Във Финландия задържаха 2 българки с 54 кг амфетамини

Финландски митничари конфискуваха най-голямата пратка с амфетамини. Наркотикът е открит в автомобила на две български, които са пристигнали в северната страна с ферибот от Германия, съобщава телевизия Юле.

Полиция спря строителството върху спорна площадка в "Слатина“

Екипи на Общинска полиция и на Първо районно управление в столицата спряха работата на строителната техника на ул. „Андрей Николов Екипи на Общинска полиция и на Първо районно управление в столицата спряха работата на строителната техника на ул. „Андрей Николов" в район „Слатина", съобщи bTV. В нарушение на заповед на кмета на София строителят е отворил втори вход към обекта, който преминава през друг частен имот и възпрепятства достъпа на граждани до жилищата им. Достъпът на

ЕС даде шест месеца на САЩ да махнат визите за българи

САЩ да вдигнат визовите ограничения за Полша, Румъния, България

Русе получава още 7 млн лева за довършване на Спортната зала


Очаква се Русе да получи още 7 млн лева от държавата за довършването на спортната зала в града. Това стана ясно днес от областния управител Венцислав Калчев. Спортната зала е част от проект на публично-частно партньорство между "Приста ойл", "Денси" и Община Русе. Строителството бе замразено заради липса на средства. Самото спортно съоръжение е замислено като такова от преди десетилетия, като години наред в центъра на града стояха част от основите на залата, но едва през 2009 проектът се...

Миналата година е била шестата най-гореща в историята

/КРОСС/ Миналата година е била шестата най-гореща в историята, което потвърждава тенденцията за затопляне на климата на земята, съобщи Световната метеорологична организация. "Глобалните температури за 2013 г. съответстват на дълготрайната тенденция на затопляне", съобщи директорът на организацията Мишел Жаро в комюнике. Миналата година се нарежда заедно с 2007 г. на шесто място в класацията на най-горещите години от началото на воденето на статистика през 1850 г. Температурата на земята и на повърхността на океаните е била с 0,5 градуса по Целзий по-висока от средната през 1961-1990 г., сочат данните на Световната метеорологична организация. Температурите и в двете година са били също с 0,03 градуса по Целзий по-високи от средното през 2001-2010 г., десетилетие, което беше изключително горещо. Най-горещите години в историята са 2005 и 2010 г. Тогава температурите са били с около 0,55 градуса по Целзий над средното. 13 от 14-те най-горещи години в историята са били регистрирани през 21-и век, уточнява организацията. Жаро призна, че темпът на затопляне не е еднакъв във всички страни. Миналата година например е била най-горещата в историята в Австралия, докато в САЩ рекорд е поставен през 2012 г. Но Жаро заяви, че "тенденцията е неоспорима". "Предвид рекордното количество парникови газове в нашата атмосфера глобалните температури ще продължат да нарастват в идните поколения

Христиана Бургазлиева с атрактивно шоу в Гала вечерта на КСТ „Бургас 1975“

С парад и бразилска самба бе открито 39 -то издание на Официалната церемония по връчване на годишните награди на Клуб по Спортни танци ” Бургас 1975 ”.

Всички двойки бяха подготвили невероятни шоу програми, представени с елегантност, финес и страст, съобщиха от клуба.

В знак на признателност и уважение, председателят на клуба Андрей Тодоров от името на УС на КСТ „Бургас 1975“ връчи специална и парична награда на новия спортен директор  Щерион Камбуров.

Афро шоу в ритъма на Зумба, Ча-Ча-Ча и Самба бе представено от бронзовите медалисти от Държавния Шампионат за 2013 по Латиноамерикански танци в групите на Младежите и Състезатели до 21 год. възраст Димитър Димитров и Десислава Тепавичарова.

Специална статуетка за особени заслуги за издигане имиджа на клуба бе връчена на Кирил Димов, който приключва спортната си кариера, за да продължи образованието си в Холандия.

Георг Киряков и Христиана Бургазлиева, които са бронзови медалисти по Стандартни танци в групата на юношите за 2013 год. и шампиони на южноевропейската купа за юноши в Аласио – Италия , изпълниха атрактивно шоу наречено ” Матрицата ”.

Две състезателки от най-атрактивните и успешни танцови тандеми Ванеса Манева и Виолета Янева блеснаха на Гала вечерта и без  италианските си партньори – Салваторе Тодаро и Лоренцо Сика, възпрепядствани от неочаквани обстоятелства.

Ванеса Манева представи невероятно  атрактивния танцов спектакъл „Битка между доброто и злото“ и заслужено обра овациите на публиката. Ванеса и Лоренцо Сика са шампиони за младежи и състезатели до 21 години по Латиноамерикански танци и  бронзови медалисти на едно от най – престижните състезания в света Щутгарт – Германия и финалисти на редица Международни състезания в чужбина.

Виолета Янева, която заедно с партньора си Салваторе Тодаро са 10 кратни шампиони на България в групата на Аматьори Стандартни танци, носители на Световна Купа Бургас 2013 и финалисти на много Международни състезания  обяви по време на церемонията, че заедно с Тодаро ще продължат кариерата си при професионалистите и като семейство.

Най – новата двойка на клуба и претенденти  на Аматьори Латиноамерикански танци Иван Карастоянов и Габриела Бургазлиева изпълниха пламенно Пасо Добле.

Гала вечерта приключи със специална изненада – страстна и лирична румба, изпълнена от  бившата състезателка на КСТ”Бургас 1975 ” Ина Желязкова и  датчанинът Троелс Беърл. Двамата са двукратни Световни Шампиони по Латиноамерикански танци в групата на Аматьори Абсолютни безаапелационни победители на най- престижните състезания в света , а именно U.К , International , Blackpool .Победители са на редица Международни състезания от веригата на Международната Танцова Федерация  WDC .

Специални награди бяха раздадени и на основния треньор на клуба Добрина Паричкова , както и на Траяна Зелямова ,  и техните помощници Иван Карастоянов и Васил Павлов .

Можем ли естествено да раздвижим "щастливите" хормони през зимата?

Ако смятаме, че кафето може помогне, може би не сме съвсем прави

    


Договорът на ООН за търговия с оръжие е предложен за ратификация

/КРОСС/ Правителството предлага на Народното събрание да ратифицира Договора за търговия с оръжие. Документът беше приет от Общото събрание на ООН през април м. г. и България го подписа на 2 юли. Договорът е сред приоритетите на страната ни и на Европейския съюз. С него се въвеждат норми по отношение на трансфера на конвенционално оръжие и се изисква налагането на контрол над целия износ на конвенционално оръжие и боеприпаси, за да се гарантира, че те няма да се използват за терористични действия, нарушаване на правата на човека и международното хуманитарно право. Страната ни участва активно в процеса за изработването на документа от неговото начало през 2006 г. и с ратификацията му ще съдейства за по-бързото му влизане в сила.    

Италия ни върна нелегално изнесени артефакти

Голяма колекция от предмети с културно-историческа стойност, изнесени нелегално от България, бяха върнати на страната ни на официална церемония в Посолството на България в Рим. Това съобщи за Фокус Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който присъства на церемонията. 

Присъстваха още представители на италианската полиция, Голяма колекция от предмети с културно-историческа стойност, изнесени нелегално от България, бяха върнати на страната ни на официална церемония в Посолството на България в Рим. Това съобщи за Фокус Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който присъства на церемонията. Присъстваха още представители на италианската полиция,

Кабинетът намали таксите, събирани от Агенцията по вписванията

В резултат в бизнеса и гражданите ще останат над 4 млн. лв.

Кабинетът отпусна близо 600 хил. лв. за честването на 1000 г. от смъртта на цар Самуил


Правителството предостави близо 591 хил. лв. по бюджетите на БАН и на Министерството на отбраната за организиране на събитията, включени в програмата за отбелязване на 1000-годишнината от смъртта на цар Самуил Български, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата за Министерството на отбраната са в размер на 9800 лв. и ще бъдат използвани за преместване на паметника на владетеля, който се намира на входа на закритото военно поделение в Кресна, в центъра на...

Кабинетът отпусна близо 500 хил. лв. за честването на 1000 г. от смъртта на цар Самуил


Правителството предостави близо 591 хил. лв. по бюджетите на БАН и на Министерството на отбраната за организиране на събитията, включени в програмата за отбелязване на 1000-годишнината от смъртта на цар Самуил Български, съобщиха от правителствената информационна служба.

Средствата за Министерството на отбраната са в размер на 9800 лв. и ще бъдат използвани за преместване на паметника на владетеля, който се намира на входа на закритото военно поделение в Кресна, в центъра на...

Прокуратурата установява в чий джоб са отишли 200 000 лв. за бежански лагер

Прокуратурата разследва случай на изразходвани средства, предвидени за изграждане на палатков лагер за настаняване на бежанци, това каза на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той увери, че на 85% са изпълнени мерките от плана за управление на бежанската криза у нас.

Военните, поругали паметника на братя Георгиеви, са обвинени в хулиганство

Военната прокуратура обвини двамата военнослужещи, поругали паметника на братята Евлогий и Христо Георгиеви в Карлово, в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда.   Двамата уринирали зад паметника и набили мъж, който им направил забележка.   В началото на година двамата напуснаха армията.   В съобщението на прокуратурата се казва дословно (без редакторска намеса):   "На инкриминираната дата - 08.12.2013 година около 04.30 часа сутринта в Карлово редник М. А. П. и цивилният служител М. С. Б. и двамата от военни формирования в Карлово, зад паметника на Евлогий и Христо Георгиеви , като съизвършители извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като уринирали зад паметника и при направена забележка за това от гражданина И. Г. П., първият го нарекъл "гяур". Деянието се отличавало с изключителен цинизъм и дързост.   По същото време и на същото място, отново като съизвършители, двамата причинили две леки телесни повреди на лицето И. Г. П. Редник М. А.П. нанесъл един удар с юмрук по дясната скула на лицето на И. Г. П. и хвърлил по него стъклена бутилка, която го ударила в теменната област на главата и се счупила, а цивилният служител М. С. Б. му нанесъл един удар с юмрук в областта на гърдите.   Ударите причинили на И. Г. П. две леки телесни повреди. Първата се изразявала във временно разстройство на здравето, причинено от контузията на главата със сътресение на мозъка. Разстройство на здравето протекло със степенно разстройство на съзнанието (зашеметяване, обърканост, сънливост), без загуба на съзнание до степен на комоционна кома. Налице била и разкъсно-контузна рана в дясната теменна област на главата.   Втората телесна повреда довела до болка и страдание и се изразявала в кръвонасядания в областта на лицето, носа и дясната скула и болка в гърдите. Извършителите причинили травмите по хулигански подбуди, като преди инцидента и двамата са посетили две питейни заведения в Сопот и Карлово. В началото на тази година двамата обвиняеми са напуснали Българската армия".

5 г. затвор грози поругалите паметника в Карлово

Сгафилите Моско Пънгов и Мустафа Бекташ са напуснали армията

    


Сметната палата направи одит на харчовете на МС

Сметната палата извърши одит за съответствие при финансовото управление на Министерския съвет за периода от 01.01.2011 г. до 28.02.2013 г. и одит за заявяването и изпълнението на полети от Авиоотряд 28 за периода от 01.08.2009 г. до 31.03.2013 г., съобщиха от одитната институция.

Бизнес дейността в еврозоната най-добра от 2011г

Бизнес дейността в частния сектор на еврозоната през януари е показал най-добри резултати от юни 2011г. Това е нов признак, че скромното възстановяване набира скорост, показва изследване на института Маркит Икономикс.

Общинският бюджет предвижда 150 хил. за изграждането на храма "Св. Прокопий Варненски"

150 хил. лева са предвидени в бюджета за 2014 година за дейностите по изграждането на храма „Св. Прокопий Варненски“. Това стана ясно на заседанието на общинската комисия по култура и духовно развитие, предаде репортер на Moreto.net.

Италия ни върна нелегално изнесени артефакти

Голяма колекция от предмети с културно-историческа стойност, изнесени нелегално от България, бяха върнати на страната ни на официална церемония в Посолството на България в Рим. Това съобщи за Фокус Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който присъства на церемонията. 

Присъстваха още представители на италианската полиция, Голяма колекция от предмети с културно-историческа стойност, изнесени нелегално от България, бяха върнати на страната ни на официална церемония в Посолството на България в Рим. Това съобщи за Фокус Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей, който присъства на церемонията. Присъстваха още представители на италианската полиция,

Доверието на строителите на жилища в САЩ е скочило рязко в края на 2013 г.

Цените на жилищата в страната са нараснали за 22-ри пореден месец през декември

    


Две държавни дружества ще продадат имоти на търгове с тайно наддаване

/КРОСС/ Правителството даде съгласието си „Български пощи" ЕАД и Национална компания „Железопътна инфраструктура" да продадат на търгове с тайно наддаване имоти, които са тяхна собственост или са им предоставени за управление. Продажбата на неоперативни активи е мярка за постигане на финансова стабилност на дружеството и на предприятието, отбелязва парвителствената пресслужба. „Български пощи" ЕАД ще предложи на търг апартамент от 34 кв. м с мазе в кв. „Тракия" в Пловдив. Имотът, който ще продаде НКЖИ, е оздравителен дом в к. к. „Чайка" край Варна. Първоначалната им цена не може да е по-ниска от определената от независим оценител. С друго решение кабинетът даде съгласието си „Холдинг БДЖ" да сключи договори за предоставяне под наем на три апартамента, собственост на дружеството, със служители на „БДЖ-Пътнически превози". Служителите и в момента обитават жилищата на столичната ул. „Витиня" №39.

Samsung пуска панели, обсипани с камъни Swarovski

/КРОСС/ Дамите, почитателки на бляскавото и Samsung, имат нов повод за радост. Южнокорейската компания обяви, че ще си партнира със Swarovski при изработката и продажбата на нов бляскав аксесоар за Galaxy Note 3, предаде Sammobile. Серия от модни панели ще бъдат представени на Mercedes-Benz Fashion Week FW14 в Ню Йорк. Новият моден аксесоар ще пристигне в три цвята - черно, смесица от синьо и златно, и сребристо. Колекцията е лимитирана и ще бъде предлагана единствено в магазина на Swarovski в Манхатън. Цената на панелите също е забележителна - 299 долара.    

Мъж от Сливен запали апартамента си, след което скочи от 8-ия етаж

57-годишен мъж от Сливен е запалил апартамента си и след това е скочил от 8-ия етаж, съобщи Агенция Фокус. Трагичният инцидент се е разиграл тази сутрин в сливенския квартал „Дружба&rdq...

Порно вместо музика видяха деца в католическо училище

Порнографски филм е бил погрешно пуснат пред ученици от началното училище "Фарина" в италианския град Виченца в областта Венето, съобщи БТА. Училището е под егидата на женски католически ор...

Официално: Само Михайлов кандидат за БФС, аматьорски клубове го издигнали

Един кандидат за президент на Българския футболен съюз ще има на предстоящия на 14.02.2014 година конгрес, съобщиха официално от футболната централа. Общото събрание ще се проведе в Зала 3 на НДК с на...

Трима малолетни обраха къща

Трима малолетни обраха къща в село Любен Каравелово, съобщи Петел. Децата проникнали в къщата на свой 42-годишен съселянин и му отмъкнали уредите от кухнята. Оказало се, че тримата са известни на мес...

Комисията по енергетика на ЕС чака Стойнев и Чобанов, за да говори за рестарт на "Белене"

Парламентарната комисия по енергетика реши да не разглеждат първа точка от дневния ред, която предвиждаше проект за решение за възобновяване изграждането на АЕЦ "Белене" заради отсъствието...

Aшли Коул сменя Челси с Арсенал

Левият бек Ашли Коул напуска Челси със сигурност след края на сезона, твърдят медиите на Острова. Бранителят категорично отпадна от сметките на мениджъра на "сините" Жозе Моуриньо. Португале...

Таня Андреева ще съди Десислава Атанасова за клевета

Ще заведа дело за клевета срещу Десислава Атанасова, обяви министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева на брифинг в министерството, което оглавява, предаде БГНЕС. Повод за думите на здравния ...

Защо в аржентинския McDonald's няма кетчуп

За да се спре изтичането на валута от страната, на компаниите са наложени строги ограничения за вноса

    


Бракониерски улов – 120 кг риба върната в яз. "Пясъчник"

Мрежите на рибарите, близо 3 км, са иззети от инспекторите

    


Чрез бюджетния си излишък Гърция е на път да получи нов транш и дори трети спасителен пакет


Гърция е все по-близо до спасителния пакет на германския финансов министър Вофганг Шойбле, но и до деблокиране на преговорите с тройката международни кредитори за получаване на пореден транш от 4.9 млрд. евро, като основното оръжие на Атина за това се свежда до регистрирания от нея изненадващо висок ръст на първичния бюджетен дефицит за 2013 г., който досега беше ключова пречка за отпускането на още средства на Гърция, съобщава вестник "Та неа", цитиран от БТА.

Председателят на...

С 30% спадат таксите за регистрация на търговец в Агенцията по вписванията


Правителството одобри намаление на държавните такси, които събира Агенцията по вписванията. Така при бизнеса и гражданите ще останат близо 4.1 млн. лв., съобщават от правителствената информационна служба. Изчислението е направено на база на приходите на Агенцията от такси. В резултат на решението те ще намалеят с около 22 на сто.

Най-голямо намаляване на размера на таксите е предвидено при регистрацията на нови търговци – средно с 31% в сравнение със сега действащите такси.
...

Правителството намали таксите, събирани от Агенцията по вписванията

/КРОСС/ С промени в Тарифата за държавните такси, събирани от Агенцията по вписванията, правителството намали значително размера на голяма част от таксите като мярка за облекчаване на административната тежест. В резултат на намалението, което е около 22% върху приходите от такси, изчислено на база на дейността на Агенцията за последната година, в бизнеса и гражданите ще останат близо 4,1 млн. лв., съобщава правителствената пресслужба. Най-голямо намаляване на размера на таксите е предвидено при регистрацията на нови търговци (чл. 16а) - средно с 31% в сравнение със сега действащите такси. Например, за дружествата с ограничена отговорност таксата от 160 лв. става 110 лв., за акционерните и за командитните дружества с акции се намалява от 460 лв. на 360 лв., за акционерните дружества за извършване на банкова и застрахователна дейност - от 1700 лв. на 1300 лв., и т. н. Ако документите са подадени по електронен път, таксите ще са в половин размер. По-малки такси ще бъдат събирани и за действия и услуги по Правилника за вписванията и по Закона за регистър БУЛСТАТ. Намаляването ще има положителен ефект върху стартирането и правенето на бизнес в България, конкурентоспособността на фирмите и навлизането на нови местни и чужди търговци на пазара, ще облекчи гражданите при снабдяване с удостоверения, преписи и справки.    

Няма доставка на ваксини за бебета в Благоевградско


Вече два месеца личните лекари в Благоевградска област не са получавали доставки на ваксината "Пентаксим", която се поставя на бебетата срещу дифтерия, тетанус, колклюш и полиомиелит. В Гоце Делчев е изчерпано и количеството на ваксината "Тетраксин", с която се имунизират децата, навършили 6 години.

Двете ваксини са включени в задължителния имунизационен календар на здравното министерство.

Имунизацията с "Пентаксим" се прави три поредни месеца и е много важно да се спазва...

Няма доставка на ваксини за бебета в Благоевгарско


Вече два месеца личните лекари в Благоевградска област не са получавали доставки на ваксината "Пентаксим", която се поставя на бебетата срещу дифтерия, тетанус, колклюш и полиомиелит. В Гоце Делчев е изчерпано и количеството на ваксината "Тетраксин", с която се имунизират децата, навършили 6 години.

Двете ваксини са включени в задължителния имунизационен календар на здравното министерство.

Имунизацията с "Пентаксим" се прави три поредни месеца и е много важно да се спазва...

Виновникът за пожара в Хасково с психично разстройство

68-годишният мъж заспал в леглото с незагасена цигара

    


Разследват липсващи 200 000 лева за бежанци

/КРОСС/ Образувано е досъдебно производство от прокуратурата за изразходваните средства, заделени за изграждане на палатков лагер за настаняване на бежанци. Това каза на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. През цялата минала година е отчетено 2,5 пъти нарастване на нелегалните мигранти, пресекли незаконно българската граница. Степента на подготвеност на местата за настаняване на бежанци и административният капацитет на Агенцията за бежанците показват неподготвеност, недостатъчни места. Имало е оценка, че трябва да се открият нови 800 места, но това така и не се е случило, посочи Йовчев. По думите на Йовчев било е планирано да се заделят за това средства, но те така и не са заделени. Били са заделени 200 000 лева за изграждане на палатков лагер за настаняване на бежанци, но за какво тези средства са изразходвани в момента не може да се каже. "Заварихме в Харманли буренясала поляна, без ток, вода и канализация. Това е отразено в документи и е образувано досъдебно производство от прокуратурата", допълни още Йовчев. За 2011 година са издадени 192 бежански статута, за 2012 - 177, за 2013 - 2462 статута; само за януари 2014 година са издадени 833 статута, каза още Йовчев.    

Привикват Симеон Дянков в парламента за скандала "Мишо Бирата"

Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков да бъде извикан за даване на обяснения по скандала "Мишо Бирата". Такова предложение ще внесе временната анкетна комисия в парламента, която е ангажирана с разприлатено на скандала.

Завещаваме на бъдните поколения затопляща се планета

13 от 14-те най-горещи години са били през настоящия век

„България без цензура“ организира протест на 16 февруари

„България без цензура“ организира протест срещу монополите на 16 февруари. На тази дата се навършва 1 година от февруарските протести, които свалиха от власт правителството на ГЕРБ.

Орешарски: Ако транзитният проблем с Турция се задълбочи, ще търсим помощ от ЕС

Среща на равнище министри ще разреши проблема между България и Турция за броя издавани разрешителни за транзитен превоз, обяви премиерът Пламен Орешарски на парламентарния блиц контрол в сряда. Спорът от миналата седмица спря преминаването на български камиони през границата с южната съседка.

Срам: Жени се биха заради портокали на промоция

Две зрели жени станаха за смях, след като се сбиха за отнети малко преди това портокали на промоция в търговска верига в Търговище. Битката между гневните клентки станала между блоковете в кв. Запад, където се засекли след пазаруването на път към вкъщи. Падналите на снега жена, хванати за косите, разтървал преминаващ мъж. Две зрели жени станаха за смях, след като се сбиха за отнети малко преди това портокали на промоция в търговска верига в Търговище. Битката между гневните клентки станала между блоковете в кв. Запад, където се засекли след пазаруването на път към вкъщи. Падналите на снега жена, хванати за косите, разтървал преминаващ мъж.

Арестуваха отново екстрасенса Деси за блудство

С прокурорско постановление а срок до 72 часа в следствения арест в Стара Загора е задържан 39-годишният Десислав Велков - Деси от град Искър, съобщиха от ОД на МВР Стара Загора. 

На 3 февруари мъжът е задържан от полицейските служители на Първо РУП - Стара Загора и е привлечен като обвиняем по чл. 150 от НК. С прокурорско постановление а срок до 72 часа в следствения арест в Стара Загора е задържан 39-годишният Десислав Велков - Деси от град Искър, съобщиха от ОД на МВР Стара Загора. На 3 февруари мъжът е задържан от полицейските служители на Първо РУП - Стара Загора и е привлечен като обвиняем по чл. 150 от НК.

500 милиона лева за регионите одобри кабинетът

Кабинетът „Орешарски" одобри разпределението на 499,345 млн. лева от публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов на пресконференция в Министерския съвет.

Решението е за разпределение на почти цялата програма, допълни министърът. И заяви, че е постигнато относително д Кабинетът „Орешарски" одобри разпределението на 499,345 млн. лева от публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов на пресконференция в Министерския съвет. Решението е за разпределение на почти цялата програма, допълни министърът. И заяви, че е постигнато относително д

Един поглед към тази планета от извънземен ще го накара да каже - искам да говоря с управителя

/КРОСС/ Уилям Сюард Бъроуз (1914 - 1997), познат още със своя псевдоним Уилям Лий, американски романист, поет, есеист и художник; важна фигура в така нареченото бийтпоколение: Само един поглед към тази планета от някой извънземен ще го накара да каже - искам да говоря с управителя.

Свещ до главата на починала подпали дома й

Запалена свещ до главата на покойница, причини пожар в дома й. Докато близките стягали погребението, апартаментът лумнал в пламъци. Инцидентът е станал във вторник.

Атанасова обвини Андреева за скандална обществена поръчка

/КРОСС/ Десислава Атанасова обвини наследничката си Таня Андреева за „скандална обществена поръчка" за изграждане на интегрирана информационна система в центровете за спешна помощ. Бившата здравна министърка уточни, че става въпрос за поръчка за 6,5 млн. лв., обявена „на тъмно" на 24 декември 2013 година. По думите й Андреева е взела решение за изграждане и функциониране на система за центровете за спешна помощ, при положение че в приетата от кабинета „Орешарски" национална здравна стратегия изрично се посочва, че такава система има и работи и в момента. Атанасова поясни, че тя е направена още през 2009 г. при Тройната коалиция и при двама министри на здравеопазването - Радослав Гайдарски и Евгений Желев.Колежката й Даниела Дариткова добави, че в договора за обществената поръчка от преди 5 години две от фирмите, участвали в изграждането, са със запазени права. Тогава системата е струвала 5,5 млн. лева. Според ГЕРБ обществената поръчка трябва да бъде спряна и да се доусъвършенства сегашната система. А с парите да се финансират дейности на фонда за лечение на деца, фонд „Ин витро", както и други пера от сферата на здравеопазването.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване