високите части температурите ще са от 5 до 11 градуса.

Най-важното от Варна във вчерашния 14 юни

Хотел във Варна се срути след потопа Прах, висящи кабели, откъртени лампи останаха във фоайето на хотел „Голдън Явор” в курорта „Златни пясъци”, където рухна таванът, а рецепцията буквално изчезна пред погледа на ужасените гости. Туристите са били евакуирани, след като гипсокартонът падна върху главите им.

Днес да почерпят


Анжела Тошева, пианистка.
Андон Николов, олимпийски шампион по вдигане на тежести, 63 г.
Борис Луканов, актьор, 78 г.




Галя Божанова, зам.-председател на “Менса-България”.
Гинка Станчева, актриса.




Ген. Димитър Владимиров, бивш директор на Националната служба за охрана, 65 г.
Петър Дачев, европейски шампион в скока на дължина, 35 г. Анжела Тошева, пианистка. Андон Николов, олимпийски шампион по вдигане на тежести, 63 г. Борис Луканов, актьор, 78 г. Галя Божанова, зам.-председател на “Менса-България”. Гинка Станчева, актриса. Ген. Димитър Владимиров, бивш директор на Националната служба за охрана, 65 г. Петър Дачев, европейски шампион в скока на дължина, 35 г.

Как да вържем шала различно

Едва ли има жена, която да не е прибрала в гардероба си поне един шал, дори това да не е любимото  украшение. За много представителки на нежния пол аксесоарът се е превърнал в неизменна част от тоалета и страстта да купуват нови и нови модели им е осигурила завидна колекция.
Няма значение дали е люта зима,
или 40-градусова
жега,
 почитателките Едва ли има жена, която да не е прибрала в гардероба си поне един шал, дори това да не е любимото украшение. За много представителки на нежния пол аксесоарът се е превърнал в неизменна част от тоалета и страстта да купуват нови и нови модели им е осигурила завидна колекция. Няма значение дали е люта зима, или 40-градусова жега, почитателките

Дете си счупи черепа при падане от каруца

10-годишно момче от Разлог се транспортирано по спешност за столичния институт "Пирогов" със счупен череп. Инцидентът с Румен А. станал снощи, докато се возил на каруца.

Медиите изпускат влиянието си върху вота

Медиите изпускат влиянието си върху вота

Когато те бие парата, си готов да си разшириш пръстите, стига да не си скъперник като стария Гранде. Нямаш ли я обаче, се мъчиш стотинката на две да сцепиш. Случи ми се в парламентарните избори през 2005 г. да организирам кампания почти без пари. Консултирах се със социолози кои медии са не най-тиражни или с най-голяма аудитория, а най-влиятелни в избирателния район, и насочих в тях изявите на нашите кандидати. С оскъдни средства листата ни спечели 42,39% - резултат, до който десет години преди и още толкова след това БСП не можа да се добере никъде в България.

Сега това не е възможно. Разбира се, правилният избор на медиите, чрез които да тиражираш посланията си, не е единственият фактор за неповтореното и изглеждащото вече неповторимо постижение. Много е важно за успеха да се работи повече през четирите години на мандата, отколкото в горещата фаза на кампанията, политиците да ходят по-често в селата и кварталите, вместо в телевизиите, кандидатурите да тръгват отдолу нагоре реално, а не привидно, лицата, с които се явяваш пред избирателя, да са органично свързани със същността на партията или поне да се вписват в профила й, а не отдалеч да се вижда, че са уредени. Но дори всичко да е наред и с аптекарска точност да подбереш медиите, чрез които да се включиш в кампанията, днес пак не може кой знае колко да подобриш резултата си.

В произведените наскоро евроизбори бяха хвърлени милиони. Според социолозите купищата пари, похарчени за медийни изяви, са повишили мъничко процента единствено на "България без цензура". Всичко друго изглежда пръснато на вятъра. Тогава какъв е смисълът да се участва? Вероятно заради разбирането, че от присъствието си в медиите партиите може и да не печелят, но ако ги няма, със сигурност ще загубят гласове. Този начин да минимизират отлива на избиратели излиза прекалено солен. 

Вина за ситуацията имат самите медии. Повечето от тях не разполагат с необходимия потенциал за експертно познаване на европейските теми. В техните коментари проблемите на общността често се свеждат до бюрократичните процедури, което е само малка част от истинските предизвикателства и дори изпитания пред европейския проект. В осмата година от пълноправното ни членство ЕС все още изглежда като нещо "там", далеч от нас. Вина имат и партиите. И в тази кампания те се отказаха от лидерски диспути, европейските теми се разискваха рядко, непълно и някак между другото. Създаде се впечатление, че основният залог в това гласуване е вътрешнополитически - ще се стигне ли до предсрочни избори или не. Фактът, че вотът за нов парламент вече чука на вратата, показва, че впечатлението е било основателно, а не илюзорно.

Лошо е парите на данъкоплатеца да се хвърлят нахалост - за участия, които нито подобряват позициите на партиите, нито осигуряват информиран избор на гласоподавателя. Но още по-лошо е, че вследствие и на това медиите изпускат влиянието си върху вота. Политическите субекти все повече предпочитат други механизми за гарантиране на изборни проценти. Някъде там, в дебрите на корпоративния и контролирания вот, в тайните на купеното гласуване връзката между инвестициите и възвръщаемостта от тях е по-пряка и по-сигурна, отколкото при посредничеството на медиите. Публичността се срива, решаващо става задкулисието. В това прекрояване на демокрацията във фасада суверенът се превръща в зрител, а значителни слоеве от него - още по-зле: в съучастник.

Влиянието, което не минава през медиите, е не само скрито, но и в много случаи - престъпно. Не просто изкривява изборния процес, но и изопачава резултатите от него. То трябва да бъде намалено и отстранено. Разбира се, не става дума за различните форми на партиен живот, които също са извън медиите, а за до болка познатите сделки. В интерес на обществото е "четвъртата власт" да се върне в играта. На медийния фестивал в Албена председателят на СЕМ Георги Лозанов предложи да се създаде фонд, в който да влязат средствата, които и сега се отделят за кампаниите. Пред него медиите да кандидатстват с конкуриращи се проекти за по-добро отразяване на предизборната надпревара. Така ще се елиминира прякото договаряне между партии и редакции и ще се повиши ефективността на самите кампании.

Време е да обсъдим и други идеи за възстановяване на влиянието на медиите върху изборния процес. Тяхното въвеждане е в ръцете на политиците, чийто интерес обаче, както се вижда от посочения в началото пример, е чисто пиарски да се възползват от камерата и микрофона. Но интересът на гласоподавателите е медиите да защитят правото им на информиран избор и гражданските организации трябва да отстоят това пред партиите. В противен случай скритото влияние все повече ще произвежда скрита власт, срещу която дори не може да се протестира, тъкмо защото е невидима.

От Поглед.инфо.

 

Мярката за неотклонение на задържаните за опит за убийство на Пеевски ще се гледа в МВР-болница

Трима души са задържани за опит за убийството на Делян Пеевски, потвърдиха от прокуратурата пред телевизия „Европа”. Това са Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов. От държавното обвинение поискаха да им бъде постановена постоянна мярка задържане под стража.

Борят се за живота на 10-годишно дете със счупен череп

Борят се за живота на 10-годишно дете със счупен череп

0-годишно момче от Разлог бе транспортирано тази вечер по спешност за "Пирогов" със счупен череп. Инцидентът с Румен А. станал привечер, докато се возил на каруца.
Изведнъж конят се подплашил, детето загубило равновесие, залитнало и паднало върху главата си, съобщава struma.bg.

Близките на момчето го завели незабавно в болницата в Разлог. Оттам взели решение да го транспортират за Благоевград в предвид тежката травма. Там малкият Румен е приет в болницата около 20.30 часа. Веднага му е направено изследване на скенер и е установено, че има тежка черепно-мозъчна травма и се нуждае от оперативно лечение.

Затова лекарите взели решение да го закарат с линейка до „Пирогов”, където и в момента се борят за живота на детето.

Проверка ще нищи пожара в "Арсенал"

Проверка ще установява причините за пожара в склад на „Арсенал” - барут или нитроленти.

Преглед на печата - 15 юни

Вероятният опит за поръчково убийство на Делян Пеевски и тримата заподозрени за покушението са във фокуса на вестниците в неделя. „Софийският градски съд пусна без мярка за неотклонение обвинените за атентата срещу депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщиха от съда.

С 30% по-евтино летуване в Гърция

Гърция ни отмъква туристите с 30% по-евтини храни и напитки на плажа. Южната съседка наложи фиксирани цени край морето и се очаква да предизвика истинско нашествие от летовници.

Италия срази Англия в дербито на шампионите

Италия срази с 2:1 Англия в дербито на световните шампиони от група D на Мондиала. Италианците на два пъти повеждаха в резултата чрез Маркизио (35') и Марио Балотели (50'), а за британците се разписа Стъридж (37').

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване