Мега ски курорт ще никне в Рила

Френски компании възнамеряват да реализират у нас нов туристически комплекс - "Дестинация Рила", обяви вчера в Министерския съвет вицепремиерът Даниела Бобева. Инвестицията е 550 млн. евро за срок от 6 години. 

Предложено е проектът да се простира на площ от 80 000 декара, разположени между общините Самоков и Сапарева баня. Комплексът ще разпола Френски компании възнамеряват да реализират у нас нов туристически комплекс - "Дестинация Рила", обяви вчера в Министерския съвет вицепремиерът Даниела Бобева. Инвестицията е 550 млн. евро за срок от 6 години. Предложено е проектът да се простира на площ от 80 000 декара, разположени между общините Самоков и Сапарева баня. Комплексът ще разпола

Видео: "Реал" (Мадрид) смаза "Севиля" в луд спектакъл с 10 гола


"Реал" (Мадрид) се разправи със "Севиля" със 7:3 в голова фиеста на "Сантяго Бернабеу".

Лудият двубой предложи изключителни попадения, редица красиви изпълнения и три спорни дузпи, които могат да бъдат причислени към съдийските грешки.

Кристиано Роналдо се доказа като Командира (по Сеп Блатер) и отдаде чест на гостите с хеттрик, дошъл след първоначалния залп от двете попадения на Гарет Бейл.

Карим Бензема допълни разгромния успех на белите, които нито за миг не...

"Реал" смаза "Севиля" в луд спектакъл с 10 гола


"Реал" (Мадрид) се разправи със "Севиля" със 7:3 в голова фиеста на "Сантяго Бернабеу".

Лудият двубой предложи изключителни попадения, редица красиви изпълнения и три спорни дузпи, които могат да бъдат причислени към съдийските грешки.

Кристиано Роналдо се доказа като Командира (по Сеп Блатер) и отдаде чест на гостите с хеттрик, дошъл след първоначалния залп от двете попадения на Гарет Бейл.

Карим Бензема допълни разгромния успех на белите, които нито за миг не...

5-годишно дете - тежко ранено при падане в парижкия "Дисниленд"

Петгодишно дете бе тежко ранено при падане от едно от съоръженията в атракционния парк "Дисниленд" в Париж, съобщиха от полицията и дирекцията на парка.

Най-влиятелните българи – пиар акция или реална оценка?

Доган, Цветан Василев и Борисов. Кой е истинско лице и кой аватар? Снимки: Булфото, Импакт прес груп

Българското издание на сп. „Форбс” пусна годишна класация за най-влиятелните българи. Моментално избухнаха спорове и възражения. Всъщност, който и да беше подреден нагоре-надолу в тази класация, неминуемо щеше да има спорове и недоверие.

Българската редакция на списанието уверява, че класирането се извършва на базата на притежаваните и контролирани от съответната личност ресурси – активи, нетно богатство, брой подчинени, позиция в управлението на държавата и неправителствени организации, годишен бюджет, годишни приходи и т.н., както и доколко въпросната личност използва тези ресурси, за да промени България.

Така се прави в Америка. Там реално може да се оцени собственост, активи, брой подчинени и др. А как е у нас?
Класацията се води от мустакатия банкер Цветан Василев, шеф на КТБ. Да, със сигурност влиянието му е огромно. Банката му стои зад БТК-Виваком, „Булгартабак”, мултиплексите с цифровизацията, предприятия, хотели, винарски изби и др. В нея са голям процент от държавните пари. Но, оттук нататък са само предположения – свързан е с ДПС и Доган. Да, но няма доказателства.

Втори след него е именно Доган. Той пък защо? Почетен председател на ДПС, вече не е дори депутат. Има предположения, че е акционер в КТБ, или, че в банката има негови капитали. Предполага се също, че той дърпа конците в ДПС, че Пеевски е негово протеже. Но класацията на предположения ли е правена?

Дали Борисов, примерно, който е на 11-о място в класацията (миналата година е бил на първо), няма повече влияние от Доган? Борисов е лидер на най-голямата дясна партия (каквато и да е тя). И когато и да се състоят избори, сега или след година, ще бъде първа или втора сила. Дори да го вкарат в съда и да го осъдят, той ще клати държавата, както Берлускони клати Италия. А партията на Доган, в която той официално не е шеф, на избори ще бъде трета сила. Трудно е да се приеме за обективна тази класация.

Дилян Пеевски, несполучилият шеф на ДАНС, който сега е застрашен от изпадане и като депутат при новото разглеждане с други аргументи на неговия случай в Конституционния съд, е класиран на 7-о място. Да, влиятелен е – управлява медии, депутат е, най-ваклото агне в стадото на ДПС. Но кои медии? Официално той е само във фирмата Нова българска медийна група с майка си Ирена Кръстева. Това са най-тиражният пембян всекидневник и няколко малотиражки около него. Това голямо влияние ли е? Или „Форбс” е предположил, че Пеевски е собственик и на ТВ7, на в. „Уикенд”, „Всеки ден” и съпътстващите ги вестници. Няма официални данни той да е техен собственик или прокурист. Той наистина неофициално ги управлява. Но може би отново с предположения е класиран толкова напред?

Корицата на новия брой на българския “Форбс” с класацията.

Дали Красимир Гергов, който е изпаднал далеч назад от миналогодишната класация, с влиянието си в бТВ, радиа, списания и рекламния медиен пазар не е по-влиятелен от Пеевски, поне според методиката на оценяване? За Гергов по-достоверно може да се каже на какво е собственик.

Дали Валентин Златев, тотален монополист на горивата в България, от когото купуват и „Шел”, и ОМВ, и т. н., заслужено е чак на десето място след тимаджиите от Варна? Или след банкера „Проклет да е Цеко” (Минев) от Първа инвестиционна банка, който е на 8-о място? Цеко, който бил шеф на ските. Голяма работа. Контролира два курорта, хотели и т. н.

Ами ако банките имат по-голяма тежест от горивата, къде тогава е изпаднала чак на 33-о ...

Шоу на Бейл и Кристиано за 7:3

„Реал” (Мадрид) стъпка „Севиля” със 7:3 след шоу на Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Уелсецът се отличи с гол и три асистенции, като едната бе за автогол на Алберто Морено сед шут от пряк свободен удар. Кристиано заби хеттрик, като веднъж се разписа от дузпа.  Два „бели” гола добави Карим Бензема. За „Севиля” съшо два пъти вкара Иван Ракитич (единия „Реал” (Мадрид) стъпка „Севиля” със 7:3 след шоу на Гарет Бейл и Кристиано Роналдо. Уелсецът се отличи с гол и три асистенции, като едната бе за автогол на Алберто Морено сед шут от пряк свободен удар. Кристиано заби хеттрик, като веднъж се разписа от дузпа. Два „бели” гола добави Карим Бензема. За „Севиля” съшо два пъти вкара Иван Ракитич (единия

Религиозен календар за 31 октомври

Св. апли от 70-те: Стахий, Амплий и др. Св. мчк Епимах 
 Днес се  чества паметта на няколко  апостоли, които влизат в числото на 70-те Христови ученици. Те са: св. Стахий - поставен  за епископ във Византия, св. Амплий - епископ в Лида, и др. Св. мчк Епимах се родил в Египет. Родителите му били християни и го възпитали в благочестие и светост. Кат Св. апли от 70-те: Стахий, Амплий и др. Св. мчк Епимах Днес се чества паметта на няколко апостоли, които влизат в числото на 70-те Христови ученици. Те са: св. Стахий - поставен за епископ във Византия, св. Амплий - епископ в Лида, и др. Св. мчк Епимах се родил в Египет. Родителите му били християни и го възпитали в благочестие и светост. Кат

Тотнъм изхвърли Хъл след 15 дузпи, Ман Сити отказа Нюкасъл след продължение

Тотнъм и Манчестър Сити се класираха за четвъртфиналите в турнира за Купата на Лигата в Англия – първият след дузпи, а вторият – след продължения. Тотнъм и Хъл Сити завършиха 2:2 в драматичен сблъсък, приключил с изпълнение на дузпи. В редовното време Гълфи Сигурдсон откри в 16-та минута, с далечен удар, оплел се в горния ляв ъгъл на вратата. В 53-та минута обаче вратарят на Тотнъм Брад Фридъл си вкара автогол, за да изравни резултата. При 1:1 приключиха и 90-та минута, а в продълженията двата състава си размениха по още един гол. В 99-та минут...

"Милан" направи 1:1 с "Лацио", "Наполи" и "Ювентус" взеха победи


"Милан" отново разочарова феновете си и направи равенството 1:1 с "Лацио" като домакин в дербито от десетия кръг на Серия А, докато "Наполи" и "Ювентус" взеха нужните победи в преследването на лидера "Рома".

В двубоя под проливния дъжд на "Сан Сиро" завърналият се при "росонерите" Кака започна за първи път като титуляр в мач от първенството и се отблагодари за това с красив гол в 53-ата минута.

Бразилецът даде аванс на "Милан" с прекрасен изстрел от границата на...

„Юве” и „Наполи” преследват „Рома”

„Ювентус” и „Наполи” записаха победи в Х кръг в Италия и преследват ударно водача „Рома”, който днес приема „Киево” „Старата госпожа” мина с 4:0 през „Катания” в Торино с голове на Видал, Пирло, Тевес и  Бонучи. „Наполи” пребори „Фиорентина” с 2:1 навън. Кайехон (12) откри за гостите, Роси (28)  изравни от дузпа, а Мертенс (36) донесе победата на т „Ювентус” и „Наполи” записаха победи в Х кръг в Италия и преследват ударно водача „Рома”, който днес приема „Киево” „Старата госпожа” мина с 4:0 през „Катания” в Торино с голове на Видал, Пирло, Тевес и Бонучи. „Наполи” пребори „Фиорентина” с 2:1 навън. Кайехон (12) откри за гостите, Роси (28) изравни от дузпа, а Мертенс (36) донесе победата на т

Конституционният съд "се продава" на търг

Конституционният съд (КС) вчера бе “пуснат на търг” в онлайн аукциона ebay.com.
Потребителят nullcx обяви първоначална цена за институцията от 1000,99 долара. Само за часове над 100 души се включиха в наддаването и цената скочи до над 249 000 долара. Малко след 16 ч обявата бе свалена от сайта, но след час се появи отново и до редакционното ... Конституционният съд (КС) вчера бе “пуснат на търг” в онлайн аукциона ebay.com. Потребителят nullcx обяви първоначална цена за институцията от 1000,99 долара. Само за часове над 100 души се включиха в наддаването и цената скочи до над 249 000 долара. Малко след 16 ч обявата бе свалена от сайта, но след час се появи отново и до редакционното ...

ВИДЕО: Наполи спечели трилър във Флоренция

Наполи запази второто си място в Серия А, след като изкопчи победа с 2:1 при гостуването си на Фиорентина, и спря серията от четири поредни победи на "виолетовите". С успеха неаполитанския тим остана пред Ювентус, като и двата тима имат по 25 точки. Фиорентина пък продължава да се мъчи да влезе в петицата, като изпусна страхотен шанс тази вечер. ВИДЕО ОТ МАЧА Домакините доминираха от самото начало, но Хосе Мария Кайехон откри резултата при първото по-сериозно...

Преглед на печата

В броя на "Посердник" от четвъртък четем: Колко милиона струва новото депо за отпадъци и как ще "сваля" излишни килограми В какъв търг участва като обект Конституционният съд и кой публикува обявата За свършеното по проект за пет милиона лева, обновил три големи забележителности в града Кой стана тазгодишният носител на наградата на името на ЮрданТрифонов По какъв начин може книга за Левски да свърже два града от двете страни на Балкана Как жури, начело с популярен готвач отличи резервния отбор на ПГРТО на фестивал в Сливен и защо. Какво п...

Бързо производство срещу мъж, изнасилил 17-годишно момиче

На 28 октомври 2013 год. в Районна прокуратура - Кнежа е започнало бързо производство срещу С.М. от град Искър за това, че на 27 октомври 2013 г. в град Искър в дом на адрес ул."Любен Каравелов" № 11 се съвкупил със 17-годишната Б.К. от същия град. Според показанията на пострадалата, нападателят я е принудил към това със сила - нанесъл й удари с колан и я заплашил със саморазправа, което представлява престъпление по чл.152, ал.2, т.1 във вр. с ал.1, т.2 от Наказателния кодекс.  ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване