Вижте какво безумие

Осемдесет и девет годишна бургалийка се замеси в атрактивна измама, от която изгуби 1000 лева. Тя получила обаждане по телефона от мъж, представил се за нейния внук, живеещ в Съединените американски щати. Той я уведомил, че изпратил по свой колега колет с лекарства, за който трябва да заплати 1000 лева. Тя дала парите на напълно непознат, който пристигнал в дома й и предал пакет. Малко след това мнимият внук се обадил отново, за да каже на жената, че тя трябва да плати допълнително мито за колета, на стойност 3 000 лева, но във Велико Търново ...

Искат 6 г. затвор за бивш апелативен съдия

6 години да лежи в затвора ефективно поиска прокуратурата от Софийски градски съд за бившия шеф на Апелативния съд в Бургас Атанас Вълков, обвинен в пране на пари, документни престъпления и престъпление по служба.

Съветниците решиха: 20 000 лв. стипендии за 132 талантливи деца на Димитровград

128 еднократни и 4 месечни стипендии на обща стойност 20 000 лв. за деца с изявени дарби одобри днес общинският съвет на Димитровград по местната наредба за финансово подпомагане на талантливите ученици. Предложението е на 9-членната комисия, която класира подадените 180 заявления. Според приетото днес решение най-високата стипендия- 520 лв. за 5-месечен период получава Виктория  Иванова  Бобева от клуба по борба «Димитровград», възпитаник на     ЕГ”Д-р Иван Богоров” за завоюваните от нея: европейско първенство /девойки/-V място, световно ...

Шефът на Гестапо бил погребан в еврейски гроб

Мюлер е един от хората, които са създали програмата за масово изтребление

Panasonic повиши очакванията си за печалба

Японската технологична корпорация Panasonic повиши очакванията си относно размера на печалбата на компанията за цялата финансова година, предаде...

ВСС уволни дисциплинарно съдия Мими Петрова

Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мими Петрова.

Протестна инициатива, организирана от студенти, се провежда в Морската градина във Варна

Протестна инициатива, организирана от студенти, се провежда в Морската градина във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Организатор на събитието е варненецът Тодор Гешев, който е студент в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, който приканва бъдещите висшисти от Варна да изразят позицията си на демонстрация на входа на Морската градина от 20.

Етичната комисия замаза случая със средния пръст на Чуколов (видео)

Снимката, на която Десислав Чуколов от "Атака" показва среден пръст на протестиращите пред парламента.

Парламентарната комисия по вероизповеданията и парламентарната етика разгледа днес сигнала, подаден от група протестиращи, в който се твърди, че депутатът на “Атака” Десислав Чуколов им е показал среден пръст.

Сигналът бе внесен на заседанието на комисията на 10 октомври, когато по покана на Ирена Узунова от ГЕРБ присъстваха и демонстранти. Тогава те не бяха изслушани и отказът на ръководството доведе до конфликт между протестиращите и депутатите.

За да се предпазят този път, членовете на комисията въведоха “полуоткрит” режим на заседанието. На входа на залата репортерът на OFFNews бе спрян за проверка на жуирналистическата карта – нещо, което не се практикува, след като представителите на медиите вече са допуснати в сградата на парламента. На въпрос дали заседанието на комисията този път ще бъде закрито квесторите не можаха да дадат точен отговор.

Впоследствие се оказа, че ръководството е взело мерки, за да предотврати скандал. Ирена Узунова бе поканила общо 12 души на заседанието, но до залата бе допуснат единствено Николай Стайков, който бе упълномощен да представи сигнала.

След като се настани в залата, Стайков извади мобилния си телефон и започна да снима и с това предизвика недоволството на зам.-председателя на комисията Хюсеин Хафъзов от ДПС. Минути по-късно телефонът на Стайков му бе отнет от квестор.

“Г-н Чуколов, депутат, направи серия неприлични жествое, казвам – серия, в деня 4 октомври. Описани са, има ги на снимки, знаете за какво става дума, аз съм прекалено добре възпитан, за да ги повтарям. Второто нещо, което искам да кажа, е много по-скандално. Г-н Чуколов най-нагло излъга в национална телевизия, други телевизии и медии, които го питаха. Това е по-кандалното – един б ългарски депутат може да каже, че не е направил това, при положение, че има 14 души, които са го видели. От тях петима са отвън и чакат, за да ви обяснят”, каза пред депутатите Николай Стайков.

Самият Десислав Чуколов не дойде на заседанието, макар че е бил поканен. От негово име обаче говориха колегите му от “Атака” Павел Шопов и Кристиан Димитров. Те изразиха единодушното мнение, че обвиненията не са автентични и са дирижирани от ГЕРБ. Двамата  бяха категорични, че сигналът се основава единствено на размазана снимка – похват, който според Димитров е характерен за милиционерщината и за ГЕРБ. Шопов окачестви сигнала като “пълна измислица”.

Вместо дебати по сигнала, разговорите прераснаха в разправия и председателят на етичната комисия Пламен Славов не успя да въведе ред. По предложение на депутата от “Коалиция за България” Калин Милчев дискусията бе прекратена и се премина директно към гласуване.

От ГЕРБ настояха да се приеме решение със следния текст:

Комисията по вероизповедание и парламентарна етика намира, че на 4 октомври 2013 г. от народния представител Десислав Чуколов са нарушени обществения морал и парламентарна етика, и осъжда неговото поведение като недостойно за народен представител.

Предложението на ГЕРБ обаче беше отхвърлено.

В крайна сметка, единственото решение, което комисията взе по сигнала за средния пръст бе да се създаде работна група, която да изготви правила, по които ще бъдат разглеждани последващите сигнали за нарушения на етичните правила. Екипът е в състав Васил Антонов (“Коалиция за България”), Ирена Узунова (ГЕРБ), Хюсеин Хафъзов (ДПС) и Павел Шопов (“Атака”).

След края на заседанието председателят Славов коментира, че според него комисията се е произнесла достатъчно ясно по случая, макар че самият Чуколов не присъства на заседанието, а въпросът дали наистина е показал среден пръст не бе разгледан обстойно.

Статията "Етичната комисия замаза случая със средния пръст на Чуколов (видео)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Panasonic повиши очакваната годишна оперативна печалба до 2,75 млрд. долара

Компанията се похвали с по-висока от очакваното нетна печалба за второто фискално тримесечие

    


Медведев следи работата на колегите си във Facebook

/КРОСС/ Руският премиер Дмитрий Медведев заяви, че следи работата на колегите си във Facebook. Това каза по време на форума "Отворена иновация" самият министър-председател. Медведев прочетете постовете на страницата на финландския премиер Юрки Катайнен. "И виждам какво прави. Не много често мой колега дава информация във Facebook с какво се занимава. Аз го правя по-често", отбеляза Медведев. Той изтъкна и ползата от социалните мрежи. „Щрак и е ясно какво се случва", посочи той. Медведев каза още, че преди десет години никой не е знаел как социалната мрежа ще повлияят на политиката. "В началото всички мислеха , че е някакъв вид забавление за младите хора - пишат се помежду си всякакви неща, за да се забавляват. А се оказа, че това не е точно така. На първо място, не само младежите пишат. И второ, не са всякакви неща", каза още той.

24 часово дежурство за пътната обстановка в Ямболска област

Институциите в област Ямбол са в готовност за зимния сезон на 2013-2014 година. Това стана ясно от днешното заседание на Щаба за координация на неотложните аварийно-възстановителни работи, съобщиха от областна администрация. Извършени са проверки на фирмите, които имат договори за зимно поддържане на републиканската пътна мрежа и на участъка от магистрала „Тракия“ на територията на област Ямбол. Всички разполагат с необходимата техника и оборудване. На места са констатирани недостатъчно количества студена асфалтова смес и луга. На фирмите е дад...

ВИДЕО: Фиорентина обжалва скандалния червен картон на Куадрадо

Ръководството на Фиорентина внесе искане за анулиране на червения картон, който бе показан на Хуан Куадрадо при поражението с 1:2 от Наполи снощи. Колумбиецът получи два жълти картона за симулации в течение на двубоя, макар че при втората явно бе фаулиран от Гьокхан Инлер в наказателното поле на неаполитанци. „Виолетовите“ обаче не само че не получиха дузпа, но и се лишиха от присъствието на техничаря в заключителните минути на мача. ВИДЕО от ситуацията – ТУК! Затова от „Артемио ...

Шефът на тролеите побесня срещу стачкуващите работници - ВИЖТЕ ВИДЕО

Управителят на пернишките тролеи Александър Шаламанов се закани на стачкуващите служители, предаде репортер на ZaPernik.com. Това стана днес в 13:00 часа, когато Шаламанов напускаше депото на тролеите със служебния си "Мерцедес". Бесният управител се закани, че днес е било последното му идване в предприятието.

"Да сте живи и здрави всичките, но нито ще видите тролеи, нито ще видите мрежа, нито ще видите нещо. Щом като ще работиме под натиск и силови...

Продължава

Проф. Михаил Мирчев: Оцелее ли кабинетът след май, изборите може да се разминат

- Проф. Мирчев, БСП като партия печели ли от управлението на кабинета “Орешарски”? 
- Ще видим до няколко месеца. Ако кабинетът стабилизира бизнес ситуацията, ако младежката и провинциалната безработица осезаемо се свие, ако започне вдигане на ниските заплати и на пенсиите, ако не се огъне пред истерията на Реформаторския блок, БСП ще спечели - Проф. Мирчев, БСП като партия печели ли от управлението на кабинета “Орешарски”? - Ще видим до няколко месеца. Ако кабинетът стабилизира бизнес ситуацията, ако младежката и провинциалната безработица осезаемо се свие, ако започне вдигане на ниските заплати и на пенсиите, ако не се огъне пред истерията на Реформаторския блок, БСП ще спечели

Манолова ще предложи социолози да наблюдават броенето на бюлетините

Председателят на временната комисия за промените в изборния кодекс Мая Манолова ще предложи с новите изборни правила да бъде дадена възможност представители на социологическите агенции да наблюдават броенето на бюлетините в изборните секции, предаде БНР. Манолова обяви това в отговор на призив, отправен от Боряна Димитрова от агенция "Алфа рисърч". "Признавам си, че аз лично до момента не съм си давала сметка, че има такъв проблем. Да, няма го като предложение в проекта за Изборен кодекс, но аз ще го направя преди внасянето му от името на нашата парламентарна група, защото е абсолютно резонно и справедливо искане. Ние така или иначе отваряме целия изборен процес, няма никаква логика да поставяме прегради именно пред социологическите агенции. Предвиждаме освен представители на партиите, н...

Германия въвежда трети "неопределен" пол

От утре (1 ноември) Германия ще бъде първата европейска страна, въвела трети "неопределен" пол за новородените, съобщава "Шпигел". Родителите на децата ще могат да оставят празно полето в акта за раждане, в което се посочва дали детето е момче, или момиче, съобщават немските медии. Става въпрос за децата, които са родени с характерни и за двата пола белези. Това ще даде възможност на родителите да не определят сами дали с бъдещи операции и терапии ще превърнат детето в момиче или момче. Законодателната промяна позволява на родителите да не определят пола на бебето си и така да позволят на децата, родени с характеристики и на двата пола, да изберат дали искат да станат мъж, или жена. Очаква се скоро да бъдат променени и личните карти в Германия. В тях вече в полето за пол ще може да се ...

В България Ивайло Калфин е най-познат от евродепутатите

Най-разпознаваем сред българските евродепутати е Ивайло Калфин (Група на социалистите и демократите). Това сочат резултати от представително за населението на страната на възраст над 18 години социологическо проучване, проведено под ръководството на Живко Георгиев и представено на пресконференция в БТА днес. Акценти в изследването са популярността на българските евродепутати, откъде българите се информират за ЕС и ролята на социалните медии като комуникационен канал. Резултатите показват, че социалните медии са значим, но все още слабо използван инструмент за комуникация от българските евродепутати. Калфин е познат на 54% от респондентите (при спонтанен отговор на зададен въпрос), коментира Георгиев. На доста голяма дистанция следват Надежда Нейнски от групата на Европейската нар...

Нойер поласкан от номинацията си

Голяма чест за вратаря на „Байерн Мюнхен” е, че е сред номинираните за отличието „Златна топка”. Отличието винаги е било присъждано на нападатели и само веднъж на вратар. Тази година за фаворити са сочени Меси, Рибери, Роналдо и Ибрахимович. Немският вратар едва ли ще спечели приза, но в интервю за „Sport1” казва, че за него е огромна чест, че е сред номинираните. Той ще подкрепи и другите си номинирани съотборници в борбата за най-престижното индивидуално футболно отличие в Европа. „Всички се надяваме някой от „Байерн” да вземе приза”, споделя още Нойер. Единственият вратар печелил отличието  е Лев Яшин от „Динамо Москва” през 1963г.

"Ранобудни петлета" към Борисов: Честит имен ден, Тикво

Младежи, нарекли се "Ранобудните петлета", организираха акция срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като му занесоха тикви за подарък в Банкя. Те решили да отбележат Хелоуин като имен ден на експремиера, съобщава сайтът bborisoff.com. Възгласи "Честит имен ден, Тикво" са се чували по улицата в Банкя, където живее Борисов, тази сутрин към 8 часа. "Ранобудните петлета" заплашиха политиците, че каквото посеят сред народа, това ще пожънат. Дизайнът на новопоявилия се сайт bborisoff.com напомня изключително много на Facebook. На началната му страница има снимка на корицата и профилна снимка, познати от социалната мрежа. Сайтът отбелязва, че е страница за възхищение, адмирация и много смях. Не е ясно кой стои зад него, но съдържанието му е изцяло насочено срещу ГЕРБ и Бойко Борисов. Снимки...

Мръсният въздух в Пекин удря жестоко по туризма в китайската столица

Убийствен спад от цели 50% на посещаващите Пекин туристи регистрира общината на китайската столица, предаде Стандарт Нюз. Общо за миналата година пристигащите в града са били 20 000 души, а за деветмесечието на тази са едва 10 000 и властите не очакват наваксване в следващите месеци до края на 2013 г. Най-лошото е, че тенденцията е на непрекъснат спад - от януари до септември всеки следващ месец е бил по-слаб от предишния. Причината е, че повечето чуждестранни посетители резервират пътуванията си предварително и данните на туристическите агенции не са обнадеждаващи. Така се очертава тази година Пекин да отбележи първия спад в туризма след 2008 г., когато беше пикът на финансовата криза. Според проучването на общинските власти основна причина за отлива е мръсният въздух, който спо...

И Лесотехническият университет влезе в окупацията

Лесотехническият университет в София се присъедини към протестната окупация на висши училища. Учебно-лабораторният корпус, Аулата и Библиотеката преминаха под контрола на студентите, информира bTV. По-рано през деня протестиращи от УНСС алармираха, че ръководството на университета пречи на акцията им. Протестиращите в УНСС са спрели лекциите само в една зала, но въпреки това твърдят, че ръководството се опитва да ги саботира. Всяка нощ студентите били заключвани в университета със забрана да напускат сградата. До групата на ранобудните от УНСС стигнал слухът, че ако продължат блокадата, ректорът щял да обяви за неучебни следващите три почивни дни и така бунтуващите се студенти щели да останат под ключ . От Ръководството на УНСС увериха, че няма да държат под ключ протестиращи...

Почина българската певица Мери Танева

Популярната българска певицата Мери Танева, която често пееше в дует с Васил Петров, е починала. В продължение на близо една година Мери се бореше с рака на бронхите, съобщава БГНЕС. Дълги години Мери Танева е била дуетен партньор на Васил Петров, участвала е в много негови концерти, записи на албуми и видеоклип на дуетната песен "Дни Безкрайни", съобщи мениджърът на Васил Петров. Участвала е на много джаз и музикални фестивали в България и чужбина. Поклон пред паметта й!

Гърция вече е развиваща се страна

Аналитическата агенция „Ес енд Пи Дау Джонс Индисис” премести гръцкия фондов пазар от списъка на „развитите” в списъка на „развиващите се”, като по-този начин Гърция загуби статута си на развита икономика, съобщава ИТАР-ТАСС. По мнението на анализаторите от агенцията, фондовият пазар на Гърция съществено се е намалил размера си, а също така отсъства и от фондовите пазари на развитите страни. Заедно с това Гърция в момента се намира на ниво "B-", а същевременно минималният рейтинг за включване на страна в списъка на развитите страни е "BB+". От 2008 г. насам БВП на Гърция се свива с повече от една четвърт. През тази година също се очаква спад, а през следващата е възможен малък ръст.

НЕК ще погаси задълженията на "Топлофикация - София" към "Булгаргаз"

Отпада заплахата на газовото дружество да спре доставките

    

Борисов завежда дела за клевета - свързаха го със СИК и Боевски

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов избухна във Фейсбук и се закани да съди за клевета депутати и медии. В парламента той бе наречен мутра и основател на СИК, а в пресата се появи твърдение, че е помогнал за свободата на Гълъбин Боевски, който го рекетирал с информация за наркоканали.

"Тайм": Как вампирите помагат на българския туризъм

Американското списание посвещава обширен материал на откритите скелети на "вампири" в България и техния потенциал като туристическа атракция

Най-малко 16 круизни кораба очакваме догодина във Варна

Най-малко 16 круизни кораба очакваме догодина във Варна. Това означава, че по море ще пристигнат над 7 000 чуждестранни туристи, заяви началникът на Морска гара кап. Евгени Игнатов. Посещенията вече са заявени, което дава основания на специалистите да очакват стабилен сезон през 2014 г. Освен това през май на Морска гара ще се състои ветроходната регата Тол Шипс, която ще привлече хиляди туристи от страната и чужбина. През 2013 г. през Варна са преминали 12 круизни кораба с близо 3 000 туристи. Морската столица беше домакин също на две мащабни ...

Още една номинация за „Добрият Самарянин"

Стоматологът д-р Соня Вътева е поредната номинация за „Добрият Самарянин". Номинацията е направена от Григор Вътев, скоро завърнал се в България със злато от Алпийска балканиада 2013. "На 13 януари 2013 г. двама мои приятели и аз, опитни алпинисти - Дамян Петков, Стоян Тодоров - Мулето, претърпяхме инцидент на Северната стена на "Езерния връх" в Рила, докато навлизахме в снежното поле в горната й част. Снежна лавина ни помете и ни повали от стената 100 метра надолу. Живи, но сериозно наранени, бяхме открити и спасени, благодарение на много хора...

С видеовръзка от първата заварка започна строежът на "Южен поток" в България (допълнена)


От днес започва строежът на газопровода "Южен поток" на българска територия, обяви на пресконференция в Министерския съвет председателят на управителния съвет на "Газпром" Алексей Милер.

Официалното начало на строителството бе дадено от министъра на икономиката Драгомир Стойнев в гранитната зала на Министерския съвет и в директно включване от телевизионните екрани бе показано как българските работници, ангажирани от проектна компания "Южен поток", направиха първата заварка по...

Трабзонспор отново поиска Бербатов

Ръководството на турския Трабзонспор събира пари за оферта, която да отправи с отварянето на януарския трансферен прозорец за българина Димитър Бербатов, като се надяват нападателят да дойде в тима до 7 януари.

Михайлова: Проблемът с депонирането на отпадъците е голям

За мен това не е протест, а форма да се чуем. По всички тези проекти

НПО: Проектите за мащабни строежи в Рила застрашават защитени видове

Екоминистерството бави защитата на зона „Ниска Рила“, твърдят природозащитници

    

Георгиева: Ксенофобията към бежанците в България е автогол пред ЕС

Иронията е, че нашите ксенофобски настроения към сирийските бежанци усилват ксенофобските настроения към българите и румънците в Европейския съюз. Така днес българският еврокомисар Кристалина Георгиева коментира отношението към имигрантите в страната на форум в София, посветен на Арабската пролет.

България ще бъде подпомогната по няколко линии от Европейския съюз, за да се справи с бежанския си проблем, каза еврокомисарят по хуманитарната помощ. Освен финансовата помощ, която ще бъде отпусната на страната за поддържане на бежански центрове и др., в България ще бъдат изпратени и общо 100 експерти от различни европейски страни, които да помагат в процеса на регистрация на имигрантите. На 17 октомври е подписано споразумението с правителството за прием на експертите.

Сценариите за изхода от сирийската криза засега не са розови, така че в близко бъдеще се очакват нови вълни бегълци от близкоизточната държава, посочи Георгиева. В България обаче сирийците са миниатюрна част от общо 2.2 милиона души, напуснали държавата – от общо 50 000 сирийци, потърсили до момента убежище в Европейския съюз, повече от половината са в Германия и Швеция, припомни тя.

Само в Ирак сирийците, настанени в бежански лагери, са 200 000 души, каза бившият външен министър Николай Младенов, който сега е специален представител на генералния секретар на ООН за Ирак. Същевременно в размирната държава ежемесечно около 1000 иракчани умират при терористични атаки, каза той. „Тя, трудно, с наша помощ, се справя с 200 000 бежанци. Никой не може да ме убеди, че една страна от Европейския съюз не може да се оправи с 10 хиляди души, бягащи от режима“, каза Младенов.

 

 

Статията "Георгиева: Ксенофобията към бежанците в България е автогол пред ЕС" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Безработица от 13,1% у нас отчете Евростат през септември

Безработицата се задълбочава на годишна база, миналия септември е била 12,3%

    


Китайски режисьор се опълчи на цензурата в страната


Китайският режисьор Фен Сяоган се осмели да разкритикува цензурата над излизащите в страната филми. В интервю за сп. "Холивуд рипортър" той определя рестрикциите към местните и чуждестранните режисьори като налудначави. Така роденият в Пекин творец, известен още като актьор и сценарист, се превърна в една от малкото китайски личности, които са се обявявали против системата.

В момента Фен Сяоган е в Лос Анджелис, където промотира новия си филм Back To 1942, който е предложението на...

ЕС одобри още 3,9 млрд. евро за бюджет 2013 г.

Държавите, които членуват в Европейския съюз, одобриха вдигне на тавана на бюджета за 2013 г. с 3,9 милиарда евро. По този начин ще бъде избегнато замразяването на плащанията, съобщава "Франс прес". Европейският парламент постави увеличението като условие да одобри оспорвания многогодишен бюджет на ЕС за 2014 - 2020 г.

БСП даде липсващите подписи за сезиране на Конституционния съд по мораториума за земята


Двама депутати от БСП, които преди десет дни гласуваха "за" забраната за продажба на земеделска земя на чужденци, сега искат Конституционният съд (КС) да отмени решението.

Това са Мартин Захариев и Димчо Михалевски, които заедно с още 17 свои колеги от левицата днес са подписали инициираното от ДПС искане до съда. Партията на Местан събра общо 36 подписа, но й бяха нужни поне още 12, за да може да сезира съда. Подписката е отворена и към нея могат да се присъединят и още народни...

Пастор Малдонадо: Аз решавам къде ще карам догодина


Пилотът от Формула 1 Пастор Малдонадо заяви, че има няколко оферти от различни отбори за следващия сезон и от него зависи дали ще напусне "Уилямс".

Слуховете в падока изпращат венецуелеца, който се ползва с щедрата подкрепа на държавния петролен гигант "Петролеос де Венесуела" (PDVSA), със закъсалия финансово тим на "Лотус".

"Решението ще бъде взето от мен. Предпочитам да си дам още малко време. Надявам се да взема решение преди края на сезона. Не мога да гарантирам дали...

БСП даде липсващите подписи са сезиране на Конституционния съд по мораториума за земята


Двама депутати от БСП, които преди десет дни гласуваха "за" забраната за продажба на земеделска земя на чужденци, сега искат Конституционният съд (КС) да отмени решението.

Това са Мартин Захариев и Димчо Михалевски, които заедно с още 17 свои колеги от левицата днес са подписали инициираното от ДПС искане до съда. Партията на Местан събра общо 36 подписа, но й бяха нужни поне още 12, за да може да сезира съда. Подписката е отворена и към нея могат да се присъединят и още народни...

Близо 30 000 лева събра фондация "Св. Иван Рилски" на благотворителен бал

На 30 октомври в хотел „Хилтън" се състоя Есенният благотворителен бал, организиран от Фондация „Св. Иван Рилски - Плевен". Целта му беше набиране на средства за безплатни зъбни протези за възрастни и социално слаби хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата. Каузата на Фондацията подкрепиха със свои изпълнения Силвия Кацарова, баща и дъщеря - Любомир и Люси Дяковски, които за първи път в България пяха в дует, както и народната певица Гуна Иванова. Благотворителното събитие уважиха над 200 гости, сред които бяха:...

Спестеното от парламента отива за коледни добавки

София /КРОСС/ Спестените 12 млн. лв. от бюджета на парламента най-вероятно ще бъдат използвани за коледни добавки на пенсионерите, каза пред журналисти в Народното събрание финансовият министър Петър Чобанов.Предложението за свиване на бюджета на парламента дойде от председателя му Михаил Миков, който се аргументира със закриването на НЦИОМ и отлагането на строителството на нова пленарна зала. Миков обеща и съкращения в администрацията.Днес Чобанов заяви, че правителството ще се стреми на всяка цена да осигури коледни добавки за пенсионерите. По какъв начин ще бъдат разпределени те обаче зависело от социалното министерство. Засега са обсъждани седем варианта.Финансовият министър изрази надежда, че лекарското съсловие няма да излезе на протест, след като правителството е успяло да осигури 30 млн. лв., с които да бъдат гарантирани заплатите в болниците до края на 2014 г. Той обясни, че е предвидил да се срещне с представители на Българския лекарски съюз, за да обсъди възможностите за преструктуриране на разходите в здравеопазването за следващата година. Увери обаче, че като министър на финансите няма да се меси в системата на здравеопазването, а ще разчита в рамките на гилдията да се постигне съгласие за нормативни промени, които да доведат до по-висока ефективност при изразходването на средствата от бюджета

Роми нахлуват в габровско училище, заплашват учители и персонал

Роми нахлуха в основно училище „Васил Левски” в Габрово и хвърлиха в ужас деца, учители и персонал. Очевидци твърдят, че са станали свидетели на скандал и сбиване, но пострадали ученици няма. Директорката Валентина Венкова успя да разкаже, въпреки силното си вълнение, че родител на дете от ромски произход в първи клас го видял да лежи свито на двора. Той скочил от мост върху площадката за игра, грабнал момченцето и се втурнал по коридорите на учебното заведение.

Фандъкова: Ако НЕК получава помощ от държавата, да се погасят задълженията към "Топлофикация"

/КРОСС/ Има сериозен натиск и заплахи за спиране от утре на горивото към "Топлофикация София" от страна на "Булгаргаз". Това ще доведе до спирането на топлата вода на софиянци, посочи днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова.  Тя каза, че "Топлофикация София" е получила писмо от "Булгаргаз", в което се иска изплащането на дължимите задължения. По думите на кмета дружеството има задължения към "Булгаргаз", но те са почти равни на тези, които "Топлофикация" има да получава от НЕК - около 50 млн.лв.  Ако НЕК получава помощ от държавата, за да разплаща своите задължения, настоявам с тях да се погасят задълженията към "Топлофикация" и те директно да отидат в "Булгаргаз", така че да няма напрежение и заплаха за София, отбеляза кметът. Става въпрос за над 1 милион потребители - потърпевши от подобно спиране на доставките, което ще доведе и до спиране на топлата вода на столичани. Винаги има леки сблъсъци с "Булгаргаз", когато става дума за разплащането на сметките, но такъв масиран натиск като сега не е имало, коментира Фандъкова.  Тя припомни, че от месеци работна група в министерството на икономиката обсъжда начините за погасяването на старите задължения на "Топлофикация"

Бразилската футболна конфедерация поиска гражданството на Диего Коща

Бразилската футболна конфедерация за пореден път нажежи страстите около желанието на Диего Коща да играе за испанския национален отбор, като поиска от властите в страната да отнемат поданството на нападателя. 25-годишният голмайстор на Атлетико Мадрид известно време бе пред дилема коя държава да представлява и в крайна сметка се спря на „ла фурия“. Това разгневи доста от важните фигури в Бразилия, като дори националният селекционер Луиш Фелипе Сколари нападна играча. Поради тази причина Бразилската футболна конфедерация излезе с искане до прави...

6-годишно дете се качи при папата, седна в престола му (видео)

Момченце, качило се на сцената, от която папа Франциск произнасяше своя реч, се превърна в знаменитост. Малчуганът не пожела да остави на спокойствие Светия отец и се забавляваше да го изучава отблизо, докато Главата на Римокатолическата църква изнасяше литургия за Деня на християнското семейство в събота на площад Момченце, качило се на сцената, от която папа Франциск произнасяше своя реч, се превърна в знаменитост. Малчуганът не пожела да остави на спокойствие Светия отец и се забавляваше да го изучава отблизо, докато Главата на Римокатолическата църква изнасяше литургия за Деня на християнското семейство в събота на площад "Свети Петър" в Рим, съобщават св

Евакуираха служители на МВР заради бомба

Забравена раница в офисите на служба „Български документи за самоличност“, която се намира на столичния булевард „Княгиня Мария Луиза“ 48 вдигна на крак служителите на МВР.

Подобряване и възстановяване на градската среда поискаха от Реформаторския блок

Реформаторският блок в Сливен предлага на кмета на града и председателя на Общинския съвет да се потърси допълнително финансиране за възстановяване и подобряване на градската среда в Сливен. В писмо, което е внесено днес те настояват да се подобри и регулира проблема за цялостното движение в града, да се оформят, обозначат и маркират места за паркиране на автомобилите не само в централна градска част, но и в кварталите. Да се изградят, там където е възможно, велоалеи, да се изградят тротоарните настилки и да се направят преходи за предвижване н...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване