Старозагорската болница натрупала 22 милиона лева дългове


Директорът на старозагорската болница проф. Петкана Чакърова призова кмета на града Живко Тодоров да обединят усилията си за стабилизиране на лечебното заведение, а не да политизират спора помежду си. Дълговете на болницата са вече 22 милиона лева, уточнява БНР.

Пред медиите кметът Живко Тодоров нарече управлението на болницата некадърно и непрофесионално и призова професор Чакърова да си подаде оставката. Днес тя отговори, че министерството не е свалило доверието си от нея и попита...

САЩ не планират военно сътрудничество с Иран

/КРОСС/ САЩ не планират военно сътрудничество с Иран по повод влошаващата се ситуация в съседен на Ирак. Това заяви в понеделник говорителят на Белия дом Джош Ърнест. "Евентуални преговори с Иран няма да засягат военното сътрудничество. Ние не се интересуваме от координация на военните си усилия с Иран ", подчерта той.Според Ърнест всички възможни преговори в областта на ирано-американското сътрудничество, които могат да се проведат в кулоарите на срещата с шесторката, ще се отнасят изключително до ядрената програма на Ислямската република.По-рано, държавният секретар на САЩ Джон Кери, отговаряйки на въпроси на журналисти относно евентуалното военно сътрудничество с Иран, заяви, че не изключва "всякакви стъпки, които биха могли да бъдат конструктивни."

Суарес увери: Готов съм на 100%, излизам срещу Англия

Нападателят на Уругвай Луис Суарес успокои уругвайската нация, заявявайки, че е възстановен и готов на 100% за игра и ще вземе участие във втория мач на тима на Световното - срещу Англия. В първия кр...

Халилходжич: Ако ще загиваме, да е с чест!

Селекционерът на Алжир Вахид Халилходжич иска достойно представяне от своите възпитаници на световното първенство в Бразилия. Наред с това специалистът иска от подопечните си да покажат дързост срещу ...

Поройният дъжд днес наводни половин България

Поройният дъжд днес наводни много населени места в страната. В Столична община е получен един сигнал за наводнени магазини в подлез на бул. „България”.
В павелбанското село Турия, община Стара Загора, където дъждът нанесе сериозни щети. Там ситуацията е овладяна, след като от неделя близо 60 къщи и дворни места са били наводнени вследствие, Поройният дъжд днес наводни много населени места в страната. В Столична община е получен един сигнал за наводнени магазини в подлез на бул. „България”. В павелбанското село Турия, община Стара Загора, където дъждът нанесе сериозни щети. Там ситуацията е овладяна, след като от неделя близо 60 къщи и дворни места са били наводнени вследствие,

Бенто: До първия гол мачът беше равностоен


Селекционерът на португалците Пауло Бенто заяви, че няма много неща, които да се анализират в мача с Германия. Иберийците започнаха участието си на световното първенство с тежко поражение с 0:4 срещу бундестима.

"Анализът на мача завършва през първото полувреме. Малко може да се коментира за случилото се през втората част", каза Бенто.

Според него двубоят с германците е бил равностоен до първия гол. Бундестимът поведе с гола на Томас Мюлер от дузпа в 12-ата минута.

Газовите доставки за България без проблем засега

Няма промяна в режима за доставка на газ за България и параметрите са в рамките на договорените, съобщиха в ранния следобед вчера от Министерството на икономиката и енергетиката, след като в 9 часа българско време „Газпром” спря подаването на гориво за Украйна. Към момента няма констатирани технически индикации за прекъсвания или промяна на характеристиките на газовия поток никъде по трасето, по което руският газ стига до България, казаха от ведомството.

Животът на новото правителство ще е само няколко месеца! Бареков ще бие ДПС, ако се коалира с НФСБ, а Атака отиват в коша за боклук

Ако има избори до края на годината с ново правителство и премиер, то ще има изключително кратък мандат и през май догодина ще има нови избори. Това обяви в предаването "Дневен ред" по Нова тв ясновидката Цветанка Янакиева, която миналата година предрече нова партия в подем и 4 партии в парламента. Същата ясновидка тогава препоръча да не се подценява Бойко Борисов.

Сега Янакиева посочва, че "Атака" ще отпадне от следващия парламент. Водеща партия ще е ГЕРБ, която ще се коалира или с...

Продължава

Пороите потопиха половин България, спукаха газопровод

Във Варна заради проливния дъжд се наложи да оказват помощ специализираните екипи, както и „Пожарната безопасност и защита на населението”, които отводняваха множество помещения. В следобедните часове е станала и голяма авария на магистралния водопровод от язовир „Тича“ до Шумен. Това е и причината за спирането на водата в целия град. Водата в града ще бъде пусната утре сутринта.

Топбанкери се събраха на "регулярна" среща

София /КРОСС/ Топбанкери се събраха днес на заседание. Това потвърди за Нова телевизия председателят на Асоциацията на банките Левон Хампарцумян. Той нарече срещата "регулярна" и нито потвърди, нито отрече повод за заседанието да е скандала около Корпоративна търговска банка и разследването срещу Цветан Василев. Според него съвпадението на заседанието и скандала е случайност.

Природозащитници: Предложението за парк "Българско Черноморие" е конфликтно и непълно


Като "конфликтно и непълно" определят природозащитниците от коалиция  "За да остане природа в България" предложението на екоминистерството за парк "Българско Черноморие". Коалицията от неправителствени организации и граждански групи изявява своята подкрепа за решението на Народното събрание за създаване на нов национален парк.

Природозащитниците обаче смятат, че Министерство на околната среда и водите (МОСВ) не се е постарало въобще да подготви качествено предложение за бъдещия парк....

Прокуратурата се заема с психоболен след палеж

Психично болен мъж тормози жителите на бургаския комплекс “Славейков”, оплакаха се вчера самите те. 
 36-годишният Димитър Тенев, който по думите на майка му страда от шизофрения, злоупотребявал с алкохола, ставал раздразнителен, преследвал млада съседка, заяждал се с други и плашел даже малките деца по детските площадки. 
Тенката, както го нарич Психично болен мъж тормози жителите на бургаския комплекс “Славейков”, оплакаха се вчера самите те. 36-годишният Димитър Тенев, който по думите на майка му страда от шизофрения, злоупотребявал с алкохола, ставал раздразнителен, преследвал млада съседка, заяждал се с други и плашел даже малките деца по детските площадки. Тенката, както го нарич

Ще изгони ли БСП от Перник ДПС?. Ще бъде ли позволено на партията на Лютви Местан да се разширява в Перник?

Назначаването на областен управител от ДПС в Пиринско е сериозна политическа грешка, която изигра важна роля за получения резултат на изборите. Така депутатът от БСП Емил Костадинов обясни на редовната си пресконференция днес катастрофалните за БСП резултати на Евроизборите.

В Перник обаче лидера на БСП Ненко Темелков и областния управител Михаил Михайлов мълчат по темата грешка ли бе назначаването на Галина Никодимова от ДПС за заместник областен управител. Както виждаме ДПС получи...

Продължава

В рамките на месец САЩ решават за нови санкции срещу Русия

/КРОСС/ Администрацията на президента на САЩ Барак Обама ще вземе решение за налагане на нови санкции срещу Русия в рамките на следващия месец. Това съобщи пред журналистите омощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, Плановете на САЩ са "в рамките на две-три-четири седмици" да се вземе решение по този въпрос, каза Нюланд във Вашингтон.

Германия разби Португалия с 4:0

Германия стресна своите съперници на Мондиала с гръмотевичен старт и победа с 4:0 над Португалия в едно от дербитата от първия кръг на груповата фаза. Три гола заби Томас Мюлер, а един вкара Матс Хумелс. За разгрома над Португалия спомогна и директният червен картон на Пепе в 37-ата минута. Бундестимът откри резултата още в 12-ата минута. Марио Гьотце успя да пробие в наказателното поле на португалците и бе спънат от Жоао Перейра. Дузпата бе вкарана от Томас Мюлер. В 32-ата минута Хюмелс надскочи отбраната на Португалия и покачи на 2:0. В 37-ата минута Пепе си изпусна нервите и удари с глава Мюлер. Последва напълно заслужен директен червен картон. С човек по-малко и два гола пасив португалците можеха да се надяват само да запазят достойнството си. В края на полувремето Мюлер вкара втория си гол и направи нещата ясни. През втората част футболистите на Португалия бяха изключително активни, но Германия вкара още един гол пак чрез Мюлер.

Молебен за българската журналистика

София /КРОСС/ С камбанен звън в катедралния храм „Св. Неделя" започна молебен за българската журналистика.Поводът за духовния празник беше 170-годишнината от родоначалието на българската журналистика и 120-годишнината от организираното журналистическо движение в България, съобщиха от Светия Синод на БПЦ.С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит Молебенът беше отслужен от викария на Софийския митрополит Браницки епископ Григорий. Под купола на катедралния храм се събраха журналисти от всички възрасти и различни медии, за да се помолят и да станат съпричастни към духовното тържество.Преди 120 години тук, в този храм, за първи път е отслужен молебен по повод 50 години от началото на българската журналистика. И именно тогава всички журналисти заедно с държавната власт и главата на БПЦ екзарх Йосиф І отправят молитви към Бога. След молебена се е състояло грандиозно литийно шествие, тръгнало от входа на катедралния храм „Св. Неделя", с което отбелязват този паметен ден.От името на Негово светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит епископ Григорий поздрави всички български журналисти с юбилея и пожела винаги върху представителите на медиите да бъде Божията благодат, да бъдат обективни, да разпространяват истината и да са нейни служители.В края на молебена храмът бе огласен от „На многая лета"

Мъж скочи от 15-ия етаж, преди години майка му се обесила в същия блок

34-годишният Тодор Маринов, баща на 2-годишно дете, скочи от 15-ия етаж на блок в бургаския ж. к. Славейков, съобщи "Флагман". Мъжът полетял от терасата на жилището си снощи и буквално се размазал върху плочата над блоковото пространство, където се намира офисът на банка.

Съседи чули свистенето и трясъка от удара на тялото на Тодор в бетона. Пър 34-годишният Тодор Маринов, баща на 2-годишно дете, скочи от 15-ия етаж на блок в бургаския ж. к. Славейков, съобщи "Флагман". Мъжът полетял от терасата на жилището си снощи и буквално се размазал върху плочата над блоковото пространство, където се намира офисът на банка. Съседи чули свистенето и трясъка от удара на тялото на Тодор в бетона. Пър

Шуми излязъл от кома, вече е в друга болница

Михаел Шумахер е излязъл от състоянието на кома и е изписан от болницата в Гренобъл, за да бъде преместен в клиника в Лозана. Това съобщи официално говорителката на семейството на седемкратния световен шампион във Формула 1 Забине Кем.

Газпром гарантира доставките за ЕС!

В руската компания "Газпром" започна да работи оперативен щаб, който ще проследява състоянието на газовия транзит през Украйна за европейските страни, заяви шефът на руския газов гигант Алексей Милер.

Протест "срещу безобразията по пътищата" се проведе в Сливен


Десетки жители на Сливен се събраха днес пред Стария бряст в центъра на града на протест срещу безобразията по пътищата. Хората се организираха във "Фейсбук", а поводът за недоволството им е инцидент на пешеходна пътека в града, при който загина 75-годишна жена, информира БТА.

Жената бе блъсната миналата седмица от 21-годишен шофьор заедно с петгодишното си внуче, което също пострада.

Кметът на града Кольо Милев разговаря на място с протестиращите. Той съобщи какви решения...

Мъж се хвърли от 15-ия етаж на бургаски блок, в който се обеси майка му

34-годишният Тодор Маринов, баща на 2-годишно дете, скочи от 15-ия етаж на блок в бургаския ж. к. Славейков, съобщи 34-годишният Тодор Маринов, баща на 2-годишно дете, скочи от 15-ия етаж на блок в бургаския ж. к. Славейков, съобщи "Флагман". Мъжът полетял от терасата на жилището си снощи и буквално се размазал върху плочата над блоковото пространство, където се намира офисът на банка. Съседи чули свистенето и трясъка от удара на тялото на Тодор в бетона. Пър

Статуята на Свободата пристига в Ню Йорк

Статуята на Свободата е неокласическа скулптура, огромен паметник, който се издига в пристанището на Ню Йорк на остров Либерти. Тя е проектирана от Фредерик Огюст Бартолди и открита на 28 октомври 188...

Щастливият Подолски щракна селфи с Меркел (ФОТО)

Нападателят на Германия Лукас Подолски сподели с феновете си във Фейсбук селфи, на което позира с канцлера на Германия Ангела Меркел. Двата са усмихнати, което не е учудващо, предвид убедителната побе...

Цените на зеления ток ще се преразгледат

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще преразгледа предложенията си за поевтиняване на зеления ток с до 63%. Това стана ясно вчера от думите на Еленко Божков, член на регулатора. 
“Наистина в някои отношения изчисляването на признатите разходи е неточно, но това може да се коригира. Абсурдно е обаче да добавим в сметките раз Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) ще преразгледа предложенията си за поевтиняване на зеления ток с до 63%. Това стана ясно вчера от думите на Еленко Божков, член на регулатора. “Наистина в някои отношения изчисляването на признатите разходи е неточно, но това може да се коригира. Абсурдно е обаче да добавим в сметките раз

Световното взе първата си жертва

/КРОСС/ Световното по футбол взе първата си жертва. Китаец се пресели в оня свят след няколко безсънни нощи в гледане на мачове.Трупът на 25-годишния жител на град Сучжоу, източен Китай,е открит сутринта. Извиканите лекари констатирали, че смъртта е настъпила от липса на сън. Отбелязва се, че младият мъж е издъхнал или от свръхизтощение, или от инфаркт, предизвикан от липса на сън.Заради часовата разлика жителите на Китай не трябва да спят, за да гледат пряко мачовете.Подобен случай имаше и преди две години, когато 26-годишен запалянко издъхнал, след като в продължение на 11 дни и нощи гледал мачове от Европейското по футбол.

Поройният дъжд наводни половин България

Поройният дъжд днес наводни много населени места в страната. В Столична община е получен един сигнал за наводнени магазини в подлез на бул. „България”.
В павелбанското село Турия, община Стара Загора, където дъждът нанесе сериозни щети. Там ситуацията е овладяна, след като от неделя близо 60 къщи и дворни места са били наводнени вследствие, Поройният дъжд днес наводни много населени места в страната. В Столична община е получен един сигнал за наводнени магазини в подлез на бул. „България”. В павелбанското село Турия, община Стара Загора, където дъждът нанесе сериозни щети. Там ситуацията е овладяна, след като от неделя близо 60 къщи и дворни места са били наводнени вследствие,

Говорителят на Държавния департамент обърка Ирак с Иран

/КРОСС/ Официалният представител на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки обърка Ирак и Иран.По време на речта си Псаки говори за позициите на САЩ по повод случващото се в Ирак и боевете между правителството и ислямистите от групата "Ислямска държава в Ирак и Леванта". Говорейки за влошаването на ситуацията в арабската страна Псаки случайно спомена Иран. Един от журналистите на брифинга незабавно я коригира, посочвайки, че най-вероятно тя има предвид Ирак, а не Иран. А говорителят на Държавния департамент призна грешката си.

Пациентите искат закон за правата си

Организациите на болните българи днес до една се обявиха за приемането на Закон за правата на пациента, за който се говори повече от 10 години. Това се случи на форум, организиран от "Труд", който бе под патронажа на председателя на 42-рото народно събрание Михаил Миков.

Лекарите не се възпротивиха. Но скептично заявиха, че даже и да се гласува Организациите на болните българи днес до една се обявиха за приемането на Закон за правата на пациента, за който се говори повече от 10 години. Това се случи на форум, организиран от "Труд", който бе под патронажа на председателя на 42-рото народно събрание Михаил Миков. Лекарите не се възпротивиха. Но скептично заявиха, че даже и да се гласува

Правата на пациента - защитени със закон и реформа

Законодателството, което урежда правата на пациентите, трябва да бъде обвързано с реформа на здравната система и с нужното финансиране.Това заключение обедини участниците в дискусия за правата на пациента, която се проведе в парламента вчера. Форумът бе организиран от в. “Труд” под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил ... Законодателството, което урежда правата на пациентите, трябва да бъде обвързано с реформа на здравната система и с нужното финансиране.Това заключение обедини участниците в дискусия за правата на пациента, която се проведе в парламента вчера. Форумът бе организиран от в. “Труд” под патронажа на председателя на Народното събрание Михаил ...

Лукарски, кой уби Александър Стамболийски?

Според лидера на СДС, земеделският водач е разстрелян от комунистите, а не от ВМРО

Германия разгроми Португалия с 4:0

Германия се представи отлично на старта на Световното с победа над Португалия от 4:0.   Германците са един от фаворитите за световната титла. Звездата на португалците Кристиано Роналдо изигра слаб мач при завръщането си след лечение на контузия. По-голям проблем за португалците обаче се оказа Пепе, който заслужено получи червен картон, след като първо удари през лицето Мюлер, а след това започна да го провокира.  Очаквайте подробности!

Отнемат 200 000 лева от килъра Сиси

Софийският градски съд отне имоти за 198 830 лв. от пернишкия килър Станислав Ангелов-Сиси и съпругата му.  Сиси излежава 30-годишна присъда заради серия убийства - на съученичката си Биляна, на бармана Цветелин Карпузов и на полицейския син Кирил Христов-Багера. Отделно той има и още една присъда от 18 години затвор заради показния разстрел ... Софийският градски съд отне имоти за 198 830 лв. от пернишкия килър Станислав Ангелов-Сиси и съпругата му. Сиси излежава 30-годишна присъда заради серия убийства - на съученичката си Биляна, на бармана Цветелин Карпузов и на полицейския син Кирил Христов-Багера. Отделно той има и още една присъда от 18 години затвор заради показния разстрел ...

Германия - Португалия 4:0

"24 часа Бразилия 2014" - новият сайт и ваш най-добър приятел по време на световното     90+2' Край на мача. 90' Две минути добавено време. 82' Героят Томас Мюлер отстъпва мястото си на Лукас Подолски. 78' Хеттрик за Томас Мюлер и 4:0 за Германия! 73' Шкодран Мустафи сменя контузения Матс Хумелс в германския отбор.

Цитат на деня: Ще продължим "Цирк дьо Барек" още


"Имаше едно заглавие в "Капитал": "Цирк дьо Барек". Нали видя "Цирк дьо Барек" накрая докъде стигнаха – до 11%. Ще продължим "Цирк дьо Барек" още."

Това заяви в интервю за ТВ7 близкият до банкера Цветан Василев Николай Бареков, чиято партия "България без цензура" имаше най-скъпата кампания за изборите за Европарламент в края на май.

"Когато си надграждал житейски план, когато си влязъл навреме в политиката, когато знаеш език, когато имаш образование, когато имаш биография,...

Германия сгази Португалия с 4:0

Германският експрес прегази Португалия с 4:0 и докара до отчаяние Кристиано Роналдо и компания. Немската машина буквално разпиля отбора, чийто капитан е кавалерът на "Златната топка", като разгромът можеше и да е двойно по-изразителен.


Бундестимът започна без втория си капитан Бастиан Швайнщайгер, който имаше оплаквания от контузия. Сред 11-те Германският експрес прегази Португалия с 4:0 и докара до отчаяние Кристиано Роналдо и компания. Немската машина буквално разпиля отбора, чийто капитан е кавалерът на "Златната топка", като разгромът можеше и да е двойно по-изразителен. Бундестимът започна без втория си капитан Бастиан Швайнщайгер, който имаше оплаквания от контузия. Сред 11-те

Вижте мъжа, стрелял по араби. Дразнели го (СНИМКИ+ОБЗОР)

“Бяха се събрали 100 човека на тротоара, крещяха един през друг. Показах се на прозореца и им извиках: “Айде по-тихо, бе, да не сме в джунглата”. Те ме псуваха на развален български. Дойдоха в България, за да ме псуват, така ли? Върнах им го със същите изрази. Тогава налетяха на входната врата и опитаха да проникнат в дома ми. Стрелях ... “Бяха се събрали 100 човека на тротоара, крещяха един през друг. Показах се на прозореца и им извиках: “Айде по-тихо, бе, да не сме в джунглата”. Те ме псуваха на развален български. Дойдоха в България, за да ме псуват, така ли? Върнах им го със същите изрази. Тогава налетяха на входната врата и опитаха да проникнат в дома ми. Стрелях ...

Германия сгази Португалия с 4:0

Германия разкости с 4:0 Португалия след гол от дузпа и червен картон. С хеттрик се отличи нападателят на Байерн (Мюнхен) Томас Мюкер.

Реформаторите "търсят" еврокомисар с консенсус

Политически консултации в максимално широк формат за издигане на нов еврокомисар от България поиска Реформаторският блок. “Нужни са ясни критерии, за да може страната ни да кандидатства за важен ресор, а не да получи периферна сфера, както досега”, обясни лидерът на СДС Божидар Лукарски. 
Според него широки разговори са нужни и при съставянето на Политически консултации в максимално широк формат за издигане на нов еврокомисар от България поиска Реформаторският блок. “Нужни са ясни критерии, за да може страната ни да кандидатства за важен ресор, а не да получи периферна сфера, както досега”, обясни лидерът на СДС Божидар Лукарски. Според него широки разговори са нужни и при съставянето на

Роналдо е най-популярният спортист в социалните мрежи

/КРОСС/ Португалският футболист Кристиано Роналдо е най-популярният спортист в социалните мрежи, съобщава днес американският „Форбс". Миналата седмица звездата на Реал Мадрид е имал над 83,4 милиона фена във Фейсбук. Повече почитатели имат само Шакира, Еминем и Риана. Изданието отбелязва, че заради започналото преди дни световно първенство по футбол в Бразилия феновете на футболиста през уикенда са скочили до 85 млн.И в Туитър Роналдо е и най-популярният сред спортистите. Там той е харесан от 26,4 милиона души. По този начин общият брой на социалните му привърженици е около 110 милиона. На второ и трето място се нареждат аржентинския футболист Лионел Меси (който няма акаунт в Туитър) с 57 милиона привърженици и бразилеца Неймар (34 млн.).

Бургазлия полетя от 15-ия етаж

Бургас /КРОСС/ 34-годишният Тодор Маринов, баща на 2-годишно дете, скочи от 15-ия етаж на бл. 46 в бургаския ж. к. "Славейков". Мъжът полетял от терасата на жилището си снощи около 3 часа и буквално се размазал върху плочата над блоковото пространство. Съседи чули свистенето и трясъка от удара на тялото на Тодор в бетона.Те подали сигнал на тел. 112 и освен полиция и линейка, на място е дошла и пожарна. Частите от трупа на младия мъж са били събирани на мястото, а едната ръка на мъжа е изхвърчала на няколко метра встрани. Жителите на бл. 46 са ужасени от гледката. Днес децата, които знаят за трагедията, пищят, когато минават в района.Тодор Маринов е бил собственик на фурна в центъра на Бургас, а баща му има магазин за хранителни стоки в ж. к. "Славейков". „Нормални хора са, никога не сме имали проблеми с тях. Тодор и съпругата си гледаха детенцето двамата. Момченцето им се казва Кристиян. Но явно причината е наследствена обремененост", разказаха съседи на почерненото семейство.Преди години, когато Тодор бил малък, майка му се самоубила по същия начин, в същия блок. Снощи Тодор излязъл на терасата след една нормална семейна вечер. Според съседи, той казал на жена си, че излиза да пуши. По нищо не личало, че има намерение да сложи край на живота си. Само минута след това обаче младият мъж полетял през перилата.

ВЕИ-тата се готвят да съдят държавата

Производителите на вятърна и слънчева енергия заплашиха енергийния регулатор със съд заради намерението за драстично намаляване на преференциалните цени, съобщи БНР. При вятърните централи намалението на цената е между 20 и 22%, а при фотоволтаиците - над 50%. Меглена Русинова от Асоциацията на производителите на вятърна енергия обвини ДКЕВР в нарушение на два закона, една наредба и на процедурата, и заключи, че промяната в цените стимулриа производството на ток от конвенционални централи. Цените се изчисляват на основата на икономически обосновани разходи - възвращаемост на капитала. В размера на експлоатационните разходи се включва и прогнозен процент инфлация за целия период на задължително изкупуване на електрическата енергия. "Турбините не се пазаруват в "Кауфланд", напомни Кенет Лефковиц от вертоенергийната асоциация, визирайки ниските капиталови разходи в доклада на регуалтора, които не могат да покрият харчовете им за покупка на турбини. Зелените централи имат 14-дневен срок, в който да представят становищата си за цените в ДКЕВР. Комисията ще се събере на закрито заседание на 1 юли.

Сензационните реформи на Ким

През тази година Северна Корея внесе десет пъти повече торове

Преглеждат безплатно зъбите на деца в Карлово

„Евромайки“ организират стоматологични прегледи за деца в Карлово.

Наказаха прокурор да копае окопи

Сепаратистите от Славянск създадоха подобие на наказателен батальон и изпратиха заместник-прокурора на града да копае окопи. Това съобщиха самите опълченци от самопровъзгласилата се Донецка народна република. „Сергей Мироненко беше изпратен в покрайнините на града, в село Семьоновка, в наказателен батальон.

Германия разпиля Португалия

/КРОСС/ Националният отбор на Германия победи Португалия с 4:0 в първия си мач от група G, игран в Салвадор. Сръбският съдия Милорад Мажич отсъди дузпа за Германия в 11-ата минута, когато Жоао Перейра задържа и свали на тревата Гьотце. Томас Мюлер превърна дузпата в гол.Матс Хумелс отбеляза втория гол за Германия в 32-ата минута. Четири минути по-късно реферът Мажич не се поколеба да даде червен картон на Пепе, за удар без топка срещу Томас Мюлер. Португалецът блъсна в лицето нападателя и той падна на земята.Третият гол отбеляза отново Томас Мюлер в последната минута на полувремето.След почивката Мюлер оформи своя хеттрик с гол в 78-ата минута.В тази група от 01:00 часа тази нощ играят отборите на Гана и САЩ.

Израел арестува лидери на „Хамас” на Западния бряг, депортира ги

Израелските сили за сигурност арестуваха почти всички лидери на „Хамас" на Западния бряг в рамките на мащабна операция, която продължава вече трети ден, съобщи „Джерузалем Поуст".

Според постъпилите сведения някои от арестуваните членове на „Хамас" ще бъдат депортирани.

Сред арестуваните 50 души е и парламентарният говорител на организацията, Израелските сили за сигурност арестуваха почти всички лидери на „Хамас" на Западния бряг в рамките на мащабна операция, която продължава вече трети ден, съобщи „Джерузалем Поуст". Според постъпилите сведения някои от арестуваните членове на „Хамас" ще бъдат депортирани. Сред арестуваните 50 души е и парламентарният говорител на организацията,

Нарушения за 1,4 млрд. лв. при обществени поръчки

София /КРОСС/ Нарушения за 1,4 млрд. лв. при провеждането на обществени поръчки през 2013 г. е открита Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ).Проверени са общо 1 366 търга, става ясно от отчета на институцията, публикуван на сайта й.По време на инспекциите са възстановени 106 782 лв. За други 1 337 653 лв. са съставени 18 акта срещу 28 длъжностни лица, установи проверка на BPost.bg. За останалите вреди са направени предложения за търсене на отговорност по Кодекса на труда или по общия исков ред.Актовете за установяване на административни нарушения са 2886. От тях 1 902 са на физически и 984 на юридически лица. Издадени са 1 751 наказателни постановления и са наложени глоби и имуществени санкции в размер на 4 515 250 лв.От документа става ясно още, че през миналата година АДФИ е направила 202 планови проверки и 276 заради постъпили сигнали и искания. Ревизирани са 2484 процедури за възлагане на обществени поръчки за 2.5 млрд. лева. В 55% от случаите са установени нарушения.По-голямата част от тях (31%) са свързани с неспазване на Закона за обществените поръчки за публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция, равнопоставеност и недопускане на дискриминация.Сключените договори без проведени процедури са 522 на обща стойност 269 156 733 лева. Над 140 са случаите на възлагане на договори за малки поръчки, без да са събрани поне три оферти

Държавата иска смяна на ръководството на болница "Света Анна" във Варна


В дневния ред на Общото събрание на акционерите на многопрофилната болница за активно лечение "Света Анна" във Варна беше включено предложението за смяна на ръководството й. Според 12-те ръководители на клиники в здравното заведение предложението има изцяло политически характер и няма мотиви, информира БНР. 

По думите на професор Дикор Бошнаков, ръководител на Клиниката по ортопедия и травматология и член на Борда на директорите, Административният съд е спрял решението за смяна на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване