#ДАНСwithme 139 със студентите: "Оставка"

Контрапротестът се обяви против студентските вълнения

    


"Тайна окупация” в Бургаския свободен университет през почивните дни

Тайна окупация” ще има през трите почивни дни, петък, събота и неделя, в Бургаския свободен университет, съобщи за Радио „Фокус” - Бургас Добрин Юнгарев, който „окупира” трети ден стая 222 в университета. 


В стаята ще има група представители на протестиращите студенти, които се планира да работят по новата обща декларация... Тайна окупация” ще има през трите почивни дни, петък, събота и неделя, в Бургаския свободен университет, съобщи за Радио „Фокус” - Бургас Добрин Юнгарев, който „окупира” трети ден стая 222 в университета. В стаята ще има група представители на протестиращите студенти, които се планира да работят по новата обща декларация...

Протестиращи блокираха бул “Васил Левски” (на живо)

Протестно шествие и днес започна от Ректората в знак на подкрепа със студентската окупация. Снимка: Сергей Антонов

Заради поредния протест срещу правителството на Пламен Орешарски, група демонстранти блокираха движението по бул. „Васил Левски” от ул. „Оборище” до кръстовището с бул. „Цар Освободител”.

Както е добре известно, в последните няколко дни в епицентър на протеста е превърнато пространството около окупирания от студенти Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Малко след 18.45 ч. шествие от около 1000 души тръгна към Паметника Левски.

OFFNews продължава да следи случващото се в центъра на София.

OFFNews излъчва на живо протеста в София чрез стрийма на блогъра Иво Божков:

 


Broadcasting live with Ustream

Статията "Протестиращи блокираха бул “Васил Левски” (на живо)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Два пъти в седмицата се събират битовите отпадъци

Два пъти месечно ще се извършва събирането на битови отпадъци, транспортирането им до депата или други инсталации и съоръжения за третирането им, и честотата на сметоизвозването в община Тунджа. Видът на предлаганите услуги е определен в заповед на кмета на общината Георги Георгиев. Включени са още проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци или други инсталации и съоръжения за обезвреждане, рециклиране и оползотворяване на битови отпадъци. Поддържане чистотата на териториите...

900 балетисти ще покажат талант на танцовия конкурс “България танцува”

За 8-ма поредна година в Димитровград ще се проведе Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци  „БЪЛГАРИЯ ТАНЦУВА – 2013”. Организатор на събитието е община Димитровград и Младежкия център.

45 танцови колектива ще вземат участие на танцовия форум в Димитровград. На сцената на „България танцува”, в трите стила: характерни и съвременни танци и класически балет ще влязат в надпревара над 900 деца и младежи от цялата страна. Те ще покажат общо 450 танца. Авторитетно жури ще оценя балетистите.

За първа година на конкурса ще бъдат присъдени 9 национални стипендии от образователното министерство, на победителите от 1 до 3 място в трите танцови дисциплини. Форумът ще се проведе на 9 и 10 ноември в спортна зала „Младост“. Официалното откриване ще бъде в събота, от 13 часа, а началото и в двата дни е от 9 часа. Талантите ще се борят за Купата на кмета. Наградният фонд за първите три формации, събрали най-висок рейтинг е 1 000 лева. Прима-балерината Диляна Никифорова е подготвила специална награда.

Гледайте във видео  новините на сайта.

Димитър Димитров

 

Турски депутатки влязоха със забрадки в парламента

Четири депутатки от управляващата ислямо-консервативна Партия на справедливостта и развитието присъстваха на заседание на парламента с ислямски забрадки, което се случва за първи път в Турция от 14 години насам, предаде АФП. Депутатките бяха избрани на парламентарните избори през 2011 г. Турското правителство премахна по-рано този месец забраната да носене на ислямски забрадки от държавни служителки. Тази мярка бе включена в пакет с реформи за демократизация, огласен от премиера Реджеп Тайип Ердоган в края на септември. В контекста на премахването на забраната депутатките са решили да присъстват днес със забрадки на заседание на парламента, който се разглежда като обществено място. Депутатките от ПСР, явили се в парламента със забрадки, наскоро са извършили поклонението хадж в Мека. След завръщането си от Мека те са решили да сложат ислямски забрадки за първи път в живота си, отбелязва АФП. Последният опит на депутатка да носи ислямска забрадка в Меджлиса бе през 1999 г. Тогава на Мерве Кавакчъ, която бе избрана за народна представителка от Партията на добродетелта, не бе разрешено да положи депутатска клетва заради това, че носи забрадка, в резултат на остра реакция от Демократичната лява партия.

Чипровци се противопостави на решенията на водната асоциация в Монтана

Кметове на 10 общини се събраха за общото събрание на водната асоциация м Монтана. По право тя се оглавява от областния управител Анатолий Младенов като представител на държавата.  Новата структура ще бъде регистрирана като юридическо лице. 35 от дяловете в асоциацията ще са собственост на държавата, останалите 65% си разпределят кметовете на 10 те общини от област Монтана, на база брой на население. Така най-малките общини получават най-малко дялове, а най-големите най-много. Община Берковица не участва в асоциацията, защото има собствено общи...

БЕХ пласира облигациите

Подадени са заявления за над 1,2 млрд. евро за емисията с падеж ноември 2018 г., а доходността е 4,287%

    


В следобедните часове хората лъжат повече

В следобедните часове самоконтролът на хората намалява, при което те започват да лъжат повече, показва проучване на американски психолози, цитирани от В следобедните часове самоконтролът на хората намалява, при което те започват да лъжат повече, показва проучване на американски психолози, цитирани от "Дейли телеграф". Доброволците, участвали в изследването, се възползвали повече от възможността да измамят, ако тестовете били след пладне. Резултатите потвърждават изводите на предишни изследвания

Протестиращите студенти от УАСГ искат и оставката на Петър Диков (декларация)

Noresharski.com публикува изцяло текста на декларацията на протестиращите студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София, които се присъединияват към своите колеги от цялата страна, които повече от седмица протестират чрез окупация на учебните заведения и различни акции в страната. В своите искания освен оставка на кабинета „Орешарски“ и незабавни предсрочни избори, студентите от УАСГ посочват и оставка на главния архитект на София Петър Диков, „заради скандалните проекти, с които бавно, но сигурно унищожава града ни.“

Ето и пълния текст на декларацията:

ДЕКЛАРАЦИЯ
на протестиращите студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия

Уважаеми г-н Ректор,
Уважаеми госпожи и господа преподаватели в УАСГ,
Скъпи колеги,
Уважаеми съграждани,

В този исторически за България момент, в който студентите поемат отговорност за собственото си бъдеще и се обединяват в името на демократичните ценности, ние, студентите от УАСГ решително и категорично заставаме зад протестиращите си колеги от Софийския Университет, УНСС, НХА, ТУ, НБУ, ПУ, ВТУ, ЛТУ, НАТФИЗ и други ВУЗ-ове в страната.

Ние искаме да живеем достойно тук и сега – в България като част от европейското семейство. В демократична страна с върховенство на закона, в която властта работи за благото на народа, а не за облагодетелстването на определени олигархични кръгове или мафиотски структури. Искаме да сме част от общество, в което ценности и морал не са просто сухи клишета и издигането в което става на базата на лични достойнства и качества, а не на връзки и срамни зависимости от миналото. Политиците, както и преподавателите в университетите, трябва да служат за пример на студентите и затова имат дълг да бъдат не само добри специалисти в областта си, но и достойни личности. Точно затова ние сме особено омерзени от участието на преподаватели от УАСГ в напълно компрометираното правителство на г-н Пламен Орешарски, срещу което хиляди български граждани протестират вече над 140 дни.

Няма да ни съблазните с новосъздаденото Министерство на инвестиционното проектиране.

Като архитекти, урбанисти и инженери, ние искаме да работим в прозрачно общество, в което обществените поръчки се възлагат на базата на ясни и обективни критерии; общество, в което всеки млад и талантлив човек има шанс да спечели конкурс, а не в което печелят връзкарите, циничните и некадърните. Като студенти настояваме за започване на дълго отлаганата реформа в образованието и се обявяваме срещу постоянното занижаване на качеството му.

Обръщаме се към колегите, които се притесняват, че окупациите ще нарушат учебния процес, с призив да не се страхуват – всяко общество трябва да има смелостта да извърви своя път.

Ние ще протестираме, докато не бъдат изпълнени следните искания:

  1. Незабавна оставка на правителството на г-н Пламен Орешарски и разпускане на 42-то НС.
  2. Насрочване на нови парламентарни избори, с преустановяване на порочните практики на купуване на гласове, изборни фалшификации и принудителен вот на определени общности.
  3. Оставка на главния архитект на София – Петър Диков, заради скандалните проекти, с които бавно, но сигурно унищожава града ни.

31 Октомври 2013. Протестиращите студенти от УАСГ.

The post Протестиращите студенти от УАСГ искат и оставката на Петър Диков (декларация) appeared first on Noresharski.com.

Нови катери получава Морска администрация - Варна за годишнината си

Два нови катера получи Изпълнителна агенция “Морска администрация”. На 130-годишнината от създаването си, в състава на агенцията ще влязат катерите “Вяра” и “Надежда”. Първият ще служи в Бургас, а вторият във Варна. Всъщност, машините бяха доставени преди шест години у нас.

Голият до кръста "Мистър Хелоуин" имитира Мел Гибсън от филма "Смело сърце"

Днес в ТПГ "Мария Кюри" се проведе Хелоуин парти, за което ZaPernik.com по - рано информира. Единадесетокласникът Александър беше отличен с приз "Мистър Хелоуин".

"Това е жест за мен и го чувствам като подарък.", каза той след партито. Атрактивното облекло, с което ученикът се беше дегизирал му дошло като идея от филма "Смело сърце". Мел Гибсън, който е главен герой във филма е любимец на...

Продължава

Софиянци ще имат топла вода

"Булгаргаз" ЕАД няма да спре подаването на природен газ за "Топлофикация - София". Това се казва в писмо на доставчика до столичното дружество. Софиянци няма да останат без топла вода.

Отказаха да допуснат студенти от София във Великотърновския университет

На петима студенти от София е бил отказан достъп до Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий", съобщиха от БНР. Младежите искали да подкрепят своите колеги, които са окупирали една от най-големите аудитории. Те нощували в палатка в района на Ректората, на която имало плакат „Великотърновски университет - събуди се ... На петима студенти от София е бил отказан достъп до Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий", съобщиха от БНР. Младежите искали да подкрепят своите колеги, които са окупирали една от най-големите аудитории. Те нощували в палатка в района на Ректората, на която имало плакат „Великотърновски университет - събуди се ...

София остава без топла вода?

Има сериозен натиск и заплахи за спиране от утре на горивото към "Топлофикация София" от страна на "Булгаргаз". Това ще доведе до спирането на топлата вода на софиянци, посочи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя каза, че "Топлофикация София" е получила писмо от "Булгаргаз", в което се иска изплащането на дължимите задължения.

Стъридж: Връзката ни със Суарес е почти телепатична

Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж описа като „почти телепатично“ разбирателството си със Луис Сураес на терена. Атомното дуо на „червените“ демонстрира страхотен синхрон след завръщането на уругваеца от наказание и вече изработи 14 попадения за мърсисайдци през сезона. „Всичко помежду ни се получава естествено – връзката ни е почти телепатична“, коментира английският национал. „Разбираме се наистина много добре на и извън терена и според мен това оказва влияние върху начина, по който играем заедно. Знаем точно кога да си подадем един на др...

Съдът решава законно ли е назначението на управителя на ВиК-Димитровград

На общо събрание през август тази година, съдружниците на ВиК-Димитровград излизат с решение да освободят тогавашният управител инж. Тихомир Гочев, а неговото място да бъде заето от инж. Камен Николов  На редовното си заседание днес  димитровградските съветници решиха да обжалват това в съда.

Образувано е търговско дело в Окръжен съд Хасково, с което се оспорва редовността на общото събрание, информира местният парламентарист Тодор Ташев, който представлява като съсобственик общината във ВиК-дружеството.

Повече по темата, гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

Борисов заплаши със съд и Йордан Цонев

София /КРОСС/ Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се закани да съди Йордан Цонев заради обвинението, което депутатът от ДПС отправи към него. "Взех стенограмата от Народното събрание днес и утре завеждам дела срещу клеветниците. Това е единственият начин да се отговори на тези хора и човек да защити името си", написа Борисов в профила си във Фейсбук. „Парите от спечелените дела ще даря на нуждаещи се хора", пише още бившият премиер. По-рано днес Цонев определи Борисов като основател на СИК и мутра. "Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК ( Иван Иванов), а подминавате, че основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра", обяви Цонев. "Нека започнем да чистим мутрите", призова той, след като Вежди Рашидов напомни на депутатите за студентската стачка, която искала нов морал. „Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател, заяви Цонев.

Варненец заплаши инкасатор, арестуваха го

26-годишен мъж от Варна с настоящ адрес в Разград е задържан за 24 часа в РУ”Полииця”-Разград. Мъжът с инициали В.М. влязъл в спор с инкасатора за водата в жилищния блок, като отправял закани за саморазправа.   Срещу мъжа е образувано бързо производство....

Сноудън започва работа като специалист по техническата поддръжка на руски уебсайт

Бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън започва работа в руски уебсайт, съобщи адвокатът му Анатолий Кучерена, цитиран от Ройтерс. "Той ще отговаря за техническата поддръжка на голям руски сайт", заяви адвокатът без да спомене името на сайта "от съображения за сигурност". Нова снимка на Сноудън бе публикувана на руски уебсайт, на която той е на корабче по р. Москва в центъра на руската столица, съобщи Франс прес. Сайтът "Лайф нюз", специализиран в сензационните новини, пояснява, че снимката е направена през септември и е била закупена за 100 000 рубли (2300 евро) от автора й. Този сайт вече публикува снимка, на която човек, приличащ на Сноудън, бута пазарска количка. Впоследствие адвокатът му потвърди, че на снимката наистина е той. Новата снимка е с доста по-добро качество и в по-близък план. На нея се вижда и катедралният храм "Христос Спасител". Младият мъж е в компанията на две жени, уловени в гръб. Едната вероятно е Сара Харисън, служителката на сайта "Уикилийкс", която го придружава от самото му заминаване от Хонконг за Москва. На снимката Сноудън е с козя брадичка, облечен е с червена тениска и с бежов каскет.

И районът около ХЕИ остава без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнали аварии водоподаването ще бъде спряно в следните райони: - района под ХЕИ до 20 часа. Припомняе, че по-рано днес без вода останаха следните места: - кв.Чайка от бл.55 до бл.

Бареков обеща разтърсващи събития

София /КРОСС/ До края на ноември ще съм готов със структури в 25 града и веднага след това подавам документи за регистрация по Закона за партиите. Това обяви в "Града на истината" пред Президентството бившият телевизионен водещ Николай Бареков. Първият офис се открива този петък в Пловдив, в неделя такъв ще заработи и в София. Ние ще сме центристко движение, ляво и дясно за нас са остарели понятия, обясни той и се зарече новата формация да бъде една от първите три в парламента. Правителството се провали, ГЕРБ се провали. Крадат се наши идеи и се опропастяват от управляващите, допълни Бареков.Предлагаме нов модел, при нас ще дойдат почти всички структури на Кунева. В Пловдив взимаме 200 души от нея, но за самата Кунева и за Даниел Вълчев няма място при нас. Вратите ни са отворени за хора от ГЕРБ, които са разочаровани от Борисов и Цветанов, за представители на СДС и за костовисти, но без хора, които са били в изпълнителната власт. Голямата новина ще дойде след март, когато много от ключовите кметове на ГЕРБ ще дойдат при нас, каза Бареков. Предстоят събития, които ще разтърсят държавата, обеща той. Според него тези събития ще му дадат възможност след шест месеца да управлява. Готов съм за премиер. Всички, които идват при нас са с ясното съзнание, че идват при бъдещия премиер. Народът иска да знае кой ще го управлява, ако движението спечели властта и затова го обявявам, каза новият политик

Финландците гледат с опасение на нарастващото руско присъствие

Руската хватка върху финландската икономика бавно се затяга. Най-новата покупка в северната страна е от тази седмица, когато, според финландски и руски медии, руската държавна Обединена корабостроителна корпорация обяви, че ще купи "Арктех Хелзинки" - корабостроителна компания, специализирана в производството на ледоразбивачи. Сделката идва непосредствено след споровете в правителството около решението на руския производител на атомни реактори "Росатом" да спаси закъсалата атомна електроцентрала "Феновойма" като придобие една трета от собствеността върху нея и предостави реактора. За някои това събужда болезнени спомени. Финландската икономика навлезе в тежка рецесия в началото на 90-те години след като колапсът на комунизма я лиши от основния й търговски партньор. Спомените от Втората световна война са все още живи у по-възрастните финландци, а отбраната на 1340-километровата граница между двете страни остава съществена част от задължителната във Финландия военна служба. Но финландският премиер Юрки Катайнен никак не е притеснен от засилването на икономическите връзки между двете страни. "Не бих казал, че те затягат хватката", заяви той пред "Файненшъл таймс" по време на срещата на Северния съвет в Осло. "Ние ще сме много доволни, ако има повече руски инвестиции във Финландия. Имаме нужда от чужди инвестиции." Финландия може да е единствената страна от еврозоната с ААА кредитен рейтинг и стабилна перспектива за развитие според всичките три основни агенции за кредитен рейтинг, но Хелзинки все повече се безпокои откъде ще дойде импулсът за икономически растеж след упадъка на хартиената и целулозната промишленост и на технологичната компания "Нокиа". "Разбирам защо хората гледат предпазливо на идването на руснаците тук. Но заради проблемите в горското стопанство и с "Нокиа" се нуждаем от всяка помощ, която бихме могли да получим", казва високопоставен бизнесмен от Хелзинки. За мнозина финландци най-символичната сделка от всички беше скорошната продажба на "Йокерит", един от най-силните отбори по хокей на лед в страната, на няколко руски предприемачи, близки до президента Владимир Путин. Отборът, чиято централа е в Хелзинки, ще започне да играе от следващата година във финансово по-добре осигурената Континентална хокейна лига в Русия. Търговията мужду двете страни нараства, докато тази между Финландия и ЕС е в упадък. По данни на финландските митници износът за Русия е нарастнал с 1 процент през първите седем месеца на тази година, докато този за ЕС е спаднал с 4 процента към края на август. От началото на века финландският износ за Русия почти се е утроил, а компании като производителят на автомобилни гуми "Нокиан Ренкат" и търговските вериги "Кеско" и "Стокман" отбелязват ръст. Руското влияние не се усеща само в бизнеса. Миналата година рекорден брой руснаци са посетили Финландия - издадени са 1,3 милиона визи. Премиерът Катайнен казва, че всяка от визите е била използвана средно по три пъти, което прави общо почти 5 милиона посещения. "Обществата ни се интегрират", посочва той. Финландия открива нови визови центрове в Южна и Централна Русия, както и в Сибир, за да могат руснаците по-лесно да получават визи. Руският вече е най-разпространеният чужд език във Финландия, а директорът на Института по миграция дори предположи, че ако сегашните тенденции се запазят, към 2050 г. рускоговорещите може да надминат по брой говорещите шведски - шведският е вторият официален език в страната. "Заради нашата история, има хора с лоши спомени от войната", признава Катайнен, според когото е разочароващо, че прекалено малко финландски студенти изучават руски език. "Но все повече и повече хора започват да смятат, че сближаването между нашите народи е нещо добро." Той отбелязва нарастващия брой руски предприемачи, които идват в Хелзинки - един от най-популярните градове в Европа, за да започнат бизнес. "Преди ставаше дума само за промишленост. Сега говорим и за предприемачество и това е добре." Но тъкмо промишленият проект "Феновойма" е най-спорен. През уикенда финансовият министър Юта Урпилайнен, лидер на левоцентристката Финландска социалдемократическа партия, заяви, че иска финландският парламент да възобнови дебата за даването на разрешение на Русия да строи атомна централа. Останалите министри, начело с Катайнен, който е лидер на десноцентристката Национална коалиционна партия, попречиха на това решение. Негласното опасение е, че проектът, който задълго беше спъван от финансови и други неясноти, може да се провали, ако дебатът продължи. Премиерът омаловажава въпроса. "Когато "Росатом" обяви, че се интересува от придобиване на собственост, се изненадахме приятно, че това не предизвика повече негативни реакции." Придобиването на "Арктех" предизвика по-малко политическо напрежение. Обединената корабостроителна корпорация вече притежаваше 50 процента от компанията, която изпитва тежки финансови затруднения, и сега изкупува останалата част от южнокорейската група Ес Ти Екс (STX). По БТА

Путин: Форумът в Баку става все по-важен в световен мащаб

Третият международен хуманитарен форум в Баку беше открит на официалната церемония, в която взеха участие президентът на Азербайджан Илхам Алиев и Михаил Швидкой, специален пратеник за международно културно сътрудничество на руския президент Владимир Путин. „Този форум събра представители на различни цивилизации, етноси и вяра", заяви при откриването Швидкой, след което прочете съобщение от Владимир Путин до участниците в третия хуманитарен форум. „Авторитетът на това важно световно събитие расте с всяка изминала година. Сега форумът, провежда...

Локо Пд загуби с 2:3 от Левски

Тимът на „Локомотив Пловдив” загуби с 2:3 от „Левски” в изпълнен с много голове и добра игра мач на „Лаута” в Пловдив. Резултатът бе открит в полза на „Левски”още в 8-ма минута с гол на Гаджев, но четири минути по-късно Дани Кики направи резултата 1:1. Този резултат се запази почти до самия край на първата част, като в даденото от съдията продължение, Валери Георгиев от тима на „Локо Пд” получи червен картон, защото си помогна с ръка в наказателното поле. Бе отсъдена дузпа за „Левски” и Гари Родригес реализира за 2:1 в полза на столичния клуб. При този резултат завърши първата част от мача. Втората част продължи при игра изпълнена с много единоборства, като отборът на „Локо Пд” се бори с човек по-малко в ...

Препятствия пред "Женева-2"

Световните сили едва ли ще изпълнят целта си да организират международна конференция за Сирия през ноември, тъй като между Вашингтон и Москва започват да се очертават разногласия относно представителите на опозицията, съобщават арабски и западни дипломати. Неуспехът на основната Сирийска национална коалиция да излезе с ясна позиция на срещата, която има за цел да намери политическо решение на 2-годишната гражданска война в Сирия, също ще допринесе за забавяне на конференцията с поне един месец. „По-ясна картина ще се очертае, когато САЩ и Русия се срещнат през следващата седмица, но всички признаци говорят за това, че целта 23 ноември ще бъде трудна за изпълнение”, заяви източник, който участва в подготовката по организирането на преговорите. Пратеници на САЩ, Русия...

Тервел Пулев счупил ребро на Йоана, тя отрече да е в болница

Певицата Йоана не е в болница. Това каза самата тя в предаването „Ники Кънчев шоу“ по Дарик радио, където гостува днес. 

Йоко Захариев, както е новият псевдоним на певицата, опроверга информацията на предаването „На кафе“, че е в болница, защото „емоциите на певицата са ексалирали, вероятно и дългото безсъние също е оказало влияние... Певицата Йоана не е в болница. Това каза самата тя в предаването „Ники Кънчев шоу“ по Дарик радио, където гостува днес. Йоко Захариев, както е новият псевдоним на певицата, опроверга информацията на предаването „На кафе“, че е в болница, защото „емоциите на певицата са ексалирали, вероятно и дългото безсъние също е оказало влияние...

Тервел Пулев счупил ребро на Йоана, тя отрече да е в болница

Певицата Йоана не е в болница. Това каза самата тя в предаването „Ники Кънчев шоу“ по Дарик радио, където гостува днес. 

Йоко Захариев, както е новият псевдоним на певицата, опроверга информацията на предаването „На кафе“, че е в болница, защото „емоциите на певицата са ексалирали, вероятно и дългото безсъние също е оказало влияние... Певицата Йоана не е в болница. Това каза самата тя в предаването „Ники Кънчев шоу“ по Дарик радио, където гостува днес. Йоко Захариев, както е новият псевдоним на певицата, опроверга информацията на предаването „На кафе“, че е в болница, защото „емоциите на певицата са ексалирали, вероятно и дългото безсъние също е оказало влияние...

Американците смятат, че шпионските програми на АНС са „нещо нормално”

В разгара на скандала с шпионските програми на Агенцията за национална сигурност на САЩ за прехващане на телефонни и онлайн комуникации на граждани и политици повечето американци смятат, че те са „необходимото зло”, което може да доведе до повишаване на сигурността на отделния гражданин, но и на цялата държава като цяло.

Стигат ли парите за отбрана? Не, но ще се справим!

Няма проблем с ресурса при мисиите ни в чужбина, увери Найденов

    


Ветерани от спецслужби и медалистка от Сеул отвличали деца

Италианските карабинери разбиха международна мрежа за отвличане на деца, за попечителството над които родителите спорят. В мрежата са участвали бивши наемници от специални служби и известна спортистка.

Медиите трябва да акцентират и върху положителните новини, смята Илхам Алиев

Ако искаме да засилим сътрудничеството, диалога между цивилизациите трябва да използваме всички възможности за това, каза президентът на Азербайджан Илхам Алиев по време на Третия международен хуманитарен форум в Баку, съобщават местни медии. В азербайджанската столица събитието събра представители от над сто страни. Илхам Алиев подчерта значението на медиите във времето на интернет технологиите и изрази надежда върху позитивните новини също да се акцентира. „От една страна, живеем във времето на интернет и това е голямо предимство за нас. От д...

Заблуди и истини за зъбите и устната хигиена

Млечните зъби може да не се лекуват - абсолютно погрешно. Ако детето има болен зъб, задължително трябва да посети детски стоматолог, тъй като терапията на временните зъби си има особености. Нелекуваният кариес или пулпит може да предизвика тежки усложнения и възпаления, дори да унищожи зародиша на постоянния зъб.

Млечните зъби може да не се лекуват - абсолютно погрешно. Ако детето има болен зъб, задължително трябва да посети детски стоматолог, тъй като терапията на временните зъби си има особености. Нелекуваният кариес или пулпит може да предизвика тежки усложнения и възпаления, дори да унищожи зародиша на постоянния зъб.

“Атака” организират протест срещу бежанците

“Атака” организира за събота, 2 ноември, протест в Елхово срещу бежанците, съобщиха от пресцентъра на националистите.

Студенти от София не бяха допуснати във Великотърновския университет

На петима студенти от София е бил отказан достъп до Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий На петима студенти от София е бил отказан достъп до Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий", съобщиха от БНР. Младежите искали да подкрепят своите колеги, които са окупирали една от най-големите аудитории. Те нощували в палатка в района на Ректората, на която имало плакат „Великотърновски университет - събуди се ...

Германия отхвърли критиките на САЩ за зависимостта й от износа


Консерваторите на канцлера Ангела Меркел отхвърлиха критиките на САЩ за зависимостта на Германия от износа, предаде "Ройтерс". Вероятният й коалиционен партньор обаче се съгласи, че най-голямата икономика в Европа трябва да направи повече, за да подсили вътрешното търсене.

САЩ от дълго време призовават страни като Китай и Германия с търговски излишъци да направят повече, за да засилят вноса, но критиките на администрацията на президента Барак Обама този път се отличават с острия си...

Милер обеща по-евтин газ през „Южен поток"

София /КРОСС/ Очакваните приходи, които ще влязат в бюджета на България за периода 2013-2043 година от „Южен поток", се равняват на 2,8 милиарда евро. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след среща в Министерски съвет с премиера Пламен Орешарски, председателя на Управителния съвет на ОАО „Газпром" Алексей Милер и министъра на енергетиката на Руската федерация Александър Новак.„Преговорите бяха интензивни. Българската страна не бе удовлетворена от това наследство, което получихме от предишното управление. Днес се подновиха преговорите и се подписаха два протокола, които касаят финансовата част на осъществяването на проекта в България", обясни министър Стойнев.Той бе категоричен, че българските граждани не носят никакъв риск относно осъществяването на проекта. „От нас не се изискват никакви банкови гаранции. Това е добра стъпка, която ще ни подпомогне да изведем страната от кризата", посочи министърът. От думите му стана ясно още, че голяма част от работата ще се извършва от български фирми. „Ще има работа за български компании, които са в тежко положение. Годишният лихвен процент е 4,25 %. Срокът на погасяване на заема на Българския енергиен холдинг ще бъде 22 години", каза министърът. "Приблизително от 2018 г. ние започваме да получаваме дивидент, който само за България ще се равнява на приблизително 715 милиона евро

Най-сетне развод за Деми Мур и Аштън Къчър

Актьорите Деми Мур и Аштън Къчър най-сетне подписаха документите си за развод. Бившите съпрузи, които се разделиха през ноември 2011 г., се споразумели да финализират развода си след двегодишна съдебна битка и се очаква да подадат документите незабавно, посочва БГНЕС. "Аштън и Деми най-сетне подписаха споразумението си за развод. Те се готвят да подадат документи в съда за официално прекратяване на брака им", разкри запознат източник пред вестник "Ню Йорк Пост". 35-годишният Аштън и 50-годишната Деми имаха конфликт заради финансовата страна око...

Вдигат заплатите на пощенци

За увеличение на работните заплати на персонала в "Български пощи" от 1 ноември 2013 г. се договориха социалните партньори. Пощенци ще вземат средно с 20-25 лв. повече.

Вальо Илиев ще раздава автографи преди ЦСКА-Берое

Наказаният капитан на ЦСКА Валентин Илиев ще раздава автографи на феновете преди днешния мач на „армейците“ срещу Берое. Столичани приемат носителите на Купата на България от 18 часа на „Българска армия“, а срещата между Илиев и привържениците ще бъде от 17 часа във фен магазина до стадиона. Опитният бранител отпадна от плановете на старши треньора Стойчо Младенов заради натрупани жълти картони, последният от които получи в продължението на мача срещу Локомотив Пловдив в миналия кръг....

НАП: Банковите сметки на „Пирогов" не са запорирани

Банковите сметки на „Пирогов" не са запорирани, съобщиха от НАП. От приходната агенция са категорични, че дори до този момент не е обмисляно предприемането на подобни действия и ръководството й е в постоянен диалог с финансовия мениджмънт на болницата. „Ръководството на Агенцията е отворено за диалог и се отнася с разбиране към проблемите на лечебните заведения", допълват от НАП. По-рано през деня директорът на „Пирогов" доц. Стоян Миланов съобщи, че болницата била призована от данъчните институции да си плати дължимите задължения, защото в про...

ЕК остави без внимание петиция на британски вестник срещу българските и румънските имигранти

Европейската комисия няма да коментира откритата в последните дни от британския вестник "Дейли експрес" петиция срещу българските и румънските имигранти. Това заяви на говорителят на ЕК Фредерик Венсан, цитиран от БТА. Той бе попитан за становище по повод подетата от вестника кампания, подкрепена от британски политици, сред които евродепутата Найджъл Фараж. Говорителят на еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг - Мина Андреева, припомни становището, че ЕК и гражданите на ЕС разглеждат правото на свободно движение като едно от най-големите постижения на Общността. Рединг бе цитирана с мнението, че това право не може да бъде поставяно под въпрос. Понякога се преувеличава с твърденията за социален туризъм, заяви Андреева. Данните показват, че гражданите от ЕС, които се преместват в друга страна от Общността, допринасят за нейната икономика и повечето от тях работят, допълни говорителят.

"Тайм": Вампири привличат чужденци в България чрез истина, лъжа и сензация

Според поверието на Хелоуин, който се отбелязва тази нощ в англоговорящия свят,   духовете на починалите през изминалата година, се завръщат, търсейки живи тела, в които да се вселят. Затова хората се обличат в страшни костюми - за да плашат духовете.
В навечерието на празника американското издание "Тайм" отделя специално внимание на вампирите Според поверието на Хелоуин, който се отбелязва тази нощ в англоговорящия свят, духовете на починалите през изминалата година, се завръщат, търсейки живи тела, в които да се вселят. Затова хората се обличат в страшни костюми - за да плашат духовете. В навечерието на празника американското издание "Тайм" отделя специално внимание на вампирите

Мис България 2013 красива и без грим

Нанси Карабойчева, „Мис България" 2013, качи свои снимки без грим във Facebook, на които е като току-що станала от сън. Феновете й оцениха излъчването й като прекрасно. „Просто сияе!", „Прелестна е!" „Най-красивата Мис България", „Нашето момиче е най-красиво", възхищават се всички те. 












Нанси Карабойчева, „Мис България" 2013, качи свои снимки без грим във Facebook, на които е като току-що станала от сън. Феновете й оцениха излъчването й като прекрасно. „Просто сияе!", „Прелестна е!" „Най-красивата Мис България", „Нашето момиче е най-красиво", възхищават се всички те.

ОбС поднови договора на управителя на Медицинския център

Д-р Елисавета Стефанова ще бъде управител на Медицинския център в Димитровград през следващите 4 години. На редовното си заседание общинските съветници гласуваха за удължаване на договора на досегашният управител, който изтича на 20 ноември, тази година.

Отлична оценка за работата на Медицинския център и неговия управител дадоха общинските съветници. Той е реализирал положителен финансов резултат за първите 6 месеца на годината. 10 000 лв. е печалбата на дружеството от януари до юли тази година.

Предложението за удължаване на договора на досегашния  управител д-р Елисавета Стефанова бе одобрено единодушно от Общински съвет. Нов договор за кредит в размер на 210 000 лв., за обезпечаване на банков заем на многопрофилната болница в Димитровград, гласуваха още съветниците. Болницата ще учреди залог свои бъдещи вземания от Здравната каса.

Гледайте във видео новините на сайта.

Димитър Димитров

 

ИАРА-Варна подписа договори за близо 2 милиона лева по ОП “Рибарство”

13 договора на обща стойност 1 945 582,26 лв. са подписани от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” през месец октомври 2013 г. 9 от подписаните договори са по мярка 4.

Левицата даде нужните подписи на ДПС да сезира КС за мораториума за земята

БСП се присъедини към искането на ДПС до Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционно удължаването на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци. Досега подписи бяха дали 36-те депутати от ДПС, но КС може да бъде сезиран от минимум 48 народни представители. В четвъртък социалистите осигуриха 18 подписа, два от които са на депутатите Мартин Захариев и Димчо Михалевски, които при гласуването са подкрепили мораториума. Потърсен за коментар защо е променил коренно позицията си, Мартиян Захариев заяви пред Mediapool, че "призната грешка е половин грешка". "Още при гласуването бях против, но сега не искам да говоря за това. Срамувам се от гласуването си тогава. Така поправям грешката", заяви Захраиев. "Смятам, че е важно да бъде сезиран Конституционният съд. Още повече, че имаме договор за присъединяване към ЕС, в който много ясно е казано, че преходният период е седем години, който изтича в края на 2013-а година, и нека да не забравяме, че членството в ЕС както права, така и поражда задължения. Всеки, който имаше желание и възможност, естествено, се подписа на искането до КС, някъде между 18 и 19 подписа от нашата парламентарна група", заяви Деница Караджова от БСП. Мораториумът бе гласуван преди две седмици по предложение на "Атака". С ясното съзнание, че подкрепят решение, което противоречи на договора ни за присъединяване към ЕС, гласовете си дадоха народните представители от ГЕРБ и 59 депутати от БСП. Впоследствие лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни в Брюксел, че били подведени от "всеобщата лудост" и "популизъм" на "Атака". Правителството вече каза, че няма да изпълни решението на НС, което смята за нищожно. "Ние имаме преходен период за закупуване на земя от чужденци, нашите работници пък имаха преходен период за забрана за достъп до европейския пазар на труда. Нека КС да изясни дали мораториумът е противоконституционен”, допълни Караджова. Във вторник ДПС настояха БСП да каже на следващия ден дали ще подкрепи искането на КС, но в сряда социалистите поискаха отсрочка до другия вторник и я получиха, тъй като лидерът им Сергей Станишев не е в България. Лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че ако не получат нужните подписи от социалистите, той ще изпрати писма до останалите институции, които имат право да сезират КС, да направят това вместо депутатите. Бързият отговор на БСП дойде след заседание на парламентарната й група в четвъртък сутринта. Депутатите решили, че няма да излязат с общо решение, а ще дадат възможност на всеки от групата да реши дали да се включи в подписката. За да не станат за смях, все пак се е стигнало до съгласие искането до КС да бъде подкрепено само от депутати, които са гласували "против" мораториума или не са участвали във вота. Такива депутати са Деница Караджова, Стефан Данаилов и Петър Курумбашев, които не участваха в гласуването, както и лидерът на БСП Сергей Станишев, гласувал "против". Въпреки това искането до КС за обявяване на противоконстицуинност на мораториума бе подписано и от подкрепилите го Мартин Захариев и Димчо Михалевски, които по този начин си признават грешката.

БСП даде нужните подписи на ДПС за сезирането на КС за мораториума за земята

БСП се присъедини към искането на ДПС до Конституционния съд (КС) да обяви за противоконституционно удължаването на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци. Досега подписи бяха дали 36-те депутати от ДПС, но КС може да бъде сезиран от минимум 48 народни представители. В четвъртък социалистите осигуриха 18 подписа, два от които са на депутатите Мартин Захариев и Димчо Михалевски, които при гласуването са подкрепили мораториума. Потърсен за коментар защо е променил коренно позицията си, Мартиян Захариев заяви пред Mediapool, че "призната грешка е половин грешка". "Още при гласуването бях против, но сега не искам да говоря за това. Срамувам се от гласуването си тогава. Така поправям грешката", заяви Захраиев. "Смятам, че е важно да бъде сезиран Конституционният съд. Още повече, че имаме договор за присъединяване към ЕС, в който много ясно е казано, че преходният период е седем години, който изтича в края на 2013-а година, и нека да не забравяме, че членството в ЕС както права, така и поражда задължения. Всеки, който имаше желание и възможност, естествено, се подписа на искането до КС, някъде между 18 и 19 подписа от нашата парламентарна група", заяви Деница Караджова от БСП. Мораториумът бе гласуван преди две седмици по предложение на "Атака". С ясното съзнание, че подкрепят решение, което противоречи на договора ни за присъединяване към ЕС, гласовете си дадоха народните представители от ГЕРБ и 59 депутати от БСП. Впоследствие лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обясни в Брюксел, че били подведени от "всеобщата лудост" и "популизъм" на "Атака". Правителството вече каза, че няма да изпълни решението на НС, което смята за нищожно. "Ние имаме преходен период за закупуване на земя от чужденци, нашите работници пък имаха преходен период за забрана за достъп до европейския пазар на труда. Нека КС да изясни дали мораториумът е противоконституционен”, допълни Караджова. Във вторник ДПС настояха БСП да каже на следващия ден дали ще подкрепи искането на КС, но в сряда социалистите поискаха отсрочка до другия вторник и я получиха, тъй като лидерът им Сергей Станишев не е в България. Лидерът на ДПС Лютви Местан каза, че ако не получат нужните подписи от социалистите, той ще изпрати писма до останалите институции, които имат право да сезират КС, да направят това вместо депутатите. Бързият отговор на БСП дойде след заседание на парламентарната й група в четвъртък сутринта. Депутатите решили, че няма да излязат с общо решение, а ще дадат възможност на всеки от групата да реши дали да се включи в подписката. За да не станат за смях, все пак се е стигнало до съгласие искането до КС да бъде подкрепено само от депутати, които са гласували "против" мораториума или не са участвали във вота. Такива депутати са Деница Караджова, Стефан Данаилов и Петър Курумбашев, които не участваха в гласуването, както и лидерът на БСП Сергей Станишев, гласувал "против". Въпреки това искането до КС за обявяване на противоконстицуинност на мораториума бе подписано и от подкрепилите го Мартин Захариев и Димчо Михалевски, които по този начин си признават грешката.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване