Литературна вечер ще припомни как бавността може да бъде начин на живот


Литературна вечер ще припомни очарованието на това да живееш, наблюдаваш и възприемаш изкуството и удоволствията без стрес и без компромиси. Под надслов "Бавна" сряда – вечер на бавното живеене" литературен клуб Spirt and Spirit днес от 19:30 в намиращия се под Моста на влюбените клуб Trip Ten ще припомни, че бавността "не е скорост на живеене, действия или мислене. Тя е усещане, разбиране, начин на живот, наслада от случването, миговете и красотата."

Пред "Дневник" инициаторът и...

"Атака" оттегли предложението си за рестарт на "Белене", ГЕРБ питат "Кой разпореди?"

Въпреки че вчера, преди началото на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност, лидерът на "Атака" Волен Сидеров заяви, че трябва много бързо да се поставят въпросите за АЕЦ...

Две победи и реми за българите на турнира в Гибралтар

Две победи и реми регистрираха българските шахматисти в осмия кръг на международния шахматен турнир в Гибралтар, съобщава сайтът  на състезанието. Иван Чепаринов победи с белите фигури Бела К...

ООН: В Сирия се вършат тежки престъпления срещу деца

Сирийските опозиционни групи, подкрепяни от Запада, наемат деца на бежанци в съседните страни, а правителствените сили арестуват и измъчват деца, свързани с бунтовниците, се казва в доклад да генералн...

Градината на Финци-Контити

Романът Градината на Финци-Контини, публикуван през 1962 година, бележи върха в творчеството на италианския писател, поет и литературен историк Джорджо Басани (1924–2000). Той носи на автора...

Сладки ноти

След големия успех на първата си книга Вкусно с Йоли, авторката не спира да изненадва читателите си с авторските си рецепти. Този път тя ни пуска в нейната домашна сладкарница. Според нея н...

Водят се скандални дела, ощетяващи хазната на Община Варна

Сигнал до Окръжна прокуратура е внесен от община Варна, свързан с ремонта на СУПЦ „Анастасия Д-р Железкова“. Причина за това са констатирани нередности в доклад на АДФИ, съобщи к...

Чобанов: Няма да има нужда от актуализация на бюджета

Тази година няма да има нужда от актуализация на бюджета. Не виждам причини да се смята, че тя ще се наложи. Предварителните резултати за януари показва, че сме събрали повече приходи отколкото през я...

Местан ще съди Бойко Борисов заради твърдения за СРС-та

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за твърденията, че му е донасяна информация от СРС-та. „Имайте мяра в тези обвинения", каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна.

Дебатът за велоялеята продължава

За проведена среща между граждани от Поморие и кмета Иван Алексиев съобщи  Пресцентърът на Община Поморие.

Поводът за срещата беше желанието на група граждани да заявят подкрепата си към общинското ръководство във връзка с изградената велоалея и зачестилите коментари, мнения и желания тя да бъде премахната. На срещата присъства и г-н Михаил Попов, председател на клуб „Безопасни улици” от Фондация „Безопасни улици от Валя”. „Категорично мога да кажа, че Поморие е един от малкото градове, в които с изграждане на велопът е помислено за сигурността и безопасността на велосипедистите. Готов съм да помагам добрата практика в Поморие да стане пример и за други градове”, каза г-н Попов.

Община Поморие заложи 150 000 лв. в капиталовата си програма за 2013 г. за изграждане на пешеходна зона с обособяване на велоалея по ул. „Княз Борис I” в гр. Поморие. За осъществяването й са изразходвани реално 99 518 лв. с ДДС, както следва:

1. За вертикална сигнализация (знаци, стълбчета, монтаж) – 5 643 лв.

2. За гумени ограничители (големи с чоп и монтаж) – 57 164 лв.

3. За светлинни ограничители (малки и монтаж) – 10 650 лв.

4. За изкуствени неравности за скоростта – 3 471 лв.

5. За светофарни уредби – 11 530 лв.

6. За маркировка – 11 060 лв.

„Изразходваните средства за изграждането на велоалеята са значително по-малко от заложените в бюджета. Бихме могли да си спестим още от тях, над 67 хил. лв., ако не се налагаше да монтираме гумени ограничители, но за съжаление действителността е такава, че само положена маркировка по никакъв начин не ограничава шофьорите да не навлизат във велозоната”, каза кметът Алексиев.

Велосипедистите от Поморие предложиха велоалеята да бъде продължена и в посока Бургас. Те заявиха, че са готови да участват в предстоящите обсъждания с нови идеи и предложения и да съдействат на общинското ръководство, така че Поморие да продължава развитието си като модерен европейски град.

Пресцентър на Община Поморие

 

Билети за шоуто на Лили удариха 5 стотака

Билети за концерта на Лили Иванова се продават на черно по 500 лева

Софиянец прати харманлийка в болница, задържат го за дрога

30 грама канабис иззеха харманлийските полицаи, информират от ОД на МВР. Вчера те са получили сигнал за 35-годишен софиянец, пренасящ наркотика с лекотоварен автомобил „фолксваген Транспортер” по улица „Н. Петков” в Харманли.

След надлежно легитимиране от страна на полицейските служители и опит за проверка, софиянецът е включил на задна предавка и с висока скорост е направил опит да избяга и осуети полицейската проверка.

Тръгвайки назад е ударил паркиран лек автомобил „Рено” и стояща зад колата 14-годишно момиче от града. След завъртане, Реното удря и паркираният в близост лек автомобил Фолксваген Пасат.

От удара, момичето е с охлузвания по черепа, травма на горна устна, болки в главата и коленете. Настанена е в МБАЛ – Харманли, без опасност за живота. При последвалия личен обиск в дрехите на софиянеца са открити 5 полиетиленови топчета със зелена листна маса с тегло 10 грама, реагиращ на канабис при полеви наркотест.

Последвало е претърсване на стая, обитавана от мъжа в квартал „Дружба”, където полицаите откриват още 13 полиетиленови топчета с тегло 20 грама от същото наркотично вещество. Мъжът е задържан до 24 часа по образуваното досъдебно производство.

Хасково Новини

 

Мъжки труп изплува от Перловска река

Труп на мъж е изплувал от Перловска река в София.

Викат Симеон Дянков в парламента за скандала "Мишо Бирата"

Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков да бъде извикан за даване на обяснения по скандала "Мишо Бирата". Такова предложение ще внесе временната анкетна комисия в парламента, която е ангажирана с разплитането на скандала, съобщи ПИК.

"Резонно е Дянков да бъде поканен за изслушване на следващото или по-следващото заседание на Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков да бъде извикан за даване на обяснения по скандала "Мишо Бирата". Такова предложение ще внесе временната анкетна комисия в парламента, която е ангажирана с разплитането на скандала, съобщи ПИК. "Резонно е Дянков да бъде поканен за изслушване на следващото или по-следващото заседание на

Стабилна фискална позиция на страната отчита доклад за Бюджет 2013

Правителството прие внесената от министъра на финансите Петър Чобанов информация за изпълнението на републиканския бюджет

    


Астрономи откриха далечна клатушкаща се планета

Забелязана е от космическия телескоп "Кеплер" и е кръстена Кеплер-413b

    


Задържаха четирима дилъри, свързани с Филип Хофман

Официалната причина за кончината на звездата ще стане ясна, след като приключи аутопсията

Пушач с психично разстройство причинил пожара в старческия дом

В Дома за стари хора в Хасково, човекът, забравил цигарата си, е бил с доста сериозно психическо разстройство, почти шизофрения, и въпреки многократните забрани и забележки, е продължавал да пуши в леглото. Това каза за Фокус Георги Иванов, кмет на Община Хасково, по повод случая на задушаване на трима възрастни мъже в Дом за стари хора в парк В Дома за стари хора в Хасково, човекът, забравил цигарата си, е бил с доста сериозно психическо разстройство, почти шизофрения, и въпреки многократните забрани и забележки, е продължавал да пуши в леглото. Това каза за Фокус Георги Иванов, кмет на Община Хасково, по повод случая на задушаване на трима възрастни мъже в Дом за стари хора в парк

Пет приоритета са заложени в новия бюджет на Варна

Пет основни приоритета са заложени в бюджета на Варна за 2014 година. Това съобщи кметът Иван Портних на пресконференция днес в общината. Запазване на данъчните ставки и намаление на част от тях, развитие на здравеопазването, образованието, социалната политика и амбициозна капиталова програма са важни задачи, които отстояваме с моя екип.

Късо съединение опожари Мерцедес в движение

Късо съединение е причинило пожар в лек автомобил.

Снощи в 23:45 часа на пътя между селата Горски извор и Ябълково е възникнал пожар по време на движение в лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 27-годишен хасковлия. Пострадали няма.

Хасково Новини

Димчо Михалевски: Кой и защо през 2010г. е разширил границите на населените места, попадащи в парк Странджа?

През 2010г. е допуснато разширяване на картата на възстановената собственост (КВС) и по този начин са увеличени границите на населените места, попадащи в територията на парк Странджа. За това алармира бургаският народен представител от Коалиция за България инж. Димчо Михалевски – председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление в Народното събрание.

Михалевски заяви, че трябва да се отговори кой и защо е допуснал разширяване на полигоните в изготвения тогава нов Общ устройсвен план.

Депутатът разясни, че след издаването на заповедта от министъра на регионалното развитие за частични изменения в съществуващия ОУП ще бъде открито производство по изменение на ОУП на Царево, поради настъпили съществени промени в устройствените условия, при които е бил съставен планът. Съществените промени в устройствените условия се състоят в това, че след оттеглянето на становището по Екологичната оценка на действащия ОУП не е гарантирано съответствието на устройствените предвиждания, условията, мерките и ограниченията във връзка с опазване на околната среда, както и условията, изискванията и мерките за опазване на защитените зони по Закона за биологично разнообразие.

Михалевски подчерта, че с издаването на заповедта на МРР се спира действащият ОУП, в частта му на изменение. В частта , която не се изменя, т.е. в съществуващите урбанизирани територии на територията на Община Царево, ОУП продължава да действа.

„Заедно с възложеното изменение на ОУП ще се изготви и екологична оценка, която ще получи своето становище от МОСВ “, допълни народният представител.

По думите му така едновременно ще се дадат гаранции, че няма да има злоупотреби с интересите и на двете страни и няма да се “спъне” реализацията на инвестиционните проекти в съществуващите граници на урбанизираните територии на Община Царево.

Инж. Михалевски бе категоричен, че целия ОУП не може да бъде прилаган директно, а всеки ПУП трябва да извърви процедурите по екологичното законодателство.

 

 

Първо в zaPernik.com: Извeждат бежанците от Ковачевци

Бежанците, настанени в детския комплекс в Ковачевци ще бъдат извeдени от там в съвсем скоро време, научи zaPernik.com.

Вчера се е провела среща между народния представител от Перник Станислав Владимиров, областния управител на Перник Михаил Михайлов и зам.министъра на вътрешните работи Васил Маринов. На срещата е решено бежанците, настанени в Ковачевци да бъдат изведени от там, детския център да бъде ремонтиран и отново да бъде отворен за деца, каквото му е...

Продължава

Първо в zaPernik.com: Изваждат бежанците от Ковачевци

Бежанците, настанени в детския комплекс в Ковачевци ще бъдат извадени от там в съвсем скоро време, научи zaPernik.com.

Вчера се е провела среща между народния представител от Перник Станислав Владимиров, областния управител на Перник Михаил Михайлов и зам.министъра на вътрешните работи Васил Маринов. На срещата е решено бежанците, настанени в Ковачевци да бъдат изведени от там, детския център да бъде ремонтиран и отново да бъде отворен за деца, каквото му е...

Продължава

Варненски автобуси по линия 409 закъсаха в леда край Аксаково

Близо час закъсняват автобусите тази сутрин по линия 409, съобщи "Петел". За това алармираха гневни пътници. 

Кондукторите в автобусите обясниха, че причина за драстичните закъснения е в заледените пътища в посока Аксаково. Фирмите не са лугирали навреме настилките и по тази причина 8 автобуса на градския транспорт са закъсали на леда.
Близо час закъсняват автобусите тази сутрин по линия 409, съобщи "Петел". За това алармираха гневни пътници. Кондукторите в автобусите обясниха, че причина за драстичните закъснения е в заледените пътища в посока Аксаково. Фирмите не са лугирали навреме настилките и по тази причина 8 автобуса на градския транспорт са закъсали на леда.

Trisa, произведена в България

Швейцарският производител на продукти за лична хигиена изнася част от производството си край София

    


Евгений Мосинов: „Ще поискаме бюджетът на пенсионерските клубове в града да се завиши“

Среща – дискусия с представители на „Съюз на пенсионерите – 2004” проведоха общинските съветници от БСП – Бургас. Тя бе част от поредицата срещи с нестопански организации, които се организират по инициатива на Общински съвет на БСП във връзка с предстоящото приемане на бюджет 2014 на Община Бургас. Основният разискван проблем бе недостатъчното финансиране на съществуващите тридесет и девет пенсионерски клуба на територията на общината.

„Бюджетът, с който организацията разполага е недостатъчен, за да покрие дори най – важните текущи разходи. Субсидиите недостигат и молбата ни е да получим съдействие те да бъдат завишени”, изрази исканията на възрастните хора председателят на Общински съвет на „ Съюз на пенсионерите 2004” Вяра Андонова. Според думите й, парите, които се отпускат са малко и с тях едва се плащат неотложните разходи на клубовете, които обединяват над три хиляди и двеста членове в пенсионна възраст от целия град.

„Ще поискаме бюджетът на пенсионерските клубове в града да се завиши. Това би могло да стане като се потърсят резерви. Например в представителните разходи на Община Бургас. Бюджет 2014 трябва да бъде по – социален. Нужно е в града да се инвестира не само в техническа инфраструктура, но и в хората на града. Особено в социални групи и общности каквито са пенсионерите“, заяви по време на дискусията председателят на Общински съвет на БСП – Бургас Евгений Мосинов.

 

Совите, които няма да видите

Совите не са това, което са. 
Наскоро позната от САЩ се учуди как 20 години по-късно в България още помним култовата реплика от сериала "Туин Пийкс". Но как да я забравим? Тя е мотото на това, което наричаме "преход". Притиснат от реални и мними поражения, българинът е убеден, че нещата в живота му имат двойно дъно. Совите не са това, което са. Наскоро позната от САЩ се учуди как 20 години по-късно в България още помним култовата реплика от сериала "Туин Пийкс". Но как да я забравим? Тя е мотото на това, което наричаме "преход". Притиснат от реални и мними поражения, българинът е убеден, че нещата в живота му имат двойно дъно.

Литва: По тялото на Булатов има явни следи от изтезания

В неделя украинският външен министър Леонид Кожара заяви, че Булатов бил „в добро здраве“ и имал само „една драскотина на бузата“

Привикват Симеон Дянков в парламента за скандала "Мишо Бирата"

Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков да бъде извикан за даване на обяснения по скандала Бившият вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков да бъде извикан за даване на обяснения по скандала "Мишо Бирата". Такова предложение ще внесе временната анкетна комисия в парламента, която е ангажирана с разплитането на скандала, съобщи ПИК. "Резонно е Дянков да бъде поканен за изслушване на следващото или по-следващото заседание на

Треперенето от студ помага за отслабването

Треперенето от студ може да изгори почти толкова калории, колкото физическите упражнения, установи австралийско проучване.

Жаблянов: "Белене"-да; предсрочни избори-не

Депутатът, заяви, че на хоризонта не се задават парламентарни избори. Категоричната позиция на БСП по темата за строителството на АЕЦ „Белене" е, че проектът трябва да се завърши

Пресконференция на АБВ в Добрич

/КРОСС/ Румен Петков, Владимир Калчев, Боян Димитров и други представители на Националната гражданска инициатива АБВ ще коментират актуални политически въпроси на пресконференция в Добрич днес. Събитието ще се проведе в бившата сграда на „Просвета" (ул. „Екзарх Антим" № 1) от 13,30 ч.      

Трима загинаха в старчески дом

Трима възрастни загинаха след инцидент със запалена цигара в дома за възрастни хора в парк "Кенана" край Хасково рано тази сутрин, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Гуцанов към Главчев: На боб ли видяхте, че 2015 г. хазната ще фалира

Прогнозата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че хазната ще катастрофира, ако правителството не подаде оставка, бе разтълкувана съвсем различно от БСП. Оказа се, че цифри, периоди и показатели в икономиката получават тотално различно тълкуване от представители на двете партии. Докато в ГЕРБ са убедени в скорошен фалит на държавата, в БСП виждат светл Прогнозата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че хазната ще катастрофира, ако правителството не подаде оставка, бе разтълкувана съвсем различно от БСП. Оказа се, че цифри, периоди и показатели в икономиката получават тотално различно тълкуване от представители на двете партии. Докато в ГЕРБ са убедени в скорошен фалит на държавата, в БСП виждат светл

Лютви Местан се закани да съди Бойко Борисов

Правя го не заради честта си, а заради институционалността на демократична Република България, заяви лидерът на ДПС от парламентарната трибуна

Сухия иска африканец на всяка цена

Националът на Того Флойд Айте впечатлил Тони Здравков

    


Американците са подслушвали и бившия германски канцлер Герхард Шрьодер

Агенцията за национална сигурност на САЩ може да е подслушвала бившия германски канцлер Герхард Шрьодер, докато той е бил начело на правителството. До това заключение стига в. "Зюддойче цайтунг" след журналистическо разследване.

Джони Деп: Искам Ролинг Стоунс да пеят на сватбата ми

Актьорът Джони Деп иска Роулинг Стоунс да свирят на сватбата му с Амбър Хърд, пише femalefirst.co.uk. Наскоро стана ясно, че влюбените планират сватба в тесен кръг на Бахамите, където актьорът има ча...

Паспортизация на всички сгради паметници на културата във Варна

Да бъде направена паспортизация на всички сгради паметници на културата във Варна - по тази идея работи общинската администрация на морската столица. "Вече са проведени разговори с министерствот...

Кого разкрива първото видео към Трансформърс: Ера на изтребление?

Вчера по време на,  най-голямото спортно събитие в САЩ - купата по американски футбол Super Bowl - екипът на един от най-успешните холивудски режисьори, Майкъл Бей, най-после показа първото в...

Финансовите операции в България трябва да се обложат с данък, заяви Калфин

Данъкът върху финансовите операции в ЕС трябва да бъде въведен час по-скоро. Надявам се, че още държави, включително България, ще се присъединят към 11-те, които вече се ангажираха с него. Това заяви ...

Супа от диви гъби, карамелизиран лук и крутони със сирене

Необходими продукти (за 6 порции) 2 с. л. масло 2 големи глави лук 1 с. л. кафява захар 150 мл бяло вино 50 мл коняк 2 стръка мащерка кубче зеленчуков бульон 3 скилидки чесън, необелени 400 ...

19 души загинаха в Багдад при три атентата, включително във външното министерство

19 души загинаха при три експлозии в Багдад, включително при избухването на кола бомба до министерството на външните работи, предаде БГНЕС. Атентатите, при които бяха ранени още десетки минувачи, ста...

Гърците искат промени в политическата система, показва проучване


Промени в политическата система и в работата на институциите не само в Гърция, но и в Европа, а също президентът на страната да се избира пряко от народа искат гръцките граждани в изследване на социологическата агенция "Метрон аналисис", публикувано на страниците на вестниците и цитирано от БТА.

Девет от десет запитани искат не само президентът на страната да се избира пряко от народа, но и да бъдат увеличени неговите правомощия. Това мнение де факто клони към президентска република,...

Фермерските трактори вече са по пътищата

В събота в село Никеа до Лариса ще се проведе общо събрание с участието на представители от блокадите в цялата страна. Фермерите се обединяват около искането да се срещнат с финансовия министър Янис Стурнарас.

прочети повече

ЕК се произнася за тютюнопроизводителите

Европейската комисия (ЕК) ще се произнесе относно това дали ще се промени референтния период за националните доплащания на тютюнопроизводителите. ...

Целувка издаде крадец

/КРОСС/ През април миналата година двама маскирани мъже нахлули в апартамент на собственичка на златарски магазин в Париж и я завързали в една от стаите. Те я поляли с бензин и се заканили, че ще я запалят, ако не им каже кода на алармата. След като им издиктувала числата, един от тях отишъл и обрал всичкото злато, което намерил, а другият, който останал да я пази, я целунал по лицето. Това го издало. Пристигналите полицаи взели натривки от мястото и не след дълго го идентифицирали чрез ДНК анализа. Оказало се, че това е 20-годишен младеж, стар познайник на полицията от южните райони на страната. Пред следователите той оправдал внезапния си прилив на нежност с желанието "да намали травмата й" от кражбата.  

Трима възрастни мъже са загинали при пожар в дом за стари хора край Хасково


Трима възрастни мъже са починали при пожар в Дома за стари хора в парка "Кенана" край Хасково тази нощ, предаде БТА.

Предполага се, че тримата са се задушили в резултат на пожар от неизгасена цигара в стаята, в която били настанени. Сигналът за пожара е подаден в 4 часа и 20 минути. На място са изпратени полицейски и пожарникарски екипи, които са установили, че в пламъците са загинали трима мъже, обитаващи една стая. Загиналите са на възраст 70 г., 82 г. и 67 г.

Според...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване