Девет души загинаха при взрив в центъра на Багдад

/КРОСС/ Най-малко девет души са загинали при експлозия в централната част на Багдад. Други 23-ма са ранени, съобщи "Франс прес", позовавайки се на силите за сигурност и медици. Представител на иракското вътрешно министерство съобщава, че атаката е извършена с крайпътна бомба, а според полковник от полицията първоначалният взрив е бил последван от самоубийствен атентат.

Бойко Борисов: Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне

Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон. „Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Станишев и Волен Сидеров – на новата тройна коалиция. Това, което чувам сега, е че прибират парите на националните компании. За понеделник искат да ги съберат. Това навремето го правеше Луканов”, посочи Борисов.

„Това се казва да декапитализираш дружествата и да ги вкараш в несъстоятелност – да харчиш парите им и да ги докараш до фалит. Ето това прави Орешарски. В шах-мата се казва цунг-цванг. Всеки ход оттук-нататък е грешен за България, няма правилен ход за България”, обясни Бойко Борисов.

На въпрос дали е говорено с него, че премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставка във вторник след консултациите при президента и да остане правителство в оставка, Борисов заяви: „Абсурд, това е катастрофа за държавата. Тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор и аз се надявам, че прокуратурата вече ще се самосезира за това, което се върши. Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш, че ще подписваш договор, въобще да се откажеш да подписваш договор и да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което даде основание да се съди ЕК с „Газпром” – това са престъпления с много тежки поражения със стотици милиони загуби за България”.

„Тук не става въпрос да остават премиери- те трябва да си правят сметка как ще се обясняват пред прокурорите и следователите. Сега в Щатите отговорни хора казват: „Орешарски ни лъжеше в очите”. Той лъжеше целия народ”, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ. По думите му България отвън изглежда отвратително – нестабилна, разкрачена между Изтока и Запада.

В коментар на това дали подаръкът за рождения му ден от председателя на парламента Михаил Миков – футболна топка – е символ, Бойко Борисов каза: „Не обръщам внимание на тези хора. Те са лишени от всякаква мъдрост, толерантност и усет. Това просто не е политическа класа. В сряда казва: „В петък си подавам оставката”, в петък казва: „Няма да си подавам оставката”. Във вторник си сипят пепел на главата, че са провалили всичко, а сега казват – ние сме добре. За съжаление няма нормално говорещи хора”.

Във връзка с изслушването на премиера Пламен Орешарски и на министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев за проекта „Южен поток”, Борисов обясни, че е вкарал депутатите от ПГ на ГЕРБ в парламента в петък, за да попитат за проекта „Южен поток. „Орешарски казал – „Ами много неща сме подписали, но аз като премиер нищо не знам”. Същият Станишев, и той така казваше: „Аз не съм подписал за АЕЦ „Белене”, а това го подписва НЕК. Но на българите да ни дойде акъла. Един път ги избрахме, втори път ги избирахме – нека да ги изберат за трети път сега”, добави той. Относно понижения кредитен рейтинг за страната, председателят на ПП ГЕРБ припомни, че още преди 10 дни е казал, че на 13 юни ще свалят и кредитния рейтинг. “Защо го свалиха? Защото вътре пише – няма пенсионна реформа, големи дългове, няма политическа стабилност, загуба на основните парии на изборите, пада кредитният рейтинг, увеличават се лихвите по кредитите. Тук ще се срине и София, защото таванът на държавата подпира София, а София не може да излезе над държавата, затова сега ще трябва да свалят на София и веднага лихвите ще станат по-високи”, предупреди Борисов.

„С една дума всеки ден – катастрофа след катастрофа. Аз не знам те с какви очи могат да претендират да създават служебно правителство и изобщо правителство. Тяхната арогантност онзи ден – да отидат и да изберат Сметна палата с одиторен орган за седем години да излизат. Един от членовете на ДПС там е 74-годишен, а след 7 години мандат ще е на 81 години . Как може такова нещо, просто не ги е срам. Същите тези да ми говорят за толерантност и реваншизъм. Те никаква поука не са си извели”, заяи Бойко Борисов.

Председателят на ПП ГЕРБ бе категроичен, че консенсус няма и че консенсусът е приключил с избирането на Сметната палата. „Пратих Цецка Цачева да им каже да подадат оставка и тогава да разговаряме. Те най- брутално си избраха шеф на Националния статестически институт, Сметна палата за 7 години – пълния одитор на държавата. В същото време прибират парите на държавните дружества, за да ги изхарчат и тях за времето, което им остава, подписват договори, които не са обезпечени. Имам опасението, че са излъгали американците така, както излъгаха руснаците и Брюксел и ги поставиха в положение да се съдят”, посочи Борисов.

Според него след заседанието на КСНС трябва да има оставка на всички членове на Сметната палата. „Оставка на всички членове, които са си избрали и тогава вече мога да говоря с тези две партии. „Атака” не ги броя, те влязоха, направиха им кворум и след това излязоха отвън и правеха шоупрограми. Няма добър сценарий, всеки сценарий за България оттук-нататък е лош. България вече е в непоправимо положение и тези хора трябва да отидат на съд. Вече съм наясно, че след като умишлено са лъгали и умишлено са го правили, трябва да бъдат съдени. За консенсус и дума не може да става. Консенсус можеше да има до понеделник”, добави той.

„Назначават си кадрите със седем години мандат. Те не работят, няма нито едно свършено нещо. Подписват договори, с които след това отиват мигновено на съд. „Газпром” и ЕК са на съд заради тези провалени политици, които са лъгали едновременно Москва, Брюксел и Вашингтон и лъжат народа”, каза Бойко Борисов.

На въпрос дали държавните дружества могат да фалират, председателят на ГЕРБ коментира: „Е, как няма да фалират. Като им вземат на летището 90% от парите, като им вземат 90% от парите юни, какво ще правят ноември и декември? Това веднъж Орешарски го направи. Той е цар да съсипва държавата и може би заради това Волен Сидеров го иска още за премиер, за да досъсипят всичко, или вече е разбрал, че е подписал „Южен поток” и не е против Орешарски. Това са безотговорни хора”.

Войниците, генералите и пожарникарите подложени на най-голям стрес в работата си

Войниците, генералите и пожарникарите подложени на най-голям стрес в работата си

Професията на войниците са нарежда на първо място в тазгодишната класация за най-стресиращи професии в света, стана ясно след изследване на CareerCast.com, разглеждащо 11 стресови фактора. На второ място са - генералите, а на трето пожарникарите. 

Бившият пожарникар Ричард Кийуърт споделя, че често се шегува, когато говори за естеството на работата си, но стресът, на който са подложени пожарникарите, въобще не е за подценяване.

"Всеки пожарникар преминава през щателно психологическо обучение. Въпреки това никой от тях не знае кой ще е денят, в който няма да се върне вкъщи”, казва още Ричард.

На четвърто място, с подобни рискови фактори, в класацията попада професията пилот на самолет. Пилотите са отговорни за сигурността на стотици пътници всеки ден, а уменията, които притежава, са това, което осигурява безопасността им.

Пожарникарите днес работят във все по-тясна връзка с полицаите. А полицейската служба заема девето място сред най-стресиращите професии за годината.

В класацията попадат и сфери на дейност, при които работното място не е определящ фактор за причинения стрес. Професии, свързани с медиите, както и с PR-a, като репортери (осмо място) или PR специалисти (шесто място), са стресиращи заради кратките крайни срокове за изпълнение на поставените задачи. В това число попадат и организаторите на събития, които заемат пето място.

Висшите корпоративни мениджъри заемат седмо място в чарта, заради това, че отговарят за управлението на цели компании. Последното място е отредено на таксиметровите шофьори.

Подновяват издирването на малайзийския самолет

Издирването на малайзийския самолет ще бъде подновено. Боин 777 на малайзийските авиолинии изчезна на 8-и март. "Това уверение идва от...

Движението "22 септември" става партия

Движението «22 септември“, в което участват емблематични имена като Едвин Сугарев, Йордан Василев, Евгений Михайлов, Теодора Димова и други, ще стане партия и ще участва на предстоящите предсрочни избори

Бойко Борисов: Кой да стане премиер? Ако има по-опитен, ще го направя


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде премиер в правителството след предсрочните избори, ако ГЕРБ успеят да съставят кабинет. Той смята, че няма по-подготвен от него за министър-председател, а ако се намери такъв - то той ще му отстъпи поста.

"Кой да стане премиер? Ако има по-опитен, ще го направя... Затова не дават на жената да кара в буря и сняг", заяви Борисов, който се завърна след едноседмична визита в САЩ. Той неведнъж е заявявал, че при следващо управление на ГЕРБ ще застане...

Бойко Борисов: Кой да стане премиер?Ако има по-опитен ще го направя


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде премиер в правителството след предсрочните избори, ако ГЕРБ успеят да съставят кабинет. Той смята, че няма по-подготвен от него за министър-председател, а ако се намери такъв - то той ще му отстъпи поста.

"Кой да стане премиер?Ако има по-опитен ще го направя", заяви Борисов, който се завърна след едноседмична визита в САЩ. Той неведнъж е заявявал, че при следващо управление на ГЕРБ ще застане начело.

На импровизиран брифинг на летище...

Пороят постави под съмнение митовете за чистотата на Южния плаж във Варна

Пореден случай на замърсяване на морската вода край Южния плаж във Варна предизвика проливният дъжд в събота, сигнализира читател на Topnovini.bg. Непосредствено след пороя близо до брега се е появило огромно петно, съдържащо нечистотии с остра фекална миризма.

Вял референдум в Черноморец, 21 % гласували до обед

Реферндумът за смяна на името на морското градче Черноморец в община Созопол върви относитлено вяло, казаха местни.

Данчо Лазаров: Някои от първия отбор ще доиграят мачовете в Евролигата

Някои от волейболистките от националния отбор ще отидат в Б отбора и ще доиграят мачовете за Евролигата в Турция и Азербайджан. Това обяви президентът на Федерацията по волейбол Данчо Лазаров пред БНТ...

Взрив на газова бутилка рани мъж в столицата

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 12:00 часа днес, като все още не е установено каква е причината за експлозията

Издирват роднини на първия турист в Сл. бряг

Съюзът на собствениците в “Слънчев бряг” търси начин да се свърже с роднини на първия официално регистриран турист в курортния комплекс. На 8 юни 1959 год. е бил записан първият гост на курорта и това е Франтишек Силвестър от град Острава, Чехия. От регистрите сатва ясно ,че летовникът е отседнал в хотел “Калина”.
Запазена е негова снимка в книгата „История за Слънчев бряг”.
От организацията на частните собственици търсят роднините на г-н Силвестър, за да им връчат награда -безплатна седемдневна почивка в „Слънчев бряг”. Ваучерът ще бъде връчен лично от заместник-министъра на икономиката и енергетиката Борислав Ботев. Той пое анжгажимента да осигури престоя им у нас, а наградата се дава по повод 55-тата годишнина на туристическия комплекс.
Ботев припомни, че курортът „Слънчев бряг” е учреден на 30 юни 1958 година с постановление №120 на Министерския съвет на НРБ. Тогава в документите, „Слънчев бряг” фигурира като летовище.

Модни страшки без опашки

Бетси Джонсън, Вивиан Уестууд и Донатела Версаче са трите най-известни модни дизайнерки. И трите са на възраст, която едва ли ще признаят и която отчаяно се опитват да замажат с екстравагантност. Но ефектът е, че изглеждат направо смешно страшни. Не са си турнали само опашки.
Тази младежка игривост обаче, която при Бетси Джонсън се покачва до ниво Бетси Джонсън, Вивиан Уестууд и Донатела Версаче са трите най-известни модни дизайнерки. И трите са на възраст, която едва ли ще признаят и която отчаяно се опитват да замажат с екстравагантност. Но ефектът е, че изглеждат направо смешно страшни. Не са си турнали само опашки. Тази младежка игривост обаче, която при Бетси Джонсън се покачва до ниво

Бойко Борисов: Това, което направиха с държавата за година, няма оправяне за 10 години напред

Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон.
„Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан, Това, което направиха с държавата за една година, за 10 години напред няма оправяне. Това каза пред журналисти председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който пристигна на Летище „София” след посещението си във Вашингтон. „Видовден дойде заради нашата глупост – на всичките, да се доверим отново на Местан,

Русе стяга протест заради комарите

Русе /КРОСС/ Жителите на Русе се вдигат на бунт заради комарите. Протестът им се организира в социалната мрежа Фейсбук от председателя на гражданско движение „Бъдеще за Русе" Бойко Никифоров.„Всеки ден в Русе милиарди гадни комарчета разнасят болести и смучат кръвта ни. Нека поне тези които не сме затъпяли докрай да илезем на площада и да кажем - КМЕТЕ вземай си комарите и дим да те няма" се казва в призива на Никифоров.Протестът ще започне на 18 юни, сряда, от 18 часа. Предвижда се недоволните граждани да се съберат пред Халите, след което да се отправят към сградата на общината.

"Орешарски ни лъжеше в очите", казали в САЩ на Борисов

България отвън изглежда отвратително – нестабилна, непрогнозируема, разкрачена между Изтока и Запада. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи картината след завръщането си от Вашингтон, където беше последната седмица.   Пред журналисти в София той повтори, че "всяко следващо правителство е в цугцванг, както се казва в шахмата". От тук нататък няма полезен ход за България, добави той.   Борисов окачестви като абсурден варианта кабинетът "Орешарски" да подаде оставка и да управлява следващите два месеца като правителство в оставка. Това е катастрофа за държавата и тези хора трябва да бъдат дадени на прокурор, заяви Борисов и изрази надежда прокуратурата да се самосезира за случващото се.   Въпросите за датата на предсрочните избори, оставката на правителството и други належащи теми като "Южен поток" и спрените еврофондове ще бъдат обсъдени на Консултативния съвет по национална сигурност към президента във вторник.   "Да декапитализираш дружествата, да отидеш с нотариално пълномощно, да упълномощиш ЕК и да се откажеш да преговаряш, да подпишеш договор със стотици милиони неустойки, което да даде основание да се съди ЕК с "Газпром", това е престъпление с тежки поражения за България", заяви Борисов и добави, че "отговорни хора в Щатите ми казаха: "Орешарски ни лъжеше в очите".   Очаквайте подробности

Хит в нета: Шофьор разби тестово „Ламборгини“ в София. Гонил „Порше“ с 200 км/час (видео)

Видео, на което се вижда как луксозно „Ламборгини Гаярдо” е разбито на „пух и прах“, е новият хит в интернет. Катастрофата е станала на бул. "Цариградско шосе" в района на магазина "Метро" пред няколко дни. Шофьорът дал 60 лева за тест драйв, качил се на булеварда и подкарал колата с 200 км в час. Твърди се, че ударът е станал,

Бела Примо: Всичко, което иска Бочели, е едно пиано

- Г-н Примо, колко време ще останете в България и какви точно са задълженията ви тук?
- Нямам никакви задължения. Тук съм за три дни, за да направим последна подготовка на стадиона преди концерта на Андреа Бочели и да видим дали цялата продукция ще се събере вътре, за да може шоуто да бъде на нивото, на което очакваме и ние, и публиката. - Г-н Примо, колко време ще останете в България и какви точно са задълженията ви тук? - Нямам никакви задължения. Тук съм за три дни, за да направим последна подготовка на стадиона преди концерта на Андреа Бочели и да видим дали цялата продукция ще се събере вътре, за да може шоуто да бъде на нивото, на което очакваме и ние, и публиката.

Един човек е загинал при пътен инцидент край Ловеч

Един човек е загинал на място при катастрофата в района на село Малиново, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 13.00 часа. Пътно-транспортното произшествие се е случило между лек автомобил и джип.
Временно се спира движението по път l-5 в района на село Малиново поради пътнотранспортното произшествие, Един човек е загинал на място при катастрофата в района на село Малиново, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 13.00 часа. Пътно-транспортното произшествие се е случило между лек автомобил и джип. Временно се спира движението по път l-5 в района на село Малиново поради пътнотранспортното произшествие,

Новият iPhone 6

В мрежата изтекоха първите снимки на новия iPhone 6. Те са публикувани в блога на австралиеца Сони Диксън. Той показва два модела смартфона с различен диагонал на екрана. Ако може да се вярва на фотосите му, клиентите ще могат да избират между 4,7 и 5,5-инчов телефон.

В мрежата изтекоха първите снимки на новия iPhone 6. Те са публикувани в блога на австралиеца Сони Диксън. Той показва два модела смартфона с различен диагонал на екрана. Ако може да се вярва на фотосите му, клиентите ще могат да избират между 4,7 и 5,5-инчов телефон, пише КРОСС.

Консенсус с БСП и ДПС, ако от Сметната палата си идат

Консенсус няма, ще има, ако след заседанието на КСНС членовете на Сметната палата подадат оставки - така пробва да изнудва лидерът на ГЕР Бойко Борисов след завръщането си от Вашингтон.

Арх. Диков: Няма как да махнем незаконните гаражи в София

"В София по официални данни има 7600 незаконни гаражни клетки, според мен те дори са повече. Проблемът с премахването им е юридически, нямаме ясни правила и основание, за да ги премахнем", обяви пред БНТ главният архитект на София Петър Диков. Той уточни, че макар поставени незаконно и на общинска земя, те са частна собственост и ако бъдат премахнати, трябва да се съхраняват някъде. "При това положение кметството носи отговорност и за вещите в тях. Поставял съм няколко пъти на юристите въпроса. Трябва да се мине през законово решение", обясни Диков. Относно застрояването в зелените площи на града главният архитект обяви, че проблемът със застрояването в тях е наследен като терени за възстановяване преди осем-десет години. Според него сегашното ръководство на Столичната община е спряло порочната практика да се строи в паркове и градинки. На въпрос за планирано застрояване на Северния парк Диков каза, че проектът няма да бъде реализиран. Той уточни, че общината няма достатъчно средства, за да откупи частни терени, върнати по силата за закона за реституцията, за които е планирано да са паркове, градинки и детски площадки. Главният архитект на София каза, че започва ремонтът на първата част на Южния парк (около НДК) с европейски пари. Той се надява, че спирането на средствата по оперативна програма "Регионално развитие" няма да забави реализацията на проекта. В другите части на Южния парк предстоят подмяна на настилки на алеите, засаждане на цветя и дървета. "За мен най-важното трасе в София е бул. "Тодор Каблешков". От много години се опитваме да го разширим в частта, която е изградена, и да го прокараме в частта между ул. "Луи Айер" и "Симеоновско шосе", коментира още арх. Диков.

Един човек е загинал при катастрофа край Ловеч

Един човек е загинал на място при катастрофата в района на село Малиново, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 13.00 часа. Пътно-транспортното произшествие се е случило между лек автомобил и джип.
Временно се спира движението по път l-5 в района на село Малиново поради пътнотранспортното произшествие, Един човек е загинал на място при катастрофата в района на село Малиново, съобщиха за Фокус от пресцентъра на МВР. Сигналът за инцидента е подаден около 13.00 часа. Пътно-транспортното произшествие се е случило между лек автомобил и джип. Временно се спира движението по път l-5 в района на село Малиново поради пътнотранспортното произшествие,

Делян Пеевски: Вярвам на прокуратурата, два месеца работи усилено


"Отнасям се с пълно доверие към правораздавателните органи, които през последните два месеца работиха усилено, професионално и най-вече дискретно."

Така депутатът от ДПС Делян Пеевски  коментира пред в."Преса" (бел. ред. - пред това издание той даде и единственото си интервю като шеф на ДАНС няколко часа след скандалния му избор) задържането на тримата мъже, обвинени, че са се опитали да го убият.

Вчера Софийският градски съд ги освободи, без да им наложи никаква мярка,...

Дрогба поведе Кот д'Ивоар към победа, 100 кошмарни секунди за Япония

Дидие Дрогба, изумителният футболист от Кот д'Ивоар, бе в основата на драматичната победа на своя тим срещу Япония в мача им от Група С на световното първенство.
Отборът от Африка губеше с 0:1 до средата на второто полувреме. Тогава на теренът се появи Дрогба и нещата се обърнаха.
Кейсуке Хонда бе дал аванс на японците в 16-та минута. Дидие Дрогба, изумителният футболист от Кот д'Ивоар, бе в основата на драматичната победа на своя тим срещу Япония в мача им от Група С на световното първенство. Отборът от Африка губеше с 0:1 до средата на второто полувреме. Тогава на теренът се появи Дрогба и нещата се обърнаха. Кейсуке Хонда бе дал аванс на японците в 16-та минута.

Вандали надраскаха автомобила на лидера на ГЕРБ в Перник

Перник /КРОСС/ Вандали обрисуваха личния автомобил на лидера на ГЕРБ-Изток в Перник - младата надежда на партията Емо Ненков. Автомобилът е бил паркиран през нощта пред блока на Ненков в пернишкия квартал Изток, когато е бил нарисуван от вандали с надписи "К*р МВР"."Аз нямам лични врагове, вандалският акт е на политическа основа", смята Емо Ненков. Той е един от най-новите членове на партията на Бойко Борисов в Перник, но много бързо израстна партийно. Само за няколко месеца ГЕРБ му повери да отговаря за най-големия квартал в Перник - "Изток", където партията на Бойко Борисов показа най-добри резултати на последните евроизбори. Емо Ненков е назначен и в офиса на партията в кв. Изток, всеки ден прави срещи с избиратели и отговаря за партийния живот в квартала.Това не е първия вандалски акт срещу ГЕРБ "Изток". Преди месеци хвърлен камък счупи стъклото на политическата централа в кв. "Изток", а по време на предизборната кампания вандали са замеряли офиса на ГЕРБ с тор, пише zapernik.com.    

Местен референдум не успя да преименува град Черноморец на Свети Никола

  Проведеният в неделя референдум, на който жителите на Черноморец трябваше да решат дали се върне старото му име Свети Никола, е неуспешен заради ниска избирателна активност. Поради тази причина градчето и занапред ще се казва Черноморец.   Гласували са под 50 процента от 1700 местни жители с право глас. За да са валидни резултатите, до урните трябваше да отидат 1200 от тях.   Иванка Кирязова, председател на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Созопол, съобщи след края на изборния ден, че гласувалите са 786 или 43.92%, което означава, че референдумът не е успял и градът ще продължава да носи името Черноморец.   Окончателните резултати за това колко са били "за" смяна на името и колко "против", ще има в понеделник, след като двете секционни комисии предадат протоколите си.   Изборният ден е преминал без инциденти и сигнали за нарушения.   Идеята за преименуване е на инициативен комитет от 50 местни жители. Кметът на града Добри Добрев обясни мотивите пред БНР: "Черноморец е комунистическо име. На пазара ще бъде по-добре, ако се казва Свети Никола; апартаменти, къщи, имоти ще се продават по-лесно ако се казва Свети Никола. Това бяха мненията".   Денят за избор в Черноморец започна с камбанен звън от храма "Свети Никола". След литургията, отец Стилиян напусна райската градина - една от местните атракции, за да гласува. Очевидно примерът му не е бил достатъчно заразителен.  

Местен референдума решава дали Черноморец да се казва Свети Никола

Жителите на град Черноморец гласуват на референдум дали да бъде върнато старото име на града - Свети Никола. Право на глас имат 1700 местни жители, а за да са валидни резултатите, до урните трябва да отидат 1200 от тях. Идеята е на инициативен комитет от 50 местни жители. Кметът на града Добри Добрев обясни мотивите пред БНР: "Черноморец е комунистическо име. На пазара ще бъде по-добре, ако се казва Свети Никола; апартаменти, къщи, имоти ще се продават по-лесно ако се казва Свети Никола. Това бяха мненията".   Нагласите на местните хора са противоречиви.   Избирателната активност към 14 часа в неделя е ниска – едва 29.9 на сто.   За да са валидни резултатите, броят на гласувалите трябва да бъде не по малко от 65%, колкото е била регистрираната активност на последните местни избори през 2011 година.

Референдумът в Черноморец върви вяло, 21 % гласували до обед

Реферндумът за смяна на името на морското градче Черноморец в община Сзоопол върви относитлено вяло, казаха местни.
До 12 часа са гласували 21 % от жителите, уточниха от ОИК Созопол.
Реферндумът за смяна на името на морското градче Черноморец в община Сзоопол върви относитлено вяло, казаха местни. До 12 часа са гласували 21 % от жителите, уточниха от ОИК Созопол. "Среден е интересът, най-вече защото е лято и времето не е мвого подходящо, но така реши Общинският съвет", коментира пред 24 часа Румен Ангелов от Инициативния

Борисов: България отвън изглежда отвратително

Лидерът на ГЕРБ окачестви като абсурден варианта настоящото правителство да подаде оставка и да управлява следващите два месеца като правителство в оставка

Български политици станаха мишени в компютърна игра

Виртуална игра, която отмъщава на българските политици, набра за по-малко от 24 часа огромна популярност в социалните мрежи. Играта се казва "Мистър пистол" и призовава ядосаните избиратели най-после да покажат "народна любов".

Гърция сваля цените по плажовете, за да привлече туристи

Гърция сваля цените на стоки и услуги по плажовете, за да привлече повече туристи. Сандвичи, минерална вода и кафе вече се продават на фиксирани цени, които са с около 30 процента по-ниски от досегашните, съобщава БНТ. 500 евро е глобата за продажба на стоки на по-високи цени от определените. При повторно нарушение глобата скача двойно.  Мярката е одобрена от гръцкото министерство на развитието след оплакване на туристи за високите цени в заведенията по морските курорти. Целта, която Асоциацията на гръцките туристически агенции си постави тази година, е южната ни съседка да привлече около 19 милиона туристи.

Пороят удари община Сатовча с щети за 500 000 лева

/КРОСС/ Отнесени улици и ниви, наводнени къщи, запушени канализации и шахти, отчаяни хора. Това е апокалиптичната картина в село Сатовча след 40-минутния страшен порой, който удари населеното място вечерта в петък, 13-и.Потопът буквално удави общинския център и нанесе огромни поражения на инфраструктура, на земеделски земи и на частни домове. Специална комисия, назначена от общинския кмет Арбен Мименов, обиколи цялото селище, за да установи какви са щетите.„По груби изчисления разрушенията, причинени от невиждания порой, са за близо половин милион лева. 4 улици са непроходими за автомобили, на тях асфалтът е отнесен от водната стихия. Околовръстният път също е разрушен, там се налага бетонирането на канавка, която при всеки силен дъжд се запушва и водата тръгва към селището. Цели канализации са запушени. 3-4 къщи бяха под вода, но вече са отводнени", заяви кметът Мименов. Десетки земеделци са в безизходица, тъй като водният ад е отнесъл нивите им и нищо не е останало в тях.Най-засегнати са насажденията с тютюн и картофи. Общината ще изготви протокол за установените щети и ще направи количествено - стойностна сметка. Ще изпрати цялата документация до областната управа в Благоевград. Областният управител Муса Палев трябва да назначи нова комисия, която също ще направи оглед на пораженията в Сатовча

Движение „22 септември" става партия и ще участва на следващите избори

/КРОСС/ Движението „22 септември", в което участват емблематични имена като Едвин Сугарев, Йордан Василев, Евгений Михайлов, Теодора Димова и други, ще стане партия и ще участва на предстоящите предсрочни избори. Целта на формацията е постигане на голямо дясноцентриско мнозинство в следващия парламент, което да инициира свикване на Велико народно събрание. Според учредителите на партията на страната е необходима нова Конституция.Според лидерите на движението на страната е необходимо сътрудничество между определилите се за десни партии в страната, което да отслаби влиянието на БСП и ДПС.Искаме да възтържествува справедливостта в България! Искаме да има съдебна система, която да е в защита на гражданите и която да поставя престъпниците на място, искаме да има прокуратура, която да е зависима от интересите на държавата и от интересите на гражданите и да бъде държавен обвинител, а не прокуратурата, която независимо прави безобразие след безобразие в последните години. Искаме да се осъществи това, което се нарича възмездие за престъпленията, за политическите престъпления, за криминалните престъпления. Искаме неща, които са невъзможни без изработване на нова конституция, без да бъдат променени основните правила в държавата, каза Евгений МихайловОт „22 септември" се обявиха за задължително гласуване, но със образователен ценз. Според тях хора незавършили седми клас не могат да избират кой и как да управлява държавата

Движение „22 септември" става партият и ще участва на следващите избори

/КРОСС/ Движението „22 септември", в което участват емблематични имена като Едвин Сугарев, Йордан Василев, Евгений Михайлов, Теодора Димова и други, ще стане партия и ще участва на предстоящите предсрочни избори. Целта на формацията е постигане на голямо дясноцентриско мнозинство в следващия парламент, което да инициира свикване на Велико народно събрание. Според учредителите на партията на страната е необходима нова Конституция.Според лидерите на движението на страната е необходимо сътрудничество между определилите се за десни партии в страната, което да отслаби влиянието на БСП и ДПС.Искаме да възтържествува справедливостта в България! Искаме да има съдебна система, която да е в защита на гражданите и която да поставя престъпниците на място, искаме да има прокуратура, която да е зависима от интересите на държавата и от интересите на гражданите и да бъде държавен обвинител, а не прокуратурата, която независимо прави безобразие след безобразие в последните години. Искаме да се осъществи това, което се нарича възмездие за престъпленията, за политическите престъпления, за криминалните престъпления. Искаме неща, които са невъзможни без изработване на нова конституция, без да бъдат променени основните правила в държавата, каза Евгений МихайловОт „22 септември" се обявиха за задължително гласуване, но със образователен ценз. Според тях хора незавършили седми клас не могат да избират кой и как да управлява държавата

Зверска катастрофа край Ловеч! Един човек загина

Зверска катастрофа край Ловеч! Един човек загина

Един човек е загинал на място при катастрофата в района на село Малиново (Ловеч), съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за инцидента е подаден около 13.00 часа. Пътно-транспортното произшествие се е случило между лек автомобил и джип.

Очаквайте подробности.

Мъж заби брадва в колата на свой съсед след зверски скандал

Мъж заби брадва в колата на свой съсед след зверски скандал

48-годишният И.Т. от село Бели брег е забил брадва в автомобила на своя съселянин П.М. Между двамата избухнал зверски скандал. И.Т. се разярил и дори се заканил да убие другия мъж.

Грабнал брадва и го погнал. П.М. успял да стигне до автомобила си, скочил вътре и заключил вратите, съобщава "Конкурент".

Тогава озверелият му съселянин заблъскал с брадвата по предницата на колата.

Когато дошла полиция, страастите се укротили. Срещу И.Т. е повдигнато обвинение в закана за убийство.

За пореден път млада жена бе групово изнасилена и унижена в Индия

Насилието над жени в Индия продължава да бъде ежедневие. 30-годишна индийка от централния индийски щат Мадхия Прадеш е била изнасилена от най-малко шестима мъже, сред които собствения й съпруг, публ...

С два тайбрек сета Федерер завоюва седма титла в Хале

Може би най-великият тенисист, раждан някога и със сигурност един от най-големите що се касае до играта на трева  в лицето на Роджър Федерер спечели за седми път титлата в Хале. Федерер побед...

"Голямата уста" Моуриньо захапа Ходжсън заради Рууни

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо за пореден път изрази авторитетно мнение по въпрос, който не го касае пряко. Португалецът, който е известен с "голямата си уста" захапа здраво селекционера ...

Марио Балотели, който посече Англия: Чувствам се страхотно

Марио Балотели, който отбеляза победния гол за Италия срещу Англия (2:1), бе избран за играч на мача. Срещата от Мондиал 2014 се проведе в Манаус при температура от над 30 градуса.
Нападателят, който игра дебютен мач на световно първенство, отбеляза решаващото попадение в 50-а минута.
"Много съм щастлив. Това е уникално преживяване. Марио Балотели, който отбеляза победния гол за Италия срещу Англия (2:1), бе избран за играч на мача. Срещата от Мондиал 2014 се проведе в Манаус при температура от над 30 градуса. Нападателят, който игра дебютен мач на световно първенство, отбеляза решаващото попадение в 50-а минута. "Много съм щастлив. Това е уникално преживяване.

Загиналият в Турция шеф на "Найт Флайт" паднал от кея

Увеселителни заведения и футбол - с това основно бе белязан животът на 43-годишния съсобственик на известната столична дискотека Константин Александров, който загина при инцидент в Турция.
Информацията за смъртта на Александров дойде в сряда от Турция, където той е бил на почивка със съпругата и децата си. Увеселителни заведения и футбол - с това основно бе белязан животът на 43-годишния съсобственик на известната столична дискотека Константин Александров, който загина при инцидент в Турция. Информацията за смъртта на Александров дойде в сряда от Турция, където той е бил на почивка със съпругата и децата си.

Още два кандидатстудентски изпита започнаха в СУ

/КРОСС/ Втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет „Св. Климент Охридски" за учебната 2014/2015 г. продължава с изпити по италиански език и по философия и социални науки.В зала 41 Полина Петкова от Пловдив изтегли изпитен вариант № 1 по италиански език. Кандидат-студентите, подали заявление за участие в изпита са, 23.Конкурсният изпит по италиански език се състои от диктовка, преразказ на прочетен текст, превод от италиански на български език и езиков тест. Общата продължителност на изпита е 4 часа.Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Културология; Политология; Библиотечно-информационни науки; История; Археология; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Славянска филология; Балканистика; Италианска филология; Португалска филология; Класическа филология; Унгарска филология; Новогръцка филология; Румънска филология; Тюркология; Арабистика; Иранистика; Китаистика; Японистика; Кореистика; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Предучилищна педагогика и чужд език; Начална училищна педагогика и чужд език; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Педагогика на масовата и художествената комуникация.В 14.00 започна и изпитът по философия и социални науки

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване