За добре дошъл на Марто, ЦСКА си върна третото място срещу плахия Берое

Победа с 1:0 над гостуващия Берое беляза първия мач на Мартин Петров във втория му престой в ЦСКА. Последното ново попълнение на „червените“ се появи като резерва в последния мач от 15-ия кръг, а единственият гол бе дело на Бруно Морейра. Гостите по никакъв начин не успяха да се противопоставят на „армейците“, които доминираха през всичките 90 минути. Те обаче завършиха и с доза лоши новини, след като Неманя Милисавлевич бе сменен принудително в края, след като бе фаулиран доста грубо от Веселин Пенев. Домакините започнаха с няколко промени в с...

ЦСКА отново трети, Мартин игра 32 минути

ЦСКА отново излезе на трето място в класирането на първенството, след като победи с 1:0 ЦСКА отново излезе на трето място в класирането на първенството, след като победи с 1:0 "Берое" пред собствена публика. Единственото попадение вкара Бруно Морейра в 28-ата мин, като засече центриране на Неманя Милисавлечич. Мартин Петров направи повторен дебют, след като се появи на терена в 68-ата мин, като смени голмайстора Морейра. Лошата нов

Драгомир Стойнев: Държавата не рискува нищо с "Южен поток"

Държавата не носи никакъв риск за "Южен поток". Утре, ако нещо стане с проекта, ние не носим никакъв риск, няма държавни гаранции. Целият риск се носи от проектната компания. Това каза пред БТВ Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката по повод подписания днес договор за строежа на газопровода. 

Той заяви, че още от първата Държавата не носи никакъв риск за "Южен поток". Утре, ако нещо стане с проекта, ние не носим никакъв риск, няма държавни гаранции. Целият риск се носи от проектната компания. Това каза пред БТВ Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката по повод подписания днес договор за строежа на газопровода. Той заяви, че още от първата

Камерън осветява олигарски, България горда със закона за офшорките

Великобритания ще направи нов публичен регистър на собствениците на около 2,5 млн. компании. Това заяви премиерът Дейвид Камерън на срещата на страните от “Партньорство за открито управление” (ПОУ) в Лондон. Откритият вчера двудневен форум на инициативата ПОУ събра повече от 1000 делегати от над 60 държави, включително от България. Великобритания ще направи нов публичен регистър на собствениците на около 2,5 млн. компании. Това заяви премиерът Дейвид Камерън на срещата на страните от “Партньорство за открито управление” (ПОУ) в Лондон. Откритият вчера двудневен форум на инициативата ПОУ събра повече от 1000 делегати от над 60 държави, включително от България.

Протестиращи поднесоха цветя пред паметника на Левски

Блокирано е движението на кръстовището на бул. „Цар Освободител" и бул. „Васил Левски" пред Ректората от протестиращи студенти и други недоволни граждани, предаде Фокус. Протестиращите студенти по-рано тръгнаха от градинката на Софийския университет и достигнаха до сградата на Ректората. Протестиращите носят плакати, на които пише „Вдигай си Блокирано е движението на кръстовището на бул. „Цар Освободител" и бул. „Васил Левски" пред Ректората от протестиращи студенти и други недоволни граждани, предаде Фокус. Протестиращите студенти по-рано тръгнаха от градинката на Софийския университет и достигнаха до сградата на Ректората. Протестиращите носят плакати, на които пише „Вдигай си

Опит за контраокупация в Лесотехническия университет (видео)

Днес в 16 ч. студентите от Лесотехническия университет окупираха 301 аудитория

Група от яки момчета, предвождана от председателя на Студентския съвет на Лесотехническия университет Камен Узунов, блокира за няколко часа протестиращите студенти във ВУЗ-а.

Контраокупаторите застанали пред входа на ЛТУ и не пускали студентите нито да влизат, нито да излизат от сградата, разказаха очевидци пред OFFNews.bg.

Бяхме затворени вътре и не ни позволяваха да се движим – все едно ние сме окупираните, разказаха студентите.

В крайна сметка заместник ректорът на ЛТУ проф. Иван Палигоров се е споразумял със студентите в университета да има две окупирани зали, в които младежите да пренощуват.

Днес в 16 ч. студентите от Лесотехническия университет окупираха 301 аудитория.

Крайната цел на протеста е оставката на правителството и разпускане на 42-рото Народно събрание, категорични са студентите от ЛТУ.

Те настояват още да се гласува забрана бивши членове на комунистическите тайни служби да участват в управлението на образователните институции.

След обявяването на окупацията вратите на ЛТУ бяха заключени, а журналистите бяха помолени от заместник ректора да напуснат.

Пожелаваме успех на колегите от СУ, ПУ, БСУ, ВТУ, НБУ, НАТФИЗ и всички останали университети, включили се в протестните действия. Бъдете будни до края! С вас сме, посочват студентите от ЛТУ в декларацията си за окупацията.

Публикуваме видео на Сергей Антонов от окупацията на ЛТУ и първата реакция на ръководството на университета

 

Статията "Опит за контраокупация в Лесотехническия университет (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

95 първолаци положиха клетва, че ще учат старателно

Клетва положиха 95 първолаци от ОУ“Васил Левски“-Разград. Церемонията е традиционна за школото от няколко години. Пред връстницците и учителите си децата показват какво са научили в първите седмици в училище, а след това дават обещание, че ще продължат да се учат старателно.

Средната пенсия е 297,97 лв., за 1 г. нараснала с 11,51%

11,51% е реалният ръст на пенсиите от септември 2012 г. до септември 2013 г. според отчета за изпълнението на бюджета на НОИ за първите 9 месеца на тази година.
297,97 лв. е бил средният размер на пенсията в България в края на септември, което е по-високо с 9,7% от средната пенсия година по-рано. При пенсиите само за осигурителен стаж и възраст об 11,51% е реалният ръст на пенсиите от септември 2012 г. до септември 2013 г. според отчета за изпълнението на бюджета на НОИ за първите 9 месеца на тази година. 297,97 лв. е бил средният размер на пенсията в България в края на септември, което е по-високо с 9,7% от средната пенсия година по-рано. При пенсиите само за осигурителен стаж и възраст об

Делото срещу Александър Томов започва отначало

През януари той беше осъден на 9 години затвор

    


Мадуро видя Чавес в тунел на строящо се метро

/КРОСС/ Президентът на Венецуела Николас Мадуро видя лицето на предшественика си Уго Чавес на стената на тунел на строящо се метро, съобщава El Nuevo Herald."Видяхме тази фигура, появила се пред работниците. Те можеха да разговарят с нея ... на тази стена... какво видяхме ние на тази стена? Образ, образът на тази страна. Един феномен, който няма обяснение", разказа Мадуро. По-рано бе съобщено, че Чавес многократно се е явявал на новоизбрания президент под формата на птица.

"Газпром" се съгласил да допусне трети страни до "Южен поток"


Днес руската страна се съгласи да даде достъп на трета страна до газопровода "Южен поток", съобщи пред Би Ти Ви министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, цитиран от "Фокус". С това "Газпром" приема правилата на ЕС от Третия енергиен пакет, които задължават собствениците на газопреносни съоръжения да допускат трети страни до тях - изискване, което досега беше оспорвано.  

Стойнев изтъкна, че това съгласие е "нещо, което досега не се е случвало никъде". 
...

Джей Ло бременна от Каспър?

Двамата с Каспър пък вече не са забелязвани заедно повече от месец, което още повече подсилва слуховете, че са разделени.

Варненец поиска спешни мерки заради самоубийствата от Аспаруховия мост

Възмутен от зачестилите самоубийства, извършени от Аспарухов мост, недоволен гражданин написа отоворено писмо до кмета на Варна Иван Портних с искане градоначалникът да вземе спешни мерки относно това. Публикуваме пълния текст на писмото: "Пиша Ви във връзка със зачестилите самоубийства от Аспарухов мост .

Мъжете започват да живеят на 54 години

Британски социолози пресметнаха, че мъжете се чувстват най-комфортно на 54 години.В изследването са участвали 1 000 мъже. Те са споделили, че едва на 54 са започнали да се чувстват сигурни и достатъчно възрастни. Късното настъпване на точката на комфорта учените обясняват с финансовото бреме и късното бащинство. Повечето мъже, които не са достигнали периода на предпенсионна възраст, се страхуват от загуба на работните си места, домовете си и от плешивостта. Едва след 54-ата си година те започват да си позволяват да се радват на живота.  

Воняща бутилка евакуира детска градина

Бутилка с воняща отрова в двора на детската градина в село Джерман вдигна на крак пожарна, „Гражданска защита", РЗИ и полиция, след сигнал на тел. 112. За броени минути автомобили на всички служби пристигнаха пред детското заведение. От тел. 112 се обадили на кмета на селото Ангел Цветков веднага да се евакуират хлапетата от детската градина, тъй като в двора има опасна отрова. В детската градина учат общо 26 деца. Там е и неговата 6-годишна дъщеря Жаклин.  "Като чух по телефона, ми настръхна косата. В детската градина е и моето дете. Докато отида до забавачката, бяха дошли представители на всички институции. Отпреди три дни се разнася лоша миризма около сградата. Наредих да се почистят контейнерите за отпадъци пред ДГ. Мислех, че някой е изхвърлил умряло животно и от него се р...

Социолог: Обществото се тресе

КРОСС/ Реформаторският блок и обединението „България без цензура" на Николай Бареков са най-интересното явление, според данните на последното проучване на „Сова Харис". Това са двете нови формации, които имат шанс да влязат в парламента, каза пред bTV социологът Васил Тончев от „Сова харис". Като цяло няма изненада в последното проучване. Има сравнителен паритет на доверие най-популярни партии - БСП и ГЕРБ, с леко предимство на ГЕРБ.Проучването сочи изпадането на „Атака" от парламента, на което водещата отбеляза, че социолозите подценяват партията, но Тончев възрази: „Едно е „Атака" в опозиция, друго е когато е свързана с управлението, някак си се вижда, че тезите, които лансира в опозиция, някак си са непригодни. Къде отиваме с национализацията, какво става с антиевропейските настроения и т.н. Когато се обърнат нещата и се понесе отговорност, нещата стават други.", каза Тончев, той припомни, че „Атака" е успяла да влезе на вълната на протеста в този парламент. Съгласен съм, че „Атака" е подценена, заяви от своя страна бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски. „Много е вероятно „Атака" пак да влезе в парламента", смята той. Поне половината от българите са на мнение, че трябва да има предсрочни избори, заяви Тончев. Хората искат да видят ново управление, на което могат да дадат по-голямо доверие

Делото "Нюз ъв дъ уърлд": Служители на Мърдок са прибягвали до хакерство

Репортери от закрития вестник "Нюз ъв дъ уърлд" от медийната империя на австралийския магнат Рупърт Мърдок многократно са прониквали в телефоните на видни политици и даже на журналисти от конкуренцията в отчаяния си стремеж първи да се сдобият с пикантни новини за първа страница.   Това заяви в четвъртък в лондонски съд прокурорът по делото срещу осем обвиняеми за телефонно хакерство и други престъпления, предаде Ройтерс.   Ребека Брукс и Анди Коулсън, двама бивши главни редактори на бившия таблоид, са подсъдими заедно с още шест души. Те са обвинени в заговор за засичане на гласова поща на мобилни телефони и незаконни плащания с цел придобиване на сензационни материали за "Нюз ъв дъ уърлд" и всекидневника "Сън".   "В този безскрупулно егоистичен свят на журналистиката, в този безумен стремеж да стигнеш до голямата новина и да се опиташ да се сдобиеш с нещо по-добро или поне толкова добро, колкото имат всички останали, когато си Иън Едмъндсън, правиш точно това - хакваш конкуренцията", каза прокурорът Андрю Едис.   Подсъдимият по делото Едмъндсън е оглавявал новинарския отдел в таблоида по времето, когато Коулсън е бил главен редактор. Впоследствие Коулсън става медиен съветник на премиера Дейвид Камерън, припомня Ройтерс.   Пред съда прокурорът каза, че три имейла до Едмъндсън от 2006 г. са предизвикали хакерския скандал в "Нюз корпорейшън" в Мърдок и са довели до закриването на "Нюз ъв дъ уърлд".   Съдебните заседатели - девет жени и трима мъже - чуха също, че след правни действия на жертви на хакерство корпорацията е предоставила други три имейла, които разкриват как се е прониквало в телефоните на видни политици и членове на кралския двор.   Андрю Едис съобщи още, че Анди Коулсън и Ребека Брукс, която е била преди него главен редактор на таблоида, са имали любовна връзка през периода, когато подчинените им епортери са хаквали чужди мобилни телефони. По думите на прокурора тази любовна връзка, продължила около шест години, е излязла наяве, след като полицията е открила в компютър в дома на Брукс писмо от 2004 г.

Протестиращи: ’’Вдигай си чуковете’’

Блокирано е движението на кръстовището на бул. „Цар Освободител Блокирано е движението на кръстовището на бул. „Цар Освободител" и бул. „Васил Левски" пред Ректората от протестиращи студенти и други недоволни граждани, предаде Фокус. Протестиращите студенти по-рано тръгнаха от градинката на Софийския университет и достигнаха до сградата на Ректората. Протестиращите носят плакати, на които пише „Вдигай си

В "Албена" задържаха трима за наркотици

При проверка на лек автомобил "БМВ", управляван от 32-годишния

Жена държи за заложници 2-ма техници - няма любимата и тв

Двама техници от компания за доставка на интернет и телевизия станаха заложници на жена от Мадан.
56-годишната Анелия Д. ги заключила в апартамента си, тъй като в пакета на оператора липсвал любимият  телевизионен канал. Жената била заявила в офиса на компанията монтаж на цифрова телевизия. Техниците се явили в уговорения час, монтирали сателитнат Двама техници от компания за доставка на интернет и телевизия станаха заложници на жена от Мадан. 56-годишната Анелия Д. ги заключила в апартамента си, тъй като в пакета на оператора липсвал любимият телевизионен канал. Жената била заявила в офиса на компанията монтаж на цифрова телевизия. Техниците се явили в уговорения час, монтирали сателитнат

Изненадващо БЕХ пласира двойно повече облигации на външните пазари

Държавната компания "Български енергиен холдинг" е емитирала външен заем за 500 млн. евро, двойно по-голям спрямо първоначално обявения 250 млн. евро. Това бе съобщено на 31 октомври, когато стана ясно, че БЕХ ще вземе 620 млн. евро заем от руския монополист "Газпром", с които да финансира участието си в строежа на "Южен поток" на българска територия. От БЕХ твърдят, че причината да изтеглят 500 млн. евро е "големият инвеститорски интерес и атрактивната доходност". В официалното съобщение обаче не е посочено новите 250 млн. евро за какво ще отидат, което поражда множество спекулации, част от които са свързани с Корпоративна търговска банка (КТБ), в която БЕХ държи 87% от средствата си, според рейтинговата агенция "Фич". Облигационната емисия за 500 млн. евро е с падеж 2018 г. при доходност от 4.287%, се казва в съобщението на БЕХ. За сравнение, през 2012 г. финансовото министерство пласира облигационната емисия за 950 млн. евро със същия падеж за 5 години с доходност 4.436%, посочват от БЕХ. Емисията на БЕХ беше подготвена и пласирана от американската "Сити груп" и "Райфайзенбанк Интернешънъл". Австрийската банка заедно с германската "Дойче банк" в момента подготвят емитирането на държавен дълг до 360 млн. евро чрез синдикиран заем по немското законодателство. След интензивни срещи с инвеститори във Франкфурт, Мюнхен, Лондон и Виена към емисията на БЕХ са били подадени заявления в размер на над 1.2 милиарда евро, с което емисията е била презаписана 5 пъти спрямо първоначално планирания дълг от 250 млн. евро. Заради големия интерес и атрактивната доходност размерът беше увеличен до 500 млн. евро, се казва в съобщението на БЕХ. В него не е посочено за какво ще се изразходват парите. Плановете бяха с емисията от 250 млн. евро държавният холдинг да покрие дълга на дъщерната му НЕК от 195 млн. евро по синдикиран заем за строежа на АЕЦ "Белене". Останалата част трябваше да отиде за участието в строежа на газопровода "Набуко", който обаче засега отпада като реализация, и за газовата връзка с Гърция. За какво ще отидат взетите в повече пари те се посочва, но е много вероятно да бъдат насочени към газопровода "Южен поток", на който беше направена символичната "първа заварка" в село Пишурка днес. Заради информационната мъгла другата хипотеза е свързана с КТБ. Преди дни БЕХ купи вземането на "Булгаргаз" от "Топлофикация-София" като по този начин ликвидността се мести от БЕХ в "Булгаргаз", където КТБ има издадени гаранции и отпуснати кредитни лимити по овърдрафт (неизползвани) и нетната експозиция е малка. В същото време финансовото министерство тихомълком променя критериите си в наредбата за концетрация на парите на държавните предприятия. Те дават възможност КТБ по-лесно да се вмества в заложените ограничения за концентрация на средствата до 25% в една банка.

Изненадващо БЕХ пласира двойно по-голяма емисия облигации на външните пазари

Държавната компания "Български енергиен холдинг" е емитирала външен заем за 500 млн. евро, двойно по-голям спрямо първоначално обявения 250 млн. евро. Това бе съобщено на 31 октомври, когато стана ясно, че БЕХ ще вземе 620 млн. евро заем от руския монополист "Газпром", с които да финансира участието си в строежа на "Южен поток" на българска територия. От БЕХ твърдят, че причината да изтеглят 500 млн. евро е "големият инвеститорски интерес и атрактивната доходност". В официалното съобщение обаче не е посочено новите 250 млн. евро за какво ще отидат, което поражда множество спекулации, част от които са свързани с Корпоративна търговска банка (КТБ), в която БЕХ държи 87% от средствата си, според рейтинговата агенция "Фич". Облигационната емисия за 500 млн. евро е с падеж 2018 г. при доходност от 4.287%, се казва в съобщението на БЕХ. За сравнение, през 2012 г. финансовото министерство пласира облигационната емисия за 950 млн. евро със същия падеж за 5 години с доходност 4.436%, посочват от БЕХ. Емисията на БЕХ беше подготвена и пласирана от американската "Сити груп" и "Райфайзенбанк Интернешънъл". Австрийската банка заедно с германската "Дойче банк" в момента подготвят емитирането на държавен дълг до 360 млн. евро чрез синдикиран заем по немското законодателство. След интензивни срещи с инвеститори във Франкфурт, Мюнхен, Лондон и Виена към емисията на БЕХ са били подадени заявления в размер на над 1.2 милиарда евро, с което емисията е била презаписана 5 пъти спрямо първоначално планирания дълг от 250 млн. евро. Заради големия интерес и атрактивната доходност размерът беше увеличен до 500 млн. евро, се казва в съобщението на БЕХ. В него не е посочено за какво ще се изразходват парите. Плановете бяха с емисията от 250 млн. евро държавният холдинг да покрие дълга на дъщерната му НЕК от 195 млн. евро по синдикиран заем за строежа на АЕЦ "Белене". Останалата част трябваше да отиде за участието в строежа на газопровода "Набуко", който обаче засега отпада като реализация, и за газовата връзка с Гърция. Сега очевидно средствата ще бъдат насочени към газопровода "Южен поток", на който беше направена символичната "първа заварка" в село Пишурково днес. Заради информационната мъгла другата хипотеза е свързана с КТБ. Преди дни БЕХ купи вземането на "Булгаргаз" от "Топлофикация-София" като по този начин ликвидността се мести от БЕХ в "Булгаргаз", където КТБ има издадени гаранции и отпуснати кредитни лимити по овърдрафт (неизползвани) и нетната експозиция е малка. В същото време финансовото министерство тихомълком променя критериите си в наредбата за концетрация на парите на държавните предприятия. Те дават възможност КТБ по-лесно да се вмества в заложените ограничения за концентрация на средствата до 25% в една банка.

Протестът отдаде почит на Апостола

София /КРОСС/ Студенти и протестиращи поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски в столицата, запазиха минута мълчание и коленичиха в памет на Апостола.Паметникът наскоро беше осквернен за пръв път от 130 години насам. Студентите решиха тази вечер, в 140-ия протестен ден, да променят маршрута си, като преминат пред паметника на Васил Левски и тогава да отидат пред Народното събрание.Пред ректората на СУ студентите заявиха, че протестът им е надпартиен и дори ще стане антипартиен, защото не искат политически агитации и да запазят протеста си какъв то е.„Събрали сме се тук, за да свалим едно корумпирано правителство, което никак лесно за сваляне и може да ни накара да поемем в посока, която не сме предполагали - бъдете готови". Протестното шествие блокира движението на кръстовището на бул. „Цар Освободител" и бул. „Васил Левски". Протестиращите скандираха "Окупация", "Мафия" и "Дай оставката". Утре се очаква студенти, протестиращи и преподаватели да се включат в масово протестно шествие по повод Деня на будителите.

Роми в Самоков се разбунтуваха срещу прекъсването на незаконна електромрежа

Бунт избухна в ромската махала на Самоков, защото ЧЕЗ започна да прекъсва незаконна електромрежа, съобщи Нова телевизия в четвъртък. Десетки недоволни се събраха пред сградата на общината, стигна се и до сблъсъци с полицията. В община Самоков се е провела среща между представители на ромската махала и кмета. Неотдавна Нова телевизия разкри, че има незаконна мрежа за снабдяване с ток и схема за събиране на пари за безотчетен ток. Роми разказаха, че някакви хора им осигурявали ток и после пращали малки деца да прибират парите. "Идват деца и плащаме на тях, не разбирам нищо от тока. Даваме по 20, 30, 50 лв., някой път по 10 лв. Кой колкото има", разказа в репортажа жена на средна възраст. Нова телевизия показа деца, които обясниха, че събират по 20 лв. за ток от къща и се отчитат на депутата от ДПС Александър Методиев - Сали. Той обаче заяви, че няма нищо общо с частното "Енерго", никой не го е търсил за това и няма да отговаря на повече въпроси по темата. Твърди се, че от 1997 г. в махалата в Самоков се краде ток. След сигнала започнаха проверки, а електроразпределителното дружество предприе стъпки, за да защити интересите си и коректните клиенти. От ЧЕЗ искат в дългосрочен план да решат проблема, за да няма етническо напрежение. Къщите в ромската махала са незаконни и не могат да получат партиден номер. От дружеството все пак гарантираха, че до февруари проблемите ще бъдат решени. В сряда тълпа роми окупира двора на Държавното лесничейство в Самоков, пише "Самоковвест". Те настояваха директорът Владимир Малинов да им даде подходящи участъци за добив на дърва за огрев. В тяхна подкрепа се отзова депутатът Александър Методиев - Сали.

Съдия Мими Петрова "излетя", ВСС я уволни

Наказанието й е заради забавени мотиви по дела с години

    


Найденов: Бюджетът за отбрана е недостатъчен

София /КРОСС/ Бюджетът за отбрана за следващата година е недостатъчен. Това обяви след заседанието на парламентарната Комисия по отбрана военният министър Ангел Найденов. Дефицитът, който Найденов има за отбраната, ще се отрази основно на плановете за модернизация и за възстановяването на техническата изправност и летателната годност на военна техника. Парите няма да стигнат и за издръжка, за техническа годност и като цялото необходимото количество гориво и горивносмазочни материали, което също се отразява и на подготовката и учебния процес във Въоръжените сили. „Можем ли да се справим с тези 1 045 000 000 лв., които са бюджет за Министерството на отбраната, включително трансфера за висшите военни учебни заведения? Отговорът е - „да, при огромно напрежение за личния състав, без да могат да бъдат реализирани част от намеренията, свързани с възстановяването на техническата изправност или летателна годност на въоръжението", заяви министърът. Към бюджета на военното министерство за догодина се добавят 24 млн. лв. трансфер за висшите учебни заведения в бранша. 20 милиона лева пък отпуска Министерският съвет като допълнителен доход за военните за бойна готовност и подготовка. Чрез тях Ангел Найденов смята да компенсира част от средствата, недостигащи за гориво и за купуването на определени боеприпаси за нуждите на учебната и бойна подготовка. Мисиите на армията зад граница са 100 % обезпечени, успокои министърът

170 млн. лева недостиг в бюджет 2014 за армията

Предвиденият бюджет на МО за следващата година не е достатъчен. Тази позиция изрази военният министър Ангел Найденов след заседанието на парламентарната комисия по отбрана. „Можем ли да се справим с тези милиард и 45 милиона, които са бюджетът на МО, включително трансферът за висшите военни учебни заведения? Отговорът е „Да", при огромно напрежение и за личния състав, за съжаление, без да могат да бъдат реализирани час от намеренията, свързани с възстановяването на техническата изправност или летателна годност на въоръжението", обясни министърът.

Бареков: Аз ще съм следващият премиер или президент

Аз съм следващият премиер, заяви лидерът на движението "България без цензура“ Николай Бареков в четвъртък в първата си изява като политик, след като предния ден приключи с последното си предаване в ТВ7, носещо същото име като политическия му проект. Бареков се изказа пред шатрата на кампанията, която е разположена срещу президентството. "Оттук-нататък предстоят събития, които ще разтърсят държавата. Тези събития след около 6 месеца ще ми дадат възможност да управлявам държавата като премиер. Аз съм единственият човек, който излиза и казва, че иска да бъде премиер на България, има качества, има поддръжката на широки слоеве от народа", заяви Бареков. "Независимо колко души ще се запишат в нашето движение, всички знаят, че идват при бъдещия премиер на България - ще бъда аз, аз ще управлявам, народът иска да знае кой ще управлява държавата. Аз ще взимам решенията и ще нося пълната отговорност", увери той. След като многократно повтори, че със сигурност той ще е бъдещият министър-председател, Бареков допусна, че може и да е следващият президент. Това зависело от ситуацията и от факта дали ще има избори напролет "3 в 1" – за български и европейски парламент, както и за президент. Медиите, контролирани от банкера Цветан Василев и Делян Пеевски, част от които е ТВ7, чийто програмен директор и водещ на предаване бе Бареков, са в перманентна кампания срещу президента Росен Плевнелиев от юни насам, когато държавният глава се обяви срещу избора на Пеевски за председател на ДАНС и подкрепи гражданските протести. Освен собствената си персона, Бареков има и друг резервен вариант за президент – сегашният вицепрезидент Маргарита Попова. "Моят път е - или оттук в президентството да вляза като президент, защото аз ще се кандидатирам на предсрочните президентски избори, или малко по-нататък в Народното събрание, където ние ще бъдем очевидно незаобиколим фактор", допълни Бареков, като коментира социологическото проучване на "Сова Харис". Заради събитията в страната партията на Николай Бареков ще бъде регистрирана по-рано от планираното - вероятно още в началото на декември в зала "Арена Армеец", като не е изключено тя да се яви на избори през пролетта в съюз с ВМРО на Красимир Каракачанов и други граждански движения като СИЛА и Движение за граждански контрол. Бареков очаква към движението му да се влеят цели структури на Меглена Кунева и Бойко Борисов, както и много седесари.

"Левски" късметлийски - измъкна 3:2 от 10 "смърфове"

С трудно 3:2 над “Локо” (Пд) пред празните трибуни на “Лаута” “Левски” издрапа до 5-ото място в “А” група и остана на 9 точки от първото с блянове да се върне в спора за титлата през пролетта. С трудно 3:2 над “Локо” (Пд) пред празните трибуни на “Лаута” “Левски” издрапа до 5-ото място в “А” група и остана на 9 точки от първото с блянове да се върне в спора за титлата през пролетта. "Сините" се изравниха по точки с "Ботев" (Пд), но изпревариха "канарчетата", с които имат по една разменена победа в преките двубои заради гола на чужд терен

Мезотерапията помага при дискова херния

Дисковата херния е болестно състояние на гръбначния стълб. Най-честата причина е износване на междупрешленните дискове, които свързват гръбначните прешлени и играят ролята на амортисьори, като поемат и смекчават сътресенията при движение. С напредване на възрастта дисковете губят част от водното си съдържание, стават по-малко гъвкави и подвижни. Съ Дисковата херния е болестно състояние на гръбначния стълб. Най-честата причина е износване на междупрешленните дискове, които свързват гръбначните прешлени и играят ролята на амортисьори, като поемат и смекчават сътресенията при движение. С напредване на възрастта дисковете губят част от водното си съдържание, стават по-малко гъвкави и подвижни. Съ

Fannie Mae съди 9 банки заради манипулации на лихвите

Ипотечната компания заведе дело срещу Bank of America Corp, Barclays Plc, Citigroup Inc, Credit Suisse Group Inc и още няколко големи банки

    


Китайче скочи от 30-ия етаж по заповед на учител

Китайче на 10 години загина след скок от 30-ия етаж по заповед на учителя си. Той му наредил това като наказание за неуспеха на ученика да напише самокритичен материал, предаде АФП. Преподавателят поставил задача на петокласника да напише текст от 1000 знака, в който да се извини за това, че говорил в час. Китайче на 10 години загина след скок от 30-ия етаж по заповед на учителя си. Той му наредил това като наказание за неуспеха на ученика да напише самокритичен материал, предаде АФП. Преподавателят поставил задача на петокласника да напише текст от 1000 знака, в който да се извини за това, че говорил в час.

Оланд няма да отменя данъка за футболните клубове

/КРОСС/ Президентът на Франция Франсоа Оланд заяви в четвъртък, че е решила да не отменя въведеният 75-процентов данък върху местните футболни клубове. Това съобщи сайтът на вестник „Le Figaro". Решението си държавният глава е взел след среща с президентите на отборите, които предупредиха, че ще проведат протестна стачка - в знак на протест срещу решението на 30 ноември и 1 декември в страната няма да се изиграе нито един футболен мач.

Заподозрян за банков обир във Враца стреля по полицаи

Няма пострадали, мъжът е избягал с автомобил

    


Факелно шествие в Благоевград

Стотици благоевградчани се включиха във факелното шествие, организирано по повод Деня на народните будители в Благоевград. Инициативата бе начело с кмета на общината Атанас Kамбитов, заместникът му Валери Смиленов и председателят на ОбС Радослав Тасков. Шествието тръгна от долната част на улица "Тодор Александров" и стигна до площад "Македония", к...

Индия вдига 182-метрова статуя

Индия даде старт на издигането на статуя, която ще бъде най-високата в света, предаде АФП. Тя ще изобразява първия вътрешен министър на независима Индия Сардар Пател, починал през 1950 г. Ще се извисява на 182 метра на остров в река Нармада в родния щат на политика Гуджарат. Очаква се строежът да продължи четири години. Индия даде старт на издигането на статуя, която ще бъде най-високата в света, предаде АФП. Тя ще изобразява първия вътрешен министър на независима Индия Сардар Пател, починал през 1950 г. Ще се извисява на 182 метра на остров в река Нармада в родния щат на политика Гуджарат. Очаква се строежът да продължи четири години.

БЕХ с облигации за 500 млн. евро

Най-голямата енергийна компания у нас - държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) успя да изтегли 500 млн. евро ( 1 млрд. лева) облигационен заем, съобщиха от дружеството. Първоначалният интерес към дълговата емисия възлизаше на 1,2 млрд. евро, обяви по-рано през деня Ройтерс. 
От БЕХ, в която влизат компании като АЕЦ “Козлодуй”, “Булгаргаз... Най-голямата енергийна компания у нас - държавният Български енергиен холдинг (БЕХ) успя да изтегли 500 млн. евро ( 1 млрд. лева) облигационен заем, съобщиха от дружеството. Първоначалният интерес към дълговата емисия възлизаше на 1,2 млрд. евро, обяви по-рано през деня Ройтерс. От БЕХ, в която влизат компании като АЕЦ “Козлодуй”, “Булгаргаз...

Сноудън започва работа в Русия

Разгласилият US тайните програми за тотален шпионаж Едуард Сноудън започва от 1 ноември работа в Русия, където получи временно убежище, съобщи РИА “Новости”. Новината обяви неговият адвокат Анатолий Кучера. Той посочи, че американецът ще отговаря за поддръжката на един от най-големите руски сайтове, но не уточни кой. Разгласилият US тайните програми за тотален шпионаж Едуард Сноудън започва от 1 ноември работа в Русия, където получи временно убежище, съобщи РИА “Новости”. Новината обяви неговият адвокат Анатолий Кучера. Той посочи, че американецът ще отговаря за поддръжката на един от най-големите руски сайтове, но не уточни кой.

Злочестата съдба на един нашенец в Мюнхен

Български граждани напускат родината си, за да дирят щастие в богатия Мюнхен. Всеки ден те се събират край гарата в очакване някой да ги наеме на работа - за час, за ден. Тези хора живеят при нечовешки, унизителни условия.
Така започва разтърсващият репортаж на Михаел Ризел, публикуван във вчерашния брой на в. "Зюддойче цайтунг" Български граждани напускат родината си, за да дирят щастие в богатия Мюнхен. Всеки ден те се събират край гарата в очакване някой да ги наеме на работа - за час, за ден. Тези хора живеят при нечовешки, унизителни условия. Така започва разтърсващият репортаж на Михаел Ризел, публикуван във вчерашния брой на в. "Зюддойче цайтунг"

Драгомир Стойнев: Държавата не рискува нищо с "Южен поток"

Държавата не носи никакъв риск за Държавата не носи никакъв риск за "Южен поток". Утре, ако нещо стане с проекта, ние не носим никакъв риск, няма държавни гаранции. Целият риск се носи от проектната компания. Това каза пред БТВ Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката по повод подписания днес договор за строежа на газопровода. Той заяви, че още от първата

Стойнев: Вярвам, че БЕХ ще спечели делото за "Белене"

София /КРОСС/ „Южен поток" ще даде рестарт на българската икономика. Ще съживи българските железници, НЕК и други компании. Това заяви пред bTV министърът на икономиката Драгомир Стойнев. Днес това, което руската страна се съгласи, е да даде достъп на трета страна до газопровода - нещо, което досега не се е случвало никъде, подчерта той. По думите му във всеки един инвестиционен проект поначало има риск. Аз лично в този проект не виждам риск, защото този газопровод на българска територия до две години трябва да е построен. Това е едно мащабно строителство, един проект, който в България никога не се е случвал. Над три милиарда лева ще влязат в българската икономика. Договорката ни е изцяло с български фирми, по възможност и с български специалисти. Сами разбирате, че това ще даде работа и на държавната ни железница, защото тя трябва да започне да работи на пълни обороти, за да се пренасят тези огромни тръби, допълни министърът. Този проект ще минава през най-бедните общини в България и ще създаде нови работни места за хората там. Съпътстващата икономика също ще има полза от този проект, каза енергийният министър. Ние сме първата страна, която е подписала такова споразумение с "Газпром" с участие на трета страна, заинтересована от транзита на газ и ще има изгода от това решение

Ето как BG еколози посрещнаха шефа на „Газпром“!

Шефът на борда на директорите Алексей Милер бе посрещнат от активисти на Грийнпийс в София.

Най-малко 16 круизни кораба очакваме догодина във Варна

Най-малко 16 круизни кораба очакваме догодина във Варна. Това означава, че по море ще пристигнат над 7 000 чуждестранни туристи, заяви началникът на Морска гара кап. Евгени Игнатов. Посещенията вече са заявени, което дава основания на специалистите да очакват стабилен сезон през 2014 г.

Германия първа в Европа легализира трети пол

Родителите ще могат да оставят празна съответната графа в акта за раждане

    


Над 1000 протестиращи почетоха Левски

Традиционно недоволните скандират "Оставка", развяват българския флаг и бият барабани

Кръстовището на бул. Левски и Цар Освободител блокирано

Традиционно недоволните скандират "Оставка", развяват българския флаг и бият барабани

Банда командоси отвличала деца

Италианската полиция обяви, че е разкрила и разбила международна банда за отвличане на деца, предаде АНСА.
В нея влизали бивши командоси, които изпълнявали поръчки и за хлапета от смесени бракове, за които спорели родителите.
Арестувани са четирима заподозрени - трима италианци и украинката Лариса Москаленко. Издирват се швед и двама норвежци. Италианската полиция обяви, че е разкрила и разбила международна банда за отвличане на деца, предаде АНСА. В нея влизали бивши командоси, които изпълнявали поръчки и за хлапета от смесени бракове, за които спорели родителите. Арестувани са четирима заподозрени - трима италианци и украинката Лариса Москаленко. Издирват се швед и двама норвежци.

Насърчават 150 БГ компании да стъпят на китайския пазар

Над 150 български компании от секторите храни и напитки (вино), козметика, фармацевтични продукти, химическа промишленост и туризъм ще бъдат запознати с възможностите да стъпят на китайския пазар.

Не пропускайте жилищните "кооперации" от неолита в Стара Загора

Новите 24 чудеса на България вече имат нова формула - всички по 3. Вече няколко пъти призоваваме читателите да откликнат на нашата инициатива, която е продължение на идея на вестника отпреди 7 години, завършила с огромен успех и очертала културната карта на България. И предложенията не закъсняха. Вече са над 300.
Но светът се развива, ЮНЕСКО Новите 24 чудеса на България вече имат нова формула - всички по 3. Вече няколко пъти призоваваме читателите да откликнат на нашата инициатива, която е продължение на идея на вестника отпреди 7 години, завършила с огромен успех и очертала културната карта на България. И предложенията не закъсняха. Вече са над 300. Но светът се развива, ЮНЕСКО

Руска звезда: София е супер, турнирът също

Звездата в тениса Елена Веснина похвали Garanti Koza WTA Tурнира на шампионките в София, на който играе. Рускинята води собствен блог, в който ежедневно информира феновете си за надпреварата в българската столица и нещата около корта.


“Тук е страхотно! - пише Веснина. - София е европейски град, хората са страхотни, учтиви и дружелюбни. Храната Звездата в тениса Елена Веснина похвали Garanti Koza WTA Tурнира на шампионките в София, на който играе. Рускинята води собствен блог, в който ежедневно информира феновете си за надпреварата в българската столица и нещата около корта. “Тук е страхотно! - пише Веснина. - София е европейски град, хората са страхотни, учтиви и дружелюбни. Храната

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване