Американците харчат $300 милона за костюми на домашни любимци

Хелоуин вече е завладял кучетата и котките, пише MarketWatch. Продажбите на костюми за домашни любимци в САЩ непрекъснато нарастват през последните години - общо със 68% от 220 млн. долара през 2010 г. до 370 млн. долара през 2012 г., според данни на Националната федерация на търговците на дребно... Хелоуин вече е завладял кучетата и котките, пише MarketWatch. Продажбите на костюми за домашни любимци в САЩ непрекъснато нарастват през последните години - общо със 68% от 220 млн. долара през 2010 г. до 370 млн. долара през 2012 г., според данни на Националната федерация на търговците на дребно...

Нов български психотрилър по предсказание на Ванга

Елена Петрова и Калин Врачански отново заедно, този път на голям екран

Нов български психо-трилър по предсказание на Ванга

Елена Петрова и Калин Врачански отново заедно, този път на голям екран

Заралии плащат по-скъпа такса "смет" от 2014-та

Стара Загора /КРОСС/ Да бъде увеличена такса „Битови отпадъци" за гражданите от 1.2 на 1.5 промила, а за бизнеса - от 3 на 3,5 промила приеха общинските съветници в Стара Загора днес. Таксата за бизнеса в началото на мандата беше намалена от 5 на 3 промила, пропомни кметът Живко Тодоров, обявявайки мотивите си. Другата съществена причина за увеличението са двойно по-високите отчисления, които общината ще плаща от следващата година към екоминистерството, заради неизградени съоръжения за третиране на битовите отпадъци.От 2014 г. заради неизграденото Регионално депо Община Стара Загора ще прави отчисления от бюджета в размер на 70 лв. на тон. Като причини за забавяне на депото кметът посочи тежките процедури, изискващи синхрон между институциите и обжалванията от Инициативен комитет на с. Ракитница. Строителството на депото край селото ще се забави и заради промяна в Закона за горите, която предвижда терен от 220 дка горски фонд от парцела да бъде закупен. Заради процедурата за закупуване, строителството на депото ще започне в началото на 2014 г.За първи път от 15 г. насам ще бъде намалена сумата, която ще бъде заплатена на концесионера по чистотата. Досега през годините тя трайно се е вдигала, подчерта кметът

Съдебния съвет не се отказа от компрометираната система за случайно разпределение


Висшият съдебен съвет (ВСС) не се отказа от компрометираната система за случайно разпределение LawChoice (Лоу чойс). Проверка на Българския институт за правни инициативи (БИПИ) преди време нагледно показа, че системата може да бъде манипулирана.

"Лоу чойс" е разработена от Висшия съдебен съвет и се използва в над 170 съдилища, което е около 95 процента от всички в страната.

Министър Стойнев: Очакваме 2,8 милиарда евро приходи от "Южен поток"

Очакваните приходи за 2013-2043 г. от „Южен поток" се равняват на 2,8 милиарда евро, които ще влязат в бюджета на България. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след среща в Министерски съвет с премиера Пламен Орешарски, председателя на Управителния съвет на ОАО „Газпром" Алексей Миллер и министъра на енергетиката на Очакваните приходи за 2013-2043 г. от „Южен поток" се равняват на 2,8 милиарда евро, които ще влязат в бюджета на България. Това каза министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев след среща в Министерски съвет с премиера Пламен Орешарски, председателя на Управителния съвет на ОАО „Газпром" Алексей Миллер и министъра на енергетиката на

50 млн. лева е прогнозният бюджет на община Благоевград за 2014 г.

Община Благоевград е абсолютно финансово стабилна. Целим нивото на данъците да бъде запазено,  а разходите да бъдат ограничени, зави градоначалникът Атанас Камбитов по време на пресконференция, на която бе направен отчет за свършеното през изминалите две години от кметския мандат. Той подчерта, че Общината няма задължения към фирми и се очаква в следващата година институцията да влезе с 5-6 млн. лева бюджетен излишък. "Това се случва на фона на факта, че сме с най-ниските данъци в държавата", каза Камбитов. За 2011 и 2012 година Община ...

Делото срещу Александър Томов започва от начало, отмениха първата присъда

Софийския апелативен съд отмени изцяло присъдата на Софийския градски съд срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев и върна делото за ново разглеждане от друг състав на същия съд. Четиримата са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери, недвижими имоти, вещи, машини. През януари 2011 година СГС постанови, че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години. Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани. Делото започна в САС през 2013 г. и сега отново се...

"Тайм": Вампирите в България - коктейл от истина, лъжа и сензация

Според поверието на Хелоуин, който се отбелязва тази нощ в англоговорящия свят,   духовете на починалите през изминалата година, се завръщат, търсейки живи тела, в които да се вселят. Затова хората се обличат в страшни костюми - за да плашат духовете.
В навечерието на празника американското издание Според поверието на Хелоуин, който се отбелязва тази нощ в англоговорящия свят, духовете на починалите през изминалата година, се завръщат, търсейки живи тела, в които да се вселят. Затова хората се обличат в страшни костюми - за да плашат духовете. В навечерието на празника американското издание "Тайм" отделя специално внимание на вампирите

НАП: Сметките на "Пирогов" не са запорирани

София /КРОСС/ Сметките на Университетска многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов" не са запорирани. Нещо повече, до този момент дори не е обмисляно предприемането на подобни действия, съобщиха от НАП. Днес се появи информация, че шефът на болницата доц. Стоян Миланов е получил уведомление от приходната агенция, че ако до три часа "Пирогов" не преведе всички дължими суми за данъци и осигуровки, сметките му ще бъдат запорирани. В момента с финансовия мениджмънт на болницата се водят конструктивни разговори по тези въпроси. Ръководството на Агенцията е отворено за диалог и се отнася с разбиране към проблемите на лечебните заведения, допълват от институцията.

Левски мина с късмет през Локо Пловдив

"Сините" взеха мача с 3:2 след късен гол на Цецо Генков

    


Инвестициите в проучвания за биотехнологични лекарства надвишават 10 млн. долара

Четири от всеки пет нови медикамента в процес на разработка са биотехнологични

    


Връщането на часа увеличава катастрофите

Преминаването от лятно на зимно часово време води до по-чести катастрофи по пътищата в двете седмици след връщането на часовниците.

Шефът на ИАЛ с право да спира паралелен износ на лекарства

Законопроектът обединява два текста - на Министерски съвет

Бунт в Самоков заради спирането на краден ток

Бунт избухна в ромската махала на Самоков, защото ЧЕЗ започна да прекъсва незаконна електромрежа, съобщи Нова телевизия. Десетки недоволни окупираха сградата на общината, стигна се и до сблъсъци с полицията.

Община Варна изпълни планираните приходи от туристическия данък

Приходите от туристическия данък в бюджета на община Варна достигнаха 3 647 883 лева, съобщи днес Соня Георгиева – директор на общинската дирекция по туризъм. Въпреки че планът е изпълнен, постъпленията все още не са достигнали миналогодишния размер от 4,2 милиона лева.

Унищожават 120 тона фалшив оцет, забраняват 16 тона за менте етикети

Близо 120 тона фалшив оцет е бракуван и унищожен, а на други над 16 тона е наложена забрана за продажба заради лъжливи етикети. Това е резултатът от 2104 проверки в страната, направени от Българската агенция по безопасност на храните.

Студенти от УАСГ поискаха оставката на главния архитект на София

Сградата на УАСГ. Снимка: gradat.bg

Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия подкрепиха протеста на студентите и поискаха оставката на главния архитект на София Петър Диков.

„В този исторически за България момент, в който студентите поемат отговорност за собственото си бъдеще и се обединяват в името на демократичните ценности, ние, студентите от УАСГ решително и категорично заставаме зад протестиращите си колеги от Софийския Университет, УНСС, НХА, ТУ, НБУ, ПУ, ВТУ, ЛТУ, НАТФИЗ и други ВУЗ-ове в страната”, се казва в протестната декларация на студентите от УАСГ.

„Политиците, както и преподавателите в университетите, трябва да служат за пример на студентите и затова имат дълг да бъдат не само добри специалисти в областта си, но и достойни личности. Точно затова ние сме особено омерзени от участието на преподаватели от УАСГ в напълно компрометираното правителство на г-н Пламен Орешарски, срещу което хиляди български граждани протестират вече над 140 дни“, допълват те.

Студентите са категорични, че „няма да ги съблазнят“ с новото Министерство на инвестиционното проектирсне. „Като архитекти, урбанисти и инженери, ние искаме да работим в прозрачно общество, в което обществените поръчки се възлагат на базата на ясни и обективни критерии; общество, в което всеки млад и талантлив човек има шанс да спечели конкурс, а не в което печелят връзкарите, циничните и некадърните“, коментират студентите от УАСГ.

„Обръщаме се към колегите, които се притесняват, че окупациите ще нарушат учебния процес, с призив да не се страхуват – всяко общество трябва да има смелостта да извърви своя път“, обясняват студентите.

Те се заканват да продължат протеста си, докато не бъдат изпълнени техните искания – оставка на правителството на Пламен Орешарски, насрочване на нови избори, в които да няма купуване на гласове, изборни фалшификации и принудителен вот, както и оставка на главния архитект на столицата Петър Диков. Причината да бъде искана оставката на Диков са „скандалните проекти, с които бавно, но сигурно унищожава града ни“.

С декларацията студентите от УАСГ се присъединяват към протеста на студентите, който продължава вече девети ден. Началото беше поставено от студенти от Софийския университет, които окупираха аудитория 272, а няколко дни по-късно и целия университет. 

Статията "Студенти от УАСГ поискаха оставката на главния архитект на София" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Мис Вселена 2010 с премиера в сериала „Бурята”

Една от най-красивите жени в света – Мис Вселена 2010 Химена Наварете, ще предизвика истинска буря в ефира на Диема Фемили от 04 ноември, когато започва премиерният латино сериал „Бурята” (всеки делничен ден, 19.00 ч.). Поредицата идва у нас буквално дни, след като приключи в Латинска Америка. Неустоимата мексиканка ще си партнира с един от най-красивите мъже – кубинският актьор и модел Уилям Леви. Изборът й за главна женска роля бе една от най-коментираните теми през последните месеци. Освен Наварете за ролята беше спрягана и друга известна мексиканка – актрисата Силвия Наваро. Продуцентът на поредицата обаче избра Мис Вселена именно заради химията между нея и Уилям Леви. Освен изключително красива, Наварете все пак има известен актьорски опит. След Мис Всел...

Мюфтийството си върна Куршум джамия

Пловдивският окръжен съд върна на Главното мюфтийство собствеността върху един от най-старите храмове у нас - Куршум джамия в Карлово. В края на миналата година от изповеданието заведоха дело срещу общината с настояване да придобият имота, който е бил отчужден. Делото е заведено по Закона за собствеността. Съдебното решение предвижда сградата, заедно с градинката около нея, да стане собственост на мюсюлманското вероизповедание у нас, което означава, че джамията в Карлово ще се превърне в действащ мюсюлмански храм. Джамията е част от културно-историческия център на града. Тя е построена през 15-и век върху останки от православен храм, а колоните в предверието й са пренесени от някогашен християнски манастир, който бил наблизо. Куршум джамия, която е паметник на културата, не се използва ...

Миленита пя пред препълнена зала в Люксембург

При огромен интерес премина първото гостуване на Миленита в Люксембург по повод ежегодния филмов фестивал CinEast за Централно и източноевропейско кино. Стотици меломани и любители на киното се събраха в местната зала Sang A Klang, помещаваща се в масивна театрална сграда от 1957 г., за да гледат на живо Миленита и лайв групата й Funky Miracle. Концертът бе част от закриващата парти програма на фестивала през уикенда и съпътстваше прожекцията на българския филм „Лора от сутрин до вечер“, в който Миленита играе главната роля. Върховата музикална форма на певицата и музикантите бяха осезаеми и заредиха феновете с много добро настроение и луди танци. Присъсътващи коментираха, че това е прецедент за подобен род музикални събития в Люксембург и за първи път публиката приема тол...

Сергей Бобров е на балетния Олимп

Руската и чуждата преса са единодушна за заслужилия артист на Русия - Сергей Бобров като балетист и хореограф: „Той е на балетния Олимп”, твърдят балетните критици. Бобров е ученик на големия балетен педагог и хореограф Юрий Григорович. Да впечатлиш Григорович е нещо изключително, защото той не се впечатлява лесно. Бобров обаче успява. Неговите постановки се играят в Европа и Америка и винаги получават възторжените отзиви на публиката и критиката. Той е един от най-интересните млади хореографи в Русия. Негово дело са балетите „Антигона” (1995), „Електра” (1992) , „Инфантата и шутът” (1996), „Дъщерята на Едип” (2000), „Лешникотрошачката” (2001), „Кармен” (2002), „Лебедово езеро” (2002), &bdqu...

Swizz Beatz е пуснал обявата за Конституционния съд в eBay

Кой пусна Конституционният съд за продан в eBay? Оказа се, че това е млад пловдивчанин, който, според Plovdivutre, се крие зад псевдонима Swizz Beatz. Истинското име на Swizz Beatz не е известно, тъй като той не го е съобщил в профила си във Facebook. Както е добре известно, Swizz Beatz е името на известен американски хип-хоп изпълнител. „Българският” Swizz Beatz е посочил Пловдив за местожителство в профила си във Facebook. Пак според него той е възпитаник на Нов Български университет. За никнейм използва nullcx, от който е качил и обявата си във eBay. От малкото информация, която е споделил за себе си, изглежда, че младежът харесва и американския рапър Dr Dre, както и по колегата му Notorious B.I.G. В профила си в Twitter пък Swizz Beatz е споделил и видео от протестите сре...

Уволниха дисциплинарно съдия Мими Петрова

Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мими Петрова. В Съвета се водеше дисциплинарно производство срещу нея заради забавяне на писането на мотивите си по дела, съобщи БТВ. 

Петрова вече е била наказвана заради същото провинение. Всички дела, които съдията е водила и не са завършили, сега ще трябва да Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мими Петрова. В Съвета се водеше дисциплинарно производство срещу нея заради забавяне на писането на мотивите си по дела, съобщи БТВ. Петрова вече е била наказвана заради същото провинение. Всички дела, които съдията е водила и не са завършили, сега ще трябва да

Лео стана баща на близнаци - Матия и Николо

Близнаците дойдоха на бял свят ден преди планираното секцио

Фалшив сигнал за бомба затвори районния съд в София за час

Фалшив сигнал за бомба затвори районния съд в София за час. Това става ясно от съобщение на институцията. Около 11.00 часа полицаи са съобщили, че на тел. 112 е получен сигнал за поставено взривно устройство в сградата. Служителите и гражданите са били евакуирани от сградата за един час. Взривно устройство не е намерено и около 12 часа работата в съда е продължила.  ...

Гърция вече не е развита държава според S&P Dow Jones


Финансовият пазар на Гърция вече е "развиващ се", съобщи американската агенция S&P Dow Jones, цитирана от Lenta.ru Причините за сваляне на рейтинга от "развит" се дължат на изоставане на финансовия пазар от други развити държави, сериозно намаляване на обема му през последните години и ниско ниво на достъпност за инвеститорите.

Преди няколко месеца по подобен начин постъпи и MSCI, която също е водеща световна агенция за индексиране. Тогава бе отбелязано, че гръцката икономика не...

Делото срещу Александър Томов започва отначало

София /КРОСС/ Процесът срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев беше върнато за ново разглеждане. Тричленен състав на Софийски апелативен съд отмени изцяло присъдата на колегите си от градския съд, които през януари 2011 г. пратиха Александър Томов и Иван Иванов за по 9 години в затвора.Процесът се връща на първа инстанция в Софийския градски съд, защото в мотивите към първата присъда се съдържат коренно противоположни правни съждения за едни и същи обстоятелства, които касаят цялостния извод за виновност и невиновност по случая. Това е мотивът на съдебния състав от апелативния съд. Осъдителната и оправдателната части на присъдата са обединени от очевидното обстоятелство, че веднъж СГС приема и излага като своя обвинителната теза, така, както е изложена в обвинителния акт, а след това изрично я опровергава, пишат съдиите от САС.В съдебния състав, върнал делото, са Снежана Душкова, Надежда Трифонова и Иван Стойчев.Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев са подсъдими за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери, недвижими имоти, вещи, машини.През януари 2011 г. СГС постанови , че Александър Томов и Иван Иванов трябва да лежат в затвора по 9 години. Подсъдимите Александър Гарибов и Божко Бонев бяха оправдани, а след постановяването на тази присъда изминаха повече от две години, през които бяха писани мотивите към нея.

Двойна бомба в Дагестан

Експлозиви избухнали в два магазина

Сноудън започва работа в руски сайт

/КРОСС/ Бившият сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън започва работа в руски сайт. Това съобщават местни медии, позовавайки се на адвоката му Анатоли Кучерена. Сноудън, който получи временно убежище в Русия, си намери работа към екип за поддръжка в един от най-големите руски сайтове."Едуард започва работа през ноември", казва Кучерена. "Той ще се грижи за поддръжката на голям руски уебсайт", допълва адвокатът, като уточнява, че няма да каже името на сайта от съображения за сигурност.

Малдонадо: Сам ще реша за кой отбор да карам

Пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо заяви, че сам ще вземе решението дали ще смени отбора си във Формула 1 от другия сезон. Колумбиецът разкри, че пред себе си разполага с няколко оферти на масата и никой няма да повлияе върху избора му. Според последните информации най-сериозно е предложението от Лотус, където търсят достоен заместник на напускащия Кими Райконен. „Това е решение ще бъде само мое. Нуждая се от още време“, каза Малдонадо. „Наистина се надявам да взема решение преди края на сезона, от който остават още няколко седмици.“ „Не мога д...

Уволниха дисциплинарно съдийка, бавила дела

Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мими Петрова. В Съвета се водеше дисциплинарно производство срещу нея заради забавяне на писането на мотивите си по дела, съобщи БТВ. 

Петрова вече е била наказвана заради същото провинение. Всички дела, които съдията е водила и не са завършили, сега ще трябва да Висшият съдебен съвет (ВСС) уволни дисциплинарно съдията от Софийския градски съд Мими Петрова. В Съвета се водеше дисциплинарно производство срещу нея заради забавяне на писането на мотивите си по дела, съобщи БТВ. Петрова вече е била наказвана заради същото провинение. Всички дела, които съдията е водила и не са завършили, сега ще трябва да

Русенският театър с премиера:"P.S. Дъщеря ти, Ана”

Русенският драматичен театър ще открие в понеделник официално новия си творчески сезон с премиера на постановката ”P.S. Дъщеря ти, Ана” на Яна Добрева. Режисьор е Георги Михалков, сценографията и костюмите са на Виолета Радкова, а музиката на Иван Драголов. Пиесата е по действителен случай. Пиеса за съвременните остри и психологични проблеми на българина, когото животът поставя в екстремни ситуации непрекъснатоВсеки от персонажите преживява катарзис. Яна Добрева е от изявените и известни български драматурзи, нейни пиеси са поставяни с успех в ...

Президентът губи доверие

Спад в доверието към президента Росен Плевнелиев, констатира последното проучване на "Сова Харис". За класацията на политическите личности в изследването за октомври е избран признака присъствие в общественото пространство.

Акция на КАТ в София

София /КРОСС/ Акция на КАТ „Пътна полиция" се провежда в София. Служители на реда спират за проверка автомобили в района на Трето РУП и центъра за обучаване на пожарникари в столичния квартал „Илинден". Очаквайте подробности  

ЕК отказа да коментира петиция срещу българските и румънските имигранти

Европейската комисия няма да коментира откритата в последните дни от британския вестник "Дейли експрес" петиция срещу българските и румънските имигранти. Това заяви на пресконференция в отговор на въпрос говорителят на ЕК Фредерик Венсан, информира БТА. Той бе попитан за становище по повод подетата от вестника кампания, подкрепена от британски политици, сред които евродепутата Найджъл Фараж. Говорителят на еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг - Мина Андреева, припомни становището, че ЕК и гражданите на ЕС разглеждат правото на свободно дв...

Гришо измъчи Дел Потро, но отпадна от "Мастърса" в Париж

Българинът имаше сет аванс, но допусна да бъде обърнат

    


SOFIX завърши октомври с минимално понижение

Прехвърляне на голям процент от капитала на Агро Финанс АДСИЦ бе в центъра на днешната сесия

    


Палатки и свещи чакат оставката на Плевнелиев

Бдение със свещи ще води Христофор Събев в неделя, когато движението на Николай Бареков, заедно с ВМРО, Движение за граждански контрол и СИЛА ще имат протестно шествие от 13.00 покрай партийните централи на ГЕРБ, БСП и ДПС, за да акостират пред Президентството.

Георги Мамалев кацна в Сидни след 20-часов полет

Георги Мамалев кацна в Сидни след 20-часов полет вчера. Актьорът замина със съпругата си, поканен от българската общност в Австралия, да изиграе моноспектакъла си “Какво става”. Двамата тръгват от София в понеделник сутринта, кацат в Истанбул, после в Дубай и оттам 13 часа по-късно                                 



Георги Мамалев кацна в Сидни след 20-часов полет вчера. Актьорът замина със съпругата си, поканен от българската общност в Австралия, да изиграе моноспектакъла си “Какво става”. Двамата тръгват от София в понеделник сутринта, кацат в Истанбул, после в Дубай и оттам 13 часа по-късно

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на емисията в 14 часа:

- Лекари и служители на "Пирогов" излязоха на протест заради решението на Здравната каса да заплати само 80% от дейността на болницата през октомври и ноември.

- В 9-тия ден от студентските протести студентите от НАТФИЗ протестираха с блокада на улица "Раковски".

- Пет партии влизат в...

Сложих силикон, защото нямах гърди!

Мис Силикон ще се проведе за пета поредна година.

Лудогорец пуска билетите за мача с Черноморец Одеса в петък

Билетите за мача Лудогорец - Черноморец Одеса от група B на Лига Европа на 7 ноември от 20,00 ч. на стадион "Васил Левски" ще бъдат пуснати в продажба в петък (1 ноември). Цените са, както следва: Сектор "В" - 10 лева Сектор "А" - 15 лева и 25 лева В Разград билети може да бъдат закупени в магазин Оffice 1 Superstore на ул. "Св. Климент" 24 А, в магазин "Germanos" на бул. "България" 34 и на бензиностанция OMV на бул. "Странджа". В София талони за мача с Черноморец ще се продават в офиса на Еventim на адрес: ул. "Граф Игнатиев" № 22, ет. 2, ап. ...

Мис България се показа без грим

Нанси Карабойчева, „Мис България Нанси Карабойчева, „Мис България" 2013, качи свои снимки без грим във Facebook, на които е като току-що станала от сън. Феновете й оцениха излъчването й като прекрасно. „Просто сияе!", „Прелестна е!" „Най-красивата Мис България", „Нашето момиче е най-красиво", възхищават се всички те.

Районният съд в София затвори за час след сигнал за бомба

Фалшив сигнал за бомба затвори районния съд в София за час, съобщават от институцията.
Около 11 часа днес полицаи са съобщили, че на тел. 112 е получен сигнал за поставено взривно устройство в сградата.
Служителите и гражданите са били евакуирани от сградата за един час. Взривно устройство не е намерено и около 12 часа работата в съда Фалшив сигнал за бомба затвори районния съд в София за час, съобщават от институцията. Около 11 часа днес полицаи са съобщили, че на тел. 112 е получен сигнал за поставено взривно устройство в сградата. Служителите и гражданите са били евакуирани от сградата за един час. Взривно устройство не е намерено и около 12 часа работата в съда

Влак блъсна камион на жп прелез

Инцидентът е станал към 9 часа тази сутрин

Манастир наема безработни

За първи път се предлагат свободни работни места в манастир. Това стана ясно след заседание на постоянната комисия по заeтост към съвета за развитие на Пловдивска област, съобщиха от Областната администрация. Проектът е на юридическо лице и касае Араповския манастир „Света Великомъченица Неделя“ при  Златовръх, Асеновградско. През 2014 година там ще могат работят 10 души. Те  ще са ангажирани с озеленяване и поддържка на сградите в обителта. Близо 700 безработни могат да започнат работа през следващата година по програми за заетост, разработени...

Д-р Стефанова остава управител на Медицинския център в Димитровград. Болницата с нов кредит от 210 000 лв.

За нов 4-годишен срок да бъде удължен договорът за управление на общинския Медицински център в Димитровград с д-р Елисавета Стефанова реши днес единодушно местният парламент. Договорът й изтича на 20 ноември, а предложението днес бе внесено от председателя Стефан Димитров. С аргумента, че заведението за извънболнична помощ е с положителен резултат 21 000 лв. за първото 6-месечие на 2013 г., а за миналата година той е бил 10 000 лв. Д-р Елисавета Стефанова управлява успешно медицинския център, като търсят нови източници на дейност и приходи по р...

10-метров траспарант с надпис „Инсинераторите убиват“ беше спуснат от комина на варненска болница

10-метров траспарант с надпис „Инсинераторите убиват“ беше спуснат от комина на варненска болница, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Илиян Илиев от Обществен център за околно среда и устойчиво развитие – Варна, който е инициатор на събитието подчерта, че инсенераторите представляват гигантска пещ, която се управлява чрез компютри.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване