Задържаха трима за различни кражби от магазини във Варна

Вчера е бил подаден сигнал от управител на магазин за дрехи, намиращ се в голям търговски център във Варна, за това, че неизвестно лице е извършило опит за кражба на дрехи от магазина на стойност около 35 лв. Веднага, на място, е задържан К.

Започва събиране на подписи за референдум по въпросите от президента


Днес на кръгла маса в парламента бе учреден граждански инициативен комитет за провеждане на референдум по въпросите, зададени от президента Росен Плевнелиев за изборната система. Това съобщи в блога си Иво Божков.

За председател на комитета е избран професор Георги Близнашки, преподавател по право в Софийския университет. 

Останалите членове са: проф. Калин Янакиев, проф. Александър Кьосев, проф. Милена Стефанова, доц. Светла Божилова, Виктор Стоянов, Христо Христев, Саша...

Продават въздух от Родопите с обява в ebay. Цена: 9 лири за торбичка

Торби с въздух от Родопите са обявени за продажба в световната търговска платформа ebay. Цената на една торбичка с родопски въздух е 9 паунда. Предлагат се обаче различни разфасовки с по-големи количества. Обявено е, че продаваният въздух е 100 % органичен и идеален, ако потребителят имал нужда от креативност и творческо вдъхновение. Торби с въздух от Родопите са обявени за продажба в световната търговска платформа ebay. Цената на една торбичка с родопски въздух е 9 паунда. Предлагат се обаче различни разфасовки с по-големи количества. Обявено е, че продаваният въздух е 100 % органичен и идеален, ако потребителят имал нужда от креативност и творческо вдъхновение.

Беше учреден инициативен комитет за провеждане на референдум по въпросите от президента


Днес в 15.00 часа на кръгла маса в парламента бе учреден граждански инициативен комитет за провеждане на референдум по въпросите, зададени от президента Росен Плевнелиев. Това съобщи в блога си Иво Божков.

За председател на комитета беше избран професор Георги Близнашки, преподавател по право в Софийския университет. 

Останалите членове на комитета са: проф. Калин Янакиев, проф. Александър Кьосев, проф. Милена Стефанова, доц. Светла Божилова, Виктор Стоянов, Христо...

Обява в "Ибей" предлага свеж въздух от Родопите за 9 паунда

"Дайте живот на дома си от Родопитe" - това се казва в обява в една от най-големите платформи за онлайн търговия в света "Ибей". В нея на търг се предлага пакетиран свеж въздух от родните Родопи. Цената на пликчето с въздух е 9 паунда. "Нашите планини се отличават с яркосиньо небе, облаци като от захарен памук и лек бриз с аромат на борова

Ревю на парижката колекция на Жана Жекова

                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

Продават въздух от Родопите в eBay

Интересна обява в световноизвестния сайт за пазаруване и търговия eBay, по-точно в неговата британска версия, прикова вниманието на българите в...

Единното платежно нареждане се оказа незаконно, готвят се спешни промени


Конституционният съд обяви за противоречаща на конституцията промяна в закона, с която беше въведено единното платежно нареждане. Съдът се произнесе по искане на 49 депутати от предходното Народно събрание, които по това време бяха в опозиция. Инициативата за искането беше на тогавашния лидер на Демократи за силна България Иван Костов, но под него се подписаха представители на Синята коалиция, на БСП, ДПС и независими. 

Министърът на финансите Петър Чобанов съобщи, цитиран от БТА, че...

Йовчев: България вече е с по-висока степен на сигурност

/КРОСС/ Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в 42-рото Народно събрание изслуша министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев за предприетите действия от органите на държавната власт по отношение на миграционния натиск върху границите на Република България в периода януари 2012 г. - януари 2014 г. Министър Йовчев коментира отправените критики от Европейската комисия към България за политиката на страната по проблемите на бежанците, липсата на достъп до територия във връзка със засилените мерки по българо-турската граница, лошите условия по настаняването им и бавните темпове по обработването на техните документи. Той отбеляза, че изграждането на защитни съоръжения по държавната граница е било необходимо и постепенно дава необходимите резултати. Цветлин Йовчев отбеляза, че България вече е с по-висока степен на сигурност, но не е имала готовност за реакция спрямо първоначалните трудности при ескалацията на миграционния поток. Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов отбеляза, че става дума за обща национална отговорност и би било крайно неприятно въпросът да се експлоатира политически. "Смятам, че като народни представители би трябвало да увеличаваме капацитета на българската държава да се справя с тези предизвикателства, тъй като това е тема, която е и общоевропейска болка", заяви той

Борислав Михайлов остана единствен кандидат за президент на БФС


Борислав Михайлов няма да има конкуренция за президентския пост на предстоящия конгрес на Българския футболен съюз (БФС).

В деловодството на БФС преди изтичането на крайния срок беше внесена само една кандидатура - на досегашния президент Борислав Михайлов. Той е издигнат от "Черноморец 2003" (Бяла), "Септември" (Сф) и "Левски" (Стражица).

"Няма други кандидатури, внесени по изискванията на устава на Българския футболен съюз, така че на конгреса ще има само един кандидат",...

Измислиха нов вид измама – мнима комисия „регистрира“ старинни вещи по домовете

МВР предупреждава за потенциален нов вид измама, съобщиха от пресцентъра на полицията. На 1 февруари жител на с. Боженица, община Ботевград, е подал сигнал за четирима непознати мъже, които проявили нездраво любопитство за притежаваните от него и съселяните му старинни и ценни вещи, представяйки се за „комисия МВР предупреждава за потенциален нов вид измама, съобщиха от пресцентъра на полицията. На 1 февруари жител на с. Боженица, община Ботевград, е подал сигнал за четирима непознати мъже, които проявили нездраво любопитство за притежаваните от него и съселяните му старинни и ценни вещи, представяйки се за „комисия", която трябва да ги регистрира.

"Комисия" измамници обикаля по домовете, за да „регистрира“ старинни вещи

МВР предупреждава за потенциален нов вид измама, съобщиха от пресцентъра на полицията. На 1 февруари жител на с. Боженица, община Ботевград, е подал сигнал за четирима непознати мъже, които проявили нездраво любопитство за притежаваните от него и съселяните му старинни и ценни вещи, представяйки се за „комисия", която трябва да ги регистрира.

МВР предупреждава за потенциален нов вид измама, съобщиха от пресцентъра на полицията. На 1 февруари жител на с. Боженица, община Ботевград, е подал сигнал за четирима непознати мъже, които проявили нездраво любопитство за притежаваните от него и съселяните му старинни и ценни вещи, представяйки се за „комисия", която трябва да ги регистрира.

Сметната палата откри нарушения на Авиоотряд 28

Държавният одитор потвърждава установените по-рано факти от специалната анкетна комисия на Народното събрание, според които е допуснато извършване на полети без заявки и без заповеди на министър-председателя

2013 г. е била шестата най-гореща в историята

Миналата година е била шестата най-гореща в историята, което потвърждава тенденцията за затопляне на климата на земята, съобщи Световната метеорологична организация. "Глобалните температури за 2013 г. съответстват на дълготрайната тенденция на затопляне", съобщи директорът на организацията Мишел Жаро в комюнике.

Европейската десница пита Шулц има ли "престъпен акт" в случая "Станишева"

Европейската народна партия (ЕНП) продължава натиска върху председателя на Европейския парламент (ЕП) Мартин Шулц заради договора на институцията с Моника Станишева, съпруга на лидера на БСП и Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев. "Бих желал да знам, дали след като госпожата е направила писмено изявление, в което е отрекла за съществуването на конфликт на интереси, което е невярно изявление, дали при това обстоятелство съществува престъпен акт", е заявил германският евродепутат Михаел Галер, цитиран от пресслужбата на ЕНП. Той е попитал в пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург отсъстващия Шулц кога ще информира официално ЕП за обстоятелствата около отпуснатото от Генерална дирекция "Комуникации" на ЕП финансиране от 60 000 евро "на фирмата "Актив груп" на Моника Станишева Янова Йосифова, съпругата на шефа на европейските социалисти". Евродепутатът добавил, че 30 000 евро са били изплатени и той би желал да знае, дали вече е потвърдено, че тази сума е възстановена обратно към сметка на ЕП, дали проектът е приключен и дали при представяне на допълнителни документи няма да последват други плащания. Той коментирал още, че намира всичко случило се за много странно и си представя какво щеше да се случи, ако съпругата на председателя на ЕНП беше сключила подобна сделка. "Искам да бъда информиран за всичко, което се е случило", добавил евродепутатът, според разпространения цитат на неговото изказване. Моника Станишева вече обяви, че се отказва от европроекта "Как разбираме Европейския парламент" заради спекулации за конфликт на интереси. Тя каза, че пиар агенцията й "Актив груп"ще върне на ЕП аванса от 29 679 евро по проекта. Станишева обаче допълни, че проектът е бил спечелен напълно прозрачно след участие в открита конкурсна процедура на ЕП. За изпълнението му е бил сключен и договор през 2012 г. От ЕНП обаче са на мнение, че въпреки заявлението за прекратяване на договора, случаят поражда съмнението, че Шулц осигурява бюджетни пари за "свои политически приятели".

Съдът във Варна отхвърли новите искания от адвокатите на Килърите

/КРОСС/ Вторият ден от заседанието на продължаващото пред Варненския апелативен съд наказателно дело срещу групата на „Килърите, започна с определение на въззивната инстанция по отношение на последните доказателствени искания, които страните направиха преди края на съдебното следствие. Апелативният съд определи, че следва да бъдат приети като безспорни и съотносими към материалите по делото писмени доказателства, които изясняват фактическата обстановка, представени от Апелативна прокуратура. Това са доказателства, свързани със задграничните пътувания на свидетел по делото - Драгомир Викторов, справка за водените досъдебни производства и образувани преписки спрямо свидетелката Виржиния Гогова. С оглед представените писмени доказателства, съдът счита за неоснователно искането на адв.Найденов за представяне на цялата преписка на СГП от 2008 година, с която се прекратява разследването спрямо свидетеля Светослав Иванов. С оглед на събраните по делото доказателства във връзка с искането от вчера за назначаването на допълнителна финансово счетоводна експертиза, която да отрази плащанията на ДЗИ Банк към бивщи акционери, съдът намира, че искането следва да бъде оставено без уважение, като неотносимо към предмета на доказване. Данни за това са налични в материалите по делото. Искането за разпит на журналистката Веселина Томова, също бе оставено без уважение. Съдът намира, че нейните показания по никакъв начин няма да допринесат за изясняване на фактическата обстановка

Отрязаха Волен за одържавяване на ЕРП-та

Енергийната комисия отряза "Атака" и предложението й проекторешение да позволи одържавяването на ЕРП-та. Против гласуваха народните представители от ГЕРБ и ДПС, а социалистите се въздържаха. Според Сидеров може държавата да си изкупи обратно дяловете, а соцдепутатът Явор Куюмджиев теоретично не изключи такава възможност, но само след преговори с ЕРП-та.

Над 50% от влизащите у нас – икономически имигранти

Те не са бежанци от страни с военен конфликт, отсече Йовчев

    


"Атака" искат детски надбавки само за пълнолетни майки

Възрастов праг за получаването на такива помощи драстично ще намали детската раждаемост поради липсата на икономически и финансов мотив за раждане преди тази възраст, смятат националистите

Къде отиват милионите за регионите (пълен списък на обектите)

Кабинетът Кабинетът "Орешарски" одобри разпределението на 499,345 млн. лева от публичната инвестиционна програма за растеж и устойчиво развитие на регионите, съобщи министърът на финансите Петър Чобанов на пресконференция в Министерския съвет. Решението е за разпределение на почти цялата програма. За проекти от ВиК сектора и за управление на отпадъците са

Премиерът освободи заместник-министъра на регионалното развитие

Премиерът Пламен Орешарски освободи заместник-министъра на регионалното развитие Драгомир Симидчиев от заеманата длъжност по негова молба, съобщиха от правителствената информационна служба. Добромир ...

Най-невероятната баня за новородени

Спа процедурите за бебета е нов подход, измислен от Соня Рочел, която е медицинска сестра в Париж. Трогателното видео показва част от процедурата, която трае между 10 и 15 минути. До момента никой друг не използва този специфичен подход. На вниманието на родителите: не се опитвайте да го правите у дома си!

Мащабна операция разби мрежа за пране на пари в 4 държави

/КРОСС/ На 04.02.2014 г., под ръководството на Националната агенция за престъпността (НАП) на Великобритания бе проведено разследване на територията на четири държави (България, Великобритания, ЮАР и Испания). Мащабната операция е насочена срещу престъпна мрежа, свързана с пране на пари. Членовете на престъпната група, за дейността на която се води разследването, са заподозрени, че са предоставяли услуги по изпиране на пари на по-голяма организация, занимаваща се с широк кръг от престъпления, включително трафик на висококачествени наркотици. В България операцията бе проведена по линия на международното правно сътрудничество, като координацията бе осъществена от НАП на Великобритания и в нея взеха участие общо 250 служители на правоохранителните органи на Великобритания, България, ЮАР и Испания. В резултат на операцията бяха намерени и иззети около 500 000 британски лири и диаманти, на стойност приблизително 100 000 британски лири. На територията на четирите държави бяха задържани общо 20 души, чиято съпричастност към престъпната група, разследвана от НАП на Великобритания, ще бъде анализирана от експерти на същата агенция. В България операцията е водена на територията на област Пловдив. Участвали са 75 служители от правоохранителните органи - прокурори от Окръжна прокуратура - Пловдив и следователи от Окръжния следствен отдел при Окръжна прокуратура - Пловдив, служители на ДАНС и МВР

Мая Манолова се отказа от професионална ЦИК – по-добре било партийна

Ръководството на Централната избирателна комисия (ЦИК) ще се назначава от Народното събрание, а редовите й членове ще се встъпват в длъжност след указ на президента, по предложение на парламентарно представените партии. Такъв окончателен вариант за ЦИК приеха депутатите от мнозинството в изборната комисия преди второто четене на Изборния кодекс в пленарната зала. Според проекта, приет на първо четене, президентът бе лишен от всякаква намеса за състава на ЦИК. Комисията трябваше да има 15 членове и всички те да са назначени от Народното събрание. Сега на държавния глава се "отпуска" правото да се произнесе формално за предложените от НС редови членове на ЦИК. Освен това стана ясно, че БСП абдикира от идеята за професионална изборна администрация. С официалното признаване на този факт в сряда, шефът на изборната комисия Мая Манолова обяви, че "по-добре да е ясно и всичко да е на масата”, отколкото да се претендира професионалност, а да се правят задкулисни договорки между партиите в парламента кой колко членове да получи. Обещанията за професионална изборна администрация бяха едни от най-силните аргументи на БСП в началото на мандата да започне изработването на нов Изборен кодекс, а не да се променя стария, както искат ГЕРБ. Окончателният вариант на закона "Манолова" обаче няма да се отличава съществено от закона "Фидосова", срещу който БСП и ДПС толкова негодуваха. В същото време новият Изборен кодекс ще бъде удобен повод да се подмени ЦИК, чийто сегашен състав бе формиран при управлението на ГЕРБ. "В момента от 21 души комисия ГЕРБ има 10, а БСП – четирима. Вие ми кажете дали това разпределение на местата в комисията е нормално”, обърна се Мая Манолова към колегите си от опозицията. По предложение на социалистите съставът на ЦИК се увеличава от 15 на 19 души, или само с двама по-малко от настоящия. От "Атака" настояваха ЦИК да се съставя на паритетен принцип – парламентарните партии да имат равен брой представители, но предложението им не беше прието. За сметка на това мина друга тяхна поправка – партии с евродепутати, избрани от листите на други формации, да не могат да предлагат кандидати за комисията. По думите на Павел Шопов("Атака") целта е евродепутати, избрани с листите на партията, да не могат да предлагат кандидати. Такъв е случаят със Слави Бинев, който създаде собствена партия ГОРД, а преди дни обяви, че става член на НФСБ. Комисията по изборното законодателство отхвърли предложението на ДПС всяка парламентарна партия да има по един заместник-председател в ЦИК. На заседанието присъства и се включи в дискусията Антоанета Цонева от Института за изследване на публичната среда. Тя представи предложенията на организацията за 9-членна ЦИК – петима да се избират от парламента, а останалите четирима – квота на президента. ГЕРБ възприеха идеята и я предложиха като своя, но управляващите я отхвърлиха. Мотивът на Цонева и опозицията бе, че така администрацията ще бъде професионална и ще има възможности за контрол. Малко след това обаче комисията отхвърли други предложение на ГЕРБ, коренно различно от спонтанно направеното в зала. От опозицията настояваха съставът на комисията да се запази и нормативната база, свързана с ЦИК, да не се променя. Странното им поведение стана основа за забележка от страна на Мая Манолова, която попита: "Какво искате последно – професионална ЦИК в малък състав, или вашата си комисия в момента”. Дебатите за ЦИК и дали президентът да има отношение към нея дадоха повод за поредната атака на мнозинството към държавния глава. Припомняйки случая "Марковска”, когато Плевнелиев бламира встъпването й в длъжност като конституционен съдия, депутатът от ДПС Четин Казак попита каква е опцията "президентът да откаже да назначи в ЦИК предложените от партиите номинации”. "Надявам се, че това няма да се случи”, каза Манолова, на фона на угриженото повтаряне от страна на Павел Шопов ("Атака") "В това е въпросът, в това е въпросът”.  

Ботев отчете първа загуба в Кипър

Отборът на Ботев Пловдив допусна първа загуба на лагера в Кипър. В контролна среща "канарчетата" допуснаха поражение от руския Енисей с 1:2.

7 души загинаха при пожар в Буенос Айрес

Петима пожарникари и двама спасители загина при потушаването на пожар в Буенос Айрес, когато една от стените на горящ склад се срути върху тях.

Европейските борси успяха да излязат на зелена територия

Заради добрите финансови отчети инвеститорите неглижираха данните за по-бавен ръст на заетостта в САЩ

    


Едно варненско село остава без ток утре

От Енерго про съобщават, че поради ремонт и реконструкция на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 6 февруари - четвъртък, без ток ще бъде в района на: с. Баново и свинекомплекс Баново. От дружеството съобщават още, че енергоподаването ще бъде спряно за периода от 09:00 ч.

Борисов пред еколози: Няма да подкрепим размразяването на “Белене”

/КРОСС/ Представители на Фондация "Околна среда и земеделие" се срещнаха с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Срещата се състоя по инициатива на Фондация "Околна среда и земеделие" във връзка с дебата проекта АЕЦ "Белене" в парламента, както и за възобновяемите източници на енергия. "Днес се срещнах с представители на Фондация „Околна среда и земеделие". Във връзка с последните развития в парламента около проекта АЕЦ „Белене" аз ги уверих, че никой от членовете на ПП ГЕРБ няма да подкрепи размразяването на проекта АЕЦ „Белене", написа той във Фейсбук.  

ДКЕВР: Увеличават се ВиК авариите

Увеличават се авариите, както по водоснабдителните, така и по канализационните мрежи в страната.

Разделиха ЦИК между парламента и президента

Парламентът ще избира ръководството на Централната избирателна комисия, а президентът ще назначава членовете в нея по предложение на партиите в Народното събрание и в Европейския парламент.

Запорираха 2 милиона лева от сметки на община Варна заради дълг

2 милиона лева от сметките на община Варна бяха запорирани заради дълг на кметството към собственик на сграда, съобщи bTV.

Сградата е в центъра на града е в нея се помещава детска градина. Скандалите и делата между собственика и общината започват още преди седем години, по времето на кмета Кирил Йорданов.

2 милиона лева от сметките на община Варна бяха запорирани заради дълг на кметството към собственик на сграда, съобщи bTV. Сградата е в центъра на града е в нея се помещава детска градина. Скандалите и делата между собственика и общината започват още преди седем години, по времето на кмета Кирил Йорданов.

Борисов раздал 668 000 лв. бонуси

/КРОСС/ Бившият премиер Бойко Борисов е раздал 668 211 лв. под формата на бонуси на служителите на Министерски съвет през 2011 г. и 2012 г. Това се казва в одитен доклад на Сметната палата за финансовото управление на администрацията на „Дондуков 1" за периода от 1 януари 2011 до 28 февруари 2013 г. Допълнителните пари са раздадени в периода, в който правителството на ГЕРБ бе разтърсено от шумни медийни скандали заради раздавани бонуси от министри и шефове на държавни институции. В края на 2012 г., заел героична поза, Борисов накара министри и чиновници на върнат парите. Оказа се обаче, че и самият той щедро е пръскал пари за управляваната от него администрация на Министерски съвет. Според доклада на Сметнатата палата, към 31 декември 2011 г. той е одобрил отпускането на бонуси в размер на 247 384 лв. Средствата са изплатени за постигнати резултати при изпълнение на определени критерии.През следващата 2012 г. Бойко Борисов раздава крупната сума от 420 827 лв. За разлика от чиновниците в министерства и агенции, служителите на Министерски съвет не са задължени да върнат парите. Одиторите установяват още, че през 2011 и 2012 г. политическият кабинет на експремиера е струвал на данъкоплатеца над 2,6 млн. лв. За заплати на на персонала през 2011 г. са платени 1 311 403 лв., а през следващата - 1 303 840 лв. Заплатите на близките до Борисов съветници са определени лично от него. Към 31 декември 2011 г

"Български пощи" и НКЖИ продават свои имоти на търг

"Български пощи" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще продадат на търгове с тайно наддаване имоти, които са тяхна собственост или са им предоставени за управление, реши кабинетът на днешното си заседание.

Продажбата на неоперативни активи е мярка за постигане на финансова стабилност на дружеството и на предприятието.

"Български пощи" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще продадат на търгове с тайно наддаване имоти, които са тяхна собственост или са им предоставени за управление, реши кабинетът на днешното си заседание. Продажбата на неоперативни активи е мярка за постигане на финансова стабилност на дружеството и на предприятието.

Помощ! Спасете ни от Мис Джуки!

Ден след ден телевизионните набези на Мис Джуки влудяват зрителите. Блондинката е предпочитан гост в разни предавания, където като стара грамофонна плоча върти един и същ рефрен.

И Стоянович потвърди: Няма да режем торентите

Няма проблем със свалянето от торент сайтове, заяви министърът на културата д-р Петър Стоянович по време на редовното изслушване в парламентарната комисия за култура и медии. В министерството обсъждат реформа при субсидирането на сценичните изкуства.

В ЦСКА са сигурни, че ще привлекат Венцислав Христов от "Берое"


ЦСКА не се е отказал от трансфера на нападателя на "Берое" Венцислав Христов, обяви ръководството на клуба.

Червените са уверени, че ще успеят да привлекат българския национал, въпреки че по-рано днес старозагорци обявиха сделката за провалена и поискаха компансация заради неспазването на предварителния договор между двете страни.

ЦСКА показа голямо желание да вземе 25-годишния футболист. Стойчо Младенов обяви трансфера за сигурен, но от "Берое" отговориха, че червените...

Един различен поглед на Земята

Вижте уникални снимки на сателита Envistat от Космоса

    


Кабинетът даде 35 млн. лв. за спортни зали, но забрави Пловдив и Русе


Правителството одобри 35 милиона лева за ремонт и изграждане на относително по-големи спортни обекти из страната, но забрави да отпусне средства за чакащите завършване многофункционални зали в Пловдив и Русе.

Сред 500-те милиона лева, които кабинетът на Пламен Орешарски одобри по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", има 20 милиона за спортното министерство за многофункционални спортни комплекси със закрит плувен басейн в общините. Отделно на самите общини са отпуснати...

Разследват изчезнали 200 000 лв. за бежански лагер

В прокуратурата е образувано досъдебно производство за 200 000 лева, заделени за изграждането на палатков лагер за бежанци, съобщи вътрешният министър Цветлин Йовчев. Какво се е случило с тези средства, не е известно, допълни той. „Заварихме в Харманли буренясала поляна, без ток, вода и канализация.

Левон Хампарцумян: Нужна е устойчива и приветлива среда за бизнеса

Нужна е устойчиваи приветлива средаза бизнеса1. Необходимо е да направим бизнес средата по-приветлива за предприемчивите хора.Не са нито една, нито десет реформите и проблемите, които трябва да се решат, за да се постигне този резултат.2. Средата за предприемчивите хора изисква съществени промени на много ... Нужна е устойчиваи приветлива средаза бизнеса1. Необходимо е да направим бизнес средата по-приветлива за предприемчивите хора.Не са нито една, нито десет реформите и проблемите, които трябва да се решат, за да се постигне този резултат.2. Средата за предприемчивите хора изисква съществени промени на много ...

Предлагат нов конкурс за зоната около пл. "Александър I" в София

Да се проведе отделен архитектурен конкурс за зоната, включваща градината пред Народния театър и площад “Александър I” на булевард “Цар Освободител”....

"Български пощи" и НКЖИ пускат имоти на търг

"Български пощи" ЕАД и Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще продадат на търгове с тайно наддаване имоти, които са тяхна собственост или са им предоставени за управление, реши кабинетът на днешното си заседание. Продажбата на неоперативни активи е мярка за постигане на финансова стабилност на дружеството и на предприятието.

Видео: Генерална репетиция за откриването на олимпиадата



Прожектори и фойерверки озариха небето над Сочи броени дни преди началото на зимните оримпийски игри.

Във вторник вечерта организаторите репетираха за церемонията за откриването на 7 февруари.

От заснетите отдалеч кадри се вижда, че спектакълът предвижда осветяване отвърте на купола над олимпийския стадион с различни лазери и прожектори.

След това бяха изпробвани инсталациите за фойерверки.

Олимпиадата се превърна в национален проект за Русия и...

Войниците, поругали паметника в Карлово, отиват на съд

/КРОСС/ Войниците, които миналия декември поругаха паметника на братята Христо и Евлоги Георгиеви в Карлово като уринираха върху него, отиват на съд. От Военно-окръжна прокуратура в Пловдив съобщиха, че са внесли обвинителния акт срещу двамата хулигани. Мехмед Бекташ и Моско Пънгов са обвинени в хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. За първото си деяние могат да получат до пет години лишаване от свобода, а второто още три години. Обвинителите припомниха, че на 8 декември миналата година около 4,30 часа сутринта двамата обвиняеми с още двама техни колеги се прибирали от дискотека, когато Мехмед и Моско уринирали върху монумента в центъра на Карлово. Видял ги обаче местният младеж Ивайло Пръмов, който им направил забележка. Вместо да се засрамят, двамата вандали го нарекли "гяур", а после се нахвърлили върху него и го пребили. Междувременно двамата хулигани бяха уволнени от карловската 61-ва Стрямска бригада, където са служили. За да изготвят обвинителния акт пък от прокуратурата проведоха следствен експеримент с възстановка на случилото се на 8 декември в същия ранен час и на същото място в Карлово.  

В Дагестан е убит бунтовнически лидер, изпратил терористите във Волгоград

При операция на руските сили за сигурност в град Избербаш, в южната република Дагестан, е убит лидерът на въоръжена група, който вероятно е изпратил извършителите на бомбените атентати във Волгоград, обяви източник от дагестанските правоохранителни органи, цитиран от ИТАР-ТАСС в сряда. По думите му рано тази сутрин силите за сигурност са обкръжили една жилищна сграда в Избербаш. След преговори един от съучастниците на бунтовниците се е предал. Останалите вътре въоръжени лица са открили огън и в престрелката са били ликвидирани. Сред убитите е човек на име Мирзаев, лидер на т.нар кадарска група. Източникът добави, че се извършва проверка на предварителната информация, че именно той е пратил атентаторите самоубийци във Волгоград. В двата атентата в края на декември на железопътната гара и в тролейбус във Волгоград загинаха 34 човека и десетки бяха ранени. Асошиейтед прес цитира изявление на говорител на руския Следствен комитет, че ликвидираният днес Мирзаев е обучавал двамата атентатори.

Либия е унищожила и последните си запаси от химически оръжия


Либия е унищожила последния известен голям запас от химически оръжия от ерата на Муамар Кадафи с помощта на американски, канадски и германски експерти. Това съобщиха либийски официални лица, цитирани от агенция "Ройтерс".

Западът отдавна се тревожи, че оръжията могат да попаднат в ръцете на ислямистки бойци или на местни въоръжени групировки. Две години след свалянето на бившия диктатор Либия продължава да тъне в хаос, а правителството на премиера Али Зейдан не успява да въведе ред...

Трогателна баня на новородено (видео)

Спа процедурите за бебета е нов подход, измислен от Соня Рочел, която е медицинска сестра в Париж. Трогателното видео показва част от процедурата, която трае между 10 и 15 минути. До момента никой друг не използва този специфичен подход. На вниманието на родителите: не се опитвайте да го правите у дома си!

Човешки бут за продан истеряса Facebook

Човешко месо в Билла - има го, няма го.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване