Съдът прави трети опит за старт на делото срещу Станишев

 Трети опит за старт на делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев ще направи днес Софийският градски съд.

Делото срещу него е за изгубените секретни документи докато е бил премиер.

В края на октомври миналата година лидерът на българските и европейски социалисти изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за окончателно решение по повод проточилото се съдебно дело за загуба на документи.

Според Станишев забавянето дава възможност за спекулации по темата. Дни по-късно прокурорът внесе в парламента искане за снемане имунитета на Станишев и за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу него.

 

Три закона не стигат за една ограда

Поне в три български закона е написано в прав текст, че плажовете като държавна собственост не могат да се ограждат и никой не може да забранява достъпа до тях. Законите за устройство на територията, за устройство на Черноморското крайбрежие и за концесиите би трябвало да са достатъчни, за да се излезе срещу всеки, Поне в три български закона е написано в прав текст, че плажовете като държавна собственост не могат да се ограждат и никой не може да забранява достъпа до тях. Законите за устройство на територията, за устройство на Черноморското крайбрежие и за концесиите би трябвало да са достатъчни, за да се излезе срещу всеки,

Плюсове и минуси на голяма коалиция ГЕРБ-БСП

Възможна ли е в България голяма управляваща коалиция ГЕРБ-БСП след изборите?
Преди да видим плюсовете и минусите на такъв вариант, трябва да имаме предвид, че практиката на големите коалиции е характерна за Европа след Втората световна война. Типичните примери са Германия и Австрия.
В Германия действащото в Възможна ли е в България голяма управляваща коалиция ГЕРБ-БСП след изборите? Преди да видим плюсовете и минусите на такъв вариант, трябва да имаме предвид, че практиката на големите коалиции е характерна за Европа след Втората световна война. Типичните примери са Германия и Австрия. В Германия действащото в

Референдумът в Черноморец неуспешен, но хората не искат да сменят името на града

/КРОСС/Жителите на Черноморец решиха името на града да не бъде променяно. На местния референдум вчера глсуваха 788. души. От тях с действителни бюлетини - 770 и недействителни - 18. За да е успешен референдумът обаче трябваше да гласуват 1191 души, колкото са гласували на предните местни избори.  Въпросът на референдума бе: "Желаете ли да се възстанови старото име на гр. Черноморец - Св. Никола" като имаше два възможни отговора- „Да" и „Не". "Да" са отбелязали 254 от гласувалите, а "Не" -516. А за да се смени името на града бяха необходими минимум 596 гласа. Денят на референдума в Черноморец премина спокойно. Нямаше сигнали за нередности в двете СИК-ове. До референдума се стигна след като бе създаден обществен съвет от над 50 души, които поискаха да бъде върнато старото име Св. Никола. Официално решението на Общинската избирателна комисия заедно с копия от протоколите ще бъдат връчени на председателя на Общинския съвет в Созопол днес в 11.00 часа.  

В Колумбия преизбраха Хуан Мануел Сантос за президент

Изборите се разглеждаха като своеобразен референдум каква да бъде линията към бунтовниците от ФАРК – преговори или военни действия

Шеф на транспортна фирма е среднощният стрелец в София

Един човек беше леко ранен, след като 57-годишният собственик на транспортна фирма откри огън от балкона на жилището си на столичната улица „Софроний Врачански” вечерта в неделя.
Стрелецът е задържан, все още не са ясни мотивите му.
Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски каза пред bTV, че са получени 4 сигнала от граждани между 20:45 и 21:00 Един човек беше леко ранен, след като 57-годишният собственик на транспортна фирма откри огън от балкона на жилището си на столичната улица „Софроний Врачански” вечерта в неделя. Стрелецът е задържан, все още не са ясни мотивите му. Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски каза пред bTV, че са получени 4 сигнала от граждани между 20:45 и 21:00

Москва и Киев не се разбраха за газа, "Газпром" спира доставките за Украйна

Ако Украйна не изплати дълг от около 1,9 милиарда долара до 10 часа московско време на 16 юни (9 българско), "Газпром" ще спре доставките на газ за страната. Това заяви говорител на "Газпром", след като поредният кръг от преговори между Украйна и газовата компания завършиха без резултат.

Среднощният стрелец в София е шеф на транспортна фирма, ранил палестинец

Един човек беше леко ранен, след като 57-годишният собственик на транспортна фирма откри огън от балкона на жилището си на столичната улица „Софроний Врачански” вечерта в неделя.
Стрелецът е задържан, все още не са ясни мотивите му.
Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски каза пред bTV, че са получени 4 сигнала от граждани между 20:45 и 21:00 Един човек беше леко ранен, след като 57-годишният собственик на транспортна фирма откри огън от балкона на жилището си на столичната улица „Софроний Врачански” вечерта в неделя. Стрелецът е задържан, все още не са ясни мотивите му. Зам.-директорът на СДВР Христо Терзийски каза пред bTV, че са получени 4 сигнала от граждани между 20:45 и 21:00

Я.Янев:В министерствата заличават следи

Част от министерствата не са управлявани от преките миниситри, а от други, които задкулисно са дирижирали процеса. И сега искат да заличат следите. това каза пред Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев.

Яне Янев: Правителството е посегнало и на валутния резерв

/КРОСС/В Министерството на икономиката и енергетиката на всяко 25-о число в едно курортно селище край Стара Загора, в един хотел на бивша министърка от тройната коалиция, се носят чувалите от Мариците с парите, комисионните, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия Яне Янев, лидер на „Ред, законност и справедливост". Той обаче заяви, че документите за това са унищожени. По думите на Яне Янев МИЕ се управлява повече от депутата Добрев, отколкото от самия министър. Добрев разпорежда обществени поръчки, разрешителни, лицензи, режими и т.н., посочи той. Според бившия депутат държавата е на прага на финансов банкрут и тази информация се прикрива. Яне Янев подозира дори, че от правителството си е позволило да пипа и валутния резерв и настоя и това да бъде проверено. Следващата изпълнителна власт има отговорната задача да не се оправдава като предишни години, а да назначи свестни хора, които да се доберат до информацията, заяви Яне Янев.

Мъж стреля безразборно снощи в София, минувач е леко ранен

57-годишен мъж стреля безразборно от балкона си вечерта в неделя в София, случаен минувач е леко ранен, съобщи Би Ти Ви.

Стрелецът е задържан, мотивите му са неясни, но е установено, че е бил под въздействието на голямо количество алкохол. 

Инцидентът е станал на улица "Софроний Врачански".  

Тази сутрин се провежда втори оглед на мястото


Днес да почерпят


Бойка Велкова, актриса.
Галя Захариева, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС.
Епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, 60 г.
Проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз, 51 г.
Кирил Кадийски, поет и преводач, 67 г.
Красина Кръстева, редактор в отдел “Коментари и анализи” на в. “Труд”. Бойка Велкова, актриса. Галя Захариева, депутат от ГЕРБ в 42-рото НС. Епископ Евлогий, игумен на Рилския манастир, 60 г. Проф. Илко Гетов, председател на Българския фармацевтичен съюз, 51 г. Кирил Кадийски, поет и преводач, 67 г. Красина Кръстева, редактор в отдел “Коментари и анализи” на в. “Труд”.

Варненци пътуват със скоростен влак до Румъния

Има вероятност варненци да пътуват до Румъния със скоростен влак през Дунав мост. Линията ще стига до град Гюргево, като ще преминава и през Русе....

Аржентина размаза Босна с автогол

Ла Албиселесте потегли с победа на Мондиала, макар и да не убеди в по-високата си класа от тази на дебютанта Босна и Херцеговина.

Финансиране от € 1,6 млрд. в 67 града, за да не сме дълбока провинция

Финансиране от € 1,6 млрд. в 67 града, за да не сме дълбока провинция

Прекалено сме малки и бедни, за да сме и глупави. С тези думи председателят на националното сдружение на общините Тодор Попов отговори на въпроса как местните власти и държавата успяха да се обединят и твърдо да настояват България да получи финансиране за 67-те града по новата оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 г.

Брюксел иска средствата да са за 6-7 големи градски центъра, за да се инвестират с по-голям ефект, пише "24 часа".

“България ще отстоява докрай позицията си да получи финансиране за 67-те, а не само за най-големите 6-7 града”. Това заяви категорично регионалният министър Десислава Терзиева в сряда, след като получихме бележките на Европейската комисия по споразумението за партньорство за всички оперативни програми, една от които е и “Региони в растеж”. В писмото ЕК отново отбеляза своето искане за териториално по-концентрирани инвестиции.

Според Терзиева всичките забележки на Брюксел означават, че трябва по-добре да аргументираме своите цели, а не да се отказваме от идеите си. Тя е убедена в ползата от полицентричния модел, за да се възстановява равновесието между регионите. В противен случай рискуваме да възпроизведем т.нар. моноцентричен модел, който според нея се е получил в Гърция - няколко големи града, а всичко останало дълбока провинция. Сред аргументите на министъра е и фактът, че България е най-бедният район в Европа, затова имаме право да искаме инвестиции в повече населени места, за да се повиши жизненото равнище като цяло.

Индикативният бюджет на “Региони в растеж”, който очакваме да бъде одобрен до края на септември заедно с цялото споразумение, е 1,589 млрд. евро с включено национално съфинансиране от 15%.

Средствата са разпределени по 8 основни приоритетни оси. В сравнение с черновата на програмата парите дори са с 200 млн. евро повече.

По предложение на сдружението на общините управляващият орган на програмата се отказа от предвидения 20% резерв до 2018 г. Няма смисъл тези пари да стоят неусвоявани, има време да се направи в средата на периода преоценка и ако се наложи, ресурсът да бъде преразпределен, обясни Тодор Попов. Той допълни, че общините имат относителен консенсус за разпределението на парите, въпреки че всички искат повече средства.
Пак по идея на кметовете София и 9-те града от ниво 2 получават по 20 млн. евро допълнително. Може би за да удовлетворят именно искането на Брюксел по-голямата част от парите да отидат в мегацентровете.

София трябва да получи 140 млн. евро. Парите за градовете от ниво 2 са: Варна - 47 млн. евро, Пловдив - 44,8 млн. евро, Бургас - 48 млн. евро, Русе - 30 млн. евро, Стара Загора - 28 млн. евро, Плевен - 25 млн. евро, Благоевград - 23,5 млн. евро, Велико Търново - 22 млн. евро, Видин - 19 млн. евро.

Най-голямото перо в бюджета на програмата е “Устойчиво и интегрирано градско развитие”, за което са предвидени общо 927 млн. евро. Тези пари са разпределени за саниране, проекти в градската среда, за общински училища, социални домове и градски транспорт.

Блатер уличен в контакт с мастит руски мафиот

Президентът на ФИФА Сеп Блатер от вчера има нови ядове.
Неделното издание на най-тиражният вестник в Европа “Билд” излезе с информация, че разполага със снимка на швейцареца редом до един от смятаните за най-големите мафиоти на Русия Алимжан Тохтахунов.
Въпросният е издирван от Интерпол, а е влизал и в списъка на 10-те най-издирвани престъпници на Президентът на ФИФА Сеп Блатер от вчера има нови ядове. Неделното издание на най-тиражният вестник в Европа “Билд” излезе с информация, че разполага със снимка на швейцареца редом до един от смятаните за най-големите мафиоти на Русия Алимжан Тохтахунов. Въпросният е издирван от Интерпол, а е влизал и в списъка на 10-те най-издирвани престъпници на

Референдумът за задължителното гласуване – в НС следващата седмица

Референдумът за задължителното гласуване ще бъде разгледан на извънредно заседание на парламента следващата седмица. Народното събрание не е готово за дебат по темата преди насрочения за вторник Консултативен съвет при президента за предсрочните избори.

Партиите са разделени какви въпроси да включва всенародното допитване. ГЕРБ настояват да останат и трите въпроса, предложени от държавния глава, – за задължителното, мажоритарното и електронното гласуване, а референдумът да се проведе заедно с изборите.

„Няма да отстъпим от нито едно от исканията. Не приемаме позиция на социалистите за задължително гласуване в границите на държавата. Това е недопустимо разделяне на българите по местожиеене”, заяви Цецка Цачева.

Социалистите обаче се опасяват от злоупотреби с електронния вот. Те настояват само за задължително гласуване и то в рамките на страната.

Най-изчистена е позицията на ДПС – те са против. „Не може едно конституционно право да се трансформира в задължение без промяна на конституцията, а това сатва само с Велико народно събрание”, смята Четин Казак.

Според Инициативния комитет за референдума графикът ще стане ясен след консултативния съвет при президента.

„Все още има страхове от пряк дебат гражданите да си кажат мнението по изборната реформа. По-добре да се мине през КСНС, там да се обсъдят и едва след това Народното събрание да се занимае с този проблем”, заяви проф. Георги Близнашки.

Референдумът ще влезе дневния ред на депутатите най-рано в края на следващата седмица. Президентът ще може да насрочи допитването в рамките на три месеца след евентуално решение на парламента. /КРОСС/

 

 

 

Газовите доставки към Украйна може да спрат до часове

В 9 часа българско време изтича крайният срок, в който Украйна трябва да изплати задълженията си за доставка на газ от Русия. Ако дълговете не бъдат погасени, Москва ще спре подаването на синьо гориво, съобщи БНТ.
Прекъсването на доставките може да наруши и транзита на газ към останалата част на Европа. В 9 часа българско време изтича крайният срок, в който Украйна трябва да изплати задълженията си за доставка на газ от Русия. Ако дълговете не бъдат погасени, Москва ще спре подаването на синьо гориво, съобщи БНТ. Прекъсването на доставките може да наруши и транзита на газ към останалата част на Европа.

Седемте най-често срещани причини за главоболие

Познаването на причините позволява на човек да планира и да намали вероятността от бъдещо главоболие

Газовите доставки към Украйна може да спрат до часове

В 9 часа българско време изтича крайният срок, в който Украйна трябва да изплати задълженията си за доставка на газ от Русия. Ако дълговете не бъдат погасени, Москва ще спре подаването на синьо гориво, съобщи БНТ.
Прекъсването на доставките може да наруши и транзита на газ към останалата част на Европа. В 9 часа българско време изтича крайният срок, в който Украйна трябва да изплати задълженията си за доставка на газ от Русия. Ако дълговете не бъдат погасени, Москва ще спре подаването на синьо гориво, съобщи БНТ. Прекъсването на доставките може да наруши и транзита на газ към останалата част на Европа.

„Твърденията за заплаха срещу Пеевски са научна фантастика“

Твърденията за заплахи срещу Пеевски "са не просто фантазия, а научна фантастика". Това заяви адв. Николай Хаджигенов пред Нова тв. Той е адвокат на Георги Христов - един от задържаните и освободени поради липса на доказателства по обвинението за опит за убийство на депутата от ДПС и медиен магнат Делян Пеевски. Според информация на в. "Преса" тримата проучвали два месеца къде да заложат бомба, която да убие Пеевски, а имали и четвърти човек, който се съгласил да стане свидетел на прокуратурата. Атентаторите били готови да прибегнат и към убийство с огнестрелно оръжие. В крайна сметка избрали да заложат бомба срещу Пеевски в хотел в полите на Витоша, който той често посещавал. Атентатът трябвало да бъде извършен през месец май. Планът е бил разкрит от охранител на Пеевски. С гарда се свързали двама от атентаторите и му предложили 50 000 лв. за информация за режима на живота на ДПС депутата. Охранителят трябвало да носи GPS, докато придружава шефа си, за да бъдат следени. Според запознати веднага след това започнало подслушването на телефоните на четиримата, както и тяхното външно наблюдение. Заедно с тях е подслушван и телефонът на шефа на Корпоративна и търговска банка (КТБ) Цветан Василев. Василев се сочи и като поръчител. "Четох СРС-тата с огромен интерес. В тях никъде не се споменава нито убийство на Пеевски, нито бомба, нито Цветан Василев, нито клиентът ми. Той фигурира единствено в обвинението за опит за убийството на Делян Пеевски", каза адв. Николай Хаджигенов. "Единствената връзка на Христов е личното му познанство с Цветан Василев, включително бизнес отношения. Доколкото знам, са приятели от години. Отношенията им включват кредити, сделки с "Булгартабак". Клиентът ми няма криминално досие", каза адв. Хаджигенов. Между двамата няма сложни взаимоотношения. Има проблем с последната сделка - платили са цигари, които не са били доставени от "Булгатрабак". Оказа се, това няма нищо общо със ситуацията. В СРС-тата не се говори за убийството, за Делян Пеевски говорят само неговите хора. За самия "опит" адвокатът каза, че разпространената версия е "относително вярна, но това е нещо, което казва свидетелят на прокуратурата. Има такъв опит, но това го казва Бисер, който звъни на охранителите на Пеевски, на които казва "Ела тук и ще изкараме едни пари". За въпросния Бисер адвокатът каза, че е бил представен на клиента му "като някой, който ще участва в някакви сделки". "Няма връзка между това и моя клиент. Единственото споменаване на Пеевски е, че охраната му казва, че има опит за пробиване охраната на Пеевски", каза адв. Хаджигенов. Той определи обвинението на прокуратурата като "бизнес или политическа поръчка". На Георги Христов не са били дадени необходимите му лекарства при ареста. "Моят клиент има хипертония вторар степен и диабет. Но като ги задържат, защо да им дават и лекарства... В крайна сметка съпругата му е била допусната да ги занесе. Клиентът ми е стабилизиран и е добре.

Неуспешен референдум- Черноморец запазва името си

Провелият се вчера референдум за промяната на името на град Черноморец се оказа неуспешен. Едва 788 души отидоха да гласуват, при необходима активност от минимум 1191 души, гласували на последните местни избори. Въпреки това, резултатите от избора показват, че по-голямата част от жителите на града не желаят да бъде върнато старото име на града – Свети Никола.

Въпросът на референдума бе: “Желаете ли да се възстанови старото име на гр. Черноморец – Св. Никола?”. Броят на гласувалите в полза на промяната бяха едва 254, докато против връщането на старото име се оказаха 516 души. За да се промени името, бяха необходими минимум 596 гласа.

По данни на РИК, денят на референдума в Черноморец е преминал спокойно. Сигнали за нередности не са постъпили в двете СИК. До референдума се стигна след като бе създаден обществен съвет от над 50 души, които поискаха да бъде върнато старото име Св. Никола.

Официално решението на Общинската избирателна комисия заедно с копия от протоколите ще бъдат връчени на председателя на Общинския съвет в Созопол днес в 11.00 часа, пише poligraff.net

 

Преглед на варненския печат - 16 юни

“Варна остана два дни без тролеи”, четем от първа страница на вестник “Народно дело”. Линиите с номера 88 и 82 не са били покривани не само то тролеи, но и от автобуси. Пътниците не са били предупредени и са научили за липсата на транспорт по трудния начин.

Как мирише въздухът на Титан?

Как мириши въздухът на другите планети? Хрумвал ли ви е някога подобен въпрос? Въздухът там със сигурност не е като нашият и съдържа съвсем други газове като вид и количество. За да разберат каква е а...

Гонзо: Трябва да върнем доверието на хората в институцията Левски

Спортният директор в Левски Георги Иванов говори за новия треньор Пепе Мурсия, селекцията на "сините" и предстоящия сезон, преди който не се поставят цели за задължителна титла или купа на Б...

BeerRelation – впечатляващ, единен и разнообразен

Фестивал BeerRelation вече е факт и очаква всички, които още не са имали възможността да го посетят. На 12 юни в Южен парк, София, започна едно събитие, което ще продължи до 15 юни, неделя, и си заслу...

Върховният McLaren P1 GTR ще е с 1000 к.с. и цена $3,35 млн.

McLaren Automotive ще конструира мощен 1000 к.с. суперавтомобил, който ще може да се кара само на писта. Р1 GTR ще струва мегаломанските 2 млн. британски паунда ($3,35 млн.). По думите на представите...

Меси: Голът, който отбелязах, ме успокои

Суперзвездата на Аржентина Лионел Меси не скри удовлетворението си от успешния старт на отбора на световното първенство в Бразилия. Късно снощи "гаучосите" спечелиха с 2:1 срещу Босна и Херц...

Намалението на рейтинга ни върна обратно в 2004 г.

В петък, 13-и, след края на работния ден международната агенция за кредитен рейтинг “Стандарт енд Пуърс” намали рейтинга на България. Дългосрочният рейтинг е намален от BBB на BBB-, докато краткосрочният намалява от А-2 на А-3, като перспективата е променена от отрицателна на стабилна. От седмици неофициално се знае, В петък, 13-и, след края на работния ден международната агенция за кредитен рейтинг “Стандарт енд Пуърс” намали рейтинга на България. Дългосрочният рейтинг е намален от BBB на BBB-, докато краткосрочният намалява от А-2 на А-3, като перспективата е променена от отрицателна на стабилна. От седмици неофициално се знае,

Кели Кларксън стана майка на момиченце

Носителката на "Грами" сподели новината вчера в съобщение в Туитър.

Зпочнаха 13-дневните пости до Петров ден

Днес е началото на Петровия пост. Той е най-краткият от постите през годината, само 13 дни - от 16 до 29 юни, когато Църквата празнува светите апостоли Петър и Павел. Петровият пост не е толкова строг, колкото Великденският. Разрешава се риба, освен в сряда и петък, и на 24 юни - Рождество на свети Йоан Кръстител - Еньовден, 24 юни, може да се пие вино.Петровият пост започва винаги от неделята след Петдесетница - Неделя на Всички светии, и завършва в деня преди двата най-големи апостолски празници - 29 юни.

Трети опит за старт на делото срещу Станишев днес

Трети опит за старт на делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев ще направи днес Софийският градски съд.
Делото срещу него е за изгубените секретни документи докато е бил премиер, съобщи Нова тв.
В края на октомври миналата година лидерът на българските и европейски социалисти изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за Трети опит за старт на делото срещу лидера на БСП Сергей Станишев ще направи днес Софийският градски съд. Делото срещу него е за изгубените секретни документи докато е бил премиер, съобщи Нова тв. В края на октомври миналата година лидерът на българските и европейски социалисти изпрати писмо до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за

Над 4,5 млн. лева е джакпотът за четвъртък

Големият тото джакпот оцеля, в четвъртък той ще достигне 4 573 000 лв. във второ теглене на играта 6/49. Късметлийските числа в 48-ия тираж бяха 5, 16, 27, 34, 37, 49.

Късметлия от София  успя да вземе джакпота в първо теглене на същата игра. Играчът позна всичките 6 числа – 10, 22, 27, 40, 43, 49. Те му спечелиха награда от 651 339, 80 лв. В играта 6/42 джакпотът също оцеля. Изтеглените числа 13, 14, 28, 37, 39, 40 донесоха по приблизително 1 100 лв. на 26-ма българи, познали 5 от 6-те числа.

В играта 5/35 бяха изтеглени числата 2, 3, 6, 14, 32 за първо теглене и 9, 14, 16, 24, 33 за второ. Тотализаторът маркира позициите 4, 8 и 9 и цифрите 6, 6 и 7 за играта Тото Джокер.

Животновъдите излизат на национален протест

/КРОСС/Животновъдите излизат на национален протест пред сградата на Министерския съвет. Посочват като причина безразличието на институциите към проблемите в сектора. От Съюза на животновъдите настояват държавата най-после да реши проблемите с плащанията на държавната помощ, чрез която малките стопанства могат да получат фиксирана субсидия. От организацията искат също да се разработи механизъм за трансформирането на съществуващи кредити, сключени между Държавен фонд земеделие и животновъдите между 2008 и 2010 г. Призовават тези кредити да бъдат отписани като дългове.

Неуспех на преговорите за газа, доставките към Европа могат да спрат още днес

/КРОСС/Газовите преговори между Украйна и Русия, с участието на еврокомисаря Гюнтер Йотингер, завършиха с неуспех, предадоха Ройтерс и ИТАР-ТАСС. Говорителят на руския газов гигант "Газпром" Сергей Куприянов обяви, че Русия ще въведе система за авансово плащане за Украйна, ако до 9 часа българско време днес не получи от Киев 1,95 милиарда долара - част от задълженията на Украйна. Това означава, че може да се стигне до прекъсване на доставките, което може да доведе до спиране на газа за останалата част от Европа, включително за България. Русия заявява, че вече три пъти и е отлагала въвеждането на системата за авансово плащане и повече не е склонна да изчаква. Шефът на "Газпром" Алексей Милер заяви по-рано, че предложената от Русия цена от 385 долара за 1000 кубични метра е обективна и се подкрепя от Еврокомисията. Украйна, обаче отказва да я приеме и иска връщане към предишната цена от 268,50 долара. Вчера украинският посланик в България Микола Балтажи заяви, че цената, която Русия предлага, е политическа, а не икономическа. Посланик Балтажи добави, че Украйна е готова за евентуално спиране на газа днес. Европейската комисия обяви, че е убедена, че все още е възможно постигането на споразумение.  

Американска фирма купува конкурент за 42,9 млрд. долара

Американската компания Medtronic ще купи базирания си в Ирландия конкурент Covidien за 42,9 млрд. долара, предаде АФП.

Сепаратистите в Луганск потвърдиха, че са свалили украинския самолет

Ръководителят на самопровъзгласилата се в Източна Украйна Луганска народна република Валерий Болотов опроверга слуховете, че самолетът Ил-76, свален над летището на Луганск, може да е бил ударен от украински военни от територията на летището.

Плевнелиев:Предсрочния избори - неделите от 21 септември до 12 октомври

Президентът Росен Плевнелиев ще предложи 4 дати за предсрочните парламентарни избори през есента. Това ще стане по време на закритото извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Коментираните дати за предсрочния вот са неделите от 21 септември до 12 октомври.

Три месеца по-късно: Дупница настръхна след смъртта на Отвертката

Три месеца след убийството на авера на Братя Галеви Николай Радев-Отвертката, станало на 11 март в дупнишкото заведение “Колата”, градът настръхна наново и мненията за това чия е вината за смъртта на 28-годишния мъж са разделени. Повод за това стана решението на съда обвиняемите за случая - зъболекарят Владимир Карастоянов (67 г.) ... Три месеца след убийството на авера на Братя Галеви Николай Радев-Отвертката, станало на 11 март в дупнишкото заведение “Колата”, градът настръхна наново и мненията за това чия е вината за смъртта на 28-годишния мъж са разделени. Повод за това стана решението на съда обвиняемите за случая - зъболекарят Владимир Карастоянов (67 г.) ...

Най-важното от Варна във вчерашния 16 юни

БТР и спектакъл “Българската армия - от Аспарух до наши дни” днес на "Аспарухово пее и танцува" 47-тото издание на традиционния празник на района "Аспарухово пее и танцува 2014" започна днешната си програма с изложба на кучета за купата на кмета.

Преглед на печата - 16 юни

Правителство. "24 Часа": Орешарски с план за работа до септември План със спешни за изпълнение мерки, който се простира до септември, се очаква да представи премиерът Пламен Орешарски пред Консултативния съвет по национална сигурност, свикан от президента Росен Плевнелиев утре.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване