Сондажните проучвания при крепостта "Баба Вида" са планирани за есента

През есента са планирани да започнат сондажните проучвания при крепостта „Баба Вида”, за да се провери до колко отговаря на истината твърдението за наличието на тунели около крепос...

Рафиня: Неймар не може сам да спечели Световното

Неймар е отличен футболист със страхотни качества и може да изиграе ключова роля за спечелването на световната титла от Бразилия, но за да блесне, е необходима поддръжка от неговите съотборници. Това ...

Съдията, осъдил Цветанов: Не ми е оказван натиск

"Върху мен не е оказван никакъв натиск, като дори не сме водели разговори със съдия Янева по това дело. Натискът, който се оказва от изказванията на защитата на Цветан Цветанов и по-специално о...

Лео Меси разочарова дете (ВИДЕО)

Капитанът на Аржентина Лионел Меси предизвика скръб в едно детско сърце с пренебрежението си, било то и неволно. Той не подаде ръка на едно малко момче от децата, които излязоха с "гаучосите"...

САЩ не изключват удари с безпилотни самолети в Ирак

САЩ са готови да обсъдят кризата в Ирак с Иран, като в същото време обмислят различни възможности за действие срещу заплахата от ислямистите, предаде AFP, позовавайки се на изказване на държавния секр...

Хълк готов да играе срещу Мексико и с болки

Нападателят на Бразилия Хълк изрази готовност да излезе на терена в мача срещу Мексико от втория кръг на груповия етап на Мондиал 2014, въпреки че има контузия. По-рано бе съобщено, че играчът на рус...

Кипър може да доставя газ за България, обяви Вигенин

Българският външен министър Кристиан Вигенин обяви, че Кипър може да доставя природен газ на България и други европейски страни от Централна Европа, за да се намали зависимостта от доставките на руски газ, съобщава ER/Associated Press.

ВИЕНА В БЪЛГАРИЯ С WIENERKLASSIK ORCHESTER

 Традицията на Коледните виенски концерти продължава със специалните гости от австрийската столица WIENERKLASSIK ORCHESTER на 13 декември, в зала 1 на НДК, от 20:00ч.

Всеки оркестър има своите отличителни белези. Всеки диригент е една малка музикална вселена, с която по време на концерт се сливат всички музиканти и публиката. Виенският оркестър WIENERKLASSIK ORCHESTER е създаден от млади и вдъхновени творци, с различни националности и с една обща цел – да съхраняват и предават красотата на класическата музика. Всички тези таланти са завършили във Виена и са свирили както във Виенската филхармония, така и в по-малки оркестри по цял свят.

Отличителна черта на WIENERKLASSIK ORCHESTER е свободата, която се усеща по време на концерт. Това е така, заради честата смяна на музикалното оформление и на самите персонажи на сцената. Музикантите успяват да създадат един синхрон, в който, обаче променят типичната за класическите концерти последователност в изпълненията. Тук се сменят камерна с духова музика, хорови изпълнения и соло. Интересна комбинация между традиционно и съвременно. Няма да усетите монотонност, ще се насладите на едни млади, ентусиазирани музиканти, носещи духа на Централна Европа и мелодиката на музиката на най-известните композитори в света.

Заповядайте да изживеете класиката в новото време в София, на 13 декември, в зала 1 на НДК, от 20:00ч.

Билетите са в продажба от днес на касите в Билетен Център НДК, Офис 1, Пикадили, бензиностанции ОМВ и онлайн в мрежата на Eventim.bg. Цените са от 40 до 60 лева и ВИП от 80 до 100 лева. Първите 300 билета са на промоционални цени с 10 лева по-ниски от редовните.

 

 

 

 

 

За контакти:

Елена Лозанова

Мениджър PR и реклама в АРТ БГ

Телефон: +359878 423 099

E-mail: elena@artbulgaria.org

www.artbg.org 

Абитуриентка на годината - Деси Чушева от гр. Рила

Тя е от малкото градче Рила, в подножието на едноименната планина, играе народни танци, модерен балет, слуша рок, а когато чете Селинджър, си пуска класика. Обича математиката, рисува и това автоматично я прави кандидат-студентка по архитектура. 
Кое е това момиче?
Деси Чушева - абитуриентка на 2014, според “лайкванията” в социалната мрежа Facebo Тя е от малкото градче Рила, в подножието на едноименната планина, играе народни танци, модерен балет, слуша рок, а когато чете Селинджър, си пуска класика. Обича математиката, рисува и това автоматично я прави кандидат-студентка по архитектура. Кое е това момиче? Деси Чушева - абитуриентка на 2014, според “лайкванията” в социалната мрежа Facebo

България сред страните с най-ниско данъчно бреме в ЕС

Съотношението между данъчните приходи и БВП е нараснало през 2012 г. в ЕС, като България е сред страните с най-ниско данъчно бреме, сочат данни на европейската статистическа служба Евростат.

Фукуяма: Няма нова Студена война

Русия се бори за възстановяването на своето национално достойнство, а кризата около Украйна няма никакво отражение над територии извън бившия СССР, твърди световноизвестният американски политолог Франсис Фукуяма в интервю за "Дойче веле".
Във философски смисъл историята представлява развитието, еволюцията и модернизацията на институциите, Русия се бори за възстановяването на своето национално достойнство, а кризата около Украйна няма никакво отражение над територии извън бившия СССР, твърди световноизвестният американски политолог Франсис Фукуяма в интервю за "Дойче веле". Във философски смисъл историята представлява развитието, еволюцията и модернизацията на институциите,

Разпитват Делян Пеевски в следствието

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е извикан в столичното следствие в "Овча купел", съобщи БГНЕС.
На 13 юни прокуратурата съобщи за трима задържани, които са се опитвали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Това са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев.
На 14 юни прокуратурата поиска постоянен арест за тримата. Депутатът от ДПС Делян Пеевски е извикан в столичното следствие в "Овча купел", съобщи БГНЕС. На 13 юни прокуратурата съобщи за трима задържани, които са се опитвали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Това са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. На 14 юни прокуратурата поиска постоянен арест за тримата.

Доставките на газ за България засега не са нарушени


Към момента няма промяна в режима за доставка на газ за България и параметрите са в рамките на договорените. Това обявиха от Министерството на икономиката и енергетиката след като Русия спря доставката на газ за Украйна, през където минава и транзитът на синьо гориво за Европа, включително и за България.

"Българската страна следи с особено внимание динамично променящата се ситуация, свързана с доставките на природен газ за България и Европа през Украйна и при необходимост има...

Пеевски извикан в следствието

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е извикан в столичното следствие в Депутатът от ДПС Делян Пеевски е извикан в столичното следствие в "Овча купел", съобщи БГНЕС. На 13 юни прокуратурата съобщи за трима задържани, които са се опитвали да убият депутата от ДПС Делян Пеевски. Това са Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев. На 14 юни прокуратурата поиска постоянен арест за тримата.

Откъснало се колело на бус едва не уби двама край Симитли

Изхвръкнало по време на движение колело от автомобил едва не уби двама тази сутрин при разминаване на два микробуса на пътя Разлог-Предел-Симитли, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Парламентът с извънредно заседание във вторник за референдума

Извънредно заседание на Народното събрание ще се проведе утре - 17 юни, разпореди председателят на парламента Михаил Миков (БСП). Заседанието е насрочено за 14 ч. с точка единствена - за провеждането на референдум в България с въпроси за изборното законодателство. За утре е насрочено и заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) към президента Росен Плевнелиев от 9 ч. сутринта. Очаква се там парламентарно представените партии да се разберат за дата за предсрочни парламентарни избори до края на годината. Свикването на референдум с въпроси за мажоритарния вот, задължителното и  електронното гласуване първо поиска Плевнелиев, а след това инициативен комитет около проф. Георги Близнашки събра необходимия брой подписи за свикването на референдум. От ГЕРБ предлагат той да се проведе заедно с предсрочните избори, които най-вероятно ще са в края на септември или началото на октомври.

Всеки 10-и се самолекува, не вярва на лекарите

/КРОСС/Всеки десети се самолекува, защото не вярва на лекарите и на начина, по който функционира здравната система у нас. По тази причина, както и заради ниска здравна култура, цели 18,6%, или всеки пети от българите признава, че никога не е бил на профилактичен преглед. Това показва проучване на института "Отворено общество" сред 1188 българи над 18 г.Извън самолекуващите се други 49,2% от запитаните заявили, че не търсят лекарска помощ, тъй като знаят какви медикаменти трябва да пият. А 13,4 на сто не стигат до доктор, защото нямат пари. Тревожните факти продължават с извода, че всеки трети смята медицинската помощ у нас за некачествена. Най-сериозни са оплакванията на хората, които живеят в югоизточните и централните северни райони на страната. Сред основните бариери за тях е и отдалечеността на лекарите или болниците. А някои пациенти даже и да се сдобият с направление за преглед или изследване често нямат пари за билет за автобуса, за да стигнат до лекаря. Пациентите масово се осведомяват за здравните си права от личните си лекари - става дума за 54% от запитаните. 41 на сто разчитат на телевизията, 25 на сто - на близките, а 23,8% залагат на информираност от вестниците. Ако болен смята, че е лекуван неправилно, най-често той подава жалба до директора на болницата (в 37 на сто от случаите). На второ място търси здравната каса, а последната инстанция, до която стига, е съдът - едва 2,2 на сто от потърпевшите

Актьорът от сериала "Ало, ало!" Сам Кели почина на 70 години


Британският актьор Сам Кели, известен на българските зрители най-вече с ролята си в сериала "Ало, ало!", почина на 70 години, предаде Би Би Си.

Агентът на родения в Манчестър актьор Линда Ронан обяви, че Кели е починал спокойно след "смела битка" с дългогодишно заболяване. "Той не оставя семейство, но множество приятели, които бе избрал да бъдат негово семейство", допълва тя.

Кели изпълняваше ролята на нацисткия капитан Ханс Гееринг в първите четири сезона на "Ало, ало!"...

Най-великите пияници във футбола

/КРОСС/Класация на най-великите пияници във футбола, представя lunatic.bg, цитирайки Lordsofthedrinks.com: Гаринча (1933-1983) е смятан от много бразилци за по-велик от Пеле. Печелил е два пъти световната титла - на първенствата през 1958 и 1962 година, но е посветил живота си най-вече на пиенето и жените. Бил е "герой" на много катастрофи след пиянски изпълнения. Умира от проблеми с черния дроб, след четири дни в алкохолна кома. Оставя след себе си 14 деца. Джордж Бест (1946-2005) Северноирландската суперзвезда е една от най-големите легенди на футбола и нощния живот в Манчестър. Първият футболист със статут на рок звезда. През 2002 година претърпява чернодробна операция, но продължава да пие. "Похарчих 90% от парите си за пиене и жени. Останалите прахосах". Пол Гаскойн (1967-...) е един от най-талантливите играчи в края на 80-те и през 90-те години на миналия век. Но е по-известен с всевъзможните си зависимости. Газа обича да пие, залага, яде и какво ли още не. Страстите му го вкарват в непрекъснати проблеми, прави опит за самоубийство, но още се държи. "Ако не играех през уикенда, щях да пия в събота, неделя и понеделник. След това щеше да трябва да ходя на тренировка и да не се чувствам добре, така че би се наложило да си взема ново питие, за да мине по-леко денят ми". Ладислав Кубала (1927-2002) Роден е в Унгария във великото поколение на Пушкаш, но никога не е играл за националния й отбор

Пеевски е на разпит при следовател


Депутатът от ДПС Делян Пеевски е разпитван в Столичната следствена служба, научи "Дневник" от източник в прокуратурата. Той е призован за 13 часа. 

Разпитът  е във връзка със сигнала на "Протестна мрежа" срещу него, мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев и лидера на "България без цензура Николай Бареков". 

Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров прогнозира, че по този сигнал Пеевски ще бъде разпитан скоро, тъй като данъчната му...

Пеевски привикан в Следствието

Делян Пеевски е привикан в Столичното следствие. Депутатът от ДПС току-що е влязъл в сградата му, предаде репортер на OFFNews. По всяка вероятност причината е разследването за подготвян опит за убийство на медийния магнат. Според разпространена в медиите информация за поръчител е сочен председателят на Надзорния съвет и основен акционер в Корпоративна търговска банка Цветан Василев. Само преди час ръководството на КТБ, в отсъствието на Цветан Василев, даде пресконференция, на която отрече Василев да е замесен в евентуално подготвяно покушение срещу Пеевски.

Еспертът: Назрява нуждата от общ транспортен проект във варненския регион

С интермодалния терминал - Варна, чийто търг за проектиране върви в момента, все повече назрява необходимостта от общ проект на транспортната инфраструктура в региона. Не трябва да се забравя и обстоятелството, че новият терминал несъмнено ще увеличи натоварването по пътищата, а безспорно Аспаруховия мост е важна част от тази инфраструктура.

Пеевски: Моите убийци са на свобода

На излизане депутатът от ДПС обясни, че явяването му е както по сигнала на "Протестна мрежа", така и за готвеното покушение срещу него

Близо два часа разпитваха Пеевски в следствието

На излизане депутатът от ДПС обясни, че явяването му е както по сигнала на "Протестна мрежа", така и за готвеното покушение срещу него

Разпитват Пеевски в следствието

Според "Стандартнюз" депутатът от ДПС е редовно призован по сигнала на "Протестна мрежа" срещу него, Цветан Василев и Николай Бареков

100 дни от изчезването на малайзийския самолет над Индийския океан

100 дни от безследното изчезване на малайзийския самолет, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, се навършват в понеделник, съобщи Франс прес. Останките на изчезналия "Боинг 777", за който се смята, че е паднал в южната част на Индийския океан, не бяха открити въпреки мащабната международна операция по издирването им. Продължава да е в обръщение и версията, че самолетът е бил отвлечен. Близките на пътниците са готови да предложат 5 милиона долара на всяко лице, което разполага с достоверна информация за изчезването на самолета. Малайзийският министър на транспорта Хишамудин бин Тун Хюсейн заяви, че това е трайна болка в сърцата на всички малайзийци и че Малайзия "няма да изостави" семействата на 239-те пътници, които вече са обявени за загинали.

Делян Пеевски е на разпит в следствието (обновена)

/КРОСС/ „Бях на разпит по сигнала на „Протестна мрежа" и по опита за атентат", каза депутатът от ДПС Делян Пеевски на излизането от Столичната следствена служба на ул. „Монтевидео".  Пеевски каза, че не познава арестуваните за „атентата" срещу него, но уточни: „Адвокатът, който защитава този, който е организирал атентата срещу мене, е близък приятел на едно лице, което е в чужбина. Вие се сетете кое е това лице, може би има политически амбиции".   „Ако бях приятел на съдебната власт, надали моите убийци днес щяха да бъдат пуснати на свобода", допълни той. „Всеки човек се страхува за живота си", отговори той на въпрос дали има притеснения за сигурността си.Пеевски изрази надежда прокуратурата да действа по същия начин и със сигналите, които е подал срещу издателя на „Капитал" Иво Прокопиев.   Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров прогнозира, че по сигнала на „Протестна мрежа" Пеевски ще бъде разпитан скоро, тъй като данъчната му проверка е почти приключила. Първият призован беше Цветан Василев, но тъй като е в чужбина, разпитът ще се състои веднага след връщането му. Междувременно прокуратурата повдигна обвинение на трима души за подготовката на убийството на Пеевски, а в медиите се появи информация, че поръчителят е Василев

Делян Пеевски е на разпит в следствието (обновена)

/КРОСС/ „Бях на разпит по сигнала на „Протестна мрежа" и по опита за атентат", каза депутатът от ДПС Делян Пеевски на излизането от Столичната следствена служба на ул. „Монтевидео".  Пеевски каза, че не познава арестуваните за „атентата" срещу него, но уточни: „Адвокатът, който защитава този, който е организирал атентата срещу мене, е близък приятел на едно лице, което е в чужбина. Вие се сетете кое е това лице, може би има политически амбиции". „Ако бях приятел на съдебната власт, надали моите убийци днес щяха да бъдат пуснати на свобода", допълни той. „Всеки човек се страхува за живота си", отговори той на въпрос дали има притеснения за сигурността си.Пеевски изрази надежда прокуратурата да действа по същия начин и със сигналите, които е подал срещу издателя на „Капитал" Иво Прокопиев. Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров прогнозира, че по сигнала на „Протестна мрежа" Пеевски ще бъде разпитан скоро, тъй като данъчната му проверка е почти приключила. Първият призован беше Цветан Василев, но тъй като е в чужбина, разпитът ще се състои веднага след връщането му. Междувременно прокуратурата повдигна обвинение на трима души за подготовката на убийството на Пеевски, а в медиите се появи информация, че поръчителят е Василев

Делян Пеевски е на разпит в следствието

/КРОСС/ Депутатът от ДПС Делян Пеевски е на разпит в Столичната следствена служба на ул. „Монтевидео". Той ще бъде разпитан по сигнала на „Протестна мрежа" срещу Пеевски, Цветан Василев и Николай Бареков, свързан със съмнително финансиране. Миналата седмица главният прокурор Сотир Цацаров прогнозира, че по този сигнал Пеевски ще бъде разпитан скоро, тъй като данъчната му проверка е почти приключила. Първият призован беше Цветан Василев, но тъй като е в чужбина, разпитът ще се състои веднага след връщането му. Междувременно прокуратурата повдигна обвинение на трима души за подготовката на убийството на Пеевски, а в медиите се появи информация, че поръчителят е Василев. Съдът обаче пусна и тримата обвиняеми на свобода, тъй като не намери данни за престъплението.    

Спирането на газа през Украйна няма да се отрази на цената за България, обяви Боян Боев


Все още няма нещо, което да повлияе върху цената на газа за България, коментира председателят на ДКЕВР Боян Боев пред журналисти в отговор на въпрос как ще се отрази ситуацията в Украйна върху цената на газа у нас.

"Нямаме обстоятелства, които да предопределят цената, да кажем заради това", каза още Боев и допълни, че ако има промяна от 1 юли, тя ще бъде на база разчетите, представени от дружествата, съобщи агенция "Фокус".

Боев не разполага в момента с информация за...

Пернишки шофьор кара с 3.5 промила

Полицията в Перник задържа много пиян шофьор. 42-годишният Е.П. управлявал „Фолксваген Поло” с рекордните 3.46 промила алкохол в кръвта. Мъжът бил спрян за проверка вчера около 12.15 часа на ул. „Юри Гагарин” в пернишкия кв. „Изток”, пише struma.bg.
Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Полицията в Перник задържа много пиян шофьор. 42-годишният Е.П. управлявал „Фолксваген Поло” с рекордните 3.46 промила алкохол в кръвта. Мъжът бил спрян за проверка вчера около 12.15 часа на ул. „Юри Гагарин” в пернишкия кв. „Изток”, пише struma.bg. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

ОПЕК: Украинската криза няма да повлияе на цените на газа

Отношенията между Русия и Украйна са с местен характер, посочи генералният секретар на организацията Абдула ал-Бадри


Дискриминационни практики в лечението на болни българи



За дискриминационни практики в лечението на българи с муковисцидоза, множествена склероза и с алцхаймер съобщи съдия Лозан Панов от Върховния административен съд по време на кръглата маса „Правата на пациента“, която се проведе днес в парламента. Форумът бе организиран от „Труд“ и се състоя под патронажа на председателя на 42-рото Народно За дискриминационни практики в лечението на българи с муковисцидоза, множествена склероза и с алцхаймер съобщи съдия Лозан Панов от Върховния административен съд по време на кръглата маса „Правата на пациента“, която се проведе днес в парламента. Форумът бе организиран от „Труд“ и се състоя под патронажа на председателя на 42-рото Народно

50 години ще трябват на обществото ни, за да оцени правилно социалистическото минало

Колкото и да се е старала през годините да бъде за пример на останалите градове в България, София успя да покаже единствено как не трябва да се подхожда към културното наследство от една минала епоха.

прочети повече

На извънредно заседание във вторник депутатите ще обсъждат изборния референдум


Председателят на Народното събрание Михаил Миков свиква извънредно заседание на парламента във вторник, съобщиха от пресцентъра на парламента. Дневният ред е само от една точка – разглеждане на инициативата за референдум, предложен от президента Росен Плевнелиев и от инициативен комитет.

Искането за референдум за въвеждане на задължително гласуване, мажоритарен избор на част от депутатите и електронен вот трябваше да бъде разгледано в края на миналата седмица. В четвъртък обаче ГЕРБ...

Перничанин кара с 3.5 промила

Полицията в Перник задържа много пиян шофьор. 42-годишният Е.П. управлявал „Фолксваген Поло” с рекордните 3.46 промила алкохол в кръвта. Мъжът бил спрян за проверка вчера около 12.15 часа на ул. „Юри Гагарин” в пернишкия кв. „Изток”, пише struma.bg.
Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед. Полицията в Перник задържа много пиян шофьор. 42-годишният Е.П. управлявал „Фолксваген Поло” с рекордните 3.46 промила алкохол в кръвта. Мъжът бил спрян за проверка вчера около 12.15 часа на ул. „Юри Гагарин” в пернишкия кв. „Изток”, пише struma.bg. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 часа с полицейска заповед.

Холандия е вложила 62 млн. евро у нас

Холандски компании са инвестирали най-много средства у нас в периода януари-април 2014 г. Това показват данните на Българската народна банка (БНБ) за...

Вигенин очаква кипърски газ да намалява руската ни зависимост

Кипър може да снабдява с природен газ България и други централноевропейски държави, за да се намали силната зависимост на региона от руски доставки, заяви външният министър Кристиан Вигенин след среща с кипърския си колега Йоанис Касулидис.   Според Вигенин, Кипър може да играе "важна роля" в бъдещия "коридор север-юг", снабдяващ с природен газ централна Европа през Гърция, предаде АП в понеледник, цитирана от БТА.   България не може напълно да замени руския газ, но има възможност Кипър да стане бъдещ доставчик в средносрочен план, смята българският министър. По думите му предстои много работа до реализиране на идеята.   Кипър откри едно поле край южния си бряг с предполагаеми залежи между 3,6 и 6 трилиона кубични фута природен газ и ускорява проучванията за допълнителни залежи, отбелязва Асошиейтед прес.

Китайски фен умря от недоспиване покрай Световното

Мондиалът взе първата си жертва сред феновете. 25-годишен китайски футболен привърженик от град Суджоу бе намерен мъртъв на сутринта на 14 юни пред телевизор, който предавал мачове от Световното, съоб...

Средната месечна заплата в Словения достигна 1000 евро

Средната месечна нетна заплата в Словения през април е била 1000,80 евро, показват данните на Националния статистически институт, предаде БГНЕС. Брутната заплата за месеца е била 1531,17 евро, соча...

Бадема избяга от ЦСКА, писна му от лъжите на Томов

Нападателят на ЦСКА Емил Гъргоров напусна клуба и разтрогна договора си с "червените", като за основание е посочил неполучените си заплати. Според запознати на Бадема му е писнало от лъжите...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване