Чист родопски въздух е обявен за продан в eBay


В световния портал за онлайн предлагане на стоки eBay се появи обява за продажба на чист и свеж въздух от Родопите, съобщи "Нова телевизия".

Офертата гласи: "Нашите планини са известни с яркосиньото небе, пухкавите облачета и свежия бриз, пропит с аромата на борова смола. Кой не е мечтал да скъса веригите на забързаните работни дни и да избяга в планината, където да се наслади на снежния пейзаж, свежия въздух и... тишината. Родопите са идеалното място за това".

Чистият...

Пазете се от футуристични ченгета

Премиерният фантастичен екшън “Робокоп” пристига с амбицията да рестартира едноименната поредица за футуристичното ченге. Оригиналът излиза през 1987-а и благодарение на уникалния стил на своя режисьор Пол Верховен се превръща в култова траш класика. “Робокоп” е рожба на кича и евтинията на 80-те и представлява триумфална сублимация на една Премиерният фантастичен екшън “Робокоп” пристига с амбицията да рестартира едноименната поредица за футуристичното ченге. Оригиналът излиза през 1987-а и благодарение на уникалния стил на своя режисьор Пол Верховен се превръща в култова траш класика. “Робокоп” е рожба на кича и евтинията на 80-те и представлява триумфална сублимация на една

Реал със сладко отмъщение срещу Атлетико

Белите спечелиха убедителна победа с 3:0 в първия полуфинал за купата

    


Тони Димитрова сгъна "Балалайка" и 60-те

Голямо шоу се развихри в предаването по БНТ "Най-хубавите години от нашия живот". Легендарният хит "Балалайка" в изпълнение на една от жените на Емил Димитров - голямата певица Грета Ганчева, отстъпи на 90-те и бургаската Бони Тейлър.

Джордж Клуни представи новия си филм в Ню Йорк

/КРОСС/ В Ню Йорк актьорът Джордж Клуни официално представи новия си филм "Пазители на наследството", съобщи Movieweb. Клуни е съсценарист и режисьор на филма. Задно с него по червения килим преминаха Хю Бонвил, Бил Мъри, Кейт Бланшет и Джон Гудман. "Пазители на наследството" е по романа на Робърт Едсел. Той е за работата на екип от експерти в областта на изкуството, които се борят за спасяването на ценни произведения, откраднати от нацистите. Филмът получи смесени отзиви от критиката. Като негов плюс се изтъква фактът, че предлага различен разказ за Втората световна война. Световната премиера на "Пазители на наследството" ще е на Берлинале в събота.  

Младок нацелува Алисия

Фолк звездата предизвика фурор на последното си участие. Тя замая главите на всички с визията си, която търпи критики, но явно обожателите й могат да си затворят очите за това.

Пожар бушува в имот в Симеоново

Голям пожар е избухнал в столичния квартал "Симеоново".

Банани от Тонга по-бърз от наш

Тонгоанецът за разлика от българина обаче има здрав спонсор и в момента ползва оборудването на германците в Сочи. 
Банани направи две спускания от 54,488 и 54,429 секунди, докато Беньов спря хронометрите 56,066 и 56,093 секунди по време на вчерашните тренировки.
Улеят в Сочи е единственият в света, който има цели три противонаклона. Тонгоанецът за разлика от българина обаче има здрав спонсор и в момента ползва оборудването на германците в Сочи. Банани направи две спускания от 54,488 и 54,429 секунди, докато Беньов спря хронометрите 56,066 и 56,093 секунди по време на вчерашните тренировки. Улеят в Сочи е единственият в света, който има цели три противонаклона.

Стоилов гони вратар за 4 кг отгоре

Четири килограма наднормено тегло са решили мястото на 20-годишния втори вратар на “Ботев” (Пд) Росен Андонов-Бащата. Той бе изгонен от треньора Станимир Стоилов от лагера в Кипър и пратен да топи мазнините в сателита “Раковски”. Мъри поставил ултиматум между двата зимни лагера вратарят да свали 2 кг, но резервата на поляка Адам Стаховяк качил нови Четири килограма наднормено тегло са решили мястото на 20-годишния втори вратар на “Ботев” (Пд) Росен Андонов-Бащата. Той бе изгонен от треньора Станимир Стоилов от лагера в Кипър и пратен да топи мазнините в сателита “Раковски”. Мъри поставил ултиматум между двата зимни лагера вратарят да свали 2 кг, но резервата на поляка Адам Стаховяк качил нови

Рецидивист мами 39 пъти КАТ с чуждо име

Рецидивист на пътя в продължение на години 39 пъти успява да се измъкне от наказания и глоби, като се представя пред полицаи за друг човек. Имита му е Димитър Михайлов.

Торбички с "Родопски въздъх" продават в eBay

Торби с въздух от Родопите са обявени за продажба в световната търговска платформа ebay.

Пожар избухна в кв. Симеоново

/КРОСС/ Пожар обхвана къща в столичния квартал „Симеоново". На място са пристигнали няколко противопожарни автомобила. Инцидентът е станал на ул. „Босилек". Пожарникарите са евакуирали живеещите на адреса, предаде Нова Нюз. До момента няма данни за пострадали. Снимка: Булфото,всички права запазени

Еврокомисията настоява САЩ да отменят визите за българи


Европейската комисия настоява да се отменят американските визи за граждани на пет държави, сред които е и България. В срок от половин година Комисията очаква Съединените щати да премахнат визите - в противен случай Европейският съюз може да въведе визи за американски дипломати, е предупредила Комисията.

За това съобщи сайтът EurActive, като цитира влязъл в сила в края на декември м.г. регламент.

Документът изисква страните да предприемат общи действия, когато гражданите на...

Близо един тон кокаин бе открит на роболовна яхта в Коста Рика

Близо един тон кокаин бе открит от полицията в Коста Рика на корабче с трима души на борда в крайбрежните води на южния Пасифик.

ЕП и ЕК заявиха солидарност с България за бежанците

Еврокомисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом призова всички държави от ЕС да отворят границите си за бежанците, за да може тежестта да бъде разпределена по-равномерно

Брани ли дървосекач гората?

Невероятно, но факт! Дървосекач бил назначен да пази горите в природен парк Българка. Твърдят го не само местните социалисти в Габрово и депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на града Томислав Дончев. Търговският регистър също е непоколебим - Али Ахмедов Алиев, лидер на ДПС в Севлиево, все още грее като собственик на фирма за дърводобив.

Невероятно, но факт! Дървосекач бил назначен да пази горите в природен парк Българка. Твърдят го не само местните социалисти в Габрово и депутатът от ГЕРБ и бивш кмет на града Томислав Дончев. Търговският регистър също е непоколебим - Али Ахмедов Алиев, лидер на ДПС в Севлиево, все още грее като собственик на фирма за дърводобив.

Възрастна жена падна от ескалатор, с опасност за живота е

/КРОСС/ 88-годишна варненка е паднала от ескалатор в магазин на бул. "Владислав Варненчик", като състоянието й е изключително тежко, съобщи petel.bg, като се позова на нейна близка приятелка. Възрастната жена е с две счупвания на ръката и контузии на черепа. Откарана е в болница, където най-вероятно ще се наложи да й направят операция.      

МОК: В Сочи не се убиват здрави кучета


Олимпийските ръководители се опитаха да смекчат притесненията за съдбата на уличните кучета в Сочи, като обявиха, че се умъртвяват само болни и умиращи животни в навечерието на зимната олимпиада.

Активисти за защита на животните алармираха в последните дни, че улиците на Сочи се разчистват от кучета без да е ясно каква е съдбата им. 

"Ще бъде абсолютно погрешно да се каже, че някое здраво куче се унищожава", заяви говорителят на МОК Марк Адамс. Според него кучетата се...

БСП с нови опорни точки

Поредната порция “опорни точки” на БСП бе публикувана от “Биволъ”. В имейл до депутатите се дават инструкции как да отговарят на твърденията на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че “през 2015 г. държавата ще катастрофира”. Борисов направи това “внушение” в неделя. 
“Когато Борисов говори за финансова стабилност и фиск, трябва да сме ос Поредната порция “опорни точки” на БСП бе публикувана от “Биволъ”. В имейл до депутатите се дават инструкции как да отговарят на твърденията на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, че “през 2015 г. държавата ще катастрофира”. Борисов направи това “внушение” в неделя. “Когато Борисов говори за финансова стабилност и фиск, трябва да сме ос

Разпределиха 500 млн. лева за инвестиции в регионите

Почти 500 млн. лева по публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите бяха разпределени вчера от кабинета. Постигнато е добро покритие на цялата територия на страната и няма пропуснати региони, каза министърът на финансите Петър Чобанов след правителственото заседание. Финансирани са инфраструктурни проекти както в големите,

Песков: Москва няма да преразглежда договорите си по газа с Украйна

Москва. 5 февруари /КРОСС/. Русия е обезпокоена от нарастването на задълженията на Украйна по руския газ, но основания за преразглеждане на действащите договори няма, цитира агенция „Интерфакс" заявлението на прессекретаря на президента на Русия Дмитрий Песков.„В случай на изпълнение на действащите документи никой няма да има основания за преразглеждането на каквото и да е. Това е еднозначно", - заяви Песков.Песков също така коментира ситуацията със заделянето на пари за Украйна във вид на заем. „Москва като минимум иска да е сигурна, че Киев има ясна представа за това, как ще харчи парите, - заяви президентския прессекретар. - Москва документално никакви ограничения не е обявявала за предоставянето на заем, нито някой е искал от Украйна някакви писмени обещания. Въпросът се състои в елементарна представа за това, какво ще се случва с тези средства".

Рухна покрив на хипермаркет в Ница, има ранени

/КРОСС/ Покрив на магазин от голяма верига хипермаркети рухна в югоизточния френски град Ница и рани най-малко двама души, съобщи ИТАР-ТАСС. Причините за инцидента на най-големия магазин в Ница засега не са установени. На място работят спасителни и противопожарни екипи. Едно от предположенията е, че срутването би могло да бъде следствие на продължаващите вече няколко дни проливни дъждове и силни ветрове.  

Бербатов: Не заемам нечие място, в "Монако" ще изиграя своята роля

Димитър Бербатов заяви в интервю за популярното френско списасие Димитър Бербатов заяви в интервю за популярното френско списасие "Екип", че е готов да приеме предизвикателството и да замени колумбийската звезда на "Монако" Радамел Фалкао. Българинът бе привлечен в тима от княжеството под наем от английския "Фулъм", след като нападателят, известен с прозвището Тигъра, получи тежка травма и ще отсъства

Десетметрови вълни по северното крайбрежие на Испания

Десетметрови вълни нанесоха отново поражения на северното крайбрежие на Испания, която от неделя е засегната от вълна лошо време.

Бивш и настоящ министър в скандал за 6,5 млн. лв. за спешната помощ

Бившият и настоящият здравен министър - Десислава Атанасова и Таня Андреева влязоха в нова схватка, този път заради обществена поръчка за спешната помощ.
В парламента Атанасова (ГЕРБ) съобщи, че “на 21 декември м. г., на тъмно, в навечерието на новогодишните празници, когато никой не се вълнува от сайта на здравното министерство, Андреева Бившият и настоящият здравен министър - Десислава Атанасова и Таня Андреева влязоха в нова схватка, този път заради обществена поръчка за спешната помощ. В парламента Атанасова (ГЕРБ) съобщи, че “на 21 декември м. г., на тъмно, в навечерието на новогодишните празници, когато никой не се вълнува от сайта на здравното министерство, Андреева

Рут Колева се самозабрави, плюе по България

„Пази Боже, сляпо да прогледа". Това важи напълно за певицата Рут Колева, която отиде до остров Бали и съвсем се самозабрави. „Феноменалната" певица, която нашумя с излагациите си в „Къртицата" и скандали в „Музикална академия" , се надула като балон заради участие в английското радио Би Би Си.

Грандиозен скандал в хазарта: Шеф на казино в Правец завлече шампиони на покер от цял свят

Грандиозен скандал тресе покер общността в България. Собственикът на казино “Правец” организирал голям турнир, но не платил с парите от наградния фонд, затворил казиното и духнал от България.

Проучване на “24 часа” показа, че засегнати са не само призьорите от 12-ото издание на международния Pravets Poker Masters. С над 60 000 лева са изгорели Грандиозен скандал тресе покер общността в България. Собственикът на казино “Правец” организирал голям турнир, но не платил с парите от наградния фонд, затворил казиното и духнал от България. Проучване на “24 часа” показа, че засегнати са не само призьорите от 12-ото издание на международния Pravets Poker Masters. С над 60 000 лева са изгорели

Видео: Испански кораб се разцепи край Франция



Испански товарен кораб се разцепи на две, след като бе изхвърлен от морето на брега на баския район в Южна Франция, разказва Дебра Лутърбек от "Ройтерс".

"Луно" се ударил във вълнолом в сряда след проблем с двигателя след напускане на пристанището. Силните ветрове и вълните са го изтласкали към скалите.

Първоначалните съобщения бяха, че товарът му е бил изкуствен тор, но после се оказа, че корабът е бил празен.



Местни медии съобщават за...

Хаос в Лондон от стачка

Пълен хаос настъпи в Лондон, след като служителите в метрото обявиха 48-часова стачка, предаде Ройтерс. Те протестират срещу закриването на стотици работни места и затварянето на всички билетни центрове. Метрото, което превозва над 3 млн. пътници на ден, се движи на изключително дълги периоди. Това създаде истински хаос и хиляди пътници чакаха Пълен хаос настъпи в Лондон, след като служителите в метрото обявиха 48-часова стачка, предаде Ройтерс. Те протестират срещу закриването на стотици работни места и затварянето на всички билетни центрове. Метрото, което превозва над 3 млн. пътници на ден, се движи на изключително дълги периоди. Това създаде истински хаос и хиляди пътници чакаха

Сагата с мръсните води на Златните пясъци е към края си

Решаването на хроничния проблем със замърсяването на морето край Златни пясъци е на път да приключи успешно. Според зам.-кмета на Варна Христо Иванов дълбоководното заустване на отпадните води от пречиствателната станция в курорта на практика е завършено. В следващите седмици държавна приемателна комисия трябва да пусне в експлоатация 2-километрова Решаването на хроничния проблем със замърсяването на морето край Златни пясъци е на път да приключи успешно. Според зам.-кмета на Варна Христо Иванов дълбоководното заустване на отпадните води от пречиствателната станция в курорта на практика е завършено. В следващите седмици държавна приемателна комисия трябва да пусне в експлоатация 2-километрова

Как да се топлим 7 пъти по-евтино

Да се разведеш с парното и с енергото. Това е неистовото усилие на българина. В унисон с него напоследък на пазара на отоплението се лансират термопомпите, като начин да извоюваш енергийната си независимост.


Смяташе се, че този вид отопление е по портфейла на заможните хора, които могат да си позволят инвестиция от 20 хил. лв. Интернет обаче е Да се разведеш с парното и с енергото. Това е неистовото усилие на българина. В унисон с него напоследък на пазара на отоплението се лансират термопомпите, като начин да извоюваш енергийната си независимост. Смяташе се, че този вид отопление е по портфейла на заможните хора, които могат да си позволят инвестиция от 20 хил. лв. Интернет обаче е

Димитър Бечев: Няма драма във въшнополитическите отношения с Турция

Драмата е във вътрешните отношения на южната ни съседка, коментира директорът на българския клон на Европейския съвет за външна политика

    


Вдигнаха трибагреника на Олимпиадата в Сочи

Българските олимпийци бяха приятно изненадани от хора на Алтайския край, който поздрави нашите по време на церемонията по издигането на флага ни в планинското олимпийско село.

Измамник се представя 39 пъти под чуждо име пред пътни полицаи

/КРОСС/ Рецидивист на пътя в продължение на години 39 пъти успява да се измъкне от наказания и глоби, като се представя пред полицаи за друг човек. Велинградчанинът Димитър Михайлов се добира до данните на своя приятел и съсед Живко Цимпарев и навсякъде, където го спират пътни полицаи, се оправдава, че е забравил документите си, предаде в.24 часа. Той неохотно се съгласява да му бъдат съставени фишове за глоба и актове. Диктува на униформените име, ЕГН и адрес, подписва документите и си тръгва необезпокояван. Така успява да заблуди полицейски служители 39 пъти на територията на Пазарджишка, Благоевградска и Смолянска област. В сряда разследващ полицай Блага Крайчева от областната полицейска дирекция в Пазарджик предяви на Димитър Михайлов обвинение за документни престъпления, осъществявани в продължителен период от време. Ако бъде признат за виновен, го чакат до 2 години затвор.    

Предложение на ГЕРБ може да лиши "Синята коалиция" от места в районните избирателни комисии


Партии или коалиции, които имат евродепутати, но не са се регистрирали в Централната избирателна комисия (ЦИК) за съответните избори, няма да могат да предлагат членове на районните, общинските и секционните избирателни комисии. 

По предложение на ГЕРБ днес временната парламентарна комисия, създадена, за да обсъди и приеме нов изборен кодекс, промени текста, останал от сега действащия закон. Според него в консултации за съставяне на районни комисии (РИК) могат да участват всички...

Предложение на ГЕРБ може да изхвърли "Синята коалиция" от районните избирателни комисии


Партии или коалиции, които имат евродепутати, но не са се регистрирали в Централната избирателна комисия (ЦИК) за съответните избори, няма да могат да предлагат членове на районните, общинските и секционните избирателни комисии. 

По предложение на ГЕРБ днес временната парламентарна комисия, създадена, за да обсъди и приеме нов изборен кодекс, промени текста, останал от сега действащия закон. Според него в консултации за съставяне на районни комисии (РИК) могат да участват всички...

Заплашиха две австрийски олимпийки с отвличане

Австрийският олимпийски комитет обяви, че е получил писмо, чрез което е отправена заплаха за отвличането на двама спортисти от страната по време на олимпийските игри в Сочи, които стартират в петък. Президентът на АОК Петер Менел потвърди информацията на в.

Отрязаха окончателно президента от ЦИК

Президентът да има квота в ЦИК - например 4-ма от 9 души, както в СЕМ и други ключови институции. Това предложи шефката на Института за развитие на публичната среда Антоанета Цонева на второто четене на Изборния кодекс в комисията по изработването му. Подкрепиха я обаче само от ГЕРБ. 
“Президентът е на една политическа сила”, възпротиви се Президентът да има квота в ЦИК - например 4-ма от 9 души, както в СЕМ и други ключови институции. Това предложи шефката на Института за развитие на публичната среда Антоанета Цонева на второто четене на Изборния кодекс в комисията по изработването му. Подкрепиха я обаче само от ГЕРБ. “Президентът е на една политическа сила”, възпротиви се

Искат проверка на неуспяла инспекторка

Висшият съдебен съвет (ВСС) да провери неуспялата кандидатка за главен съдебен инспектор Веселина Тенева, настояват пет неправителствени организации. Въпреки неуспеха си да оглави ревизорите на Темида, тя остава във Върховния административен съд.  Според организациите ВСС трябва да провери кои са “потресаващите факти и данни необявявани... Висшият съдебен съвет (ВСС) да провери неуспялата кандидатка за главен съдебен инспектор Веселина Тенева, настояват пет неправителствени организации. Въпреки неуспеха си да оглави ревизорите на Темида, тя остава във Върховния административен съд. Според организациите ВСС трябва да провери кои са “потресаващите факти и данни необявявани...

Откриха руините на столицата на цар Фружин край Липова

/КРОСС/ Край град Липова, в румънската част на Банат, се е намирала последната българска столица, обяви проф. Николай Овчаров. Там след падането на страната ни под османска власт се установява по-малкият син на цар Иван Шишман - Фружин. Именно в крепостта той поддържа българския дух. След гибелта на баща си през 1395 г. Фружин бяга в Унгария, където става един от най-видните пълководци на крал Сигизмунд. За своите заслуги през 1426 г. получава редица имения и едно от тях е Липа, днес град Липова. След разгрома при битката край Варна през 1444 г. обаче Фружин губи позициите си в унгарския двор и голяма част от имотите му са отнети в полза на регента Ян Хунияди. Това лято екип от румънски археолози с участието и на Николай Овчаров ще извършат теренни обхождания и ще подготвят обекта за разкопки. Предвижда се през октомври да се състои конференция с участието на български, румънски и унгарски историци, посветена на героичната съвместна борба на трите народа против османското нашествие.    

Пет жертви на пневмония в страната

Лекарите съветват да не прибягваме към самолечение, особено, ако грипът трае повече от два-три дни

Гасят голям пожар в "Симеоново"

Голям пожар е избухнал в столичния квартал "Симеоново".
Няколко пожарни коли са се насочили по подадения за инцидента сигнал.
По първоначална информация огънят е тръгнал от гараж с четири автомобила вътре. Впоследствие е обхванал и къща в имота.
Засега няма данни за пострадали, съобщава "Блиц".
Oчаквайте подробности. Голям пожар е избухнал в столичния квартал "Симеоново". Няколко пожарни коли са се насочили по подадения за инцидента сигнал. По първоначална информация огънят е тръгнал от гараж с четири автомобила вътре. Впоследствие е обхванал и къща в имота. Засега няма данни за пострадали, съобщава "Блиц". Oчаквайте подробности.

Държавна банка финансирала бизнеса на Бисеров

9 225 600 евро е отпуснала държавната Българска банка за развитие на фотоволтаичните фирми на разследвания от прокуратурата ексдепутат Христо Бисеров. Срещу крупната сума са заложени дружествата и малките им централи за производство на зелена енергия, установи проверка на BPost.bg.

Нов преглед за травмата на Соколов

Според първия преглед Соколов има разкъсване на мускула и няма да може да играе между 20 и 30 дни. Диагоналът бе изследван и на ехограф, който обаче не е дал категоричен отговор. След допълнителния преглед ще стане ясно колко време точно няма да играе основният състезател на италианския шампион Според първия преглед Соколов има разкъсване на мускула и няма да може да играе между 20 и 30 дни. Диагоналът бе изследван и на ехограф, който обаче не е дал категоричен отговор. След допълнителния преглед ще стане ясно колко време точно няма да играе основният състезател на италианския шампион "Тренто".

Голям пожар в "Симеоново"

Голям пожар е избухнал в столичния квартал "Симеоново". Няколко пожарни коли са се насочили по подадения за инцидента сигнал. По първоначална информация огънят е тръгнал от гараж с четири автомобила вътре. Впоследствие е обхванал и къща в имота. Засега няма данни за пострадали, съобщава "Блиц". Oчаквайте подробности.

София продава дела си в Общинска банка

Столична община продава дела си в Общинска банка, съобщиха от Столичната общинска агенция за приватизация (СОАП). Избран е и консултант.

Данните за трудовия пазар в САЩ натежаха на Wall Street

Само преди броени седмици S&P 500 записа историчеси връх, но след това стойността му падна с почти 6 на сто

    


ЕП ще гласува установяването на постоянна мисия в Украйна

/КРОСС/ В четвъртък Европейският парламент ще гласува за създаването на постоянна негова мисия в Украйна, чрез която да се помогне за намаляване на напрежението в страната. Същевременно мисият ще цели и започването на диалог между враждуващите страни. Това стана ясно от съвместна резолюция на шест фракции в Европейския парламент, предаде РИА Новости. "ЕП смята, че активното въвличане на членове на парламента в Киев може да предотврати по-нататъшно ескалиране на кризата и призовава да се създаде постоянна мисия на Европейският парламент в Украйна с цел снемане на напрежението и помощ в диалога между страните, както и призовава лидерите на фракции да създадат тази мисия колкото се може по-скоро", се казва в документа. Европейските депутати смятат за нужно да се създаде независима комисия за разследване нарушенията на човешките права по време на безредиците в Украйна.  

Радвам се, че мога да връча наградата на АББ, а не на АБВ!

Радвам се, че мога да връча наградата на АББ, а не на АБВ. Така се пошегува с близостта на двете имена премиерът Пламен Орешарски, който тази вечер връчи наградата за цялостен принос "Инвеститор на годината".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване