От петък 13-ти до Видовден - пожар, наводнение и НЛО край Казанлък

/КРОСС/От фаталния петък 13-ти до тази неделя, когато по стар стил бе Видовден, в района на Средна гора в близост до Казанлък се случиха поредица от случайни събития, които доведоха до големи бедствия в района, отбелязва kazanlak.com. Тази година петък 13-ти съвпадна с пълнолунието и явлението „медена луна", което се случва веднъж на 100 години. А на Видовден, според народните вярвания, несправедливостите идват наяве. В петък, 13-ти, около 21:30 вечерта се самозапалиха нитро планки в складове на „Арсенал" в местността Бузово кале в Средна гора, до близкото на Казанлък село Бузовград. В неделя, невиждан порой потопи свикналия вече на наводнения Казанлък. Дъждът обаче бе най-бедствен за разположеното край Средна гора близко село Турия, където големият водосбор в планината повиши внезапно нивото на р. Турийска и бяха заляти 60 къщи и дворни места; всички жители бяха евакуирани. Между пълнолунието на петък 13-и и Водовден, тази събота над Средна гора, близо до Казанлък е наблюдавано още едно необичайно явление - НЛО. За него е съобщил Николай Колев, секретар на читалището в село Средногорово.  Той твърди, че в събота,14-и юни, малко след 21:30 вечерта, е видял "нещо като феерия, избухване или не знам как да то нарека, което се появи над билото на планината в далечината на запад". Появи се огромно огнено кълбо придружено с озарение, да го кажем и ореол от силна светлина и огнени цветове

Пресконференция на „Газпром“ за газовия проблем (на живо)

Руското Министерство на енергетиката и „Газпром“ дават пресконференция във връзка с газовата криза, съобщи „Вести.RU”. Пресконференцията започва в 13.30 часа. Можете да я гледате на сайта на „Вести.RU” . В пресконференцията ще вземат участие министърът на енергетиката Александър Новак и директорът на "Газпром" Алексей Милер. По-рано днес стана ясно, че Украйна и Русия не са успели да достигнат споразумение, а крайният срок за това Киев да плати дължимото на „Газпром“ изтече тази сутрин. Затова Москва въведе режим на предплащане на газа, който ще бъде доставян за Украйна. Украйна е длъжна да транзитира газ към трети страна в съответствие с условията на действащия договор, обясниха от „Газпром“. В същото време обаче Европейската комисия е предупредена за възможни проблеми с транзита на газ за европейските страни, в случай че Украйна използва газ от транзитните потоци.

Освободеният от "Левски" Кристовао Рамос ще играе в Кипър


Бившият полузащитник на "Левски" Кристовао Рамос ще продължи кариерата си в Кипър. 31-годишният Рамос ще подсили отбора на "Омония" (Никозия) като свободен агент.

Португалецът се завърна на "Герена" през зимата от турския "Коняспор", но заради контузия записа само пет официални мача с един гол за сините и след края на сезона договорът му беше прекратен.

Преди това той игра 18 месеца в "Левски" в периода 2011-2013 година след трансфер от кипърския "Анортозис".
"Омония"...

Мини Бобов дол ще съдят Нова телевизия за репортаж

Обръщаме се към вас, за да изразим възмущението си от излъчения по вашата телевизия репортаж за „Въгледобив Бобов дол“. В него тенденциозно се внушава на зрителите една неистина. А именно, че по време на отминалите наскоро евроизбори на територията на „Въгледобив Бобов дол“ са били купувани гласове в полза на БСП.Това се казва в писмо на управителя на "Въгледобив Бобов дол" ЕООД Красимир чаврагански до ръководството на Нова телевизия.Ето останалата част от писмото, в което се представят позиции и твърдения, публикумани в интервю за Фрог нюз от преди няколко дни.

Шумахер излезе от кома и напусна болницата

Михаел Шумахер е излязъл от кома и е изписан от болницата в Гренобъл, обяви семейството му, цитирано от световните агенции. 45-годишният пилот ще продължи своето възстановяване в неназовано място, се казва още в официалното изявление.

Шарапова се радва на титлата на Григор (СНИМКИ)

Руската звезда в тениса и приятелка на Григор Димитров - Мария Шарапова, изгледа победата му над Фелисиано Лопес във финала на турнира в Лондон. Тя преживя много емоционално успеха на българина. Той пък специално благодари на Мария, че го е гледала.






                                                                                              Руската звезда в тениса и приятелка на Григор Димитров - Мария Шарапова, изгледа победата му над Фелисиано Лопес във финала на турнира в Лондон. Тя преживя много емоционално успеха на българина. Той пък специално благодари на Мария, че го е гледала.                                                                                              

В Красни Лиман фашистите от Нацгвардията пият и изнасилват жени

/КРОСС/ На 12 юни, жителка на Красни Лиман Екатерина успя да се свърже по телефона с информационния център «Югоизточен фронт». Жената разказала за случващото се в града: «Хората от Красни Лиман не могат да напуснат града, защото нацгвардейците не ги пускат. Оказват на местното население силно давление, буквално под дулата на автоматите карат хората да им носят храна, чай, кафе и др. Постоянно се наливат с алкохол, хулиганстват. Изнасилиха шест момичета, а на една от тях след всичко случило се, прерязали гърлото. 30 души бяха извозени от града в неизвестна посока и до ден днешен те не са се върнали. Ние предполагаме, че е станало най-лошото. В село Андреевка, до Славянск, фашистите разбиваха вратите на къщите и разстрелваха мирни граждани. Това е оккупация в истинския смисъл на думата. Нас унижават и угнетяват. Изморихме се и молим за помощ Русия, защото само тя може да ни помогне». video: http://www.youtube.com/watch?v=4cWl8_SPff4  

7:54,36 мин.: Mégane R.S. 275 Trophy-R постави нов рекорд на „Нюрбургринг"

/КРОСС/ #Under8... Renault Sport обеща, че ще се случи и най-спортният Megane надлежно добави трети рекорд за най-бърза обиколка на легендарната „Нюрбургринг" към впечатляващия си списък от постижения. Постижението бе осъществено с изцяло новата лимитирана серия на модела: Mégane R.S. 275 Trophy-R. • 7:54,36 мин.: Това е новата най-бърза обиколка на емблематичната северна дъга на „Нюрбургринг" - поставен от Mégane R.S. 275 Trophy-R в категорията на серийните автомобили с предно предаване.• 2: броят на седалките в Mégane R.S. 275 Trophy-R.• 250: броят на екземплярите от тази (ултра) лимитирана серия, чиито продажби ще стартират в 15 държави.Поставяйки рекорди с Mégane R26.R през 2008 и Mégane R.S. Trophy през 2011, инженерите на Renault Sport не пожелаха да се осланят на стари лаври. С време за обиколка от 7:54.36 мин., Mégane R.S. 275 Trophy-R гравира името и динамичния си потенциал в аналите на „Нюрбургринг" още с първото си излизане на пистата.Двуместният Mégane R.S. 275 Trophy-R произлиза от наскоро представения Mégane R.S. 275 Trophy. Ексклузивната Renault Sport лимитирана версия се възползва от ултра-спортни характеристики, наследени от моторспорните активности на марката. Теглото на модела е намалено с почти 100 килограма, което води до подобрена динамика.Mégane R.S

Еврокомисарят по разширяването обсъжда турското правосъдие в Анкара


Еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле започва днес поредния кръг от разговори с Турция по условията, които страната трябва да изпълни, за да се присъедини към Европейския съюз, предаде агенция "Франс прес".

Той е в Анкара, където днес и утре ще се срещне с редица политици, сред които президента Абдулах Гюл, външния министър Ахмет Давутоглу, министъра на правосъдието и председателя на конституционния съд, става ясно от съобщение на Европейската комисия.

Фюле ще се...

В Красни Лиман фашистите от Нацгвардията пият и изнасилват жени

/КРОСС/ На 12 юни, жителка на Красни Лиман Екатерина успя да се свърже по телефона с информационния център «Югоизточен фронт». Жената разказала за случващото се в града: «Хората от Красни Лиман не могат да напуснат града, защото нацгвардейците не ги пускат. Оказват на местното население силно давление, буквално под дулата на автоматите карат хората да им носят храна, чай, кафе и др. Постоянно се наливат с алкохол, хулиганстват. Изнасилиха шест момичета, а на една от тях след всичко случило се, прерязали гърлото. 30 души бяха извозени от града в неизвестна посока и до ден днешен те не са се върнали. Ние предполагаме, че е станало най-лошото. В село Андреевка, до Славянск, фашистите разбиваха вратите на къщите и разстрелваха мирни граждани. Това е оккупация в истинския смисъл на думата. Нас унижават и угнетяват. Изморихме се и молим за помощ Русия, защото само тя може да ни помогне». [embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=4cWl8_SPff4[/embedyt]  

Отборът на Хърватия бойкотира медиите заради голи снимки

/КРОСС/Голи снимки на Лука Модрич и компания от националния отбор на Хърватия се появиха в хърватски медии и предизвикаха гнева на играчите. Треньорът Нико Ковач реагира светкавично и се обърна към папараците: "Нали и вие имате семейства и едва ли ще ви хареса да ви изтъпанчат голи на първа страница". Поради това той обяви пълен бойкот на хърватските медии. Оказва се, че въпреки загубата от Бразилия хърватските футболисти запазват присъствие на духа и бяха хванати да релаксират чисто голи в басейна на хотела си. Изглежда момчетата на селекционера Нико Ковач гледат напред и с оптимизъм, въпреки скандалното съдийство, което беляза началото на турнира. Двама фотографи се скрили в близките храсти и направили снимките на играчите, които бяха публикувани в хърватския в-к „24 часа". "Не мога да принудя футболистите бъдат на разположение на журналистите след това, което те направиха" - коментира Нико Ковач. "Те няма да говорят с медиите. Не мога да кажа кога бойкотът ще свърши. Аз уважавам мнението на своите играчи и ги подкрепям", заяви Нико Ковач пред Ройтерс. Във втория си мач от Група А на Световното Хърватия играе с Камерун в Манаус в сряда. Източник: Temadaily    

ДКЕВР предлага рязко поевтиняване за зеления ток


С около 20 процента по-ниски цени на електроенергията, изкупувана от ветроенергийни централи и с между 50 до около 60 процента по-ниски цени на енергията от фотоволтачни централи предвижда докладът на работната група на ДКЕВР, който днес бе разгледан на обществено обсъждане в ДКЕВР, съобщи БТА.

При микро ВЕЦ и малките ВЕЦ се предвижда намаление на преференциалните цени в рамките на около 2 - 4 процента, а минимално повишение (с под половин процент) има на преференциалните цени за...

Шумахер е излязъл от комата, напусна болницата в Гренобъл

Седемкратният световен шампион от Формула 1 Михаел Шумахер е излязъл от комата, съобщи официално в понеделник неговото семейство, цитирано от специализираното издание "Аутоспорт". Той е напуснал болницата във френския град Гренобъл, където беше лекуван над половин година след ски инцидента.   Съобщението на неговите близки е следното: "Михаел напусна болницата в Гренобъл, за да продължи дългия процес на рехабилитация след инцидента. Неговото семейство иска да благодари на всичките лекуващи лекари, медицински сестри и терапевти в Гренобъл, както и екипите, които му оказаха първа помощ на мястото на инцидента. Те свършиха чудесна работа в тези първи месеци".   "Семейството на Михаел иска да благодари на всички хора, които отправиха своите благопожелания за неговото оздравяване. Сигурни сме, че те помогнаха също", се казва още в съобщението.   "Занапред ние бихме желание да получим разбиране за решението си да продължим процеса по рехабилитация далеч от широката публика", завършва посланието на неговото семейство.   Мястото, където Шумахер ще продължи лечението си, се пази в тайна. Не се очаква да има нови съобщения за неговото състояние в близките няколко месеца.   Приключилият през 2012 година спортната си кариера 45-годишен германец удари главата си при ски спускане във френския алпийски курорт Марибел на 29 декември. Лекарите от болницата в Гренобъл го поставиха в изкуствена кома при операциите за отстраняване на кръвоизливите в мозъка му и за по-лесното справяне на организма с прилаганото му лечение. Откакто седемкратният шампион е на болнично легло, неговото семейство получи десетки хиляди писма и подаръци от цял свят, изразяващи съпричастността и подкрепата за Шумахер. Отборът на Мерцедес във Ф1, където той се състезаваше за последно, има специално послание към Михаел на своите болиди: "Продължавай да се бориш, Михаел".

Яценюк подготвя извънредно положение в Украйна

/КРОСС/ Украинският премиер Арсений Яценюк е поръчал на министерствата на енергетиката и на правосъдието да подготвят законопроект за въвеждане на извънредно положение в енергийната сфера, предаде РИА „Новости". Мярката се налага, тъй като Украйна трябва да се готви за труден период, подчертава Яценюк. Доставките на руски газ за Украйна са прекратени, но Киев гарантира непрекъснат транзит в обем от 185 млн. куб. м за денонощие, заяви министърът на енергетиката на Украйна Юрий Продан, цитиран от РИА „Новости". „Имаме съобщение, че доставките за Украйна са сведени до нулата, остава само обемът газ, който се транзитира към европейските страни - това са 185 милиона куб. м", каза Продан на заседание на правителството. „Ще осигурим надеждно газоснабдяване на потребителите в Украйна, както и към европейските държави", добави министърът. „В 10 ч. тази сутрин „Газпром" спря газа за Украйна. Украйна не получава газ за покриване на своите нужди", каза на свой ред директорът на „Нафтогаз" Андрей Коболев.

Централните банки купуват ударно акции

Водещите централни банки са изгубили 200-250 млрд. долара заради спадащите доходности по облигациите през последните години


Започват театралните празници "Невена Коканова"

Ямбол/КРОСС/Със спектакъла "Ревизор" на Варненския театър "Стоян Бъчваров", режисиран от Пламен Марковнес, в Ямбол се откриват театралните празници "Невена Коканова". В програмата са включени и пиесите "Човекоядката" на Бургаския театър "Адриана Будевска" с режисьор Борислав Чакринов, "Да разлаем кучетата" на театър "Българска армия", поставена от Иван Урумов, "Мъртвешки танц" на Театрална работилница "Сфумато" с режисьор Маргарита Младенова, "Глупаци" на "Сълза и смях", постановка на Александър Беровски и моноспектакълът на Георги Мамалев "Какво става". Проявата няма конкурсен характер. Призът "Босоногата Жулиета" ще получат 17 актриси, които за първи път излизат на ямболска сцена. Почетната награда е посветена на Невена Коканова, която на 17 години прави първите си стъпки на професионална сцена в ролята на Жулиета в пиесата "Ромео и Жулиета" на Шекспир. Всяко представление на празниците ще започва с изпълнение на роял във фоайето на театъра, дарен от дългогодишния корепетитор Стефана Данкова. Пак там ще бъде изложен първият сценичен костюм на Невена Коканова, допълни Лазаров. Празнците, посветени на голямата българска актриса, ще продължат до 21 юни.  

Директорът на ОДП – Варна, Николай Калчев: Заварих пълен хаос, но нещата вече са спокойни

Главен инспектор Николай Калчев бе назначен за директор на варненската полиция преди един месец. Той е третият началник на областното вътрешно ведомство за последните две години. Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев той пое поста на 10 май, а предшественикът му Чавдар Нанков се върна на поста си началник на Второ РПУ.

На 1 юли ДКЕВР решава за цените на ток от ВЕИ

Председателят на ДКЕВР Боян Боев насрочи закрито заседание на регулаторът на 1 юли. На него би трябвало да се определят преференциални цени на тока, произведен от възобновяеми източници от 1 юли 2014 г., предаде репортер на БГНЕС.

В 28 болници ще има безплатни прегледи за туберкулоза в рамките на Седмица на "Отворените врати"

/КРОСС/Световната тенденция е за намаляване на заболеваемостта от туберкулоза, казва доц. Донка Стефанова - началник на Клиниката по туберкулоза в специлазираната болиница „Св. София". От 5 до 10 процента от инфектираните се разболяват, допълва още тя. От днес до 20 юни в рамките на "Седмица на отворените врати" в 28 болници ще има безплатни прегледи. През "Седмицата на отворените врати" на ден минават по 50 човека и най-главното е да открием инфектираните с туберкулоза, казва доц. Донка Стефанова. "Всеки човек, който има макар и незначителни оплаквания, може да дойде в клиниката и ще получи компетентна консултативна помощ. При необходимост ще се изследва, освен Анкетната карта, ще му се направи рентгенография на белите дробове, ще се изследва храчка, ще се направи проба имунологична на манту". Оплакванията са продължителна кашлица с кръвохрачене, гръдни болки, отслабване на организма. Рисковите групи са пушачите, наркоманите, хората с ХИВ, социално слабите. Все още болните идват в крайна фаза. "Причините за закъсняла диагноза могат да бъдат главно две- когато болният не се е обръщал въобще към лекарска помощ. Лошото е, когато те са се съветвали с лекар, а лекарят нито е направил преглед, нито изследване на храчка, нито рентгенография на белите дробове." У нас за пета поредна година се постига тенденция за намаляване на заболеваемостта от туберкулоза

Мениджърът на легендата: Шумахер се събуди !

Легендата във Формула 1 Михаел Шумахер се събуди от комата, потвърди официално преди минути мениджърът му Сабине Кем. Преди известно време 45-годишният германец бе преместен от университетската клиника в Гренобъл в рехабилитационна клиника.

50-метрова сцена за "Борис Годунов" пред Св. Александър Невски"

/КРОСС/На 27-и, 28-и и 29-и юни почитателите на оперното изкуство, столичани и гости на София, ще се насладят за пръв път под открито небе пред храм-паметника "Св. Александър Невски" на представлението-шедьовър на руската класика "Борис Годунов" от Модест Мусоргски. Продукцията е идея на режисьора Пламен Карталов и в нея участват солистите, оркестърът, хорът, производствените и техническите служби на Софийската опера и балет. Главната роля се изпълнява от басовете Светозар Рангелов и Мартин Цонев. Диригент е Константин Чудовски. Специално за спектаклите пред историческия храм се изгражда огромна 50-метрова сцена и трибуни за публика с около 1400 места, а билетите вече са в продажба.  

Не мийте пилето преди готвене

Миенето на пилето преди готвене може да доведе до сериозно хранително отравяне, съобщава британският вестник "Дейли Телеграф".

Йотингер: ЕС може да бъде изправен пред недостиг на газ тази зима

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер предупреди, че ЕС може да бъде изправен пред недостиг на газ тази зима, след като преговорите за доставките на газа между Русия и Украйна се провалиха.
"Идните седмици няма да са проблем, ще получаваме нашите обеми газ", заяви Йотингер във Виена. Но, ако Украйна използва резервите си, Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер предупреди, че ЕС може да бъде изправен пред недостиг на газ тази зима, след като преговорите за доставките на газа между Русия и Украйна се провалиха. "Идните седмици няма да са проблем, ще получаваме нашите обеми газ", заяви Йотингер във Виена. Но, ако Украйна използва резервите си,

Седем души са ранени при тежка катастрофа край Русе

/КРОСС/Седем души са ранени при тежка катастрофа, станала рано тази сутрин край Русе. Инцидентът е станал на баира преди село Николово и е причинен от неправоспособен водач. След челен удар между "Фиат Пунто" и "Фолксваген голф" са пострадали седем души, като 65-годишен мъж е в много тежко състояние с опасност за живота. Според предварителната информация 23-годишният шофьор, който управлявал "Фолксваген"-а, предприел изпреварване. Той не успял да овладее колата на мократа настилка и навлязъл в насрещното платно, като се е блъснал челно във "Фиат"-а. По-късно станало ясно, че водачът на "Фолксваген"-а е неправоспособен. Взети са кръвни проби, които ще покажат дали има употреба на алкохол. 23-годишният шофьор не е пострадал. Пострадали са хората от втората кола - 18-годишен шофьор, двама мъже, две жени и две деца, едно от които бебе. Децата не са ранени. На мястото на катастрофата са изпратени три линейки на "Спешна помощ", които са откарали пострадалите в русенската болница.  

Седем души са ранени при тежка катастрофа край Русе

/КРОСС/Седем души са ранени при тежка катастрофа, станала рано тази сутрин край Русе. Инцидентът е станал на баира преди село Николово и е причинен от неправоспособен водач. След челен удар между "Фиат Пунто" и "Фолксваген голф" са пострадали седем души, като 65-годишен мъж е в много тежко състояние с опасност за живота. Според предварителната информация 23-годишният шофьор, който управлявал "Фолксваген"-а, предприел изпреварване. Той не успял да овладее колата на мократа настилка и навлязъл в насрещното платно, като се е блъснал челно във "Фиат"-а. По-късно станало ясно, че водачът на "Фолксваген"-а е неправоспособен. Взети са кръвни проби, които ще покажат дали има употреба на алкохол. 23-годишният шофьор не е пострадал. Пострадали са хората от втората кола - 18-годишен шофьор, двама мъже, две жени и две деца, едно от които бебе. Децата не са ранени. На мястото на катастрофата са изпратени три линейки на "Спешна помощ", които са откарали пострадалите в русенската болница.  

Виолета Генчева стана европейска шампионка по сумо за девойки

Спортният талант на "Еврофутбол" Виолета Генчева завоюва шампионската титла на Европейското първенство по сумо за жени до 21 години. То се проведе в Самоков от 13-ти до 15-ти юни. Освен при...

Жена с малко дете падна в асансьорна шахта в Бургас, детето е добре

Страховит инцидент в бургаска болница за малко не доведе до трагедия с малко дете. Днес, малко след обяд, 51-годишна жена е паднала заедно с едногодишното си внуче в асансьорната шахта на Четвърта по...

Найденов: Няма искане за разполагане на ядрени ракети в България

Не е постъпило искане за разполагане на ядрени ракети на наша територия. Това заяви на пресконференция в Перник военният министър Ангел Найденов. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви м...

Bild: Шумахер отваря очи и реагира на гласовете на близките си

Михаел Шумахер от време на време отваря очи и общува със своето семейство, съобщи "Bild". Според авторитетното издание, в последните седмици той слуша и реагира на гласовете на околните, пр...

Развенчаната Испания или когато боговете се превърнат в хора

Сцената в продълженията беше просто смешна. Дори и без значение, тя беше показателна. Първо Педро не стреля свободно към вратата, а подаде на Фернандо Торес. След това и Торес не стреля, а се опита да...

ЕС предупреди за недостиг на газ тази зима

Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер предупреди, че ЕС може да бъде изправен пред недостиг на газ тази зима, след като преговорите за доставките на газа между Русия и Украйна се провалиха.
Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер предупреди, че ЕС може да бъде изправен пред недостиг на газ тази зима, след като преговорите за доставките на газа между Русия и Украйна се провалиха. "Идните седмици няма да са проблем, ще получаваме нашите обеми газ", заяви Йотингер във Виена. Но, ако Украйна използва резервите си,

Вигенин: Кипър може да снабдява България с природен газ

/КРОСС/ Кипър може да снабдява България и други централноевропейски държави с природен газ, за да се намали силната зависимост на региона от руски доставки, заяви днес българският външен министър Кристиан Вигенин, съобщава AP. Кипър може да играе важна роля в бъдещия коридор север-юг, снабдяващ с природен газ Централна Европа през Гърция, каза Вигенин след среща с кипърския външен министър Йоанис Касулидис. Вигенин посочи, че България не може напълно да замени руския газ, но има възможност Кипър да стане бъдещ доставчик в средносрочен план. По думите му предстои много работа до реализиране на идеята. Кипър откри край южния си бряг поле с предполагаеми залежи между 3,6 и 6 трилиона куб. фута природен газ и ускорява проучванията за допълнителни залежи, отбелязва агенцията.

Барбалов иска да се отложи приемането на новата методика за такса "смет"

/КРОСС/Най-разумно и отговорно би било да се отложи приемането на новата методика на формиране на такса "смет", но да се продължи да се работи в реалистични срокове, да се направят експертни анализи, да се направи сериозно дискутиране с обществеността и чак тогава бихме могли да говорим за 2016-а година за постепенна, плавна промяна на такса "смет". Това каза за БНР заместник-кметът по финансовите въпроси в Столична община Дончо Барбалов по повод публичното обсъждане на новите методики за формиране на таксата за битови отпадъци.  Според Барбалов внесената в Министерския съвет методика все още има много грешки, а за обсъждане е трябвало да се предложи документ, който е готов за приемане. При изработката на правила трябва да се отчита какви отпадъци произвежда замърсителят и социалният елемент, сподели той. Барбалов коментира и понижения кредитен рейтинг на страната ни. Кредитният рейтинг на практика означава цената, на която можеш да се финансираш. В краткосрочен план няма да се случи нищо лошо, но всяко бъдещо финансиране ще ни струва повече, защото ще се плащат по-високи лихви. Това ще важи както за Столична община, така и ще го усети в следващите няколко месеца всеки от нас, защото можем да очакваме повишаване на цената на кредитирането от банките в един по-средносрочен план. ВВВ- е последният рейтинг на инвестиционно равнище

354 години от издаването на първите банкноти в Европа

На днешната дата - 16 юни през 1660 г. Стокхолмс Банко издава първите банкноти в Европа Книжни пари се срещат за първи път в Китай, а появата им се обяснява с необходимостта от по-гъвкаво платежно средство от тромавите медни монети.

В хранилището в Чирен има около 200 млн. куб. метра природен газ, нагнетяват се допълнителни количества

/КРОСС/От Министерството на икономиката и енергетиката подготвят становище за днешната ситуация с руско-украинския газов спор. Енергийният министър Драгомир Стойнев заяви само преди дни, че правителството е реагирало на последните събития по преговорите за газ между Украйна и Русия и сме започнали да нагнетяваме допълнителни количества природен газ в хранилището в Чирен. Към момента "Булгартрансгаз" няма информация за промяна на договорените количества природен газ, доставени от Русия. Това обясниха от дружеството преди месец на въпрос, свързан с доставките на природен газ, заради напрежението в Украйна. От "Булгартрансгаз" поясниха още, че в случаите на ограничение на доставките от Русия основният алтернативен източник е хранилището в Чирен. В момента там има около 200 милиона кубически метра природен газ. Те могат да задоволят потребностите на уязвимите потребители в страната за период от два месеца. Съществуваща възможност за посрещане на нуждите от природен газ е и местният добив от находище "Галата". По данни за 2013-а година находището обезпечава около 10 % от потреблението на синьо гориво в страната. Като източник за алтернативни доставки е и съществуващата газопреносна мрежа с Гърция, която от 1-ви януари тази година осигурява техническа възможност за доставки към България.  

25 кг кока спипаха на Малко Търново

Общо са заловени 25, 625 кг кокаин в тайници на лек автомобил БМВ

Новият най-бърз автогол в историята на световните финали (видео)

Защитникът на Босна и Херцеговина Сеад Колашинац реализира най-ранен автогол в историята на световните първенства по футбол при загубата на страната си с 1:2 от Аржентина. Точно 2:08 минути бяха нужни на 20-годишния Сеад Колашинац да отклони топката в собствената си врата в завършилия с 1:2 мач от група "F" на Мондиал 2014 в Бразилия. Така бранителят на германския Шалке 04 подобри негативния рекорд на Карлос Гамара от Еквадор , който си отбеляза автогол в 2:46 минута при загубата на Еквадор от Англия с 0:1 в осминафинал на Световното първенство в Германия през 2006 година. Освен рекордния автогол на Колашинац мачът между Босна и Херцеговина и Аржентина, игран на митичния бразилски стадион "Маракана" , ще бъде запомнен и с впечатляващия втори гол за южноамериканците 30 минути преди края на двубоя. Той бе дело на Лионел Меси . Капитанът на "гаучосите" започна индивидуална акция от центъра на терена, направи двойно подаване с Гонсало Игуаин, премина през няколко футболисти и отбеляза гол след премерен удар в долния десен ъгъл на вратаря. Като изключим този моментен проблясък на Меси звездите в състава на Аржентина определено не впечатлиха и по никакъв начин не стреснаха футболистите на Босна и Херцеговина, които оставиха доста добри впечатления с играта си и с малко повече късмет можеше да измъкнат далеч по-добър резултат от двубоя. Голът за символичните гости отбеляза влезлият като резерва Ведад Ибишевич в 84-ата минута на мача след като излезе очи в очи със стража на Аржентина Серхио Ромеро и хладнокръвно го преодоля. Аржентина - Босна и Херцеговина 2:1 1:0 Колашинац (3) авт. 2:0 Меси (65) 2:1 Ибишевич (85)

Бежанският поток към България отново се засили

Сто и шестима души са задържани на входа на границата ни за едно денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. 102-ма от задържаните са спрени на зелената граница, а четирима - на ГКПП. Дирекция "Миграция" е съсредоточила усилията си към ефективно изпълнение на процедурите по връщането и се отчита увеличение на броя на изведените в изпълнение на принудителни административни мерки чужденци, посочват от пресцентъра на МВР.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване