Нов порой удави пернишко

Гръмотевици и обилни валежи заляха Перник днес. Поредният порой за този месец смаза наново градините на хората и наводни мазета.

Някои от пернишките улици вече обичайно се превърнаха в речни корита.

Облачно, дъжд и гръмотевици се очакват през целия ден, а градусите в момента в Пернишко са 16C. За утре картината не е по-оптимистична. Очаква се обилните валежи да продължат. Единственото, на което можем да се надяваме е краткотрайно слънце и незначително по-високи...

Продължава

Обмисля се поставянето на електронни колчета по бул. "Витоша"

Столичната община обмисля поставянето на електронни колчета на бул. "Витоша" с цел спирането на автомобилния трафик. И в момента преминаването с коли през единствения пешеходен булевард е забранено, но нарушители не липсват - поне по 4-5 на ден, сочи статистиката на местната управа.

Преди няколко години същите колчета бяха поставени и на кръстовището на "Граф Игнатиев" и бул. "Васил Левски", но в момента не се използват. Сега ще бъдат поставени на пресечните на бул. "Витоша" улици...

България сред страните с най-ниска данъчна тежест в ЕС

България е сред страните с най-ниска данъчна тежест в Европейския съюз - 27,9%. За държавите-членки на Европейския съюз тя е представлявала...

Математика без граници в Несебър

На 21 юни 2014  СОУ”Любен Каравелов”-Несебър ще бъде домакин на Първия международен турнир ”Математика без граници” -финал за ученици от II до VIII клас.

Престижната проява е организирана от педагогическа асоциация „Образование без граници”-България и образователен център “Innovation”- Казахстан и ще премине  под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров.

Финалистите в математическата надпревара са 583 от Азербайджан, България, Казахстан, Китай, Русия и Узбекистан.

От 9:40 до 10:40 ч. ше се проведе индивидуалното  състезание за ученици от 1, 2, 3 и 4 клас, а от 11:00 ч. до 12.00 ч. – това за ученици от 5, 6, 7 и 8 клас.Учениците ще решават 20 задачи  с избираем и със свободен отговор, а времето  за работа  е 60 минутиЗа верен отговор се присъжда по 1 т.

Ще бъдат обявени две класирания - едно по състезанието на 21.06.2014 г. и друго – по регламента на турнира (сборът от точките на два от предварителните кръгове и удвоеният резултат от финала).

Отборното състезание ще започне в 12:30 ч. ще се проведе под формата на математическа щафета от 5 задачи за всеки клас, като в условието на всяка следваща задача се съдържа отговорът на предходната. Всеки отбор, съставен от 3 ученици от един и същ клас, ще решава задачите в екип и ще попълва общ талон за отговори. Времето за работа е 40 мин., а класирането ще се извърши по класове.

Имената на носителите на медали и купи от състезанието ще бъдат публикувани в 20:00 на 21.06 2014 на електронната страница www.mathematicalmail.com в раздела Класиране.

Официалното награждаване на победителите ще се състои на 22.06.2014 от 10 ч. в Амфитеатъра на Старинния Несебър.

                                                                  Мара МОМЧИЛОВА

Изпълнителното бюро на БСП се събра преди КСНС

Изпълнителното бюро на БСП се събра в навечерието на КСНС, за да стикова позицията си преди заседанието при президента, съобщи bTV.
Датата на предстоящия вот, задължителното гласуване и „Южен поток” обсъжда ръководството на партията. Утре при президента се очаква да стана ясна датата на вота, да се обсъдят теми като кандидатурата ни за еврокомисар Изпълнителното бюро на БСП се събра в навечерието на КСНС, за да стикова позицията си преди заседанието при президента, съобщи bTV. Датата на предстоящия вот, задължителното гласуване и „Южен поток” обсъжда ръководството на партията. Утре при президента се очаква да стана ясна датата на вота, да се обсъдят теми като кандидатурата ни за еврокомисар

Шедьоврите на Apple, които никога не видяха бял свят (снимки)

Apple са известни с модерния и изчистен дизайн на своите продукти. Не е изненадващо, че вътрешната конкуренция в самата компания между продуктите е изключителна и много малко от тях ние виждаме като потребители. Дизайнерът Хартмут Еслингер и неговата компания Frog Design са отговорни за много от дизайните на Apple през 80-те. Той реши да публикува някои от отпадналите дизайни в книгата си „Гениално просто – ранните дизайни на Apple”.

Пеевски след разпит в следствието

 Депутатът от ДПС, бивш медиен магнат и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски се е явил за разпит в столичното следствие, научи бТВ. Малко преди 13 часа той е влязъл в сградата на следствието в кв. "Овча купел", придружен от охрана, добави "Дарик".

На излизане след почти двучасов разпит той е обяснил, че явяването му е както по сигнала на "Протестна мрежа", така и за готвеното покушение срещу него.

Пеевски отрече да е началник на съдебната власт, което седоказва с решението на съда да освободи от ареста тримата арестувани с обвинение за подготовка на покушение срещу него.

Той коментира, че всеки човек се страхува за живота си и допълни, че се надява органите на реда да се занимават със замесените лица извън България така, както се занимават със сигналите на „Протестна мрежа”.

Според Пеевски адвокатът на един от обвинените за организатори на покушение срещу него - Хаджидимов, бил близък с "едно лице, което е извън България". Той обаче не пожела да конкретизира дали говори за Цветан Василев, нито да отговори кога отношенията му с банкера са претърпели обрат и вече са силно обтегнати, предате Нова Нюз.

Пеевски е отговарял на въпроси, свързани със сигнала на „Протестна мрежа” срещу него, Николай Бареков и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Според сигнала, контролираната от Цветан Василев банка има кредити към свързани лица с Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева в многократно по-голям размер от допустимото от закона.

Визитата на Пеевски в следствието не е изненадваща, коментира бТВ. През миналата седмица членове на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка дадоха показания, а главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че „проверката с едното лице е на фаза разпити, проверката с второто лице е на фаза почти финализиране на данъчни проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същия начин е и проверката по отношение на трето лице”.

Буквално часове по-късно офиси на близки до Цветан Василев фирми бяха претърсени при мащабна акция на полицията и държавното обвинение. В същия ден се разбра и че трима души са били арестувани, защото готвели атентат срещу Делян Пеевски. По-късно те бяха освободени поради липса на доказателства за това.

България

Емил Гъргоров и Джаксън Менди напуснаха ЦСКА


Полузащитникът Емил Гъргоров е напуснал ЦСКА. 33-годишният играч е разтрогнал договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати. След него е напуснал и друг от основните играчи на червените - Джаксън Менди. 

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов е заявил пред "Гонг", че ще проведе индивидуални разговори с всеки един от играчите, за да опита да предотврати масово напускане. 

Червените имат да получават по две заплати и няколко премии, като главният акционер...

Турската опозиция издигна дипломат за кандидат на президентските избори


Двете главни опозиционни партии в Турция номинираха бившия генерален секретар на Организацията за ислямско сътрудничество Екмеледин Ихсаноглу за свой общ кандидат на президентските избори, които ще се проведат през август, съобщава "Ройтерс".

Това ще са първите преки избори за държавен глава в страната, тъй като досега той се назначаваше от парламента.

Очаква се Ихсаноглу да е един от основните опоненти на настоящия турски премиер Реджеп Тайип Ердоган, който най-вероятно...

Емил Гъргоров напусна ЦСКА


Полузащитникът Емил Гъргоров е напуснал ЦСКА. 33-годишният играч е разтрогнал договора си по вина на клуба заради неизплатени заплати, твърди "Гонг". 

Червените имат да получават по две заплати и няколко премии, като главният акционер Александър Томов не изпълни обещанието си част от тях да бъдат изплатени до 13 юни. Това доведе до бойкот на играчите, които отказаха да тренират през уикенда. 

Днес футболистите на ЦСКА подновиха заниманията си, въпреки че все още не са...

„България без цензура” организира кръгла маса на енергийна тема

„България без цензура” организира кръгла маса на енергийна тема

ПП „България без цензура” организира утре от 11.00 часа в хотел „Хемус”, зала „Преслав” кръгла маса на тема „Накъде след големия енергиен шлем на България – АЕЦ „Белене”, газопровода „Южен поток” и нефтопровода „Бургас - Александруполис”, съобщиха от пресцентъра на пратията.

Модератори са зам.- председателите Рада Коджабашева и Ангел Славчев. Ще присъстват още Румен Йончев, Драгомир Стефанов и експерти в енергетиката. След кръглата маса от 13:30 часа ще се проведе пресконференция.

Изпълнителното бюро на БСП се събра преди КСНС

Изпълнителното бюро на БСП се събра в навечерието на КСНС, за да стикова позицията си преди заседанието при президента, съобщи bTV.
Датата на предстоящия вот, задължителното гласуване и „Южен поток” обсъжда ръководството на партията. Утре при президента се очаква да стана ясна датата на вота, да се обсъдят теми като кандидатурата ни за еврокомисар. Изпълнителното бюро на БСП се събра в навечерието на КСНС, за да стикова позицията си преди заседанието при президента, съобщи bTV. Датата на предстоящия вот, задължителното гласуване и „Южен поток” обсъжда ръководството на партията. Утре при президента се очаква да стана ясна датата на вота, да се обсъдят теми като кандидатурата ни за еврокомисар.

Окончателно: 15 години затвор за банковия похитител от Сливен

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решението на Бургаския апелативен съд от февруари месец тази година, с което бе постановено наказание от 15 години затвор за банковия обир в Сливен, извър...

Добри новини за Ходжсън - Окслейд-Чембърлейн се връща за мача с Уругвай

Полузащитникът на Англия Алекс Окслейд-Чембърлейн отново тренира с тима. Според Goal.com играчът на Арсенал взе участие в тренировката и, въпреки превръзката на коляното, се готви наравно със съотборн...

България - седма по спад в цените на жилищата

България се озова на седмо място в света по спад на цените на жилищата през първото тримесечие на 2014 г. Това показва класацията на Global Property Guide. Според данните на изданието, изготвени въз основа на реално извършени сделки, през първото тримесечие на годината годишният ръст на цените на жилищата у нас се е ускорил до 2,3%, а спрямо предходните три месеца - до малко над 1%.

Вашингтон е отворен за преговори с Техеран за ситуацията в Ирак

/КРОСС/ САЩ са отворени за преговори с Иран във връзка с влошаващото се положение в съседен Ирак, съобщи АП. Изявлението беше направено в понеделник от държавния секретар на САЩ Джон Кери. На въпрос на журналисти за възможно военно сътрудничество с Иран, министърът на външните работи заяви, че САЩ не изключва "всякакви стъпки, които биха могли да бъдат конструктивни".Междувременно, източник на „Ройтерс" съобщи, че САЩ и Иран могат да обсъдят иракската криза по време на срещата на делегацията от Техеран с шесторката международни посредници.

Чобанов: Спекулира се, че предприятията са източвани

София /КРОСС/ По повод запитвания и коментари от последните дни за изземване на средства от държавните дружества в полза на бюджета, което е представено като нещо извънредно, министърът на финансите Петър Чобанов коментира:„Спекулира се, че предприятията са източвани, което не отговаря категорично на истината, но същото не може да се твърди за периода 2010-2013 година. Няма изземване на извънредни средства, а се касае за нормалното плащане на дивидент, съгласно нормативната уредба". Министерството на финансите припомня, че срокът за внасяне на отчисленията, съответно дивидент, за държавата винаги е бил един и същ, а именно - 31 май, съответно 15 юли за дружествата, изготвящи консолидиран финансов отчет, заложен в съответните актове за изпълнение на бюджета. Отчитайки влошеното финансово на БЕХ ЕАД, през 2013 г. срокът бе удължен до 15 ноември. През настоящата година сроковете са 16 юни и съответно 15 юли за дружествата, изготвящи консолидиран финансов отчет.Предвид поетите ангажименти на правителството на Пламен Орешарски по отношение на дивидентната политика на държавата, считано от бюджетната 2014 г. стартира плавно намаляване на ставките с 10% всяка година до достигане на 50% размер на отчисленията. „Целта е запазване на по-голям разполагаем паричен ресурс в държавните дружества, изпълнение на инвестиционните им програми и стабилизиране на финансовото им състояние. Планираните постъпления от дивидент за 2014 г. са в размер на около 100 млн. лв

Томас Вермален се договори с "Манчестър юнайтед"


Защитникът на "Арсенал" Томас Вермален е договорил личните си условия по преминаването си в "Манчестър юнайтед" за новия сезон, съобщиха английските медии.

Ръководството на лондонския клуб обаче все още не е приело офертата на "червените дяволи", твърди "Дейли Телеграф".

Вермален има още една година до края на контракта му с "Арсенал". Според информациите, белгийският национал ще получава по 100 хиляди паунда на седмица след пристигането си на "Олд Трафорд".
...

Затворници се заплашват: Ще ти извадя червата с нож!

Ще ти извадя червата с нож, заканили се двама затворници на трети във врачанския зандан.

Смерч край Созопол уплаши курортното градче

Смерч се изви край Созопол, съобщи bTV. За щастие необичайното природно явление се случи навътре в Черно море и не засегна курортното селище.

Торнадото вилня няколко минути, но уплаши доста хотелиери и туристи в градчето.

До паника все пак не се стигна, защото смерчът така и не приближи плажната ивица и хотелите. Пострадали няма.
Смерч се изви край Созопол, съобщи bTV. За щастие необичайното природно явление се случи навътре в Черно море и не засегна курортното селище. Торнадото вилня няколко минути, но уплаши доста хотелиери и туристи в градчето. До паника все пак не се стигна, защото смерчът така и не приближи плажната ивица и хотелите. Пострадали няма.

Смерч се изви край Созопол

Смерч се изви край Созопол, съобщи bTV. За щастие необичайното природно явление се случи навътре в Черно море и не засегна курортното селище.

Торнадото вилня няколко минути, но уплаши доста хотелиери и туристи в градчето.

До паника все пак не се стигна, защото смерчът така и не приближи плажната ивица и хотелите. Пострадали няма.
Смерч се изви край Созопол, съобщи bTV. За щастие необичайното природно явление се случи навътре в Черно море и не засегна курортното селище. Торнадото вилня няколко минути, но уплаши доста хотелиери и туристи в градчето. До паника все пак не се стигна, защото смерчът така и не приближи плажната ивица и хотелите. Пострадали няма.

Централната банка на Русия очаква забавяне на икономиката


Централната банка на Русия прогнозира забавяне на икономиката на страната, засегната от украинската криза, до 0.4 процента през 2014 г., като оценката е по-песимистична от очакванията на правителството, съобщи Франс прес.

Миналата година Русия отчете икономически растеж от 1.3 процента.

Ръководителката на Руската централна банка Елвира Набиулина, цитирана от ИТАР-ТАСС, обяви, че институцията очаква растежът на страната през 2015 г. да бъде 0.9 процента, а през 2016 да се...

Институтът по психология – МВР започна реализацията на обучителни модули по проект „Новият полицейски лидер”

ODMVR

На 16.06.2014 г. в ОУПБЗН-Бургас и ОДМВР-Бургас се проведоха предсеминарни срещи, на които психолози от група “Лаборатория Бургас” при Института по психология – МВР подробно разясниха  спецификата на предстоящите обучения за ръководни служители по проект „Новият полицейски лидер”. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансиран от ЕС чрез Европейския социален фонд с приоритетна ос II „Управление на човешките ресурси” и подприоритет 2.2. „Компетентна и ефективна държавна администрация”, бюджетна линия BG051PO002/12/2.2-06. Бенефициент на проекта е Институтът по психология – МВР.

Качествените кадри са основният капитал на всяка организация. Със срок на изпълнение от 2013 г. до 2015 г. мащабният проект цели подобряване на организационната култура, повишаване на мотивацията на служителите и подобряване на обществения имидж на МВР като една съвременна и модернизираща се държавна институция. На база на резултати от предварителни проучвания са разработени три обучителни модула за актуализиране и усъвършенстване на професионалните познания и практики  на средния ръководен състав:

Модул 1 „Подбор и кариерно развитие”, свързан с процедурите по планиране, подбор, оценка и кариерно развитие.

Модул 2 „Лидерски стил и мотивация”, по теми от управленската практика -изграждане и управление на екипи, управление на ресурси, лидерски стилове и мотивация.

Модул 3 „Психологични аспекти на управлението при разследването на криминални престъпления и овладяването на кризи”, насочен към повишаване на общата и специализирана психологична подготовка при разследване на криминални престъпления и овладяване на критични инциденти, както и повишаване на компетентността при съпътстващите управленско-административни процедури.

 

Във всеки отделен модул ще бъдат обучени над 2000 служители от ръководния  състав на МВР. Предвидените 220 броя обучения ще се провеждат на териториален принцип, под формата на двудневни интерактивни семинари и тридневен групово-динамичен тренинг. Обучители ще са подготвени служители от Института по психология на МВР.

Волен Сидеров: Евразийската линия е вярната за страната

 "Аз съм си аз - едно момче, което се е създало само'. Нито властта ме влече, нито имам болни амбиции. Искам България да е хубаво място за живеене и в близките години да не отцепят, както се задава тази опасност, някои части от нея. Затова не е добре американското посолство да е генератор на идеи."

Това заяви в нетипичен за него напоследък спокоен тон лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю за "Всяка неделя". На реплика на водещия Кеворк Кеворкян за влиянието на руското посолство, националистът отсече: "То няма никакво влияние в България, почти нулево".

Сидеров добави, че е категорично убеден, че евразийската линия е вярната за страната.

Той се обяви за избори веднага. Според него те могат да са още на 27 юли с леки корекции в Изборния кодекс, но политическите сили осъзнали, че за целта за кратко време ще трябва да намерят много пари.

"Стряскат се от калкулациите", заяви той, като попита: "30-50 милиона откъде ще намери един нов политик?".

Атакистът обясни ниския резултат на "Атака" на евровота с купените гласове, от една страна, а от втора - с факта, че някои от поддръжниците му смятали, че той би заминал за Брюксел и би изоставил партията. Освен това за много хора евроизборите не били особено важни. "Жестоко и брутално купувани избори бяха", посочи Сидеров. Затова според него от резултата не може да се съди за настроенията в обществото.

Той твърдо отрече някога да е крепил управлението на БСП и ДПС.

"Ако намерите и едно гласуване в парламента, в което "Атака" да подкрепя правителството, черпя каквото кажеш. Но да - остана такова лошо впечатление."

Затварят фитнесите в училищата

Поредната глупост на община перник прекратиха договорите на фитнес залите във училищата. И сега какво?Вместо децата да спортуват ще седят пред компютрите.Благодарим ви господа управници.

Френски професор: Дългата кома може да има тежки последици за Шумахер


Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер е преместен в Университетската болница в Лозана, където ще продължи следващият етап от възстановяването му, съобщи днес говорител на здравното заведение. Той отказа да съобщи повече детайли за състоянието на легендарния пилот.

По-рано в понеделник семейството на германеца съобщи, че той вече е извън изкуствената кома, в която бе в последните няколко месеца и е преместен от болницата в Гренобъл.

"Шумахер постъпи...

Община Бургас също проверява случая със злощастния асансьор в МЦ 2

Община Бургас извършва паралелно разследване на инцидента със злощастния асансьор в сградата на Медицински център II – к-с “Славейков”. Институцията се смята длъжна да направи такава проверка, въпреки че няма собствена експертиза по отношение на този вид техника.

Днес, заради неизправност, в асансьорната шахта пропадна възрастна жена със своето внуче. Детето е невредимо, но жената пострада тежко. Кметът Димитър Николов я посети в болницата и се увери, че е в стабилно състояние.

Медицинският център е общински, но се явява самостоятелно търговско дружество, което взима управленски решения и носи отговорност.

Инцидентът, възникнал в Четвърта поликлиника, разположена в к-с «Славейков», при който 51 годишната бургазлийка В.К. – посетител в болницата отворила вратата на асансьора на третия етаж и бутайки пред себе си количка с едногодишното си внуче – момченце, се опитала да влезе в кабината, но вместо това полетяла в асансьорната шахта, падайки на тавана на асансьора.

Жената извикала за помощ, като своевременно към мястото на инцидента се отправили два екипа от Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» – Бургас, съставени от спасители и пожарникари и един полицейски автопрул от Второ Районно управление «Полиция» – Бургас.

Екипите отворили асансьорната шахта на първия етаж, но констатирали че асансьорната кабина се намира на втория – в резултат на спасителните действия успели да изтеглят бургазлийката и внучето й, което било без никакви наранявания. Жената е откарана в МБАЛ – Бургас и настанена за лечение в отделение «Реанимация», в много тежко състояние, в кома. Бургазлийката е в травматичен шок, съобщават медиците. В момента се провежда диагностично уточняване на травмите, получени след падането.

Мястото на инцидента е обезопасено, като се извършва оглед от полицейски служители от Второ Районно управление «Полиция» – Бургас. Работата по случая продължава.

Гърция фиксира цените на храните в ресторантите по плажовете

Гърция фиксира цените на храните и напитките, които ще се продават в кафенетата и ресторантите по плажовете това лято, пише македонският вестник "Капитал".

Стоичков: Успехът на Бразилия зависи от ФИФА

Голмайсторът на световното първенство в САЩ'94 Христо Стоичков заяви, че световната титла на Бразилия зависи от ФИФА. Според него бразилският успех на Мондиал 2014 зависи в голяма степен от волята на президента на световната централа Сеп Блатер. "Победата на Бразилия на световното първенство в много голяма степен зависи от желанието на Блатер. Всичко е в неговите ръце. Това не е правилно. Нека си спомним за дузпата, която бразилците получиха срещу Хърватия. Това идва от ФИФА, а ние всички знаем за него. Но Бразилия не се нуждае от такава подкрепа, за да стигне до финала", каза българската легенда пред О Globo.

Пеевски: Убийците ми нямаше да са на свобода, ако бях приятел на съдебната власт

Бях на разпит по сигнала на „Протестна мрежа" и по опита за атентат. Това каза депутатът от ДПС Делян Пеевски на излизането от Столичната следствена служба. Пеевски твърди, че не познава арестуваните за „атентата" срещу него, но уточни, че адвокатът, който защитава този, който е организирал атентата срещу него, е близък приятел на едно лице, което е в чужбина. Вие се сетете кое е това лице, може би има политически амбиции, коментира Пеевски.

Първите в България спецекипи по антитероризъм се обучават във Варна

Първите в България спецекипи по антитероризъм се обучават във Варна. Знания и умения те ще усвоят по време на Международния уъркшоп по антитероризъм, който се стартира днес и ще продължи до 19-ти юни в морската столица. Инициативата е на Медицински университет-Варна и се реализира със съдействието на Посолството на Израел, предаде репортер на Moreto.

Глобиха с 400 лв. бизнесмен заради обиди към полицаи

Глобиха с 400 лв. бизнесмен заради обиди към полицаи

С 400 лв. глобиха благоевградския бизнесмен Бисер Богданов заради обиди към полицаи. Това реши преди минути председателят на Районен съд – Благоевград Екатерина Николова, пише "Струма БГ".

Той бе признат за виновен за това, че на 29 май около 22.30 часа пред бар „Рандеву” отказал да представи личната си карта на 4-ма полицаи и ги обидил с думите: "На вас ли ще ви давам документи, шибани полицаи".

Времето утре ще бъде без промяна

С преминаващата през най-южните ширини на континента фронтална зона, времето у нас и през следващото денонощие остава без промяна. Силно неустойчиво. По-често облачно, с продължаващи превалявания, на отделни места интензивни, с гръмотевици и с временни усилвания на вятъра.

За трети път отложиха делото срещу Сергей Станишев

За трети път не тръгна делото за загубените секретни документи срещу лидера на БСП Сергей Станишев, съобщава bTV.
Отлагането се наложи, тъй като Станишев все още не е получил препис от предложението на прокуратурата да бъде глобен. Документът се намира в секретните деловодства на Софийския градски съд и Парламента. За трети път не тръгна делото за загубените секретни документи срещу лидера на БСП Сергей Станишев, съобщава bTV. Отлагането се наложи, тъй като Станишев все още не е получил препис от предложението на прокуратурата да бъде глобен. Документът се намира в секретните деловодства на Софийския градски съд и Парламента.

Съдия Гетов, осъдил Цветанов: Не ми е оказван натиск

Днес (16.06.2014 г.) съдия Тони Гетов се яви по своя молба пред комисия ”Професионална етика и превенция на корупцията” към ВСС, съобщиха от прес служблата на Софийския градски съд (СГС). (Съдия Гетов осъди Цветан Цветанов на 4 г. затвор затова, че 6 пъти е отказал подслушване, разрешено от съдия, на антимафиота Орлин Тодоров от Велико Търново - б. Днес (16.06.2014 г.) съдия Тони Гетов се яви по своя молба пред комисия ”Професионална етика и превенция на корупцията” към ВСС, съобщиха от прес служблата на Софийския градски съд (СГС). (Съдия Гетов осъди Цветан Цветанов на 4 г. затвор затова, че 6 пъти е отказал подслушване, разрешено от съдия, на антимафиота Орлин Тодоров от Велико Търново - б.

Михаел Шумахер се събуди, реагира на звук и допир

 Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома, обяви неговата говорителка Забине Кем. Германецът е напуснал клиниката в Гренобъл, за да бъде настанен в клиника за рехабилитация.

"Михаел напусна клиниката в Гренобъл, за да започне дългата фаза на рехабилитация. Той вече не е в кома", започва изявлението на Кем.

Семейството му изразява благодарността си към лекарите, сестрите, терапевтите и санитарите в Гренобъл, както и към екипа, който му е оказал първа помощ на мястото на инцидента."

"Семейство Шумахер благодари също така на всички хора, които изпращаха добри пожелания на Михаел. Те със сигурност му помогнаха. За в бъдеще ви молим за разбиране, че по-нататъшната рехабилитация няма да бъде публично достояние", завършва Кем.

Още през месец април Кем бе заявила, че Шуми има кратки фази на събуждане. През последните дни въпросните фази са станали по-дълготрайни. Славният шампион разпознава гласове, реагира на звук и допир.

Вестник "Билд" твърди, че най-успешният пилот във Формула 1 за всички времена вече комуникира със съпругата си Корина и децата им. Състоянието на Михаел е стабилно и той не се нуждае от грижите на екипа в Гренобъл.

Както е известно, Шумахер пострада при ски-инцидент на 29 декември и оттогава досега бе в кома, получавайки травми на главата. Въпреки мрачните прогнози на някои специалисти, Михаел Шумахер спечели най-важната победа в живота си.


Даниела Бобева: Българското правителство има готовност да осигури газ за минимум 3-4 месеца

„Българското правителство има готовност да осигури газ за максимално дълъг период от време, минимум 3-4 месеца. Ние имаме решение на Министерския съвет да се нагнетяват допълнителни количества в хранилището в Чирен. Имаме идеи и за алтернативни доставки“, съобщи зам. министър председателят по икономическото развитие Даниела Бобева, в отговор на журналистически въпрос, провокиран от руско-украинската криза в доставките на газ. Г-жа Бобева обясни, че в стратегията за енергетиката, която ще бъде представена скоро, се предвижда изграждането на още едно газохранилище.

„Предстои да представим и програмата за рендустриализацията. Работихме задълбочено по нея през последните няколко месеца и целта й е да се насърчи индустрията, произвеждаща продукция с висока добавена стойност и експортен потенциал и да се постигнат целите за дял на индустрията в БВП, поставени от ЕК,“ каза още вицепремиерът. Тя допълни, че  третия документ, чието разработване координира, и чието представяне предстои, е стратегия за интеграция на бежанците. «Този проблем не стои вече така остро както в началото, но ние все още не сме си изпълнили ангажиментити по него», обясни зам. министър-председателят.

Катастрофа на Предел! Изскочила гума рани жена

Катастрофа на Предел! Изскочила гума рани  жена

62-годишна жена пострада при пътен инцидент, станал тази сутрин в прохода Предел, пише "Струма БГ".

Б. Масларска пътувала в лек автомобил в посока Разлог, когато внезапно изскочила гума от насрещно движеща кола се забила във возилото им.

Вследствие на удара жената е с травма на гръдния кош и раменна става. На място й е оказана първа помощ от екип на Спешен център-Симитли и с линейка е транспортирана до болница ПУЛС.

Пак не тръгна делото срещу Сергей Станишев

За трети път не тръгна делото за загубените секретни документи срещу лидера на БСП Сергей Станишев, съобщава bTV.
Отлагането се наложи, тъй като Станишев все още не е получил препис от предложението на прокуратурата да бъде глобен. Документът се намира в секретните деловодства на Софийския градски съд и Парламента. За трети път не тръгна делото за загубените секретни документи срещу лидера на БСП Сергей Станишев, съобщава bTV. Отлагането се наложи, тъй като Станишев все още не е получил препис от предложението на прокуратурата да бъде глобен. Документът се намира в секретните деловодства на Софийския градски съд и Парламента.

Съдът пак пробва да вземе имотите на Братя Галеви

Искът на Комисията е на стойност над 4 млн. лв., като в него са включени 9 луксозни леки автомобила, някои от които бронирани и изработени по поръчка, дялове от действащи фирми, в 11 от които е съдружник Пламен Галев, а в 12 - Ангел Христов.

25 години затвор за убийство от ревност

Мъж бе осъден за опит за убийство на съпругата си и бащата на любовника й

Дъщерята на Клинтън печели $26 724 за минута появяване по NBC

Американското издание Politico публикува детайли от договора на дъщерята на семейство Клинтън с NBC News. Челси Клинтън е получавала 600 000 долара годишна заплата, когато се е присъединила към екипа на канала като „специален кореспондент“ през ноември 2011. NBC отказва да потвърди или отрече информацията. Говорител на телевизията заяви, че те не коментират детайли от съществуващи договори. Politico съобщава още, че Челси е преминала на месечно заплащане, за да може бързо да прекъсне връзките си с телевизионната мрежа, ако майка ǜ Хилъри Клинтън стартира президентска си кампания за 2016 г. Ако данните са верни и предположим, че Челси продължава да печели по същия начин, то те е спечелила 1,55 милиона долара от NBC News. Въз основа на цифрите се оказва, че Челси е получавала 20 724 долара за всяка минута появяване в ефир или 455 долара на секунда. 

Милер: "Южен поток" разнообразява доставките на газ

Проблемите с доставките на газ за Европа през зимата ще се задълбочат, а Русия отдавна говори за разнообразяване на доставките, каза шефът на "Газпром" Алексей Милер.

"Булгартабак" закрива сметките си в КТБ

По повод на публикации в средствата за масова информация, относно кредити на Булгартабак, компанията заявява, че към днешна дата (16 юни 2014 г.) дружествата от група Булгартабак нямат кредити в Корпоративна Търговска Банка (КТБ).
Всички такива са погасени, а в момента компанията е в процес на закриване на всички свои банкови сметки в КТБ, По повод на публикации в средствата за масова информация, относно кредити на Булгартабак, компанията заявява, че към днешна дата (16 юни 2014 г.) дружествата от група Булгартабак нямат кредити в Корпоративна Търговска Банка (КТБ). Всички такива са погасени, а в момента компанията е в процес на закриване на всички свои банкови сметки в КТБ,

Проверяват фирмата, поддържала фаталния асансьор в Бургас

Бургас /КРОСС/ Кметът на Бургас Димитър Николов е в медицинския център, в който по-рано днес в асаньорна шахта пропадна 51-годишна жена с бебе в количка.Кметът на Бургас говори с управителката на медицинския център. Проверява се фирмата, монтирала и поддържала асансьора.Търси се договора за асансьора. Телефонният номер за поддръжка, посочен на вратата, се оказва неактивен.Установено е, че преди да е станал инцидента в медицинския център, е спирал тока. Разследва се дали това е оказало влияния за слополуката, пише "24 часа".

Изтече срокът на ултиматума на "Газпром" към Украйна

Крайният срок за изплащането на дълга на Украйна към Русия за доставките на газ изтече. Киев трябваше да плати 1,9 милиарда долара до 10:00 московско време тази сутрин. Все още не е ясно дали това е станало, съобщава "Франс прес".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване