ЕС и Google се споразумяха, прекратиха антимонополното разследване

/КРОСС/ Европейският съюз ще прекрати антимонополното си разследване на Google. Причината е, че двете страни са постигнали споразумение вследствие на което Google ще избегне всякакви глоби, съобщи Bloomberg. Условието е в търсачката винаги да има три линка от конкурентни услуги за търсене в интернет, които да са поставени до топ предложенията. Ако Google наруши условията, ще трябва да плати глоба до 10% от световните си приходи. Според Европейската комисия нововъведението ще даде шанс на потребителите да избират между повече услуги, като самите конкурентни търсачки ще наддават за преференциално място и ще плащат минимум по 3 цента. Разследването започна след оплаквания от конкуренти на Google, в които те обвиняваха компанията, че поставя линкове към своите услуги на преференциални места в търсачката си. Google предлагаше няколко различни решения, но те бяха отхвърляни от жалбоподателите.    

Орешарски ще се види с Путин на коктейл

Премиерът Пламен Орешарски няма да обсъжда сериозни теми с руския президент Владимир Путин като строителство на АЕЦ “Белене” при посещението си в Сочи. Това стана ясно от изявлението му след блиц контрола в Народното събрание. Попитан на какви теми ще разговарят и дали “Белене” е сред тях, Орешарски отговори: “Кой ви каза това? ... Премиерът Пламен Орешарски няма да обсъжда сериозни теми с руския президент Владимир Путин като строителство на АЕЦ “Белене” при посещението си в Сочи. Това стана ясно от изявлението му след блиц контрола в Народното събрание. Попитан на какви теми ще разговарят и дали “Белене” е сред тях, Орешарски отговори: “Кой ви каза това? ...

Алтайски хор и легенда поздравиха България

Немов има уникалната колекция от 12 олимпийски медала в кариерата си, от които четири златни. Той стана абсолютен шампион по време на игрите в Сидни. Домакините получиха от родната делегация, която бе водена от генсека на БОК Белчо Горанов, талисмана ни - лъвче.
В церемонията участваха още Доминика и Латвия. Немов има уникалната колекция от 12 олимпийски медала в кариерата си, от които четири златни. Той стана абсолютен шампион по време на игрите в Сидни. Домакините получиха от родната делегация, която бе водена от генсека на БОК Белчо Горанов, талисмана ни - лъвче. В церемонията участваха още Доминика и Латвия.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.
 
Ето акцентите от емисията в 19 часа:

- Европейската комисия е дала срок на Съединените щати в рамките на половин година да премахнат визите за граждани на пет държави, включително България, това съобщава сайтът ЮРОАКТИВ.

- Президентът Росен Плевнелиев призова прокуратурата да извади всички данни от тефтерчето на бившия шеф на комисията за...

Няма отмяна на посещението на турския външен министър

Няма отмяна на посещението на турския външен министър Давутоглу, просто датите се оказаха неподходящи. Това заяви министърът на външните работи Кристиан Вигенин пред БНТ. „Няма нищо необич...

Биатлонистите се радват на лукс

Биатлонистите и ски бегачите ни се радват на лукс в Олимпийското село “Еndurance Village”. Селището разполага с вътрешен и външен басейн, спа център и други глезотии. След игрите хотелът и огромните къщи към комплекса ще бъдат давани под наем на заможни гости.
Условията за останалите ни състезатели, които са настанени другаде, обаче са спартански. Биатлонистите и ски бегачите ни се радват на лукс в Олимпийското село “Еndurance Village”. Селището разполага с вътрешен и външен басейн, спа център и други глезотии. След игрите хотелът и огромните къщи към комплекса ще бъдат давани под наем на заможни гости. Условията за останалите ни състезатели, които са настанени другаде, обаче са спартански.

Кабинетът раздели 500 млн. лева между общините

Разпределихме 499 345 000 лв. от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“ за проекти на общините и министерствата за благоустройство и заетост. Това обяви министърът на финансите Петър Чобанов след днешното заседание на кабинета.

Видео: Олимпийският огън вече е в района на Сочи


Щафетата с олимпийския огън премина днес през Сочи след обиколка от 65 хиляди километра, която е най-дългата в историята на игрите.

Щафетата беше посрещната ентусиазирано от зрители, които имаха възможност да се снимат и с официалните талисмани на игрите.

По-късно тръгна в последната си обиколка преди да бъде дадено началото на игрите на 7 февруари - в планините, където ще има състезания.

Руският бобслейист и шампион по канадска борба Алексей Воевода носеще...

НАСА изстрелва най-мощния космически телескоп в света през 2018 г.

НАСА ще изстреля най-мощния космически телескоп в света през 2018 г. Става въпрос за наследника на телескопа „Хъбъл” - „Джеймс Уеб”, който ще бъде поставен на орбита на 1,5 милиона километра от Земята. Изстрелването на космическия телескоп „Джеймс Уеб”, който ще наследи „Хъбъл”, бе насрочено за 2018 г.

Вечният въпрос: Децата или кариерата?

Една на всеки три работещи майки иска да напусне работа, за да се грижи за децата си

    


200 000 лева платени за гола поляна в Харманли

Прокуратурата разследва афера с 200 000 лева, платени за подготовката на лагер за бежанци в Харманли. Това съобщи вчера вицепремиерът Цветлин Йовчев пред вътрешната парламентарна комисия. Парите, предназначени за център с 1000 палатки, били изразходени от Областната управа в Хасково. 
“Заварихме в Харманли буренясала поляна без ток, вода и канализ Прокуратурата разследва афера с 200 000 лева, платени за подготовката на лагер за бежанци в Харманли. Това съобщи вчера вицепремиерът Цветлин Йовчев пред вътрешната парламентарна комисия. Парите, предназначени за център с 1000 палатки, били изразходени от Областната управа в Хасково. “Заварихме в Харманли буренясала поляна без ток, вода и канализ

„Табак Маркет“ натискали търговци в Бургас да продават бизнеса си

Собствениците на Lafka „Табак Маркет” натискали бургаски търговци да продават бизнеса си, пише сайтът Топ Новини Бургас. Подразделението на Булгартабак искало да изкупи всички налични фирми за разпространение на печатни издания в региона, като изпращали предварително подготвени договори с предложение за франчайз.

Местните търговци обаче били притеснени от някои от клаузите в договора – франчайзополучателят, който ще ползва марката “Lafka”, имал предимно задължения, а права почти липсвали. Според една от най-фрапантните клаузи, в случай че бъде „хванат“ да продава в обекта си стоки  извън тези на „Табак Маркет” и техните доставчици, собственикът на павилиона дължал неустойка в размер на 120% от договорената сума.

От „Табак Маркет” са заявили в официален отговор до Топ Новини Бургас, че нямат практика или намерение да оказват натиск върху местния бизнес с цел да го придобие. „Фирмата ни присъства в над 20 града в страната и като част от стратегията си за развитие проявява интерес към всички областни градове. Относно броя обекти, стратегията на фирмата оценява експанзионния потенциал на не повече от 5% от общия брой търговски обекти, продаващи тютюневи изделия в конкретния град. „Табак Маркет“ АД е фирма, която спазва пазарните правила и по никакъв начин не нарушава правилата на нелоялната конкуренция. Няма такъв прецедент до момента в историята ни, нямаме и намерение да го създаваме, тъй като държим на името си и на добрите взаимоотношения с останалите пазарни играчи”, се казва още в отговора на дружеството.

Според Топ Новини Бургас КЗК вече е разрешила на „Табак Маркет” да продобиеместният дистрибутор „Боби Прес” ООД. Предполага се, че на мястото на техните будки ще се появят и първите павилиони Lafka в града. ‘“Табак Маркет“ е съдружник в „Боби Прес”, като притежава 50% от нея и е партньор на собственика на местната фирма“, се казва в писмен отговор до онлайн изданието от маркетинг мениджъра на дружеството Милена Монова.

В отговор на питане от страна на КЗК бургаският кмет Димитър Николов съобщава, че на територията на Община Бургас са предвидени близо 100 места за разполагане на павилиони, от тях около 20 са незаети към момента. 51 търговци са получили разрешение за поставяне на павилиони за продажба на цигари. По информация на заместник-кмета Красимир Стойчев, който е и председател на Комисията, която организира конкурсите за отдаване под наем на общински площи, предназначени за търговска дейност, към момента при тях не е постъпвало искане от страна на „Табак Маркет” за ползване на подобни площи.

Местните търговци са притеснени от факта, че със стъпването си на пазара в Бургас Lafka ще бъде причина за унищожаване на техния бизнес, граден години наред. Те се възпротивиха на решение на местния парламент от лятото на 2013 година, с което според тях се облагодетелства бизнесът на Пеевски. Днес е входирана жалба в съда срещу спорния член в Наредбата. Тя е от името на Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас и от още една фирма, пожелала анонимност.

The post „Табак Маркет“ натискали търговци в Бургас да продават бизнеса си appeared first on Noresharski.com.

Забъркаха Бил Клинтън в секс скандал с Елизабет Хърли, тя отрича

Бившият президент на САЩ Бил Клинтън (1993-2001) е имал дългогодишна връзка с британската актриса Елизабет Хърли. Двамата дори правили секс в Белия дом, докато Хилари Клинтън си стояла в съседната стая. 

Разкритията се появиха първо в таблоида Бившият президент на САЩ Бил Клинтън (1993-2001) е имал дългогодишна връзка с британската актриса Елизабет Хърли. Двамата дори правили секс в Белия дом, докато Хилари Клинтън си стояла в съседната стая. Разкритията се появиха първо в таблоида "Глоуб", а след това в US сайта "Радар". Те се позовават на запис от бившето гадже на Хърли - актьора

Събират подписи за свикване на референдум

В Народното събрание днес бе учреден инициативен комитет, в който участват университетски преподаватели, артисти, студенти

Над три пъти повече родни фирми са фалирали през 2013г.

/КРОСС/ Все повече разработени бизнеси са обявени за продан. Справка от Агенцията по вписванията показва, че през миналата година в несъстоятелност са изпаднали над три пъти повече фирми, спрямо кризисната 2008 г. От началото на кризата до сега броят на фирмите в несъстоятелност нараства значително. През 2008 г. фалит са обявили близо 250 фирми, а през 2011 г. банкрутите вече са два пъти повече. Рекордните нива на предприемачите в затруднение обаче са регистрирани през миналата година - в несъстоятелност са обявени 820 фирми. 2014 г. също започва ударно - 69 фалита само до края на януари, предаде бТВ. В момента в интернет продължава продажбата на работещи офиси, магазини и предприятия. Поне 200 са обявите за продажба на бизнес в България. Практика е, за да избегнат фалита или притиснати от банките, собственици разпродават активите си на цена по-ниска от реалната. И все пак - не всички продажби на фирмени активи са заради финансови затруднения. Често например се продават оборудвани салони за красота, офиси или закусвални, заради разширяване на бизнеса.    

Ди Каприо и Джона Хил в нов проект заедно

След страхотния успех на "Вълкът от Уолстрийт"

"Левски" загуби в София от косовски отбор в Балканската лига


Баскетболният "Левски" допусна четвърто поражение в редовния сезон на Балканската лига. В среща от 12-ия кръг възпитаниците на Константин Папазов загубиха домакинството си на косовския "Пея" с 69:81.

Гостите водеха през всичките 40 минути убедително и заслужено стигнаха до победата. 

"Заслужена загуба. Изпуснахме важен шанс, сега трябва да го компенсираме някъде навън....

Два варненски отбора се борят за квота за зоналното по волейбол

Шест отбора от Североизточна България стартират утре участие във финалната шестица на регион Добруджа от първенството по волейбол за юноши младша възраст. Във финалната надпревара се впускат Черно море (Варна), Варна Волей (Варна), Добруджа 07 (Добрич), Калбо (Шумен), Дунав (Русе), Хан Аспарух (Исперих).

Даниела Бобева: Резултатите са обнадеждаващи

Политическата среда, развитието на сектора на малките и средните предприятия, иновациите и образованието са част от основните фактори за устойчиво икономическо развитие, които открои в речта си през 17-ата евроазиатска икономическа среща на върха в Истанбул вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева.

ЕНП настоява Мартин Шулц да обясни за парите за Моника Станишева


Европейската народна партия е поискала официално обяснение от социалиста Мартин Шулц, председател на Европейския парламент, във връзка с грант от 60 000 евро, отпуснат на фирмата "Актив груп", собственост на Моника Станишева, съобщи БНР.

Тя е съпруга на Сергей Станишев, председател на Партията на европейските социалисти (ПЕС) и лидер на БСП.

Настояването да се предостави повече информация дойде в пленарна зала на Европарламента от германския евродепутат Михаел Галер. Той...

Анонимни предлагат помощ за пребитото и ограбено семейство от Малорад

Състрадателни хора от цялата страна се обаждат всеки ден, за да помогнат на пострадалото семейство Лисичкови, сподели кметът на врачанското с. Малорад Петър Гарвански.- Четирима бизнесмени вече са направили постъпки да помогнат финансово на ограбените, но желанието им е да останат анонимни и да не се знаят публично дарените суми.
Състрадателни хора от цялата страна се обаждат всеки ден, за да помогнат на пострадалото семейство Лисичкови, сподели кметът на врачанското с. Малорад Петър Гарвански.- Четирима бизнесмени вече са направили постъпки да помогнат финансово на ограбените, но желанието им е да останат анонимни и да не се знаят публично дарените суми.

Спипаха Буркана с две кила дрога

Кюстендилски полицаи са задържали 41-годишния Б.С., известен като Буркана, да държи близо два килограма високорискови наркотици складирани в дома му.

Без лекари в линейките на Спешна помощ

/КРОСС/ Само медицински сестри и фелдшери ще се возят в линейките при повиквания за спешна помощ, а лекарите ще чакат в болницата, предвижда новата концепция за спешната помощ, цитирана от ТВ7. Лекарите ще отиват на адрес, само ако бъдат повикани от друг лекар или джипи, или пък при много тежка ситуация, с която не може да се справят фелдшерът или медицинската сестра. От Националната асоциация на работещите в спешната медицинска помощ обаче не са съгласни с това предложение. До края на тази година трябва да заработи и системата на малките спешни центрове към отделните болници на големите градове. Спешните отделения в тях също ще се преструктурират и ще се създадат спешни болнични комплекси.  

Европейският парламент иска постоянна мисия в Киев

Европейският парламент в четвъртък ще гласува за създаването в Украйна на постоянна негова мисия, за да се помогне за намаляване на напрежението и започване на диалог между враждуващите страни. Това ...

Бобева: Трябва да насърчим предприемаческия дух

/КРОСС/ Политическата среда, развитието на сектора на малките и средните предприятия, иновациите и образованието са част от основните фактори за устойчиво икономическо развитие, които открои в речта си през 17-тата евроазиатска икономическа среща на върха в Истанбул вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева. „Трябва да постигнем възможно най-много, за да реформираме икономиката и да изградим солидна основа за устойчиво развитие", изтъкна г-жа Бобева. Тя подчерта, че резултатите са обнадеждаващи: в България е запазена макроикономическата стабилност като същевременно се запазва най-ниското ниво на облагане в ЕС, най-ниско ниво на публичен дълг, по-малко от 2% бюджетен дефицит, има тенденция към намаляване на безработицата и увеличаване на социалната подкрепа за уязвимите слоеве от населението. Според вицепремиера вторият фактор за устойчиво развитие е развитието на малките и средните предприятия. „На принципа "Твърде голям, за да фалира", обикновено правителствата се ангажират с големите в бизнеса, докато секторът на малките и средните предприятия е оставен на собствените си способности за оцеляване. Ние трябва да насърчим предприемаческия дух, да му осигурим подкрепа от правителството и от обществото

EurActiv: ЕК иска от САЩ отмяна на визите за българи

EurActiv отбелязва, че влязъл в сила на 20 декември регламент изисква страните от ЕС да реагират съвместно по визовите въпроси, особено в случаи, когато други държави третират граждани на ЕС по различен начин

Турция погна проповедник, враг на Ердоган

Турция започва криминално разследване по съмнения в създаване на паралелна държава, подкрепяна от живеещия в САЩ духовник Фетхуллах Гюлен, предаде Ройтерс.
Премиерът Реджеп Ердоган обвинява някогашния си съюзник, че стои зад корупционния скандал с хора, близки до кабинета. Разследването накара Ердоган да смени половината си министри. Турция започва криминално разследване по съмнения в създаване на паралелна държава, подкрепяна от живеещия в САЩ духовник Фетхуллах Гюлен, предаде Ройтерс. Премиерът Реджеп Ердоган обвинява някогашния си съюзник, че стои зад корупционния скандал с хора, близки до кабинета. Разследването накара Ердоган да смени половината си министри.

Легия "Антимафия": Цветанов подслушвал Пеевски, оказвал му натиск да продаде вестниците си

"Имало е таен план за премахването на Делян Пеевски и тотален натиск той да продаде вестниците си на фирми, които са били на подставени лица на Цветан Цветанов".
Това заяви пред bTV председателят на Българска легия "Антимафия" Григор Здравков.
По заповед на бившия вътрешен министър е било осъществявано незаконно подслушване и следене спрямо "Имало е таен план за премахването на Делян Пеевски и тотален натиск той да продаде вестниците си на фирми, които са били на подставени лица на Цветан Цветанов". Това заяви пред bTV председателят на Българска легия "Антимафия" Григор Здравков. По заповед на бившия вътрешен министър е било осъществявано незаконно подслушване и следене спрямо

400 000 нови работни места в ЕС при по-добро управление на боклуците

Пълното прилагане на законодателството на ЕС за отпадъците ще спести на сектора 72 млрд. евро годишно, ще повиши годишния оборот с 42 млрд. евро и ще създаде над 400 000 нови работни места до 2020 г. Това сочат данните от проучване на прилагането на политиките в сектора, съобщи пресцентърът на Европейската комисия пред БТА.

136 години от рождението на Андре Ситроен

Френският конструктор е един от хората, променили автомобилната промишленост

    


БСП и ГЕРБ в София се замеряха с числа от бюджета на общината


Общинските съветници от БСП и ГЕРБ днес влязоха в задочен спор за проектобюджета на София, който утре ще бъде гласуван на редовното заседание на общинския съвет. Според левицата в заложената капиталова програма в размер на 696 млн. лева само 100 млн. лева са от събрани данъци и такси, а останалото - от европейски програми. А парите щели да се харчат само за големи инфраструктурни проекти и за проекти в центъра на града. Според мнозинството обаче това е рекордна капиталова програма, в която е...

Първият офис на АБВ в страната беше открит в Добрич

БСП е предприела рестрикции срещу 1500 соцактивисти, подкрепили проекта

Европейската банкова система – игра на домино

Проблемите в развиващия се свят са поредното изпитание пред сектора

    


Проф. Кожухарова: Няма доказан случай на смърт на дете, причинена от ваксина

/КРОСС/ "До момента в страната няма документално доказан случай на смърт на дете, причинена от ваксинация, но за сметка на това има случаи на фатален край при деца, които не са били имунизирани срещу опасни болести". Това заяви в ефира на Дарик радио проф. Мира Кожухарова, национален консултант по епидемиология. Проф. Кожухарова призна, че има случаи на нежелани реакции в резултат на ваксините, но подчерта колко опасни са болестите, от които тъкмо ваксините предпазват децата ни. Тя изрази учудването си как бързо, без медицински доказателства, е направена връзката между смъртта на тримесечното бебе от Стара Загора преди дни и поставената му ваксина: „Детето умира по време на върха на грипната епидемия в Стара Загора. Известно клинично проявление, макар и рядко срещано, това, което най-много ни безпокои, е именно хеморагичната пневмония. Но нека да не предрешаваме нещата, да изчакаме резултатите от експертизата". Отчитали се случаи с нежелани реакции, но до момента нямало доказана детска смърт в резултат на ваксина: „Документално доказан такъв случай към момента няма. Нежелана реакция след имунизация от порядъка на 20, най-много до 30 съобщения, ако не греша, за всички имунизирани деца в България от 0 до 18-годишна възраст, се получава годишно". „Опитайте да не интервюирате майките, които казват, че не искат да ваксинират детето си, интервюирайте някоя майка, която има починало дете от пневмококов менингит преди 4-5 години

Правителството не води преговори за придобиване на акции в ЕРП-тата

На този етап правителството не води преговори за придобиване на акции от трите електроразпределини дружества (ЕРП-та) у нас. Това заяви...

Легия "Антимафия": Цветанов следял Пеевски, оказвал му натиск да продаде вестниците си

"Имало е таен план за премахването на Делян Пеевски и тотален натиск той да продаде вестниците си на фирми, които са били на подставени лица на Цветан Цветанов". Това заяви пред bTV председателят на Българска легия "Антимафия" Григор Здравков. По заповед на бившия вътрешен министър е било осъществявано незаконно подслушване и следене спрямо

Министър Стойнев:Правим завод в Плевен, инвестираме около София

Скоро ще има първа копка на завод в Плевен. Има и много инвестиции около София. Това каза пред журналисти министърът на енергетика и икономиката Драгомир Стойнев.

Граждански комитет стартира подписка за изборен референдум

Интелектуалци учредиха в парламента Инициативен комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложението на президента Росен Плевнелиев за национален референдум по изборни въпроси, съобщи  професор Георги Близнашки, който е бил избран за председател на Инициативния комитет (ИК). В комитета влизат общо 15 души, сред които университетските преподаватели проф. Милена Стефанова, проф.Калин Янакиев, проф. Александър Кьосев, доц. Светла Божилова, д-р Христо Христев, актьорите - Христо Мутафчиев, Ивайло Захариев, Веселин Калановски, композиторът Виктор Стоянов, Алфред Фосколо, Юлия Берберян, Саша Безуханова и "Ранобудните студенти" Борис Ангелов и Александрина Икономова. В четвъртък Инициативният комитет ще бъде регистриран в Народното събрание. След това според разпоредбите на закона за референдумите ИК ще има три месеца за събиране на необходимия брой подписи. При най-малко 200 хиляди подписа ИК може да предложи на парламента да свика национално допитване. При не по-малко от 500 хиляди подписа парламентът задължително приема решение за произвеждане на национален референдум. Преди седмица президентът предложи заедно с евроизборите през май да бъде организиран национален референдум по въпроси, свързани с мажоритарния избор на част от народните представители, задължителното и електронното гласуване. Според Георги Близнашки идеята за национално допитване по изборните въпроси се ползва с широка обществена подкрепа. Той посочи, че при събирането на подписите ще разчитат на доброволци. Ще призовем за подкрепа всички политически партии, неправителствени организации, "Ранобудните студенти", каза Георги Близнашки, цитиран от БТА, и добави, че ИК се подкрепя от ГЕРБ, от Реформаторския блок и от по-малки партии. Близнашки определи като символно действие учредяването на Инициативния комитет именно в сградата на Народното събрание. Относно финансирането на кампанията по събирането на подписи, той обясни, че тези технически въпроси ще се решават в следващите дни.

Инициативен комитет започва събиране на подписи за референдум по изборни въпроси

Интелектуалци учредиха в парламента Инициативен комитет за събиране на подписи в подкрепа на предложението на президента Росен Плевнелиев за национален референдум по изборни въпроси, съобщи  професор Георги Близнашки, който е бил избран за председател на Инициативния комитет /ИК/. В комитета влизат общо 15 души, сред които университетските преподаватели проф. Милена Стефанова, проф.Калин Янакиев, проф. Александър Кьосев, доц. Светла Божилова, д-р Христо Христев, актьорите - Христо Мутафчиев, Ивайло Захариев, Веселин Калановски, композиторът Виктор Стоянов, Алфред Фосколо, Юлия Берберян, Саша Безуханова и "Ранобудните студенти" Борис Ангелов и Александрина Икономова. В четвъртък Инициативният комитет ще бъде регистриран в Народното събрание. След това според разпоредбите на закона за референдумите ИК ще има три месеца за събиране на необходимия брой подписи. При най-малко 200 хиляди подписа ИК може да предложи на парламента да свика национално допитване. При не по-малко от 500 хиляди подписа парламентът задължително приема решение за произвеждане на национален референдум. Преди седмица президентът предложи заедно с евроизборите през май да бъде организиран национален референдум по въпроси, свързани с мажоритарния избор на част от народните представители, задължителното и електронното гласуване. Според Георги Близнашки идеята за национално допитване по изборните въпроси се ползва с широка обществена подкрепа. Той посочи, че при събирането на подписите ще разчитат на доброволци. Ще призовем за подкрепа всички политически партии, неправителствени организации, "Ранобудните студенти", каза Георги Близнашки, цитиран от БТА, и добави, че ИК се подкрепя от ГЕРБ, от Реформаторския блок и от по-малки партии. Близнашки определи като символно действие учредяването на Инициативния комитет именно в сградата на Народното събрание. Относно финансирането на кампанията по събирането на подписи, той обясни, че тези технически въпроси ще се решават в следващите дни.

Прекъснато е разширяването на Панамския канал

Консорциумът, на който е възложено разширяването на Панамския канал, прекъсна днес строителните работи, съобщи администраторът на канала Хорхе Кихано, като потвърди края на преговорите около финансов конфликт.

Откраднаха 460 метра релси от неизползваем коловоз

/КРОСС/ Апаши задигнаха стандартни железопътни релси от неизползваем коловоз на гара "Равнец", разположен по главната линия Долно Езерово - Дебелт, съобщи "Бургас утре". От полицията съобщиха, че релсите са срязани във времето от 15 януари до 4 февруари. Взети са общо 460 м. заедно със скрепителните материали по тях. Работата по случая продължава от служители на Районно управление Камено. Припомняме, че преди две седмици крадци буквално извадиха влак от релсите между гара Яна и Мусачево.  

Членовете на ЦИК ще бъдат 19

Членовете на ЦИК ще бъдат 19. Ръководството ще се избира от парламента, а президентът ще издава указ за назначаването им. Това реши на заседанието си Временната комисия за обсъждане и приемане на нов...

Задържаха 35-годишна варненка, влязла в чужд имот и откраднала портфейл

Вчера е получен сигнал за проникване в частен имот в гр. Варна, на ул. "Кап. I ранг Георги Купов", съобщават от пресцентъра на полицията. Неизвестно лице е проникнало в дома и е извършило кражба на мъжки портфейл, съдържащ лични документи и малка сума пари.

Николай Михайлов: Прибързах и съдбата ме наказа

"Прибързах и съдбата ме наказа...", каза Николай Михайлов в специално интервю за "Труд".

Вратарят на националния отбор и "Верона" разкрива къде е сбъркал при трансфера и говори за уроците на живота, които учи.

Михайлов разкрива неща от кухнята на ежедневието си в италианския тим, не подминава и  темите с националния отбор и конгреса на БФС.
"Прибързах и съдбата ме наказа...", каза Николай Михайлов в специално интервю за "Труд". Вратарят на националния отбор и "Верона" разкрива къде е сбъркал при трансфера и говори за уроците на живота, които учи. Михайлов разкрива неща от кухнята на ежедневието си в италианския тим, не подминава и темите с националния отбор и конгреса на БФС.

Цитат на деня: Радвам се, че мога да връча наградата на АББ, а не на АБВ


"Радвам се, че мога да връча наградата на АББ, а не на АБВ."

Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на тържественото връчване на годишните награди "Инвеститор на годината 2013. И допълни, че все пак днес ще се опита да каже "няколко думи за бизнес, а не за политика".

"Когато попитах един индустриалец как да помогнем на бизнеса, той каза "като не пречите". От миналата година се опитвам да следвам този принцип. Опитваме се да облекчим до колкото е възможно...

Драгомир Стойнев: За нас е важно България да е интерес за големите инвеститори

Скоро ще има първа копка на завод в Плевен. Има и много инвестиции около София. Това каза пред журналисти министърът на енергетика и икономиката Драгомир Стойнев.

„Интересът към България е голям и за нас е важно, тя да е интерес за големите инвеститори. Най-важното за инвеститорите е предвидимост и ние показваме, че сме предвидими. Ние не сменям Скоро ще има първа копка на завод в Плевен. Има и много инвестиции около София. Това каза пред журналисти министърът на енергетика и икономиката Драгомир Стойнев. „Интересът към България е голям и за нас е важно, тя да е интерес за големите инвеститори. Най-важното за инвеститорите е предвидимост и ние показваме, че сме предвидими. Ние не сменям

Трифон Митев: Листата на АБВ ще увеличи гласовете за ляво и център

/КРОСС/ "Големите различия, които представителите на АБВ имат с ръководството на БСП, са свързани с начините, по които управляващите в социалистическата партия вземат решения и правят политика. Надеждата е сблъсъкът на идеи, който ни предстои на евроизборите, да разтревожи левицата и доведе до дебат по истинските проблемите, вместо непрестанни вътрешнопартийни борби. Това становище защити членът на инициативната група на Национална гражданска инициатива АБВ - Трифон Митев, според когото е крайно време организационните звена на левицата да спрат да се занимават с това кой е лично предан на председателя на партията. В отговор на журналистически въпрос, свързан с участието на гражданската инициатива на предстоящия евровот, Митев посочи, че това ще стане чрез коалиция от партии, по чийто формат все още се водят разговори. Той бе категоричен, че целта на АБВ не е да дърпа гласове от социалистическата партия, а да предостави алтернатива на избирателите в ляво, които са разколебани от начина, по който ръководството на БСП прави политика. „ С листата на АБВ, ще се увеличат гласовете в ляво и център в България", заключи пред радио К2 Митев.  

16 загинали при тежки снеговалежи в Афганистан

Най-малко 16 души са загинали в резултат на обилни снеговалежи в северните афганистански провинции Джаузджан и Бадахшан, съобщават местни медии.

ЦИК с 19 членове, парламентът избира ръководството

Членовете на ЦИК ще бъдат 19. Ръководството ще се избира от парламента, а президентът ще издава указ за назначаването им.
Това реши на заседанието си Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс, която гласува текстове от проекта на второ четене, съобщиха от пресцентъра на парламента.
Според приетия текст парламентарните Членовете на ЦИК ще бъдат 19. Ръководството ще се избира от парламента, а президентът ще издава указ за назначаването им. Това реши на заседанието си Временната комисия за обсъждане и приемане на нов Изборен кодекс, която гласува текстове от проекта на второ четене, съобщиха от пресцентъра на парламента. Според приетия текст парламентарните

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване