Трима възрастни мъже са починали при пожар в дом за стари хора край Хасково


Трима възрастни мъже са починали при пожар в Дома за стари хора в парка "Кенана" край Хасково тази нощ, предаде БТА.

Предполага се, че тримата са се задушили в резултат на пожар от неизгасена цигара в стаята, в която били настанени. Сигналът за пожара е подаден в 4 часа и 20 минути. На място са изпратени полицейски и пожарникарски екипи, които са установили, че в пламъците са загинали трима мъже, обитаващи една стая. Загиналите са на възраст 70 г., 82 г. и 67 г.

Според...

Комисия „Бисер-ов” тръгва в парламента

Парламентът сформира временна анкетна комисия, която да разследва изненадващото излизане на Христо Бисеров от политиката, както и данните за среща на Бойко Борисов с Бисер Миланов-Петното.

САЩ подслушвали и канцлера Шрьодер

Агенцията за национална сигурност на САЩ е подслушвала и телефона на Герхард Шрьодер през 2002 г., когато той оглавяваше германското правителство.

8 варненски автобуса закъсаха в леда край Аксаково

Близо час закъсняват автобусите тази сутрин по линия 409, съобщи Близо час закъсняват автобусите тази сутрин по линия 409, съобщи "Петел". За това алармираха гневни пътници. Кондукторите в автобусите обясниха, че причина за драстичните закъснения е в заледените пътища в посока Аксаково. Фирмите не са лугирали навреме настилките и по тази причина 8 автобуса на градския транспорт са закъсали на леда.

Пушачът, причинили пожара, бил с психическо разстройство

В Дома за стари хора в Хасково, човекът, забравил цигарата си, е бил с доста сериозно психическо разстройство, почти шизофрения, и въпреки многократните забрани и забележки, е продължавал да пуши в леглото. Това каза за Фокус Георги Иванов, кмет на Община Хасково, по повод случая на задушаване на трима възрастни мъже в Дом за стари хора в парк В Дома за стари хора в Хасково, човекът, забравил цигарата си, е бил с доста сериозно психическо разстройство, почти шизофрения, и въпреки многократните забрани и забележки, е продължавал да пуши в леглото. Това каза за Фокус Георги Иванов, кмет на Община Хасково, по повод случая на задушаване на трима възрастни мъже в Дом за стари хора в парк

Цонев увери: ДПС подкрепя временна анкетна комисия за Бисеров

ДПС ще подкрепи създаването на временна анкетна комисия за Христо Бисеров, както Лютви Местан обяви още при внасянето на решението от колеги от ПП ГЕРБ, съобщи депутатът от ДПС Йордан Цонев в НС.

4 кг канабис и открадната мрежа са открити в Старозагорско

Извършителите са задържани при полицейска спецоперация

    


Илиян Тимчев се закле на мястото на Младен Червеняков като депутат от левицата


Лекарят от Берковица Илиян Тимчев положи клетва като народен представител от "Коалиция за България" днес.

Тимчев влезе в парламента на мястото на дългогодишния депутат и вътрешен министър в кабинета "Виденов" Младен Червеняков, който беше назначен за посланик на България в Черна гора. Червеняков беше водач на листата на левицата в Монтана за предсрочния парламентарен вот миналата година, а Тимчев беше втори в листата.

Червеняков заменя като посланик Мая Добрева, чийто...

Паметникът на Тодор Колев готов до лятото

До средата на годината ще е готов паметникът на Тодор Колев в Градската градина на родния му град Шумен. Всички средства за изграждането му са вече събрани, след като миналия уикенд в столичен клуб се проведе концерт в памет на големия актьор, а шуменска компания дари 60 000 лв. На една сцена в подкрепа на дарителската кампания пяха Стефан Вълдобре До средата на годината ще е готов паметникът на Тодор Колев в Градската градина на родния му град Шумен. Всички средства за изграждането му са вече събрани, след като миналия уикенд в столичен клуб се проведе концерт в памет на големия актьор, а шуменска компания дари 60 000 лв. На една сцена в подкрепа на дарителската кампания пяха Стефан Вълдобре

Максим Митков: Има ли нагласа за промени в КТ, регламентиращи извънредния труд?

1. Има ли мислене и нагласа за промени в Кодекса на труда, регламентиращи извънредния труд?
 Нормативната база е изключително стара, не кореспондира с действителността и нуждите на бизнеса в България. 
Производствените фирми и особено тези, които са експортно ориентирани, са изправени пред редица проблеми, а в същото време се очаква те да бъдат 1. Има ли мислене и нагласа за промени в Кодекса на труда, регламентиращи извънредния труд? Нормативната база е изключително стара, не кореспондира с действителността и нуждите на бизнеса в България. Производствените фирми и особено тези, които са експортно ориентирани, са изправени пред редица проблеми, а в същото време се очаква те да бъдат

Испанският сектор на услугите се разшири с най-бързия си темп от 6,5 години

Секторът на услугите в Германия отстъпи до 3-месечно дъно, но се разширява, докато тези във Франция и Италия се свиха

    


Илиян Тимчев смени Червеняков в БСП

/КРОСС/ Нов депутат седна на банките на левицата в парламента. Да спазва Конституцията и законите на страната във всичките си действия и да се ръководи от интересите на народа се закле от парламентарната трибуна Илиян Тимчев, който заема мястото на доскорошния депутат от БСП Младен Червеняков, който става посланик на страната ни в Черна гора и напуска парламента. Новият депутат Тимчев се поздрави със своите нови колеги, от които бе посрещнат на крака.  

Гуцанов към Главчев: На боб ли видяхте, че 2015 г. хазната ще катастрофира

Прогнозата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че хазната ще катастрофира, ако правителството не подаде оставка, бе разтълкувана съвсем различно от БСП. Оказа се, че цифри, периоди и показатели в икономиката получават тотално различно тълкуване от представители на двете партии. Докато в ГЕРБ са убедени в скорошен фалит на държавата, в БСП виждат светл Прогнозата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че хазната ще катастрофира, ако правителството не подаде оставка, бе разтълкувана съвсем различно от БСП. Оказа се, че цифри, периоди и показатели в икономиката получават тотално различно тълкуване от представители на двете партии. Докато в ГЕРБ са убедени в скорошен фалит на държавата, в БСП виждат светл

4-ма са в ареста покрай смъртта на Фил Хофман

Четирима души са арестувани покрай смъртта на Филип Сиймор Хофман.

Четирима задържани за смъртта на Хофман

/КРОСС/Полицията в Ню Йорк е задържала четирима души, за които се подозира, че имат връзка с намерените пакетчета хероин в апартамента на актьора Филип Хофман, предаде Си Ен Ен. По време на акцията са задържани трима мъже и една жена. Полицията е открила 350 торбички, които съдържат хероин, предал ги е служителят. Няма допълнителна информация и задържаните били освободени. В апартамента му били открити между 50 и 70 дози хероин и множество спринцовки. На пакетите е имало маркировки „Асо купа" и „Асо пика". Това е опиат - смесица от хероин и фентанил, използван за облекчаване на болки при болни от рак. В дома на Хофман са били открити всякакви други медикаменти някои, от които се изписват при лечение на наркомзависими.  

15 катастрофи са регистрирани във Варна през денонощието

15 катастрофи са регистрирани във Варна и региона за изминалото денонощие. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от "Пътна полиция" - Варна. Няма пострадали при пътните произшествия. Причинени са материални щети. Частично мокри, на места заледени са пътищата във Варненска област.

Путин се срещна с президента на МОК

Сочи. /КРОСС/. Президентът на Русия Владимир Путин се срещна с президента на МОК Томас Бах. На срещата Владимир Владимирович обеща да приложи всички усилия Олимпиадата в Сочи да мине на най-високо равнище, както и изрази надежда, че това събитие ще послужи за стимул за по-нататъшно развитие на световното олимпийското движение, отбеляза ИТАР-ТАСС.„Искам да ви уверя, че ние ще направим всичко необходимо, Сочи да бъде един гостоприемен дом за всички участници в Олимпиадата, както и за всички гости", заяви Путин на двустранната среща с президента на МОК. По думите на Путин, „главните задачи са Олимпийските игри да се превърнат в празник за всички фенове на спорта в света. „Много бих искал, тези Олимпийски игри да станат още една крачка напред в развитието на олимпизма", каза държавния руски глава.По хода на разговора беше засегната и темата за положителното влияние на спорта и Олимпийските игри върху младото поколение. Путин подчерта, че масовото развитие на спорта позволява да отстрани подрастващите и децата от улицата, да ги огради от пагубното влияние на лошите навици: алкохола, цигарите и наркотиците. Той отбеляза, че в този смисъл МОК и други международни организации играят значима роля, и обеща, че в Русия ще се направи всичко възможно да се поддържат всички тези усилия

Кристиано без наказание за ЧРД

„Реал” (Мадрид излиза с Кристиано Роналдо довечера срещу „Атлетико” на стадион „Сантяго Бенабеу” в първия полуфинал за Купата на Испания. Португалецът получи разрешение от Дисциплинарната комисия на федерацията да играе срещу „дюшекчиите” навръх своя 29-и рожден ден.
Кавалерът на „Златната топка” чака санкция за червения картон при 1:1 с „Атлетик” „Реал” (Мадрид излиза с Кристиано Роналдо довечера срещу „Атлетико” на стадион „Сантяго Бенабеу” в първия полуфинал за Купата на Испания. Португалецът получи разрешение от Дисциплинарната комисия на федерацията да играе срещу „дюшекчиите” навръх своя 29-и рожден ден. Кавалерът на „Златната топка” чака санкция за червения картон при 1:1 с „Атлетик”

Четирима задържани за смъртта на актьора Филип Хофман (видео)

Полицията в Ню Йорк е задържала четирима души, за които се подозира, имат връзка с намерените пакетчета хероин в апартамента на актьор Филип Хофман, предаде Си Ен Ен. 
По време на акцията са задържани трима мъже и една жена. Полицията открила 350 торбички, които обикновено съдържат хероин, предал служителят. 


Полицията в Ню Йорк е задържала четирима души, за които се подозира, имат връзка с намерените пакетчета хероин в апартамента на актьор Филип Хофман, предаде Си Ен Ен. По време на акцията са задържани трима мъже и една жена. Полицията открила 350 торбички, които обикновено съдържат хероин, предал служителят.

Октай: В ДПС има практика да се продава имунитет

Бившият зам.-председател на ДПС коментира присъдата на Митхат Табаков и обвиненията за финансови злоупотреби срещу други депутати на партията

Насилието над жени в България и Гърция

Домашното насилие е най-разпространената форма на сексуално насилие в двете държави

прочети повече

Пневмония уби бременна в 7-ия месец

Бременна в седмия месец жена е починала вчера сутринта в силистренската болница, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Даниела Костадинова.

В "средната класа" на трудовия пазар сега е най-добре

Икономиката ни създава работни места за ниския и средния сегмент и по-малко - за висококвалифицирани кадри. Тази и още няколко нови тенденции в развитието на българския пазар на труда регистрира новият доклад на “Индъстри уоч”.
Данните сочат нарастване на заплатите в т.нар. средни позиции. Това са работни места, на които може да бъдат наети хора Икономиката ни създава работни места за ниския и средния сегмент и по-малко - за висококвалифицирани кадри. Тази и още няколко нови тенденции в развитието на българския пазар на труда регистрира новият доклад на “Индъстри уоч”. Данните сочат нарастване на заплатите в т.нар. средни позиции. Това са работни места, на които може да бъдат наети хора

Бременна почина след усложнения от грип в Силистра

Жената е развила тежка двустранна пневмония

    


Местан към Борисов: Ще се видим в съда

/КРОСС/ Лидерът на ДПС Лютви Местан заплаши от парламентарната трибуна бившия премиер Бойко Борисов, че двамата ще се видят в съда. Поводът са твърденията на Борисов от миналата седмица, че Местан и председателят на БСП Сергей Станишев са получавали информация от специални разузнавателни средства. Миналата седмица Борисов заяви пред журналисти, че Местан и Станишев очевидно знаели неща от разговори вътре в ГЕРБ, които не би трябвало да знаят. Доказателство за това била хипотезата на Местан, че вотът на недоверие за политиката на кабинета в сектора за сигурност, който готви ГЕРБ, служел, за да може Борисов да "пусне Цветанов по бобслея". "Откъде знае", запита реторично Борисов. И добави, че някой, който го подслушва, очевидно ходи да докладва нощем в Боянските сараи. Според лидера на ГЕРБ сигнал за изтичането на информация от службите към ДПС е и внезапната оставка на бившия зам.-председател на парламента и на ДПС Христо Бисеров, точно преди срещу него да започне разследване за пране на пари. Днес Лютви Местан се възползва от недоволството на зам.-председателя на групата на ГЕРБ Красимир Велчев, че единственият монитор в парламента с информация за гласуванията на депутатите бил разположен именно пред лидера на ДПС. Ясно е, че Местан ръководи Народното събрание, но не е редно само пред него да има монитор, заяви Красимир Велчев

В "Зограф" предложиха Василий за низвержение

Зографският събор предложи своя досегашен брат отец Василий на низвержение. Вчера монахът напусна манастира, който обитаваше 20 години, тъй като съборът го изключи от монашеското братство на светата обител и му забрани да свещенодейства, т.е. да служи и да изповядва. Процедурата обаче изисква наказанието да се потвърди и от Вселенската патриаршия. Зографският събор предложи своя досегашен брат отец Василий на низвержение. Вчера монахът напусна манастира, който обитаваше 20 години, тъй като съборът го изключи от монашеското братство на светата обител и му забрани да свещенодейства, т.е. да служи и да изповядва. Процедурата обаче изисква наказанието да се потвърди и от Вселенската патриаршия.

Марго Роби отказа на Хефнър

Не иска да се съблича гола за Playboy

    


Софийската опера отбелязва 100-годишнината от рождението на Борис Христов

/КРОСС/ Известни български и чуждестранни изпълнители и диригенти се включват в организираните от Софийската опера и балет инициативи, посветени на 100-годишнината от рождението на Борис Христов. Те предвиждат представяне на постановките, в които през годините централните роли са изпълнявани от световноизвестния бас, разказа за "Хоризонт" директорът на Националната опера академик Пламен Карталов. Първата серията от инициативи включва "Аида", "Фиделио", "Пръстенът на Нибелунгите", "Дон Карлос" и "Борис Годунов".  

Местан ще съди Борисов заради обвинения за СРС

Лидерът на ДПС Лютви Местан ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за твърденията, че му е донасяна информация от СРС-та, предаде репортер на Агенция "Фокус". Имайте мяра в тези обвинения, каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, във връзка с изказване на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, Лидерът на ДПС Лютви Местан ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за твърденията, че му е донасяна информация от СРС-та, предаде репортер на Агенция "Фокус". Имайте мяра в тези обвинения, каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, във връзка с изказване на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев,

Бисеров с комисия, към нея депутатите "лепнаха" Петното

Дебататът бе разгорещен и се превърна в историческа справка

    


Борисов: Защо ”Атака” оттегли искането си за ”Белене”?

Приказките за рестарт на проекта са прах в очите, смята бившият премиер

    


Турският външен министър скандално отложи посещение в България

Турският министър на външните работи Ахмет Давутоглу е отменил посещението си в България, планирано за 6 и 7 февруари. Визитата е по покана на българския външен министър Кристиян Вигенин. Според турски медии Давутоглу е решил да не пътува до София, тъй като му е казано, че няма да може да се срещне с президента Росен Плевнелиев заради натоварен график на българския държавен глава.

Намалява песимизмът на потребителите за развитието на икономиката

През януари по-голямата част от домакинствата продължават да оценяват икономическата ситуация като неблагоприятна за спестяване

    


Всеки пети безработен в Плевен под 29 години

Младите мъже традиционно са повече на трудовия пазар

    


Управляващите досега правителства предават или продават националния интерес

/КРОСС/ „Дълбоката криза от 2007 г., продължаваща и днес, показа сериозните пропуски в законодателствата, но това не доведе до ефективни стъпки от страна на ЕК" - заяви Слави Бинев по време на дебат в Страсбург. Евродепутатът, който е представител на най-голямата извънпарламентарна сила в България, съюза около НФСБ, взе отношение относно наказателните санкции за злоупотреба с вътрешна информация и манипулиране на пазара. Той очерта сериозни заплахи в сферата на свободния вътрешен пазар, който е основа на Европейския съюз. От името на патриотичния съюз около НФСБ и в доказателство на борбата им срещу предаването на националните интереси и срещу манипулацията на пазари, Бинев очерта основните пречки в процеса за вземане на мерки. С цел за пореден път да защити правата на българите, евродепутатът направи паралел с България. Той отчете мерките за справяне в европейската директива за правилни, но изрази опасенията си, като заяви: „Смущава ме, че все още се разчита прекалено много на отделните държави да контролират компетентните органи за спазването на тази Директива. Има държави, където подобен надзор би се осъществил изключително трудно, било то заради протекционизъм, било то поради некомпетентност. Но по-сериозното е, когато вътрешната информация се предава от самите държавни институции и ръководителите им тук вече не става дума за протекционизъм, а именно обратното - за предаване на националния интерес

Трима загинаха при пожар в старчески дом в Хасково

Трима души загинаха при пожар в дом за възрастни хора в Хасково рано тази сутрин.

Военен клуб Бургас отбелязва юбилей и 136-годишнината от Освобождението на града

Военен клуб Бургас отбелязва юбилей и 136-годишнината от Освобождението на града, съобщи Агенция Фокус. Военен клуб Бургас ще отбележи 65-годишния си юбилей и 136-годишнината от Освобождението на гр....

Британци осмиват Путин с бира "забранена за гейове"

Британци създадоха бира, наречена "Здравейте, казвам се Владимир", а на етикета на бутилката е изобразен портрет в стила на Уорхол на Владимир Путин. Добавено е и сатирично послание, което г...

Росен Петров обмисля да влезе в политиката

Водещият на "Нека говорят..." Росен Петров обмисля политическа кариера. Това потвърди той пред бТВ, пояснявайки че вече има предложения в тази посока, предаде Стандарт нюз. Петров не даде п...

Затворниците се радват на Митхат Табаков като на расов елен

Това заяви заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева в изявление, с което искаше да се разширят правомощията на т.нар. комисия "Христо Бисеров". Вчера бившият деп...

Юве прави Конте цел №1

Продължението на контракта на треньора на Ювентус Антонио Конте се явява приоритет за ръководството на клуба, съобщава италианската преса. Според медиите, намерението на босовете на "Старата госп...

Outernet иска да "освободи" интернет, изпращайки го в Космоса

Група от предприемачи иска да прехвърли мост през дигиталното разделение и цензурата, като излъчва безплатно интернет от мрежа от наносателити в орбита към всеки жител на Земята, съобщава Motherboard....

Пет основни приоритета са заложени в новия бюджет на Варна

Пет основни приоритета са заложени в бюджета на Варна за 2014 година, отбеляза кметът Иван Портних на пресконференция в общината. Запазване на данъчните ставки и намаление на част от тях, развитие на...

Трима загинаха при пожар в старчески дом в Хасково

Най-вероятно пожарът е причинен от неизгасена цигара, която е запалила завивките и дюшека на леглото на пушача и мъжете в стаята са се задушили

Евдокия Христова: От БСП ми звъняха за снимките ми, макар да са нормални

Промяната може да дойде само с активни политики, заяви пред Би Ти Ви изкусителната социалистка Евдокия Христова. Почитателката на "Левски" каза, че няма сблъсък между червеното и синьото, а екипа си го е шила сама. 

Евдокия бе категорични, че няма голи снимки. Това й бил уж най-провокативните, но реално тя самата не ги приемала за такива, Промяната може да дойде само с активни политики, заяви пред Би Ти Ви изкусителната социалистка Евдокия Христова. Почитателката на "Левски" каза, че няма сблъсък между червеното и синьото, а екипа си го е шила сама. Евдокия бе категорични, че няма голи снимки. Това й бил уж най-провокативните, но реално тя самата не ги приемала за такива,

Пенсиите скачат с 9 лева средно от 1 юли

Пенсиите ще се увеличат средно с 9 лева от 1 юли. Това съобщи управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков в интервю за Пенсиите ще се увеличат средно с 9 лева от 1 юли. Това съобщи управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков в интервю за "Труд". Повече чети ТУК и в днешния брой на вестник "Труд" Пенсиите ще се увеличат средно с 9 лева от 1 юли. Това съобщи управителят на Националния осигурителен институт Бисер Петков в интервю за "Труд".

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване