US шпиони хакнали "Гугъл" и "Яху"

Американската Агенция за национална сигурност (НСА) тайно източвала информация от центровете с данни на “Гугъл” и “Яху”, съобщи в. “Вашингтон пост”. Прехващането се правело извън САЩ, за да не се нарушават US законите. Това ставало в точка между публичния интернет и “облачните” сървъри на “Гугъл”, като криптираната връзка между тях била разбита. Американската Агенция за национална сигурност (НСА) тайно източвала информация от центровете с данни на “Гугъл” и “Яху”, съобщи в. “Вашингтон пост”. Прехващането се правело извън САЩ, за да не се нарушават US законите. Това ставало в точка между публичния интернет и “облачните” сървъри на “Гугъл”, като криптираната връзка между тях била разбита.

Двама български щангисти са уличени в употреба на допинг през 2013 г.


Двама български щангисти са уличени в употреба на забранени стимуланти през 2013 г. Международната федерация по вдигане на тежести потвърди положителните допинг пробив на младежките национали Ивайло Иванчев и Юндер Бейтула.

Иванчев, който се състезава в категория до 94 кг, беше хванат с допинг при вътрешен контрол преди заминаването за европейското първенство за младежи до 23 години в Талин. Бейтула пък спечели бронзов медал в категория до 77 кг на шампионата в естонската столица, но...

Пакистан преговаря с талибаните

/КРОСС/ Властите в Пакистан започнаха преговори с движението „Техрик-и-Талибан Пакистан" (ТТП). Това съобщи шефът на пакистанството Вътрешно министерство Чаудхури Нисара Али Хана, цитиран от РИА новости.По думите на министъра, страните уточняват процедурите по преговорния процес, темите и местата за провеждането им.По време на срещата е станало ясно, че лидерите на всички парламентарни групи подкрепят властта в стремежа й за постигане на примирие с движението.На северозапад от Пакистан „Техрик-и-Талибан Пакистан" и редица други групировки водят активна борба с правителството. ТТП редовно осъществява нападения, оставяйки след себе си редица жертви.През септември водещи партии в Пакистан призоваха правителството за диалог с ТТП. Тогава представители на талибаните заявиха, че са готови на това само при условие, че правителствените войски в северозападната част на страната освободи хората им.    

Ранената принцеса стана Мис Хелоуин в ГПЧЕ

Осем награди за интересни костюми получиха осмокласници от ГПЧЕ“Екзарх Йосиф“ на традиционното шоу за Хелоуин, което се провежда в школото. Имаше и призове за оригинална хелоуинска тиква и за рисунка. Хубавото време тази година позволи празникът да е в училищния двор, а не в класна стая, така имаше повече място за дефилетата на участниците, а и за публика, към зрителите се присъединиха и ученици от ОУ“Н.Й.Вапцаров“. Учителят по изобразително изкуство Петко Антонов бе председател на журито, което определи победителите, а членове: учителит...

Дуалната система стартира у нас до две години

Държавните институции вече работят по въвеждането на дуалната система, но не се забелязва ангажиментът на бизнеса, коментира Калфин.

Дуалната система за професионално образование и обучение може да започне да функционира у нас в следващите една до две години и опитът показва, че може да работи успешно.

Това стана ясно на среща-дискусия с работодателски и браншови организации, инициирана от евродепутата Ивайло Калфин и Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Дуалната система е специфичен модел за професионално обучение, който поставя акцент върху практическото усвояване на професия чрез работа. Учебното време при дуалната система се разделя между обучение по теория в професионално училище и работа във фирма.

Държавните институции вече работят по въвеждането на дуалната система, но не се забелязва ангажиментът на бизнеса, коментира Ивайло Калфин.

При дуалната система водещата роля е на бизнеса и работодателските организации. Те могат да проявят инициатива дори при писането на необходимите закони, смята евродепутатът.

Дуалната система е най-добре развита в Германия и Австрия – двете държави с най-ниска младежка безработиа в ЕС. При този модел на професионално образование учениците усвояват професия основно работейки във фирми, а само малка част от учебното време прекарват в професионални училища, където се запознават с теорията. Професиите, по които се предлага обучение, се определят от работодателските организации.

На срещата представители на германски компании, работещи в България, разказаха своя опит в частичното прилагане на дуалната система у нас.

„Непосилна задача е моделът да се въведе изцяло наведнъж“, каза Герхард Грубер – директор на „Либхер Хаусгерете Марица“, където са създали собствен обучителен център. Въвеждането на системата трябва да започне от две до три професии, чрез пилотни проекти на няколко места, където има заинтересовани фирми, смятат германските бизнесмени.

„Дуалната система е от полза основно за малките и средни предприятия, защото те не могат да си позволят да изграждат собствени обучителни центрове“, коментира Манфред Мулц, управител на „Балкан Стар Ауто“.

Статията "Дуалната система стартира у нас до две години" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Недоволна домакиня взе за заложници техници на местна кабеларка

/КРОСС/ Двама техници от компания за доставка на интернет и телевизия станаха заложници на жена от Мадан. 56-годишната Анелия Д. ги заключила в апартамента си, тъй като в пакета на оператора липсвал любимият й телевизионен канал. Жената била заявила в офиса на компанията монтаж на цифрова телевизия. Техниците се явили в уговорения час, монтирали сателитната чиния, включили приемника набързо и се готвели да си тръгнат.Междувременно обаче клиентката открила липсата на любимия си тв канал. Тогава се ядосала, заключила вратата и хвърлила ключа от терасата. Обявила, че докато не включат канала, няма да ги освободи. Изобщо не се трогнала от обяснението, че в заявения от нея пакет въпросният канал не бил включен.Задържаните мъже успели да позвънят на спешния телефон 112. На мястото на инцидента дошли полицаи. Те намерили изхвърления ключ, отворили жилището и след дълги преговори убедили жената да пусне заложниците.Анелия е болна от шизофрения и е в чести конфликти със съседите си, установила проверка. Преди това жената нападнала комшийката си си Е.М. с вилица заради съмнения, че краде буркани от мазето. При сдърпването я наранила леко. При друг пристъп вдигнала целия блок на крак с викания и тропот."Има внесено искане в съда за задължителното настаняване на лечение, тъй като здравословното състояние не позволява повдигане на обвинение", каза говорителят на окръжната прокуратура прокурор Иван Спиров, съобщи "24 часа".

Рефблока: Св. Йоан Рилски Чудотворец е първият будител в Пернишко

Реформаторският блок изпрати поздравителен адрес до будителите, чрез сайта zaPernik.com.

 
Уважаеми съграждани,

 

На 1 ноември е Деня на будителите, празник на делото на хиляди знайни и незнайни книжовници, просветители и борци за национална свобода, съхранили духовните ценности на българската нация през вековете.

Нека на този ден се преклоним пред дейците на словото, просвещението и духовността.

Нека отдадем своята дан на онези будни българи, които успяха да опазят през вековете до днес българския национален...

Продължава

Пиронкова отпадна от Турнира на шампионките

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова загуби и втория си мач от Турнира на шампионките, което окончателно отряза шансовете ѝ да продължи в елиминационната фаза. Днес Пиронкова отстъпи на Елена Веснина с 1:2 сета – 2:6, 6:4, 0:6. Двубоят започна ударно за Веснина – пробив и преднина от 2:0 гейма за рускинята. Последва и още един шанс за нея, но Пиронкова се спаси и стигна до 0:40 в шестия гейм. Точно тук обаче Веснина демонстрира характер и спечели пет поредни точки, а след това взе и следващите два гейма след солидна порция борба, но важните точки отиваха непрекъснато за рускинята. С развитието на мача Цвети постепенно заиграваше все по-добре, а на старта на втория сет играта бе напълно равностойна, но първа до пробив стигна Веснина, която след серия от печеливши уда...

Родителска среща прерасна в скандал пред НГДЕК

Насрочената за 18.00 часа тази вечер родителска среща на Националната гимназия за древни езици и култури не се състоя, а прерасна в ожесточен спор между родители и ръководството на гимназията. Преди началния час на срещата десетки родители се бяха събрали пред сградата на 13 СОУ до Женския пазар, където от тази учебна година се помещава училището и събираха подписи за връщането на децата в предишната сграда на ул. Баба, която е ремонтирана. Когато в 18.00 ч. родителите влязоха в сградата на стълбите към първия етаж зам. директора обяви, че среща няма да има, тъй като има токов удар. Родителите обаче настояха да влязат и да видят класните стаи на децата си, а ток всъщност имаше. Гледката на сградата и отвътре бе потресаваща: дупки в стените, счупени прозорци и паднала мазилка. Това ...

Социалисти се поправят за мораториума

БСП все пак подкрепи искането на ДПС за сезиране на Конституционния съд заради удължаването на мораториума за земята. Депутатите гласуваха забраната за продажба на земеделска земя за чужденци да остане до 2020 г., което противоречи на договора ни за членство в Евросъюза.


Общо 19 от червените депутати са се подписали под мотивите на ДПС БСП все пак подкрепи искането на ДПС за сезиране на Конституционния съд заради удължаването на мораториума за земята. Депутатите гласуваха забраната за продажба на земеделска земя за чужденци да остане до 2020 г., което противоречи на договора ни за членство в Евросъюза. Общо 19 от червените депутати са се подписали под мотивите на ДПС

Стачки и протести блокират Южна Европа

Четвърти ден в Испания не работят работници и служители в железопътния транспорт. Те протестират против плановете на правителството за преструктуриране на държавния превозвач "Ренфе" и инфраструктурната компания "Адиф".

Wall Street мина в отстъпление

Индексите не успяха да се задържат в зеления спектър, въпреки положителните данни за икономиката от днес

    


Предстоящи събития в страната за утре, 1 ноември

***София /КРОСС/ От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.От 11.00 часа ще се проведе парламентарен контрол. ***София /КРОСС/ От 9.00 часа в „Шератон София Хотел Балкан", зала Роял 3 ще се проведе застрахователна конференция „Шофирането е и отговорност". ***София /КРОСС/ От 09.00 до 14.00 в болница „Света Екатерина" - София ще се проведат безплатни медицински кардиологични прегледи на лица с вече констатирани cърдечно-съдови заболявания. ***София /КРОСС/ От 9.30 часа в хотел „Хилтън" заместник-министърът на икономиката и енергетиката Красин Димитров ще участва в семинар „Готови ли сте за бизнес с Китай". ***София /КРОСС/ От 9.30 часа в хотел „Радисън" ще се проведе годишната конференция Образование 2013 на тема „Качествено образование за всяко дете в България - ключови държавни политики и училищни практики". ***София /КРОСС/ От 10.00 часа в хотел „България" заместник-министър председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова ще участва в представянето на новото единно лого и слоган на европейските фондове за следващия програмен период 2014-2020 г. ***София /КРОСС/ От 10.00 до 18.00 часа в Княжеския дворец (Национална художествена галерия) на пл. „Княз Александър I" №1 в София Националният музей на българското изобразително изкуство отбелязва Деня на народните будители със свободен вход за всички експозиции

ЦСКА посрещна Мартин с победа и прегръдка

ЦСКА посрещна своя стар герой Мартин Пеитров с прегръдка и победа. Любимецът на “червените” фенове се завърна в игра с половин час при домакинското 1:0 над “Берое”. Победата на стадион “Българска армия” върна армейците на трето място в класирането. 
Мартин бе посрещнат с транспарант ”Добре дошъл у дома”, а при влизането му в игра треньорът Стойчо ЦСКА посрещна своя стар герой Мартин Пеитров с прегръдка и победа. Любимецът на “червените” фенове се завърна в игра с половин час при домакинското 1:0 над “Берое”. Победата на стадион “Българска армия” върна армейците на трето място в класирането. Мартин бе посрещнат с транспарант ”Добре дошъл у дома”, а при влизането му в игра треньорът Стойчо

Мартин Петров се завърна за ЦСКА при минимална победа над "Берое"


ЦСКА победи гостуващия "Берое" само с 1:0, а едно от събитията в мача беше завръщането на Мартин Петров.

Бившият нападател на "Волфсбург", "Атлетико" (Мадрид) и "Манчестър сити" влезе в игра 30 минути преди края на мача само два дни, след като подписа договор с червените.

Бруно Морейра вкара победното попадение за домакините в 28-ата минута. Той се възползва от добрия пробив отдясно на Неманя Милисавлевич, който върна топката към мястото за изпълнение на дузпа. Там Морейра...

Томов: Решаващите мачове предстоят, очаквайте още големи имена в ЦСКА

Президентът на ЦСКА Александър Томов остана доволен от успеха с 1:0 над Берое. Той все пак каза, че решаващите мачове за"червените" предстоят и разкри, че през зимата на "Българска армия" могат да акостират още големи имена след Мартин Петров. "Победата е заслужена, решаващите мачове предстоят. Видяхте как бе посрещнат (Мартин Петров), празник за ЦСКА. Мартин е голямо име, очаквам да играе често и да вкарва голове. Много хора го отписаха, Мартин е голямо име за футбола." "Може да очаквате още няколко имена, докато не отвори трансферния прозорец...

1 милион лева минава джакпотът в 6/49 в неделя

Джакпотът във второто теглене на играта 6/49 ще мине един милион лева в неделя, съобщиха от пресцентъра на Българския спортен тотализатор.

За днешния тираж на игрите на Български спортен тотализатор нямаше участник, познал печелившите числа, и атрактивните джакпоти отново оцеляха. Още по-големи суми очакват участниците за следващия тираж.

Джакпотът във второто теглене на играта 6/49 ще мине един милион лева в неделя, съобщиха от пресцентъра на Българския спортен тотализатор. За днешния тираж на игрите на Български спортен тотализатор нямаше участник, познал печелившите числа, и атрактивните джакпоти отново оцеляха. Още по-големи суми очакват участниците за следващия тираж.

Заподозрян стреля по полицаи в столицата, няма ранени

Криминално проявен стреля по полицаи в столичния квартал „Св. Троица", съобщиха за Дарик от СДВР. Служители на столичната полиция и Главна дирекция национална полиция провеждат операция по задържането му. Към момента е ясно, че мъжът е издирван за извършването на обир на банка. При опит служители на реда да го задържат, близо до супермаркет в квартала, мъжът е произвел няколко изстрела, след което е откраднал джип Рейндж Роувър, с който е успял да избяга. Към момента продължават оперативно-издирвателни действия по задържането на мъжа. Очаквайте...

Прокопиев налял €9 млн. в обща фирма с Плевнелиев

Девет милиона евро офшорни капитали е налял енергийният олигарх Иво Прокопиев само за година в дружество, свързано както с него, така и с президента Росен Плевнелиев. Това става ясно от официални документи, които напълно разбиват паническите опити на държавния глава да отрича както връзката си с Прокопиев, така и офшорните си обвързаности.

Бивш министър вече на прокурор

Българската федерация по карате (БФК) вече е дала на прокурор бившия спортен министър Свилен Нейков. През 2011-а той е издал лиценз на федерацията по шотокан, което е в противоречие със Закона за спорта, твърдят от БФК. Според разпоредбите само една организация може да представлява всички направления и стилове в съответния спорт. 
В БФК членуват Българската федерация по карате (БФК) вече е дала на прокурор бившия спортен министър Свилен Нейков. През 2011-а той е издал лиценз на федерацията по шотокан, което е в противоречие със Закона за спорта, твърдят от БФК. Според разпоредбите само една организация може да представлява всички направления и стилове в съответния спорт. В БФК членуват

Енергийният холдинг взе 500 млн. евро от емисия облигации


На 31 октомври 2013 г. Български енергиен холдинг ЕАД успешно приключи предварителното записване на облигационна емисия в размер на 500 млн. евро, съобщиха от холдинга. Емисията е с падеж ноември 2018 г., а лихвата 4.287%. 

Първоначалното намерение беше на пазара да се търсят 250 млн. евро, но след като заявките били за 1.2 млрд. евро или пет пъти по-голяма сума, е решено размерът на емисията да се увеличи. 

Условията, договорени от БЕХ, са по-добри като заявления и...

В 7 общини в област Варна ще се реализира етап 3.3 по проект „Подкрепа за достоен живот"

В 7 общини в област Варна ще се реализира етап 3.3 по проект „Подкрепа за достоен живот", който включва набиране на кандидати за потребители, набиране на кандидати за лични асистенти, оценка, подбор и класиране на лицата и обучение на кандидатите за лични асистенти.

Обирджията от Враца се изплъзна след гонка в София

Из нощна София полицейска акция търси третия обирджия на врачанската банка.

МВР гони бандит в София, избягал с открадната кола след стрелба

В района на ж.к."Св.Троица" издирваният е стрелял няколко пъти.

Голяма част от родителите в село Дрен забраняват Хелоуин

Училището за изкуства в радомирското село Дрен отбеляза Хелоуин и предстоящия Ден на народните будители, предаде репортер на ZaPernik.com.

Днес единствено учениците в 5-ти клас са празнували празника Хелоуин. Причината в другите класове да не се отбележи чуждата традиция е недоволството и забраната на голяма част от родителите децата им да почитат Хелоуин. Учителката Милена Попова каза, че в програмата за преподаване на английски език е включено изучаването на...

Продължава

Заподозрян стреля по полицаи в София

Полицейска операция по издирване на заподозрян се провежда в София.

Нотариусите ще издават имотни скици

Министерството на инвестиционното проектиране ще инициира промяна на Закона за кадастъра и имотния регистър, така че нотариусите също да имат право да издават имотни скици. За това се споразумяха министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, нотариалната камара, правосъдното министерство и агенцията по кадастър. 

Министерството на инвестиционното проектиране ще инициира промяна на Закона за кадастъра и имотния регистър, така че нотариусите също да имат право да издават имотни скици. За това се споразумяха министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов, нотариалната камара, правосъдното министерство и агенцията по кадастър.

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" работи нормално

Мощността на 1000-мегаватовия шести блок се повишава в съответствие с графика на Електроенергийния системен оператор

Дунав размаза Рилски спортист в Русе

Баскетболистките на Дунав 8806 записаха категоричен успех с 88:50 (25:10, 19:11, 13:15, 31:14) срещу Рилски спортист в Русе. Това бе първия официален мач за „сините феи“ пред вярната им публика в залата в квартал „Здравец“ за сезон 2013-14. Първите точки в мача бяха за домакините. Те до края така и отстъпиха водачеството си. Вместо това авансът им непрекъснато растеше. 7 минути след началото публиката посрещна с оглушителни аплодисменти дебютантката с екипа на Дунав 8806 Таня Чиров, която влезе в игра при 19:6 за русенския тим. Тя отговори на ф...

Пакистан и талибаните преговарят

Властите в Пакистан са започнали преговори с движението „Техрик-и-Талибан Пакистан" (ТТП). Това съобщи шефът на пакистанството Вътрешно министерство Чаудхури Нисара Али Хана, цитиран от РИА новости. По думите на министъра, страните уточняват процедурите по преговорния процес, темите и местата за провеждането им. По време на срещата е станало ясно, че лидерите на всички парламентарни групи подкрепят властта в стремежа й за постигане на примирие с движението. На северозапад от Пакистан „Техрик-и-Талибан Пакистан" и редица други групировки водят активна борба с правителството. ТТП редовно осъществява нападения, оставяйки след себе си редица жертви. През септември водещи партии в Пакистан призоваха правителството за диалог с ТТП. Тогава представители на талибаните заявиха, че с...

Три министерства обявиха в кои банки дружествата им си държат парите

Само три министерства спазиха срока, в който трябваше да обявят спазени ли са изискванията за избор на финансова институция, в която фирмите и предприятията под шапката им си държат парите. Според изискванията на правилата, разписани от служебното правителство, фирмите и предприятията с над 50% държавно участие, които имат балансова стойност над 3 млн. лв., трябва да диверсифицират така средствата си в кредитните институции, така че в една да няма повече от 25% от средствата. Срокът за избор на банки и обявяването на избраните от държавните дружества беше краят на октомври. До този срок само три министерства бяха публикували какво е разпределението на средствата на фирмите под шапката им в банките. Шестте регионални земеделски служби не са спазили изискването да държат до 25% от средствата си в една банка. Според справката на сайта на Министерството на земеделието и храните шестте служби, които са със статут на държавни предприятия, са преимуществено обслужвани от Търговска банка Д. Другите банки, в които тези предприятия държат парите си, са ОББ, ЦКБ, Инвестбанк и ПИБ. Справката показва, че например Южното централно държавно предприятие със седалище Смолян държи 65.71% от парите си Д Банк. Почти същият дял от парите на Източното държавно предприятие с център Сливен също са в Д Банк - 64.05%. Югозападното държавно предприятие е депозирало 54.38% от средствата си в Първа инвестиционна банка. Българската фондова борса държи 27.6% от средствата си в Корпоративна търговска банка, съобщи Министерството на финансите. А справката, поместена в сайта на Министерството на отбраната, посочва, че фирма ТЕРЕМ почти поравно е разпределила парите си в три банки - ЦКБ (25.38%), ПИБ - 25.42%, БАКБ - 26.96%.

Искат да махнат тъмната стаичка и прозрачните урни

Проектът за нов Изборен кодекс все още не е внесен в комисиите за обсъждане, а от приемането му зависи конституирането на нова ЦИК. “Не знам как една нова ЦИК би се справила с нова законова регламентация, тъй като тя се конституира месец след приемането на нов изборен закон, а времето напредва - изборите за Европарламент са в периода 22-25 май Проектът за нов Изборен кодекс все още не е внесен в комисиите за обсъждане, а от приемането му зависи конституирането на нова ЦИК. “Не знам как една нова ЦИК би се справила с нова законова регламентация, тъй като тя се конституира месец след приемането на нов изборен закон, а времето напредва - изборите за Европарламент са в периода 22-25 май

ГЕРБ задействала схема за фалит на болници

ГЕРБ е задействала схема, по която да бъдат фалирани болници по време на тяхното управление. През януари тази година бившият управител на Националната здравноосигурителна каса д-р Пламен Цеков е подписвал договори с тях, в които бюджетът за месеците октомври и ноември е нулев. За тези два месеца не са посочени никакви средства за разплащане с лечебните заведения. Това разкриха за „Монитор” експерти от касата вчера.

Над 1 млн. лв. чакат феновете на тотото в неделя

София /КРОСС/ За днешния тираж на игрите на Български спортен тотализатор нямаше участник, познал печелившите числа и атрактивните джакпоти отново оцеляха. Още по-големи суми очакват участниците за следващия тираж.За тиража в неделя се очаква да се натрупа сума от 83 000 лева за първо теглене на играта 6/49, а за второ теглене джакпотът се очаква да бъде 1 120 000 лева. В играта 6/42 размерът на сумата ще достигне 160 000 лева. Печелившата комбинация за играта 6/42 беше 8, 14, 17, 18, 30, 36. В първо теглене на най-старата игра 6/49 числата на късмета бяха 2, 3, 7, 24, 29, 40, а във второ 7, 14, 31, 33, 46, 47.В първото теглене на играта 5/35 днес печелившата комбинация беше 7, 9, 17, 25, 32. Във второ теглене на същата игра бяха изтеглени числата 5, 22, 26 ,32, 35. В играта Тото Джокер бяха изтеглени късметлийските позиции 7, 6, 4, а печелившите цифри бяха 9, 2, 8. За днешния тираж на играта 6/42 бяха подадени 97 945 квитанции, а постъпленията бяха в размер на 156 832 лева. В играта 6/49 постъпленията бяха в размер на 541 027 лева, а броят на подадените квитанции беше 225 815. Късметлия в Попово спечели голямата награда в играта „Втори ТОТО шанс - 10 000 лева.

Мъж стреля по полицаи в София, издирват го

Бандит е стрелял по полицаи в София, а след това е избягал при опита да бъде арестуван. 

Служители пра СДВР и ГДНП провеждат специализирана полицейска операция в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта е задържането на лице, което се издирва като извършител на тежко криминално престъпление. 

В хода на специализирана полицейска Бандит е стрелял по полицаи в София, а след това е избягал при опита да бъде арестуван. Служители пра СДВР и ГДНП провеждат специализирана полицейска операция в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта е задържането на лице, което се издирва като извършител на тежко криминално престъпление. В хода на специализирана полицейска

Издирван мъж стреля по полицаи в столицата, избяга с крадена кола

Бандит е стрелял по полицаи в София, а след това е избягал при опита да бъде арестуван. 

Служители пра СДВР и ГДНП провеждат специализирана полицейска операция в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта е задържането на лице, което се издирва като извършител на тежко криминално престъпление. 

В хода на специализирана полицейска Бандит е стрелял по полицаи в София, а след това е избягал при опита да бъде арестуван. Служители пра СДВР и ГДНП провеждат специализирана полицейска операция в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Целта е задържането на лице, което се издирва като извършител на тежко криминално престъпление. В хода на специализирана полицейска

Бандит стреля по ченгета в столичния „Св. Троица”

София /КРОСС/ Екшън в столичния квартал „Св. Троица". Полицията преследва бандит, открил стрелба по полицаи при опит да бъде арестуван. Беглецът е издирван като извършител на тежко криминално престъпление. В хода на специализирана полицейска операция на СДВР и ГДНП издирваният е стрелял няколко пъти. Няма пострадали. По данни към момента, за да избегне задържането, заподозреният е отнел лек автомобил, с който е успял да се отдалечи от района. Продължават оперативно-издирвателните действията за установяването и задържането му. Служители на реда извършват оглед на мястото. В момента има засилено полицейско присъствие в района на улиците "Чавдарица" и "Иван Александров". Има няколко патрулни автомобила, мотори и бус на полицията. На мястото пристигна и линейка. Очаквайте подробности

Бандит стреля по ченгета в столичния „Св. Троица”

София /КРОСС/ Екшън в столичния квартал „Св. Троица". Полицията преследва бандит, открил стрелба по полицаи при опит да бъде арестуван. Беглецът е издирван като извършител на тежко криминално престъпление. В хода на специализирана полицейска операция на СДВР и ГДНП издирваният е стрелял няколко пъти. Няма пострадали. По данни към момента, за да избегне задържането, заподозреният е отнел лек автомобил, с който е успял да се отдалечи от района. Продължават оперативно-издирвателните действията за установяването и задържането му. В момента има засилено полицейско присъствие в района на улиците "Чавдарица" и "Иван Александров". Има няколко патрулни автомобила, мотори и бус на полицията. Очаквайте подробности

Зума: БФС нареди да се свири за "Левски"

Легендата на “Локо” (Пд) Христо Бонев обяви съдийството при 2:3 от “Левски” за поръчково. “Много хора в София разбраха, че с игра не могат да победят “Локомотив”, и взеха мерки. Изпратиха наказателна бригада, която трябва да ни накара да паднем, тъй като знаят, че не сме богати и нямаме лоби. С 9 човека за малко да завършим наравно, въпреки че Легендата на “Локо” (Пд) Христо Бонев обяви съдийството при 2:3 от “Левски” за поръчково. “Много хора в София разбраха, че с игра не могат да победят “Локомотив”, и взеха мерки. Изпратиха наказателна бригада, която трябва да ни накара да паднем, тъй като знаят, че не сме богати и нямаме лоби. С 9 човека за малко да завършим наравно, въпреки че

Сирия унищожи в срок оборудването за производство на химически оръжия

Сирия е унищожила в срок цялото си декларирано оборудване за производство на химически оръжия. По този начин Дамаск спази крайния срок в амбициозната си програма за разоръжаване, се казва в документ на Организацията за забрана на химическите оръжия, която отговаря за този процес.

Кадър на Би Ти Ви оглави новините на "Нова"


Изпълнителният продуцент на "Новини и актуални предавания" в Би Ти Ви в последните пет години  
Дарина Сарелска поема поста директор "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия, съобщиха оттам.    

Сарелска е представена като доказан професионалист с 12-годишен опит в създаването на новинарски емисии. 
 
В съобщението се посочва, че Красимира Кръстева ще продължи да бъде част от екипа на Нова ТВ и ще поеме поста главен редактор.

 "Тази стъпка е само част...

Сирийското химическо оръжие може да бъде утилизирано в Албания

Най-вероятно ще се използва специално мобилно оборудване на САЩ

    


В мрежата се появиха неиздавани парчета на Дейвид Бауи

/КРОСС/ В мрежата се появиха четири неиздавани досега парчета на Дейвид Бауи. Става въпрос за песните „Atomica", „The Informer", „Like A Rocket Man" и „Born In A UFO". Всички те ще бъдат включени в допълнителното преиздаване на албума „The Next Day", който се явява последната студийна работа на изпълнителя. Новата тава бе анонсирана на 66-ия рожден ден на певеца - 8 януари 2013 година. Албумът излезе на пазара на 8 март и успя да се изкачи до първото място в класациите на Острова. Новината, че албумът ще бъде преиздаден в троен формат, бе съобщена в края на септември. Той ще бъде озаглавен „The Next Day Extra". В първия диск ще бъдат включени 14 парчета, във втория - десет - четирите нови, както и ремикси и песни, включени в японското и колекционерското издание на „The Next Day". Третият диск е с клипове на песните „Where Are We Now?", „The Stars (Are Out Tonight)", „The Next Day" и „Valentine's Day".„The Next Day Extra" излиза на пазара на 4 ноември.

Израел бомбардирали база на ПВО в Сирия

Нападението на самолетите на ВВС на Израел над Сирия е станало след като самолетите са прелетели над ливанска територия

Георгиева запозна прeмиера с план на ЕК за Сирия

Премиерът и еврокомисарят обсъдиха актуалната ситуация в страната ни, нуждите и как предоставената от ЕС помощ помага да се покрият те

Георгиева запозна прамиера с план на ЕК за Сирия

Премиерът и еврокомисарят обсъдиха актуалната ситуация в страната ни, нуждите и как предоставената от ЕС помощ помага да се покрият те

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване